minski_cham Bialorusow takze nie wymienil, a w odruznieniu 11.05.05, 15:15 od sasiednich narodow (oczywiscie nie mam na mysli Polakow) zaden Bialorus nie stanal po stronie Hytlera, chocaz przeciwko komunie walczyli jak i wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroznicy.tk Putin gluptasku nas nie sprowokujesz!!! 11.05.05, 15:37 Co pan prubuje zrobic panie Putin??? Wojny juz nie bedzie. A jak bedzie o i tak wygramy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Putin juz tylko moze noga tupac! 11.05.05, 15:52 To, ze nie wymienil Polski nie odbieram jako obrazy, bo czlowiek bez honoru Polaka obrazic nie moze. Putinowi oczy zalewa krew, dlatego ze skonczyl sie mocarstwowy ZSRR. Juz Moskwa nie moze dyktowac Polsce - tak jak za czasow Jaruzelskiego - jaka polityke wolno nam prowadzic. Ukraina zagotowala w Putinie krew do tego stopnia, ze probuje nas opluc. Ale zapomnial, ze nie jestesmy juz jego wasalami. Dlatego uwazam,ze nie ma sensu bojkotowac tzw. ruskich, bo wtedy zniknelyby z mojego jadlospisu ruskie pierogi :) A bardzo je lubie, bo to potrawa z Kresow i kojarzy mi sie z moimi dziadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Mnie upokoarzają debilne Kaczory 11.05.05, 15:51 Taki Kaczor nadstawia łapę tam gdzie konie kują i mysli, że pasuje mu podkowa na kaczą łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 15:51 I w cholerę z Putinem. Niech żyją w tym zapyziałym, biednym, kiczowatym azjatyckim państewku. Niech śnią swoje sny o minionym imperium i niech wspominają 1920 rok ;-) I niech najlepiej wszyscy wymrą... Odpowiedz Link Zgłoś
zyta17 Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 15:53 get over with... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 16:07 Ta większość to chyba nie są rodowici Polacy, tylko pzedstawiciele pewnej krzykliwej mniejszości, która za wszelką cenę usiłuje szkodzić Polsce. Obiektywnie patrząc, to Putin postąpił taktownie i przezornie nie wspominając nic o Polsce. Po prostu potraktował Polskę jak g**no, którego lepiej nie tykać. A wszystko to zawdzięczamy głupiej, krzykliwej i zbrodniczej opozycji oraz Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
parisien1 Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 16:28 Za konsekwencje 2 wojny, czepiajcie sie nie tylko Sowietom ale Amerykanom tez, roosevelr powiedzial co takiego" Polska to 600 lat problemow, czas zalatwic sprawe..." mi sie wydale, tylko plujac na francuzow, to nie wolno zapomniec ze gdyby De GAulle byl w Yalcie ( zreszta przeskadzal) to linia Curzon moze by byla dalej na wschod !!! Odpowiedz Link Zgłoś
richpol Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 16:16 60-letnie obchody w Moskwie a la "Putin" udowodnily ze z Polska mozna sie nie liczyc i nic na tym nie utracic. Putin oczywiscie odplacil sie Polakom za Ukraine ale jednoczesnie dal znac ze Polska dla Rosji jest tak malo wazna ze nie ma sie co z nia liczyc. W swietle zajsc w Moskwie obecnosc polskiego prezydenta byla co najmnie nie wskazana. Wydaje mi sie ze Polacy powinni wyniesc z tych zajsc odpowiednie wnioski na przyszlosc i odpowiednio sie stosowac w przyszlych stosunkach z ich wschodnim sasiadem. Niestety sasiada wymienic sie nie da ale mozna wybrac rodzaj postepowania ktory by pokazal Rosjanom ze jak Polska jest taka jest ale nielyczenie sie z Polska moze okazac sie dla Rosji przynajmniej problematyczne. Trzeba to tylko robic roztropnie zeby nie zaszkodzic samej Polsce znajac na co stac jest Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Upokorzona..... 11.05.05, 16:17 Choc "upokorzona" jest bardziej medialnym slowem niz "zasmucona", to raczej to drugie wydaje mi sie lepiej pasowac do sytuacji. Smutne, a nie upokarzajace jest to, ze Rosja jest jeszcze tak daleko w tyle za demokratycznym swiatem. Putin jest maluczkim czlowieczkiem, nie tylko ze wzgledu na swoj wzrost. Mnie to nie upokarza, mnie to smuci. Odpowiedz Link Zgłoś
koza031 Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 16:34 Nie przejmujcie się tym co mówi Putin, on zwyczajnie jest głupi i ma wszy jak zające (gdy głupota wielka i wszystko równie ogromne) Polka Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 16:45 prezydentowi niektórych polaków ten sondaż pokazuje jedynie, że jest prezydentem niektórych polaków. Gdyby na jeisień móh=gł byc wybrany po raz kolejny to z pewnościa przejąłby sie takimi sondażami. Może nawet nie pojechałby oddać pokłonu carowi putinowi. Przecież ten wyjazd to jest jego ostani taki wypad zagranicę jako prezydenta niektórych polaków. Jakby mógł sobie odmóić tej pryzjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
john_lennon Faszyści zakłamują historię 11.05.05, 16:57 Od pewnego czasu w "polskich" mediach pojawia się absurdalna teza, że to Stalin wywołał II wojnę światową. To nie tylko teza absurdalna i głupia, to także szczyt podłości. Od samego zaistnienia Rosja Radziecka była atakowana przez ludzi, których zżerała nienawiść do alternatywnego systemu jakim jest komunizm. W ciągu 4 lat 1918-1922 przez Rosję przetaczały się armie m.in. Francji, Anglii, Finlandii, Japonii, USA oraz ...Polski. Rosja zdołała się wtedy obronić za cenę 30 milionów ofiar. Antykomunistyczni bandyci nie dali jednak za wygraną. Kolejną rozprawą z "bolszewicką zarazą" miał pokierować Adolf Hitler, ojciec duchowy antykomunizmu. Swoje zamiary wobec komunistów ogłosił zresztą na papierze. Za swoje poglądy był finansowany przez międzynarodowe koła finansowe. Tzw. polityka ustępstw państw zachodnich (Austria, Sudety, Czechy) to w istocie dokarmianie Hitlera przed antykomunistyczną krucjatą. Oczywiście Stalin wiedział, że Hitler uderzy na Rosję i że mocarstwa zachodnie popierają Hitlera. Rosja wielokrotnie ostrzegała bowiem Ligę Narodów przed Hitlerem i zabiegała o sojusz obronny z Anglią i Francją. I nic, Rosja nie uzyskała takiego sojuszu, co jasno ukazuje zamiary Zachodu. Hitler miał uderzyć na Wschód i zniszczyć jedyną demokrację bezpośrednią. To, że po drodze leży Polska jakoś antykomunistów nie martwiło. Antykomunistyczni idioci nie wiedzą, że niemieckie wojska stały nad polską granicą (z rozkazami ataku dnia 25 sierpnia 1939) dużo wcześniej niż zaczęły się rozmowy między Ribbentropem a Mołotowem. Gdyby nie zawarto tego paktu, wojna także by wybuchła, ale potoczyła by się dużo tragiczniej dla ludzkości. Po podbiciu Polski Hitler poszedłby na zupełnie nieprzygotowaną do wojny Rosję i bez problemów by ją podbił. Później zawarłby pokój z mocarstwami zachodnimi i tutaj, w Polsce nadal byłaby III Rzesza. Co kierowało Stalinem, że zdecydował się podpisać pakt z, jak to określał "diabłem"? Stalin wiedział, że Hitler nie pokochał nagle Rosji i po podbiciu Francji uderzy na Wschód. Stalin liczył na 5 lat spokoju, otrzymał od historii jedynie 2 lata, ale wystarczyło. Kto wygrał wojnę?: Nie ma wątpliwości, że losy tej wojny zostały roztrzygnięte na Wschodzie. To tam niezwyciężony dotąd Wermacht z każdym miesiącem tracił swoje siły, by w 1943 pod Kurskiem doznać druzgocącej klęski. Wkład Anglii i USA był żałośnie mały. Oto fakty: zdobycie Włoch zajęło aliantom 12 miesięcy (!). Cały rok stracili na zdobycie tego skrawka ziemi. Wyobraźmy sobie, że Hitler pokonałby Armię Czerwoną. Co wtedy zrobili by alianci? Zawarliby pokój z Hitlerem. W końcu o to szło, by zniszczyć komunizm, alternatywną ideologię. A gdyby jednak toczyli wojnę to nie mieliby szans z niemiecką machiną wojenną. W tej wojnie liczyły się czołgi. Amerykańskie Shermany i brytyjskie Matyldy to paszkwile czołgów przy tygrysach i panterach. Pamiętajmy też, że Niemcy aż do końca pracowali nad nowymi rodzajami broni. Jeszcze pod koniec wojny słaba niemiecka armia potrafiła zadać zachodnim aliantom poważne straty. Dziękujmy więc komunistom za uratowanie biologicznego istnienia narodu polskiego. Przypominam antykomunistom, że ich idol, Adolf Hitler zamierzał ograniczyć liczebność Polaków do 4 milionów. Więcej niewolników nie potrzebował. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Ale jak kundel z sasiedztwa szczeka na nas 11.05.05, 16:59 przechodzimy obojetnie. Jaka roznica w tym wypadku aby czuc sie upokorzonym ? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Większość Polaków: Polska upokorzona przez Pu 11.05.05, 20:04 to USA wybrala w latach 1943-46 francje. Kraj ten dostal nawet w Niemczech strefe okupacyjna, nawet nie wiem po co, chyba aby zwolennicy Petaina mogli sie spotkac z przyjaciolmi z SS i gestapo. Odpowiedz Link Zgłoś