15.05.05, 22:21
nie rozumiem, w czym problem? śpiewać przeciez każdy może yrchę lepiej lub
trochę gorzej ale nikomu nic do tego ja sie nie chwalę ja mam po prostu
talent...
Obserwuj wątek
    • dan3iger Dobrze że GW tak troszczy się o pamięć po Papieżu 15.05.05, 22:41
      Gazeta Wyborcza, symbol i ostoja polskiej tożsamości narodowej, nasze
      drogowskazy które nam pokazują jak żyć i kto jest w Polsce Człowiekiem Honoru
      (gen Kiszczak, przypomnę) zabrała się za ocenę co Polacy słuchać powinni a
      czego nie.
      • neceser Polscy czytelnicy uczynili GW najwieksza gazeta w 15.05.05, 22:43
        RP.
        Bolo cie to? Miej pretensje do POLAKOW, slugo rosyjski.
        • oszolom.z.radia.maryja guzik prawda! 15.05.05, 22:57
          najwiekszągazetą teraz jest Fakt
          • kropekuk Cieszy cie sukces koncernu SPRINGERA? 15.05.05, 23:00

• kicior99 Re: Cieszy cie sukces koncernu SPRINGERA? 16.05.05, 17:06
              pewnie - jako Prawdziwego Polaka - bo tylko tacy Mariolki sluchaja...
    • kropekuk Biedny Oiolek...Nie pojal, ze to kpina Stuhra z 15.05.05, 22:59
      takich jak w tekscie GW chamskich "artystow" ;)
      • niezapowiedziany Re: Biedny Oiolek...Nie pojal, ze to kpina Stuhra 16.05.05, 00:09
        mysle, ze to byla z aluzja polityczna jednak a nie artystyczna... :)
        • neceser GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:15
          i ND nie widac w peletonie nawet. hehe.
          Czyzby Polacy kochali bardziej Zydow i Niemcow, czy bardziej im ufaja niz
          nazistom z torunia?
          • niezapowiedziany Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:20
            to mowisz, ze GW jednak zydowska? bo ja caly czas uwazam, ze jednak nie i
            probuje zwalczac chore stereotypy na tym forum. ale tacy nawiedzeni jak ty
            bardzo skutecznie je podsycaja.
            • neceser Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:24
              tak oszolom i yossi uwazaja. etnicznosc jest zla w Polsce? Atakowanie,
              niszczenie, ograniczanie etnicznosci jest zle. Promocja etnicznosci i
              odrebnosci kulturowej to w tym globalnym swiece pozadane dzialania, nie?
              • niezapowiedziany Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:35
                ale ty te etnicznosc (zydowskosc???) promujesz w watpliwy sposob. poprzez
                prowokacje i wskazywanie, jacy to jestesmy cwani a co najwyzej mozecie sobie
                pokwiczec z niemocy. to co piszesz tak naprawde tworzy stereotyp, ktory jest
                nieprawdziwy (ty go umacniasz pokazujac na swoim przykladzie jako wyjatku, ze
                tak jest w ogole). nie wiem, czy jestes Zydem, czy nie (mysle, ze nie), ale
                gdyby pisal to co piszesz ktos nazywajacy sie np aryjczyk, mowa bylaby o
                antysemityzmie. jesli jestes Zydem, to znaczy, ze mamy przyklad Zyda antysemity
                (nie mniejszego niz radiacja i yeremiasz). jestescie siebie warci.
            • kropekuk GW ma duzy cichy udzial Bartelsmanna. A wiec, 16.05.05, 00:26
              jesli chodzi o kapital (Cox to zaslona dymna; zreszta sie wyprzedal - prawdziwe
              dane o Agorze na Gieldzie w Londynie)to, podobnie jak Fakt, takze gazeta
              NIEMIECKA ;)
              • neceser Globalnosc prasy to zjawisko powszechne 16.05.05, 00:29
                dzieki kapitalizmowi, kazdy moze kupic akcje kazdego przedsiebiorstwa
                kapitalistycznego na gieldzie.
                • kropekuk Nieprawda, jesli chodzi o media: sprobuj kupic 16.05.05, 00:34
                  jakakolwiek gazete w UK...Prawo zabrania udzialow wiekszosciowych kazdemu spoza
                  Commonwealthu - Murdochowi sie udalo, bo formalnie Australijczyk, ale i on mial
                  powazne klopoty ;)
                  • x2468 Re: Nieprawda, jesli chodzi o media: sprobuj kupi 16.05.05, 08:49
                    Australia jest rowniez czlonkiem Commonwealthu.
                    Tym niemniej jestem zalamany.Okazuje sie najlepsza codzienna gazete w Polsce dla
                    Polakow musza pisac Zydzi."Wasz(Yossariana AH,Oszola i paru innych"dzienniczek"
                    ma niej czytelnikow(pomimo ze pisany przez "prawdziwych polakow")nie tychze
                    prawdziwych mieszka w Polsce.Czyja agentura jestescie?Kto wam kaze pisac ze
                    Polak do niczego sie nie nadaje,wszystko co ponad przecietnosc to Zydzi?(lub Niemcy)
        • kropekuk To tym Osiolek na umysle biedniejszy: 16.05.05, 00:20
          nawet krytyka ewidentnej SZMIRY mu sie politycznie kojarzy...;)
          • niezapowiedziany Re: To tym Osiolek na umysle biedniejszy: 16.05.05, 00:23
            chodzilo mi o to o czym spiewal Stuhr, a nie o interpretecje radiacji.
    • niezapowiedziany "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wyborczej 16.05.05, 00:18
      jesli okladka plyty zawiera informacje o zawartosci, to zarabiajaca
      na "papieskiej publikacji" Wyborcza nie ma moralnego prawa pisac w tym
      kontekscie o innych. w ogole czy Pan nie czuje, ze tak po prostu nie wypada? ze
      w niedziele, czytelnicy bombardowani od wtorku spotem reklamowym Wyborczej
      z "wkladka z Papiezem" zapomnieli o tym? troche wiecej przyzwoitosci. o tym tez
      JPII mowil.
      • neceser masz problem z komercja? Ztego gazety zyja 16.05.05, 00:27
        i dla zysku istnieja,, jak kazde inne kapitalistyczne pzredsiebiorstwo. dajac
        to co ludzie chca , dostaja kase i moga miec zysk. Masz problem z gustem
        Polakow? Zmien sobie kraj. Na Marsa.
        • niezapowiedziany Re: masz problem z komercja? Ztego gazety zyja 16.05.05, 00:30
          ja nie mam. ale wyglada na to, ze GW ma. nie widzac jednoczesnie, ze tez
          czerpie zyski. przeczytaj jeszcze raz bez emocji i ze zrozumieniem to, co
          napisalem.
          • mental Plyta Kombii? 16.05.05, 03:08
            to byl taki zespol Kombia?
            • 48matrix Re: Plyta Kombii? Nie. ROMY 16.05.05, 07:19
              Był kiedyś taki zespół ROMA.
      • yaro15 Re: "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wybo 16.05.05, 08:42
        Czlowieku, tekst jest o szmirze i tandecie. Dodatek GW - choc wcale nie popieram
        tej gazety - to kawal dobrej reporterskiej i zdjęciowej roboty. No i
        merytroycznie się przyłożyli. Głupio atakujesz, bo bezmyślnie.
        • niezapowiedziany Re: "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wybo 16.05.05, 11:31
          tekst jest o robieniu biznesu na "wydawnictwach papieskich" skonkludowany
          sentencja, ze niektore z nich to w ogole szmira.
          abstrahujac od tego, ze GW burzy sie, ze zawieraja cos innego niz slowa Papieza
          (jesli to jest napisane na okladce, to nie ma w tym nic zdroznego), to
          wyrokowanie o uczciwosc i etycznosci takich dzialan jak zasypywanie rynku po
          smierci papieza "pamiatkami po JPII" w sytuacji, gdy samemu prowadzi sie takie
          dzialania, jest niestosowne i tyle. Albo wszyscy maja prawo do
          takiej "produkcji" albo nikt. Z tekstu GW wynika, ze niektorzy maja, inni nie.
          Oczywiscie GW moze, bo "trzyma poziom" (zawyrokowany w GW). dla mnie to jest
          robienie miejsca na swoj produkt i nic wiecej. pozycjonowanie swojego wyrobu na
          tle innych.
    • zasov Papa polo 16.05.05, 09:04
      Mnie bolało, jak tuż po śmierci papieża widziałam w Warszawie i nie tylko
      stragany z papieskimi chorągiewkami, obrazkami i gadżetami... Gdy szłam na Plac
      Piłsudskiego, już sprzedawano znicze po zawyżonych cenach. Byłam zła, że ktoś
      robi sobie świetny interes na Jego śmierci.
      Teraz też pełno tego "Papa polo" i innych papieskich pamiątek... Do pewnego
      stopnia ma to prawo bytu, bo taka jest potzreba społeczeństwa, każdy chce
      pamiętać, każdy chce poznać lepiej Jego naukę - to rozumiem. Ale jak znaleźć
      złoty środek między tandetą i łatwym zarobkiem na osobie Jana Pawła II, a
      kultywacją pamięci i propagowaniem Jego nauki?
      • retzui Re: Papa polo 16.05.05, 12:53
        Jaki kraj, takie przeboje... ja nabyłem dla śmiechu (nie)gustowną buteleczkę papieską z odkręcanym łbem.
        Taki wyrób, to ciągle wyraz uwielbienia czy już parodia?
    • pl.adex A w USA na liscie bestsellerow muzycznych 16.05.05, 10:54
      Number One jest Hollaback Girl w wykonaniu Gwen Stefani a number two Signs
      Snoopy Dog featuring Justin Timberlake,a w Polsce jakies piesi papieskie ale
      ten kraj zacofany,generale Jaruzelski dziekuje ze umozliwiles mi wyjazd z tej
      dziury zabitej dechami.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A w USA na liscie bestsellerow muzycznych 16.05.05, 19:10
        widać nie poddajemy się globalizacji gustów muzycznych i całe szcęście
        • nabukko [...] 16.05.05, 19:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka