Dodaj do ulubionych

Religa rozpoczyna kampanię

05.06.05, 09:13
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • winetou74 Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 09:13
      Tego człowieka powinna była poprzeć jako swego kandydata PO a dołączyć do
      nich PD. To jedyny kandydat który ma szansę a jednocześnie nie jest oszołomem
      i popaprańcem politycznym!!!!!!!!!!!!
      Ja w każdym razie zamierzam na Religę głosować. A zwłaszcza gdyby w drugiej
      turze stanął z Kaczyńskim!
      • niezapowiedziany Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 11:24
        a jakie profesor (niewatpliwie autorytet w dziedzinie kardiochirugi) Religa ma poglady na jakakolwiek sprawe nie zwiazana ze sluzba zdrowia? co przede wszystkim z polityka zagraniczna? jak wyobraza sobie nasza polityke wschodnia? jaki ma pomysl na przynajmniej ramy funkcjonowania gospodarki? co z systemem podatkowym? jakie ma poglady jesli chodzi o polityke monetarna panstwa? centralizacja czy decentralizacja sluzb publicznych? co z dochodami i odpowiedzialnoscia regionow w Polsce? zwiekszac czy zmniejszac role samorzadow jesli chodzi o fundusze unijne? itd itpd. nikt nie wie czego w ogole sie spodziewac, ale kazdy juz wie, ze to TEN.

jak nie dziennikarz to jakis inny lekarz...
        • uu1 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 11:54
          Pytania, które postawiłeś, należy skierować do rządu. A zupełnie rzecz
          trywializując, zrobił coś więcej dla kraju, niż malowanie kominów i mycie okien.
          • wmaker Szyszkowska ,Bochniarz,Religa :) 05.06.05, 13:52
            To istny Kabart he he , czy przypadkiem nie ma finansowania kampanii wyborczej z podatków obywateli , bo nie daj Boże ,jeszcze na tym zarobią :)
            W poprzednich wyborach, był taki koleś, który reklamował wkładki do butów !
            • 13q Re: Szyszkowska ,Bochniarz,Religa :) 05.06.05, 14:48
              Nie masz racji lepszy już chyba Religa niż dwóch Kaczorów razem wziętych + Tusk.
              Cóż mamy takie elity na jakie sobie zasłużyliśmy.Z tego wszystkiego to
              wróciłbym juz do Wałęsy.Na te dwie panie spuśćmy kurtynę...milczenia.uff
              • davidmors Re: Religa, to NOWA GRUBA KRESKA ! 05.06.05, 21:15
                Podoba wam się polityka grubej kreski? To głosujcie na Religę. Ogłosił w TVP,
                że grubą kreską przekreśla lustrację. Chce pojednania narodowego, a jego hasło
                wyborcze to "Kochajcie się" - sercem pieczetowane.
                Pokochajcie bezrobotni, pokrzywdzeni tych, którzy was okradli i skrzywdzili.

• niezapowiedziany Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 14:01
            otoz ja wiem, ze to jest kompetencja rzadu, ale prezydent ma prawo weta (i chodzi o to, jak bedzie je stosowal. to po pierwsze. po drugie ma tez inicjatywe legislcyjna, a to znaczy, ze moze przedkladac projekty ustaw). prezydent pelni tez funkcje reprezentacyjna i jest w jakims sensie odpowiedzialny za kontakty i polityke zagraniczna (przede wszystkim to bedzie rola prezydenta, bo mamy taka a nie inna sytuacje miedzynarodowa i takie i nie inne polozenie i przynaleznosc do sojuszy). nie widze Religi w tej roli.
            • brlink sluszne uwagi 06.06.05, 01:52
              RE: niezapowiedziany

prezydent szczegolnie w ramach UE jako glowa panstwa odgrywa istotna role jesli
              chodzi o decydowanie w sprawie kierunkow politycznych i wazniejszych decyzji w
              spr. Unii (Rada Europejska i wszystkie problemy ktore teraz bedzie miala Unia w
              zw z wynikiem referendow we Fr i Hol.); prezydent jak wiemy czesto prowadzi
              negocjacje (bilateralne) na najwyzszym szczeblu jak i reprezentuje polske w
              niejednej, jakze dzisiaj istotnej organizacji mnr.; wewnatrz kraju tez ma sporo
              do powiedzenia (www.prezydent.pl/ - polecam podreczniki do prawa
              konstytucyjnego dla chcacych sie dowiedziec wiecej na ten temat). Niestety na
              prezydenta musi isc ktos obyty, dobze poinformowany, w przeciwnym razie, mimo
              najszczerszych checi moze nam tylko zaszkodzic.
              • brlink Re: sluszne uwagi 06.06.05, 01:59
                Rada Europejska - zbiera sie w skladzie szefow panstw lub rzadow (art 4 Traktatu
                o UE);
                Jesli idzie o org. mnr. - chodzi mi gl. o najwazniejsze konferencje - a to na
                takich wlasnie najczesciej podejmowane sa wazne decyzje (przyklad: ostatnia
                konferencja Rady Europy);
                Inicjatywa ustawodawcza i prawo weta to tez wcale powazne uprawnienia. Prezydent
                jednakze przede wszystkim musi miec odpowiednia osobowosc, musi miec pewien
                autorytet aby moc w nalezyty sposob skorzystac z pozycji i zrobic cos dla
                polski, musi sie tez znac, najlepiej na prawie. No przykro mi ale pan Religa nie
                nadaje sie na prezydenta w ogole.
        • rechott Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 17:36
          > a jakie profesor (niewatpliwie autorytet w dziedzinie kardiochirugi) Religa ma
          > poglady na jakakolwiek sprawe nie zwiazana ze sluzba zdrowia? co przede wszystk
          > im z polityka zagraniczna?

Dobre pytania, bo narazie to on tylko o służbie zdrowia mówi. Reszta jest jakby
          dla niego nieważna a akurat w służbie zdrowia to niewiele prezydent będzie miał
          do powiedzenia.
          • archivario Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 18:00
            Zenujace widowisko.Powazny czlowiek a robi z siebie karykature soltysa
            Kierdziolka.Z wsioka zawsze wylazi wsiok,nawet utytulowany.
            • davidmors Re: Religa, to PODATEK LINIOWY ! 05.06.05, 21:22
              Podatek liniowy oznacza zmniejszenie podatku dla najbogatszych.
              Przecież ci najbogatsi, jeśli będą jescze bogatsi, to utworzą nowe miejsca
              pracy (z płacą 840zł miesięcznie), i nie bedą wydawać nadmiaru pieniędzy
              na Lazurowym Wybrzeżu, tylko każdą złotówkę obrócą na miejsca pracy.
              Takie to naiwne myślenie mamy u kandydata na prezydenta.
              • neceser katokomusze ataki na kapitalizm/ 06.06.05, 15:04
                tesknota rydzykowcow za PRL?
        • skun2 Re: Religa rozpoczyna kampanię 06.06.05, 02:04
          niezapowiedziany napisał:

> a jakie profesor (niewatpliwie autorytet w dziedzinie kardiochirugi) Religa
          ma
          > poglady na jakakolwiek sprawe nie zwiazana ze sluzba zdrowia? co przede
          wszystk
          > im z polityka zagraniczna? jak wyobraza sobie nasza polityke wschodnia? jaki
          ma
          > pomysl na przynajmniej ramy funkcjonowania gospodarki? co z systemem
          podatkowy
          > m? jakie ma poglady jesli chodzi o polityke monetarna panstwa? centralizacja
          cz
          > y decentralizacja sluzb publicznych? co z dochodami i odpowiedzialnoscia
          region
          > ow w Polsce? zwiekszac czy zmniejszac role samorzadow jesli chodzi o fundusze
          u
          > nijne? itd itpd. nikt nie wie czego w ogole sie spodziewac, ale kazdy juz
          wie,
          > ze to TEN.
          >
          > jak nie dziennikarz to jakis inny lekarz...

Odpowiedź na te pytania jest jedna:
          "Nooo, dzisiaj była debata o dofinansowaniu leczenia górnej aorty i ta debata
          zakończyła się źle. Posłowie nie rozumieją, że jest to leczenie wielce
          specjalistyczne, wymagające niezwykłego doświadczenia i specjalistycznych
          narzędzi...."
        • j.franzen Re: Religa rozpoczyna kampanię 06.06.05, 02:07
          Zaden prezydent nie jest w stanie byc specjalista we wszystkich aspektach
          polityki. Od tego jest rzad, ministrowie, kancelarie prezydenckie i doradcy, a
          ustawy powstaja w parlamencie w ktorym bedzie PO i PIS. Ten "zarzut" dotyczy
          wiec kazdego kandydata.. moze z wyjatkiem Kaczynskiego, ktory mysli, ze wie
          wszystko..
          Prezydent ma przede wszystkim reprezentowac kraj, a Religa cieszy sie ludzkim
          szacunkiem na calym swiecie, wiec spelni to zadanie znakomicie. Jako czlowiek o
          pogladach centroprawicowych nie bedzie tez bezmyslnie wetowac ustaw autorstwa
          PO.
          • brlink Re: Religa rozpoczyna kampanię 06.06.05, 02:20
            masz widze pojecie. Niestety prawda jest taka ze prezydent musi sie jednak
            orientowac w wielu sprawach, szczegolnie w dzisiejszych czasach musi sie znac na
            stosunkach miedzynarodowych - byc praktykiem. Musi wiedziec jakie osoby co
            reprezentuja, powonien , szczegolnie w ramach UE, orientowac sie w dziedzinie
            prawa - miec pojecie. Laik w tej mierze , mimo szczerych checi, nic nie zdziala.
            Nie bedzie wiedzial od czego zaczac. Jakie dzialanie przyniesie jaki efekt. Zbyt
            wielu juz mielismy takich wyspecjalizowanych zeby sie przekonac ze oni nie sa
            lekarstwem na nasze problemy. Potrzebny jest ktos kto zna sie na dyplomacji,
            najlepiej byly MSZ, kto jest prawnikiem z wyksztalcenia, i kto wie o co chodzi w
            polityce. Nie Bochniarz - ktora uczestniczyla na calego w rujnujacych polske
            prywatyzacjach. PD - szkoda ze nie skorzystaliscie z "zaproszenia" Olejniczaka.
      • wicurpix Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 11:59
        Kogo to interesuje na kogo bedziesz głosowac???
      • polska444 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 16:23
        Ja też będę na niego głosować. To jedyny czysty człowiek w tym politycznym
        szlamie.

winetou74 napisał:

> Tego człowieka powinna była poprzeć jako swego kandydata PO a dołączyć do
        > nich PD. To jedyny kandydat który ma szansę a jednocześnie nie jest oszołomem
        > i popaprańcem politycznym!!!!!!!!!!!!
        > Ja w każdym razie zamierzam na Religę głosować. A zwłaszcza gdyby w drugiej
        > turze stanął z Kaczyńskim!

• adalberto3 Re: Religa rozpoczyna kampanię - odp. 05.06.05, 22:26
        Kwaśniewski może mu buty pożyczyć - bo i poglądy ma podobne. Układzikom krzywdy
        nie zrobi.
      • j.franzen Re: Religa rozpoczyna kampanię 06.06.05, 01:53
        Swiete slowa! Popieram w 100%
      • politologm Re: Religa rozpoczyna kampanię 07.06.05, 00:04
        W pelni zgadzam sie z winetou74! Mam nadzieje, ze Tusk w obliczu kiepskich
        notowan zrezygnuje i sceduje swe glosy na Relige. Moze podobnie postapi
        Bochniarzowa???
    • vigla Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 09:50
      A jaki program ma Pan Profesor w zakresie dzialań na rzecz nauki i edukacji ?
      Bez rzeczywistych reform tej sfery Polska nie ma szans w Europie,a obecnie mimo
      dużego potencjału intelektualnego jesteśmy kopciuszkiem.
      • mawhy Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 09:59
        Myślę, że można zainteresować się programem Inicjatywy dla Polski Aldony Kameli
        Sowińskiej - który w wielu punktach byłby zbieżny z tym co ma do zaproponowania
        Profesor Religa. idp.org.pl/dokumenty/program_spoleczny.pdf
        Uwagi do co programu można kierować na idp.org.pl/forum/

Pozdrawiam
        Michał Małaj
      • uu1 Panie Profesorze. 05.06.05, 10:07
        Jest Pan jednym z najwybitniejszych kardiochirurgów na świecie. Pańska
        dotychczasowa działalność przyniosła ludziom, trudne do przecenienia korzyści.
        Proszę nie rozmieniać swojej sławy na drobne. Polityka, w polskim wydaniu, to
        pole działania takich ludzi jak Leper, Kaczyńscy, Rokita, Miller czy Janik.
        Przykre ale takie są fakty.
        PS. Jeżeli jednak będzie Pan kandydował, zagłosuję na Pana.
        • olo1033 Re: Panie Profesorze. 05.06.05, 12:14
          uu1 napisała:

> Jest Pan jednym z najwybitniejszych kardiochirurgów na świecie. Pańska
          > dotychczasowa działalność przyniosła ludziom, trudne do przecenienia
          korzyści.
          > Proszę nie rozmieniać swojej sławy na drobne. Polityka, w polskim wydaniu, to
          > pole działania takich ludzi jak Leper, Kaczyńscy, Rokita, Miller czy Janik.
          > Przykre ale takie są fakty.
          > PS. Jeżeli jednak będzie Pan kandydował, zagłosuję na Pana

>>>>>>>>>>popieram wypowiedz z dodaniem jeszce kilku nazwisk polityków(pseudo)
          jak;Giertych,Macierewicz,Lyżwiński,Gilowska -ludzie ci bez polityki nie moą żyć
          jak ryba bez wody.Prof.Religa jest wybitnym specjslistą w dziedzinie
          kardiochirurgii i powinien póki mu pozwala zdrowie zająć się młodymi kadrami a
          nie pchać się w to szmbo jakie w tej chwili zalało naszą politykę i gospodarkę .
          • uu1 Re: Panie Profesorze. 05.06.05, 12:28
            Dzięki.
            • elfhelm do uu1 05.06.05, 12:43
              ja w pierwszej turze na Bochniarz z wiarą na turę drugą. Jeżeli jednak
              odpadnie, a uda się to Relidze to z wiarą w zwycięstwo zagłosuję na profesora.
              Przeciwko Giertychom, Kaczorom, Lepperom, Borowskim, ale i Tuskowi.
              • uu1 Re: do uu1 05.06.05, 12:57
                Trzymam Cię za słowo. :-))))
              • niezapowiedziany Re: do uu1 05.06.05, 14:03
                "Przeciwko Giertychom, Kaczorom, Lepperom, Borowskim, ale i Tuskowi."

i innym syjonistycznym intyrgantom i imperialistom...

Gomulka bylby z ciebie dumny.
              • j.franzen Re: do uu1 06.06.05, 02:24
                Eh, ja chcialam w I turze na Tuska, ale po sprawie z Zyta Gilowska, jakos mam
                juz mniejsza ochote. W II turze mam nadzieje zaglosowac na prof. Relige.. Wiec
                chyba 2x Religa;)
                Pozdrawiam!

• elfhelm Re: do uu1 06.06.05, 15:00
                  ja głosowałbym na Religę, ale odstrasza mnie jego dziwne szukanie sojuszników u
                  PSL i ZChN. A i w samej PC oprócz wielu kompetentnych polityków są też m. in.
                  Anusz i mu podobni i to na wysokich stanowiskach.
                  • j.franzen Re: do uu1 06.06.05, 23:11
                    Mnie w sumie tez to PSL i ZCHN zadziwia:( Smutna hybryda, ale ponoc Religa sie
                    od nich odcial? - czytalam w jakims serwisie informacyjnym.
                    Pozdrawiam.
                    • elfhelm Re: do uu1 07.06.05, 16:36
                      no nie wiem, ja już wolę Bochniarzową.
        • joanna.kucharska Re: Panie Profesorze. 06.06.05, 01:40
          Był Pan, był, czas przeszły, bo z tego comi wiadomo ju od lat nie robi takich
          zaawansowanych operacji.
          Teraz sprzedaje znachorskie ziółka o nazwie Alveo ( w ugrupowanieu jak amway,
          czyli, że nie ma tegow w sklepach, tylko przyłazi ci ktoś do domu i nagabuje,
          żebys ty też to sprzedawał, bo on z tego będize miał sos). Wystepuje w
          branżowej gazetce tej sekty. A! I jeszcze widac było do niedawna Pana relige na
          przecierach pomidorowych: były zdrowe i przez niego zalecane.
      • ubu66 W tej dziedzinie to chyba by sie nie zbłaxnił 05.06.05, 10:16
        i ja go szanuje bardzo, ale sorry do polityki zagranicznej amator taki ? W
        naszej plityce w ogóle jest za duzo amatorstwa.
        Na razie nie widac nikogo, Kaczory "przeciagną strune" i komuchy znów ze strachu
        zagłosują za swoimi.
        Nie widać "Piłsudskiego". Czeka nas kolejna mizeria i swary.
        • niezapowiedziany Re: W tej dziedzinie to chyba by sie nie zbłaxnił 05.06.05, 11:28
          a ja wlasnie mysle, ze jesli chodzi o polityke zagraniczna (i nie tylko zreszta, bo tez i sprawy zwiazane z gospodarka Polski) to takim prezydentem bylby Tusk (i jak sie okazuje albo jest swietnym strategiem i analitykiem albo swietnie poinformowany i ma dobre kontakty, i wlasciwie nie ma znaczenia, ktory z tych wariantow, a moze oba?; okazalo to sie przy okazji sprawy z ratyfikacja traktatu. wyszlo na to co mowil Tusk i PO). i Tusk ma moj glos.

• brlink Re: W tej dziedzinie to chyba by sie nie zbłaxnił 06.06.05, 02:09
            RE: niezapowiedziany
            tu sie niestety nie zgodze. szczegolnie ostatnie wypowiedzi pana donalda
            cytowane nawet w le figaro w reakcji na referendum we francji - kompletna
            zenada. Osoba ktora ma aspiracje bycia prezydentem nie powinna sobie tak
            pozwalac. PO to cynicy, przesmiewcy. Rowniez ich postawa wzgledem konstytucji
            dla UE mi nie odpowiada.
            Na razie jest dramat jesli chodzi o kandydatow. Nie ma kompletnie na kogo
            glosowac. Szkoda ze Cimoszewicz sie wycofal.
      • cocolinko Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 10:46
        vigla napisała:
        > A jaki program ma Pan Profesor w zakresie dzialań na rzecz nauki i edukacji ?
        > Bez rzeczywistych reform tej sfery Polska nie ma szans w Europie,a obecnie
        mimo dużego potencjału intelektualnego jesteśmy kopciuszkiem.

A jaką rzeczywistą władzę ma Polski Prezydent i co w tej materii tak naprawdę
        może zrobić??!!!

Są inne bardziej priorytetowe sprawy naszego kraju bez których rozwój
        gospodarczy i intelek. jest niemożliwy
    • parallels Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 10:06
      Mialem z tym człowiekiem osobistą styczność, a i wiele słyszałem. Jedno jest
      pewne - jeśli chcemy prezydenta, który zatrzyma korupcję i kolesiostwo - to na
      pewno (z oczywistych przyczyn) Religa nim nie jest.
      • uu1 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 10:12
        Masz rację. Chociaż tak naprawdę, to możliwości prezydenta w tej materii są
        minimalne. Może jedynie dawać dobry przykład, czego do tej pory jakoś nie było.
    • ubu66 Alescie sobie kandydatke wybrali, posmiewisko ... 05.06.05, 10:10
      • uu1 Jeszcze sie nie obudziłeś? 05.06.05, 10:14
        • krysluk Przynajmniej nie złodziej 05.06.05, 10:40
          Bo jak pokazywali ostatnio oświadczenie majątkowe Kaczora, to ma... 20.000 zł
          (słownie: dwadzieścia tysięcy złotych) odłożone i mieszka u mamy! Kto kur... w
          to uwierzy? A jeżeli nawet, to co to za polityk, który 15 lat jest w polityce i
          odłożył tylko tyle!!!
          Też pójdę na Religę. Albo Borowskiego.
          • bestia81 Re: Przynajmniej nie złodziej 05.06.05, 10:48
            Kaczor wszystko przepuszcza na hazard, ale cicho sza, to taka malutka slabosc
            silnego czlowieka. jest zapalonym koniarzem i wisi bukom taki szmal ze hoho. ale
            na pewno nie bedzie z tego powodu ulegal jakimkolwiek naciskom, co to to nie!

Tyminski, Szyszkowska, Liwiusz Ilasz, teraz jeszcze jakies skomplikowane
            polityczne figury z Bochniarz... niedlugo to pewnie nawet cieć z mojego bloku
            założy komitet wyborczy.
          • uu1 Re: Przynajmniej nie złodziej 05.06.05, 10:49
            Pomaga bliźnim. :D
    • feliks-50 Był taki co obiecywał każdemu 100mln !! 05.06.05, 10:43
      A ten co zaproponuje - pewno darmową flaszkę gorzały co tydzień dla każdego !
      Dałby sobie spokój chłopina, czyżby perspektywa darmowej gorzały w
      nieograniczonych ilościach była tym magnesem ???
      Facio robi z siebie błązna na stare lata i tyle.
      • bestia81 Re: Był taki co obiecywał każdemu 100mln !! 05.06.05, 10:50
        a jakiej gorzały? ja mam swoje określone preferencje, ale poczekam na deklaracje
        w tej sprawie.
        w sumie to bardzo nęcąca perspektywa, prezydent aktywnie i na dużą skalę
        wspierający przemysł gorzelniczy - wspaniale, patiota co się zowie!
      • uu1 Re: Był taki co obiecywał każdemu 100mln !! 05.06.05, 10:51
        Z zasady nie ulegam emocjom ale dla Ciebie zrobię wyjątek. Bycie chamowatym to
        Twój styl czy druga natura? A moze nie druga...?
    • brynk Religa - DO STOŁU OPERACYJNEGO ! ! ! 05.06.05, 11:48
      ...tam jest Twoje miejsce
      • uu1 Re: Religa - DO STOŁU OPERACYJNEGO ! ! ! 05.06.05, 11:51
        Brynk, brynk
        brynk bracie brynk
        na starość torba i brynk
        opadnie.
    • worgules Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 11:56
      Polscy politycy są przede wszystkim potwornie głupi.Nie p[otrafią rozwiązywać
      problemów, nie znają się na ekonomi, polityce,nie czytają-stąd tak pełno wśród
      nich ćwoków, ale i bezrobocie,upadek całych gałęzi przemysłu,zabawa w teczki,
      powoływanie IV Rz-ej..Jednym słowem z niewiedzy,duchowego ubóstwa. Typowe
      pustaki -od Giertycha,przez Kaczorów,Tuska po starego komucha Borowskiego. A
      Religa tak, jeśli przejdzie do II tury i stanie w szranki z jakąś prawicową
      gnidą.Amen.
    • chris12 Obok Religi rozpoczną kampanię gajowy i rzeźnik 05.06.05, 11:58
      W tej kampanii kandydatów na prezydenta IV Rzeczpospolitej mianują wszyskie
      grupy zawodowe. Będzie oddzielny kandydat kolejarzy, ogrodników, chłopów
      małorolnych i tych bogatszych, szewców, stolarzy, kominiarzy itd. Jeśli idzie o
      duchownych prymas Glemp wybrał siebie przez aklamację.
      • wicurpix Re: Obok Religi rozpoczną kampanię gajowy i rzeźn 05.06.05, 12:03
        Jeszcze bezrobotni i bezdomni chca swojego prezydenta.
      • slovas Re: Obok Religi rozpoczną kampanię gajowy i rzeźn 05.06.05, 12:16
        Jeśli te czy inne środowiska nie czują się przez nikogo reprezentowane to w czym
        rzecz? Nichże mają swojego kandydata. Byle by potem mieli odwagę powiedzieć, że
        wybrany prezydent to ich prezydent, mimo że wybrano nie ich kandydata.

Partyje są słabe, kandydaci nijacy, więć się ich mnoży aby pokryć elektorat.
        Tylko nieliczni (Cimoszewicz) mogli zdobyć poparcie u różnych ludzi z różnych
        środowisk.
    • chris12 Z kartoflem dla Polski to hasło kandydata rolników 05.06.05, 12:03
      Marek Jurek obrońca życia niepoczętego będzie konkurentem i wystartuje po
      hasłem "seks bez prezerwatywy".
      • uu1 Re: Z kartoflem dla Polski to hasło kandydata rol 05.06.05, 12:08
        Raczej - "prezerwatywa bez seksu".
    • tres_waw A to serce Polski będzie na dłoni... 05.06.05, 12:04
      A jeszcze wcześniej Pan Profesor wytnie je z wnętrza prawidłowo zapdniętych płuc
      naszego kraiku...
    • grazynaslawinska6 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 12:26
      Chirurg to nie jest dobry pomysl na Prezydenta.Czlowiek ktory wymysla sztuczne
      serce zamiast zdrowia dla pacjenta nie moze byc wzorem do nasladowania.
      • uu1 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 12:30
        Sorki. Jak się "wymyśla zdrowie dla pacjenta"?
    • dom2000 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 12:37
      PREZYDENT SERC albo PREZYDENT POLSKICH SERC bylo by tez dobre :)
    • cziriklo A moze lepiej "Z rozumem i programem"? Jak prezy- 05.06.05, 12:43
      dent opiera sie tylko na sercu, to lepiej niech zostanie kierownikiem
      schroniska dla bezdomnych kotow?
      • janosik6 ciekawe skad ma kase na ten cyrk.... 05.06.05, 12:54
        Gdyz nie wierze aby ta skromna lekarska emerytura tak na oko jakies 1000/1500zl
        wystarczala mu mu na ten caly cyrk wybiorczy..
        Z czego oplaci czas reklamowy na tv ..
        Za reklamy w gazetach.
        Reklamy w bilboardach.
        Reklamy w radiu.
        Reklame w kosciolach.
        Ponoc jest goly i wesoly , on nie tak jak wiekszosc lekarzy-ON NIE BRAL do lapy.
        W tym kraju tylko ryby nie biora jak on sie uchowal ?
        Moze bral do buzi ?
        • uu1 Re: ciekawe skad ma kase na ten cyrk.... 05.06.05, 13:01
          Co trzeba zrobić, żeby zostać taka kreaturą jak Ty?
          • janosik6 [...] 05.06.05, 14:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • uu1 Re: odp.dla uu1..dymac czarnych i prawicowych deb 05.06.05, 15:15
              Pomyliłem się. Ty jesteś bydlę. Bez odbioru, szmondaku.
      • uu1 Re: A moze lepiej "Z rozumem i programem"? Jak pr 05.06.05, 12:59
        Możesz Mu również zarzucić, że ma serce po lewej stronie.
        • cziriklo Re: A moze lepiej "Z rozumem i programem"? Jak pr 05.06.05, 13:07
          Ze ma serce po lewej stronie, nie przeszkadza mi zanadto. Ale przeszkadza
          skrajny infantylizm jego "programu", przeszkadza takze mania wielkosci - nie
          zapomne, jak deklarowal chec zbudowania "najwiekszego w Europie osrodka
          kardiologicznego, do ktorego beda przyjezdzac pacjenci z calego swiata" - i to
          gdzie? Na brudnym, ekologicznie zatrutym do cna Slasku!
          Generalnie mysle, ze jak ktos zaczyna kampanie z haslem "Z sercem dla Polski",
          to jest niezlym debilem, ktory mysli, ze inni tez sa debilami i go wybiora.
          Otoz niekoniecznie.
          • uu1 Re: A moze lepiej "Z rozumem i programem"? Jak pr 05.06.05, 13:21
            Niekoniecznie debilami czy niekoniecznie wybiorą?
            Nie podzielam Twojej oceny ale nie kwestionuję Twojego do niej prawa.
            • cziriklo Re: A moze lepiej "Z rozumem i programem"? Jak pr 05.06.05, 14:05
              Lojezu! Stop it, bo mi sie zaraz glupio robi....:)
    • r0b0l lekarz i polityka???? 05.06.05, 13:00
      polsce trzeba pilnie reanimacji, to prawda, może jakieś bajpasy czy preszczep...
      ale ja proponuję pawulon, po co się dłużej męczyć
      • bubliczka Re: lekarz i polityka???? 05.06.05, 13:02
        Serce za forse.
        • r0b0l Re: więc schodzi do poziomu innych polityków 05.06.05, 13:07
          ... szkoda...
      • r0b0l toż to jak krysztal z rzadkim stolcem 05.06.05, 13:06
        Panie Religa, daj se Pan spokój . Polityka w tym kraju to domena szmaciarzy
        pokroju milerów,giertychów frasyniuków i leperów. proszę się lepiej skupić na
        utylizacji niektórch, może coś z nich się przyda na przeszczepy
        • uu1 Re: toż to jak krysztal z rzadkim stolcem 05.06.05, 13:23
          Chciałbyś mieć wszczepiony mózg Lepera?
          • r0b0l Re: toż to jak krysztal z rzadkim stolcem 05.06.05, 23:29
            a pewnie...
            dla głupich ten świat jest taki prosty.
            Byle mi buraka pastewnego nie zamontowali...
    • donkej Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 13:21
      Może i Miedniewice, ale on przecież jest z Żoliborza
    • ksiundz Przy Relidze Andrzej Anusz - mówi wam to coś ? :) 05.06.05, 13:30
      kochani naiwniacy, żeby nie powiedzieć ignoranci :)))))))))))
      ... całkiem ciekawe towarzycho w sztabie Profesora kandydata, który ma zamiar
      wyplenić w Polsce korupcje i promować uczciwość...
    • jerry21 Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 13:44
      ej antyklerykal -tutaj nie chodzi o religie tylko o relige - takiego faceta co
      to a serce na dloni - nie mylic z tymi co maja po lewej stronie - czyli z
      lewizny
      • janosik6 jak mozna szanowac polskich ""politykow"" 05.06.05, 14:24
        ktorzy co chwile zmieniaja partie i pogalady ?
        wezcie i sami popatrzcie i przypomnijcioe sobie gdzie ostatnio byl np. religa,
        kaczor,czy ten klysy z krakowa janina rokitka ((miasta jedynego konsulatu na
        swiecie dla psow czeczensklich ))
        WEzcie i tych lewejs trony jak be;lka,borowski...i inne na garnku bylym u
        klintona i obecnie u buscha.....
        Wfracajac do religii kto mu powiedzial ze nadaje sie na polityka ?
        Co che ? wykorzystac propagande tamtych komuyszych lat jaki to on najlepszy
        kardiohirurg na swiecie , gdzie byl ich pipilkiem ?
        Tylko ze tak jak on tak i wajda ,kutz , i inne pupilki na garnuszku partyjnym
        szybko zapomnialy reki ich karmiacej..
    • edico Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 14:21
      Rewliga w orzeciwieństwie do czarno-czerwonych pamięta dzień wczorajszy
      Za to go cenię.

Czy prezydentem???

Nieb wiem. Myślę, że lekty\ura prof. Kotarbińskiego jest bardziej adekwatna od
      moich odczuć.

Osobiście życzę mu takjiej pracy, w któtrej odnosił by sukcesy zawodowe i... się
      niemęczył.
    • aniaczepiel Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 14:23
      antyklerykal napisał:

> Tylko Szyszkowska!

Tylko Cimoszewicz!!! (Albo Bochniarz)
    • igab Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 14:29
      Polski nie uzdrowi napewno ale gdyby się zajął tym co potrafi doskonale to
      uleczyłby jeszcze mnóstwo ludzi.Po licho się pcha do polityki?
      Ja napewno na niego nie zagłosuję!
    • szydlo4 Już 30 lat Religa kosi forsę na różne badania i.. 05.06.05, 14:51
      .. guzik z tego wynika. Korzysta obficie z nośnego hasła "serce". Miliony
      złotych bierze z budżetu na badania, a to najpierw sztucznego serca (lata 70'),
      a to zastawki, a to sztucznego przedsiąka, a to cielęcego, a to wieprzoego,
      robota do wymontowania i montowania serc sztucznych, znów obecnie powraca do
      początku, tj. do sztucznego serca.

Miliony dla Religi płyną z naszych podatków a niczego co zaczął nie ukończył.
      W 2000 roku żądał 25 milionów zł na dokończenie badań nad robotem. Forsę
      dostał, a robota nie widać. W tym roku zażądał juz 30 milionów zł na
      dokończenie sztucznego serca (myślę, że tego zaczętego w latach 70') i....
      będzie miał na kampanie wyborczą. Znów z naszych podatków.

Gdyby Religa nie zamieszał ze szpitalem gliwicko-zabrzańskim chcąc go przerobić
      na euripejsckie (jakieś) centrum, to dawno już by szpital funkcjonował. A tak
      niszczeje wśród zabrzańskich (już teraz) kościelnych pól.

Jak Religa będzie takim prezydentem jak badaczem i takim jak budowniczym
      szpitala to dziękuję, wychodzę.
      • adrem63 Re: Religa rozpoczyna kampanę 05.06.05, 15:07
        uu1 napisał:
        >Jest Pan jednym z najwybitniejszych kardiochirurgów na świecie. Pańska
        dotychczasowa działalność przyniosła ludziom, trudne do przecenienia korzyści.
        Proszę nie rozmieniać swojej sławy na drobne. Polityka, w polskim wydaniu, to
        pole działania takich ludzi jak Leper, Kaczyńscy, Rokita, Miller czy Janik.
        Przykre ale takie są fakty.<
        I to jest prawda - polityka to brudny interes.
        Zastanawiam się dlaczego taki człowiek jak Pan Profesor chce zostać prezydentem.
        Może chce usunąć raka neoliberalizmu z polskiej gospodarki ? Co będzie jak
        przez pomyłkę wytnie coś innego? Całkiem serio, to w obecnym układzie niewiele
        może zrobić dla Polski. Może ją tylko godnie reprezentować.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 14:58
      antyklerykal napisał:

> Tylko Szyszkowska!
      >
      > www.app.org.pl

A czy znany i szanowany działacz antyklerykalny Grzegorz Piotrowski będzie
      działał na rzecz kampanii?
      • polskie_zoo Re: Religa rozpoczyna kampanię 05.06.05, 19:46
        Piotrowski i Pietruszka bedą odpowiadać za agitację we Włocławku.
    • edico Jeżeli miałbym wybierać 05.06.05, 15:06
      głoz oddam na niego.

wiem, że sprawdzil się zawodowo, a więc ma swó fach bez poszukiwsnia aplauzu
      aktorskiego.

Być może jest to najrozsądniejsze rozwiązanie na bezrybiu tulszczyzny. Wolał bym
      jednak cukiernika widzieć przy dekoracji tortu.
    • polska444 To jedyny kandydat, który już zrobił coś dla Polsk 05.06.05, 16:18
      Dla Polski i Polaków. Inni są co najwyżej mocni w gębie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka