prof-antoni 26.04.05, 08:22 Jej tatus byl w AL czy UB? P. Hubner sie chwalila , ze w AK, ale kto go tam widzial? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x-y-z Re: Wiktor Publiczności mnie przeraził 26.04.05, 10:51 Zupełnie nie zdziwiła mnie nagroda Durczoka w kategorii "najwyżej ceniony dziennikarz, komentator, publicysta". Za takie pranie mózgów, które codziennie robi milionom słychaczy, czy widzów jemu ta nagroda należała się jak nikomu innemu. Druga nagroda natomiast bardzo, bardzo mnie zdziwiła, rozczarowała i przestraszyła. Mówię tutaj o Wiktorze Publiczności. Nagroda ta świadczy o tym, że wielu ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, jak bardzo są manipukowani, jaką prawdę podaje ten dziennikarz i zażarcie o nią walczy w różnego rodzaju rozmowach i debatach. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Wiktor Publiczności mnie przeraził 26.04.05, 11:41 Na dodatek te 80 tys. złotych miesięcznie z abonamentu Polaków, widocznie dla praleczki to za mało ! Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Wiktor Publiczności mnie przeraził 26.04.05, 16:27 A Ty pewnie jesteś księgowym w TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Durczok tylko raz potepił antysemityzm 26.04.05, 22:05 Durczok tylko raz przylepił publicznie w audycji TVP etykietkę antysemityzmu i zaraz został nagrodzony Wiktorem. Co prawda zrobił to półgębkiem i niesłusznie, ale zadanie wypełnił, nagrodę dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kolejny dowód alienacji elit 26.04.05, 11:00 Nie mam ani specjalnej sympatii do p. Huebner, ani specjalnej niechęci. Ale uznanie jej za NAJPOPULARNIEJSZEGO polityka roku dowodzi tylko (czy aż) tego, że opinie Akademii Telewizyjnej rozmijają się drastycznie z opiniami społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Kolejny dowód alienacji elit 26.04.05, 16:33 Wyobraź sobie , ze nie jestem ksiegowym w TVP tylko płatnikiem abonamentu z , ktorego pieniedzy praleczki w rodzaju pani M i pan. D dostają 80 tys. złotych miesiecznie ( i to im jeszcze mało ) ! Jak sądzisz za co oni pobierają tak niskie gaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek.ko Dworaki Solorza. 26.04.05, 13:09 Telewizja Polska S.A. pod dyrekcją Prezesa Dworaka wręcza statuetkę Super Wiktora Panu Solorzowi. Bardzo zabawne... Lecz czym tak się Pan Solorz zasłużył polskim mediom? Może tym, że jako pierwszy otrzymał licencję na zarabianie pieniędzy od KRRiT? Uzyskanie przez Polsat licencji (najpierw na emisję satelitarną, zaraz potem ogólnopolską - rozsiewczą raz na zawsze rozwiązało problemy koncesyjne w Polsce. O ile wiem, kiedy zaczęto w Polsce "regulować" rynek medialny w pierwszej kolejności KRRiT miała przyznać licencje lokalne, a dopiero gdy "mali" nadawcy okrzepną miała (KRRiT) przyznać licencje regionalne i ogólnopolskie. Ta zasada dawała szansę na stworzenie lokalnych stacji, bardzo ważnych ze społecznego punktu widzenia, z natury rzeczy zajmujących się ludzkimi problemami miasta, dzielnicy, na które nie ma miejsca w telewizji ponadregionalnej. Odwrócenie kolejności przyznawania koncesji bezpowrotnie "zamordowało" lokalne telewizje, które nie wytrzymując konkurencji z gigantami padały jedna po drugiej (a dokładnie zostawały połykane przez potentatów). Nie można powiedzieć, by Pan Solorz był niewdzięcznikiem. Zaraz po zakończeniu kadencji Przewodniczący KRRiT (urzędnik państwowy wysokiego zaufania) - Pan Marek Markiewicz, który przyznał koncesję Polsatowi otrzymał w tymże Polsacie pracę (chyba dożywotnio). Przypadek? A może tylko przykład, że są jeszcze na świecie porządni ludzie, którzy potrafią się odwdzięczyć za przysługę. Statuetka dla Solorza? Na pewno mu się należała, tylko za co? Bo przecież poziom Polsatu odbiega nieco od wytyczanego przez TVP czy choćby TVN. Nieee. Bzdura, To nie możliwe. Myślę, że Super Wiktora przyznało niezależne gremium, człowiekowi, który wytężoną pracą i ogromnym talentem stworzył znakomitą, rzekłbym wzorową stację telewizyjną, ze wspaniałym, ambitnym programem na wysokim, europejskim poziomie. I na pewno nie mają racji ci, którzy podejrzewają, że po raz kolejny ktoś za publiczne pieniądze załatwia prywatne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek.ko Do Pana "prof-antoni" 26.04.05, 13:59 Pańska wypowiedź wydaje się niegodna. Zgłaszam ją redakcji do skasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Do Pana "prof-antoni"-,CHAMA!!! 26.04.05, 14:27 Chamstwo niektorych internautów poraża. "Pietrek.ko" - masz racje. Spi moderator? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Durczok naprawdę zasłużył 26.04.05, 16:39 ...a Witora Publicznosci dostał po raz trzeci - to nie może być przypadek. Natomiast Danuta Hubner chyba nie jest już politykiem polskim tylko europejskim, wiec w ogóle nie powinna być nominowana. W zeszłym roku też dostała, mimo że obiektywnie rzecz ujmując, zasłużył Jan Rokita. Warto jednak spojrzeć na skłąd kapituły i to wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Kto liczył głosy publiczności? Istotne pytanie 26.04.05, 22:10 Żyjemy w czasach manipulacji opinią publiczną. Wyniki sondaży tak się fabrykuje, aby służyły określonym celom. Tak samo jest z nagrodą publiczności dla durnego redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Kto liczył głosy publiczności? Istotne pytani 26.04.05, 22:18 davidmors napisał: > Żyjemy w czasach manipulacji opinią publiczną. Wyniki sondaży tak się > fabrykuje, aby służyły określonym celom. > Tak samo jest z nagrodą publiczności dla durnego redaktora. Co masz przeciwko Kamilowi - ja uważam, że to jeden z najlepszych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś