pani.zosia Próba generalna w czwartek !!! 24.05.05, 15:18 Parada się odbędzie. W czwartek odbędzie się przez Warszawę i inne miasta Polski próbny przemarsz. Zobaczycie wtedy tych panów ustrojonych w złote suknie prowadzonych pod rękę przez innych facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Próba generalna w czwartek !!! 24.05.05, 22:39 Założę, się, że będziesz uczestniczył. No chyba, że choroba cię powali. Odpowiedz Link Zgłoś
exterminator1 Re: Próba generalna w czwartek !!! 24.05.05, 16:20 Jeszcze lepiej... Dzieki tej probie bedziemy mogli dobrac odpowiedni sprzet do udzialu w "glownych obchodach" Odpowiedz Link Zgłoś
panzerfaust1 Re: Próba generalna w czwartek !!! 24.05.05, 17:01 A w czwartek na ulice wyjdą stada wyjących ZOMBIE z feretronami. Będą też śmiecić. IM wolno! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Próba generalna w czwartek !!! 24.05.05, 22:41 Będziesz nawalał kamolami w procesję?! Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill A CZYM ONI CHCĄ NAM PARADOWAĆ? 24.05.05, 15:18 Co tak wspaniałego jest w dewiacji seksualnej, że trzeba pokazywać ją na paradach? Czy akceptacja społeczna ma polegać na nazywaniu ułomności - "równorzędną orientacją seksualną"? Zresztą jest na to sposób. Prezydent m. Warszawy powinien wycofać ochronę Policji. Prosta zasada - brak legalnego pozwolenia = brak ochrony. Niech "spotkają się ze społeczeństwem". Odpowiedz Link Zgłoś
exterminator1 Re: A CZYM ONI CHCĄ NAM PARADOWAĆ? 24.05.05, 16:25 Popieram w 100% Nie ma zgody na parade = parada oficjalnie nie ma miejsca = policja oficjalnie o niczym takim nie wie = skutek odnosi akcja "niech nas zobacza", bedzie okazja do blizszego przyjzenia sie sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: A CZYM ONI CHCĄ NAM PARADOWAĆ? 24.05.05, 22:44 Policja oficjalnie wie, bo została poinformowana. Na zgłoszenie ma obowiązek zareagować. W razie czego porzucacie kamieniami w siebie nawzajem, a potem jeszcze oklep od glin. Będziecie potem mogli blizny wnukom pokazywać. (Dzieci zrobicie na przepustce z pierdla - zawsze jakaś odmiana po "męskim życiu" za kratami). Odpowiedz Link Zgłoś
arkun JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:20 To forum jest tego najlepszym dowodem - nienawisc, wulgarnosc, ciemiactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 15:42 Nie mieszam. Przypominam czego uczyl i wlasnie tu, na tym poligonie nienawisci. Wiem ze to Cie kole, bo wolalbys, nie tylko Ty, w tym miejscu o tym nie pamietac. Ja pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 15:49 "Kościół naucza, że szacunek dla osób homoseksualnych nie może w żadnym wypadku prowadzić do aprobowania zachowania homoseksualnego albo do zalegalizowania związków homoseksualnych. Wspólne dobro wymaga, aby prawa uznawały, popierały i chroniły związki małżeńskie jako podstawę rodziny, pierwszej komórki społeczeństwa. Prawne uznanie związków homoseksualnych albo zrównanie ich z małżeństwem oznaczałoby nie tylko aprobatę zachowania wewnętrznie nieuporządkowanego i w konsekwencji uczynienie go modelem dla aktualnego społeczeństwa, ale też zagubienie podstawowych wartości, należących do wspólnego dziedzictwa ludzkości. Kościół nie może nie bronić tych wartości ze względu na dobro ludzi i całej społeczności. Jego Świątobliwość Jan Paweł II w czasie audiencji udzielonej 28 marca 2003 r. niżej podpisanemu Kardynałowi Prefektowi zatwierdził niniejsze uwagi, uchwalone na zebraniu plenarnym Kongregacji Nauki Wiary, i nakazał ich opublikowanie." UWAGI DOTYCZĄCE PROJEKTÓW LEGALIZACJI ZWIĄZKÓW MIĘDZY OSOBAMI HOMOSEKSUALNYMI Rzym, 3 czerwca 2003 r. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 15:55 I w porzadku. W swoim zacietrzewieniu nie zauwazyles ze protestuje przeciw wypowiedziom ponizajacym i nienawistnym? Nie zgadzaj sie do woli, kazdy ma do tego prawo. Ale nikt nie ma prawa ponizac innych. I ON tego nauczal. To ze masz jakies argumenty nie zwalnia Cie z traktowania strony przeciwnej z szcunkiem, a nawet z milosierdziem. Chyba ze powolywanie sie na chescijanstwo sluzy Ci tylko do tego by kogos nienawidziec. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 16:02 Co za chora logika??? Papież uczył miłosierdzia więc milcząco zgadzaj się na szerzenie dewiacji, nawet wbrew jego naukom? Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 16:08 Nie zgadzenia sie z kims nie upowaznia Cie, zgodnie z nauka Kosciola i JANA PAWLA II, z szacunku i milosierdzia wobec tego z kim sie nie zgadzasz. Jesli tego nie rozumiesz to znaczy ze nie rozumiesz czym jest bycie katolikiem, takim jakim ON chcial nas widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 16:19 Domyślam się, że Robert Biedroń z Szymonem Niemcem wytłumaczą mi "jakim katolikiem Papież chciał mnie widzieć? :-))) Ja od organizacji propagujących homoseksualizm nawet nie oczekuję "szacunku i miłosierdzia" - oczekuję jedynie zwykłego poszanowania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: Nie mieszaj Papieża w swoją dewiację. 24.05.05, 16:34 Domyślam się, że Robert Biedroń z Szymonem Niemcem > wytłumaczą mi "jakim katolikiem Papież chciał > mnie widzieć? :-))) To Twoja odpowiedzialnosc. Matak Teresa mowila gdy pytano JA o homoseksualistow "nie obchodzi mnie co robia inni, obchodzi mnie to co ja robie". Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill I jeszcze Matka Teresa?! 24.05.05, 16:40 W pełni zgadzam się z jej słowami - nie obchodzi mnie co inni robią w swoich domach, łóżkach. Ale musi mnie obchodzić czy moje dzieci będą uczone, że homoseksualizm to dewiacja czy, że to jedna z "dwóch równorzędnych orientacji" do wyboru. Musi mnie obchodzić co dzieję się na ulicach mojego miasta. Po których codziennie chodzę z moją rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: I jeszcze Matka Teresa?! 24.05.05, 17:00 > W pełni zgadzam się z jej słowami - nie obchodzi > mnie co inni robią w swoich domach, łóżkach. > Ale musi mnie obchodzić czy moje dzieci będą uczone, > że homoseksualizm to dewiacja czy, że to jedna z > "dwóch równorzędnych orientacji" do wyboru. Mozesz swoje dzieci uczyc czego chcesz. Ale nie mozesz zakazac innym ze beda swoje dzieci uczyly tego z czym sie nie zgadzasz. Chyba ze chcesz z Polski zrobic panstwo jednego pogladu. > Musi mnie obchodzić co dzieję się na ulicach mojego > miasta. Po których codziennie chodzę z moją rodziną. Twoje miasto jest tez miastem innych. Wszystkich, ktorzy sa w nim zameldowani. Poki nie lamia prawa maja do tego miasta takie samo prawo jak Ty, nawet jesli mysla i wierza w cos innego niz Ty i nawet jesli takich jak Ty jest wiekszosc. Ideologia nie moze stac ponad prawem. Jesli bedzie ponad prawem staniemy sie panstwem wyznaniowym - jak np.Iran. Czyli pozegnamy sie z demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: I jeszcze Matka Teresa?! 24.05.05, 17:13 Czyli albo zgadzamy się na propagowanie homoseksualizmu, albo jesteśmy państwem wyznaniowym jak Iran? Albo "związki partnerskie" albo koniec demokracji? To już nie ma miejsca w twoim widzeniu świata na normalność??? Co się tyczy dzieci to nie chodziło mi o to czego ja ich będę uczył, ale czego będzie ich uczyć państwowa szkoła. A co się tyczy miasta to chodzi mi właśnie o to, by przestrzegać prawa. Władze m. Warszawy zostały wybrane w wolnych, demokratycznych wyborach przez wszystkich mieszkańców Stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: I jeszcze Matka Teresa?! 24.05.05, 23:39 buffalo_bill napisał: > Co się tyczy dzieci to nie chodziło mi o to czego ja ich > będę uczył, ale czego będzie ich uczyć państwowa szkoła. jeżeli ta szkoła jest państwowa dlaczego wiszą w niej krzyże?? Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Re: I jeszcze Matka Teresa?! 25.05.05, 00:17 Krzyże??? Chodząc na wywiadówki nigdy żadnego krzyża nie widziałem. Może są podstępnie ukryte? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: I jeszcze Matka Teresa?! 25.05.05, 01:25 ze szkol panstwowych krzyze zniknely dopiero za komuny, komune obaliliscie, wiec krzyze wrocily na swoje miejsce bo wiekszosc tego chciala,jak za komuny wieszano krzyze na halach stoczni towam to nie przeszkadzalo, teraz jeczycie? Krzyz jest symbolem Chrzescijanstwa a nie tylko katalikow i Polakow. Przed II wojna we wszystkich szkolach panstwowych wisialy krzyze. Polska przyjela chrzest w 966 roku i jest oficjalnie krajem chrzescijanskim. Czt tego chcecie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzbien Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:24 Powoływanie się na JP2 w kontekście tego tematu to DRAŃSTWO. ON zawsze określał rolę związku kobiety z mężczyzną jako wartość nadrzędną. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:33 Dranstwem jest to, ze z taka nienawiscia atakuje sie kogokolwiek i tak poniza. Jesli tyle wyciagnales z JEGO nauki to serdecznie Ci wspolczuje. Ale nie martw sie nie jestes odosobniony. Wstyd. Zenada. Wczoraj modlitwy dzis kamienie i nienawisc - tyle warty byl ten "narodowy zryw" i tyle zostalo z Jego nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:43 Koleś, widzę, że priorytety to Ci się pokielbasily dokumentnie. Nie zapominaj, że zgodnie z moralnością chrześcijańską homoseksualizm jest grzechem. Jako chrześcijanie protestujemy, co chyba naturalne, przeciwko temu, że grzech wychodzi na ulice i to, o zgrozo, pod haslem równości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:49 Koleś, widzę, że priorytety to Ci się pokielbasily dokumentnie. Nie zapominaj, > że zgodnie z moralnością chrześcijańską homoseksualizm jest grzechem. Jako > chrześcijanie protestujemy, co chyba naturalne, przeciwko temu, że grzech > wychodzi na ulice i to, o zgrozo, pod haslem równości!!! Tobie sie nic nie pomieszalo bo nic nie rozumiesz. NIC nie usprawiedliwia takiej nienawisci i ponizania innych. NIC. Wolno Ci sie nie zgadzac, protestowac itd. Ale NIC Cie nie zwlania, jesli jestes Chrzescijaninem, z szacunku do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 16:12 > Tobie sie nic nie pomieszalo bo nic nie rozumiesz. > NIC nie usprawiedliwia takiej nienawisci i ponizania innych. NIC. > Wolno Ci sie nie zgadzac, protestowac itd. > Ale NIC Cie nie zwlania, jesli jestes Chrzescijaninem, z szacunku do innych. To co robię to wlaśnie brak zgody i protest. Szanuję innych, a Ciebie przede wszystkim, bo, jak widzisz, jakoś ze sobą gadamy. Nawet bez inwektyw :-), za co Ci dziękuję, bo to oznacza, że zachowaleś zimną krew:-). Ale do rzeczy. To o czym piszesz to kwestia formy. Nie kieruj się kibolami, którzy wchodzą na forum, bo to czystej próby chamstwo. I nie możesz, a to się często robi, przez ich pryzmat oglądać wszystkich, którzy protestują przeciwko Paradzie. Nadużywasz slowa szacunek, bo, mam wrażenie, że rozumiesz przez to akceptację. A to, oczywiście nie jest to samo. Powiedzieć, że homoseksualizm jest grzechem nie jest równoznaczne z tym, że nie szanuję homoseksualisty. Szanuję go jako czlowieka. To wlaśnie chrześcijaństwo przynioslo rewolucję, która na grzesznika nakazuje patrzeć też jak na czlowieka. Ale nakazuje również dostrzegać ten grzech. Chrześcijaństwo w wersji soft, które coraz mniej ma wspólnego z chrześcijaństwem unika mówienia o grzechu. Ale on jest i, wiem, że to trudne, ale jego wskazywanie, również u innych, jest elementem naszej tożsamości. Szacunku, również dla homoseksualistów trzeba się uczyć. Na pewno nie nauczą nas tego szacunku Parady, bo mają skutek dokladnie odwrotny. Nie są nauczaniem szacunku, tylko agresywną próbę jego odgórnego narzucenia. Niewiele jest spoleczeństw, które przed takim odgórnym narzucaniem mają większą awersję od polskiego. Na efekt nie trzeba dlugo czekać - sam widzisz co dzieje się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 16:26 Szacunek nie oznacza zgody. Ale brak zgody nie zwalniea z szacunku. A to co sie dzieje na tym forum zaprzecza nie tylko podstawowym zasadom chrzescijaniskim, ale po prostu uwlacza zwyklym zasadom kontaktow miedzyludzkich. Homoseksualizm jest grzechem w mysl tego co naucza Kosciol. Jest grzechem dla wierzacych. Nie jest grzechem dla niewierzacych i nie jest zboczeniem dla nauki. Dla Jana Pawla II jego morderca zawsze byl czlowiekiem. Dla nas homoseksualisci musza zostac ludzmi. Sa tez obywatelami tego kraju. I poki nie lamia prawa maja prawo manifestowac. Jesli lamia prawo nalezy zakazac. Zakaz z innych pobudek, tym bardziej ze poprzednie parady nie zaklocaly prawa, jest bezprawiem. A tak naprawde mysle, ze najsluszniejsze byloby po paradzie zaprosic ich na msze do ktoregos kosciola. To bylby gest naprawde chrzescijanski. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 17:35 DZIĘKUJĘ ARKUNOWI ZA KAŻDE SŁOWO, KAŻDĄ MYŚL. I POZDRAWIAM. JERZY. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 20:37 A ty nie zapominaj, że Polska nie jest krajem wyznaniowym (przynajmniej oficjalnie). Tutaj rządzi prawo a nie Biblia! Każdy ma prawo do pokojowej demonstracji o ile nie narusza prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 22:47 A sam baby nie miał. No to jak z bezżennymi? Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:32 arkun napisał: > To forum jest tego najlepszym dowodem - nienawisc, wulgarnosc, ciemiactwo. A Ty jesteś zapewne synonimem postępu, oświecenia i mądrości... Stary, przegiąleś z mieszaniem JP2 do tej dyskusji. Caly Wasz cynizm, obluda i perfidia wychodzi w takich wypowiedziach. Na tym kończę, bo wylewać na Ciebie większej ilości inwektyw nie mam ochoty... Odpowiedz Link Zgłoś
arkun Re: JAK POLACY DBAJA O NAUKI JANA PAWLA II 24.05.05, 15:40 > A Ty jesteś zapewne synonimem postępu, oświecenia i mądrości... > Stary, przegiąleś z mieszaniem JP2 do tej dyskusji. Caly Wasz cynizm, obluda i > perfidia wychodzi w takich wypowiedziach. Na tym kończę, bo wylewać na Ciebie > większej ilości inwektyw nie mam ochoty... A wylewj sobie bo to o Tobie wylacznie swiadczy. A ON to nie JP2 tylko Jan Pawel II. I ON sprzeciwial sie KAZDEJ nienawisci. Swiecic swieczki i spiewac naprawde jest prosto. I o duzo za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Tego, dla którego aborcja=Holokaust? 24.05.05, 22:26 Myślę, że sąwierni jego naukom. Po co przywoływać trupa? Odpowiedz Link Zgłoś
stewex [...] 24.05.05, 15:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
trollllll [...] 24.05.05, 15:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos motto, które sobie wpisałeś 24.05.05, 15:27 idealnie pasuje do Ciebie i ludzi Twojego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata [...] 24.05.05, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotasadza Skąd się biorą tacy ludzie?? 24.05.05, 15:35 Nie wiem czy jeszcze się śmiać czy już płakać. A jakby była parada heteroseksualistów? Też byś takim mięsem rzucał? A tak w ogóle to skąd twierdzenie że "ludzie normalni nie kopulują na ulicach"? Zajrzyj czasem wieczorem w zaułki koło dyskotek. Jestem pewna że wielu gejów in flagrante nie znajdziesz, za to par mieszanych - hu hu i jeszcze trochę :> Odpowiedz Link Zgłoś
mexmex POLSKIE SREDNIOWIECZE... 24.05.05, 15:27 No prosze... SREDNIOWIECZE!!! Nie rozumie dlaczego w Polsce zawsze wszystko musi byc na odwrót... TOLERANCIA!!! Nie ma marszu... nie istnieje spolecznosc gejowska... jacy ci polacy sa glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
pcat [...] 24.05.05, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:27 A niech sobie organizują. Komu to szkodzi? Ja po prostu nie będę tego oglądał (lekka niechęć na tle estetycznym). A Kaczyński jak zwykle działa pod publikę. Może by się zajął czymś istotnym (z czym ma kłopoty)zamiast zwalczać homosiów. Odpowiedz Link Zgłoś
husserl STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 15:28 Sytuacja zaczyna być tragikomiczna, stawiam więc pod rozwagę kilka pytań: 1) Jakim prawem geje i lesbijki przywlaszczają sobie rozumienie slowa "równość"? Przecież można odnieść wrażenie, że o tym czym jest równość wiedzą tak naprawdę tylko organizatorzy tej Parady. To oni, rzekomo, bronią równości. Czy to oznacza, że jeżeli uważam, że homoseksualizm jest zboczeniem, to zielonego pojęcia nie mam o tym co to jest równość? 2) Gdzie jest granica absurdu, w który chcą nas zaprowadzić organizatorzy Parady? Czy jeżeli jutro przyjdą do Kaczora sodomiści i powiedzą, że chcą paradować przez stolicę i pokazać się światu, wyjść z cienia, zademonstrować jak wielka jest w Polsce nierówność, to też mamy im na to pozwolić? Jakie znajdziemy argumenty przeciw? 3) Spoleczeństwo, jak pokazują chociażby badania przedstawione w dzisiejszej "Rzepie", w większości nie akceptuje "normalności" homoseksualizmu. Czy to oznacza, że jest bezbronne i musi zaakceptować, wbrew sobie, to, że homoseksualizm jest czymś normalnym. Mamy chyba prawo bronić pewnego porządku moralnego i kulturowego, który wyznacza naszą tożsamość. 4) To co napisalem powyżej wcale nie oznacza, że nie jesteśmy tolerancyjni wobec homoseksualistów. Proszę mi powiedzieć na czym tak naprawdę polega krzywda homoseksualistów w Polsce. Na tym, że jak mówi prof. Zoll, do Biura Rzecznika Praw Obywatelskich nie wplynela żadna skarga na dyskryminację z tego powodu? Tolerancja nie musi oznaczać akceptacji. My nikomu do sypialni zaglądać nie mamy zamiaru. Homoseksualista jest pod dokladnie taką samą ochroną prawną jak inni ludzie, bo nikt, o zdrowych zmyslach, nie twierdzi, że z powodu homoseksualizmu są to jacyś "gorsi ludzie". Chcemy tylko aby nie próbowano zrównywać homoseksualizmu z innymi orientacjami seksualnymi, bo na to się zgodzić nie możemy, jezeli chcemy pozostać wierni wlasnym przekonaniom. Paradę odczytuję jako klarowną i, jak się okazuje, agresywną próbę promowania "normalności" homoseksualizmu. Mamy prawo się temu przeciwstawić, powolując się chociażby na "moralność publiczną". 5) Ta ostatnia będzie w Polsce inna niż, np. w Niemczech. Ale czy to powód do wstydu? Dla mnie nie. Czasem mam wręcz, odwrotnie, poczucie dumy z tego, że niektóre negatywne zjawiska kulturowe świata Zachodu u nas się nie przyjęly. A mówienie o tym, że znów objawia się nasz polski zaścianek odczytuję jako wyraz frustracji. Prawdziwie zakompleksieni są bowiem Ci, którzy bezkrytycznie patrzą na Zachód. Ci bowiem są zdolni tylko do malpowania. 6) Podsumowując, prawdziwa fala agresji wobec homoseksualistów może pojawić się dopiero teraz. Tylko, że nie będzie za nią bynajmniej odpowiedzialny Kaczor, czy ludzie podobnie do mnie myślący (aczkolwiek winę za tą agresję będzie się zrzucać na naszą zaściankowość). Do tej pory nie rzucaliśmy bowiem kamieniami w gejów czy lesbijki. Jeżeli te kamienie polecą to tylko dlatego, że to środowiska homoseksualne dopuścily się, nie pierwszej zresztą, w pelni świadomej, prowokacji. Z równością, niewiele ma to wspólnego. Równości, organizatorzy tego marszu z calą pewnością się nie przyslużą. Odpowiedz Link Zgłoś
adieuand [...] 24.05.05, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotasadza Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:04 Bardzo spodobał mi się Twój post, więc odpowiadam na pytania: 1. Równość w rozumieniu gejów i lesbijek oznacza np możliwość zawierania związków (celowo nie mówię małżeństw). Przykre, że uważasz homoseksualizm za zboczenie, ale przynajmniej nie oceniaj gejów i lesbijek tylko ze względu na ich orientację. 2. Granica absurdu? O czym mówisz? Twój pomysł z sodomitami (zoofilami chyba chciałeś powiedzieć) to bardzo zły przykład. Argument przeciw zoofilii a za homoseksualizmem jest taki, że to drugie dzieje się za "porozumieniem stron". Dlatego nie można homoseksualizmu zaliczyć do zboczeń, bo nikomu krzywdy nie wyrządza. 3. Społeczeństwo nie musi akceptować homoseksualizmu. Geje nie oczekują przyjaźni ze strony społeczeństwa. Oni walczą o brak wrogości. 4. Krzywda homoseksualistów? Kilka. - brak mozliwości dziedziczenia po sobie. - brak mozliwosci odwiedzania siebie w szpitalach. - brak mozliwosci prowadzenia wspólnoty majątkowej - a przede wszytkim strach przed homofobią i agresją ludzką. Zgadzam się że tolerancja nie musi oznaczać akceptacji, ale przecież to co teraz się dzieje nie jest nawet namiastką tolerancji. 5. Homoseksualizm nie jest małpowaniem Zachodu! Uważasz że to jakaś moda? Jak CocaCola? Ze jak z Zachodu przyjdzie moda na wychowywanie dzieci pasem to my - liberałowie - musimy się z tym zgodzić? Chyba jednak nie prowadzi to do niczego... 6. A może właśnie pokazanie światu, że geje i lesbijki są normalnymi ludźmi otworzy oczy konserwatystom? Czyż nie warto próbować? Polska zawsze walczyła o swoje - dlaczego prawa do takiej walki odmawia się mniejszościom seksualnym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:20 Dzięki za odpowiedź. Trzeba się wspierać w normalnej wymianie poglądów pośród tego morza chamstwa. Do uslyszenia przy innej okazji, bo teraz muszę odejść od monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
orys100 Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:32 Szanowna Doroto Wszystko co piszesz to prawda. Geje i lesbijki to ludzie którzy powinni miec takie same prawa jak inni .. ale z tego co wymienilas: - brak mozliwości dziedziczenia po sobie. owszem jestem za uregulowaniem tej kwestii w sposób nie wymagajacy potrzeby tworzenia "zwiazków" .. to da sie zrobic - brak mozliwosci odwiedzania siebie w szpitalach. wiesz .. odwiedzalem kiedys kolege w szpitalu .. nie mialem ZADNYCH z tym problemow - brak mozliwosci prowadzenia wspólnoty majątkowej a po cholere ze sie tak brzydko wyraze .. nie prosciej uproscic podatki - a przede wszytkim strach przed homofobią i agresją ludzką. tak tu masz racje .. tylko ze dzialania tutaj opisywane tzn tzw. "marsz rownosci" jak zreszta widac na tym forum do tego nie prowadzi. Moze sie myle ale odnosze wrazenie (podnoszone przez niektorych dyskutantow) ze nie chodzi o zadne propagowanei rownosci tylko szopke polityczna sterowana przez srodowiska nazwijmy je "lewicowe" choc na te nazwe nie zasluguja w najmniejszym stopniu. > A może właśnie pokazanie światu, że geje i lesbijki są normalnymi ludźmi > otworzy oczy konserwatystom? W swietle tego co napisalem wczesniej niestety nie otworzy a nakreci spirale nienawisci. Nie tedy droga. Jedyna droga jaka wydaje mi sie skuteczna to zmudna edukacja od podstaw a nie fajerwrki polityczne bo do tego ten marsz sie sprowadza. PS. Do homoseksualizmu mam stosunek absolutnie obojetny dopoki dotyczy prywatnych relacji pomiedzy dwojgiem doroslych ludzi. I w dodatku jedyny homoseksualista jakiego znalem powiedzialby ze organizatorzy tego marszu nie sa homoseksualistami .. tylko ..... przez grzecznosc nie uzyje Jego sformuowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exterminator1 Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:47 > 5. Homoseksualizm nie jest małpowaniem Zachodu! Uważasz że to jakaś moda? Jak > CocaCola? Ze jak z Zachodu przyjdzie moda na wychowywanie dzieci pasem to my - > liberałowie - musimy się z tym zgodzić? Chyba jednak nie prowadzi to do > niczego... Poczytaj sobie te wszystkie "trendy gazetki". Ostatnio wzialem od zony ktoras z nich: Elle, Twoj Styl, Cosmopolitan czy cos takiego i przeczytalem, ze "bycie gayem staje sie modne"... Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:06 "My" to znaczy kto? Czyzbys wypowiadal sie w imieniu ok. 95% polskiego spoleczenstwa, ktore chcesz reprezentowac? Pomijajac to ze musisz byc bardzo skromny, wez pod uwage ze Twoja "odezwa" na pewno nie jest w imieniu mojej rodziny i moich znajomych hetero.... "Rownosci" bo chodzi o to, zeby nie czuc sie juz wiecej upokorzonym z powodu wlasnej orientacji seksualnej. Orientacji, ktorej notabene czlowiek sam sobie nie wybiera. Pytam Cie w swoim wlasnym imieniu: czy wiesz moze co to znaczy dla mlodego czlowieka notoryczne poczucie winy?... A takie "parady przebierancow" to nie akcje, lecz reakcje. Zeby to pojac trzeba miec odrobine dobrej woli i empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotasadza Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:07 Bardzo dobre argumenty, jestem za :) Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:36 fervex.adult napisał: > "My" to znaczy kto? Czyzbys wypowiadal sie w imieniu ok. 95% polskiego > spoleczenstwa, ktore chcesz reprezentowac? Pomijajac to ze musisz byc bardzo > skromny, wez pod uwage ze Twoja "odezwa" na pewno nie jest w imieniu mojej > rodziny i moich znajomych hetero.... > > "Rownosci" bo chodzi o to, zeby nie czuc sie juz wiecej upokorzonym z powodu > wlasnej orientacji seksualnej. Orientacji, ktorej notabene czlowiek sam sobie > nie wybiera. Pytam Cie w swoim wlasnym imieniu: czy wiesz moze co to znaczy dla > mlodego czlowieka notoryczne poczucie winy?... A takie "parady przebierancow" t > o > nie akcje, lecz reakcje. Zeby to pojac trzeba miec odrobine dobrej woli i empat > ii. Dzięki za odpowiedź. Na samym wstępie: to nie jest kwestia dobrej woli czy empatii. Sprawa wygląda tak: jako chrześcijanin widzę w praktykowaniu homoseksualizmu grzech i zlo. Dla grzechu i zla nie mogę mieć empatii, bo chyba nie o to chodzi w mojej wierze. Stąd brak tolerancji dla homoseksualizmu. Będę uznawal pewne praktyki seksualne za grzeszne i nie zgadzam się na to, aby grzech nazywać normalnością. Zupelnie czym innym jest mój stosunek do homoseksualisty. Tu moja religia nakazuje mi szacunek, nawet, a może przede wszystkim wtedy, gdy jestem świadom jego grzeszności. Zapytasz: a jakim prawem oceniasz jego grzeszność? Takim samym jakim Ty wymagasz ode mnie empatii. Wrażliwość na grzech oznacza również umiejętność dostrzegania go w drugim czlowieku. Mamy zatem dość dramatyczne rozdarcie: potępiam grzech a jednocześnie mam szacunek do czlowieka, który czasem grzeszy. Protestuję przeciw Paradzie, gdyż jest ona, w moim mniemaniu, próbą wyjścia z grzechem na ulice. Poruszyleś jednak jeszcze jeden bardzo ważny motyw. Upokorzenie, permanentne poczucie winy. To prawda. Tylko, że to jest częścią konstrukcji świata. Grech niesie ze sobą poczucie winy. To czego domaga się Parada to zniesienie tego poczucia winy. To oczywiście bardzo ludzkie. Tylko pamiętaj, że zanik winy oznacza również przedefiniowanie grzechu. Bez winy to grzech przestaje być grzechem, staje się normalny. Homoseksualizm jest zatem prawdziwym dramatem. Ale tylko dla homoseksualisty katolika. W pewnym sensie homoseksualista nie-katolik ma o wiele latwiej, bo nie rozumie calej zlożoności sytuacji. Jego homoseksualizm nie jest dla niego grzechem. Piszesz, że rodzą się z tym. I to oczywiście czyni tą sytuację jeszcze bardziej tragiczną. Ale, w pewnym sensie, każdy z nas rodzi się z grzechem. Dotykamy bardzo trudnych problemów antropologicznych, stawiających czasem pytanie o sensowność naszej wiary. Pamiętać trzeba jednak o tym, że będąc ludźmi wierzącymi, musimy być świadomi wlasnej ograniczoności. Tej świadomości nie ma u organizatorów Parady, dla których potrzeby, w tym przypadku, przede wszystkim biologiczne, są wszystkim, są ponad wszelkim, potencjalnie wyższym porządkiem. Czy taką wizję świata, jako katolik, podzielasz? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: STRZELILI SOBIE SAMOBÓJA 24.05.05, 16:10 po paradzie sodomistów,paradę zorganizują obrońcy zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 [...] 24.05.05, 16:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Wolna miłość prowadzi do upadku moralnego. 24.05.05, 15:28 Byłem w Las Vegas, San Fransisco, zwiedziłem masę klubów nocnych i stwierdzam, że takie życie jest bardzo jałowe. Muzyka, alkohol, seks - przyjemne i pociągające na początku. Tylko, że człowiek stoi w miejscu. Na tym polega właśnie gejowska pop kultura. Wszystko kręci się wokół męskiego zadka pomimo uśmiechów, chorągiewek i pomalowanych twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo A milosc zrepresjonowana prowadzi do samobojstw. 24.05.05, 19:29 CXzy ty tak z obowiazku dziennikarskiego zwiedzales te bary w Las Vegas czy ktos cie przemoca zataszczyl i kazal chlac alkohol i dawac d..? BO jakos nadzwyczajnie przekonujaco to wszystko opisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus [...] 24.05.05, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
r.m.wisniewski Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:29 I tak to jest zawsze.... Niby żądają praw dla siebie a nie potrafią uszanować istniejącego !!! Niech zorganizują sobie paradę gdzieś za miastem, na łonie natury (bez obrazy dla natury). Odpowiedz Link Zgłoś
krzbien Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:33 I słusznie. W kodeksie drogowym jest napisane" pedały mogą być używane tylko na ścieżkach rowerowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:29 Nie zapomnij założyć brunatnej koszuli. Odpowiedz Link Zgłoś
adieuand [...] 24.05.05, 15:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krysluk Kierowcy kontra homosie bez policji 24.05.05, 15:33 I jak tylko wejdą na jezdnię, to zobaczymy tolerancję. Dlaczego mam przez jakichś kolejnych baranów jechać objazdem do roboty? Niech sobie po kampinosie chodzą. I może jakiś rogacz się trafi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
greg82 Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:31 nie ma zgody na demonstrację - nie ma demonstracji. a jeśli będzie - rozpędzić armatkami wodnymi :) ludzie w warszawie mają prawo do normalnego życia, niezakłócanego ciągłymi manifestacjami, przemarszami i demonstracjami. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus [...] 24.05.05, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: A KIEDY PARADA HETERO..?? 24.05.05, 15:48 Możesz zorganizować, ale Kaczor zabroni, bo jak sądzę będzie kontrdemonstracja, odsłonięcie pomnika jakiegoś palanta, albo cokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: A KIEDY PARADA HETERO..?? 24.05.05, 20:00 A kiedy parada BI czytaj osób biseksualnych tj.kochajacych zarówno kobiety jak mężczyzn - większość populacji ludzkiej jest właśnie biseksualna! Homoseksualizm czyli kobieta z kobietą (lesbijstwo ) czy mężczyzna z mężczyzną ( gejostwo lub wulgarnie pedalstwo ) jest ok. Najpoważniejszy problem jest z PEDOFILIĄ, czyli pociągiem seksualnym do dzieci i ich molestowaniem - dotyczy to głównie ojców w rodzinach molestujących swoje córki i synów.Najczęściej prawie nigdy nie ujawnia się pedofilstwa w rodzinach - nie mylić z pedalstwem czyli gejostwem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.m.wisniewski Równość, Wolność, DUPOKACJA:) 24.05.05, 15:34 Równość, Wolność, DUPOKACJA:) Taka jest treść tych manifestacji.... Jeszcze raz apeluję do homoseksualistów aby zgodnie z ideologicznym przesłaniem zorganizowali manifestację na ZADUPIU:) Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix [...] 24.05.05, 15:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata [...] 24.05.05, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Biedroń Ty zrób sobie rachunek sumienia i się lecz 24.05.05, 15:37 Bo to co Ty wyprawiasz, to juz jest po prostujakieś totalne postmodernistyczne szambo. I jeszcze mówisz, że jesteś normalny???? Śmiech na sali. Szkoda mi CIębie człowieku(?) Popełniasz zbrodnie przeciwko ludzkości szerząc jakies autodestrukcyujne, paranitezscheańskie idee. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: Biedroń Ty zrób sobie rachunek sumienia i się 24.05.05, 15:49 Znalazł się filozof z bożej łaski... Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head [...] 24.05.05, 15:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Jak widać... 24.05.05, 15:43 Patrząc na wszystkie wypowiedziosób plujących jadem nienawiści, to parada jest bardzo potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 24.05.05, 16:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 15:44 homofobom polecam film "Gorzkie gody " Polańskiego, to jest problem homofobów. Nikt na paradzie nie będzie uprawiał seksu,nie ma się co podniecać i marzyć o ciekawych widokach. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_int [...] 24.05.05, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ninel3 dyskryminacja w polsce 24.05.05, 15:44 jestem gejem. w swietle komentarzy, ktorych wieksza czesc przeczytalem jestem zboczencem, idiota i obiektem drwin. tym ktorzy dziwia sie temu, ze homoseksualisci domagaja sie poszanowania swoich praw wyjasniam , ze klimat spoleczny, ktorego dobrym probierzem jest nastroj tego forum sprawia, ze czuje sie w polsce dyskryminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
monster5 No i .... 24.05.05, 15:48 Sądzę że dobrze jak "odszczępieńcy" sa dyskryminowani.Gorzej by było gdyby było odwrotnie. Hasła w stylu równość,wolność,demokracja kojarzą mi się z anarchią. Nie tylko że Balicki zalegalizował narkotyki to jeszcze homoseksualisci domagają się akceptacji. A potem co jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: dyskryminacja w polsce 24.05.05, 15:52 Muszę dołączyć się do tego komentarza. Wszystko co tu czytam utwierdza mnie w potrzebie zamanifestowania swojej normalności jako geja. Odpowiedz Link Zgłoś
husserl Re: dyskryminacja w polsce 24.05.05, 15:56 ninel3 napisał: > jestem gejem. w swietle komentarzy, ktorych wieksza czesc przeczytalem jestem > zboczencem, idiota i obiektem drwin. > > tym ktorzy dziwia sie temu, ze homoseksualisci domagaja sie poszanowania swoich > > praw wyjasniam , ze klimat spoleczny, ktorego dobrym probierzem jest nastroj > tego forum sprawia, ze czuje sie w polsce dyskryminowany. > Nie zapominaj tylko, od czego się zaczęlo. Musisz pogodzić się z tym, że w takim modelu kulturowym w jakim żyjemy w Polsce Twoja orientacja seksualna nie będzie traktowana na równi z hetero. To środowiska homoseksualne caly czas prowokują. Problem jest nie w tym, że spoleczeństwo nie akceptuje Twojej "normalności" w sferze seksualności. Ono jej nie zaakceptuje. Jeżeli się tego od spoleczeństwa domagasz, to wtedy Ty grasz nie fair, bo w jakimś stopniu chcesz zburzyć moralny lad na którym jest zbudowane. Na to się nie zgadzam. Prawdziwy problem będzie wtedy, i w takich sytuacjach będę Cię bronil jak tylko będę mógl, gdy z powodu Twojego homoseksualizmu nie będziesz mógl dostać się na studia, znaleźć dobrze platnej pracy etc. Twój homoseksualizm nie ma w tych sprawach żadnego znaczenia. Ale, odnoszę wrażenie, Parada Równości w innym celu jest organizowana... i to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotasadza Re: dyskryminacja w polsce 24.05.05, 16:10 > Ale, odnoszę wrażenie, Parada Równości w innym celu > jest organizowana... i to jest problem. Wg mnie Parada jest organizowana właśnie po to by wywołać publiczną debatę, taką jak na tym forum. Niestety, czytając niektóre posty ogarnia mnie zgroza - i to jest problem :/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ninel3 Re: dyskryminacja w polsce 24.05.05, 16:14 dziekuje bardzo za deklaracje poparcia i ewentualnej dzialalnosci na rzecz obrony moich praw. otoz parada rownosci ma promowac rownosc we wszystkich sferach zycia - w tym w pracy i na uczelni. bardzo cie prosze o przybycie 11 czerwca i wziecie udzial w demo - bedzie to udzieleniem mi wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: dyskryminacja w polsce 24.05.05, 16:17 ninel3 napisał: > jestem gejem. w swietle komentarzy, ktorych wieksza czesc przeczytalem jestem > zboczencem, idiota i obiektem drwin. > > tym ktorzy dziwia sie temu, ze homoseksualisci domagaja sie poszanowania swoich > > praw wyjasniam , ze klimat spoleczny, ktorego dobrym probierzem jest nastroj > tego forum sprawia, ze czuje sie w polsce dyskryminowany. i bardzo dobrze,bo powinienes sie poddac dobrowolnemu leczeniu swoich dewiacji. > Odpowiedz Link Zgłoś
hydraulik2 [...] 24.05.05, 15:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krysluk [...] 24.05.05, 15:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
exterminator1 Re: Precz z Warszawy, zróbcie sobie w Katowicach 24.05.05, 16:51 Nam tu ich nie trzeba, za rzeka w Sosnowcu jest ponoc "teczowe miasto", tam powitaja ich chlebem i sola. Odpowiedz Link Zgłoś
r.m.wisniewski Nie chodzi o to, że brak nam tolerancji 24.05.05, 15:51 Chodzi o to, że jest to total głupota mająca w zamyśle wywołanie burd i pokazanie w jakim to kraju żyjemy. Nie mam nic przeciwko facet-facet, kobieta- kobieta. Niemniej jest to zachowanie nie akceptowalne przez większość społeczeństwa, nie wnoszące nic istotnego w nasz krajobraz oraz mogące służyć deprrawacji nieletnich - patrz proces pedofilów z Dworca Centralnego!!! Z pewnością paru chłopców się do parady przyłączy licząc na darmową zabawę etc. Jako ludzie, akceptujemy tą inność w swoich środowiskach. Jako większość nie życzymy jej sobie na ulicach bo to niczemu nie służy. Nio bo i czemu miałoby służyć jeśli nie mieszaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: Nie chodzi o to, że brak nam tolerancji 24.05.05, 16:03 r.m.wisniewski napisał: > Niemniej jest to zachowanie nie akceptowalne przez większość > społeczeństwa, No i właśnie o tę akceptację się rozchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Parada Równości przejdzie przez Warszawę nawe 24.05.05, 16:00 Też mam takie wrażenie. Kraków, Poznań - forever! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 24.05.05, 16:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: ta cala parada, nie ma nic z walka o rownosc 24.05.05, 16:05 gekon1979, twoja wypowiedź jest jedną z bardziej absurdalnych na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ta cala parada, nie ma nic z walka o rownosc 24.05.05, 16:10 niby czemu?? ta parada bedzie manifestacja pedalstwa i proby powiedzenia ze pedalstwo jest normalne prosze mi powiedziec gdzie do cholery pedaly sa dyskryminowany?? lepiej by pedaly uswiadomily sobie, ze duza czesc ludzi nie lubi ich orietacji, ze napawa ich obrzydzeneim pedalswo i dlatego lubia pedalstwa, nie ma nakazu lubienia pedalstwa, czym innym jest jednak rzucanie kamienaimi na ktore nie moze byc pozwolenia - ale takei nmanifeestacje rodza tylko agresje i nic innego nie dadza moaj czy innych nietolerancja, czy brak akceptacji dla pedalstwa nie jest dyskryminacja - bo ja nikogo ze wzgledu na to co robi w lozku nie dyskryminuje (np. gdybym byl pracodawca nie byloby to wogole wazne), ale nei zanczy ze mam uwazac ze to jest normalne, bo to nei jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
krysluk Re: jadeitowy, przestań! 24.05.05, 16:11 Przestańcie z tymi idiotycznymi paradami pod jakimiśtam hasłami! mam kumpli i kumpele homo i naprawde są fajni, ale dyskretni. Czy ja mam sobie kupić różową lalę i krzyczeć "tolerancja dla hetero"! Róbcie swoje, ale u siebie. A takie parady tylko wzmacniają waszych wrogów i budują mur. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitowy Re: jadeitowy, przestań! 24.05.05, 17:05 krysluk napisał: > Przestańcie z tymi idiotycznymi paradami pod jakimiśtam hasłami! mam kumpli i > kumpele homo i naprawde są fajni, ale dyskretni. Czy ja mam sobie kupić różową > lalę i krzyczeć "tolerancja dla hetero"! Róbcie swoje, ale u siebie. A takie > parady tylko wzmacniają waszych wrogów i budują mur. A czemu nie? Bardzo proszę - zorganizuj swoją własną paradę. Wolność słowa. :) Czy ty myślisz, że na paradzie to ludzie seks uprawiają?! Uprawiają to heterycy w pobliżu dyskotek, albo w samych dyskotekach. Odpowiedz Link Zgłoś
gej_konserwatysta Re: ta cala parada, nie ma nic z walka o rownosc 24.05.05, 18:30 gekon1979 napisał: > to pedalski festiwal, ktory ma za zadanie pokazanie pedalstwa > a nie walke z dyskryminacja > daltego jestem przeciwny, tym peadalskim, lewicowym idiotom ktorzy beda tam wyk > rzykiwac swe idiotyczne, utopijne haselka, nie majace nic wspolnego z poszanowa > niem odmiennosci Ty za to pokazujesz swoje poszanowanie do odmienności za pomocą bluzgów. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ta cala parada, nie ma nic z walka o rownosc 24.05.05, 20:22 > gekon1979 napisał: > > > to pedalski festiwal, ktory ma za zadanie pokazanie pedalstwa > > a nie walke z dyskryminacja > > daltego jestem przeciwny, tym peadalskim, lewicowym idiotom ktorzy beda t > am wyk > > rzykiwac swe idiotyczne, utopijne haselka, nie majace nic wspolnego z pos > zanowa A czy jakaś tam procesja katolicka, to jest festiwal kretynizmu czy walka z demonami. Ciasnota umysłu katolików, ślepota na racjonalizm spowodowała, że w XXI wieku niektórzy ludzie muszą "walczyć" o równe ich traktowanie... Czyż to nie któryś z papieży ustanowił, że homoseksualizm jest grzechem? Czyż najświętszy z naświętszych k. Wojtyła zwany JPII, ksywka "Wielki" nie podtrzymał tego? Skoro wam, katolikom, ze wszystkich nauk wystarcza nauka "matki kościoła" a już taką biologię macie za nic, to można stwierdzić tylko jedno: TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś