Dodaj do ulubionych

Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem

27.06.05, 22:49
Niestety recydywa milleryzmu nadciąga nieuchronnie.Stary postkomunistyczny
układ z Dyduchem,Millerem, Oleksym, Janikiem, Czarzastym zostanie pewnie przy
władzy.Naród może potraktować wybory .........

zasmucony recydywą milleryzmu kecaw
Obserwuj wątek
    • lej_czerwonego Re: Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem 27.06.05, 22:50
      12 % dostanie i bedzie tylko kupa smiechu.
      • kecawy Re: Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem 27.06.05, 22:55
        Spora częśc elektoratu traktuje wybory jako konkurs pięknośći.Lekko przytyty
        Cimoch jest potencjalnym kondydatem naszych mało mądrych w kwestiach polityki
        pań

kecaw kaczysta
        • bladatwarz Panie glosowaly na niego jak byl przystojny i mlod 27.06.05, 23:09
          Teraz raczej ich glosow nie dostanie.
          • aron2004 Re: Panie glosowaly na niego jak byl przystojny i 27.06.05, 23:10
            akurat w wyborach na prezia w 1995 kobiety głosowały w większości na Wałęsę, a mężczyźni na Kwaśniewskiego
            • kecawy Re: Panie glosowaly na niego jak byl przystojny i 27.06.05, 23:12
              Gusta się zmieniły gdy Kwach troszkę przytył a obecnie Cimoch lekko przytyty i
              panie jak to panie

kecaw
            • bladatwarz Re: Panie glosowaly na niego jak byl przystojny i 27.06.05, 23:36

> akurat w wyborach na prezia w 1995 kobiety głosowały w większości na Wałęsę, a
              > mężczyźni na Kwaśniewskiego

Ale w sondazach prezydenckich pamietam, ze wskazywano ciagle, ze kobiety
              glosowalyby na Cmocha. Nie moglam tego zrozumiec, bo jego lisi wyraz twarzy i
              przeokropny profil zawsze mnie lekko odrzucal od tej persony. I ta jego maniera
              wtracania przerywnika ,,aaaaaa.....''. Poza tym wydaje mi sie, ze w 95 Cmoch nie
              startowal...
            • kecawy Re: Panie glosowaly na niego jak byl przystojny i 29.06.05, 08:15
              bbbbbbbbbb
        • kon_by_sie_usmial Re: Ani Włodka ani Lecha 28.06.05, 04:16
          A najgorsza wersja z możliwych, to wybieranie w drugiej turze pomiędzy komunistycznym Włodkiem i homofobiczno-nieudacznym Kaczką. I co tu może wybrać laicki-prawicowiec dla siebie? Ino Religa chyba zostaje. Ale czy on będzie dobrym politykiem?

koń
    • kropekuk Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w SLD 27.06.05, 22:55
      sa frakcje, to obaj w.w. naleza do CALKOWICIE PRZECIWNYCH:
      "Po rozwiązaniu PZPR był przewodniczącym Parlamentarnego Klubu Lewicy
      Demokratycznej. Nie wstąpił do SdRP. W 1991 odmówił objęcia funkcji szefa klubu
      parlamentarnego SLD protestując w ten sposób przeciwko objęciu mandatu
      poselskiego przez Leszka Millera, zamieszanego w sprawę tzw. pożyczki
      moskiewskiej. Członkiem SLD został dopiero w 1999."
      pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82odzimierz_Cimoszewicz
      • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 22:56
        Czyli był tak dalece przeciw iż wylądował w tym samym klubie
        (Kwach,Moller ,Oleksy,Dyduch,Czrzasty) Przypadek?

nie mogący tego ogarnąć kecaw kaczysta
      • lej_czerwonego Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 22:58
        No i uczynil jako premier Millera w 1996 roku szefem URMu a potem nawet mu dal
        we wladanie Ministerstwo Spraw Wewnetrznych.

No tak sie na niego obrazil!
        • kropekuk Nie robcie i z Premiera i z Prezia Pana Boga.... 27.06.05, 22:59
          Ich mozliwosci sa znacznie ograniczone. A ambicje duze. ;)
      • le.donjon Brawo Kropek lubię cię :) 27.06.05, 23:00
        W istocie Cimoszewicz to koszmar dla aferzystów (nb. z GW na czele) i kres
        Okrągłego Stołu.

Przepowiedziałem Ratzingera jako Benedykta XVI,
        przepowiedziałem Cimoszewicza jako Prezydenta RP,
        przepowiadam rządy PO/LPR.
        • aron2004 Re: Brawo Kropek lubię cię :) 27.06.05, 23:06
          > Przepowiedziałem Ratzingera jako Benedykta XVI,
          > przepowiedziałem Cimoszewicza jako Prezydenta RP,
          > przepowiadam rządy PO/LPR.

może załóż sobie 0-700 i zarabiaj jako wróżka kabalistka a nie marnujesz się na forum
          • le.donjon Re: Brawo Kropek lubię cię :) 27.06.05, 23:10
            Hehe, najwyżej mógłbym założyć 0-700 jako jezuicka pracownia futurologiczna
            (IWF). :-)))
      • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:02
        Taki argument z członkowstwa Cimocha w SLD jest podobny do argumentu iż Bierut
        był BEZPARTYJNYM prezydentem

kecaw kaczysta
      • pralinka.pralinka Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:07
        Tak żarliwie wojował, że zawsze albo Miller u niego albo on u Millera posadkę miał zagwarantowaną. Według tego co czytam na temat Cimoszewicza, to się wkrótce okaże, że on był piątą kolumną w SLD. A jak sie dobrze pomajstruje przy życiorysie, to może się okazać, że z PZPR-em wojował i kto wie, czy III RP to nie zasługa tej deski ratunkowej SLD.
        • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:10
          Sa wieści iż był tajnym wspólpracownikiem KOR w latach 76-89 i jego zasługą był
          upadek komunizmu A do SLD wstąpił by śledzić Milera i Jaskiernie oraz swego
          kolege Czarzastego

kecaw

kecaw
          • pralinka.pralinka Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:11
            kecawy napisał:

> Sa wieści iż był tajnym wspólpracownikiem KOR w latach 76-89 i jego zasługą był
            >
            > upadek komunizmu A do SLD wstąpił by śledzić Milera i Jaskiernie oraz swego
            > kolege Czarzastego
            >
            > kecaw
            >
            > kecaw

Ja mam podejrzenia, że skakał przez płot.
            • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:14
              I co się stało? Czy zawadził ja...Bonie wie co i dlaczego mówi! Kobieta zmienna
              jest! Chciałabym ale się boję!

zasmucony tym skokiem kecaw
              • pralinka.pralinka Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:30
                kecawy napisał:

> I co się stało? Czy zawadził ja...Bonie wie co i dlaczego mówi! Kobieta zmienna
                >
                > jest! Chciałabym ale się boję!
                >
                > zasmucony tym skokiem kecaw

No skok sie nie udał, bo Wałęsa go uprzedził. Ale tak sie zapalił do skoków, że wraz z Millerem zaczęli uprawiać inną dyscyplinę - skok na władzę.
                • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:32
                  To jest jednak numer Miller na chwile w odstawke a CIMOCH wyciaga SLD z topieli

brawo slduchy zagrywka mistrzowska zauroczony waszym makiawelizmem kecaw
            • mmkkll Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:51
              A i "Kulturę" z pewnością czytał. A do partii zapisał się po to tylko, by ją
              reformować i zreformował ją do tego stopnia, że przestała istnieć.
              • kecawy Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 28.06.05, 00:05
                nIE PRZESTAŁA ISTNIEĆ pzpr-s
      • tad9 Re: Cimoszko ZAWSZE wojowal z Millerem... Jesli w 27.06.05, 23:09
        kropekuk napisał:

> sa frakcje, to obaj w.w. naleza do CALKOWICIE PRZECIWNYCH:
        > "Po rozwiązaniu PZPR był przewodniczącym Parlamentarnego Klubu Lewicy
        > Demokratycznej. Nie wstąpił do SdRP. W 1991 odmówił objęcia funkcji szefa
        klubu
        >
        > parlamentarnego SLD protestując w ten sposób przeciwko objęciu mandatu
        (......)

Podziwiam naiwność godną niewinnej panienki. Chyba przegapiłeś opowieści
        Millera o tym, jak to się towarzysze dzielili rolami. Miller dostał
        rolę "betonu"
        • kropekuk A ty, super-naiwniaku, UFASZ MILLEROWI???!!! 27.06.05, 23:38

• douglasmclloyd Jest tylko jeden ratunek! 27.06.05, 23:34
      Trzeba wykupic wszystkie niebieskie koszule.
      • basia.basia TW Bolek, TW Alek, TW Carex? 27.06.05, 23:41
        O, NIE!!!

Trzeba narodowi uświadamiać, że jak wybierze Cimoszkę to będzie miał
        3-go w wolnej RP prezydenta, który nie potrafił sobie poradzić z SB
        a ma sobie radzić z 38-milionowym krajem!

douglasmclloyd napisał:

> Trzeba wykupic wszystkie niebieskie koszule.
        >

:))))

Jestem dobrej myśli. Pozostali kandydaci zwrócą uwagę społczeństwu
        na to i owo. No i nie wierzę w ten sondaż, bo zaledwie wczoraj podali
        ranking zaufania do polityków i tam Religa był na pierwszym miejscu
        (63%) - to cóż się nagle stało, że Religa spadł na 3 miejsce?
        • kropekuk Tow. "Truten" lepszy, jak sadzisz, Basienko? 27.06.05, 23:42

• polonus9 w LPR obowiazuje poslusznstwo i bezmyslnosc ! 27.06.05, 23:59
          • aron2004 Re: Tow. "Truten" lepszy, jak sadzisz, Basienko? 28.06.05, 04:51
            towarzysz Truteń skończył OXford i uniwersytet w Toronto a nie jakiś tam polski śmierdzący fornalski uniwerek warszawski.

czy fornale mogą stworzyć dobry uniwersytet?
        • polonus9 TW Dlugi, vel Truten, przydupasko LPRactwa ! 27.06.05, 23:57
    • mmkkll Re: Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem 27.06.05, 23:43
      Jeśli chodzi o kandydatów powiązanych z "układem", to wolę Religę. Sondaż z
      Cimoszewiczem na 1-szym i Kaczyńskim na 2-gim miejscu nie nastraja mnie
      optymistycznie i mogę powiedzieć, że takie wybory to ja generalnie p*****ę.
      Jeśli zaś chodzi o to, kto jest kim w SLD(bajki o czyjejś niezależności), to
      mnie to nie obchodzi.
      • kecawy Re: Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem 27.06.05, 23:50
        Zagrywka mistrzowska.Zostaje marszalkiem a to zawsze powoduje zaufanie w
        spoleczenstwie.Następnie powiela ten sam numer co Mterand we Francji dystansuje
        się od polityki nagłaśniając swoja decyzje.Jedyny ktory sie brzydzi
        polityką ,Nastepnie wiernopoddancze petycje blagajace by nas ratowal przed
        kaczyzmem i lepperyzmem. I teraz co powrot do gry? Kto opracowal kmpanie SLD -
        warto bylo kryc Rywina,Warto bylo kryc FOZ warto bylo pod dywan zamiatacsprawy
        prowadzone przez komisje.O szatani uczyc sie nam od was?
        nie kecaw moralnosc moralnosc a nie zlodziejki paky kecaw

• mmkkll Re: Panie uchroń nas przed Cimoszewiczem 28.06.05, 00:01
          Jak widać, taka taktyka jest całkiem skuteczna. Wyniki ostatnich sondaży zrobiły
          na mnie spore wrażenie. Jeśli są prawdziwe, to "przypadkowe społeczeństwo" można
          rzeczywiście szybko oczarować, między innymi dzięki jego krótkiej
          pamięci.Stwierdzenie, że jest to reakcja na panoszący się klerykalizm jest
          również głupie. Bo co niby robiło SLD w ciągu ostatnich 4 lat? Gdyby tak było
          rzeczywiście, to prowadziłby ktoś w rodzaju Szyszkowskiej. Ciekawe, czy kiedy
          media wywloką sprawę TW "Carexa"(na razie coś nie mają ochoty), to poparcie
          Cimoszewiczowi spadnie.
    • le.donjon GW powoli dostaje mega-sraczki 27.06.05, 23:44
      ... aż miło patrzeć.
      • le.donjon Coś "naród fornali" zaczyna się buntować ... 27.06.05, 23:53
        ... oj zguba, zguba
        • kecawy Re: Coś "naród fornali" zaczyna się buntować ... 27.06.05, 23:56
          Czeka nas długa praca organiczna?! A teraz rozumiem iz znajomy ksiądz twierdzi
          iż u biskupa gdy na herbatce są ludzie z SLD to chyba dobrze. Kosciól prowadzi
          swoja politykę na przestrzeni wiekow ale ja mam mało czasu i dlatego sie
          denerwuje

zasmucony SLD owski makiawelizmemZ kąd oni maja na to tyle forsyOto pytanie
          retoryczne
          • le.donjon Re: Coś "naród fornali" zaczyna się buntować ... 28.06.05, 00:03
            Opinia księży mało mnie obchodzi. A opinia GW stała się nieistotna. Jezuityzm
            to filozofia życiowa... A znajomych ma się tu i ówdzie.
          • m.rycho Re: Coś "naród fornali" zaczyna się buntować ... 28.06.05, 00:08
            Naiwność społeczeństwa jest większa niż myślałem,o ile wyniki tego sondażu
            odzwierciedlają prawdziwe nastroje.Cimoszewicz jest normalnym aparatczykiem SLD-
            owskim a to co widzimy jest teatrem mającym na celu utrzymanie przyczółka
            władzy do następnych wyborów gdy czerwonym zaświta nadzieja na przejęcie władzy
            po kompromitacji prawicy.Mam nadzieję,że tym razem te kalkulacje trafi szlag
            już na starcie czyli,że Cimoszewicz umoczy w pierwszej turze wyborów.
    • wqrwiony2 Wolisz kaczory lub Giertycha? Jestem prawie 28.06.05, 00:04
      fanatycznym prawicowcem, ale w sferze konkretów, a nie populizmu: kaczki,
      Samoobrona oraz Giertch to ta sama "frakcja Robespierre'a"...
      • m.rycho Re: Wolisz kaczory lub Giertycha? Jestem prawie 28.06.05, 00:09
        kaczki,
        > Samoobrona oraz Giertch to ta sama "frakcja Robespierre'a"...
        Tak jest,popieram.
        • wqrwiony2 Dzięki, trzeźwy kompanie! 28.06.05, 00:17
        • 9111951u Re: Wolisz kaczory lub Giertycha? Jestem prawie 28.06.05, 07:06

wolę nie kontynować tradycji agenckiej :
          - król herbu Ciołek
          - TW "Tomasza" agent nkwd Bierut
          - TW " Wolski" agent, rezydent, prezydent
          - TW " Bolek"
          - TW " Alek"
          a teraz
          TW " Carex"
          ja rozumiem ,że jesteś za "tradycją" i za płaceniem za gaz turkmeński Rosji 160
          dolarów niż kupować gaz w Turkmenii po 60 dolarów, ja rozumiem, ze wolisz mieć
          monopol rosyjskiej ropy za 40 dolarów zamiast kaspijskiej po 22 dolary,
          ja rozumiem ,ze wolisz aby na handlu dzięki polskim rurociągom i Naftoportowi
          zarabiało miliardy dolarów rocznie dwóch panów z J&S niz aby zarabiali na tym
          POlska i Polacy. Ja rozumiem ,że uwielbiasz światłowód Gazoeksportu bez zgód,
          pozwoleń i opłat w prywatnej polskiej ziemi dlatego wolisz TW od swojskiej
          kaczki . Bylebyś potem nie mówił, ze ja nie wiedziałem itp !
          • aron2004 Re: Wolisz kaczory lub Giertycha? Jestem prawie 28.06.05, 07:21
            kij tam że za ropę i gaz płacimy drożej, że jest mafia paliwowa, że są przekręty. Ważne jest to że Cimoszewicz jest elegancki i królowa angielska się nim nie brzydzi.
            tak myśli duży procent Polaków. Mam nadzieję że maksymalnie 49%
      • kecawy Re: Wolisz kaczory lub Giertycha? Jestem prawie 28.06.05, 00:24
        Naczytałeś sie Michnika-usiłuje przeprowadzać te sprawy per analogiam.Odpowiem
        ci Nie te małpy nie ten cyrk

z wyrazami szacunku kecaw kaczysta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka