snajper21 16.05.05, 07:35 Na temat ustawy 203 wszyscy milczą.A pracownicy służby zdrowia nie otrzymali zaległych pieniędzy.Czy w związku z prywatyzacją nasze płace wzrosną-NIE ale pacjęci dostaną w to miejsce w które robi się zastrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piozurma Re: Małe szpitale prywatyzują się 16.05.05, 09:15 Ja też chcę podwyżki! Nie jestem w budżetówce, więc nie mogę zrobić tego co oni... A dla mnie wystarczy nie 203, a 100 złotych! I nie mam żadnych podwyżek inflacyjnych ani innych takich... Cała ta ustawa 203 jest do bani, nasi politycy powinni najpierw eksperymentować na szczurach... Odpowiedz Link Zgłoś
opiniapollpressagency PRZEMYSL SLUZBA ZDROWIA-TO ZLA WIADOMOSC 16.05.05, 23:28 SPOLECZNA SLUZBA ZDROWIA MUSI ISTNIEC - bo to jest dobrem pacjenta. Dopuszczenie do tego, ze prywatne kliniki beda mogly byc finansowane ze srodkow panstwowych jest skandalem na miare ludobojstwa pacjentow. Na swiecie masowo taki system likwiduja, bo to bylo markowanie leczenia i ta gangrena rozszerzala sie na generalne szpitale. Jest czas aby temu zapobiec. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap publiczne 16.05.05, 21:19 "Coraz więcej prywatnych szpitali. Już 50 z 700 szpitalu w kraju przekształciło się w spółki prawa handlowego. Podstawowym źródłem ich finansowania pozostaje kontrakt z NFZ. W odróżnieniu od publicznych placówek mogą jednak sięgać po pieniądze od pacjentów " Tak jakby publiczne placowki nie siegaly po pieniadze pacjentow. Siegaja i to z marza dla administracji i ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś