Dodaj do ulubionych

Pytanie do Giwi

17.05.05, 10:34
Wątek o POJEDYNKU PIŁKARSKIM pomiędzy Glazerem i Abramowiczem tylko pozornie
był wyłącznie sportowym.W gruncie rzeczy był wątkiem obejmujacym znacznie
szersza tematykę bo rywalizację umysłową ubu milionerów zamierzał uwypuklić i
omawiać.
Pieniądzę w tym wypadku to rzecz wtórna.
Jeśli Możesz to bardzo Cie proszę, przywróć wątek ,który będzie sie cieszył
dużą popularnością.Tak sądzę
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 10:36
      Kurcze... głupia sprawa. Ja tam pozwoliłem sobie stwierdzić że nieco tu nie
      pasuje (choć nie była to uwaga w 100% poważna). Nie sądziłem jednak że Giwi uzna
      tak samo... gupia sprawa.
      • homosovieticus Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 10:40
        humbak napisał:

> Kurcze... głupia sprawa. Ja tam pozwoliłem sobie stwierdzić że nieco tu nie
        > pasuje (choć nie była to uwaga w 100% poważna). Nie sądziłem jednak że Giwi
        uzn
        > a
        > tak samo... gupia sprawa.
        W poście ,który usiłowałem wysłać starałem się wytłumaczyć Ci ,że nie sprawa
        jest niemadra tylko takim okazać się może zachowanie moderatora.
        Twoją uwagę potraktowałem jako spostrzeżenie typu " biurokratycznego". :))
        • humbak Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 10:42
          Byłeś blisko. To miała być uwaga natury biurokratyczno- złośliwej;)
          • homosovieticus Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 10:55
            humbak napisał:

> Byłeś blisko. To miała być uwaga natury biurokratyczno- złośliwej;)

Nie przypuszczałem nigdy ,że Giwi ma takie biurokratyczne ciągotki.
            Raczej tłumaczę sobie Jej postępek zwykłym nielubieniem mnie.
    • homosovieticus A może, w takim razie, umieść wątek na forum 17.05.05, 10:44
      piłki nożnej, jesli nie czujesz się przekonana, Droga Giwi?
      • skun2 Re: A może, w takim razie, umieść wątek na forum 17.05.05, 10:54
        giwi, jak to baba, sportem się nie interesuje.
        Na drugi raz bez metafor i będzie o.k. - należy walić prosto z mostu, mówić
        rzeczowo i konkretnie, jak nasze słońce narodów, prezydent Kwaśniewski!
        • homosovieticus Re: A może, w takim razie, umieść wątek na forum 17.05.05, 10:59
          skun2 napisał:

> giwi, jak to baba, sportem się nie interesuje.
          > Na drugi raz bez metafor i będzie o.k. - należy walić prosto z mostu, mówić
          > rzeczowo i konkretnie, jak nasze słońce narodów, prezydent Kwaśniewski!

Co do pierwszej części Twojego stwierdzenia, to nic mi nie wiadomo ani o płci
          Giwi, ani o jej sportowych i poza sportowych zainteresowaniach.
          Dziekuję Ci jednak za słowa pouczenia no i ..otuchy. :))
          • skun2 Re: A może, w takim razie, umieść wątek na forum 17.05.05, 11:02
            ja też nie wiem czy to chłop czy kobieta, ale inni zwracają się do tej osoby w
            rodzaju żeńskim więc...
            Zresztą nick brzmi dość kobieco, ale oczywiście nigdy nic nie wiadomo,
            oglądałeś może kiedyś "Grę pozorów"?
            • homosovieticus Re: A może, w takim razie, umieść wątek na forum 17.05.05, 11:10
              Oglądałem. Podobał mi się.Ale nic nie pamietam oprócz tytułu i wrażenia jaki
              ten film pozostawił w moim gładkim, jak pośladki Giwi kiedy była
              niemowlęciem ,mózgu.
            • bracia_zbrojek Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:11
              Ludzie - GIWI pochodzi od GAZETY WYBORCZEJ! Moim zdaniem to zespół
              dyżurujących, portal "GW" to nie "Biedronka" i chyba godziny pracy obowiazują,
              a opinie mozna pisac przez 24 godziny!
              • homosovieticus Re: Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:23
                bracia_zbrojek napisał:

> Ludzie - GIWI pochodzi od GAZETY WYBORCZEJ! Moim zdaniem to zespół
                > dyżurujących, portal "GW" to nie "Biedronka" i chyba godziny pracy
                obowiazują,
                > a opinie mozna pisac przez 24 godziny!

Twoja argumentacja nie przekonuje mnie.Giwi pracujac w PRYWATNEJ firmie powinna
                zachowywać się zgodnie z intencjami WŁAŚCICIELA.Powinna dbać o jak największą
                popularniość (mn.dzięki różnorodności wątków)moderowanego przez sibie forum.
                Tak mi się wydaje. :((
                • skun2 Re: Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:25
                  w nocy nie moderują.
                  W nocy panuje WOLNOŚĆ!!!!
                  • homosovieticus Re: Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:36
                    skun2 napisał:

> w nocy nie moderują.
                    > W nocy panuje WOLNOŚĆ!!!!
                    Wolność słowa powinna -zgodnie z regulaminem- panować przez całą dobę pod
                    warunkiem ,że słowa są wyrażane zgodnie z etykietą.
                    Co do rozumienia co jest zgodne, a co niezgodne z netetykietą, powstaje
                    najwiecej nieporozumień.
              • goniacy.pielegniarz Re: Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:27
                bracia_zbrojek napisał:

> Ludzie - GIWI pochodzi od GAZETY WYBORCZEJ! Moim zdaniem to zespół
                > dyżurujących, portal "GW" to nie "Biedronka" i chyba godziny pracy obowiazują,
                > a opinie mozna pisac przez 24 godziny!

Dla przypomnienia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10820213&a=10820213
                • skun2 Re: Giwi to nie jedna osoba,raczej trójca! 17.05.05, 11:47
                  Zeby zostać moderatorem społecznym trzeba podobno ślubować wierność, miłość i
                  oddanie wiadomo komu.
    • goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 11:11
      To już wątki piłkarskie są zakazane?!
      • homosovieticus Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 11:20
        goniacy.pielegniarz napisał:

> To już wątki piłkarskie są zakazane?!

Dobrze ,że jestes.Z dwóch powodów. :))
        Po pierwsze Twój spokój i wyważone opinie , przy jednoczesnym lubieniu piłki
        nożnej, mogą być pomocne w przekonywaniu Giwi ,żeby przywróciła usuniety wątek .
        pop drugie odwoływałem się w usunietym watku do Ciebie z prosbą o Twoją ocene
        szans na zwycięstwo w walce dwóch milionerów z Ameryki i Rosji.
        Ja sam obstawiam Abramowicza bo uważam ,że Jego umysłowość wsparta dodatkowo
        przebiegłością słowian pokona amerykańskiego Glazera.
        • goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 11:37
          homosovieticus napisał:

> goniacy.pielegniarz napisał:
          >
          > > To już wątki piłkarskie są zakazane?!
          >
          > Dobrze ,że jestes.Z dwóch powodów. :))
          > Po pierwsze Twój spokój i wyważone opinie , przy jednoczesnym lubieniu piłki
          > nożnej, mogą być pomocne w przekonywaniu Giwi ,żeby przywróciła usuniety wątek.

Chętnie bym się włączył w lobbing na rzecz przywrócenia wątku, ale niestety
          muszę spadać:(

> pop drugie odwoływałem się w usunietym watku do Ciebie z prosbą o Twoją ocene
          > szans na zwycięstwo w walce dwóch milionerów z Ameryki i Rosji.
          > Ja sam obstawiam Abramowicza bo uważam ,że Jego umysłowość wsparta dodatkowo
          > przebiegłością słowian pokona amerykańskiego Glazera.

Cóż mogę powiedzieć? Na razie wiem tyle, że w Manchesterze martwią się, że nowy
          właściciel dużego pojęcia o piłce nożnej nie ma. Coś takiego mignęło mi
          przelotem na BBC, gdy przełączałem programy. Ale o samej sprawie przejęcia i tym
          wszystkim, co się wokół tego dzieje, jeszcze się bardziej szczegółowo nie
          zajmowałem.
          Co do Abramowicza, to nie wiem, jakie mapojęcie o piłce, ale można powiedzieć o
          nim przynajmiej tyle, że facet działa z rozmachem i to bez dwóch zdań!

pzdr
          • homosovieticus Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 11:41
            Dzięki za dobre chęci. Spróbuję przebłagać Giwi śpiwem a fałszuję jeszcze
            gorzej jak piszę.
            pzdr
        • lupus.lupus Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 12:03
          a) Giwi, nie bądź taka rygorystyczna. Domatorzy jesteśmy i niczym bywalcy pubu
          lubimy porozmawiać o wszystkim :)

b)Ze smutkiem przyjąłem informację o sukcesie Glazera. Dla mnie, zaprzysięgłego
          anglofila ostatnie wydarzenia(np. satanizm na okrętach Royal Navy, wybryki BBC
          i dzisiejsze info o czapach gwardzistów)przejęcie MU przez pazernego milionera-
          obcokrajowca jest kroplą przelewającą czarę goryczy. Klub od dawna był gigantem
          finansowym osiągajacym doskonałe wyniki finansowe, ale zachowywał jakieś pozory
          tradycji (sztywne warunki wynagrodzeń dla piłkarzy,rozważne transfery
          wychowankowie systematycznie zasilajacy zespół- cudowne dzieci z lat 90-
          tych+O'Shea, Fletcher)
          Co będzie teraz? Nie wiem, ale boję się, że wybiorą drogę Chelsea. Zespół
          cyborgów-najemników nie czujących żadnej więzi z Klubem. Ech.. gdzie te
          czasy... bramkarze w bufiastych pantalonach, robotnicy na trybunach, wesołe
          przyśpiewki i kołatki w rękach... :( "Glory, glory Man Utd..." "Georgie,
          Georgie, they called him Belfast Boy"
          • homosovieticus Może się domyślasz i pamietasz ? 17.05.05, 12:25
            lupus.lupus napisał:

> a) Giwi, nie bądź taka rygorystyczna. Domatorzy jesteśmy i niczym bywalcy
            pubu
            > lubimy porozmawiać o wszystkim :)

Przecież Ona także lubi poplotkować z przyjaciółmi o rzeczach mniej poważnych.

i potem

> > Co będzie teraz? Nie wiem, ale boję się, że wybiorą drogę Chelsea. Zespół
            > cyborgów-najemników nie czujących żadnej więzi z Klubem. Ech.. gdzie te
            > czasy... bramkarze w bufiastych pantalonach, robotnicy na trybunach, wesołe
            > przyśpiewki i kołatki w rękach... :( "Glory, glory Man Utd..." "Georgie,
            > Georgie, they called him Belfast Boy"
            Lupusie!
            Wątek otworzyłem tylko dlatego ,że właśnie głównie stronę polityczna a nie
            sportową, chciałem odkryć.
            Giwi jednak tego nie dostrzegła.
            Pewnie moja w tym wina ,że nie zbyt wyrźnie dałem o tem znać w pierwszym
            poście.
            Może Ty lupusie pamietasz jak zakończył sie pojedynek pomiedzy Kasparowem a
            amerykańskim programem komputerowym?
            • lupus.lupus Re: Może się domyślasz i pamietasz ? 17.05.05, 12:30
              Mogę się mylić, ale były dwa. Pierwszy wygrał komputer, drugi zakończył się
              remisem.
              Stronę polityczną dostrzegam ,ale mgliscie :)
              • homosovieticus Re: Może się domyślasz i pamietasz ? 17.05.05, 12:31
                lupus.lupus napisał:

> Mogę się mylić, ale były dwa. Pierwszy wygrał komputer, drugi zakończył się
                > remisem.
                > Stronę polityczną dostrzegam ,ale mgliscie :)

Ze wzgledu na angielską mgłę chyba?
                • belus77 Lupus bedzie beatyfikowany? 17.05.05, 17:15
    • skun2 Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 11:31
      Giwi ma coś z baby, na pytania o wagę reaguje nerwowo i tnie, facet by to olał.
    • homosovieticus Giwi, pozwol,że Ci przedstawię swoje racje :)) 17.05.05, 12:17

Pan Malcolm Gklazer to nie jakiś zwykły amerykański milioner , który dla zabawy
      kupił sobie drużynę piłkarską.Poniżej link do do wikipedii, która przybliża
      nam popstać tego Amerykanina:

en.wikipedia.org/wiki/Malcolm_Glazer
      To człowiek ,który rozumie i docenia polityczną siłę sportu. Zakup MU to takie
      WYZWANIE polityczne rzucone przyjacielowi Putina i rosyjskiemu Gubernatorowi,
      Rosjaninowi Abramowiczowi, włascicielowi innej druzyny angielskiek, która
      zdobyła właśnie tytuł Mistrza Anglli. Piłką nożna na Świecie interesuja się
      setki milionów ludzi.W Europie i w Polsce także ma ona miliony wielbicieli.
      Rywalizacja tych dwóch angielskich zespołów to rodzaj takiego piłkarskiego
      pojedynku pomiędzy Ameryką i Rosją.
      Będzie on miał swoje reperkusje polityczne i w naszym Kraju.
      Zrozum to.
      • kropekuk Daj spokoj - giwi ci odpowie, ze to nie jest temat 17.05.05, 12:19
        na Forum Kraj. I...bedzie miala racje, choc temat moze i ciekawy ;)
        • skun2 Re: Daj spokoj - giwi ci odpowie, ze to nie jest 17.05.05, 12:27
          giwi ma przeciez ZAWSZE rację.

P.S. giwi przeczytałaś to u góry, bo mam taką sprawę, proszę o łaskawe
          spojrzenie na moją osobę i posty moje.
          :)

• homosovieticus Moim zdaniem nie ma Giwi racji 17.05.05, 12:29
          Na czym opierasz przekonanieże będzie miała rację.Na forum Krajn poruszaliśmy
          nieskończoną ilość razy tematy z zakresu religii, zdrowia sportu, wyników
          sportowych-skoków Małysza i ...było OK.
          twierdzę ,że wzgledy EMOCJONALNE (niecheć do mnie) spowodowały interwencje GIWI.
          • kropekuk To sie ostatnio zmienilo - giwi tnie "niekrajowe" 17.05.05, 12:33
            Sam padlem ofiara i dostalem odpowiedz, jak wyzej ;)
            • homosovieticus Re: To sie ostatnio zmienilo - giwi tnie "niekraj 17.05.05, 12:38
              Możesz mi pokazać punkt regulaminu ,który to określa?
              • homosovieticus Oto regulamin 17.05.05, 12:39
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10820213&a=10820213
                • kropekuk Ja ci tylko mowie to, co giwi mi powiedziala. 17.05.05, 12:41
                  A tobie moge tylko zyczyc powodzenia w walce - ja sie poddalem, bo baby z
                  nozyczkami nie przegadasz!
                  • homosovieticus Ta baba z nożyczkami w rękach ma jeszcze głowę. 17.05.05, 12:44
                    kropekuk napisał:

> A tobie moge tylko zyczyc powodzenia w walce - ja sie poddalem, bo baby z
                    > nozyczkami nie przegadasz!

Ta baba z nożyczkami w rękach ma jeszcze głowę. To do głowy apeluję!

• skun2 Re: Moim zdaniem nie ma Giwi racji 17.05.05, 12:37
            po prostu bezczelnie się podlizuję licząc na przywileje, od czegoś tę karierę
            trzeba zacząć.
            :)
      • kropekuk PS: Irlandczycy zarobili na MU 90 mln funtow. 17.05.05, 12:24
        Glazer pol miliarda na zakup pozyczyl i zapewne przerznie na tym businessie: tu
        (UK) juz jest strajk fanow, akcje klubu na gieldzie leca na pysk etc.etc. I nie
        jest powodem, ze klub kupil Zyd, nawet nie to, ze to syn dezertera z Krasnoj
        Armii (co tu sie uwaza za tchorzostwo, bo papcio prysnal jeszcze w czasie
        dzialan wojennych), ale fakt, ze facet ponoc pojecia nie ma o pilce noznej!
        Zamiast sie GLUPIO tu wymadrzac powinienes obejrzec wszelkie wczorajsze
        programy i newsy sportowe w brytyjskiej TV ;)
      • homosovieticus Przedstawiam poważne poszlaki ze mam rację 17.05.05, 12:37
        Outrage

Fans rage at Glazer bid
        See Man United's share price
        Q&A: Glazer and Man Utd
        Manchester United fans are angry at the latest news. Last year, they formed a
        shareholders' association to buy club shares and try to protect it from Mr
        Glazer's clutches.

(...)A spokesman for Shareholders United, which represents 17% of the club's
        shareholders, told the BBC that Mr Glazer was "no Roman Abramovich".

"He's not turning up with a suitcase full of his own cash and he is, in effect,
        asking Manchester United fans to pay for his takeover, to pay for increased
        ticket prices and increased (...)
        news.bbc.co.uk/1/hi/business/4540939.stm
        • kropekuk Ten facet NISZCZY MU. A wiec chyba gra dla Putina? 17.05.05, 12:40

• homosovieticus Może niszczy a może nie zniszczy a przeciwnie? 17.05.05, 12:41
          • homosovieticus ciekawe od kogo Glazer pożyczył kasę? 17.05.05, 12:56
            www.timesonline.co.uk/article/0,,2088-1612589,00.html
          • homosovieticus $1.1 bil ma w kieszeni Amerykanin 17.05.05, 13:06
            www.forbes.com/maserati/billionaires2004/LIR48ZS.html?passListId=10&passYear=2004&passListType=Person&uniqueId=48ZS&datatype=Person
        • homosovieticus Przedstawiam nastepne poszlaki ze mam rację 17.05.05, 12:49
          Frank Kane, Observer, May 15

"Manchester United was never 'owned' by its fans ... When it was floated on the
          stock market, it was the first time fans had any real opportunity to buy a
          slice of ownership. Only a small majority did so. Even when it was obvious ...
          that their club was a takeover target, few fans made any effort to prevent
          future bids in the only realistic way; by buying shares.

"In particular, [the Glazer family] ... will insist they get their fair share
          of media rights, which are currently handed over to the Premier League and
          other middle-men as a subsidy for smaller, less efficient clubs. If Arsenal,
          Chelsea and Liverpool want to follow their example, who could blame them? They
          all have to operate in the world of financial reality. Once you have the big
          clubs onside, the whole structure of English football is up for grabs ... At
          the end of the day, it will be good for the game, and for business."

football.guardian.co.uk/comment/story/0,9753,1484674,00.html#article_continue
          • homosovieticus Przedstawiam poszlaki ze mam rację ( Reuter) 17.05.05, 13:12
            WRONG BUSINESS

Glazer was by Friday evening only a fraction short of the key 75 percent stake
            needed to take complete control of United, the richest soccer club in the world.

Wenger warned Glazer, though, that if he is investing in United simply to make
            money further down the line, he has chosen the wrong business.

"I don't think you can make a lot of money from being involved in football,"
            the Frenchman said.

"In this sport, to stay successful you have to use that money and re-invest it
            in new players and bigger wages.

"And England is the worst place in the world right now to make money from
            football because we have a guy at Chelsea who can spend whatever he wants
            irrespective of the income he's getting."

Wenger was referring to Russian oil billionaire Roman Abramovich who bought
            Chelsea for $100 million two years ago, invested close to $400 million in
            players and saw his team win this season's Premier League title with a record
            number of points and three games to spare.

www.reuters.co.uk/newsArticle.jhtml?type=footballNewsUK&storyID=8488072§ion=news&src=rss/uk/footballNews
    • skun2 Re: Pytanie do Giwi 17.05.05, 12:28
      ...a Listkiewicz wypił flaszkę ze Strejlauem.
    • homosovieticus Dziękuje wszystkim, że zechcieli mnie wesprzeć, 17.05.05, 13:17
    • homosovieticus przy okazji zapytam z jakich powodów usunełaś 17.05.05, 13:27
      wczoraj z watku o Duginie post, w którym przytoczyłem trzy krótkie omówienia -
      tego co napisał Dugin w "Argumentach i Faktach" N1 - z newsów radia RFE.
      Musiałem to zrobić po raz drugi.I ten tekst pozostawiłaś.nie rozumiem Twego
      postępowania i nie pochwalam go.
      • belus77 A co ND o tym pisze? 17.05.05, 16:31
    • homosovieticus humbakowi, ku przypomnieniu! n/t 17.05.05, 18:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka