petrokles Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 10:00 A odczepcież wy się od tego Rydzyka! Jeżeli robi coś za legalnie zdobyte pieniądze, nie łamie prawa i spotyka się z zainteresowaniem znacznej części społeczeństwa (kilka milionów słuchaczy Radyja, czy to się komuś podoba, czy nie!), to dajcie mu święty spokój. A tu jakieś głosy o "zrobieniu z nim porządku", uciszeniu itp. Zdecydujcie się nareszcie, jesteście zwolennikami wolności (w tym słowa), czy parszywymi nazistami, bo tym wasze głosy trącą. P. "Wy" to oczywiści skierowane jest nie do wszystkich, lecz do ty, którzy chcą przeciwnika ideowego "załatwić", uciszyć, zamknąć itp. P. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nie odczepcieżemy się od tego Rydzyka! - o! nie:)) 10.05.05, 19:12 Bo z kogo da się "wycisnąć" więcej tematów do "jaj" i zbytków jak nie z Niego OMC ŁOJCA ŚWIĘT....GO" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
denrike a ja powiem tak 10.05.05, 10:08 i po pierwsze nie bedzeisz mial bogow cudzych przede mna i nie uczynisz sobie posagu ani zadnego obrazu tego co jest na niebie albo ziemi albo w wodzie. nie bedziesz oddawal im poklonu, anis sluzyl. [...] pilnie sie wystrzegajcie skoroscie nie widzieli zadnej postaci w dniu, w ktorym mowil do was pan [...] abyscie nie postapili niegodziwie i nie uczynili sobie rzezby przedstawiajacej mezczyzne lub kobiety. ale widac ojciec wielokrotnie przelozony kult jednostki, materializmu i innych spraw, ktore przez ostatnie kilkadziesiat lat byly mocno krytykowane przez papieza bedzie uprawial, bo w koncu on wie lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ionee Sprzedam! 10.05.05, 10:09 Mam do sprzedania do tego wspaniałego Muzeum oddech Ojca Świętego z jednej z jego pielgrzymek. Oddech został zebrany z niewielkiej (260m) odległości do woreczka nylonowego. Zainteresowanych ojców dyrektorów proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sprzedam! 10.05.05, 13:15 Sprzedam powietrze, którym pompowano opony Papamobile. Sprzedam oleje, nie święte tylko silnikowe i przekładniowe, z wymiany w Papamobile. Sprzedam świece, nie ołtarzowe lecz zapłonowe z Papamobile. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity NARÓD JEST Z RYDZYKIEM I WIARĄ ! 10.05.05, 10:17 I nic tu propaganda eutanacji i ludobójstwa ekonomicznego prowadzonego przez antypolskie ugrupowania polityczne od 15 lat nie zmieni.Prawdziwi patrioci są z RM z prostego i banalnego powodu RM jest Polskie,niezależne i mówi co się już prawie nie zdarza prawdę.Oczywiście propagandystom to nie może się podobać.Pomieważ skutkuje to poczuciem jedności narodowej a to ich zdaniem ,cecha zła,nacjonalistyczna bo JEDNOCZY POLSKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www RYDZYK WALI CALA PRAWDE PROSTO Z MOSTU(w Toruniu 10.05.05, 12:19 ...i ta prawda rozplywa sie potem na caly swiat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 proszę nie obrażać pięknego miasta Torunia... 10.05.05, 13:42 i jego jedynego,świeżo odmalowanego,mostu... poza tym rydzyk to peryferie,na Starówkę się nie zapuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: RYDZYK WALI CALA PRAWDE PROSTO Z MOSTU(w Toru 15.05.05, 08:06 Świat jest zapewne pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: NARÓD JEST Z RYDZYKIEM I WIARĄ ! 10.05.05, 15:31 Stanowię część tego narodu i nie przypominam sobie, żebym upoważniał kogokolwiek do wypowiadania się w moim imieniu. Nie jestem z Rydzykiem, z wiarą tak. Tu nie ma znaku równości tak samo jak nie ma znaku równości między Radiem Maryja i prawdą. To Radio kreuje się jako objawiciela prawdy jedynej i sama nawet nie wiesz, że na Tobie wypróbowane zostały najskuteczniejsze metody oddziaływania propagandowego. Samo Radio jest dobrym pomysłem ale w rękach takiego "przywódcy" staje się źródłem podziałów między Polakami wmawiając swoim słuchaczom, że ma monopol na wiarę i prawdę. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www NARÓD NIEMIECKI JEST Z RYDZYKIEM I WIARA˛ ! 12.05.05, 02:32 Tak kochani ,niemcy maga i maja prawo uwielbiac ojca redaktora. Wszak to on dziekowal Ratajczakowi za slowa prawdy o Oswiecimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: NARÓD JEST Z RYDZYKIEM I WIARĄ ! 10.05.05, 19:26 Rycykowy "narut" ma gdzieś tak ~3 milijony. ??? Straszy mnie po nocach ,,jęk Paetza w refektarzu''>gosc.z.korony< Odpowiedz Link Zgłoś
adam.burakowski kopytko 10.05.05, 10:27 Masz kopytko? To jesteś już piątym, kórego znam z kopytkiem tego osiołka. To ciekawy osiałek musiał być. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors kopytko szatana raczej masz - jesli cię poznałem ! 10.05.05, 18:29 Ironię z klasą możesz znaleźć w książce Henryka Sienkiewicza ("Krzyżacy"), w której jedna z postaci oferuje szczebel z drabiny, która śniła się Jakubowi. - - - Twoje docinki, w tych okolicznościach są tylko głupotą. Z głupoty się wyrasta. Mam nadzieję, że będzie to miało zastosowanie i do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Wariatkowo 10.05.05, 10:38 Mamy własne. Nareszcie jakas inicjatywa nie z tej ziemi. Brawo Wielki Ojcze Dyrektorze Planety. Cieszę sie,że pokazemy nasze osiagniecia światu. Az sie posr*** z zazdrosci! Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy a pewnego dnia trafi tam Maybach rydzyka 10.05.05, 10:39 taki rydzyk bedzie zasluzony dla naszego narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Nie mogę, co za kretyn... 10.05.05, 14:08 w Polsce jeżdzą 2 maybachy i o Rydzyk nie jest wlascicielem zadnego. Ale tobie to nie przeszkadza. Jest nadzieja ze i twój mózg trafi jako eksponat jesli tylko ktos sie go tam doszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nieprawdą, doprawdy, jest, że Łojciec Rydzyk nie 10.05.05, 19:35 posiada porządnego Maybacha. Sam "oszoł tu już dawno temu objaśniał. A "oszoł" przecież głupot na temat Patrona by nie wypisywał. Jasnee! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
darl a co po co są pamiątki holocaustu? 10.05.05, 10:40 a co po co są pamiątki holocaustu? Odpowiedz Link Zgłoś
artekopula A ma szczebel od drabiny, 10.05.05, 10:44 która śniła się św. Jakubowi???? Też by było fajnie mieć taką relikwię... Odpowiedz Link Zgłoś
pczarnecki Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 10:51 To jesr paranoja i kabaret.Ten cynik plecie już takie głupstwa,że najodpowiedniejszym miejscem dla niego jest szpital psychiatryczny,a strojem kaftan bezpieczeństwa.Ludzie to przypomina lata o których kósciól chce jak najszybciej zapomnieć.A kiedy Rydzyk zacznie sprzedawać odpusty i miejsca w raju/te lepsze np.obok jakiegoś świętego/ Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Podobno będzie też można zobaczyć 10.05.05, 10:53 ...szczebel z drabiny, po której Sw. Jakub szedł do Nieba oraz zamknięty w specjalnej puszce ostatni dech smoka, którego zatłukł Sw. Jerzy. Cuda na kiju panie kochany. Taaa.... Może (jako ateista) nie bardzo rozumiem założenia tej wiary, ale chyba nie o to chodziło w założeniach, żeby ze zwykłych, codziennych przedmiotów używanych przez wielkich, ale jakby nie było ludzi robić symbole kultu (filiżanka, chusteczka). A ta krew???. Czyżby Rydzyk przyrównuje Ks. Popiełuszkę do Chrystusa? ...A wszystko za jedyne 9,99 (dla słuchaczy RM - zniżka). Uaaa, no jasne, to już wiem co to za kult :) Pozdrawiam, von Koza Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Podobno będzie też można zobaczyć 10.05.05, 11:02 ciekawi mnie jako katolika po co komuchom w muzeum lenina jego gacie ,fajka ,czapka pelna moli itp.cuda na kiju panie ,cuda ,ponoc maja wskrzesic jego ducha rewolucyjnego i napelnic nim slabnace ego dyducha,janika i im podobnuch Odpowiedz Link Zgłoś
von-koza Dlatego właśnie 10.05.05, 16:53 uwazam, ze zarówno w jednym jak i drugim przypadku realizacja ma niewiele wspólnego z ideą. Wygląda to tak samo żenująco. A jeśli chodzi o te papieskie filiżanki, to chyba się zgodzisz, ze to zwykła personifikacja przemiotów pod doraźne potrzeby pana Rydzyka, a nie eksponowanie tego co naprawdę było ważne w osobie Papieża. To co robi Rydzyk to głupie jarmarczne sztuczki tego samego kalibru co fajka Lenina i zamiast go bronić to poczytaj sobie lepiej co mówi Pismo Święte na temat kultu przemiotów. W chrześcijamństwie taką pozycję mają tylko nieliczne ściśle związane z Chrystusem, a takie zagrywki wg nauk Twojej wiary lekkie bluźnierstwo. W świetle ogólnym po prostu akcja licząca na poklask. A to porównanie z komuchami i fajką Lenina jest rzeczywiście dobre, tyle że raczej nie broni Rydzyka :) Pozdrawiam, von Koza P.S. Aha, i nie każdy ateista musi być od razu komuchem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tamaris Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 11:06 Trzeba przyznać, że Pan Rydzyk pobierał dobre nauki marketingowe (chyba w Niemczech)i był niesłychanie pojętny jak z g... bicz ukręcić. No i zsada "pecunia non olet" jest przez niego stosowana na codzień. Może wynajmijmy go na kontrakt menadżerski na stanowisko premiera, zrobi boom gospodarczy. Moherowe berety pracowały by w czynie społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 11:18 w dobie nadchodzacych zmian najliczniejsza armia pracujacych w czynie spolecznym z pewnoscia beda czerwone pajaczki oni zawsze chetnie i spolecznie ,kazdej wladzy czy moskiewskiej czy teraz rydzykowej pomagac beda,do boju komuchy Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 KONIEC ŻARTÓW !!! 10.05.05, 11:47 Żartujcie sobie, żartujcie Po wyborach nie tylko datki na radio błogosławionego Rydzyka będą obowiązkowe i skuteczniej ściągane niż abonament tv, ale, co gorsza, obowiazkowe zwiedzanie tego muzeum osobliwości. Dopiero składka miesieczna od 10.000 zł w górę zwolni z corocznej pielgrzymki, podwojenie jej - z oglądania tv, potrojenie zwolni ze słuchania radia... Oprócz chrztu, I komunii, bierzmowania kolejnym sakramentem będzie ucałowanie ksiedza Rydzyka w... lewy but Odpowiedz Link Zgłoś
zx_spect Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 12:05 Krew ks. Jerzego Popieluszki osiagnieciem narodu polskiego? Chyba nie tym najbardziej szczytnym? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony no tak... gdyby się to nie stało, nie było by 10.05.05, 12:16 osiągnięcia... fakt... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 14:51 To przelej swoją,daj przykład Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 ja tez bym wolal zeby to byla krew Piotrowskiego 10.05.05, 17:29 pare litrow Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www OGLASZAMY KONKURS NA RELIKWIE DLA OJCA REDAKTORA 10.05.05, 12:31 chusteczka do nosa pralata jankowskiego , wszystko moze sluzyc jako relikwia! Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.miller Re: OGLASZAMY KONKURS NA RELIKWIE DLA OJCA REDAKT 10.05.05, 12:43 mam lepszą relikwię. proponuję teczkę o.Hejmo(ps Hejnał) Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: OGLASZAMY KONKURS NA RELIKWIE DLA OJCA REDAKT 10.05.05, 13:30 Ja już zgłosiłem tylko cenzura ...... mi wycieła. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk -------aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaby 10.05.05, 13:25 Aby dalej interes się kręcił. Teraz na śmierci +J.P. II - W. I księdza +Jerzego. Wątpię by Rydzyk dostawał dary od Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic GESZEFT GONI GESZEFT!!!!!! 10.05.05, 13:44 Brawo GW, odkryliscie mroczne sekrety o. Rydzyka. Gdyby nie wy swiat wyglądałby inaczej, gorzej. Znowu podstepny Rydzyk robi geszeft i okrada ludzi z pieniedzy, jeździ od domu do domu z obstawą w maybachach i okradają ludzi po ulicach, o potem idą do Radia i karzą ludziom wieszać komuchów i dziennikarzy GW. Jak to dobrze ze jestescie Wy, szanowna redakcjo! Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: GESZEFT GONI GESZEFT!!!!!! 10.05.05, 13:53 O to chodzi,tak trzymać :poszczuć Ojca psami, Ojczyznę też psami poszczuć Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 pieskow ci u nas dostatek-spojrz na to forum 10.05.05, 17:31 na brzuszku maja kluczyki,GW nakreca i jazgot na medal Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jakaż urocza trójca komentatorów 10.05.05, 19:33 załóżcie bojówkę skinheadzką, nadajecie się;-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Brawo Panie "sneeper" :)))))) 10.05.05, 19:47 O to chodzi,tak trzymać :poszczuć Łojca psami.:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log GESZEFT GONI ŁOJCA RYDZYKA!!!!!! 10.05.05, 19:45 i to już od wielu lat.)) Odpowiedz Link Zgłoś
kumys Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 13:51 Wredna, zydowska anty katolicka propaganda, ktora do niczego dobrego MIchnika nie zaprowadzi. Redaktor przesadza w kazdym calu, a takie rzucanie nieudokumentowanych podejrzen, i bezpodstwawnych oskarzen co fodo Kobylanskiego, dyskwalifikuje go jako miernego, przekupnego, dziennikarzyne. Tffuuuuu. zygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
goska1 Re: ojciec Hejnal zbieral pracowicie smieci po JP 10.05.05, 13:54 sorry kiedy ostatnio badałes głowe czubie?,troche szacunku!!!chociaż szympansy podobno nie mają uczuć wyższych, i taka mała rada zostaw swoje madre przemyślenia w swojej głowie bo tylko tam sie nadają Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Wolnego.. wolnego P." gosko1"- "Trochę szacunku" 10.05.05, 18:45 dla łojca malwersanta i przekręta w jednym??.. - niedoczekanie Pani Paniusiu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Zona mnie opusciła - to przez Rydzyka! 10.05.05, 14:03 Dresy mnie pobiły - to wina faszystów Rydzyka. Dostałem glana z matmy - Rydzyk winny! Polska przegrała z Azerbejdzanem 0:8 - Rydzyk pewnie wszedł z szatanem w zmowę Wałęsa dostał sraczki - Rydzyka powiesić! Szatan, mefisto, złodziej, hochsztaplen, oszust, faszysta, nazista, hitler-bis takie juz slyszałem teksty o Rydzyku. Ale to i tak nie oddaje jego szatanskiej duszy! Polaczki-lewaczki swoje nieudolne zycie i żale przelewają na ojca bo to SZATAN i ROBI GESZEFTY!!! A tą krew to będzie spijał jak wampir!! Bo przeciez to jest wampir! Wysysa ludziom kasę i robi nam siarę! Nu, jak nie mam racji?? Jest wcieleniem zła...nienawidzi kazdego kto nienawidzi go to NIENAWISTNIK! Jak mozna pozwolic by to SzatanRadio działało!!?? Przeciez zyjemy w demokracji! Kurdę, ludzie co to za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nu, jak nie mam racji?? - ależ masz Pan ją :))) 10.05.05, 20:21 I jak pięknie prawisz Pan o Łojcu).:))))) >Szatan, mefisto, złodziej, hochsztaplen, oszust, faszysta, nazista, hitler-bis .. Ale to i tak nie oddaje jego szatanskiej duszy!.. bo to SZATAN i ROBI GESZEFTY!!! A tą krew to będzie spijał jak wampir!! Bo przeciez to jest wampir! Wysysa ludziom kasę i robi nam siarę! Nu, jak nie mam racji?? Jest wcieleniem zła...nienawidzi kazdego kto nienawidzi go to NIENAWISTNIK! Jak mozna pozwolic by to SzatanRadio działało!!?? Przeciez zyjemy w demokracji! Kurdę, ludzie co to za kraj.< Odpowiedz Link Zgłoś
slawek2007 Mam pioro ze skrzydla Archaniola Gabriela,ktory.. 10.05.05, 14:48 ...ukazal sie we snie sw Jozefowi Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 [...] 10.05.05, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja widać GW już nie wie czym przyciągnąć czytelnika 10.05.05, 14:49 bo chwyta sie tak mało sensacyjnych tematów i próbuje taki nadać wymiar sensacyjny a tzn ze to pismo cienko przędzie Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: widać GW już nie wie czym przyciągnąć czyteln 10.05.05, 15:36 finansowo dobrze- prawda o naziscie sprzedaje sie dobrze. nawet ty tu bywasz, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek2011 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 14:56 Kto nie ma oleju w glowie uwierzy sekciarzowi rydzykowi w te bzdury z relikwiami, coz starsi ludzie i emeryci wierza mu bezgranicznie, wiec dla niego to woda na mlyn. To jest jak nalog, niestety a tam gdzie bieda, na fanatyzmie wiele mozna zarobic lub zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:28 Gazeta W na swojej "białej mszy" zwalczy wszelke sekty i ustrzeże dogmatów wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
kremdorak rydzyk to inteligentny facet 10.05.05, 15:08 a nie kretyn. a to że jest cynicznym sku..elem to inna sprawa. Pławi sie w kasie i uwielbieniu co niektórych, gra na emocjach idiotów i ma fajne życie. A religia jest tu tylko narzędziem, mogę sie założyc ze jest ateistą i ma niezłą polewkę z całego zamieszania które robi, a które przyniosło mu majątek i sławę. Rzecz w tym, że się dobrze maskuje i nikt mu tego nie udowodni, a nawet gdyby to jego wyznawcy w to nie uwierzą. A te "relikwie" przyniosą mu po prostu dalsze dochody, pisanie o tym że to żalosne, przykre, nieetyczne, etc. jest tylko wyrazem bezsilności, tak samo jak np. pisanie że Putin jest niedobry, a zachód ma nas w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: Po co Rydzykowi krew ks. Jerzego 10.05.05, 15:18 I pomyslec ile w Polsce by sie nie wydarzylo, o ile mniej glupoty byloby, gdyby NIEMCY przed paroma laty nie wydali nakazu wyjazdu z ich kraju niejakiemu Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś