Dodaj do ulubionych

R. Giertych autorem powieści SF nt masonów!!!

17.05.05, 22:32
Podaję to jako ciekawostkę i jako dowód, że Roman jest utalentowanym i
wszechstronnie wykształconym człowiekiem. Mam nadzieje, ze Giwi nie wytnie
tego watku!

Nie czytalem tej ksiazki a informacje o jej istnieniu znalazlem tutaj:

republika.pl/stepbystep/mbs.html
Giertych Roman, Za błękitną kurtyną. Polski wywiad na tropie masonów,
Warszawa: Oficyna Wydawnicza "FULMEN-POLAND" 1996, 127, [9] s. ISBN 83-86445-
08-4. Powieść sf, wydana pod pseudonimem "Roman Bertowski".

Takze ojciec Romana p. prof. Maciej Giertych polecal te powiesc w swoim
periodyku "Opoka w Kraju":

Roman Bertowski, "Za błękitną kurtyną - polski wywiad na tropie masonów."
1996, (Wyd. Fulmen, 00-955 Warszawa 15, skr. poczt. 65). Jest to powieść
sensacyjna o wartkiej akcji, osadzona w XXI w., kiedy to zjednoczona i do
gruntu zdeprawowana Europa szykuje się by ostatecznie zniszczyć Polskę,
ostoję normalności. Gorąco polecam. Książka nadaje się na prezent dla
młodzieży. Jest optymistyczna.

www.ciemnogrod.net/owk/owk18.htm
Obserwuj wątek
    • malaszaramysz On sam jest jak z powieści SF n/t 17.05.05, 22:33
      • panzerpapst To samo chciałem rzec ! :) Normalnie Alien Nation 17.05.05, 22:36
        chociaz on woli Aryan Nation
    • dr.krisk Josele! Rewelacja!! 17.05.05, 22:35
      yossarian18 napisał:

> Podaję to jako ciekawostkę i jako dowód, że Roman jest utalentowanym i
      > wszechstronnie wykształconym człowiekiem.
      Nikt w to nie watpi!! Takze pieknie tanczy, spiewa i przecudnie gra na pile!!
      Wunderkind po prostu.
      Okropnie go wszyscy lubimy!
      KrisK Rozentuzjazmowany
      • dr.krisk W kwestii formalnej.... 17.05.05, 22:37
        Niescisla jest tylko informacja ze jest to powiesc SF. Romek naprawde tak mysli
        (o tych masonach), i w zamierzeniu miala to byc powazna praca naukowa!
        • dr.krisk Podobno..... 17.05.05, 22:54
          .. w zamierzeniu miala byc to praca doktorska Romka, ale recenzenci zdecydowali
          inaczej :)
          Bo recenzenci wiadomo - masony!
      • cumtroll Re: Josele! Rewelacja!! 18.05.05, 10:01
        Ciekawe czy umie karmic konia?
    • wielki.inkwizytor Re: R. Giertych autorem powieści SF nt masonów!!! 17.05.05, 22:39
      To i tak nic w porownaniu do jego dziadziusia.
      Tamten to dopiero plodzil science fiction!
    • diagnosta7 Re: R. Giertych autorem powieści SF nt masonów!!! 18.05.05, 00:10
      Nareszcie stalo sie jasne dlaczego LPR tak bezpardonowo walczy z literatura
      dziecieca. Rynkowa konkurencja,ot co.
      Zaskoczyla mnie jednak nieco wypowiedz Macieja G. w Opoce. Oczywiscie nie to
      przeciez, ze nie ma zmian genetycznych w przyrodzie. Kazdy widzi, ze np. taka
      kura glupio od wiekow w kolko chodzi. Gdyby cos jej sie w genach zmienialo, to
      zaczelaby chodzic prosto, a moze i do lotu powyzej glowy gospodarza sie
      zdobyla. Zszokowala mnie natomist wiadomosc ze " nadal brak form przejściowych
      (brakujących ogniw) i już wiadomo, że ich nie znajdziemy". A ja bylam pewna, ze
      my wlasnie mamy do czynienia z ta forma przejsciowa!
    • lipa55 Re: R. Giertych autorem powieści SF nt masonów!!! 18.05.05, 08:59
      yossarian18 napisał:

>
      > Takze ojciec Romana p. prof. Maciej Giertych polecal te powiesc w swoim
      > periodyku "Opoka w Kraju"

to się nazywa nepotyzm
      ale dzieki, bede śledzić na allegro i natychmiast zakupię
      malo ostatnio optymistycznych ksiazek
      nawet Harry Potter się robi coraz bardziej ponury
    • dr.krisk Odkrycie! Nieznane dzielo Romana D.!!!!!! 18.05.05, 15:19
      Niestrudzeni badacze tworczosci rozproszonej Ponurego Romka natkneli sie na
      cymelium niebywale! Jest to dzielo p.t. "Cwiczenia cielesne dla mlodziezy
      meskiej i sokolstwa", wydane nakladem wlasnym (drukarenka dziecinna + kredki).
      Ksiazeczka liczy 600 stron, i zawiera nastepujace rozdzialy:
      - Moja Muskulatura (szczegolowy opis Romka, nie stroniacy od intymnych wynurzen
      & szczegolow. Dziewczeta moga tam znalezc mnostwo ciekawych spostrzezen!!);
      - Gimnastyka a swiatowa masoneria (zwiezly wyklad pogladow Gimnastyka na
      wspomniany temat: 400 stron maczkiem);
      - Wyprosty (o wyprostach);
      - Uklony i sklony;
      - Przysiady i pady;
      - Proby powstania na nogi;
      - Proby ponowne;
      - Dziadzio nadciaga z Pomoca! (przybiegl dziadek i pomogl wstac);
      - Masoni to swinie! (kontynuacja wykladu o tych swiniach masonach)
      Do ksiazki dolaczony jest nadmuchiwany Romek w skali 1:1, w celu badan
      porownawczo-gimnastycznych.

Zadamy stanowaczo wprowadzenia w/wym dziela jako obowiazkowego podrecznika do
      gimnastyki we wszystkich szkolach Polskich!
      Patrioci Polscy
    • felinecaline Re: R. Giertych autorem powieści SF nt masonów!!! 18.05.05, 15:42
      jesli o Polsce (zapewne rzadzonej przez LPR RG pisze jako o ostoi normalnosci
      to jest to z cala pewnoscia fiction, tylko science dziwnie tam brakuje
      ;-PPPP
      • dr.krisk A to zalezy, jak sie te "normalnosc" zdefiniuje! 18.05.05, 17:52
        Ja to az boje sie pomyslec, jak wyglada "normalnosc" wg LPR...
        Strach sie bac!
    • lipa55 AAAAAAAAAAAAAAAAAAA 18.05.05, 19:42
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      moja kolezanka to ma
      znaczy - dzielo
      i powiedziala, ze mi odda z radością i bez dopłaty
      aaaaaaaaaaaaaaaa
      będę przepisywać fragmenty
      obiecuję!
      • yossarian18 Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAA 18.05.05, 19:44
        To dobrze.
        • diagnosta7 Odkrycie!Nieznane dzielo Romana z wyposazeniem 18.05.05, 22:11
          dr.krisk napisał:
          >Do ksiazki dolaczony jest nadmuchiwany Romek w skali 1:1, w celu badan
          >porownawczo-gimnastycznych.

Nie dodales, ze nalezy sie upomniec o darmowy zestawik naprawczy : gumowa
          latka+super glue, w razie gdyby z Romka zeszlo powietrze.

• yossarian18 Re: Odkrycie!Nieznane dzielo Romana z wyposazenie 18.05.05, 22:12
            Spadaj prowokatorze!
            • diagnosta7 Re: Odkrycie!Nieznane dzielo Romana z wyposazenie 18.05.05, 22:45
              yossarian18 napisał:

> Spadaj prowokatorze!

i wrogi elemencie.
          • minimumm Pneumatyczny Romek 18.05.05, 22:44
            To Romek jednorazowy? I o kit trzeba sie upominac? Wychodzi szydlo z worka (oby
            nie w Romka).
      • dr.krisk Zadamy fragmentow!!!!! 19.05.05, 16:21
        Az nie moge usiedziec z podniecenia....
        Jak tez moze wygladac Polska jako ostoja normalnosci????
        KrisK
        • diagnosta7 Re: Zadamy fragmentow!!!!! 19.05.05, 23:53
          • diagnosta7 Musi byc calosc, 19.05.05, 23:57
            fragmenty moga byc mylace.Wziecie za normalnosc czegos, co normalnoscia nie
            jest, moze przyniesc katastrofalne skutki.
    • ianek70 To dlatego walczy z konkurencją literacką 18.05.05, 22:36
      w postaci Kubusia P :-)

A czy ktoś przeczytał ową perłę SFiastą?
    • nabukko yossi! 20.05.05, 00:12
      czy wielki roman wie że jesteś takim durnym dupkiem?
      • yossarian18 Re: yossi! 20.05.05, 00:15
        biuro@lpr.pl <biuro@lpr.pl>

Od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00-18.00

tel. (22) 622 36 48
        fax (22) 622 31 38
        • dr.krisk Josele! Czy przewidywany jest reprint tego dziela? 20.05.05, 00:19
          Moze wiesz cos na ten temat?
          Trzeba uzupelnic kanon lektur szkolnych!!!
          Masonom wara od naszej mlodzi!
          • yossarian18 Szalom, pejsaty 20.05.05, 00:21
            Gdy LPR dojdzie do wladzy to spali wszytskie inne ksiazki oprocz ksiazki R.
            Giertycha, ktora bedzie jedyna i obowiozkowa dla wszytkich lektura. Kto nie
            poslucha do wrzatku!
            • nabukko Re: Szalom, pejsaty 20.05.05, 00:23
              a potem juz tylko obozy koncentracyjne? Hitler się klania faszysto
              • yossarian18 Re: Szalom, pejsaty 20.05.05, 00:25
                Obozy koncentracyjne? To dobre dla mieczakow. Po co sie tak meczyc? 30 mln
                naszych przeciwnikow po tygodniu tortur a potem do piachu. Przegonimy nawet
                tow. Pol Pota.
                • nabukko Re: Szalom, pejsaty 20.05.05, 00:27
                  tak się zastanawia ośle: idiotą jesteś czy prowokatorem, ale chyba idiotą bo na
                  prowoka masz o 4 zwoje mózgowe za mało.
                  • yossarian18 Re: Szalom, pejsaty 20.05.05, 00:29
                    Jestem osłem, idiotą, prowokatorem. Pasuje?
            • dr.krisk Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:24
              yossarian18 napisał:

> Gdy LPR dojdzie do wladzy to spali wszytskie inne ksiazki oprocz ksiazki R.
              > Giertycha, ktora bedzie jedyna i obowiozkowa dla wszytkich lektura. Kto nie
              > poslucha do wrzatku!
              To mi sie podoba - kawa na lawe! Czy sa jeszcze jakies inne pomysly na
              sprawowanie rzadow przez LPR, oprocz wzmiankowanego palenia i wrzatku?
              • yossarian18 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:26
                Napisalem w poscie wyzej. Na dzien dobry 30 mln do piachu. Potem zalatwimy
                opozycje wewnatrz partii, jakies kolejne 5 mln. Ostanie sie jakies 3 mln
                obywateli w koncu, he, he.
                • nabukko [...] 20.05.05, 00:28
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • yossarian18 Re: tak, mam pewność... 20.05.05, 00:29
                    Masz rację! Zaniżyłem liczbę. Zlikiwidujemy 38,6 mln Polaków, aż się ostanie
                    sam Romek i o. Rydzyk. A co oni zrobią między sobą, hmmm, to już ciężko
                    powiedzieć.
                    • nabukko Re: tak, mam pewność... 20.05.05, 00:30
                      ciekawe, który którego wyryćka.....
                      • yossarian18 Re: tak, mam pewność... 20.05.05, 00:32
                        Obstaw w u jakiego bukmachera w Londynie.
                • dr.krisk Okropnie jestes dzis krwiozerczy, Josele..... 20.05.05, 00:30
                  yossarian18 napisał:

> Napisalem w poscie wyzej. Na dzien dobry 30 mln do piachu. Potem zalatwimy
                  > opozycje wewnatrz partii, jakies kolejne 5 mln. Ostanie sie jakies 3 mln
                  > obywateli w koncu, he, he.
                  Jeszcze nam Polske spustoszysz. I kto bedzie chodzil na pielgrzymki?
                  Juz lepiej powiedz jakis wierszyk, dostaniesz batonik.....
                  • nabukko [...] 20.05.05, 00:31
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • yossarian18 Re: Okropnie jestes dzis krwiozerczy, Josele..... 20.05.05, 00:31
                    "Popatrz matko,popatrz ojcze
                    oto ida dwaj volksdojcze
                    co za hanba, co za wstyd
                    jeden Polak, drugi Zyd"

Cytuje za Michalkiewiczem a skad on to wzial to juz nie wiem.
              • yossarian18 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:28
                Ty masz niezły talent literacki i wyobraźnię. Wymyśl jakieś wyrafinowane
                tortury to je potem użyjemy na Tobie.
                • dr.krisk Prosze bardzo!!! 20.05.05, 00:36
                  yossarian18 napisał:

> Ty masz niezły talent literacki i wyobraźnię. Wymyśl jakieś wyrafinowane
                  > tortury to je potem użyjemy na Tobie.
                  Moje ulubione tortury:
                  - siasc sobie w fotelu, na podoredziu szesciopak Guinnessa, cygaro jakies dobre
                  (Macanudo na przyklad), z glosniczka leci II program PR, a tu, puk, puk -
                  wchodza trzy mlode i ladne (nie wiem skad wezmiecie...) aktywistki LPR i dalej
                  zachecac mnie do prokreacji!!! Straszne to meki!!!!!
                  • yossarian18 Re: Prosze bardzo!!! 20.05.05, 00:40
                    Nie lubisz program II?? Myślałem, że jesteś kuluturalnym człowiekiem, który
                    lubi posłuchać poważnej muzyki lub dyskusji o książkach albo teatrze!
                    • dr.krisk A skad! 20.05.05, 00:42
                      Przeciez wiadomo, ze jako droznik najbardziej lubie solone sledzie pozerane z
                      gazety, pod piwo Krolewskie, przy akompaniamencie disco-polo! A potem zapalic
                      Popularnego i zawrzec blizsza znajomosc z fertyczna pania Renata Beger.....
                      To jest zycie.....
                      • yossarian18 Re: A skad! 20.05.05, 00:44
                        I to rozumiem, panie droznik!
                        Zycie chama wsiowego, wszytsko by pasowalo, gdyby nie piwo krolewskie, lepiej
                        pij Staropolskie!
              • diagnosta7 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:40
                dr.krisk napisał:

> yossarian18 napisał:
                >
                > > Gdy LPR dojdzie do wladzy to spali wszytskie inne ksiazki oprocz ksiazki
                > R.
                > > Giertycha, ktora bedzie jedyna i obowiozkowa dla wszytkich lektura. Kto n
                > ie
                > > poslucha do wrzatku!

Mam wrazenie,ze to dosc radykalny program, ale moge sie mylic.

> To mi sie podoba - kawa na lawe! Czy sa jeszcze jakies inne pomysly na
                > sprawowanie rzadow przez LPR, oprocz wzmiankowanego palenia i wrzatku?

Pamietam sprawdzona metode korekcyjna z tej samej co powyzsze kategorii, a
                mianowicie Rozalka+piec.Nie jest to moze sposob nowatorski, ale nad wyraz
                skuteczny.
                • yossarian18 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:45
                  To lagodny program. Moglibysmy w ogole pozbawic naordu dostepu do literatury. A
                  tak beda czytac ksiazki z najwyzszej polki!
                  • dr.krisk Najwyzsza polka! 20.05.05, 00:51
                    yossarian18 napisał:

> To lagodny program. Moglibysmy w ogole pozbawic naordu dostepu do literatury.
                    A
                    >
                    > tak beda czytac ksiazki z najwyzszej polki!
                    Juz widze co na owej polce zostanie: Dziela Zebrane Rodu Giertychow i ksiazka
                    telefoniczna.......
                    Choc w zasadzie telefony powinny byc tylko na plebaniach... po co ludziskom
                    paplac nie wiadomo po co? Po pracy do domu, gumowce zzuc, kartoflanke zjesc, na
                    dzialke kartofle obredlic, do domu, kolacja (kartofle z sola, dobre!!!),
                    dziecki przeliczyc, jak malo - dorobic, i spac!!! A w nocy snic o kartoflach.
                    Przyjemych snow zyczy LPR :)
                    • yossarian18 Re: Najwyzsza polka! 20.05.05, 00:56
                      Polacy będą mieli dostęp do jednego tytułu auotrstwa R. Bertowskiego. Ale za to
                      w różnych wydaniach:))))))))
                      • dr.krisk A reszta? 20.05.05, 01:01
                        yossarian18 napisał:

> Polacy będą mieli dostęp do jednego tytułu auotrstwa R. Bertowskiego. Ale za
                        to
                        >
                        > w różnych wydaniach:))))))))
                        A reszta pismiennictwa rodu Giertychow? To co dziadzio pisal o dobrym wujku
                        Adolfie, co to moze nam pomoc w kwestii zydowskiej - bardzo smaczne! A oprawne
                        w skore annaly "Opoki" (czy jak to sie toto nazywa)? Dlaczego odbierasz Polakom
                        te bezcenne perly mysli narodowej?
                        Mysle takze, ze nalezy pozostawic podreczniki uprawy kartofli w ogrodkach
                        przydomowych, ogrodach i parkach. Cos jesc trzeba bedzie...
                        • diagnosta7 Re: A reszta? 20.05.05, 01:11
                          > Mysle takze, ze nalezy pozostawic podreczniki uprawy kartofli w ogrodkach
                          > przydomowych, ogrodach i parkach. Cos jesc trzeba bedzie...

Ogrodki z czystym sumieniem mozna sobie odpuscic, ze wzgledu na przebywanie
                          zdecydowanej wiekszosci badz to w piachu, badz we wrzatku.
                          • dr.krisk Jednak prosze zwrocic uwage... 20.05.05, 01:21
                            .. iz ze wzgledu na brak jakiegokolwiek transportu publicznego (ciezko autobus
                            napedzac kartoflami), utrudniony bedzie dostep ludnosci do wiekszych arealow
                            uprawnych, za III Rzeczpospolitej zwanych np. parkami!! Totez glowny nacisk
                            polozy LPR na rozwoj ogrodkow przyzagrodowych, sprzyjajacy integracji
                            rodzinnej, wiezom sasiedzkim (wspolne grillowanie kartofli), zawodom sportowym
                            (rzut kartoflem do celu), jak tez propagowaniu zdrowego, kartoflanego stylu
                            zycia.
                            Oczywiscie masoneria bedzie knuc i rozsiewac stonke, ale to sie zalatwi
                            modlitwa.
                  • diagnosta7 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:51
                    yossarian18 napisał:

> To lagodny program. Moglibysmy w ogole pozbawic naordu dostepu do literatury.
                    A
                    >
                    > tak beda czytac ksiazki z najwyzszej polki!

Ale w miedzyczasie pojawil sie program z milionami i piachem. To ktory jest
                    obowiazujacy? A moze sa dwie, nie daj Boze, zwalczajace sie frakcje?!?
                    • yossarian18 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 00:55
                      Wszystkie są obowiązujące!!!
                      • lvlarynat Yossi, ty to myśl globalnie, ale działaj lokalnie! 20.05.05, 01:14
                        Koniec pyskowania! Yossi - naczytałes się Giertycha, to wsadź se granat w
                        zadek, a zawleczkę ofiaruj o. Rydzykowi. Wreszcie TV Trwam pokaże jakiś
                        program rozrywkowy!
                      • diagnosta7 Re: Szalom, Josele! To mi sie podoba! 20.05.05, 01:22
                        yossarian18 napisał:

> Wszystkie są obowiązujące!!!

Czy to nie jest troche tak,ze nie pozostawiacie ludziom zadnego wyboru? Wielu
                        moze postawic znak rownosci miedzy PRL a LPR (jaka mila zabawa alfabetem!)
                        • dr.krisk Wybor? Bedzie! 20.05.05, 01:25
                          diagnosta7 napisała:

> yossarian18 napisał:
                          >
                          > > Wszystkie są obowiązujące!!!
                          >
                          > Czy to nie jest troche tak,ze nie pozostawiacie ludziom zadnego wyboru?
                          Bedzie mozna jesc albo kartofle gotowane albo pieczone w zarze ogniska
                          domowego! Nie wspomionam juz o surowce z kartofli, torcie kartoflanym oraz
                          koktajlu z soku kartoflanego! tak wiec: do wyboru do koloru!!!!
                          • diagnosta7 Re: Wybor? Bedzie! 20.05.05, 01:28
                          • diagnosta7 Re: Wybor? Bedzie! 20.05.05, 01:37
                            > Bedzie mozna jesc albo kartofle gotowane albo pieczone w zarze ogniska
                            > domowego! Nie wspomionam juz o surowce z kartofli, torcie kartoflanym oraz
                            > koktajlu z soku kartoflanego! tak wiec: do wyboru do koloru!!!!

No mowilam,ze znow beda rowni i rowniejsi : ci z wrzatku-nieograniczony dostep
                            do kartofli gotowanych,a ci od ogniska jak nie stworza odpowiedniego klimatu,
                            to z obiadu nici.
                            Czy ktos zwrocil uwage,ze istnieje zagrozenie okreslonym przetwarzaniem tej
                            bulwy, ktore moze spowodowac jeszcze wieksze trudnosci w utrzymaniu
                            odpowiedniej temperatury ogniska domowego?
                            • dr.krisk To co? Na surowo???? 20.05.05, 01:45
                              Ja mysle, ze nieliczni pozostali przy zyciu Polacy przystosuja sie do pozerania
                              kartofli na surowo. Co utnie w zarodku wszelkie dywagacje - pieczone vs.
                              gotowane. Zreszta zawsze mozna sie pomodlic w intencji Sokow Zoladkowych!
                              A teraz zmykam, bo cos mi sie wydaje, ze ktos lazi kolo moich sadzeniakow!!!!!
                              KrisK
                              • kum.z.antalowki Oż, wy w bruzdę pielone grulojady! To się da pić! 20.05.05, 02:47
                                Ziemniak jest bogaty w skrobię, więc se z niego zacier zrobię. Przetrzymalimy
                                komuchów, przetrzymamy elperuchów. Po kropelce jak wypijem, samym smiechem ich
                                zabijem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka