Dodaj do ulubionych

Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewicza

• madine1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:23
      Brawo Cimoszcze!
      Wreszcie ktoś pokazał tej bandzie kretynów, gdzie ich miejsce.
      Dość komisji ds. wyciągania z IPNu teczek na konkurentów politycznych.
    • chamzbmw manipulacja wynikami sondy 09.07.05, 11:23
      zwroccie uwage w jakim tempie pojawiaja siew sondzie glosy za cimoszewiczem:)
      nagle wszyscy zmienili zdanie:)
    • maskazorro Re:KOMISJA NOKAUTUJE CIMOSZKE:) hahahahaha 09.07.05, 11:24
    • jackussi Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:25
      Wyszedł i dobrze! Komisa śledcza przerosła samą siebie czyniąc z bardzo powaznej
      instytucji cyrk przedwyborczy.
      Komijsa ds.Orlenu juz dawno powinna się rozwiązac.
    • pmkowski Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:25
      Brawo Cimoszewicz!!!
    • kosa44 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:26
      Doprowadzi go straż marszałkowska jak barana ..ale cyrk
    • walesa4 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:28
      Wstyd Panie Cimoszewicz, jest Pan zwykłym tchórzem!!!!!
    • alexandersson Okoliczności, które budzą Istotne wątpliwości.... 09.07.05, 11:28
      Okoliczności, które budzą istotne wątpliwości w zachowaniu W. Cimoszewicza na
      komisji orlenowskiej i zwołanej konferencji prasowej to:
      1. Wystąpienie dobrze przygotowane i wyreżyserowane ale okoliczności budzące
      istotne wątpliwości to fakt, że W. Cimoszewicz jest urzędujacym Marszałkiem
      Sejmu RP a dopiero na drugim miejscu kandydatem czerwonych pająków na
      Prezydenta RP. Obraził komisję, do której powołania sam się przyczynił oraz
      obraził instytucję, którą kieruje. Nie było by problemu gdyby swego czasu jako
      Marszałek Sejmu namówił czerwone pajęczaki do głosowania za samorozwiązaniem
      SEJMU. Przed komisją mógł zachowywać się jak chciał. Gdyby było niewygodne
      pytanie zawsze mógłby argumentować, że jest to atak polityczny na niego jako
      kandydata na prezydenta i się umiejętnie uchylać. Nie podjął rękawicy a miał
      szansę.
      2. Konferencja prasowa, na której nasz bohater dnia miał wyjaśnić swoje
      zachowanie niby wyjaśniła podstawy działania Marszałka. IStotną okolicznością
      budządzą poważne wątpliwości było zachowanie W. Cimoszewicza na tej
      konferencji. Nie dało się zauważyć zadowolenia rysującego się na czerwonym
      ryjku z dobrze wykonanego zadania. Zachowywał się jak Mały Jasio , któremu
      udało się ukraść czereśnie sąsiadom. Gest Kozakiewicza wykonany wobec posłów RP
      zasiadających w sejmie był nie na miejscu. To przecież czerwone pająki, które
      obecnie go popierają przyspawali się do ław sejmowych i nie głosowali za
      samorozwiązaniem.
      3. W. Cimoszewicz wyjaśnił na konferencji prasowej wszystkie wątpliwości
      zgłaszane przez Ronmana Gertycha dotyczące majątku i akcji PKN. Okolicznoości
      które budzą istotne wątpliwości to fakt, że dokonywał transferu zarobionej kasy
      za granicę do córki. Syn za kilka dni bierze ślub za granicą. Czy dzieci
      kandydata na ojca narodu polskiego nie widzą szans do życia w Polsce? Czy
      wyłącznie widzą szansę na zrobienie biznesu w Polsce dzięki ojcu, który zna
      ceny akcji przed emisją, bierze jakieś fikcyjne kredyty na śmieszne sumy aby
      zakupić akcje PKN a następnie zarobione pieniądze transferuje za granicę do
      córki?
      4. Wyzwiska głoszone pod adresem posłów oraz fakt, że W. Cimoszewicz blokuje
      działania komisji tuż przed metą świadczą o tym, że nic sobie nie robi z
      pieniędzy ppodatników. To my przecież wybieraliśmy tych posłów do sejmu i my
      wraz z naszymi dziećmi finansowaliśmy z podatków funkcjonowanie tej komisji
      (dzieci Cimoszewicza nie partycypowali w tym biznesie więc licząc wraz z
      rodzinką poniósł najmniejsze straty). Wszystkie te fakty świadczą o tym, że
      dzisiaj powstała istotna okoliczność da której Prezydentem RP nie może być W.
      Cimoszewicz.
      A CO DO SAMEJ KOMISJI MÓWIŁEM ABY WCZEŚNIEJ ZAKOŃCZYLI ROBOTĘ I NIE PRZECIĄGALI
      TEJ SPRAWY SKORO JUŻ ZOSTAŁA ZAKOŃCZONA W KULUARACH. W. CIMOSZEWICZ ODGRYWAJĄC
      SCENKI RODZAJOWE PRZED KOMISJĄ DAŁ DOWÓD NA TO, ŻE SPRAWA ZOSTAŁA JUŻ DAWNO
      ZAŁATWIONA I NIE MA ISTOTNEGO ZNACZENIA A LICZYŁ NA TO , ŻE TAKIE MĘSKIE
      ZACHOWANIE DA MU WIĘKSZE POPARCIE. NIC BARDZIEJ MYLNEGO, NIE BYŁO TO MĘSKIE
      ZACHOWANIE, NIE BYŁA TO DOBRA AKCJA NA WYWOŁANIE POPARCIA SPOŁECZNEGO .
      W.CIMOSZEWICZ UJAWNIŁ SWOJE PRAWDZIWE OBLICZE CHOREGO NA WŁADZĘ RUDO-CZERWONEGO
      LISKA Z PUSZCZY. OSTATECZNIE POGRZEBAŁ SZANSĘ NA JAKIKOLWIEK GŁOS ODDANY NA
      NIEGO PRZEZ MOJĄ RODZINĘ.
    • feliks-50 A ile akcji ma Giertych ?????? 09.07.05, 11:28
      I jego oszolomy z LPR-U oraz z MW ??
      Ciekawe ?!
      • sawa.com Re: A ile akcji ma Giertych ?????? 09.07.05, 11:43
        feliks-50 napisał:

> I jego oszolomy z LPR-U oraz z MW ??
        > Ciekawe ?!

Nie wiem. Ale mogę ci powiedzieć ile ja miałam. Złożyłam zamówienie na 200
        akcji - na tyle było mnie stać. Sprzedano mi 200 pomniejszone o redukcję. W tej
        chwili nie pamiętam, ale była (ta redukcja) dość spora. Zarobiłam trochę na
        tych akcjach. Wyobrażam sobie ile mogli zarobić Ci którzy mieli dostęp do
        gotówki i do poza prawnych informacji.
    • w0jtas2005 CIEMOSZEWICZ ROZDAŁ AKCJE ORLENU BIEDNYM ? ;) 09.07.05, 11:30
      www.bbc.co.uk/polish/domestic/story/2005/07/050703_cimoszewicz_sld.shtml
      Bez fajerwerków'

Cimoszewicz, który wśród okrzyków "Włodek, Włodek" wszedł na salę, apelował:
      dość wojen polsko-polskich, dość nienawiści w życiu publicznym, dość chamstwa
      i wzajemnej agresji.

Podkreślił, że Polska potrzebuje zgody wewnętrznej, solidarności ludzi.
      "Polska musi myśleć o przyszłości" - mówił.

Zapowiedział, że jego kampania będzie skromna, nie będzie wielkich fajerwerków.

"Mówiąc szczerze, gdybym miał pieniądze, to nie mówiłbym o walce z głodem,
      tylko bym się podzielił tymi pieniędzmi, z głodnymi.

I tym ta kampania będzie się różniła od kampanii niektórych moich rywali" -
      powiedział Cimoszewicz.

--------------------

8 lipca:

www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=66518
      W dostępnym na stronach internetowych Sejmu oświadczeniu z 2001 r. Cimoszewicz
      napisał, że ma akcje Agory i PKN Orlen warte 500 tys zł. W 2002 r. po akcjach
      Orlenu nie ma już śladu, Cimoszewicz nie wykazał też ich sprzedaży. Marszałek
      całej sprawy nie chce szeroko komentować. – Potwierdzam, że w swoim czasie
      miałem akcje Orlenu. Tak jak setki tysięcy Polaków – tłumaczył wczoraj.

----------

wyglada na to ze wc po prostu podzielil sie akcjami orlenu z glodnymi i przez
      skormnosc nie ujal tego w swojej poselskiej deklaracji majatkowej
      • srstrzala PRZECZYTAJCIE TO KONIECZNIE CZERWONE OSZOŁAOMY!!! 09.07.05, 11:44
        !!
    • brynk [...] 09.07.05, 11:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • uu1 Re: Pan WC pokazał Polakom ... fiuta. 09.07.05, 11:44
        Oglądałem transmisję ale nie widziałem aby pokazał Twoje zdjęcie.
    • brlink skandal 09.07.05, 11:35
      Giertych powinien zostac dawno juz wykluczony z komisji. poza tym mamy do
      czynienia z powaznym problemem proceduralnym, jest absurdalnym zeby sama komisja
      glosowala o wykluczaniu wiekszosci poslow. zero bezstronnoci. szkoda ze
      Marszalek tego nie przewidzial .
    • behciawa Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:35
      Narescie narescie ktos przytarl im nosa :)
    • rosolina Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:35
      Ależ mnie rozśmieszył ten koń, który mówi. Wyglądał jak wsciekły burek na
      łańcuchu przy swojej budzie.
    • pianola2 Nie ma o czym gadac - to balwan 09.07.05, 11:36
      Balwan, i do tego mysliwy - czyli osobnik co zabija dla przyjemnosci.
    • lechbis1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:37
      Nareszcie znalazł się ktoś kto ukrucił chamstwo i nieodpowiednie zachowanie
      Giertycha , Miodowicza, Macierewicza , Wasermana , Aumillera i innych. To mnie
      się podoba. Nie może być w Polsce ładu bez kul,tury posłów . Cimoszewicz ma mój
      głos i mojej rodziny w wyborach pomimo że nie lubie komunistów.
    • behemot68 Mecenas Nowaczyk 09.07.05, 11:37
      A czy mec. Nowaczyk, jedna z ekspertek komisji mogłaby odpowiedzieć na pytanie o Pozmeat, czy na pewno w tej sprawie ma czyste sumienie???
      • 13sw Kompromitacja ekspertów 09.07.05, 11:45
        Eksperci speckomisji się skompromitowali. Wniosków nie można było przegłosować
        tylko bez udziału śledczego którego on dotyczy. Eksperci wbrew regułom wykładni
        szukali dziury w stwierdzeniu z art. 6 o odpowiednim stosowaniu. Eksperci
        orzekli jak im kazano. Z jednej strony tak zwalczono możliwość przyszłego
        odkładania przesłuchań, z drugiej - złamano prawo i skompromitowano komisję.
        Cimoszewicz miał rację każąc im skierować wniosek do Prezydium Sejmu. Błędna
        opinia ekspertów sprawiła, że komisja przegłosowała wnioski bezprawnie i się
        skompromitowała.
    • radiol Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:39
      Czy PRL powrócił?A może dzięki takim jak p.Cimoszewicz jest cały czas ?
      Cimoszewicz może mówić przed komisją,tylko to co sam chce,a gdy ktoś pyta o
      sprawy jemu nie wygodne tylko się uśmiecha, ośmiesza rozmówców i strzela fochy
      jak nastolatka !!!Pamietajmy o wyborach na prezydenta-kapitalny manipulator -
      Opamiętajmy się za komuny mówiliśmy REPUBLIKA KOLESIÓW - Ci co pięknie
      mówią,kradną w białych rękawiczkach .Podstawiają swoich ludzi manipulują naszą
      opinią podając swoje wysokie notowania .Chcą nas ogłupić.Ciekawe i dziwne,że
      p.Kwaśniewska może prowadzić jego kampanię poza pałacem ,natomiast wcześniej
      nie mogła poza nim prowadzić nawet swojej działalności charytatywnej...Takie
      biedactwo ...a ten wybryk z pistoletem w pałacu ...nikt nawet nie zapytał kim
      był ten człowiek ? Na pewno przyszedł uczciwy darczyńca do pani
      Prezydentowej!!!!!!Pewnie Pani wygadała się przez przypadek bo inaczej głośno
      byłoby o tym fakcie w mediach !!! NIE DAJMY SOBĄ MANIPULOWAĆ ,OPAMIĘTAJMY
      SIĘ !!!!
    • mcfan Brawo,Panie Marszałku! 09.07.05, 11:41
      • walesa4 Re: Brawo,Panie Marszałku! 09.07.05, 11:44
        brawo depilu!!
    • znawca_tematu Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:45
      Nie jestem zwolennikiem Cimoszewicza i nie bedę na niego głosował, ale podobało mi się to co dziś zrobił. Nazwał rzeczy po imieniu, pokazał że nie da się terroryzować pięknemu Romanowi i demonicznemu Antoniemu. Nie ma merytorycznych przesłanek aby powoływac go na świadka w sprawie do której ta komsja została POWOŁANA (patrz konferncja Cimoszewicza, b. dobre uzasadnienie). Nie miał nic wspólnego z zatrzymaniem Modrzejewskiego, z nadzorem Skarbu Państwa nad Orlenem, czy z prowizjami za kontrakty, bo niby jak? Te sprawy były poza jego kompetencjami. Nie powiedział również tak jak Kwach nie bo nie, tylko uruchomił formalną procedurę. Fakt, że sam jest częścią tej procedury jako Marszałek to świetna zagrywka. Już teraz mówi, że jeśli Prezydium podejmie decyzje w sprawie wykluczeń, nie bedzie jej blokował, a szybkość rozpatrzenia wniosku przez Prezydium zależy od tego jak szybko złoży go Aumiller. To nie jest pogarda dla instytucji prawa, tylko pogarda dla tych "ostatnich sprawiedliwych" z komisji. Jeżeli odłożyć na bok emocje i niecheć do Cimoszewicza, to moim zdaniem zostanie podziw za to, że w końcu ktos sie postawił w sposób formalny "wszechwiedzącej komisji", dla której dojście do prawdy już dawno zeszło na dalszy plan. Trzeba teraz czekac na decyzje Prezydium. Faktem jest jednak zbyt nachalna agitacja przedwyborcza na rzecz Cimoszewicza przez GW.
      • mlodygniewny1 Cimoszewicz na prezydenta,bo niby który kandydat? 09.07.05, 11:57
        podaj prosze,ktory z kandydatow zglozonych do tej pory ma predyspozycje meza
        stanu - nie ziejacego jadem nienawisci do konkurentow.
        w prl byly prywatne domy,na prywatnych dzialkach budowane,prywatna ziemia
        rolnikow ich domy,obory,stodoly,maszyny rolnicze.byly prywatni cukiernicy,
        lodziarze,szewcy,krawcy,fryzjerzy,producenci kwiatow,warzyw etc,byly prywatne
        koscioly na gigantycznych prywatnych dzialkach itd. Jaki to jest zatem komunizm
        jak jest dopuszczona prywatna wlasnosc.Przeciez nawet Walesa kupil w prl,dom
        z 3tys.metrow dzialka w gdansku na ulicy polanki.Jaki to komunizm?
        W komunizmie jest tylko 100% wlasnosc panstwowa czytaj "ludu pracujacego".
        z argumentami Twoimi sie zgadzam co do merytorycznego uzasadnienia swojej
        decyzji przez Cimoszewicza.
        Gazet Wyborcza to prywatny dziennik,komercyjnej spolki gieldowej agora sa -
        a zatem robi co uwaza za sluszne.
        Ja oddam swoj glos na Cimoszewicza.
        • rnrr Re: Cimoszewicz na prezydenta? NIE ŻARTUJ !!!!! 09.07.05, 12:19
          Jeżeli prawdą jest ze złamał prawo jak twierdzą eksperci to można go na równo z
          Kaczorem oceniać. Coż!!!! nie wiem po co mu to było?
          On ma predyspozycje??? A niby jakie to??? Może zgodnie z opinią
          Jaruzelskiego "ma w sobie ten nasz wojskowy dryl"
    • gm 10% wiecej a zobaczycie co sie bedzie dzialo 09.07.05, 11:46
      cimoszewicz tak sie zachowuje a co bedzie jak poparcie wzrosnie az strach sie
      bac jakie mamy glupie spoleczenstwo mam nadzieje ze te sondaze daleko odbiegaja
      od prawdy
      • uu1 Re: 10% wiecej a zobaczycie co sie bedzie dzialo 09.07.05, 11:49
        Czy przypadkiem nie jesteś członkiem tego "głupiego społeczeństwa", gejzerze
        intelektu?
    • alexandersson Był również właścicielem akcji AGORY:) 09.07.05, 11:48
      Postawa GW to lojalność wobec dawnego właściciela:))))
    • roma25 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:48
      Przeciwko ekspertowi Emilii Nowaczyk prokuratura w Poznaniu prowadzi kilkanaście
      śledztw o przestępstwa w Pozmeacie w czasie, gdy jej brat był szefem rady
      nadzorczej, a ona wiceszefową i głównym akcjonariuszem. Czy ktoś normalny może
      miec takiego eksperta?
      • uu1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:50
        Pytanie retoryczne. :-)
        • mlodygniewny1 Nowaczyk w prokuraturze pomaga adwokat Giertych! 09.07.05, 12:04
          mecenas komisji sledczej pani Nowaczyk ma swoje sprawy w prokuraturze - pomaga
          jej zapewne inny wybitny adwokat Roman Giertych.
    • crackersss CZERWONEMU CHAMOWI WSZYSTKO WOLNO!!! 09.07.05, 11:49
      • uu1 Jakiego koloru chamem Ty jesteś? 09.07.05, 11:51
        • walesa4 [...] 09.07.05, 11:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • walesa4 i ch.. ci w dupę 09.07.05, 12:22
            i tak uważam uu1 za czerwonego debila
            • uu1 Re: i ch.. ci w dupę 09.07.05, 12:25
              Dlaczego? Taki miły i kulturalny gość jak Ty i takie słownictwo?
      • walesa4 Re: CZERWONEMU CHAMOWI WSZYSTKO WOLNO!!! 09.07.05, 11:52
        Kwaśniewski i Cimoszewicz muszą być nieźle umoczeni jak sie tak boją komisji,
        jak byliby czyści to by się obydwaj stawili!!!!!!!!
        • gabbriell Re: CZERWONEMU CHAMOWI WSZYSTKO WOLNO!!! 09.07.05, 12:01
          walesa4 napisała:

> Kwaśniewski i Cimoszewicz muszą być nieźle umoczeni jak sie tak boją komisji,
          > jak byliby czyści to by się obydwaj stawili!!!!!!!!
          niekoniecznie.Wystarczy że nią gardzą tak jak ja.Ja też bym nie rozmawiał z
          czymś takim,co pies...dalej nie napiszę bo powiedzą że obrażam.A ich przecież
          nie da się obrazić.
          • rozowykot Re: CZERWONEMU CHAMOWI WSZYSTKO WOLNO!!! 09.07.05, 12:07
            Nie mam nic wspólnego z tymi aferami, bo nawet nie tankuję , brak mi samochodu,
            ale tej komisji nie odpowiedziałabym nawet na pytanie o imię i nazwisko, niech
            sobie byle kto nim gęby nie wyciera. W pełni zapracowali na pogardę a teraz się
            dziwią ,że nimi gardzą.
      • mlodygniewny1 czarnemu chamowi wolno rzucać kamieniami w ludzi! 09.07.05, 12:20
    • annas11 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:53
      Po prostu - Pan na swoim folwarku robi co chce . . . . .
      Nie martwiac sie o konsekwencje . . . nie musi . . .
      I dlaczego ma takie notowania - znow piekny ???
      To co nas bedzie czekalo za jego ewentualnej kadencji ??????????
      • gabbriell Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:02
        annas11 napisała:

> Po prostu - Pan na swoim folwarku robi co chce . . . . .
        > Nie martwiac sie o konsekwencje . . . nie musi . . .
        > I dlaczego ma takie notowania - znow piekny ???
        > To co nas bedzie czekalo za jego ewentualnej kadencji ??????????
        Dlatego bedę głosował na romanka jak wystartuje.ZOOFILIA to coś czego jeszcze
        nie próbowałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka