oszolom.z.radia.maryja 15.05.05, 22:21 nie rozumiem, w czym problem? śpiewać przeciez każdy może yrchę lepiej lub trochę gorzej ale nikomu nic do tego ja sie nie chwalę ja mam po prostu talent... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger Dobrze że GW tak troszczy się o pamięć po Papieżu 15.05.05, 22:41 Gazeta Wyborcza, symbol i ostoja polskiej tożsamości narodowej, nasze drogowskazy które nam pokazują jak żyć i kto jest w Polsce Człowiekiem Honoru (gen Kiszczak, przypomnę) zabrała się za ocenę co Polacy słuchać powinni a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Polscy czytelnicy uczynili GW najwieksza gazeta w 15.05.05, 22:43 RP. Bolo cie to? Miej pretensje do POLAKOW, slugo rosyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja guzik prawda! 15.05.05, 22:57 najwiekszągazetą teraz jest Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Cieszy cie sukces koncernu SPRINGERA? 16.05.05, 17:06 pewnie - jako Prawdziwego Polaka - bo tylko tacy Mariolki sluchaja... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Biedny Oiolek...Nie pojal, ze to kpina Stuhra z 15.05.05, 22:59 takich jak w tekscie GW chamskich "artystow" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Biedny Oiolek...Nie pojal, ze to kpina Stuhra 16.05.05, 00:09 mysle, ze to byla z aluzja polityczna jednak a nie artystyczna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:15 i ND nie widac w peletonie nawet. hehe. Czyzby Polacy kochali bardziej Zydow i Niemcow, czy bardziej im ufaja niz nazistom z torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:20 to mowisz, ze GW jednak zydowska? bo ja caly czas uwazam, ze jednak nie i probuje zwalczac chore stereotypy na tym forum. ale tacy nawiedzeni jak ty bardzo skutecznie je podsycaja. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:24 tak oszolom i yossi uwazaja. etnicznosc jest zla w Polsce? Atakowanie, niszczenie, ograniczanie etnicznosci jest zle. Promocja etnicznosci i odrebnosci kulturowej to w tym globalnym swiece pozadane dzialania, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: GW druga, Po FAKCIR SPRINGERA 16.05.05, 00:35 ale ty te etnicznosc (zydowskosc???) promujesz w watpliwy sposob. poprzez prowokacje i wskazywanie, jacy to jestesmy cwani a co najwyzej mozecie sobie pokwiczec z niemocy. to co piszesz tak naprawde tworzy stereotyp, ktory jest nieprawdziwy (ty go umacniasz pokazujac na swoim przykladzie jako wyjatku, ze tak jest w ogole). nie wiem, czy jestes Zydem, czy nie (mysle, ze nie), ale gdyby pisal to co piszesz ktos nazywajacy sie np aryjczyk, mowa bylaby o antysemityzmie. jesli jestes Zydem, to znaczy, ze mamy przyklad Zyda antysemity (nie mniejszego niz radiacja i yeremiasz). jestescie siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk GW ma duzy cichy udzial Bartelsmanna. A wiec, 16.05.05, 00:26 jesli chodzi o kapital (Cox to zaslona dymna; zreszta sie wyprzedal - prawdziwe dane o Agorze na Gieldzie w Londynie)to, podobnie jak Fakt, takze gazeta NIEMIECKA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Globalnosc prasy to zjawisko powszechne 16.05.05, 00:29 dzieki kapitalizmowi, kazdy moze kupic akcje kazdego przedsiebiorstwa kapitalistycznego na gieldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nieprawda, jesli chodzi o media: sprobuj kupic 16.05.05, 00:34 jakakolwiek gazete w UK...Prawo zabrania udzialow wiekszosciowych kazdemu spoza Commonwealthu - Murdochowi sie udalo, bo formalnie Australijczyk, ale i on mial powazne klopoty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Nieprawda, jesli chodzi o media: sprobuj kupi 16.05.05, 08:49 Australia jest rowniez czlonkiem Commonwealthu. Tym niemniej jestem zalamany.Okazuje sie najlepsza codzienna gazete w Polsce dla Polakow musza pisac Zydzi."Wasz(Yossariana AH,Oszola i paru innych"dzienniczek" ma niej czytelnikow(pomimo ze pisany przez "prawdziwych polakow")nie tychze prawdziwych mieszka w Polsce.Czyja agentura jestescie?Kto wam kaze pisac ze Polak do niczego sie nie nadaje,wszystko co ponad przecietnosc to Zydzi?(lub Niemcy) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To tym Osiolek na umysle biedniejszy: 16.05.05, 00:20 nawet krytyka ewidentnej SZMIRY mu sie politycznie kojarzy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: To tym Osiolek na umysle biedniejszy: 16.05.05, 00:23 chodzilo mi o to o czym spiewal Stuhr, a nie o interpretecje radiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wyborczej 16.05.05, 00:18 jesli okladka plyty zawiera informacje o zawartosci, to zarabiajaca na "papieskiej publikacji" Wyborcza nie ma moralnego prawa pisac w tym kontekscie o innych. w ogole czy Pan nie czuje, ze tak po prostu nie wypada? ze w niedziele, czytelnicy bombardowani od wtorku spotem reklamowym Wyborczej z "wkladka z Papiezem" zapomnieli o tym? troche wiecej przyzwoitosci. o tym tez JPII mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser masz problem z komercja? Ztego gazety zyja 16.05.05, 00:27 i dla zysku istnieja,, jak kazde inne kapitalistyczne pzredsiebiorstwo. dajac to co ludzie chca , dostaja kase i moga miec zysk. Masz problem z gustem Polakow? Zmien sobie kraj. Na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: masz problem z komercja? Ztego gazety zyja 16.05.05, 00:30 ja nie mam. ale wyglada na to, ze GW ma. nie widzac jednoczesnie, ze tez czerpie zyski. przeczytaj jeszcze raz bez emocji i ze zrozumieniem to, co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
48matrix Re: Plyta Kombii? Nie. ROMY 16.05.05, 07:19 Był kiedyś taki zespół ROMA. Odpowiedz Link Zgłoś
yaro15 Re: "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wybo 16.05.05, 08:42 Czlowieku, tekst jest o szmirze i tandecie. Dodatek GW - choc wcale nie popieram tej gazety - to kawal dobrej reporterskiej i zdjęciowej roboty. No i merytroycznie się przyłożyli. Głupio atakujesz, bo bezmyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: "Nasz Papież" W każdy czwartek w Gazecie Wybo 16.05.05, 11:31 tekst jest o robieniu biznesu na "wydawnictwach papieskich" skonkludowany sentencja, ze niektore z nich to w ogole szmira. abstrahujac od tego, ze GW burzy sie, ze zawieraja cos innego niz slowa Papieza (jesli to jest napisane na okladce, to nie ma w tym nic zdroznego), to wyrokowanie o uczciwosc i etycznosci takich dzialan jak zasypywanie rynku po smierci papieza "pamiatkami po JPII" w sytuacji, gdy samemu prowadzi sie takie dzialania, jest niestosowne i tyle. Albo wszyscy maja prawo do takiej "produkcji" albo nikt. Z tekstu GW wynika, ze niektorzy maja, inni nie. Oczywiscie GW moze, bo "trzyma poziom" (zawyrokowany w GW). dla mnie to jest robienie miejsca na swoj produkt i nic wiecej. pozycjonowanie swojego wyrobu na tle innych. Odpowiedz Link Zgłoś
zasov Papa polo 16.05.05, 09:04 Mnie bolało, jak tuż po śmierci papieża widziałam w Warszawie i nie tylko stragany z papieskimi chorągiewkami, obrazkami i gadżetami... Gdy szłam na Plac Piłsudskiego, już sprzedawano znicze po zawyżonych cenach. Byłam zła, że ktoś robi sobie świetny interes na Jego śmierci. Teraz też pełno tego "Papa polo" i innych papieskich pamiątek... Do pewnego stopnia ma to prawo bytu, bo taka jest potzreba społeczeństwa, każdy chce pamiętać, każdy chce poznać lepiej Jego naukę - to rozumiem. Ale jak znaleźć złoty środek między tandetą i łatwym zarobkiem na osobie Jana Pawła II, a kultywacją pamięci i propagowaniem Jego nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
retzui Re: Papa polo 16.05.05, 12:53 Jaki kraj, takie przeboje... ja nabyłem dla śmiechu (nie)gustowną buteleczkę papieską z odkręcanym łbem. Taki wyrób, to ciągle wyraz uwielbienia czy już parodia? Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex A w USA na liscie bestsellerow muzycznych 16.05.05, 10:54 Number One jest Hollaback Girl w wykonaniu Gwen Stefani a number two Signs Snoopy Dog featuring Justin Timberlake,a w Polsce jakies piesi papieskie ale ten kraj zacofany,generale Jaruzelski dziekuje ze umozliwiles mi wyjazd z tej dziury zabitej dechami. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: A w USA na liscie bestsellerow muzycznych 16.05.05, 19:10 widać nie poddajemy się globalizacji gustów muzycznych i całe szcęście Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko [...] 16.05.05, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś