marcus_crassus
13.06.05, 10:12
skandal w warszawie:
a)uwazam mlodziec wszechpolska za....ok....nie uzyje slow o ktorych mysle ale mozna tutaj wkleic caly slownik brzydkich wyrazow.
b)identyczne zdanie mam o srodowiskach radia maryja
c)sprzeciwialem sie paradzie poniewaz jako warszawiak nie chce wiecej demonstracji w stolicy - oczywiscie musialem dzis jechac
naokraglo i stac w korku zeby sie przebic przez centrum.
d)nic nie mam do gejow. jestem nawet za regulacja prawna ich zwiazkow (kwestie dziedziczenia etc - ale na zasadach odmiennych od
malzenstwa - cos jak zwiazek quasi malzenski)
e)jedyny moj sprzeciw to stanowcze nie wobec prob adopcji dzieci przez homoseksualistow
Tyle definicji - a teraz:
Skandalem jest ze ktos z gory wydaje rozkaz zeby policja nie podporzadkowala sie decyzjom wydanym przez prezydenta warszawy. to
jest warcholstwo i prywata
Skandalem jest ze w panstwie nie respektuje sie decyzji prezydenta.Skandalem jest ze politycy uczestnicza w nielegalnej
manifestacji. Jesli problem ma range panstwowa powinny zajac sie nim odpowiednie organy. Jesli poslowie sa zbulwersowani powinni
uruchomic odpowiednie procedury - albo zlozyc mandady na znak protestu.
Warszawiacy wybrali prezydenta i najwyzej pozniej go nie wybiora. Jak trzeba bylo zorganizowac demonstracje na rzecz sprzeciwu
wobec kaczora na stanowisku prezydenta...
To czego bylismy swiadkami - niezaleznie od pogladow jest po prostu skandalem. Jest jawnym przykladem dlaczego w Polsce jest takie
guano. Poniewaz prawa nie szanuje sie nigdzie - a elity i wladza daja przyklad. Prawo jest w Polsce tylko po to aby je
lamac.Wszyscy maja w dupie prawo a zlamanie prawa jest uwazane za cos "godnego pochwaly"
Jak ktos sie dziwi czemu mamy w Polsce taki burdel - a wlasnie temu. Poniewaz panstwo de facto opiera sie na ideologii a nie na
prawie. Ludzie tacy jak poslowie samoobrony gwizsza sobie na prawo. Gwizdze sobie Nalecz ktory oglasza sie gejem. Byc moze gwizdze
sobie jak uwaza czesc prawnikow Kaczor. Ale takie bylo prawo i on mial prawo ta decyzje wydac. Dopoki ona obowiazywala byla
swieta...
Tak dlugo jak takie warcholstwo bedzie panowalo nie dziwcie sie ze bedzie bezrobocie i caly czas nowe komisje sledcze - ktorych
czlonkowie zreszta rowniez gwizsza na prawo...
To co widzimy w Polsce to po prostu paranoja