Dodaj do ulubionych

Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla

09.05.05, 17:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • panatha Zgłaszam kandydature Andrzeja Leppera 09.05.05, 17:45
      za wkład w pojednanie narodowe
      • vice_versa Buhahahahaha 09.05.05, 18:05
        Pokojowa nagroda Nobla dla wojującego lewactwa... Przeurocza Pani profesor ma
        również paskudne poglądy. I nie chodzi tu o homoskesualizm, bo akurat tutaj
        podzielam jej poglądy. Nic mnie nie obchodzi to czy ludzie kochają się tak czy
        na odwrót. Obchodzi mne to, że niektórzy odmawiają im przejścia przez Warszawę.
        Ale marszu heteroseksualistów nie widziałem i jakby im odmówiono to wszystko
        byłoby na swoim miejscu. Kiedy jednak ludzie zaczynają decydować o życiu lub
        śmierci innych ludzi to żywię dla tak pojmowanej "tolerancji" i "współczucia"
        najwyższe wyrazy odrazy, wystarczy popatrzeć i poczytać jak się to rozwija w
        Belgii czy Holandii. Czysta hucpa polityczna owinięta w tanią bawełnę
        współczucia, tolerancji, praw człowieka i innych ogólnoludzkich wartości, tak
        jakby przeciwnicy tych rozwiązań tych wartości nie uznawali. Przeurocza pani
        profesor również na każdym wykładzie zionie empatią w stosunku do swoich
        adwersarzy i "katolicyzmu" w ogólności jakby ten nic innego nie robił tylko
        nienawiść do wrogów szerzył. Sprezentować Szyszkowskiej moherowy beret, włosy
        przestaną z kadru wychodzić.
        • express22 A wogóle to Nobel był gejem... 09.05.05, 21:42
          buhahahahaha... jedna wielka żenada
          • cocolinko [...] 09.05.05, 22:49
          • szczypiorkowski Przepis na Nobla 10.05.05, 01:02
            Trzeba byc masonem, gejem, lewakiem, antyklerykałem i Żydem. Kandydatka
            Szyszkowska spełnia wszystkie te kryteria. Popieram.
            • zdrowy_dystans Cool !!! Minister M. Calmy-Rey jest OK. 10.05.05, 15:50
              Cool !!!
            • maciekzmiasta Re: Przepis na Nobla 10.05.05, 23:25
              Święta racja. Faknięta baba! I tyle!! CIekawe czy modarator to wytnie?!?!
            • non_toxic Re: Przepis na Nobla 13.05.05, 01:12
              Nie zauwazyles ze jest kobieta - wiec nie moze byc gejem. Zanim cokolwiek
              napiszesz sprawdz w slowniku.
            • non_toxic Re: Przepis na Nobla 13.05.05, 01:15
              I jeszcze jedno - rozumiem ze Matka Teresa jest antyklerykalem, a Desmond Tutu -
              gejem? Gratuluje!
          • cocolinko Nobel była kobietą!!! 10.05.05, 08:19
            Ty antyfeministo jeden i homofobie!
            • remik.bz a smok wawelski był gejem 10.05.05, 14:02
              a więc obrał jedynie słuszną i zgodną z zasadami poprawności politycznej
              orientację. Tylko niestety nasi przodkowie Wiślanie, zamiast nadobnych
              młodzianków dostarczali mu te paskudne dziewice a nawet owieczki. Ale czego
              wymagać od ciemnogrodu i światowidolandu ? Smok popadł więc w depresję i
              straszliwie cierpiał. Dopiero niejaki Skuba (zwany Skubbi ) ,który
              był "trendy" , gdyż swieżo z saksów z kraju Franków był wrócił, pomógł
              cierpiacemu smokowi i zorganizował eutanazję. To wszystko podobno wykryła Pani
              Profesor ( tak twierdzą jej studenci) i dlatego ten Nobel.
          • misiek200 Re: A wogóle to Nobel był gejem... 16.05.05, 16:40
            a podobno nawet lesbijką
        • xanaxy Re: Buhahahahaha 10.05.05, 22:23
          Od czasu pewnego czytam z uwaga akurat to, co Pan/i/??? pisze. Moze nie bez
          powodu? Dodam jedno a props prof/?/ Sz. Jest czerwona,fakt.Pikanterii dodaje
          uczelnia,ktora konczyla- baaardzo katolicka. W kazdej swini
          drzemie ...czlowiek.I homoseksualizm nie ma nic do tego oczywiscie.Gwiazda.Kto
          p.Sz. "dal" profesure? i po co ? Kompromitacja TOTALNA.Od wielu lat.
      • polska444 Nobel już zupełnie na psy spada 09.05.05, 18:11
        Już chyba gorzej być nie może. No, jeszcze Stalin mógłby pośmiertnie otrzymać
        tę nagrodę. Tak przy okazji rocznicy zakończenia wojny.
      • elfhelm adminie przesadzasz.... 09.05.05, 19:34
        mój wybuch śmiechu był tak wielki, że zacięły się klawisze "h" i "a" i stąd
        wyszła taka wielka "buahahahaha"...
      • chilum Re: Zgłaszam kandydature Andrzeja Leppera 09.05.05, 20:46
        Ty to mozesz zgłosić psa na wystawę,a nie kandydata do Nobla.

No offence...
    • tomcio_rogal to sa jakies jaja ? Toz to okropne babsko !!!!! 09.05.05, 17:45
      to sa jakies jaja
      • str0ng Re: to sa jakies jaja ? Toz to okropne babsko !!! 09.05.05, 17:48
        Jestem HOMOFOBEM i jestem z tego DUMNY !
        • aprilis Re: to sa jakies jaja ? Toz to okropne babsko !!! 09.05.05, 18:02
          Naprawde tacy ludzie jak Ty z Twoim obskurantyzmem sa grozni. Przerazajacy. I
          JESZCZE SIE SZCZYCA.
          • str0ng Re: to sa jakies jaja ? Toz to okropne babsko !!! 09.05.05, 18:05
            Mam sie wstydzic swoich pogladow czy milczec, bo sa niepoprawne wg ciebie ?

Jestem homofobem i jestem z tego DUMNY.
            • mmt27 Re: to sa jakies jaja ? Toz to okropne babsko !!! 10.05.05, 12:44
              jak to czytam to ja tez
      • szabo Nie ładnie Gazeto, taki błąd !! 10.05.05, 01:12
        Sędzią Trybunału Stanu to może być określany ewentualnie sędzia zawodowy albo
        profesor prawa, a prof. Szyszkowska jest prof. filozofii i jeżeli już, to była
        członkiem Trybunału Stanu, jako poseł lub senator.
        proszę to poprawić
    • 13sw Dotychczas pokojowego Nobla dostało DWÓCH Polaków 09.05.05, 17:51
      Drugim był Józef Rotblat w 1995 roku, wraz z kierowaną przez niego pacyfistyczną konferencją naukowców Pugwash.
      • 13sw Re: Dotychczas pokojowego Nobla dostało DWÓCH Pol 09.05.05, 18:01
        A ona może być trzecia. Pamiętajmy, że ostatnimi czasy Norweski Komitet Noblowski lubi dawać pokojowego Nobla całkowicie w świecie nieznanym bojownikom o różne lewicowe sprawy.
        • kubajaw super! dzieki za informacje! 09.05.05, 23:03
          Nie mialem pojecia, ze mamy tak wybitnego rodaka. Swoja droga to pokazuje jak
          powiezszchowne sa wszelkie zachwyty ludzmi wybitnymi w mediach. Swietnie, ze
          Wislawa Szymborska stala sie slawna w calej Polsce, po tym jak rok po Panu
          Rotblacie dostala literacka nagrode Nobla, ale dlaczego o nim nic nie
          uslyszelismy? Szkoda.
    • tomcio_rogal pytanie czysto akademickie 09.05.05, 17:51
      czy ktos kto nienarodzone dziecko nie uwaza za czlowieka i dopuszcza jego...
      "likwidacje" moze byc pokojowo do swiata nastawiony ? NIE !!! Drugie pytanie
      czysto akademickie. Czy skoro ktos nie jest pokojowo nastwiony do swiata moze
      dostac Pokojowego Nobla ? TAK !!! i zdazalo sie to wiele razy (Arafat,
      Gorbaczow, ..... ).
      • vice_versa Szyszkowskiej należy się moherowy beret! n/t 09.05.05, 18:10

• czur-czur-ra Hurra! 09.05.05, 17:55
      Wielka szansa, że wreszcie zwiększy się nakład "Trybuny" oraz reaktywowane
      zostanie Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej! Cały polski naród jest
      silnie wzruszony, mimo że to nie 1 kwietnia. Wiwat, niech żyje dobry dowcip!
    • myzzard Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 17:57
      Lewica, feministki itp. próbują często zdyskredytować zjawiska pozytywne, a
      niezgodne z ich linią ideologiczną.
      Tak pomyślałem, czy czasem nie zostanie zgłoszona również kandydatura zmarłego
      Jana Pawła II. I pani Szyszkowska ma być wymieniana jednym tchem obok wielkiego
      Polaka.
      Przez to ranga kandydatury papieża zostanie obniżona przez drugiego
      przedstawiciela naszego kraju. Zacznie się porównywać poglądy papieża i tej pani.
      Poza tym tradycyjnie chodzi o robienie szumu. Tak jak z paradami tolerancji,
      które są organizowane po to, żeby pokazać potem w złym świetle osoby nie
      akceptujące takich zachowań.

To mi przypomina wyciąganie spraw TW i odwracanie uwagi od prawdziwych
      złoczyńców PRLu.
      • mmt27 Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 10.05.05, 12:45
        Papież nie dostąpił tego zaszczytu przez tyle lat. Jak widac są godniejsi.
    • jdk Cooooooooo?? 09.05.05, 17:59
      Kpiny jakies???!?!?!!?!??!
      • piotr7777 Re: Cooooooooo?? 09.05.05, 18:05
        JPII nie może już dostać Nobla, bo tę nagrodę przyznaje się tylko osobom
        żyjącym.
        A M. Szyszkowska też nie ma szans bo już dwa razy z rzędu były kobiety - to już
        prędzej Aleksander Kwaśniewski i Javier Solana za rozwiązanie kryzysu
        ukraińskiego.
      • dupekzoledny Re: Cooooooooo?? 09.05.05, 18:06
        wojtyła już raz chciał dostać nobla i nie udało się.KArTOfLE coś miauczeli ze
        on ponad wszystkie nagrody itd. po fakcie .
        ona chyba deczko madrzejsza od wojtyły.
        • vice_versa Dobry masz nick, rozum nie jest dla wszystkich 09.05.05, 18:14

• piotr7777 Re: Cooooooooo?? 09.05.05, 18:16
          > wojtyła już raz chciał dostać nobla i nie udało się.KArTOfLE coś miauczeli ze
          > on ponad wszystkie nagrody itd. po fakcie .
          > ona chyba deczko madrzejsza od wojtyły.
          Twoje szczęście, że cię teraz nie widzę.
        • mrrek [...] 09.05.05, 19:58
        • margo47 Re: Cooooooooo?? 09.05.05, 20:53
          Deczko to ona jest mądrzejsza od ciebie. A komitet centralny w odmóżdźonej
          mrozem szwecji nie raz się już skompromitowaŁ, choćby przyznając nagrodę
          pseudoliteracką komunistycznemu bŁaznowi, jakim byŁ (i zapewne jest nadal) Dario
          Fo (czy go ktoś z państwa jeszcze pamięta?). Po za tym wydawaŁo mi się, że
          nagrody to się przyznaje za osiągnięcia, a nie za ich brak...
          • orion_kr Re: Cooooooooo?? 10.05.05, 01:46
            ale Dario Fo nie dostał pokojowej nagrody Nobla tylko literacką..., a że tobie się nie podoba(wątpie żebyś czytała go kiedykolwiek) to rzecz gustu,
            Sienkiewicza też nie wszyscy lubią!
            • kow3l Re: Cooooooooo?? 10.05.05, 02:53
              Hmm raczej malo komu sie on podobal,a nie rzecz gustu. Fo jest uznawany na
              calym swiecie przez wiekszosc spoleczenstwa jako pseudopoeta,ale mniejsza z tym.
              • mmt27 Re: Cooooooooo?? 10.05.05, 12:48
                Fakt. A ta kobita co w zeszły roku dostała nagrode literacką?? Poglądy do naszej
                pani prof. ma podobne. To i prof.SZ. ma szanse......
                Czas umierać, zanim ktoś mi w tym humanitarnie pomoże
            • margo47 Re: Cooooooooo?? 10.05.05, 22:43
              Kolego orion, a gdzież to ja napisaŁam, że Dorio fo dostaŁ pokojowego nobla?
              Za ciężkiej komuny zasŁużonym dla reżimu przyznawano profesurę po czterech
              latach szkoŁy powszechnej (vide tatuś braci Smolarów), ciekawe czym ty się (i
              komu) zasŁużyŁeś, że dali ci maturkę przy umiejętnościach czytania ograniczonych
              wyŁącznie do rostego skŁadania liter?
        • darr.darek z ciebie to prawdziwy dupek żołędny 10.05.05, 10:18
        • xanaxy Re: Cooooooooo?? 10.05.05, 22:32
          Sluchaj co Ci jest ? Szyszkowska od Wojtyly? Kto jest Szyszkowska? Kto Ci
          zrobil takie kuku,ze gadasz idiotyzmy? Ja rozumiem,ze Ty rozumiesz
          Szyszkowska,a nie rozumiesz Wojtyly,ale czy musisz o tym wszystkich informowac?
          Was jest okropnie duzo.Za duzo.Edukacja!!!!
        • szatek100 swieta racja :) 10.05.05, 22:58
          Nobla nie powienien dostawac ktos ględzacy o biedzie , jeżeli sam siedział całe
          zycie na złotym tronie zbudowanym ze składek biedoty.

Amen
    • wojciech-ole Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:05
      A czy ktoś pamięta jeszcze jedną nawiedzoną.... Łopatkową( ta od bezstresowego wychowania dzieci) też może być kandydatem, albo Jaruga (z Ikonowiczem za poprawę losu najbiedniejszych socjalistów)
      Kpiny, sitwa ,towarzystwo wzajemnej adoracji.
      • blond_kasi Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:23
        słusznie wojtuś. załózcie sobie z giertychem, rydzykiem i suchocką wlasnego
        nobla, :).
    • aprilis Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:10
      Cudownie, gratuluje Pani Profesor.Moze gdyby Pani ja otrzymala, zmieniloby to
      troche atmosfere w tym Ciemnogrodzie zacofania i nietolerancji, jakim jest
      POLSKA. Normalnie myslacy ludzie boja sie w ogóle odzywac. Doceniam Pani
      odwage. POZDRAWIAM SERDECZNIE.
      • str0ng Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:13
        Zacofany, bo nie daje pedalkom instytucji malzenskiej ? Ciemnogrod, bo nie idzie
        slepo za pseudo-cywlizowanymi krajami Europy Zachodniej ? LoooooooL

Jestem HOMOFOBEM i jestem z tego DUMNY !
        • blond_kasi europa czeka na ewangelizację! 09.05.05, 18:26
          ale za parobków to by się ci wszyscy łysi od giertycha w owych "pseudo-
          cywlizowanych krajach Europy Zachodniej" chętnie zgodzili, hahahaha, :)...
      • polska444 Trafny przydomek, dodałabym jedynie "Prima..." 09.05.05, 18:18
      • orion_kr Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:41
        przyłączam się do twoich życzeń aprilis,

gratuluje p.profesor i zycze dalszej owocnej pracy w tym ciemnym przypominającym ostatnio średniowiecze kraju.
      • leeloo2002 Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 10.05.05, 13:55
        O taaak, wiele dobrego mogloby z tego wyniknac: MOZE WRESZCIE WYBRALABY SIE
        PANI PRZED GALA DO FRYZJERA?
      • xanaxy Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 10.05.05, 22:37
        I znow nic ktos nie rozumie.Dlaczego ? Gdzie ja zyje? Tu nic a nic nie chodzi o
        homo zwiazki.Prof /hi ,hi/ po katolickim uniwersytecie jest od lat czerwona.To
        widac,slychac i czuc.Poza tym bardziej sie nadaje do leczenia z ta
        hiokryzja,niz do ...szkoda pisac.
      • sneer_rg Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 11.05.05, 10:22
        Droga aprillis teraz są takie możliwości wyjazdu że możesz wyjechać do tak
        oświeconych krajów jak Holandia,Belgia,Hiszpania a nie siedzieć w tym parszywym
        grajdole jakim jest POLSKA,w przeciwieństwie do Ciebie itej oświeconej GW jestem
        dumny że jestem tym pogardzanym POLSKIM CIEMNIAKIEM.Pani Szyszkowska i jej
        podobni wielbiciele robia szum wokół -powiem bez politycznej
        poprawności-pederastów,lesbijek ,tylko poto by organizować organizacje,fundacje
        wyciągające z kasy państwowej pieniądze na zaspokajanie wybujałego ego pań i
        panów Szyszkowskich tytułem prezesowskim.Większości ludzi nie obchodzi kto jest
        kto i z kim żyje(oczywiście nie jest idealnie ale nigdzie na świecie nie jest
        idealnie)i te wasze oświecone marsze,akcje tylko prowokują swoim brakiem smaku i
        kultury.Ja nie mam ochoty dowiadywac się kto jest pederastą a kto lesbijka idąc
        ulicą a jeśli ktoś to robi publicznie musi być przygotowany na reakcję nie
        zawsze przychylną.Ale takie są reguły demokracji cholerne świętoszki-są poglądy
        za i przeciw i obie strony mają prawo demonstrowac i obie mają prawo być na
        siebie oburzone.A Pani Szyszkowska to typowy lewacki kołtun i w tej zidiociałej
        europie ma duże szanse.
    • cziriklo Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 18:12
      Byloby to tak wspanialym osiagnieciem dla polskiej parlamentarzystki. Bylby to
      pstryczek w nos wszystkim polskim homofobom, Kaczynskim, wszechpolakom, calej
      polskiej obludzie i zaklamaniu. Bo walczyc z homofobia w Polsce rzeczywiscie
      wymaga nie lada odwagi.
      TRzymam za Pania kciuki, Pani Posel! Nawet jesli Nobla pokojowego dostanie w
      tym roku kto inny, nominacja jest silnym sygnalem dla "tradycyjnej" polskiej
      opinii publicznej, ze swiat sie zmienil i dzis pewne postawy sa nie do
      przyjecia.
      You made my Day!
      • r202 Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 18:20
        > Byloby to tak wspanialym osiagnieciem dla polskiej parlamentarzystki. Bylby to
        > pstryczek w nos wszystkim polskim homofobom, Kaczynskim, wszechpolakom, calej
        > polskiej obludzie i zaklamaniu.

Raczej ich nobilitacja - jeśli zgłasza się do nobla taką groteskową postać tylko po to, by coś wobec nich
        zademonstrować.

> Bo walczyc z homofobia w Polsce rzeczywiscie
        > wymaga nie lada odwagi.

Bo ach, ach, nie chcą Pani Profesor felietonów w gazecie wydrukować i och, och, obrazków Jana Stępnia
        nie chcą na wystawach pokazywać. No po prostu jest to bezwzględna opresja wymagająca interwencji
        Czerwonego Krzyża.

> TRzymam za Pania kciuki, Pani Posel! Nawet jesli Nobla pokojowego dostanie w
        > tym roku kto inny, nominacja jest silnym sygnalem dla "tradycyjnej" polskiej
        > opinii publicznej, ze swiat sie zmienil i dzis pewne postawy sa nie do
        > przyjecia.

Raczej, że zarówno nagroda jak i ta pożal się Boże norweska akademia nauk, są absolutnie bez
        znaczenia. Jak dla mnie mogą nagrodę przyznać nawet Putinowi - jakież to ma znaczenie...
        • orion_kr Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 18:46
          > Raczej, że zarówno nagroda jak i ta pożal się Boże norweska akademia nauk, są a
          > bsolutnie bez
          > znaczenia. Jak dla mnie mogą nagrodę przyznać nawet Putinowi - jakież to ma zna
          > czenie...

pewnie ,tylko po co papież chciał ją mieć i Wałęsie też powiedz żeby sobie tą nagrodą tyłek podtarł ;)
          W tym kraju może i jest bez znaczenia dla niektórych zaściankowych ludzi,ale na świecie nagroda ta ma jednak swój prestiż.
          • margo47 Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 21:19
            Skąd te wieści, że papież chciaŁ mieć Nobla? Z Wybióreczej? Ja pamiętam coś
            zupeŁnie innego, a mianowicie spekulacje dziennikarzy, którzy uznali, że za
            dziaŁalność na rzecz pokoju i pojednania (oraz ekumenizm), Nobel - jak nikomu
            innemu na tym padole - się po prostu poapieżowi należy. Spekulacje okraszone
            byŁy komentarzami na temet ideologicznego klucza, jakim posŁugują się czŁonkowie
            komitetu noblowskiego. Watykan JEDYNIE DEMENTOWAł, że są podejmowane
            jakiekolwiek dziaŁania lobbingowe na rzecz nagrody dla papieża (tak, tak lewacy
            nagradzani są dzięki sprawnie przeprowadznym akcjom lobbingowym, a nie drogą
            pochylenia się nad potrzebującym wsparcia).
            • orion_kr Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 10.05.05, 01:32
              taaak teraz to były spekulacje,jasne :)=
              ale ktoś go musiał nominować ;) i napewno nie byli to dziennikarze ;)
              wątpie żeby Watykan nagle o czymś nie wiedział
              • xanaxy Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 10.05.05, 22:43
                Na pewno piszemy ....oddzielnie. To jak z tym wyksztalceniem? Glosimy, a
                edukacja gdzie? Kiedy glupota "zaczyna myslec" ciarki mi chodza po ...wiadomo.
              • margo47 Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 10.05.05, 22:52
                WedŁug twojego rozumowania Szyszkę powinni zgŁosić do nobla jej polskie pedaŁy i
                lesby, albo chociaż studenci i koledzy z katedry (no bo chyba nie wątpisz, że
                nic nie wiedzieli o tych nominacjach). Tylko skąd w takim razie wyskoczyŁa w
                artykule ta górska niemra?
      • vice_versa Brawo tolerancja. 09.05.05, 18:21
        Co za okaz tolerancji światopoglądowej!
        To nie jest prawda, że to homofobi i wszechpolacy odrzucają poglądy
        Szyszkowskiej. Ciekawy jestem do której grupy kwalifikujesz papieża JPII.
        Pewnie homofob, nie? Paździerzowy światopogląd. Jak się z kimś chce "walczyć"
        to nie należy startować do Pokojowej Nagrody z frazesami o tolerancji na ustach.
        • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 09.05.05, 18:53
          > Szyszkowskiej. Ciekawy jestem do której grupy kwalifikujesz papieża JPII.
          > Pewnie homofob, nie?

napewno nie był zbyt tolerancyjny,wielu teologom i ludziom otwartym na zmiany i niezgadzającym się z jego poglądami usta pozamykał.
          Świat szybko o nim zapomni :)
          • kow3l Re: Brawo tolerancja. 09.05.05, 19:08
            Nie martw sie nie zapomni. A o Szyszkowskiej to swiat nawet nie uslyszy, wiec
            hmm nie bedzie nawet mial mozliwosci zapominania. I cale szczescie. Bo jakby
            juz miala przetrwac w pamieci to ludzie w Polsce "szufladkowaliby ja do polki"
            Hitlera, Stalina itp No moze nie az tak nisko,ale niewiele wyzej ;P Co do tej
            nagrody to jest smieszna. Jak mozna kogos nominowac do pokojowego nobla jak ta
            Pani walczy "z pokojem" zwalaczajac zycie (nienarodzone) i pobudzajac
            do "niepokoju" zwasnione strony. Co Ona takiego na rzecz pokoju zrobila????
            Smiechu warte. Cale szczescie,ze nie ma szans na nobla, bo bylby wstyd na caly
            swiat
            • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 02:10
              A założysz się :)
              W Polsce pewnie dłużej potrwa to zapominanie ale też nastąpi,a na zachodzie nigdy nie był tak popularny jak to niektórym się tu wydaje,
              zapomną o nim bo zwyczajnie nikt za nim tam nie przepadał.
              Szyszkowska pewnie że Nobla nie dostanie ale i tak ma większe szanse niż miał Wojtyła.
              A szyszkowska właśnie dzięki takim poglądom jak twoje została nominowana,ona nie walczy z nienarodzonymi-walczy o prawo samostanowienia kobiet które nie mają wyboru i muszą rodzić wbrew własnej woli.
              A co zrobił papież-walczył z kondomami? :)=
              • kow3l Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 02:33
                Na temat papieza to nie bede Ci prawil,bo jeszcze Ciebie na swiecie pewno nie
                bylo jak dzialy sie cuda lat 80-tych i jak to wladza (jeszcze we wczesniejszych
                dekadach) panicznie bala sie papieza (a predzej kardynala Wojtyly). To co w
                Polsce zostalo zainicjowane rozpowszechnilo sie na inne kraje wschodnie a
                zakonczylo sie obaleniem muru berlinskiego. Posluchaj opinii historykow (skoro
                Ciebie nie bylo jeszcze wtedy) i zgodnie twierdza,ze bez papieza obalenie
                komunizmu nie byloby mozliwe,w kazdym razie nie tak szybko.
                Na zachodzie jak jest to dobrze wiem, bo wyjezdzam od czasu do czasu. Nie byl
                tak popularny jak w Polsce,ale nie martw sie o jego pamiec. A tak na marginesie
                sie sklada,ze gdy papiez umieral bylem w Atlancie (zdominowanej przez
                protestantow)-i w tv na okraglo bylo o papiezu.
                Nawet obiektywnie rzecz biorac papiez mial wieksze szanse niz jakas
                Szyszkowska,mimo iz decyduja czlonkowie "wzajemnej adoracji". A dlaczego
                zostala nominowana to chyba tylko szwajcarzy wiedza,bynajmniej nie czytaja
                postow na wyborczej ani nie ogladaj polskiej tv i nie maja pojecia co Polacy o
                niej sadza;P
                Zdanie "musza rodzic wbrew wlasnej woli" nie bede komentowal,bo jak probuje
                napisac zdanie to padam ze smiechu na krzesle ,a ponadto stwierdzam,ze zaden
                argument nie trafi do takeij osoby jak Ty,bo realnie rzecz biorac masz gdzies
                jakiekolwiek argumenty. Powiem tylko w skrocie-jest cos takiego jak prawo
                naturalne i sa czyny wewnetrznie zle,sa zle zawsze i same z siebie,niezaleznie
                od osoby dzialajacej i od okolicznosci. Sa to czyny,ktore godza w zycie
                (ludobostwa,zabojstwa,eutanazja,aborcja itp).
                A zna zakonczenie-ak przegladam te Twoje posty i ciagle te kondomy. Jestes
                niewyrzyty seksualnie ??? Nie martw sie to taki wiek, pozniej troszke bardziej
                bedziesz nad tym panowal ;-) ;P
                • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 02:58
                  tak,tak stare bajki,Wojtyła rozwalił komunizm,Wałęsa też uważa że to on,tylko Reagan siedział cicho pewnie zapomniał...
                  otóż sam nikt nic nie zrobił ani jeden ani drugi,to narody które miały dość cięmiężenia i ruina gospodarcza doprowadziła do załamania się komunizmu.

Co do opinii Polaków-nie jesteś całą polską to że tobie się ona nie podoba nie znaczy że wszyscy się z tobą zgadzają.

> A zna zakonczenie-ak przegladam te Twoje posty i ciagle te kondomy. Jestes
                  > niewyrzyty seksualnie ??? Nie martw sie to taki wiek, pozniej troszke bardziej
                  > bedziesz nad tym panowal ;-) ;P

Ja nie mam potrzeby nad czymkolwiek panować ale o kondomach równie często papież nawijał więc pewnie on miał z tym problemy zwłaszcza że ciężko mu musiało być :)=
                  • kow3l Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 03:01
                    Ale kazdy narod potrzebowal lidera. Dla Polakow takimi liderami byli Walesa i
                    papiez. Rzestze argumentow nie przytaczam, bo za duoz by sie rozpisywac,a itak
                    jestes juz anty-nastawiony
                    • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 15:01
                      nie kwestionuje że był liderem,ale od lidera do jedynego zwycięzcy droga jest daleka.Po obaleniu komunizmu Wałęsa się skompromitował a Wojtyła stracił poczucie żeczywistości.
                      • xanaxy Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 22:50
                        Powatarzam -uczyc sie!!! Rzeczywistosc przez "Z".Lepiej nie pisz,bo to dramat!!!
                      • margo47 Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 23:21
                        Twoje sądy są tak śmieszne, że nawet nie chciaŁo mi się na nie odpisywać, ale
                        cóż... Papież byŁ na twoje nieszczęście JEDYNYM prawdziwym liderem, bez papieża
                        NIE BYłO by WaŁęsy. Bez nich dwóch nie byŁo by wolnej Polski. Problem z takimi
                        mŁodymi gŁuptaskami jak ty polega na tym, że jestście wychowani na historii
                        zmistyfikowanej. Niech zgadnę: dla ciebie taki michnik i kuroń też byli pewnie
                        liderami walki o wolność i demokrację, prawda? To co powiesz na informację, że w
                        pierdlu za gomuŁki siedzieli oni nie za demokrację, a za TROCKIZM? (Później
                        sprzeciwiali się strajkom sierpniowym i podjudzali przeciw WaŁęsie, bo ten
                        gŁosiŁ się czŁowiekiem kościoŁa? Na bakier z systemem zaczęli mieć dopiero
                        wtedy, gdy zaczęŁy się w tej partii nagonki na żydów. Osobiste urazy decydują
                        również o chorobliwej niechęci (żeby nie powiedzieć nienawiści) Michnika do
                        polskiej prawicy. (Że jest ta polska prawica tandetna to się akurat zgadzam,
                        choć w porównaniu z eseldelem jest niemal ze spiżu ;-)

No chyba że miaŁeś na myśli innych liderów, to chętnie posucham których..
                        • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 11.05.05, 00:06
                          wciąż jakieś mgliste opowieści o tym co zrobił Wojtyła,
                          a więc do rzeczy może powiesz wreszcie co takiego zrobił?
                          • margo47 Re: Brawo tolerancja. 11.05.05, 00:53
                            Szkoda mi czasu na tafkiego obszczymurka sowieckiego chowu. Jeśli naprawdę nie
                            wiesz, co takiego DLA CIEBIE zrobiŁ papież i nie możesz się tego dowiedzieć od
                            swoich odmóżdżonych radzicieli, to poczytaj synuniu trochę literatury polskiej,
                            na przekŁad takiego MiLosza (choć pewnie to nazwisko także ci nic nie powie),
                            który napisaŁ o Wojtyle: POLSKA DOSTAłA KRÓLA, O JAKIM OD WIEKÓW MARZYłA. A
                            teraz spier...
                            • orion_kr Re: Brawo tolerancja. 11.05.05, 16:30
                              i to sa te konkretne zasługi?
                              zadałem proste pytanie-to chyba jest forum dyskusyjne-więc skoro wiesz co takiego zrobił to mnie oświeć.
                              Ile razy komuś zadam takie pytanie kończy się na epitetach...
                              miałem nadzieje że ty się wyłamiesz,ale znów się zawiodłem.
                              • margo47 Re: Brawo tolerancja. 13.05.05, 00:29
                                To naprawdę cud, że zauważyŁeś, iż jesteśmy na forum dyskusyjnym, tylko nadal
                                nie rozumiem dlaczego oczekujesz, że wŁaśnie tutaj znjadziesz darmowego
                                korepetytora z materiaŁów ogólnodostępnych choćby prasowych. Masz jakiś fizyczny
                                defekt, który nie pozwala ci wstukać w google (albo na onecie albo w wybiórczej)
                                odpowiednie hasŁo? No chyba nie skoro już tu jesteś... Zawsze też możesz
                                skompletować teczkę z papieżem, na której teraz będzie zarabiać agora; nie
                                mówiąc już o udaniu się do księgarni i zaopatrzeniu się tam w książki WojtyŁy, z
                                którymi następnie możesz wyjechać ponownie do naszych sąsiadów (po
                                chrześcijańsku cierpię razem z tobą, że Łukaszenka nie wpuszcza obcych do
                                swojego raju na ziemi).

Jeśli chodzi o epitety, to nawet nie wiesz jaka okazaŁam się powściągliwa w
                                porównaniu z tym, co cisnęŁo mi się na klawisze.
                  • xanaxy Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 22:49
                    to tak wyglada mlodziezowka SLD.Gratuluje -to zart.Wspolczuje i jestem
                    przerazony poziomem. Zsyp.Do szkoly!!! Natychmiast.
          • margo47 Re: Brawo tolerancja. 09.05.05, 21:31
            To znaczy jak im zamykaŁ? ZalewaŁ betonem, wyrywaŁ niewyparzony jeżor? Bo ja
            sŁyszaŁam tylko, że takiemu Kungowi, zabroniŁ jedynie wypowiadać się W IMIENIU
            kościoŁa, czyli swoje teorie mógŁ on gŁosić gdzie chciaŁ i (za)ile chciaŁ, tyle
            że w imieniu swoim, a nie jako duchowny katolicki. I to cię tak zadziwia? Jak w
            wojsku żoŁnierz dostaje objawienia pacyfistycznego, to też każą mu się zamknąć
            albo zwolnić. Podobnie zresztą jak w Wybiórczej - ci dziennikarze, którzy byli
            przeciwnie agresji na Irak albo piszą teraz na inne lokalne albo nie piszą wcale.
          • mmt27 Re: Brawo tolerancja. 10.05.05, 12:53
            Tolerancja to nie słabość. To uznanie ze ktoś może mieć inne poglądy, ale nie
            zgoda na to że te poglądy będzie mi narzucał.
            A JPII był koleś głowa Kościoła.Kościół opiera sie na wierze i teologii a nie na
            audiotele. Wiarę się albo przyjmuje albo nie. I finisz. Pewnie byś chciał żeby
            ułozyć nowy dekalog, najlepiej przez smsy.
      • kow3l Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 19:15
        Nie martw sie-otrzezwie Ci-nie dostanie Nobla ani dzisiaj ani kiedykolwiek
        indziej. Co do postaw nie do przyjecia to wlasnie ta Pani je nagina
      • elfhelm Re: Brawo Szyszkowska! Brawo Szwecja!!!! 09.05.05, 19:35
        tyle że pokojowy to Norwegia
      • margo47 Re: Brawo Szyszkowska! brawo PRL 09.05.05, 21:07
        SZczerze mówiąc to jestem za przyznaniem homosom wszystkich niezbędnych im do
        życia praw (prócz adopcji), choć z tekstu wynika, że oni się już zadowolą kasą
        ze spadków po zonie vel mężu. Jednak kiedy czytam taki post jak twój, to z
        czystej zŁośliwości mam ochotę powiedzięć: jak się nie podoba to won. A
        zŁośliwość polega na tym, że takie sŁowa slyszeli niegdyś ludzie, którym nie
        wsmak byŁy uroki PRLicji, a sŁowa te padaŁy z karminowych ust partyjnych kolesi
        pani senator. Ciekawe czy wybiórcza przypomni zlote myśli pani profesor z czasów
        ciemnogrodu... komusiowego.
    • rakunica [...] 09.05.05, 18:14
    • read1 Za walkę o zabijanie nienarodzonych - Lewy Nobel. 09.05.05, 18:19
      Gdyby obecnie żył Hitler i Stalin to Szyszkowska miałaby mniejsze szanse, ale
      tak. Ma duże. Pokazuje to tylko to, że lewactwo jest w stanie zniszczyć
      wszystko, nawet Nobla...
      • tektur Re: Za walkę o zabijanie nienarodzonych - Lewy No 09.05.05, 19:00
        Stalin i Hotler byłi wielkimi obrońcami życia nienarodzonego . I co ty na to
        katołku ?
        • markosciel Re: Za walkę o zabijanie nienarodzonych - Lewy No 09.05.05, 20:55
          I w szczególności już narodzonego!
        • margo47 Re: Za walkę o zabijanie nienarodzonych - Lewy No 09.05.05, 21:43
          Nie byli, nie byli, nie pieprz gŁupot. U Ruskich aborcja to to samo cO
          antykoncepcja. A caŁa ideologia upaństwowienia brzucha, sprowadzaŁa się tam do
          przymusu rodzenia nie dzieci, a wojowników. ByŁ to akt caŁkowitej dehumanizacji,
          powrotu do ideologii plemiennej (zwŁaszcza w kontekście faktu, ile byŁo warte
          Życie w tych systemach, o czym nie muszę ci chyba przypominać, lewoŁku).
          Porównywanie myśli papieża, z tym co gŁosili jego najwięksi wrogowie, jest
          OBRZYDLIWE.
        • grchw1 Re: Za walkę o zabijanie nienarodzonych - Lewy No 09.05.05, 22:31
          A Ty lepiej doucz się historii bo chyba nie wiesz kiedy na ziemiach polskich
          zalegalizowano po raz pierwszy aborcję.Odpowiem Ci w 1943 r. a teraz sprawdż w
          książce od historii kto sprawował wtedy władzę na terenie Polski.
    • trewaldemar Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:19
      widziałem wiele i słyszałem wiele, ale ta kandydatura, to po prostu... wielka
      pomyłka. Nie ośmieszajmy się!!!!!
    • niepostepowy Szyszkowska - Imperator 09.05.05, 18:22
      Czy jak spoglądacie na wielce szanowną panią profesof to czy nie przypomina ona Wam Imperatora z Gwiezdnych Wojen? :-)

może nie na tym zdjęciu ale tak przy innych okazjach?
    • obywatelgkar ha haha hahaha hahaha oj sfajdalem sie ze smiechu! 09.05.05, 18:33
    • kilpikonna Re: Szyszkowska kandydatem do pokojowego Nobla 09.05.05, 18:35
      Też się w pierwszej chwili uśmiałem. Zasadniczo Szyszkowskiej nie lubię.
      Zasadniczo mam trudności z traktowaniem jej serio. W kwestii aborcji czy praw
      homoseksualistów mam podobne poglądy, ale nie potrzebowałem do tego jej
      wskazówek. Natomiast jej styl raczej mnie odrzuca. I mimo wszystko wydaje mi
      się, że w porównaniu z irańską prawniczką sprzed 2 lat, albo tą zeszłoroczną
      Kenijką od sadzenia drzew, doniosłość działań Szyszkowskiej wypada, łagodnie
      mówiąc, blado...

No tak, ale kiedy czytam forumowych troglodytów, tych dumnych z siebie
      homofobów, ledwo się powstrzymuję, żeby nie zacząć jej kibicować.

str0ng pyta:
      >Mam sie wstydzic swoich pogladow czy milczec, bo sa niepoprawne wg ciebie ?

Nie, nie dlatego, że są "niepoprawne", bo to zbyt łagodne słowo. Czy taki np.
      Ku Klux Klan ma "niepoprawne poglądy"? To są poglądy odrażające, albo, jeśli
      wolisz, głęboko nieprzyzwoite.
      • meylec Co jest odrażające, a do tego nieprzyzwoite 09.05.05, 19:12
        no i bywa "głębokie" to ja nie mogę napisać, bo nie chcę w nawiasach skończyć.
    • karol113 Gdzie się ta Pani strzyże? 09.05.05, 18:42
      Niezłe ma loczki.
      • szczypiorkowski Fryzura po uderzeniu pioruna 09.05.05, 22:58
        Taki jest efekt gdy w nawiedzony zboczoną ideologią łeb uderzy piorun. Fryzura
        modna w środowisku gejowskim.
        • orion_kr Re: Fryzura po uderzeniu pioruna 10.05.05, 02:33
          szczypiorkowski napisał:

> Taki jest efekt gdy w nawiedzony zboczoną ideologią łeb uderzy piorun. Fryzura
          > modna w środowisku gejowskim.

najwyraźniej częso bywasz w środowisku :D=
    • toporowa [...] 09.05.05, 18:43
    • popo0987 Gratulacje!!! 09.05.05, 18:51
      Przypominam, ze Jan Pawel II byl Polakiem i ze jest Laureatem Pokojowej Nagrody
      Nobla... To chyba dosc wazne, nie?
      Tym bardziej Szyszkowskiej nie nalezy sie udzial w tym gronie...
      • kow3l Re: Gratulacje!!! 09.05.05, 19:12
        Laureatem???? Hmmm jedynie kandydatem byl,nigdy laureatem nie zostal
        • margo47 Re: Gratulacje!!! 09.05.05, 21:53
          Między Bogiem, a prawdą, to Nobel, który się należaŁ papieżowi, przyznano
          WaŁęsie i to tylko dlatego, że byŁ robolem, co się w komitecie centralnym bardzo
          podoba. Gdyby Szyszkowska byŁa facetem-profesorem nikt by jej nie nominowaŁ.
          • orion_kr Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 01:59
            > Między Bogiem, a prawdą, to Nobel, który się należaŁ papieżowi, przyznano
            > WaŁęsie i to tylko dlatego, że byŁ robolem,

haha a to dobre,a w sumie Wojtyle za co się należał?
            pewnie życiem i zamknięciem w więzieniu ryzykował za paplanie o złych skutkach masturbacji i za antyreklamę kondoma :P
            • kow3l Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 02:59
              Chociazby za zlo zwyciezane dobrem. Juz to ma wiecej z pokojem wspolnego. A tak
              na powaznie to radze pochodzic na historie i wglebic sie w historie drugiej
              polowy XX wieku. Popytac historykow -jaki wplyw mial papiez na obalenie
              komunizmu i zapanowanie pokoju w europie srodkowo-wschodniej. Kazdy ci powie,ze
              proces bez udzialu papieza bylby mocno spowolniony.To dotyczylo nas,ale potem
              naszym przykladem podazyly inne kraje,a skonczylo sie 89 roku poprzez obalenie
              muru berlinskiego.
              • zuzannaniedziela Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 04:30
                Taká historie wyklada sié analfabetom na Czarnym Ládzie.
                Od kiedy Europejczycy potrafia czytac, koscioly swiecá pustakami.

ZN

kow3l napisał:

> Chociazby za zlo zwyciezane dobrem. Juz to ma wiecej z pokojem wspolnego. A
                tak
                >
                > na powaznie to radze pochodzic na historie i wglebic sie w historie drugiej
                > polowy XX wieku. Popytac historykow -jaki wplyw mial papiez na obalenie
                > komunizmu i zapanowanie pokoju w europie srodkowo-wschodniej. Kazdy ci
                powie,ze
                >
                > proces bez udzialu papieza bylby mocno spowolniony.To dotyczylo nas,ale potem
                > naszym przykladem podazyly inne kraje,a skonczylo sie 89 roku poprzez
                obalenie
                > muru berlinskiego.
                • kow3l Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 04:41
                  zuzannaniedziela napisała:
                  Od kiedy Europejczycy potrafia czytac, koscioly swiecá pustakami.

Pustakami??Hehe -pustaki to takie cos co ma zastosowanie w budownictwie ;p
                  A jesli koscioly swieca pustkami to z innego powodu.
                  Swoja droga nikt nikomu religii nie narzuca i jesli chodzi do kosiola bo inni
                  chodza to tylko wspolczuc glupoty,ze traci czas w co nie wierzy... Ale to nie
                  na temat,wiec radzilbym Pani Z. trzymac sie tematu
                  • orion_kr Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 15:08
                    > Swoja droga nikt nikomu religii nie narzuca i jesli chodzi do kosiola bo inni
                    > chodza to tylko wspolczuc glupoty,ze traci czas w co nie wierzy..

pewnie że nikt nie narzuca... np gdy w TV przez 24h na dobe nadają na wszystkich programach relacje z Watykanu,wszystkie portale informują wyłącznie o papieżu ot pranie mózgu w najczystszej postaci.
                    Ale Polska jest krajem laickim ;D= ,tak często powtarzacie ten slogan że może kiedyś w to uwierze.
                    • kow3l Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 18:02
                      Nie tylko w Polsce. Jak juz wspomnialem to w protestanckiej Atlancie tez cala
                      dobe praktycznie nadawali relacje z watykanu.
                      A co do Polski to tak Cie to dziwi??? Umarl najbardziej znany Polak na swiecie.
                      Nikt oprocz niego nie jest rozpoznawalny poza granicami Polski przez szersza
                      rzesze ludzi. Poza tym mial istotny wplyw na oblicze naszego kraju. Zostala
                      ogloszona zaloba narodowa do czasu pogrzebu. Mnie wiec zainteresowanie mediow
                      nie dziwi. Dziwiloby mnie,gdyby media nie wywiazaly sie z tego "obowiazku".Pzdr
                    • margo47 Re: Gratulacje!!! 10.05.05, 23:36
                      Jesteś bezczelnym gnojkiem o nadzwyczaj prostackim oglądzie świata. Jeśli miaŁeś
                      przesyt papieża w tv, to mogŁeś sobie wŁączyć wideo z czym hulajdusza zapragnie.
                      Za twojej ukochanej komuny w tv byŁy tylko dwa programy i na każdym pierwszy
                      sekretarz - dzień w dzień, a ci którzy mieli "przesyt" mogli się tylko powiesić,
                      bo nawet za granicę ciężko byŁo uciec. Jeśli naprawdę nikt cię w domu nie
                      nauczyŁ szacunku dla czyjejś żaŁoby, to może powinnam kilka sŁów poświęcić
                      twojej matce...
                      • orion_kr Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 00:13
                        ooo dyskusja nabiera temperamentu,
                        relacje w tv rozumiem,jeśli by były w jednym programie,ale
                        to było wszędzie.
                        Nie miałem ochoty oglądać tego non stop i chciałem wyjść się zabawić to się okazało że nawet dyskoteki pozamykano,ratunkiem rzeczywiście okazał się wyjazd,do Czech.
                        • kow3l Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 00:38
                          Dziwne by bylo,gdyby nie pozamykali-byla ZALOBA NARODOWA !!!
                          • orion_kr Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 00:49
                            no tak była żałoba,
                            ciekawe że w Ostravie wielu Polaków spotkałem którzy też nie mieli ochoty na umartwianie się,a wręcz przeciwnie.
                            • margo47 Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 01:04
                              Dziwne, bo ja po śmierci papieża bywaŁam co wieczór na mieście i widziaŁam wiele
                              pootwieranych knajp, w których bawili się ludzie, np knajpy na Nowym Rynku
                              (jeśli jesteś w Warszawy, a nie jakiegoś pipidówa z jedną problematyczną
                              dyskoteką) byŁy przez caŁy dzień blężone. W takim Polyestrze wisiaŁ plakat z
                              Che, a przez otwarte drzwi szedŁ ryk z odkęconych na full gŁośników. Więc z czym
                              ty chŁopczyku wyskakujesz do ludzi, z tym że do zwykŁej knajpy nie jesteś w
                              stanie trafić...żaŁosne
                              • orion_kr Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 16:25
                                Niestety,pochodze z Krakowa... i tu wygladalo to nieco inaczej.
                                • margo47 Re: Gratulacje!!! 13.05.05, 00:30
                                  Z Krakowa, a może z Nowej Huty?
                      • joannabarska Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 01:01
                        margo47 napisała:

> Jesteś bezczelnym gnojkiem o nadzwyczaj prostackim oglądzie świata. Jeśli
                        miaŁe
                        > ś
                        > przesyt papieża w tv, to mogŁeś sobie wŁączyć wideo z czym hulajdusza
                        zapragnie
                        > .
                        > Za twojej ukochanej komuny w tv byŁy tylko dwa programy i na każdym pierwszy
                        > sekretarz - dzień w dzień, a ci którzy mieli "przesyt" mogli się tylko
                        powiesić
                        > ,
                        > bo nawet za granicę ciężko byŁo uciec. Jeśli naprawdę nikt cię w domu nie
                        > nauczyŁ szacunku dla czyjejś żaŁoby, to może powinnam kilka sŁów poświęcić
                        > twojej matce...====================================================
                        Ej,przesadzasz - jak sie chciało ,to się to i owo znalazło, nie tylko
                        sekretarzy! A Teatr Telewizyjny w PRL to był sukces w skali światowej. Niewiele
                        wiecie,więc lepiej siedżcie cicho i moze ewent. gadajcie o laskach (facetach)
                        jesli choc na nich sie znacie!
                        • margo47 Re: Gratulacje!!! 11.05.05, 01:10
                          Kochana oczywiście, że przesadzam, a przesadzam dlatego, że przesadza mój
                          przedmówca. Może - tak przy okazji - skomentujesz też jego "problem". Co do
                          dalszej części twojego postu, to doprawdy nie wiem, w jakim celu znalazŁa się
                          ona na forum. Bye
    • brynk RATUNKU ! GDZIE JA ZYJĘ ! 09.05.05, 18:58
      TU JEST POLSKA prosze pani , jak sie nie podoba to sio , do Szwajcarii,
      Holandii .... To jest robota tej z szerokimi ustami i srodowej . Baby nie
      maja co robic w rządzie i wymyslaja . Szlag niech was trafi . Czy wy na łeb
      upadłyscie?
      • blond_kasi lepiej bys uprał skarpetki, brudasku, :). 09.05.05, 19:21
        brynk, Ty męska, szowinistyczna miernoto! to wlaśnie tacy jak Ty powinni
        poszukać innego klimatu, przejasniloby sie nieco w naszym biednym kraju.
        sugeruje arabię saudyjską, iran...
        • skydak Re: lepiej bys uprał skarpetki, brudasku, :). 09.05.05, 20:13
          oto przykład szacunku dla mieszkańców krajów muzułmańskich
        • maciekzmiasta Re: lepiej bys uprał skarpetki, brudasku, :). 10.05.05, 23:28
          A ty lepiej wyluzuj. Każdy, kto nie popiera walniętych lesbijek czy innych
          feministek od razu jest brudasem i chamem??. Wychamuj KOBIETO
      • chilum Re: RATUNKU ! GDZIE JA ZYJĘ ! 09.05.05, 20:52
        >RATUNKU ! GDZIE JA ZYJĘ !

Tu jest Polska prosze pani-pana , jak sie nie podoba to sio.
    • brynk poszukuje stracha na wróble na czeresnie .... 09.05.05, 19:01
    • start-line Zaproszenie 09.05.05, 19:01
      Zapraszam Panie : senator Krystyne Sienkiewicz oraz Profesor Marie Szyszkowska
      na moja strone internetowa. Jan senator Krystyna Sienkiewicz Profesor Maria
      Szyszkowska. Jan
      Petter
      www.jan-petter.no/
      • orcheystra Re: Zaproszenie 09.05.05, 19:06
        Zamiast się cieszyć, że Polka, jedna z nas, została w ten sposób uhonorowana,
        już nasze rodzimego chowu mściwe mendy podniosły wrzask.
        Won tępa hołoto.
        • xanaxy Re: Zaproszenie 10.05.05, 23:03
          Znow odezwalo sie ...Polactwo ? Niewazna JAKA Polka,wazne,ze Polka ? Myslenie
          jest dla ciebie procesem.Bolesnym i tak ci juz zostanie.Cieszyc sie ...A z kogo?
          Z Szyszkowskiej ? Co Ty o niej wiesz?
      • tektur Re: Jak milutko pocztać 09.05.05, 19:09
        katolickie kometarze pełne wytrysków chrześcijańskiej miłości bliźniego.
        • szczypiorkowski Re: Jak milutko pocztać 09.05.05, 22:54
          Miłość bliźniego nie oznacza że katolik nie może sprzeciwić się złu.
    • puuchatek Żenujące 09.05.05, 19:14
      kilpikonna napisał:

(...)

> str0ng pyta:
      > >Mam sie wstydzic swoich pogladow czy milczec, bo sa niepoprawne wg ciebie
      > ?
      >
      > Nie, nie dlatego, że są "niepoprawne", bo to zbyt łagodne słowo. Czy taki np.
      > Ku Klux Klan ma "niepoprawne poglądy"? To są poglądy odrażające, albo, jeśli
      > wolisz, głęboko nieprzyzwoite.

Szanowny, wybacz, ale to jest ordynarna demagogia. Ku-Klux-Klan nie tylko głosił
      nierówność rasową - ale mordował ludzi, linczował, wieszał... Jeśli dla Ciebie
      poglądy każdego, kto śmie uważać, że "małżeństwa" homoseksualne nie są dobrym
      pomysłem i że homoseksualiści nie powinni mieć prawa adopcji dzieci, są
      równoważne z Ku-KluxKlanem, to wybacz waść, ale jesteś czysty demagog.

Absolutnie nie popieram baranów z Młodzieży Wszechpolskiej, rzucających
      kamieniami i wrzeszczących hasła o "pedałach". To dzicz i głupota. Co nie
      zmienia faktu, że "małżeństwa homoseksualne" uważam za pomyłkę, a zezwolenie
      gejom i lesbijkom na adopcję - za skandal.

"Odrażające" i "nieprzyzwoite" okazują się każde poglądy, które nie są zgodne z
      apriorycznym założeniem, że "It's OK to ba a gay".

A na koniec małe pytanie:
      dotąd - nawet jeśli decyzje komitetu noblowskiego były kontrowersyjne, to jednak
      honorowały ludzi, którzy naprawdę coś robili, często - z narażeniem życia. Co
      konkretnie zrobiła pani profesor Szyszkowska? Poza oczywiście wygłaszaniem
      natchnionych przemówień "w obronie", do czego naprawdę - wbrew padającym tu
      głosom - specjalnej odwagi nie trzeba... Komu pani profesor naprawdę pomogła? Co
      osiągnęła?

Śmieszne.

A, jeszcze jedno - można Jana Pawła II nie lubić i nie poważać, ale to nie
      zwalnia z odpowiedzialności za własne słowa i dbanie oich zgodność z faktami
      (żeby nie powiedzieć wprost - z prawdą). Przypomnę, że zmarły Papież NIGDY o
      żadną nagrodę czy wyróżnienie nie zabiegał - do pokojowej nagrody Nobla Jego
      kandydaturę zgłosiły różne instytucje i organizacje, ale pisanie, że JPII
      "chciał" dostać nagrodę Nobla jest po prostu śmieszne.

Nie wspominając już o tym, że gdyby ją dostał, to byłaby raczej nobilitacja dla
      tej nagrody, niż dla Niego....;
      • zasov Re: Żenujące 10.05.05, 12:59
        Otóż to!
    • hultaj79 KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajcie 09.05.05, 19:31
      Na wykład miała w zwyczaje spóźniać się pół godziny, pół godziny wcześniej
      kończyła. Studentów...co to duzo mowic/pisac traktowała jak bydło.Egzamin z
      filofofii zdałem na za drugim razem na 5... za pierwszym musiałm ja i 30 osób
      czekać 14 godzin(sic!) na panią profesor ktora najpierw się spóźniła potem
      zapytała 4 osoby znikneła nastepnie na jakieś 3 godziny wróciła zapytała kilka
      osób i ponownie zniknęła na kilka godzin(okazało się że była w hotelu na jakimś
      bankiecie) wróciła o godzinie 21:30 i oznajmiła że może zapytac kilka osób
      (wsród tych kilku byem ja, spróbujcie zdać egzamin po 14 godzinach czekania na
      wydziale ) bo juz poxno i jest zmęczona a reszta może pod koniec lipca(sic!)
      albo we wrześniu zdawać (ostatecznie dzałem w lipcu)
      Egzamin z filozofii prawa był pisemny. Pani profesor wymyśliła że będziemy
      pisać na czystych kartkach(tzn bez kratek czy linii bo te jej zdaniem nas
      ograniczają!!!), koniecznie czarnym długopisem a najważniejsze fakty czy
      nazwiska nalezy napisać długopisem zielonym ewenualnie podkreślać tymże
      długopisem. Jednym słowem kabaret
      Długo mógłbym pisać i wariactwach tej pani
      REASUMUJĄC JEST TO OKROPNE, NAWIEDZONE, EGOCENTRYCZNE BABSKO.
      NOBEL DLA NIEJ TO POLICZEK W TWARZ ;) DLA TYSIĘCY POLSKICH STUDENTÓW

pozdrawiam
      • 13sw Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 09.05.05, 20:12
        I pani profesor ma rację. Prawdziwy polski student powinien mieć zawsze w torebce zieloną kredkę do makijażu i wtedy nie ma problemu z podkreślaniem ważnych rzeczy. Student bez makijażu to przecież homofob specjalnie wyróżniający się od prześladowanych mniejszości.
      • cziriklo Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 09.05.05, 22:43
        Hultaju, ty zanim zabierzesz sie za filozofie, opanuj zasady polskiej skladni,
        interpunkcji i ortografii. A potem mozesz sobie pofilozofowac, byle nie za dlugo
        Jesli Nobel dla Prof. Szyszkowskiej bedzie policzkiem dla takich studentow jak
        ty, to dalbym wiele aby przy tym byc. Wam sie, nieukom, nakezy nie tylko
        policzek, ale porzadne lanie za marnowanie pieniedzy podatnika.
        • vice_versa Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 09.05.05, 23:19
          Potwierdzam to co napisał student, Ta Pani takie właśnie ma zwyczaje. Na WPiA
          UW to nic nadzwyczajnego, więc nawet mnie to nie bulwersuje.
          Tu nie ma nic do rzeczy nieuctwo studentów, tu się liczą fanaberie p.prof. Tak
          zawsze było, jest i będzie więc dla mnie też to żaden powód do oburzenia.
          Oburzające jest natomiast to jak ktoś pięknie plecie o tolerancji samej
          prezentując jedną z najbardziej nieprzejednanych i ortodoksyjnych postaw,
          kreując się na ofiarę prześladowań. Nie można uważać się za obrońcę praw
          człowieka a na ludzi starych mieć pomysły z ich uśmiercaniem. Jeśli ktoś jest
          tak naiwny że tego typu rozwiązania chce do prawa wprowadzać, to kompletnie nie
          zdaje sobie sprawy jaki jest ostateczny rezultat obowiązywania takiego prawa,
          albo po prostu się godzi z nadużyciami i śmiercią w świetle ustawy. Aksjologię
          sobie może wymyśleć dowolną, można twierdzić że zabijanie służy życiu i
          godności ludzkiej, tylko to niezła schiza i tyle.
          • orion_kr Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 02:45
            > Oburzające jest natomiast to jak ktoś pięknie plecie o tolerancji samej
            > prezentując jedną z najbardziej nieprzejednanych i ortodoksyjnych postaw,
            > kreując się na ofiarę prześladowań. Nie można uważać się za obrońcę praw
            > człowieka a na ludzi starych mieć pomysły z ich uśmiercaniem. Jeśli ktoś jest
            > tak naiwny że tego typu rozwiązania chce do prawa wprowadzać, to kompletnie nie
            >
            > zdaje sobie sprawy jaki jest ostateczny rezultat obowiązywania takiego prawa,

Nikt nikogo nie chce uśmiercać tylko dać prawo do śmierci osobom chcącym popełnić samobójstwo a niezdolnych do tego w wyniku np paraliżu i o to chodzi w projekcie eutanazji
            • vice_versa Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 04:01
              Ona jest profesorką prawa. I nic nie usprawiedliwia jej głupich przekonań
              odnośnie tego prawa. Piszesz: " Nikt nikogo nie chce uśmiercać tylko dać prawo
              do śmierci osobom chcącym popełnić samobójstwo a niezdolnych do tego w wyniku
              np paraliżui o to chodzi w projekcie eutanazji".
              O co chodzi w projekcie to jedno, a to jak to będzie stosowane i jaka będzie
              praktyka to drugie. Tym się różni "prawo w książkach" od "prawa w działaniu".
              Podobnie nie jest prawdą, że osoba chcąca popełnić samobójstwo nie może tego
              zrobić. Również przy pomocy osób trzecich może się tak stać. Obecnie też się
              tak dzieje, tylko przypadki nie są nagłośnione. Ważne jest żeby taka osoba nie
              podlegała odpowiedzialności karnej. I w obecnym stanie prawnym MOŻE nie
              podlegać, jest kontratyp stanu wyższej konieczności. Resztę załatwia umorzenie
              postępowania. A robienie jakichś ciał decydujących o dopuszczalności tego typu
              sytuacji oznacza całkowite niezrozumienie tego czym jest etyka. Nie można
              osobistej odpowiedzialności za czyn słuszny przerzucać na państwo. Polecam film
              Million Dollar Baby z Hillary Swank i Clintem Eastwoodem. Do tego żeby mieć
              odwagę osobistą nie trzeba mieć żadnej ustawy. Trzeba mieć przekonanie, że tak
              należy. A ta Pani jest socjalistką, i jak każdy socjalista nie rozumie, że
              prawo i władza to są instytucje OPRESJI a nie zbawienia. A jak się je traktuje
              jak instytucje zdejmujące osobistą odpowiedzialność za własne uczynki to
              wychodzi tak jak w Holandii, gdzie starsi ludzie chodzą z "paszportami życia" w
              kieszeniach, bo boją się być wyeutazjowani w sytuacji wypadku i braku
              świadomości.
              • orion_kr Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 15:18
                > O co chodzi w projekcie to jedno, a to jak to będzie stosowane i jaka będzie
                > praktyka to drugie. Tym się różni "prawo w książkach" od "prawa w działaniu".
                > Podobnie nie jest prawdą, że osoba chcąca popełnić samobójstwo nie może tego
                > zrobić. Również przy pomocy osób trzecich może się tak stać. Obecnie też się
                > tak dzieje, tylko przypadki nie są nagłośnione. Ważne jest żeby taka osoba nie
                > podlegała odpowiedzialności karnej. I w obecnym stanie prawnym MOŻE nie
                > podlegać, jest kontratyp stanu wyższej konieczności. Resztę załatwia umorzenie
                > postępowania.
                A cóż to za bzdurę piszesz... to dopiero może być pięknie wykorzystane przeciw ludziom którzy nie chcą umierać.

> jak instytucje zdejmujące osobistą odpowiedzialność za własne uczynki to
                > wychodzi tak jak w Holandii, gdzie starsi ludzie chodzą z "paszportami życia" w
                > kieszeniach, bo boją się być wyeutazjowani w sytuacji wypadku i braku
                > świadomości.

Pewnie masz racje jak "obrońcy życia" wciąż straszą starszych ludzi że w szpitalu ich nie będą leczyć tylko zabijać to pewnie że się boją (i potem umierają w domach bo do szpitala się boją zgłosić) tylko ile przykładów było takiego zachowania-pozatym jeśli się to zdarza to jest to zwykłe morderstwo a nie eutanazja i prokurator się tym powinien zająć.
              • xanaxy Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 23:15
                vice_versa napisał:

> Ona jest profesorką prawa. I nic nie usprawiedliwia jej głupich przekonań
                > odnośnie tego prawa. Piszesz: " Nikt nikogo nie chce uśmiercać tylko dać
                prawo
                > do śmierci osobom chcącym popełnić samobójstwo a niezdolnych do tego w wyniku
                > np paraliżui o to chodzi w projekcie eutanazji".
                > O co chodzi w projekcie to jedno, a to jak to będzie stosowane i jaka będzie
                > praktyka to drugie. Tym się różni "prawo w książkach" od "prawa w działaniu".
                > Podobnie nie jest prawdą, że osoba chcąca popełnić samobójstwo nie może tego
                > zrobić. Również przy pomocy osób trzecich może się tak stać. Obecnie też się
                > tak dzieje, tylko przypadki nie są nagłośnione. Ważne jest żeby taka osoba
                nie
                > podlegała odpowiedzialności karnej. I w obecnym stanie prawnym MOŻE nie
                > podlegać, jest kontratyp stanu wyższej konieczności. Resztę załatwia
                umorzenie
                > postępowania. A robienie jakichś ciał decydujących o dopuszczalności tego
                typu
                > sytuacji oznacza całkowite niezrozumienie tego czym jest etyka. Nie można
                > osobistej odpowiedzialności za czyn słuszny przerzucać na państwo. Polecam
                film
                >
                > Million Dollar Baby z Hillary Swank i Clintem Eastwoodem. Do tego żeby mieć
                > odwagę osobistą nie trzeba mieć żadnej ustawy. Trzeba mieć przekonanie, że
                tak
                > należy. A ta Pani jest socjalistką, i jak każdy socjalista nie rozumie, że
                > prawo i władza to są instytucje OPRESJI a nie zbawienia. A jak się je
                traktuje
                > jak instytucje zdejmujące osobistą odpowiedzialność za własne uczynki to
                > wychodzi tak jak w Holandii, gdzie starsi ludzie chodzą z "paszportami życia"
                w
                >
                > kieszeniach, bo boją się być wyeutazjowani w sytuacji wypadku i braku
                > świadomości.
                >
                Za glupia na prof.prawa.Jest od filozofii - wiecie,ze tam wiekszosc nadaje sie
                do ...leczenia.Powaznie.Filozofia za jej czasow byla
                jaknajbardziej ...marksistowska.I tyle.Moze wreszcze ktos,cos skuma?
            • kropekuk Oj,w waszym kraju chyba nie wolno dawac tego prawa 10.05.05, 05:30
              Praktyka z pavulonem stanie sie norma, a ofiara przeciez juz nie zaprotestuje;)
          • bezuchoff KOMENTARZ STUDENTA WPiA UW PROF. SZYSZKOWSKIEJ 11.05.05, 09:22
            Witam!
            Studiuję na WPiA UW. Jestem na 5 roku. Prawdą jest, że mnie wszyscy traktują
            studenta jak człowieka. Dla części wykładowców jesteśmy produkcją masową.
            Jednakże prof. Szyszkowska przechodzi tu wszystkich. Ona traktuje studenta jak
            śmiecia. Uważa się, za wiecznie pokrzywdzoną, atakowaną, napastowaną...
            Wyrzuciła z egzaminu osobę bardzo dobrze przygotowaną, bo wg. niej miał "złą
            aurę".
            I jeszcze odnośnie tolerancji...Nie widzę osób tolerancyjnych dla homofobów
            etc. Wszak tolerancją obejmuje się również osoby nietolerancyjne, o ile nie
            szkodzą drugiej osobie...
            Zapewne większość powie, że jestem nietolerancyjny, ale nie akceptuję aborcji,
            eutanazji i homoseksualnych związków partnerskich. Uważam, że ta ostatnia
            instytucja społeczna nie zasługuje na specjalną ochronę prawną, gdyż ma
            zapewnioną ochronę generalną (dziedzczenie testamentowe, pełnomocnictwa,
            współwłasność umowna itd.).
        • xanaxy Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 23:11
          cziriklo napisał:

> Hultaju, ty zanim zabierzesz sie za filozofie, opanuj zasady polskiej
          skladni,
          > interpunkcji i ortografii. A potem mozesz sobie pofilozofowac, byle nie za
          dlug
          > o
          > Jesli Nobel dla Prof. Szyszkowskiej bedzie policzkiem dla takich studentow
          jak
          > ty, to dalbym wiele aby przy tym byc. Wam sie, nieukom, nakezy nie tylko
          > policzek, ale porzadne lanie za marnowanie pieniedzy podatnika.
          Student ma racje."prof" do kitu.Czerwona,a po katolickiej uczelni - i co
          paniusia na to? Nic. Trzeba bylo samej studiowac.A tak ? Do garow.
      • xanaxy Re: KOMENTARZ STUDENTA PANI PROFESOR przeczytajci 10.05.05, 23:09
        hultaj79 napisał:

> Na wykład miała w zwyczaje spóźniać się pół godziny, pół godziny wcześniej
        > kończyła. Studentów...co to duzo mowic/pisac traktowała jak bydło.Egzamin z
        > filofofii zdałem na za drugim razem na 5... za pierwszym musiałm ja i 30 osób
        > czekać 14 godzin(sic!) na panią profesor ktora najpierw się spóźniła potem
        > zapytała 4 osoby znikneła nastepnie na jakieś 3 godziny wróciła zapytała
        kilka
        > osób i ponownie zniknęła na kilka godzin(okazało się że była w hotelu na
        jakimś
        >
        > bankiecie) wróciła o godzinie 21:30 i oznajmiła że może zapytac kilka osób
        > (wsród tych kilku byem ja, spróbujcie zdać egzamin po 14 godzinach czekania
        na
        > wydziale ) bo juz poxno i jest zmęczona a reszta może pod koniec lipca(sic!)
        > albo we wrześniu zdawać (ostatecznie dzałem w lipcu)
        > Egzamin z filozofii prawa był pisemny. Pani profesor wymyśliła że będziemy
        > pisać na czystych kartkach(tzn bez kratek czy linii bo te jej zdaniem nas
        > ograniczają!!!), koniecznie czarnym długopisem a najważniejsze fakty czy
        > nazwiska nalezy napisać długopisem zielonym ewenualnie podkreślać tymże
        > długopisem. Jednym słowem kabaret
        > Długo mógłbym pisać i wariactwach tej pani
        > REASUMUJĄC JEST TO OKROPNE, NAWIEDZONE, EGOCENTRYCZNE BABSKO.
        > NOBEL DLA NIEJ TO POLICZEK W TWARZ ;) DLA TYSIĘCY POLSKICH STUDENTÓW
        >
        > pozdrawiam No ...bo hucbe byla i pozostanie hucba.Mnie tylko niepokoi jedno -
        dlaczego sz.Panstwo sie na to ...godzili? Brak odwagi? Brak godnosci? Przykro
        mi,ale nie wystarczy opisywac.Trzeba cos robic,a Wy ...co ? Kto Wam zaszczepil
        ten lek ? Takie Szyszkowskie.I rto juz jest Wasz problem,bo my Szyszkowskiej
        nie uwazamy.Mieszka na Ochocie,wyglada jak dziwadlo.Bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka