Dodaj do ulubionych

Sejm o agresywnych rasach psów

02.06.05, 21:55
W przyrodzie nie ma złych psów są tylko żli ludzie...
Badanie psychiatryczne powinno by obowiązkowe dla posłów na SEJM RP.
Obserwuj wątek
    • wicurpix Sejm o agresywnych rasach psów 02.06.05, 21:59
      Nareszcie cos sie w tej sprawie robi tylko jak zwykle za mało, za wolno i zbyt nieudolnie ale to juz charakterystyczne dla Polski.
    • jester_737 Sejm o agresywnych rasach psów 02.06.05, 22:05
      Sejm,ktory zszedl na psy.
      Nie ma juz wazniejszych spraw?
      Przygotowania do umowy SCHENGEN leza na lopatach,nie dotrzymamy terminu i
      znow szczodry,niefrasobliwy rzad WARCHOLOW zaplaci za to z mojej kasy!!!!
      "Dobranoc Panstwu"
      • kropekuk Moskiewski strozujacy, kaukaz a nawet rotweiller? 03.06.05, 00:38
        Te psy mozna kontrolowac, 2 to psy pasterskie, jeden body guard, nie zas do
        walk. A nie lepiej bylo cala liste skopiowac od Brytyjczykow?
    • adalberto3 Agresywne psy szczególnie te ... 02.06.05, 22:12
      ..dużych rozmiarów powinny być usypiane. Wcześniej właściciel psa powinien mieć
      obowiązek uczestniczenia wraz z czworonogiem w odpowiednim kursie treserskim.
    • hadrians Sejm o agresywnych rasach psów 02.06.05, 22:14
      Wyrzucenie psa z domu to przykład skrajnej nieodpowiedzialności.Jeżeli ktoś
      nie jest na tyle odpowiedzialny aby podołać wszystkim obowiązkom przy
      rejestracji ,to nie może mieć takiego psa.
    • maruda.r Re: Sejm o agresywnych rasach psów 03.06.05, 00:33
      kaukaski napisał:

> W przyrodzie nie ma złych psów są tylko żli ludzie...

Nie ma też złych krokodyli...

• m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 03.06.05, 00:40
        Mówienie o rasach agresywnych jest jakby robieniem dziurawej ustawy.
        Powinno ustalić się jaką maksymalną wagę może mieć pies.Pięciokilgramowy ma
        trudności prawie nie do pokonania by zagryźć człowieka,60kg psa zrobi z
        człowiekiem co zechce.
    • wanadoo Re: Pittbule to sami psychole i bandyci trzymają 03.06.05, 09:59
      Pittbule to sami psychole i debile trzymają.Sejm powinien wprowadzic obowiazek
      badan psychologicznych,posiadania zezwolenia i moze jeszcze jakas wysoką
      coroczną opłatę.najlepiej by bylo jakby wogóle zabroniono trzymania tego
      obrzydlistwa w polsce,ale zaraz odezwaliby sie jacys obroncy wolnosci,ze to
      pogwalcenie praw obywatelskich,swobód itp.U mnie na osiedlu Pittbule i rotwajle
      sa trendy szczególnie wsrod dealerow i całej reszty "karków".Sąsiad
      mój,który"pierdział"przez ostatnie 2 latka i niedawno wyszedł, tez to sobie
      kupił(chociaz w jego rekach to nawet chomik byłby niebezpieczny;-))))
    • aditer Re: Sejm o agresywnych rasach psów 03.06.05, 10:57
      Ile jeszcze dzieci musi zginąć, zanim ci wszyscy debilowaci miłośnicy psów
      zrozumieją, że jak się hodowało psa tak, aby zabijał, to teraz trzeba się
      specjalnie starać, aby nie robił on nikomu krzywdy...

Równie dobrze można by się oburzac, że państwo zabrania trzymania tygrysów w
      domu - przecież winny jest człowiek i to, że zaniedbał dużego kotka, a nie
      natura zwierzęcia!

Uśpić wszystkie psy w typie niebezpiecznych ras!
      • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 03.06.05, 13:39
        >jak się hodowało psa tak, aby zabijał, to teraz trzeba się
        > specjalnie starać, aby nie robił on nikomu krzywdy...<
        To tak jakby dać komuś odbezpieczony granat do ręki i powiedzieć mu by uważał
        bo może wybuchnąć.
        >Uśpić wszystkie psy w typie niebezpiecznych ras!<
        Na początek tak ,ale nie w typie niebezpiecznych ras tylko o wadze pow.10kg.
        Mniejsze są niegroźne z definicji, każdemu bez wyjątku może coś strzelić do łba
        i zaatakuje ale duży może spowodować tragedię.

• acci Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 13:13
          "Agresywne psy szczególnie te ...
          ..dużych rozmiarów powinny być usypiane. Wcześniej właściciel psa powinien mieć
          obowiązek uczestniczenia wraz z czworonogiem w odpowiednim kursie treserskim."

> >Uśpić wszystkie psy w typie niebezpiecznych ras!<
          > Na początek tak ,ale nie w typie niebezpiecznych ras tylko o wadze pow.10kg.
          > Mniejsze są niegroźne z definicji, każdemu bez wyjątku może coś strzelić do łba
          >
          > i zaatakuje ale duży może spowodować tragedię

jak sie czyta te wasze komentarze to nic tylko siasc i plakac, widac ze macie zaje***te pojecie o psach. moze zaczniemy usypiac ludzi ktorzy waza ponad 100kg, bo przeciez moga byc niebezpieczni?, lepiej bedzie bez nich przeciez. co do pit bulli widze ze tez duzo wiecie, heh psy mordercy... gow** prawda, to sa psy sportowe i maja tylko zepsuta reputacje przez jakichs dresow, lub po prostu nieodpowiedzialnych wlascicieli, ktorzy sobie puszczaja pieski bez kaganca zeby sobie pobiegaly. zreszta kazdy pies moze zagryzc, to jaki jest pies w 80% zalezy od jego wychowania, czerpanie pomyslu od Brytyjczykow jest rownie zalosne, nie mowiac juz o Niemcach, ktorzy swego czasu przeprowadzili dog holocaust, zabijajac kilka tysiecy pit bulli i amstaff'ow, a to dzieki kilku debilom, ktorzy nie umieli postepowac z psami...

zachecam rowniez do ogladniecia filmiku o tych STRASZNYCH PSACH moze zmienicie swoje opinie...

www.pitbull.strefa.pl/movies/film_idba.html
          • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 13:30
            >jak sie czyta te wasze komentarze to nic tylko siasc i plakac, widac ze macie
            zaje***te pojecie o psach. <
            Jak się czyta coś takiego to nóż się w kieszeni otwiera.
            Po co mi pojęcie o psach?Nie jestem badaczem psów zapewne jak zdecydowana
            większość ludzi i moja wiedza jest powierzchowna.Wiem,że pies jest zwierzęciem
            stadnym i zawsze może zaatakować kogoś z poza stada,a w stadzie co jakiś czas
            gdy tylko oceni,że ma szansę będzie chciał przejąć przywództwo.
            Wiem,że co jakiś czas zagryzają ludzi i to już jest wystarczającym powodem by
            coś z tym zrobić.
            >moze zaczniemy usypiac ludzi ktorzy waza ponad 100kg,
            > bo przeciez moga byc niebezpieczni?, <
            Wypisując takie brednie nie licz na poważne traktowanie w jakiejkolwiek
            dyskusji.
            • acci Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 13:42
              >moze zaczniemy usypiac ludzi ktorzy waza ponad 100kg,
              > bo przeciez moga byc niebezpieczni?, <
              Wypisując takie brednie nie licz na poważne traktowanie w jakiejkolwiek
              dyskusji.

hmm a czemu ja mam powaznie traktowac brednie ludzi, ktorzy uwazaja ze ponad 10-kilogramowe psy maja byc usypiane?, rownie dobrze mozesz miec pita ktory bedzie bardzo lagodny, a wychowac pudla na zabojce..

"Wiem,że pies jest zwierzęciem
              stadnym i zawsze może zaatakować kogoś z poza stada,a w stadzie co jakiś czas
              gdy tylko oceni,że ma szansę będzie chciał przejąć przywództwo."

dlatego psu nie mozna pozwolic na dominacje, jednak ludzie to nieswiadomie robia
              i beda robic dzieki ich niewiedzy

"Wiem,że co jakiś czas zagryzają ludzi i to już jest wystarczającym powodem by
              coś z tym zrobić."

jak juz wspomnialem wczesniej wina nie lezy po stronie psa tylko wlasciciela, ktory nieodpowiedzialnie go wychowywal, wiec nalezy zrobic cos z ludzmi, a nie szukac winy u psa, bo na pewno jest agresywny, zly i w ogole zabojca ;o
              • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 18:27
                >hmm a czemu ja mam powaznie traktowac brednie ludzi, ktorzy uwazaja ze ponad 10
                > -kilogramowe psy maja byc usypiane?,<
                A dlaczego uważasz to za brednie?
                >rownie dobrze mozesz miec pita ktory bedzi
                > e bardzo lagodny, a wychowac pudla na zabojce..<
                Nie pisz facet głupot.Chodzi o to,że z małego choćbyś chciał nie zrobisz
                zabójcy,a z dużego możesz zrobić i rasa nie ma tu nic do rzeczy.Cała rzecz
                polego na wyeliminowaniu potencjalnych możliwości a nie na poleganiu na
                odpowiedzialności właścicieli psów.
                >jak juz wspomnialem wczesniej wina nie lezy po stronie psa tylko wlasciciela, k
                > tory nieodpowiedzialnie go wychowywal, wiec nalezy zrobic cos z ludzmi, a nie
                s
                > zukac winy u psa, bo na pewno jest agresywny, zly i w ogole zabojca ;o<
                Nie chodzi o to gdzie leży wina tylko oto by uniknąć możliwości przypadków
                zagryzień.Co z tego,że stwierdzisz winę właściciela jak nieżyje człowiek?
            • cezshai1 Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 13:53
              psy typu bull sa jak media markt - nie dla idiotow.. i to sie niestety sprawdza za kazdym razem ;- )jak ktos ma odpowiednie podejscie to nawet potrafi wychowac psa po walkach i to w dalszym ciagu czlowiek decyduje co bedzie robic jego pies a nie na odwrot :- ). m rycho widac ze za duzo naogladales sie tvn albo jakiegos innego badziewia. proponuje postudiowac troszke literatury bo to napewno cie nie zje ani nie ugryzie bo niewiedza jest twoim atutem niestety...
              • bullowy Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 15:24

cezshai1 napisał:
                psy typu bull sa jak media markt - nie dla idiotow.. i to sie niestety sprawdza
                za kazdym razem ;- )jak ktos ma
                odpowiednie podejscie to nawet potrafi wychowac psa po walkach i to w dalszym
                ciagu czlowiek decyduje co bedzie robic
                jego pies a nie na odwrot :- ). m rycho widac ze za duzo naogladales sie tvn
                albo jakiegos innego badziewia. proponuje
                postudiowac troszke literatury bo to napewno cie nie zje ani nie ugryzie bo
                niewiedza jest twoim atutem niestety...

Chciałem coś napisać ale bardzo dobrze to napisałeś Ty,pozdrawiam Ciebie!
                A może by tak wprowadzić pozwolenia na dzieci,skutki złego wychowania jak sądze
                są niewspółmiernie więkrze niż żle wychowany pies.pozdro
                • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 18:31
                  bullowy napisał:
                  >Chciałem coś napisać ale bardzo dobrze to napisałeś Ty,pozdrawiam Ciebie!
                  > A może by tak wprowadzić pozwolenia na dzieci,skutki złego wychowania jak
                  sądze
                  >
                  > są niewspółmiernie więkrze niż żle wychowany pies.pozdro<
                  A jakie masz propozycje by psy nie zagryzały ludzi?Nawet jak ludzie są winni
                  nie zmienia to faktu,że giną inni niewinni ludzie.
              • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 18:13
                cezshai1 napisał:>m rycho widac ze za duzo naogladales sie tvn albo jaki
                > egos innego badziewia. proponuje postudiowac troszke literatury bo to napewno
                c
                > ie nie zje ani nie ugryzie bo niewiedza jest twoim atutem niestety...<
                Proponuję wzajemnie nie wypowiadać się co sądzimy o wiedzy i źródłach jej
                pozyskiwania w stosunku do ludzi z którymi dyskutujemy bo to pyskówka gotowa.
                Fakty są nizaprzeczalne,przypadki zagryzienia się zdarzają,ludzie
                nieodpowidzialni też.Jakie masz propozycje by uniknąć tych niepotrzebnych
                śmierci?
                I nie opowiadaj tylko więcej o nieodpowiedzialności ludzi bo to staje się w
                końcu nudne.
                • acci Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:11
                  "Fakty są niezaprzeczalne,przypadki zagryzienia się zdarzają,ludzie
                  nieodpowidzialni też.Jakie masz propozycje by uniknąć tych niepotrzebnych
                  śmierci?
                  I nie opowiadaj tylko więcej o nieodpowiedzialności ludzi bo to staje się w
                  końcu nudne."

akurat tu chodzi ZWLASZCZA o nieodpowiedzialnosc ludzi, bo sory jaki czlowiek o zdrowych zmyslach puszcza rottka, owczarka n. czy chociazby kazdego innego psa, ktorego nazywasz "duzym" zeby sobie pobiegal BEZ KAGANCA po osiedlu albo w okolicy... trzeba miec chyba w glowie troche oleju...

"Nie chodzi o to gdzie leży wina tylko oto by uniknąć możliwości przypadków
                  zagryzień.Co z tego,że stwierdzisz winę właściciela jak nieżyje człowiek?"

ta sama argumentacja co powyzej

"A jakie masz propozycje by psy nie zagryzały ludzi?Nawet jak ludzie są winni
                  nie zmienia to faktu,że giną inni niewinni ludzie."
                  kaganiec po raz 3?, jezeli juz zdarzaja sie przypadki pogryzien/zagryzien powinno sie pociagac wlascicieli do odpowiedzialnosci cywilnej i/lub zaostrzyc kary + moze wprowadzic zakaz posiadania psow ras agresywnych danemu wlascicielowi, ktorego pies juz kogos pogryzl/zagryzl
                  • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:21
                    acci napisał:
                    >ta sama argumentacja co powyzej>
                    No to argumentacja która z góry musi zakładać,że nie każdy będzie stosował
                    kaganiec.
                    >+ moze wprowadzic zakaz posiadania psow ras agresywnych danemu wlascicielowi, k
                    > torego pies juz kogos pogryzl/zagryzl<
                    Ale to będzie zakaz "po" a istota rzeczy polega na tym by to było "przed".
                    • acci Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:32
                      to sobie wymysl jakies zajebiste prawo, dzieki ktoremu takie wypadki nie beda wystepowac bo narazie takiego nie ma i przy okazji pomysl o psach, ktore wg twojego rozumowania powinny byc usypiane
                      ja proponuje zeby np twoje dzieci zostaly "uspione" bo przeciez z czlowieka o takim charakterze jak ty (TAK, oceniam cie po twoich postach!) to co wyrosnie, no przeje**ne :o zadowolony?
                      • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:50
                        Metoda stara jak świat ,nic na temat za to wszystko o osobie.
                        Mali ludzie tak mają,Ty z tego już nie wyjdziesz.
                        • acci Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 20:50
                          ;o
                • cezshai1 Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:12
                  m.rycho: proponuje ci sie zajac wlasnym zyciem a nie starac sie rozwiazywac problemy na swiecie ..nie zostaniesz ZORRO z taka wiedza jaka posiadasz bo przeciez jak ty to okresliles nie jestes psim badaczem wiec nie ma o czym gadac
                  • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:24
                    cezshai1 proponuję Ci byś swoje rady zachował dla siebie a ja będę robił co
                    uważam za stosowne.Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia na temat wątku to
                    po co zabierasz głos.
                    • cezshai1 Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:30
                      wybacz ale to forum jest dla kazdego i kazdy moze zabierac glos wiec mow sobie mow jak grochem o sciane PYK PYK !!!
                      • m.rycho Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:45
                        Wygląda na to ,że Twój intelekt osiągnął kres możliwości.
                        • cezshai1 Re: Sejm o agresywnych rasach psów 05.06.05, 10:38
                          dobra wydaje mi sie ze dalsza polemika nie ma sensu ty za wszelka cene starasz sie byc madrzejszy choc ci to w zadnym wypadku nie wychodzi :) dodajmy do tego, ze nie znasz sie na psach i sugerujesz sie tym co mowia w telewizji czy gdzies napisza ... naprawde milo sie rozmawialo ale zeby wypowiedziec sie na jakis temat trzeba choc troche poznac to o czym sie pisze dodajmy jeszcze ze takich ludzi jak ty jest bardzo duzo i to dla innych ludzi takich jak ja np jest bardzo nudne to co ty piszesz ... a na koniec mam pytanie.. takie, ktore bardzo mnie nurtuje.. posluchaj.. MASZ JAKAS KONCEPCJE ZEBY BYLO MNIEJ LUDZI NA SWIECIE TAKICH JAK TY???
                          pozdro
    • woti Re: Sejm o agresywnych rasach psów 03.06.05, 16:26
      Żal biednych piesków, ale jeszcze bardziej żal prawodawców i redaktorów, którzy
      w takim tonie opisują problem. Autorka artykułu (i niektórzy senatorowie) jakby
      zapomnieli o tragiediach dzieciaków i dorosłych , których nie tylko pitbulle
      pogryzły lub zagryzły. Miłośnicy piesków wciąż nie chcą dopuścić do
      świadomości, że zwierzę też potrafi zaatakować bez ostrzeżenia, zaatakować
      nawet swojego właściciela. Ci "animalsi" zachowują się tak, jak by nie
      wiedzieli, że "te" psy sa chowane często przez całkiem nieodpowiedzialnych
      ludzi, co może doprowadzić do jeszcze niejednej tragedii.
      Zawracam też uwagę na fakt, że w dobie elektroniki, gazów i paralizatorów rola
      psów stużująco/obronnych maleje i jeśli ktokolwiek chce nazywać się miłośnikiem
      zwierząt - niech sobie kupi kanapowca, psa myśliwskiego lub innego przyjaciela
      ludzi, a wyporowadzając go na spacer - koniecznie zakłada mu smycz i kaganiec.
      Ja byłem już "dziabnięty" (po prostu biegłem) przez jakiegoś mieszńca z
      ratlerkiem - niby nic, ale nikomu nie życzę tego czasu, który nas dzieli od
      wiedzy, czy "załapało się" wściekliznę, czyjednak nie.
      • bullowy Re: Sejm o agresywnych rasach psów 05.06.05, 00:29
        ale jeszcze bardziej żal prawodawców i redaktorów, którzy
        w takim tonie opisują problem. Autorka artykułu (i niektórzy senatorowie) jakby
        zapomnieli o tragiediach dzieciaków i dorosłych , których nie tylko pitbulle
        pogryzły lub zagryzły. Miłośnicy piesków wciąż nie chcą dopuścić do
        świadomości, że zwierzę też potrafi zaatakować bez ostrzeżenia, zaatakować
        nawet swojego właściciela. Ci "animalsi" zachowują się tak, jak by nie
        wiedzieli, że "te" psy sa chowane często przez całkiem nieodpowiedzialnych
        ludzi, co może doprowadzić do jeszcze niejednej tragedii.
        Zawracam też uwagę na fakt, że w dobie elektroniki, gazów i paralizatorów rola
        psów stużująco/obronnych maleje i jeśli ktokolwiek chce nazywać się miłośnikiem
        zwierząt - niech sobie kupi kanapowca, psa myśliwskiego lub innego przyjaciela
        ludzi, a wyporowadzając go na spacer - koniecznie zakłada mu smycz i kaganiec.
        Ja byłem już "dziabnięty" (po prostu biegłem) przez jakiegoś mieszńca z
        ratlerkiem - niby nic, ale nikomu nie życzę tego czasu, który nas dzieli od
        wiedzy, czy "załapało się" wściekliznę, czyjednak nie.

-psy typu bull to nie są ani psy obronne ani stróżujące a bojowe czyli takie co
        kiedyś walczyły na ringu z innymi zwierzętami.Agresja tych psów ukierunkowana
        została na inne zwierzeta ale nie na ludzi!
        -bullowate są najwiękrzymi przyjaciółmi człowieka ,dowiodły tego walcząc kiedyś
        na śmierć i życie,utrzymując często w ten sposób swoją ludzką rodzinę.
        -Moje bulle nie zwracają uwagi na mijających nas biegaczy.Bój się raczej tych
        kanapowo nieagresywnych ras.
        -Zwierzę nigdy nie atakuje bez ostrzeżenia,zawsze ostrzega ale to się widzi jak
        się rozumie zwierzęta.Ty nie rozumiesz i dlatego piszesz takie farmazony.
    • bcool MOSKIEWSKI STRÓŻUJĄCY 04.06.05, 07:48
      Mam prośbę.Czy ktoś może mi polecić-podać namiary hodowli Moskiewskiego
      Stróżującego ?
      • pies_na_czarnych Re: MOSKIEWSKI STRÓŻUJĄCY 04.06.05, 19:54
        bcool napisał:

> Mam prośbę.Czy ktoś może mi polecić-podać namiary hodowli Moskiewskiego
        > Stróżującego ?

Google!
        Nie potrafisz sobie poradzic ze znalezieniem linku? Nie masz szans na zdanie
        testu dla wlascicieli tych psow.
        • bcool Re: MOSKIEWSKI STRÓŻUJĄCY 05.06.05, 14:28
          chodziło mi o hodowle godną polecenia , baranie
    • pro.filutek1 Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 15:33
      W przyrodzie nie ma agresywnych zwierząt, sa tylko agresywni ludzie?
      • pies_na_czarnych Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:55
        pro.filutek1 napisał:

> W przyrodzie nie ma agresywnych zwierząt, sa tylko agresywni ludzie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24754832&a=24770617
    • bydgosc Re: Sejm o agresywnych rasach psów 04.06.05, 19:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24770474
    • iza.bella.iza Agresywne rasy psów to były... 04.06.05, 20:57
      ...za PRL-u: UB i ZOMO:)
      • henryk.log [...] 05.06.05, 00:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • iza.bella.iza psy to nie kaczki - jedne ssaki, drugie ptaki:) 05.06.05, 00:39
        • henryk.log Nno! -"zajadłością" swą Pani "Giwi" przebijasz 05.06.05, 14:37
          "Agresywne rasy psów-"kaczki""
          • henryk.log A props!! 05.06.05, 14:51
            PiSowe "sympatie" w domu Pani "giwi" zostaw. ;-(
    • kropekuk POSLA nalezy wyprowadzac wylacznie na smyczy. 05.06.05, 00:38
      A na trybune Sejmowa wpuszczac wylacznie w kagancu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka