benek44 27.04.05, 16:37 Dlatego, że Jan Pawłe II nie zyczyłby sobie tego co teraz wyprawia pan Kieres. Nalezało z tym poczekac przynjamniej kolejne kilkanaście lat lub ujawnić to jeszcze za życia poprzedniego papieża. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:40 benek44 napisał: > Dlatego, że Jan Pawłe II nie zyczyłby sobie tego co teraz wyprawia pan > Kieres. Nalezało z tym poczekac przynjamniej kolejne kilkanaście lat lub > ujawnić to jeszcze za życia poprzedniego papieża. Jan Paweł II nie życzyłby też sobie być wykorzystywany do dymisjonowania Kieresa i czysto politycznych rozgrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
benek44 Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:54 problem w tym, że to sam Kieres teraz prowadzi swoja własna gierkę. O co mu chodzi? tego nie wiem ty zapewne wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:55 benek44 napisał: > problem w tym, że to sam Kieres teraz prowadzi swoja własna gierkę. O co mu > chodzi? tego nie wiem ty zapewne wiesz. Na czym polega ta gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 18:32 Wiem o co hodzi Benkowi, Ty zapewne też, chodzi mu o to że Kieres niby walczy o reelekcje. Ja się z tym poglądem całkowicie niezgadzam. Uważam Kieresa za człowieka przyzwoitego i rzetelnego. Ale jego ostatnie postępowanie świadczy o braku profesjonalizmu. Bo kto jak kto ale prezes IPN powinien być przygotowany na to że dowie sie o nieprzyjemnych rzeczach dotyczacych swojego Narodu. A on jakby stracił nerwy i głowę, raz mówi, ujawnię drugi nieujawnię, i tak czekaliśmy w napięciu, kto donosił itd., paru księzy chodziło w Krakowie i musiało sie tłumaczyć, i niebyło pewnych dnia następnego - bo anuż IPN źle materiały zweryfikowała. Także podsumowując ostatni krótki okres to Kieres egzamin oblał. Pozatym ciekawi mnie jakie ma on podstawy prawne do ujawniania takich faktów. Ale oczywisćie do tego (narazie) nikt niema głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mati_lecha Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:44 W sumie to tylko zrobienie aferki ,żeby odwrócić uwagę od prawdziwych oprawców i prawdziwych esbeków. Komuch niestety będzie zawse tylko komuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
kcg Re:LEWICA DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 18:24 mati_lecha 27.04.2005 16:44 + odpowiedz W sumie to tylko zrobienie aferki ,żeby odwrócić uwagę od prawdziwych oprawców i prawdziwych esbeków. Komuch niestety będzie zawse tylko komuchem. Chodzi o zmiekczenie opozycji przed wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:46 Faktycznie ten Kieres bije już wszelkie rekordy. Nie dość, że ujawnił "za wcześnie", to jeszcze na dodatek "za późno". Kieresowicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 18:37 witek.bis napisał: > Faktycznie ten Kieres bije już wszelkie rekordy. Nie dość, że ujawnił "za > wcześnie", to jeszcze na dodatek "za późno". Kieresowicz musi odejść! Nie podoba mi się to wszystko:( Okazuje się, że Kieres nadaje ton temu co się dzieje w IPN. Bez jego wiedzy i zgody nikt z historyków IPN, choćby miał stuprocentową wiedzę, nie może ogłosić czy napisać, że ten i ów autorytet jest fałszywy, bo to i owo. Wiem, że mają już np. olbrzymią wiedzę na temat odradzania się "S" i "wkładu" w ten proces wielce honorowego generała Kiszczaka - czytam o tym np. w Arcanach i oni opisują jak SB wybierało osoby o tzw. "nazwiskach", kapowało ich i umieszczało w "S". Znane są nawet przypadki, że to tacy ludzie zakładali pierwsze komisje zakładowe (czy wyższej rangi). W publikacjach podają pseudonimy. To nie jedyny obszar, dobrze przez IPN rozpoznany. Dlaczego nam o tym nie mówią? Dlaczego niektóre osoby publiczne nie zostały jeszcze zdemaskowane? Czy znowu nie dorośliśmy do demokracji albo jesteśmy za głupi? Ja nie chcę fałszywych autorytetów! Nie chcę, by osoby sprzedajne czy obce ideologicznie albo cyniczne pouczały nas czy w ogóle się wypowiadały w sprawach publicznych:( Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 16:54 benek44 napisał: > Dlatego, że Jan Pawłe II nie zyczyłby sobie tego co teraz wyprawia pan > Kieres. Nalezało z tym poczekac przynjamniej kolejne kilkanaście lat lub > ujawnić to jeszcze za życia poprzedniego papieża. Teraz różne ścierwa będą uzywały imienia Jana Pawła II do swoich rozgrywek politycznych! Lepiej przestań gdybać co by zrobił jan Paweł II i nie mieszaj Jego osoby do tych spraw! Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 27.04.05, 17:31 > benek44 napisał: > > > Dlatego, że Jan Pawłe II nie zyczyłby sobie tego co teraz wyprawia pan > > Kieres. Nalezało z tym poczekac przynjamniej kolejne kilkanaście lat lub > > ujawnić to jeszcze za życia poprzedniego papieża <><><>>>>> dla mnie IPN to Inkwizycja Polskiej Nienawiści którą kieruje pan Kieres.Ten pan wyczynia lepsze numery jak prał.Jankowski i o.Rydzyk .Kieres rozpalił wg,mnie ogromne ognisko w społeczeństwi,rozrywa jego jedność i dolewa oliwy do ognia ...tylko niech uważa zeby się nie poparzył od tego co zrobił..Sprawa w okół JPII powinna być ujawniona jeszcze za życia Papieża albo za kilka dobrych lat.Pan Kieres robi to wszystko na pokaz i na duży efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: KIERES DO DYMISJI!!!!!!!! 28.04.05, 11:33 olo1033 napisał: >..Sprawa w okół JPII powinna być ujawniona jeszcze za życia Papieża albo > za kilka dobrych lat.Pan Kieres robi to wszystko na pokaz i na duży efekt. Sprawa nie mogła być ujawniona za życia JPII z prosteto powodu - dokumenty te odnalazły się przypadkowo dopiero w kwietniu br. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser im papiez bardziej niezywy tym wiecej znane mysli 27.04.05, 16:57 jego sa katonazolom. hehe. rydzyk w radyju juz cale godziny seanse mysli papy prowadzi. sekta wywolywaczy duchow pod wezwaniem syna volksdojcza? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Antypolonosemici milczeć! 27.04.05, 17:14 Tralalalaalallalalla Co Ty wiesz o RM? Sluchasz RM? Papiez mowil ze mamy sie trzymac Prawdy i okazywac milosierdzie. W takiej kolejnosci. Atypolonosemickie typki nie zmienia nam tej kolejnosci. Macie swoj kraj, to sobie tam budujcie SWOJ dobrobyt, antypolonosemici!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz PRAWDA PO PIERWSZE! 27.04.05, 17:11 Papiez mowil, ze prawda jest najwazniejsza! Prawda i zaraz potem milosierdzie! ______________________________________________________________ JPII-Mądrym był czlowiekiem. Prawda, a potem milosierdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: PRAWDA PO PIERWSZE! 27.04.05, 17:13 milosierdzie dla agentow? Tych w sutannach, czy tych ktorzy mordowali Popieluszke tez? Skad wiesz co zimny trup papieza mysli ? Z sekty wywolywaczy duchow ojca oszusta? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Ojej... Dzis podwojna stawka PROWOKATORZE? 27.04.05, 17:17 Ile Ci placa za te antypolonosemickie brednie? Odwal sie od KK. Pilnuj sobie AArona! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Ojej... Dzis podwojna stawka PROWOKATORZE? 27.04.05, 17:20 koles, ja nie biore pieniedzy, w odroznienieu od ksiedza UBeka. Ja mam swoje, a ty? kto tobie, petaku placi? szmalcownik z Urugwaju czy syn volksdojcza? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Na Hejmo nie place, ale na Morel tak! 27.04.05, 17:33 Nie place na ksiedza ubeka, ale place na zyda zbrodniarza! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: Na Hejmo nie place, ale na Morel tak! 27.04.05, 18:36 placisz , bo on wplacal do funduszu. nazizm proponujesz i kristallnacht? plac i pien sie, bo taka jest demokracja. hehe. Odpowiedz Link Zgłoś