Dodaj do ulubionych

Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji

30.04.05, 13:25
Jak Roman Giertych albo LPR dojdzie do wladzy obiecuje ze przejde na islam :)) a nawet na wahabityzm :)
Obserwuj wątek
    • mangold Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 13:35
      "..w Senacie mieliby zasiadać samorządowcy, przedstawiciele Polonii i Senatów
      wyższych uczelni...." A na cholerę nam w Senacie Polonia, i to napewno Giertych
      ma na myśli tą spod znaku Moskala...
      • minimum1 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 13:39
        "..w Senacie mieliby zasiadać samorządowcy, przedstawiciele Polonii i Senatów
        wyższych uczelni...."
        zapomniałeś Romek o biskupach (oczywiście tylko rzymsko-katolickich...)
        • ompo Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 14:13
          Ja mysle o Portugalii.
          A Wy Forumowicze macie jakies plany?
          Europa czy bezpieczniej gdzies dalej?
          OM
          • elfhelm Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 14:56
            ompo napisał:

> Ja mysle o Portugalii.
            > A Wy Forumowicze macie jakies plany?
            > Europa czy bezpieczniej gdzies dalej?

Ukraina
            • alatien Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 15:02
              Ja myslalem o Chinach. Tam wiecej wolnosci w porownaniu z tym co zrobi LPR.
              Moze nawet poprosze o azyl polityczny.

Myslelem tez o Szwajcarii. Jak pojdzie krucjata Romana to przez Alpy nie przejda ;-)

Pozdrawiam
              • rabann Samoobora ma tez "wypasiony" gabinet cieni: 30.04.05, 19:40
                Prezydent: dr. h.c. Andrzej Lepper, premier:.....aaaaa...chocby Czarnecki, on tam juz gdzieś w rządzie był, to wie, min. oswiaty: studentka Begierowa, ministrem zdrowia musi byc ktoś o wyjątkowo zdrowej wątrobie. Ciężko, ale znajdzie sie i taki, mon. sprawiedliwości: Hojarska, ona zna się z własnych dświadczeń.
                • 2paco Kongres LPR?!?! 30.04.05, 19:42
                  wyprowadźcie mnie z błędu, bo ja miałem wrażenie, jakbym oglądał film
                  dokumentalny ś.p. Leni Riefenstahl, z jedengo ze zjazdów takiej partii, co to
                  była doszła do władzy w Niemczech na podobnych hasłach.. :|
                  • offler GOTT MIT UNS!!!!!! 02.05.05, 10:41
                    Czy jak to oni tam wolali.
                    • davidmors Re: Agentura trzęsie portkami przed LPR ! 02.05.05, 16:23
                      Agencie, twój śmiertelny strach jest nieuzasadniony. Nikt na twoje życie,
                      po zwycięstwie LPR, nie bedzie dybał.
                      Będziesz mógł spokojnie uczciwie pracować za 850 zł brutto miesięcznie, to
                      znaczy tyle, ile sam wyznaczyłeś, gdy miałeś władzę. I rób karierę.
              • t324911 Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 20:57
                W Szwajcarii bedzie siedzial prezio przynajmniej do czasu kiedy wprowadza
                ekstradycje
              • davidmors Re: ja do Israela, jak się skończy tam wojna 30.04.05, 22:50
                • haifa25 Re: ja do Israela, jak się skończy tam wojna 01.05.05, 05:07
                  Tu juz wojna sie skonczyla:)zapraszam :)zreszta tylko w Polsce tak strasznie
                  wyglada konflikt w Izraelu:)-jestem dziennkarka wiem co mowie :)Tu kazdy zyje
                  bez ogladania sie za siebie:)...a plus:nie ma tu LPR ;)
                  • niezapowiedziany Re: ja do Israela, jak się skończy tam wojna 02.05.05, 00:58
                    hehehe, za to jest Szaas i inny Maafdal.
              • adalberto3 Szwajcaria pod obserwacją ! 30.04.05, 23:10
                Kandydatom na osiedlenie w alpejskiej republice zwracam uwagę, że kraj ten ze
                względu na umiejscowienie w nim kont podejrzanych polityków będzie pod
                szczególną obserwacją.
                • t324911 Re: Szwajcaria pod obserwacją ! 30.04.05, 23:16
                  No coz niektorzy politycy beda mogli zawsze powiedziec ze tylko odwiedzaja
                  zamieszkala tam rodzine .
                  • wroxi Czy to prawda, ze LPR rozpoczela palenie ... 01.05.05, 05:30
                    Czy to prawda, ze LPR rozpoczela palenie wszystkich zdjec prezydenta
                    Kwasnieskiego i jego malzonki, jezeli nie ma na nich jednoczesnie Kuny,
                    albo Kuny i Zagla?
                    Czy istnieja jeszcze gdzies zdjecia pary prezydenckiej bez Kuny i Zagla?
          • mangold Żadnej emigracji.... 30.04.05, 15:18
            ...ja rozważam partyzantke miejską...butelki po piwie juz mam,tylko benzyny
            trzeba dokupić....
            • misiek.s Re: Żadnej emigracji.... 30.04.05, 15:29
              Słuszna koncepcja. Założę bojówkę "Masoni Eligiusza Niewiadomskiego", niech
              Romka G. krew zalewa za profanację jego bożyszcza.
              • mangold Re: Żadnej emigracji.... 30.04.05, 17:03
                misiek.s napisał:

> Słuszna koncepcja. Założę bojówkę "Masoni Eligiusza Niewiadomskiego", niech
                > Romka G. krew zalewa za profanację jego bożyszcza.

A młodzieżówkę nazwiemy Malarze E. Niewiadomskiego i bedą "walili" antyLPRowskie
                graffiti na murach: Masoni walczą, Berezę pomścimy.....buahahahahaha
            • pamin1 Re: Żadnej emigracji.... 30.04.05, 18:04
              mangold napisał:

> ...ja rozważam partyzantke miejską...butelki po piwie juz mam,tylko benzyny
              > trzeba dokupić....

Szanowny kolega na jednym z forow pisal, ze dla niego slowa Bog, Honor i
              Ojczyzna nie maja zadnego znaczenia. Czyzby szanowny kolega jednak zmienil
              zamiar i chce grac wielkiego patriote. A moze kolega pisze posty po oproznieniu
              butelek z piwem i po prostu nie pamieta co pisze?
              • mangold Re: Żadnej emigracji.... 30.04.05, 19:33
                pamin1 napisał:

> Szanowny kolega na jednym z forow pisal, ze dla niego slowa Bog, Honor i
                > Ojczyzna nie maja zadnego znaczenia. Czyzby szanowny kolega jednak zmienil
                > zamiar i chce grac wielkiego patriote. A moze kolega pisze posty po oproznieniu
                >
                > butelek z piwem i po prostu nie pamieta co pisze?

Bóg, Honor, Ojczyzna nadal mam w dupie !!! A partyzantka miejska to nie z
                patriotyzmu tylko z chęci obrony małej ostatnio grupki mądrze myślących i
                chcących żyć po swojemu a nie od mszy do mszy...
                • davidmors Ja i Goldman się boimy, czyli jesteśmy bojówką ! 30.04.05, 22:52
            • adalberto3 Re: Żadnej emigracji.... Mangoldzie ! 30.04.05, 23:14
              zbieraj raczej buraczki ( Mangold - nim. burak boćwina )
              • mangold Re: Żadnej emigracji.... Mangoldzie ! 01.05.05, 07:44
                ...najlepiej w obozach pracy dla czerwonych,co ?
            • alatien Re: Żadnej emigracji.... 02.05.05, 13:35
              Oj ciezko bedzie jak LPR dojdzie do wladzy. Bez partyzantki sie nie obejdzie.
              Ale bedziemy walczyc. Jak oni "z Bogiem" to my "mimo Boga."
          • chilum Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 15:21

> Europa czy bezpieczniej gdzies dalej?

Tak się złożyło,że mam propozycję odwiedzenia przyjaciela w Nowe Zelandii.
            Nie łatwo tam dostać "permanent visa",ale zawsze to daleko od szaleńców,którzy chcieliby mieć wpływ na moje życie.
          • malaszaramysz Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 16:33
            Bezpieczniej gdzieś dalej:-) Może Jamajka:-)
            • na_opak [...] 30.04.05, 21:55
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • habrys O Judeolandczykach 02.05.05, 10:09
                > Nie boj sie... jeszcze nie uciekaj z Polski.
                > Popatrz tylko... to Polacy opuszczaja Polske za chlebem, a Judeolandczycy maja
                > sie calkiem dobrze. Miliony Polakow juz jest bez pracy, miliony juz pracuje nie
                >
                > u Polakow w "polskich" przedsiebiorstwach, bankach i mediach.
                > Popatrz tylko... na glodne polskie dzieci bez pszyszlosci szukajace pozywienia
                > na smietnikach, to wbrew pozorom nie jest zly czas dla Judeolandczykow w Polsce
                > .
                > Taka, a nawet jeszcze lepsza sytuacje dla Judeolandczykow gwarantuja sami
                > Polacy wyluzdani z polskosci, patriotyzmu i za poglaskanie po glowce.
                > Nie boj sie... oni wybiora waszych politykow z PO i waszego Kaczynskiego na
                > prezydenta RP. Ten ostatni udowodnil wam kim jest i dla kogo sluzy z ekshumacja
                >
                > w Jedwabnem.
                > Nie uciekaj jeszcze...

Judeolandczycy powiadasz?

To, co piszesz przypomina mi to taktyke stosowana (zpelnie nieswiadomie i
                odruchowo zreszta) przez niektore kobiety. Ma okres, facet winny. Glowa boli,
                facet winny. Giez ja w tylek uzarl, facet winny. Bez odwolania, na przekor
                logice, ale za to jak samopoczucie poprawia...

A teraz dla mniej domyslnych dodam dla ulatwienia:
                1. w miejsce "facet" wstaw "Judeolandczyk".
                2. w miejsce "niektora kobieta" wstaw "na_opak".

A poza tym Balcerowicz musi odejsc. Przeciez to Judeolandczyk.
          • linka19 Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 19:06
            Tam gdzie moje radio nie bedzie odbierac radia maryja
            • konread Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 30.04.05, 19:50
              Tu niestety problem, podobno nawet można ich fale na księżycu odbierać.
              Współczuje Twardowskiemu. Więc chyba pozostje Mars lub nawet odleglejsza planeta:(
              • alatien Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 02.05.05, 13:38
                No ewentualnie ciemna strona Ksiezyca :-)
          • ws21 Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 01.05.05, 10:01
            Jak to gdzie wyemigrujecie? Do lasu. Kosy na sztorc, i walczyć z brunatną
            zgnilizną.
            My, Polacy nie uciekamy. Walczymy.
          • habrys Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 02.05.05, 10:01
            A ja jestem od paru lat w Niemczech i wlasnie zabieralem sie do powrotu do
            Polski w przyszlym roku. Oj, bede musial chyba przedluzyc emigracje, jak
            Giertych i spolka sie do wladzy dorwie. Niedooobrze...
          • andrasz1 Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 02.05.05, 10:43
            Proponuję USA,ale nie skupiska polonijne,gdzie w sklepach mięsnych między
            baleronami wiszą święte obrazy.Stany,gdzie żyje więcej np słoni niz polonusów
            są całkiem fajne,np Alabama.Sprawdziłem - polecam.
          • marek631 Re: gdzie wymeigrujecie jak LPR wygra? 02.05.05, 10:48
            Niestety wszystkie wymienione miejsca sa zbyt blisko.Przeczytajcie uwaznie.Te
            oszolomy chca zmienic Polske ,Unie a potem napewno swiat!Jedna z mozliwosci
            emigracji to Mars, ale tam moze byc juz Jedrek Leper siejacy owies.Ponoc maja
            na ten towar straszne zapotrzebowanie.Wiec szukajmy innej galaktyki i niech moc
            bedzie z nami,albo zniszczmy tych oszolomow!
        • wilczysko1 Romuś, to raczej na Tworki wygląda a nie na IV Rz. 30.04.05, 15:28
          tylko sobie premiera w kaftanie nie mogę wyobrazić.
          • uchachany By komusze zgnębić męty 30.04.05, 16:47
            i na drogę wejść Wolności -
            panaceum jest nam Giertych -
            pandemonium endeckości!
            • linka19 Re: By komusze zgnębić męty 30.04.05, 19:10
              Buhahahaha
        • niewir "W IMIĘ BOGA", "Z BOGIEM"... 03.05.05, 10:16
          Giertych z Kotlinowskim i Wrzodakiem wracają w przeszłość. Z ich wypowiedzi wynika, że najchętniej wprowadziliby w Polsce Świętą Inkwizycję z o. Rydzykiem i ks. Jankowskim na czele.

Jeszcze wielu Polaków pamięta wprowadzanie światowego ładu "W imię Boga". To wyzwolicielska armia Adolfa Hitlera wchodząc do Polski przyniosła na pasach swoich mundurów podobne hasło "Gott mit uns", czyli "Bóg z nami". Czy potrzebny jest dodatkowy komentarz?

PS. Gdy Wrzodak zostanie ministrem obrony narodowej IV RP - czy polska armia z podobnym hasłem, "W IMIĘ BOGA", pójdzie rozszerzać Polskę "od morza do morza"?
      • polonic Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:01
        To bardzo trafny pomysł. Polonia to 10 mln Polaków poza Polską wiec nie wiem
        czemu odbierac im prawo wpływu na kształt Polski. A Polonia spod znaku śp
        Moskala to najlepszy przykład patriotyzmu i troski o pomyslnosc Polaków w Polsce
        i poza jej granicami.
        • alatien Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:04
          Polacy nalezacy do Poloni sa juz najczesciej obywatelami innego panstwa (np USA)
          i nie widze powodu dla ktorego obywatele innego panstwa mieliby zasiadac w
          polskim senacie. nie jestem xenofobem, ale cos takiego bedzie tylko powodowalo
          spiecia i napiecia.
          • polonic Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:07
            Bardzo czesto posiadają podwójne obywatelstwo a do tego poczuwają sie do związku
            z Polską, do swojej polskości a fakt zamieszkiwania daleko od ojczyzny nie gra
            żadnej roli. Warto sobie uswiadomic kto uciekał w ostatnim wieku z Polski za
            granicę. Przesladowani przez hitleryzm, komunizm, żydokomunę, stan
            wojenny...czyli najczesciej najlepszy "rodzaj" ludzi...
            • ppppp7 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:23
              Jakim cudem ktoś mieszkający na stałe w np. USA (bo o takiej rozumiem Polonii
              rozmawiamy, a nie o sezonowych robotnikach) ma decydować o prawie, podatkach,
              polityce itp. w Polsce? I jak będzie to robił? Mailem? Czy służbowo samolotem
              na każde posiedzenie? Z całym szacunkiem dla Polonii, pomysł jest idiotyczny.
              • kisielt Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:27
                Napisałeś o stanach... w stanach jest zupełnie inna mętalność, inny tryb
                życia... ja jestem zdania, że do sprawowania urzędów powinien mieć prawo każdy
                kto przynajmniej 5 ostatnich lat spędził w Polsce, widzi dookoła co trzeba
                zmienić, co zostawić... co zrobić, żeby było lepiej... w Chicago w telewizji
                tego nie zobaczą
                • polonic Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 16:09
                  Polonia to nie tylko Ameryka. Polacy mieszkajacy na Ukrainie, w Niemczech, we
                  Francji, na Litwie mają prawo do swojej reprezentacji. Idae wszechpolska z ktorą
                  sie utozsamiam ma juz w swojej nazwie poszanowanie dla kazdego Polaka i cel
                  jednoczenia w ducho polskim bez róznicy czy ktos mieszka w Polsce czy nie.
                  • ppppp7 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 16:34
                    Polonia ma prawo do reprezentacji - zgoda. Ale nie w organach ustawodawczych.
                    Pomyśl. O tym jak żyję w Polsce, ile płacę podatków, jakie obowiązuje mnie
                    prawo mają decydować Polacy z USA, Ukrainy, Niemiec czy Argentyny? Przecież to
                    chore!
                    • polonic Ja tak nie uważam. 30.04.05, 20:12
                      Polonia byłaby reprezentowana tylko w Senacie RP w liczbie 22 senatorów.
                      • ppppp7 Re: Ja tak nie uważam. 01.05.05, 00:06
                        Dla równowagi kilkunastu Polaków mieszkających w Polsce powinno mieć
                        zagwarantowane miejsca w radzie miejskiej w Chicago. Równie głupie, ale
                        przynajmniej sprawiedliwe.
                  • maruda.r Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 16:58
                    polonic napisał:

> Polonia to nie tylko Ameryka. Polacy mieszkajacy na Ukrainie, w Niemczech, we
                    > Francji, na Litwie mają prawo do swojej reprezentacji. Idae wszechpolska z ktor
                    > ą
                    > sie utozsamiam ma juz w swojej nazwie poszanowanie dla kazdego Polaka

Dla każdego, którego nie uznają za Żyda lub masona. A będa uznawać według
                    własnego widzimisię, tak jak bolszewicy.

• kisielt Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 01.05.05, 14:35
                    Ja się z ideą wszechpolską nie utożsamiam, ale wszystkich Polaków szanuję.
                    Uważam, że żeby znać problemy trzeba być ich naocznymi świadkami. Poza tym
                    obywatelstwo polskie to nie tylko zaszczyty jak możliwość zostania senatorem,
                    ale również obowiązki: powiększanie produktu krajowego, praca by nasz kraj był
                    lepszym, bogatszym, bezpieczniejszym; płacenie podatków z których są
                    finansowane: policja, wojsko, służba zdrowia, sądy i wszystkie inne instytucje
                    publiczne. Polacy za granicą płacą podatki na rzecz innych państw... i tam jako
                    mniejszości mają w większości zagwarantowane prawo do współrządzenia jako
                    mniejszość narodowa.
                  • ar.co Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 02.05.05, 12:17
                    Oczywiście wszyscy ci Polacy będą płacić w Polsce podatki, prawda?
                • jaceq Głosowaniu w konsulatach: NIE! 01.05.05, 12:38

kisielt napisał:
                  > ... w stanach jest zupełnie inna mętalność

Masz niewątpliwie rację. Jak się popatrzy, co ta "mętalność" zrobiła z KPA w
                  ostatnich latach, to odechciewa się z pewnością mętów z tej "mętalności"
                  widzieć w jakichkolwiek władzach, a nawet najchętniej odebrałoby się tym mętom
                  jakiekolwiek czynne prawa wyborcze.
        • mangold Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:20
          polonic napisał:

> To bardzo trafny pomysł. Polonia to 10 mln Polaków poza Polską wiec nie wiem
          > czemu odbierac im prawo wpływu na kształt Polski. A Polonia spod znaku śp
          > Moskala to najlepszy przykład patriotyzmu i troski o pomyslnosc Polaków w Polsc
          > e
          > i poza jej granicami.

Skąd Ty się chłopie urwałeś ?? Z Chicago ??
      • uchachany By w masona Polska szponach 30.04.05, 16:41
        nie utkwiła w niecnym celu -
        weź Giertycha za patrona -
        zapisz się do elpeeru!
      • dziecina.betlejemska Wojna polsko-elpeerska 02.05.05, 11:42
        Czyli agenci Rosji z neoTargowicy wypowiedzieli Narodowi Polskiemu i RP wojnę. Nie spoczną, dopóki nie doprowadzą do politycznego zamachu stanu.
      • elfhelm Oni są nienormalni.. 02.05.05, 13:58
        i popiera ich kobieta z 3 rękoma oraz piękność w postaci Sobeckiej
        no thanx
        --
    • pan_tygrys Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 13:49
      Jakby LPR przejął władze to trzeba uciekać z kraju.
    • maruda.r Czy Giertych cierpi na zespół Downa... 30.04.05, 14:02

Czy Giertych cierpi na zespół Downa czy też tylko sprawia takie wrażenie?

(vide: zdjęcie)
      • marych Nie obrazaj Downów!! 30.04.05, 14:11
        Do Downów mu daleko... bo Downi maja IQ w okolicach 60.
      • ompo Re: Czy Giertych cierpi na zespół Downa... 30.04.05, 14:23
        on nie tylko na downa. Ze on cierpi to jego problem ale przez jego ambicje
        cierpiec moze wielu (jeszcze maja sie nie tak zle, jest ich duzo, nazywaja sie
        Polakami).
      • polonic Spojrz w lustro gdy szukasz downów. 30.04.05, 14:58
        • maruda.r Znalazłem na zdjeciu 30.04.05, 16:51
      • uchachany Tylko antypolskie męty 30.04.05, 16:52
        Giertychowi na przeszkodzie!
        Mąż to bowiem prawie święty,
        beatyfikacji godzien.
        • linka19 HAHAHAHA 30.04.05, 19:18
          uchachany napisał:
          > Mąż to bowiem prawie święty,
          > beatyfikacji godzien
          jak pojde do nieba to wybiore sie na wycieczke by zobaczyc jak jego glowa zdobi
          droge do piekla mam nadzieje ze Bog mi da ta przyjemnosc
      • adam.micha Re: Czy Giertych cierpi na zespół Downa... 30.04.05, 20:38
        No cóż,wszystko zależy od punktu odniesienia, ale jeżeli Ty twierdzisz że
        Giertych cierpi na Downa, i jeżeli patrzenie w lustro umożliwiło Ci tę diagnozę
        to muszę Ciebie zmartwić bo wygląd Giertycha nie wskazuje na tę chorobę.
    • cymber.gaj Kolejne łgarstwo Giertycha 30.04.05, 14:08
      'W swoim wystąpieniu skrytykował działania wielu polityków, w tym Aleksandra Kwaśniewskiego, Lecha Wałęsy, Tadeusza Mazowieckiego i Lecha Kaczyńskiego.

Zdaniem Giertycha, "ludzie ci zaakceptowali tzw. grubą kreskę, która była przekleństwem naszego kraju".'

Znowu to łgarstwo o grubej kresce.

Mazowiecki powiedział dosłownie tak: "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania".

Te słowa są od lat przekręcane przez różnych łgarzy, takich jak Giertych, Lepper czy propagandziści od Rydzyka. Próbują nam wmówić, że Mazowiecki obiecał bezkarność przestępcom z okresu PRL.

Jak można mieć zaufanie do człowieka, który dąży do władzy posługując się kłamstwem i potwarzą? Panie Giertych, podobno jest pan gorliwym katolikiem. Słyszał pan kiedyś o ósmym przykazaniu? Na wszelki wypadek przypominam: "Nie będziesz mówił fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu".

Czy pan w ogóle jest wierzący?
      • polonic [...] 30.04.05, 14:57
        • ppppp7 Re: Kolejne łgarstwo Giertycha 30.04.05, 15:26
          W czym udaje tego kretyna?
        • linka19 Bo MY patrioci to ci ktorzy LPR mowia NIE 30.04.05, 19:28
          polonic napisał:

> Chyba cie od 89 roku w Polsce nie było. Bo udajez kretyna zupełnie
          niepotrzebnie

Brak mi slow na ciebie nie masz zadnej swietosci ani dla Mazowieckiego ani dla
          Walesy gdyby nie oni to bys nie mogl tu ani slowa napisac wez swoje lpr pod
          paszke i wyjedzcie gdzies daleko i tam tworzcie swoja utopie dam sobie glowe
          uciac ze giertych wprowadzi kolejny po komunizmie terror i nie udawaj kretyna
          ze nie widzisz jakis smiesznych zapedow wladczych we jego zachowaniu jak nie ma
          swietosci dla bohaterow panstwowych to nie bedzie mial skrupulow zabijac swoich
          rodakow za poglady i cos jeszcze ciesze sie ze sa ludzie ktorzy widza ten
          paradoks we wladzy giertycha i nie pozostana bierni i pojda glosowac zeby nigdy
          ta partia nie stala sie wladza bo My patrioci to ci ktorzy Giertychowi mowia NIE
          • polonic [...] 30.04.05, 20:28
          • adam.micha Re: Mazowiecki "narodową świętością"??????? 30.04.05, 23:02
            A jaka to "narodowa świetość" , jakiego narodu? może mi wyjaśnisz... zanim
            kanonizujesz Gieremka i Frasyniuka.
      • uchachany Kto śmie rzec że jest Pan Giertych 30.04.05, 16:44
        taki kanciarz jak i wszyscy -
        ten masońskiej przykład mendy
        i pomiotu komunisty!
    • marych Heil Giertych! 30.04.05, 14:10
      pierwsza poprawka: taka by gó..arz Gierych junior mógł zostać prezydentem,
      mimo swej niedojrzałości (umysłowej zapewne też)
      • polonic Niech żyją towarzysze i towarzyszki 30.04.05, 16:11
        z SLD, SDPL, PD, UP i wszystkich spadkobierców mysli markistowskiej!!
        • maruda.r Re: Niech żyją towarzysze i towarzyszki z LPR 30.04.05, 16:52
          polonic napisał:

> z SLD, SDPL, PD, UP i wszystkich spadkobierców mysli markistowskiej!!

Przestań pieprzyć głupoty. LPR ma program nacjonalizacji gospodarki, więc jest
          bardziej bolszewicka od SLD.

• polonic Re: Niech żyją towarzysze i towarzyszki z LPR 30.04.05, 20:15
            Dałes dowód swojej głupoty i zupełnego braku zainteresowania w temacie. LPR nie
            bedzie nacjonalizował gospodarki a wrecz przeciwnie. Bedzie prywatyzował ale nie
            tak jak LPRu poprzednicy. Podstawą jest własność!!! Wiecej sie interesuj i
            szukaj u źródła a mniej Gazety W.
            • wroxi Powiedz nam geniuszu mysli politycznej ... 01.05.05, 05:23
              Powiedz nam geniuszu mysli politycznej i ekonomicznej,
              jak mozna sprywatyzowac cos, co jest prywatne? Odbiora
              zlym i bezboznym kapitalisrom, a dadza dobrym i zdewocialym,
              odbiora mniej prawdziwym Polakom, a dadza prawdziwym Polakom?
              Czy odbeda sie wybory slusznych kapitalistow, ktorzy przejma majatek po
              nieslusznych kapitalistach?
              Ile razy slucham wypowiedzi ludzi z LPR, to nigdy nie moga pojac,
              co moglo uksztaltowac ich gleboko bledne rozumienie,
              demokracji, wolnego rynku, praw czlowieka, tolerancji, patriotyzmu i
              odpowiedzialnosci za panstwo. Zabierajac glos w sprawach gospodarczych
              sprawiaja wrazenie komunistow, a przedstawiajac swe poglady w sprawach
              patriotyzmu i polityki spolecznej brzmia jak faszysci. Mysle, ze mozna ich
              sklasyfikowac jako narodowych socjalistow.
              Stanowia oni bardzo niebezpieczna sile dla Polski i Europy. Sprawa jest bardzo
              powazna. Ich sukces wyborczy moze cofnac Polske w rozwoju o cwierc wieku.
              Ich ewentualne rzady zrobia z Polski posmiewisko Europy i pariasa
              cywilizowanego swiata.

• polonic Kłamiesz. 01.05.05, 09:22
            • wikal Re: Niech żyją towarzysze i towarzyszki z LPR 01.05.05, 11:05
              A ty swoimi postami dajesz dowody, że cię tu nie ma, dawno nie było, ulegasz
              bzdurnej propagandzie i nie masz pojęcia o sytuacji w tym kraju. Dlatego nie
              pouczaj tych, którzy tu żyją, a wiedzę czerpią z tak zwanej codzienności, a nie
              z GW. Odpuść już sobie to bajdurzenie, bo czytać sie tego spokojnie nie daje.
      • uchachany By masońskie zgnębić męty 30.04.05, 16:58
        i przegonić postkomuchy -
        krzyczmy głośno "Sieg heil, Giertych!"
        (zanim krzykniem "Zdrawstwuj Putin!")
      • adam.micha Re: "Heil Giertych!" - poziom Giertychofobów 30.04.05, 20:31
        Euro- poziom i znajomość niemieckiego ! Szkoda, że po Polsku potrafisz tylko
        obsypywać inwektywami...
    • prawdziwy_polak_katolik Alleluja! ...i do przodu! Na pohybel masonom! 30.04.05, 14:12
      • alatien Chyba " Na pohybel masom!" czyli nam :-/ 30.04.05, 15:05

• mangold Re: Alleluja! ...i do przodu! Na pohybel masonom! 30.04.05, 15:22
        i cyklistom !!1
      • wilczysko1 Jeszcze tylko pomnik temu z Tylawy postawcie 30.04.05, 15:29
        i wszystko będzie jasne ...
    • yoshee Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 14:13
      Litości. LPR buduje IV RP? Niech ich ktoś spacyfikuje :D
    • arian3 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 14:31
      Uważam Romana Gertycha za uczciwego i wybitnego polityka,któremu można
      ufać.Popieranie Go leży w interesie naszego kraju.
      • sandowal [...] 30.04.05, 17:01
    • de.la.fuente Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 14:46
      Wielkie do nieba i głupie jak trzeba(On, jego partia i obietnice)
    • kisielt do historyków 30.04.05, 14:47
      Niech mi jakiś historyk powie, czym słowa i działalność Romana Giertycha różnią
      się od tego co robił i mówił Adolf Hitler na przełomie lat 20 i 30 XX wieku.
      • polonic Takie porównanie jest niesprawiedliwe. 30.04.05, 15:05
        Jesli powiem ze kocham Polskę i interes Polski przedkładam zdecydowanie ponad
        każdy inny, ze sprzeciwiam sie wpływowi obcych zywiołów na zywotne sprawy Polski
        to każdy powie ze gadam jak Hitler.
        • kisielt Re: Takie porównanie jest niesprawiedliwe. 30.04.05, 15:20
          A kto mówi, że ma być sprawiedliwie... nie musi być ani sprawiedliwie, ani
          obiektywnie bo jest moje. Poza tym ja nie porównywalem... ja prosiłem o
          porównanie kogoś kto z racji wykształcenia ma o tym większe pojęcie ode mnie...
          nie zabronisz mi chyba dążyć do wykształcenia i rozwijania własnej opini ??
      • sandowal GITLER POLSKI NIE LUBIŁ... 30.04.05, 17:04
        ale Giertyh chyba też nie lubi... A wiem Gietrych mówi, że jest Polak (sic!), a
        Hitler mówił, że jest Dojcz.
    • polonic Gruba krecha jest przekleństwem Polski. 30.04.05, 14:56
      To fakt nie do podważenia.
      • maruda.r Re: Gruba krecha jest przekleństwem Polski. 30.04.05, 16:54
        polonic napisał:

> To fakt nie do podważenia.

Bez problemów mozna go podważyc, podsumowując pieniądze wyłudzone od podatników
        na nic nie znaczące lustracje.

• polonic Re: Gruba krecha jest przekleństwem Polski. 30.04.05, 20:16
          Ty chyba sobie żartujesz.
          • davidmors Re: "LPR jest nadzieją dla Polski." 02.05.05, 16:33
            Zgadzam się z tym hasłem. Powodzenia LPR !
    • mista_onanista [...] 30.04.05, 15:15
    • mista_onanista Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:18
      Romek, rozlicz też swojego starego za lizanie dupy Generałowi w czasie stanu
      wojennego. No i jeszce powiedz nam co sam wtedy robiłeś, tylko nie kłam,
      kłamczuszku!
    • jtb Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:32

Poszedlem z ciekawości na ten Kongres. 3000 ludzi skandowało "Zwyciężymy,
      Zwycięzymy" powiewając flagami narodowymi. Pełno autokarów wokół Pałacu Kultury
      z całej Polski. Nie można powiedzieć, że byli sami starsi ludzie bo jednak było
      bardzo dużo młodych. Żadnych jednak błyskotliwych wystąpień nie było. Ciągle ta
      sama znana retoryka związana z UE i ukladem okrągłostołowym. Nie było tam
      Maciarewicza, Łopuszańskiego ani Janowskiego. Wygląda na to, ze Romcio już się
      z nimi pożegnał i czuje się bardzo silny ze swoim ugrupowaniem. Doszlusował do
      niego Bender, ktory pewnie będzie startował na senatora z listy LPR. Żadnych
      akcentow antysemickich nie było.
      Główne hasło Kongresu to "LPR nadzieją dla Polski". Jak oni wygrają wybory to
      się zacznie IV RP i wszystkim będzie bardzo dobrze.
      • holyboy_666 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:38
        zwłaszcza bedzie dobrze tym orłom od ekonomii i polityki, których romona g.
        zamierza obsadzić na stołkach. masakra.
      • polonic A były jakies antyruskie, antyniemieckie albo 30.04.05, 16:14
        antyburumburskie?????
    • parmesan Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 15:37
      Drużyna, która "poprowadzi LPR do zwycięstwa"

Roman Giertych, Marek Kotlinowski, Zygmunt Wrzodak, Dariusz Grabowski
      odpowiedzialny za gospodarkę, Janusz Dobrosz - za sprawy zagraniczne - to
      drużyna, która poprowadzi LPR do zwycięstwa - oświadczył na kongresie partii jej
      lider Roman Giertych.
      ____________________________-----

Niewiem czy trzeba sie modlic o zdrowie czy o litosc! Smiesznie i straszno, jak
      sie to czyta.
    • jacek2216 Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 16:12
      Kiedy niedawno serwisy informacyjne na świecie doniosły, że Belka wziął
      ponownie 130 milionów dolarów pożyczki, wysłałem do LPR zapytanie, dlaczego nie
      reagują w tej sprawie i czy ich milczenie ma oznaczać, że gdy dojdą do władzy,
      to będą robić to samo, to nie zaprzeczyli. Tak więc jedynym celem LPR w dążeniu
      do przejecia władzy jest nachapanie się pieniędzy, bo jak wiadomo, przy okazji
      takich pożyczek otrzymuje się niezłe prowizje, które wynoszą do 5%.
    • gargamel.z.rm niech oni zmieniaja konstytucje Korei Polnocnej 30.04.05, 16:19
      i od.. sie od Polaki !
      • polonic Ze co??? Do Korei mieli jechac 30.04.05, 20:22
        Gadzinowski z Urbanem zatwardziałe lewicowe wieprze? Pan Kłamczycha,
        Kwasniewski, Oleksy i Kalisz tez by tam popracowali moze by im tusza nieco sie
        zmniejszyła.
    • panzerpapst To nie gabinet cieni, tylko cieniasów ! 30.04.05, 16:23
      Potęga umysłów az kipi spod ich czaszek ! Niedoszły prezio Grabowski, narąbany Jasiu Marysia II chuchający z trybuny sejmowej, siostra redemptorystka z Radyja Sobecka, fuhrer z Ursusa (Wrzodakowi dolepić wasiki i ubrać w brunatny mundur SA i można wysłać do 1933 roku, zrobi tam furorę !) tropiacy Kuronia, no i Kotlinowski, którego nawet w LPR nie traktuja powaznie, bo to dla nich nic nie mówiace nazwisko, a nad tym sam Giertych cierpiący na "pomroczność jasnogórską". Zgrana ferajna ! Mozna by nakręcic "Straszny film 4" !!! Na szczęście dla nich Maciarewicz, Jankowski i spółka to jeszcze lepsi jajcarze !!!
      • henryk.log Re: To nie gabinet cieni, tylko cieniasów ! 02.05.05, 12:21
        :))))
    • uchachany NIECH MINOROWO LUTNIA NASTROJONA 30.04.05, 16:36
      wtóruje myśli posępnej i ciemnej,
      bo oto Polskę masonowa sfora
      próbuje w krypcie pochować podziemnej,
      by knowań swoich uwieńczywszy szczyty -
      zacnych Lechitów zmienić w niewolniki...

O! Jak daleko brzmi ta trąbka złota,
      co podrywała szarże husaryji,
      plugastwo wrogie roznieść by na kopiach
      pod wezwaniami Najświętszej Maryji,
      która duch Polski przemożnie przenika -
      tworząc z Polaka - jeno Katolika!

Gdzież duch rycerzy, dumnych przodków naszych,
      co wojowali dzielnie moc pohańską,
      gdy skomlał Kozak "Pomyłujte, Lachy!",
      Żydowin drżał przed twarzą jaśniepańską,
      A Rzeczypospolitej imię trwogę
      niosło w ościennych stolic mury wrogie?!

Czyliż nam wiecznie niewola pisana
      i jeno wspomnień dawnych przewag smutek?
      Czyliż ma Polak wciąż obcego pana
      pokornie znosić rozbestwioną butę,
      któren z nacyji jest nam obcej, wrogiej -
      i siłą wsparty loży masonowej?

Lecz oto światło nadziei nam świta!
      Tak! To eLPeeR, Boską mocą owian!
      Jego charyzmę banda chce Michnika
      potwarzą zniszczyć oraz jadem słowa,
      gdyż czują dobrze owe wężowiska -
      że już rachunku chwila cale bliska...

Stanie Pan Giertych na czele Narodu
      niczym Podbipięta wraz z Zerwikapturem!
      Plugastwo obce wygniecie do spodu
      i precz pójdą z Ojczyzny te koszerne żule
      co wraz z masońskim rytem podle nią frymarczą -
      na tarczy wrócą tedy, nie - jak dotąd - z tarczą...

Sto procent katolicka Polska świat zadziwi -
      ubóstwo zniknie (obcych było sprawką)
      i rządzić będą jeno Polacy Prawdziwi,
      którym Wódz - Giertych, a Ksiądz Rydzyk - Matką!
      A opozycję Księdza Dyrektora
      darujem zdrowiem - lecz fora ze dwora!

Staną hufce potężne na wszytkich granicach,
      unijnych komisarzy tłum pierzchnie ze zgrozą,
      pieśń nasza - nie Wybicki, lecz Bogurodzica,
      bezbożnej Europy (masony ją tworzą)
      opuścim progi wraże (w nich aborcja kwitnie)
      i na Chrześcijaństwa straży staniemy zaszczytnie!
      • henryk.log Re: NIECH MINOROWO LUTNIA NASTROJONA 02.05.05, 12:27
        Dla mnie Pańskie, ku czci "eLPeRa", wierszyki, bomba!! :)))
    • sandowal Romek, to Romek, dajcie 30.04.05, 17:09
      pokój oszołomom, ale Wrzodak szefem MON ??? Z jakim pomysłem dla armii ???
      "PALCIE OPONY KAŻDEGO DNIA" ???
    • turbogenerator Re: Kongres LPR: sto poprawek do konstytucji 30.04.05, 17:13
      A ja przejde na slowacka strone granicy i juz nie wróce.
    • bestia81 [...] 30.04.05, 17:13
    • me-e BRAWO LIGA... 30.04.05, 17:20
      ...robicie wrazenie ,ze wiecie o co wam chodzi...mee jednak na dzien dzisiejszy
      glosuje na pis...i mam nadzieje ...ze w nastepnych wyborach beda litylko dwie
      partie ...prawica i lewica...polska tego potrzebuje ...bo na dzien
      dzisiejszy...gdzie polakow dwoch tam trzy zdania )))
      • me-e Re: BRAWO LIGA... 30.04.05, 17:46
        ...Jak Roman Giertych albo LPR dojdzie do wladzy obiecuje ze przejde na
        islam :)) a nawet na wahabityzm :)
        • czcibora Re: BRAWO LIGA... 30.04.05, 18:25
          Brawo, takich właśąnie oszołomów jak ty potrzebuje giertych a styl pisania
          przypomina mowę-trawę wrzodaka.
          • me-e Re: BRAWO LIGA... 30.04.05, 19:08
            czcibora napisał:

> Brawo, takich właśąnie oszołomów jak ty potrzebuje giertych a styl pisania
            > przypomina mowę-trawę wrzodaka.

...wiec zachodzi tu pytanie mianowicie; czcibora...co twoj styl pisania tu
            przypamina...nienawisc do demokracji chyba...palowanka znow sie maza i
            zamykanie ust...oszolomow lewackich ciagle wiele...tylko mee prosi nie
            stosujcie wiecej swych metod jedynie slusznej racji w mysl powiedzenia ...ze
            historia lubi sie powtarzac )))
    • sidamo Jesli LPR zdobedzie wiecej niz 10% w 30.04.05, 17:42
      wyborach parlametarnych to bedzie to tragedia dla Polski.
      • me-e Re: Jesli LPR zdobedzie wiecej niz 10% w 30.04.05, 17:48
        sidamo napisał:

> wyborach parlametarnych to bedzie to tragedia dla Polski...

...tragedie to juz masz z piecioma milionami bezrobotnych...co spodziewasz sie
        wiekszej jak liga zacznie rzadzic ...)))
      • polonic Re: Jesli LPR zdobedzie wiecej niz 10% w 30.04.05, 20:17
        A mozesz powiedziec dlaczego?? W poprzednich zdobyli 8% wiec to niewiele mniej i
        Polska jest rzeczywiscie na skraju tragedii tyle ze nie z winy LPR a SLD na
        ktorych 4 lata temu pewnie głosowałes. Szczyt hipokryzji.
      • adam.micha Re: Jesli LPR zdobedzie wiecej niz 10% w 30.04.05, 20:26
        Dla Polski ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka