Dodaj do ulubionych

Koniec tkzw. ziem odzyskanych ?

IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 11.08.02, 10:59
Nie tylko katolicki Stoiber i przewodniczaca Zwiazku Wypedzonych chca od
Polski anulowania traktatow o wypedzeniu Niemcow z dawnych Prus (
Slask,Mazury,Pomorze,Lubuskie.... ). Takie roszczenia popiera takze (
nawet ! ) socjaldemokrata niemiecki i przewodniczacy Parlamentu Europejskiego
niejaki Klaus Hansch .
Skrytykowali oni nawet polskiego premiera L.Millera za odmowe
rzadan.

ps. I teraz ,czy Polacy postapia tak jak Zydzi-Izraelczycy ?
I beda bronic swoich nowych ziem do upadlego ?
Czy popra wezwania Stoibera i szefa Parlamentu Europejskiego ?
Europa-UE napewno ( w tej sprawie...) bedzie anty-Polska jak jest obecnie i
Anty-
Izraelska ........

Albo Polacy zaczna sie zachowywac jak Izraelskie
Zydostwo ,albo .....hi,hi,hi.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Koniec tkzw. ziem odzyskanych ? IP: *.vic.bigpond.net.au 11.08.02, 11:18
      Gość portalu: Wiadomosc napisał(a):

> Nie tylko katolicki Stoiber i przewodniczaca Zwiazku Wypedzonych chca od
      > Polski anulowania traktatow o wypedzeniu Niemcow z dawnych Prus (
      > Slask,Mazury,Pomorze,Lubuskie.... ). Takie roszczenia popiera takze (
      > nawet ! ) socjaldemokrata niemiecki i przewodniczacy Parlamentu Europejskiego
      > niejaki Klaus Hansch .
      > Skrytykowali oni nawet polskiego premiera L.Millera za odmowe
      > rzadan.
      >
      > ps. I teraz ,czy Polacy postapia tak jak Zydzi-Izraelczycy ?
      > I beda bronic swoich nowych ziem do upadlego ?
      > Czy popra wezwania Stoibera i szefa Parlamentu Europejskiego ?
      > Europa-UE napewno ( w tej sprawie...) bedzie anty-Polska jak jest obecnie i
      > Anty-
      > Izraelska
      > Albo Polacy zaczna sie zachowywac jak Izraelskie
      > Zydostwo ,albo .....hi,hi,hi.....
      K: Jedyne wyjscie to kupic bron jadrowa od Ruskich albo Chinczykow.
      Nawet od zydow! Inaczej czeka nas marny koniec ze strony UE,
      zdominowanej przez Niemcy!
      • Gość: J.K. Nie dajcie sie oglupic... niektorym Niemcom... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 14:27
        Mieszkam w Niemczech 20 lat, wiec dobrze wiem, ze Niemcy, to moga nam nakukac...
        Nawet nazwisko tej pani ze zwiazku "wypedzonych" nie jest mi dokladnie znane...
        (a wypedzili, to sie sie oni sami, popierajac do konca Hitlera)
        - Nie maja oni tu zadnego wiekszego politycznego znaczenia.

To po pierwsze.
        A pod drugie. I to najzupelniej powaznie (to szczegolnie do Pana, Panie Kagan).
        Stany Zjednoczone nie maja dzisiaj zadnego interesu, aby kosztem Polski
        wzmocnic Niemcy...
        A bez zgody USA niewiele dzis na swiecie da sie zrobic...
        Czy to sie komus podoba, czy nie...
        • Gość: Kagan Re: Nie dajcie sie oglupic... niektorym Niemcom.. IP: *.vic.bigpond.net.au 11.08.02, 14:36
          Gość portalu: J.K. napisał(a):
          Mieszkam w Niemczech 20 lat, wiec dobrze wiem, ze Niemcy, to moga nam nakukac..
          K: Mieszkac, to moze i mieszkasz. Ale nic nie rozumiesz... :(
          Polska jest de facto bezbronna wobec Niemiec: ekonomicznie i wojskowo...

Nawet nazwisko tej pani ze zwiazku "wypedzonych" nie jest mi dokladnie znane...
          K: Widac, jak znasz Niemcy i Niemcow... ;)

(a wypedzili, to sie sie oni sami, popierajac do konca Hitlera)
          K: Ale teraz maja sile, aby wrocic...

- Nie maja oni tu zadnego wiekszego politycznego znaczenia.
          K: Czyzby? Chadecja (CDU/CSU czyli partia superzlodzieja Kohla)
          zawsze szukali ich poparcia...

To po pierwsze.
          A pod drugie. I to najzupelniej powaznie (to szczegolnie do Pana, Panie Kagan).
          Stany Zjednoczone nie maja dzisiaj zadnego interesu, aby kosztem Polski
          wzmocnic Niemcy... A bez zgody USA niewiele dzis na swiecie da sie zrobic...
          K: USA maja jak najbardziej interes, aby wzmocnic Niemcy. Bo bez Niemiec nie
          moga oni kontrolowac Europy. Same wyspy brytyjskie to za malo...
          USA zainwestowaly w Niemcy setki miliardow dolarow, w Polske praktycznie nic.
          Po przyjeciu (de facto) Rosji do NATO i klubu G-8 Polska nie jest potrzebna
          USA. Co wiecej: wrecz zawadza w poprawie stosunkiow z Rosja. A Rosja jest
          bardzo potrzebna Ameryce w tej twz. wojnie z terroryzmem. Polska zas,
          bezbronna i ze slaba gospodarka, nikomu nie jest potrzebna. Nawet Polakom,
          ktorym sie lepiej zyje poza Polska... :( Czy to sie komus podoba, czy nie... ;)
          Kagan
        • Gość: Mark Re: Nie dajcie sie oglupic... niektorym Niemcom.. IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 18:59

> Mieszkam w Niemczech 20 lat, wiec dobrze wiem, ze Niemcy, to moga nam
          nakukac..
          > .
          > Nawet nazwisko tej pani ze zwiazku "wypedzonych" nie jest mi dokladnie
          znane...
          > (a wypedzili, to sie sie oni sami, popierajac do konca Hitlera)
          > - Nie maja oni tu zadnego wiekszego politycznego znaczenia.
          >
          > To po pierwsze.
          > A pod drugie. I to najzupelniej powaznie (to szczegolnie do Pana, Panie
          Kagan).
          > Stany Zjednoczone nie maja dzisiaj zadnego interesu, aby kosztem Polski
          > wzmocnic Niemcy...
          > A bez zgody USA niewiele dzis na swiecie da sie zrobic...
          > Czy to sie komus podoba, czy nie...

Nacjonalistyczny parch znowu sie odezwal.Kiedy wracasz to twojej ojczyzny
          ty darmozjadzie.
          • Gość: J.K. Herr Mark, czemu nie jestes jeszcze w Reichu? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 19:07

1. Na swoje utrzymanie sam zarabiam, wiec prosze mi nie wytykac od darmozjadow.

2. Ty pruska Swinio, czemu nie jestes juz w Reichu ?
            - Czekaja tu na Ciebie!
            3. Sluchaj, na stronach "zwiazku wypedzonych" znajdziesz wielu, ktorzy Cie
            zrozumieja i przytula...
            Tylko holender, trzeba pisac po niemiecku, a to troche goscia z Opola meczy,
            co ?
            • Gość: Mark Re: Herr Mark, czemu nie jestes jeszcze w Reichu? IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 19:30

>
              > 1. Na swoje utrzymanie sam zarabiam, wiec prosze mi nie wytykac od
              darmozjadow.
              >
              > 2. Ty pruska Swinio, czemu nie jestes juz w Reichu ?
              > - Czekaja tu na Ciebie!
              > 3. Sluchaj, na stronach "zwiazku wypedzonych" znajdziesz wielu, ktorzy Cie
              > zrozumieja i przytula...
              > Tylko holender, trzeba pisac po niemiecku, a to troche goscia z Opola meczy,
              > co ?

Mam nadzieje ze takie nacjonalistyczne parchy jak ty wkrutce dostana
              24 godziny czasu i 20 kilo bagarzu i bilet w jedna strone i nie bedzie
              trzeba wiecej na takich darmozjadow pracowac.
              • Gość: J.K 4. powstanie slaskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 19:44
                Sluchaj, nie zapominaj tylko, ze masz do mnie mowic Herr Doktor, jako,
                ze mam dyplom i pracuje na uczelni, ktora osobiscie stworzyl Fryderyk Wilhelm.

A jak zechcesz zrobic 4. powstanie slaskie (tym razem w druga strone...),
                to pamietaj, jak sie spotkamy w okopie, z przyjemnosci strzele ci w ten glupi,
                pruski leb.
                • Gość: Mark Re: 4. powstanie slaskie IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 19:58
                  Gość portalu: J.K napisał(a):

> Sluchaj, nie zapominaj tylko, ze masz do mnie mowic Herr Doktor, jako,
                  > ze mam dyplom i pracuje na uczelni, ktora osobiscie stworzyl Fryderyk Wilhelm.
                  >
                  > A jak zechcesz zrobic 4. powstanie slaskie (tym razem w druga strone...),
                  > to pamietaj, jak sie spotkamy w okopie, z przyjemnosci strzele ci w ten
                  glupi,
                  > pruski leb.

Pamietaj 24 i 20 to ciebie biedzie po nocach meczyc nacjonalistyczny parchu.
    • Gość: snajper Potęga Prus. IP: *.acn.waw.pl 11.08.02, 18:11

> Slask,Mazury,Pomorze,Lubuskie.... ).

To Prusy były taką potegą, że po Śląsk sięgały ??? I Lubuskie także było ich ???

Snajper.
      • Gość: JB Re: Potęga Prus. IP: *.inetia.pl 13.08.02, 11:21
        Gość portalu: snajper napisał(a):

> Gość portalu: Wiadomosc napisał(a):
        >
        > > Nie tylko katolicki Stoiber i przewodniczaca Zwiazku Wypedzonych chca od
        > > Polski anulowania traktatow o wypedzeniu Niemcow z dawnych Prus (
        > > Slask,Mazury,Pomorze,Lubuskie.... ).
        >
        > To Prusy były taką potegą, że po Śląsk sięgały ??? I Lubuskie także było
        ich ??
        > ?
        >
        > Snajper.

Tak Snajperze. Do prus należała wieksza część dzisiejszej Polski z wyłaczeniem
        południowo wschodniej Polski, która należała do Austrii.

Votre JB
    • Gość: J.K. Herr Mark, hast Du Gehirnprobleme ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 20:11
      Wie ich es gerade erfahre, Du hast wohl echte Gehirnprobleme...
      Aber ich kann Dir gerne helfen.
      Wie Du womöglich seit langem weisst: - Arbeit macht frei...
      In jeder Hinsicht...

In meinem Institut brauchen wir gerade eine Putzhilfe.
      - Hast Du keine Arbeit? - Kein Problem. Ich helfe Dir gerne...
      Sag nur Bescheid...
      • Gość: Mark Re: IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 20:45

> Wie ich es gerade erfahre, Du hast wohl echte Gehirnprobleme...
        > Aber ich kann Dir gerne helfen.
        > Wie Du womöglich seit langem weisst: Arbeit macht frei...
        > In jeder Hinsicht... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        >
        > In meinem Institut brauchen wir gerade eine Putzhilfe.
        > - Hast Du keine Arbeit? - Kein Problem. Ich helfe Dir gerne...
        > Sag nur Bescheid...

Mach so weiter!Das,was du hier verbreitest,ist in Deutschland Strafbar.
        Also, die Sache mit den 24/20 kommt schneller als du denkst,du nationalistischer
        Idiot ohne Staatsangehoerigkeit.
        • Gość: J.K Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 20:51
          1. Aufzurufen zu Grenzänderung ist auch strafbar
          2. Und Preussen besteht nicht mehr...

• Gość: Mark Re: IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 21:04
            Gość portalu: J.K napisał(a):

> 1. Aufzurufen zu Grenzänderung ist auch strafbar
            > 2. Und Preussen besteht nicht mehr...
            >
            Wo steht bei mir etwas ueber Grenzaenderungen oder Preussen du Idiot!
            Traeumst du schon ?
            • Gość: J.K. Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.08.02, 22:51
              1. Pragne zauwazyc, ze ty pierwszy uzyles obrazliwych okreslen, typu "Polaczku"
              i "darmozjadzie", co na poczatku grzecznie przemilczalem.
              2. Podwazasz tez, ze to sami Slazacy wyzwolili Slask, i celujesz w kierunku
              podwazenia polskosci Slaska.
              Przegralbys kazdy proces. Nawet przed sadem niemieckim.
              Jak masz poglady zblizone do zwiazku wypedzonych, to spadaj z polskiego forum
              • Gość: Mark Re: IP: *.proxy.aol.com 11.08.02, 23:40

> 1. Pragne zauwazyc, ze ty pierwszy uzyles obrazliwych okreslen,
                typu "Polaczku"
                > i "darmozjadzie", co na poczatku grzecznie przemilczalem.
                > 2. Podwazasz tez, ze to sami Slazacy wyzwolili Slask, i celujesz w kierunku
                > podwazenia polskosci Slaska.
                > Przegralbys kazdy proces. Nawet przed sadem niemieckim.
                > Jak masz poglady zblizone do zwiazku wypedzonych, to spadaj z polskiego forum

Masz racje spadaj do polski ty nacjonalistyczny parchu.
                • Gość: J.K. Re IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.02, 07:14
                  Teoja "Proza" byla tak prostacka, ze podejrzewalem to, co teraz napisales,
                  juz w pierwszym zdaniu.
                  Mimo to pozwolilem Ci sie wyplakac...
                  • Gość: Mark Re: Re IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 16:48

> Teoja "Proza" byla tak prostacka, ze podejrzewalem to, co teraz napisales,
                    > juz w pierwszym zdaniu.
                    > Mimo to pozwolilem Ci sie wyplakac...

Tak prostacka ,ze takiego intelegintnego polskiego nacjonalisty wciaglem
                    do wypowiedzi o tresci faszystowskiej .Napewno ucieszyli by sie na twojej
                    uczelni gdyby dostali twoje wypowiedzi do przeczytania.

• Gość: mirmat Wymierajaca rasa chce Slaska !!!!!! IP: *.dialup.eol.ca 12.08.02, 17:19
      Mark napisal: Nacjonalistyczny parch znowu sie odezwal.Kiedy wracasz to twojej
      ojczyzny ty darmozjadzie.

J.K. ja i wielu innych musialo szukac ucieczki w czasach PRL-u na obczyzne bo
      nijaki Herr Hitler razem z nijakim Herr Stalin dokonali 4-tego rozbioru Polski
      ktory z modyfikacjami trwal do 1990 roku. Wiec nie darmozjady ale uchodcy,
      ktorzy wyjechali z Ojczyzny nie za chlebem ale z wilczym PRL-owskim biletem.
      Dzis niektorzy z nas planowali powrot ale przeraza ich Unijny anschluss.
      Kapujesz Mark???

Tak a propos. Jak sie zyje Hunom w kraju, ktorego stolica bedzie niedlugo
      Ankara. Widzialem cie Mark na tej anty-amerykanskiej demostracji z
      napisem "Bush du bist kein Berliner". Wkrotce Amerykanie przeniosa swe bazy do
      Polski wiec bedzie miejsca w bylych koszarach dla islamskich immigrantow. Czy
      jeszcze rodza sie jakies Szwabskie bachorki i czy wysylacie je do mardasow w
      Berlinie na nauke Koranu? Bo wkrotce by dostac pozycje w Bundestagu bedzie
      wymagana znajomosc wersetow.

• Gość: Mark Re: IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 17:43
        Gość portalu: mirmat napisał(a):

>
        > Tak a propos. Jak sie zyje Hunom w kraju, ktorego stolica bedzie niedlugo
        > Ankara. Widzialem cie Mark na tej anty-amerykanskiej demostracji z
        > napisem "Bush du bist kein Berliner". Wkrotce Amerykanie przeniosa swe bazy
        do
        > Polski wiec bedzie miejsca w bylych koszarach dla islamskich immigrantow. Czy
        > jeszcze rodza sie jakies Szwabskie bachorki i czy wysylacie je do mardasow w
        > Berlinie na nauke Koranu? Bo wkrotce by dostac pozycje w Bundestagu bedzie
        > wymagana znajomosc wersetow.
        >
        >
        >
        A w Kanadzie to podobno zimno jest i po ulicach biale niedzwiedzie chodza...
        • Gość: mirmat Re: Polowanie na niedzwiedzie IP: *.dialup.eol.ca 12.08.02, 18:09
          Na moje: Tak a propos. Jak sie zyje Hunom w kraju, ktorego stolica bedzie
          niedlugo Ankara. Widzialem cie Mark na tej anty-amerykanskiej demostracji z
          > napisem "Bush du bist kein Berliner". Wkrotce Amerykanie przeniosa swe bazy
          do Polski wiec bedzie miejsca w bylych koszarach dla islamskich immigrantow.
          Czy jeszcze rodza sie jakies Szwabskie bachorki i czy wysylacie je do mardasow
          w Berlinie na nauke Koranu? Bo wkrotce by dostac pozycje w Bundestagu bedzie
          wymagana znajomosc wersetow.
          >
          Mark odpisal: A w Kanadzie to podobno zimno jest i po ulicach biale
          niedzwiedzie chodza...

To prawda. Czasami moge takiego odszczelic z moje balkonu i mam pare trofelow
          na scianie.
          Ale Szwabskich niedzwiedzi nie widzialem. Przyjade razem z J.K. na moj rodzinny
          Slask by zapolowac jak sie tam pojawia.

• Gość: J.K. I do Marka i do Mirmata IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.02, 22:30
            Dziekuje Mirmat, odwaliles za mnie kawal ciezkiej roboty.
            Ale kolego Mark, nie mysl ze zamierzam cie dalej tepic.
            Bronie Polski bo jestem Polakiem, to powinno byc jasne.
            Ale nie jestem przeciw Niemcom.
            Jedziemy wszyscy na tym samym wozku.
            Musisz zrozumiec, ze Niemcy przegraly 2 wojny i ich samodzielna rola na swiecie
            sie skonczyla.
            Jestesmy wszyscy w NATO i trzymajmy sie Amerykanow i jakos na tym wyjdziemy.
            A jak nie, to dobrze wiesz, kto na tym skorzysta.
            Arabowie, Chinczycy, albo licho wie, kto jeszcze...
            • Gość: Mark Re: I do Marka i do Mirmata IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 23:07

> Dziekuje Mirmat, odwaliles za mnie kawal ciezkiej roboty.
              > Ale kolego Mark, nie mysl ze zamierzam cie dalej tepic.
              > Bronie Polski bo jestem Polakiem, to powinno byc jasne.
              > Ale nie jestem przeciw Niemcom.
              > Jedziemy wszyscy na tym samym wozku.
              > Musisz zrozumiec, ze Niemcy przegraly 2 wojny i ich samodzielna rola na
              swiecie
              >
              > sie skonczyla.
              > Jestesmy wszyscy w NATO i trzymajmy sie Amerykanow i jakos na tym wyjdziemy.
              > A jak nie, to dobrze wiesz, kto na tym skorzysta.
              > Arabowie, Chinczycy, albo licho wie, kto jeszcze...

Ty mnie tepic,to mial byc zart?Gdybym mial czas to w poprzednim watku
              wiedzial bym kto jest twoim pracodawca a zawartosc tego wyladowala
              by w jego skrzynce.Wiec uwazaj jesli nastepnym razem bedzie ci sie
              wydawalo ze spotkales rodaka.
              Jestes jednym z tych Polakow ktorych w moim zyciu spotkalem,ktorzy wszystko
              zrobili zeby sie dostac do innego swiata i mieli gleboko gdzies ich Polske.
              A gdy juz cos osiagneli na koszt nowego kraju pobytu (szczegolnie Niemcy)
              to przypomnieli sobie ze oni tak bardzo kochaja swoja ojczyzne.
              Nigdzie tylu nacjonalistow polskich nie spotkalem jak w Niemczech.
              (nawet w Polsce)
              I uwazam ,ze to jest chore,gdy zaden kraj nie gwarantowal takiej pomocy na
              starcie jak Niemcy.I jest to jedna z przyczyn ,dlaczego nie jestescie
              szanowani i akceptowani ,pomimo tak wielkiej sympati w latach 80tych.
              • Gość: Ania Re: Pytanie do Marka IP: *.upc.chello.be 12.08.02, 23:25
                Dlaczego kazdy z was,ktory pisze z proxy jest tak antypolski? Dlaczego sie
                cjowacie za proxy?Czego sie wstydzicie ?Ja nie mam nic do ukrycia to moj adres
                jest widoczny.A ty ?Piszesz po polsku ale nienawidzisz Polski i Polakow wolno
                ci ale moze sie przedstaw dupku w czyim imeniu piszesz.
                • Gość: Wiadomosc do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.08.02, 23:44
                  Tak jak czytam te Twoje watki i wpisy dotyczace problematyki Niemieckiej to
                  dochodze do dwoch
                  wnioskow :
                  1 ) albo jestes Aniu tendencyjnie urobiona przez czarno-biala propagande
                  antyNiemiecka w
                  Polsce .
                  2 ) istotnie np. Twoja rodzina poniosla ogromne straty w ludziach
                  podczas II swiatowki ( moze nawet i wiezniowie w obozach koncentracyjnych
                  byli ? ) .

ps. w kazdym badz razie masz ogromny,przejaskrawiony,zauwazalny,uraz w tym
                  wzgledzie......
                  • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 00:00

> Tak jak czytam te Twoje watki i wpisy dotyczace problematyki Niemieckiej to
                    > dochodze do dwoch
                    >
                    wnioskow :
                    >
                    > 1 ) albo jestes Aniu tendencyjnie urobiona przez czarno-biala
                    propagande
                    >
                    > antyNiemiecka w
                    >
                    Polsce .
                    >
                    > 2 ) istotnie np. Twoja rodzina poniosla ogromne straty w ludziach
                    > podczas II swiatowki ( moze nawet i wiezniowie w obozach koncentracyjnych
                    >
                    byli ? ) .

> Moja rodzina odniodla straty w ludziach.Twoja nie?No to ciesz sie.

> ps. w kazdym badz razie masz ogromny,przejaskrawiony,zauwazalny,uraz w
                    tym
                    >
                    > wzgledzie......

Mam a dlaczego mam nie miec?Skoro Niemcy maja ,ktorzy wywolali te wojne to ja
                    mam udawac,ze sie nic nie stalo?Policz sobie tylko lata od II wojny swiatowej
                    czy okupacja sowiecka przez tyle lat nie byla spowodowana ta wojna?
                    • Gość: Mark Re: do Ani IP: *.proxy.aol.com 13.08.02, 00:16
                      Gość portalu: Ania napisał(a):

>
                      > Mam a dlaczego mam nie miec?Skoro Niemcy maja ,ktorzy wywolali te wojne to ja
                      > mam udawac,ze sie nic nie stalo?Policz sobie tylko lata od II wojny swiatowej
                      > czy okupacja sowiecka przez tyle lat nie byla spowodowana ta wojna?

Alez doga Aniu ,czyz okres okupacji sowieckiej nie byl okresem na inny sposob
                      owocnym?
                      Pomysl 95%ludzi chodzilo do kosciola,nie bylo tyle kradziezy,qr...wa ,no
                      pomysl ile ludzi nie mialo okazji zejsc na zla droge toz to powinno
                      sie tym krasnoarmiencom znowu pomniki stawiac.
                      A pomyslec co to teraz jeszcze bedzie ,z ta EU przyjda Niemcy beda wywozic
                      polska ziemie,w kazdym szpitalu oddzial eutanazyjny ,nie,nie krasnoarmiency by
                      do tego nie dopuscili.
                      • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 00:31
                        Gość portalu: Mark napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                        >
                        >
                        > >
                        > > Mam a dlaczego mam nie miec?Skoro Niemcy maja ,ktorzy wywolali te wojne to
                        > ja
                        > > mam udawac,ze sie nic nie stalo?Policz sobie tylko lata od II wojny swiato
                        > wej
                        > > czy okupacja sowiecka przez tyle lat nie byla spowodowana ta wojna?
                        >
                        > Alez doga Aniu ,czyz okres okupacji sowieckiej nie byl okresem na inny sposob
                        > owocnym?
                        > Pomysl 95%ludzi chodzilo do kosciola,nie bylo tyle kradziezy,qr...wa ,no
                        > pomysl ile ludzi nie mialo okazji zejsc na zla droge toz to powinno
                        > sie tym krasnoarmiencom znowu pomniki stawiac.
                        > A pomyslec co to teraz jeszcze bedzie ,z ta EU przyjda Niemcy beda wywozic
                        > polska ziemie,w kazdym szpitalu oddzial eutanazyjny ,nie,nie krasnoarmiency by
                        > do tego nie dopuscili.

a tu juz skarbie pomyliles adres.Nie jestem katoliczka tylko ateistka mieszkam
                        w Belgii i nie mam nic przeciwko wstapieniu Polski do UE .A co do Niemcow to
                        bardzo mi sie podoba,ze stawiaja sie Bushowi.
                        • Gość: Mark Re: do Ani IP: *.proxy.aol.com 13.08.02, 00:55

>
                          > a tu juz skarbie pomyliles adres.Nie jestem katoliczka tylko ateistka
                          mieszkam
                          > w Belgii i nie mam nic przeciwko wstapieniu Polski do UE .A co do Niemcow to
                          > bardzo mi sie podoba,ze stawiaja sie Bushowi.

Ale ateizm nie wyklucza poczucia humoru,albo Ania wszystko jednak wziela
                          na powaznie?
                • Gość: Mark Re: Pytanie do Marka IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 23:50

> Dlaczego kazdy z was,ktory pisze z proxy jest tak antypolski? Dlaczego sie
                  > cjowacie za proxy?Czego sie wstydzicie ?Ja nie mam nic do ukrycia to moj
                  adres
                  > jest widoczny.A ty ?Piszesz po polsku ale nienawidzisz Polski i Polakow wolno
                  > ci ale moze sie przedstaw dupku w czyim imeniu piszesz.

Gdybym chcial to obrucic w zart to powiedzialbym ,ze wyznaje teze Stalina
                  "ze nalezy sie uczyc jezykow swoich wrogow".
                  A powaznie to nie lubie polskich nacjonalistow,a to co pewnie dla ciebie
                  jest patriotyzmem dla reszty swiata jest nacjonalizmem.I na te przypadlosc
                  cierpi bardzo duzo twoich rodakow.
                  A jesli chodzi o aol to masz racje nakrylas mnie ,to ja jestem ten Aolmann
                  co za pech nie dosc ,ze mam klopoty w ksiegowosci i kurs akcji leci na leb
                  to jeszcze ty mnie rozszyfrowalas,ajjjjjjjjjjjjjaaaaaaaajjjjjjjjjajjjjjjjjjjajj.
                  A tego "dupka " to powiedzmy ze nie zauwazylem.
                  • Gość: Ania Re: Pytanie do Marka IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 00:22

>
                    > > Dlaczego kazdy z was,ktory pisze z proxy jest tak antypolski? Dlaczego sie
                    >
                    > > cjowacie za proxy?Czego sie wstydzicie ?Ja nie mam nic do ukrycia to moj
                    > adres
                    > > jest widoczny.A ty ?Piszesz po polsku ale nienawidzisz Polski i Polakow wo
                    > lno
                    > > ci ale moze sie przedstaw dupku w czyim imeniu piszesz.
                    >
                    > Gdybym chcial to obrucic w zart to powiedzialbym ,ze wyznaje teze Stalina
                    > "ze nalezy sie uczyc jezykow swoich wrogow".
                    > A powaznie to nie lubie polskich nacjonalistow,a to co pewnie dla ciebie
                    > jest patriotyzmem dla reszty swiata jest nacjonalizmem.I na te przypadlosc
                    > cierpi bardzo duzo twoich rodakow.
                    > A jesli chodzi o aol to masz racje nakrylas mnie ,to ja jestem ten Aolmann
                    > co za pech nie dosc ,ze mam klopoty w ksiegowosci i kurs akcji leci na leb
                    > to jeszcze ty mnie
                    rozszyfrowalas,ajjjjjjjjjjjjjaaaaaaaajjjjjjjjjajjjjjjjjjjajj
                    > .
                    > A tego "dupka " to powiedzmy ze nie zauwazylem.

A jakich nacjonalistow lubisz?Kazdy sie jakos identyfikuje z jakims narodem?Ty
                    pewnie tez tylko z jakim?Zdradz mi skarbie te slodka tajemnice.
                    • Gość: Wiadomosc Re: Pytanie do Marka IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.08.02, 00:28
                      Gość portalu: Ania napisał(a):>
                      >
                      >
                      > A jakich nacjonalistow lubisz?Kazdy sie jakos identyfikuje z jakims narodem?
                      Ty
                      > pewnie tez tylko z jakim?Zdradz mi skarbie te slodka
                      tajemnice.

WIADOMOSC : i co mialby Ci Aniu odpowiedziec Marek zebys uwierzyla..... ?
                      Pewnie to,ze jest Niemcem co wyjechal ze Slaska Opolskiego do swojej ojczyzny-
                      RFN ?
                      • Gość: Ania Re: Do wiadomosci IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 00:33
                        Czekam caly czas na przeprosiny.
                    • Gość: Mark Re: Pytanie do Marka IP: *.proxy.aol.com 13.08.02, 00:42

> A jakich nacjonalistow lubisz?Kazdy sie jakos identyfikuje z jakims narodem?
                      Ty
                      > pewnie tez tylko z jakim?Zdradz mi skarbie te slodka tajemnice.

Alez droga Aniu do ktorej to klasy chodzimy 5 albo 4 no i czy ty nie powinnas
                      juz spac?Ale co tam to juz sprawa twoich rodzicow ,a wiec ja uwazam ze
                      uczen 5 klasy poznal by ze ja jestem ten typ od aol co siedzi w New York
                      i kocha tylko dulary ale jak juz poprzednio wspomnialem mam w tej milosci
                      pewne problemy.
                      I prosze,nie mow do mnie skarbie bo ja gustuje w dojrzalych kobietach.
                      • Gość: Ania Re: Pytanie do Marka IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 00:55

>
                        >
                        > > A jakich nacjonalistow lubisz?Kazdy sie jakos identyfikuje z jakims narode
                        > m?
                        > Ty
                        > > pewnie tez tylko z jakim?Zdradz mi skarbie te slodka tajemnice.
                        >
                        > Alez droga Aniu do ktorej to klasy chodzimy 5 albo 4 no i czy ty nie powinnas
                        > juz spac?Ale co tam to juz sprawa twoich rodzicow ,a wiec ja uwazam ze
                        > uczen 5 klasy poznal by ze ja jestem ten typ od aol co siedzi w New York
                        > i kocha tylko dulary ale jak juz poprzednio wspomnialem mam w tej milosci
                        > pewne problemy.
                        > I prosze,nie mow do mnie skarbie bo ja gustuje w dojrzalych kobietach.

Jak napisalam "dupku" to bylo zle pisze "skarbie " tez Ci nie pasuje.A tak w
                        ogole to nie podlizuj sie z tym odmladzaniem.Ja sobie siedze w Belgii i lubie
                        Euro.
                        • Gość: Mark Re: Pytanie do Marka IP: *.proxy.aol.com 13.08.02, 01:17

>
                          > Jak napisalam "dupku" to bylo zle pisze "skarbie " tez Ci nie pasuje.A tak w
                          > ogole to nie podlizuj sie z tym odmladzaniem.Ja sobie siedze w Belgii i lubie
                          > Euro.

Wiesz jak to jest,niekiedy sie okazuje ze kobiety z forum to maja orzeszki....
                          Aaa i powiedz mi jak to jest Euro ,bo ja to lubie od tylu.
                          • Gość: Ania Re: Pytanie do Marka IP: *.upc.chello.be 13.08.02, 01:25

>
                            >
                            > >
                            > > Jak napisalam "dupku" to bylo zle pisze "skarbie " tez Ci nie pasuje.A tak
                            > w
                            > > ogole to nie podlizuj sie z tym odmladzaniem.Ja sobie siedze w Belgii i lu
                            > bie
                            > > Euro.
                            >
                            > Wiesz jak to jest,niekiedy sie okazuje ze kobiety z forum to maja orzeszki....
                            > Aaa i powiedz mi jak to jest Euro ,bo ja to lubie od tylu.

sale pede.
              • Gość: J.K. Rzeczywiscie koniec. IP: *.scheins / 192.120.171.* 13.08.02, 09:11
                To, co piszesz na moj temat, to po prostu nieprawda.
                Czepiaj sie moze innych, jak masz ochote.
                Gdybys to "mojemu pracodawcy" na stol polozyl, to by sie usmial.
                Koniec. Wiecej korespondowal nie bede
    • ozpol Re: Koniec tkzw. ziem odzyskanych ? W snie!! 13.08.02, 01:07
      Wiadomosc co to jest za wiadomosc. Lecisz tekst propagandowo-wyborczy
      niemiaszkow. Powiedz co oni moga zrobic nam na tzw ziemiach odzyskanych.
      Przyslac wojsko - chyba nie
      Wysiedlic - jak i gdzie
      Wykupic - chyba jeszcze nie i raczej po co
      Nie przyrownuj tego do Izraela i Palestyny - zupelnie inna polityka i inna
      sprawa.
      Nikt nie bedzie umieral za Wroclaw/Breslau czy go broniac czy probujac odbic
      Wybory rzadza sie wlasnymi prawami i robi sie wszystko zeby zdobyc kilka glosow
      choc by to byla zupelna glupota.
    • goral11 Re: Koniec tkzw. ziem odzyskanych ? 13.08.02, 02:42

> Slask,Mazury,Pomorze,Lubuskie.... ). Takie roszczenia popiera takze (
      > nawet ! ) socjaldemokrata niemiecki i przewodniczacy Parlamentu Europejskiego
      > niejaki Klaus Hansch .
      > Skrytykowali oni nawet polskiego premiera L.Millera za odmowe
      > rzadan.
      >
      > ps. I teraz ,czy Polacy postapia tak jak Zydzi-Izraelczycy ?
      > I beda bronic swoich nowych ziem do upadlego ?
      > Czy popra wezwania Stoibera i szefa Parlamentu Europejskiego ?
      > Europa-UE napewno ( w tej sprawie...) bedzie anty-Polska jak jest obecnie i
      > Anty-
      > Izraelska ........
      >
      >
      > Albo Polacy zaczna sie zachowywac jak Izraelskie
      > Zydostwo ,albo .....hi,hi,hi.....

ale bzdury ziemie odzyskane są polskie rząd niemiecki traktatem uznał te
      granice a pozatym nienaruszalnosc granic gwarantuje nam NATO( USA)Niemcy chyba
      nie są tacy głupi zeby znowu zmieniec granice w europie juz dwa razy sie na tym
      przejachali, ale jak zaczną zmieniac to będzie koniec niemiec , a co do potęgi
      niemiec to należy ona do historii , niemcy to tylko potęga europejska ale nie
      swiatowa bez zgody USA Chin Rosji niemcy nic nie mogą zrobic , przecież wciąż
      stacjonują w niemczech wojska USA I Angielskie. Gdyby nawet sam kanclerz głosno
      krzyczał o powrocie tych ziem do niemiec nic by nie zdziałał,
      musisz sie ztym pogodzic sląsk lubuskie i warmia i mazury już nie nie wróca
      do niemiec morzesz dalej snic o potężnej rzeszy niemieckiej bo tylko w snach i
      marzeniach morzesz widziec te ziemie w granicach rzeszy
      • Gość: mirmat Re: Koniec tkzw. ziem odzyskanych ? IP: *.dialup.eol.ca 13.08.02, 04:00
        goral11 napisal:", przecież wciąż stacjonują w niemczech wojska USA I
        Angielskie. Gdyby nawet sam kanclerz głosno krzyczał o powrocie tych ziem do
        niemiec nic by nie zdziałał, musisz sie ztym pogodzic sląsk lubuskie i warmia i
        mazury już nie nie wróca do niemiec morzesz dalej snic o potężnej rzeszy
        niemieckiej bo tylko w snach i marzeniach morzesz widziec te ziemie w granicach
        rzeszy

Dobrze by bylo by te Amerykanskie wojska przeniesc z Niemiec do Polski.
        Szwabski anty-amerykanizm wyraznie juz zbrzydl Buszowi. Wyraznie ignoruje on
        Berlin. Slychac, ze razem ze Stanami bedziemy budowac tarcze przeciw rakietowa.
        To bylby dobry poczatek tozwoju naszej technologii i gwozdz do trumny
        niemieckich rewizjonistow. W koncu kiedy Kosciuszko i Pulaski pomagali
        Amerykanom to zaciezne oddzialy niemieckie walczyly z amerykanska rewolucja. O
        tym wie kazdy Amerykanin.

• Gość: . Re: Koniec tkzw. ziem odzyskanych ?++++ IP: 213.88.164.* 13.08.02, 08:33
          Panie Mirmat!
          Do panskiej wiadomosci:
          W latach siedemdziesiatych_
          1/6 ludnosci USA-pochodzenia niemieckiego.
          1/7-pocodzenia anglo-saksonskiego.
          • Gość: JB A moze tak świat bez Niemiec byłby Lepszy? IP: *.inetia.pl 13.08.02, 11:34
            Gość portalu: . napisał(a):

> Panie Mirmat!
            > Do panskiej wiadomosci:
            > W latach siedemdziesiatych_
            > 1/6 ludnosci USA-pochodzenia niemieckiego.
            > 1/7-pocodzenia anglo-saksonskiego.
    • Gość: J.K. WIEKSZOSC NIEMCOW, to normalni ludzie... IP: *.scheins / 192.120.171.* 13.08.02, 10:15
      Ta dyskusja staje sie powoli bezplodna.

Czas wreszcie otwarcie powiedziec, ze w tym watku chodzi o jakas "podpuche".

80 % Niemcow , to normalni ludzie, nastawieni pozytywnie do integracji
      europejskiej i podchodzacy ze zrozumieniem do Polski i Polakow.
      Mieszkam tu 20 lat i niezwykle rzadko spotykalem sie z niechecia....
      Ten watek zostal otwarty przez jakas agenture "zwiazku wypedzonych",
      po to aby w Polakach zasiac niepewnosc.
      Tymczasem zapewniam Was, ze zwiazek wypedzonych nie ma w Niemczech
      zadnego politycznego znaczenia i nie ma sie czego bac.
      wiekszosc Niemcow wie, gdzie zyje i chce dobrych stosunkow z USA,
      ale takze i z Polska.

A do tego klienta, ktory mnie tu nieustajaco zaczepia, moge tylko dodac,
      ze od poczatku mojego pobytu w Niemczech pracuje na uczelni (formalnie na pol
      etatu, ale praktycznie to na caly(), finansowo sie tu niczego nie dorobilem
      i nie mam i za co im w tym wzgledzie dziekowac.

Dr. J.K.
      • Gość: Mark Re: IP: *.proxy.aol.com 13.08.02, 18:52

> Ta dyskusja staje sie powoli bezplodna.
        >
        > Czas wreszcie otwarcie powiedziec, ze w tym watku chodzi o jakas "podpuche".
        >
        > 80 % Niemcow , to normalni ludzie, nastawieni pozytywnie do integracji
        > europejskiej i podchodzacy ze zrozumieniem do Polski i Polakow.
        > Mieszkam tu 20 lat i niezwykle rzadko spotykalem sie z niechecia....
        > Ten watek zostal otwarty przez jakas agenture "zwiazku wypedzonych",
        > po to aby w Polakach zasiac niepewnosc.
        > Tymczasem zapewniam Was, ze zwiazek wypedzonych nie ma w Niemczech
        > zadnego politycznego znaczenia i nie ma sie czego bac.
        > wiekszosc Niemcow wie, gdzie zyje i chce dobrych stosunkow z USA,
        > ale takze i z Polska.
        >
        > A do tego klienta, ktory mnie tu nieustajaco zaczepia, moge tylko dodac,
        > ze od poczatku mojego pobytu w Niemczech pracuje na uczelni (formalnie na pol
        > etatu, ale praktycznie to na caly(), finansowo sie tu niczego nie dorobilem
        > i nie mam i za co im w tym wzgledzie dziekowac.
        >
        > Dr. J.K.

Jestes nie tylko nacjonalistycznym parchem ale i klamca:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        I nie uwiera cie?
        Autor: Gość: J.K. IP: *.scheins / 192.120.171.*
        Data: 12-08-2002 11:34 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
        Sluchaj, mam dla ciebie 2 propozycje.

1. To niejaki Mark (proxy.aol.com), strasznie teskni za przylaczeniem Slaska
        do Reichu. P,odlacz sie do niego, to zalozycie tu oddzial "zwiazku wypedzonych".
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Nigdy nie twierdzilem ,ze chce przylaczenia Slaska do Niemiec.
        Chcialbym zaznaczyc ze omawianie przeszlosci historycznej Slaska a przyjaczenie
        go do Niemiec to dwie rozne rzeczy.

A co do tego ,ze nie masz za co dziekowac ,to jest to typowe podejscie
        takich jak ty -wam sie wszystko nalezalo.
        Jako Polak wyobraz sobie ze do Polski emigruje w wyniku represji polit wieksza
        liczba Ukraincow.
        Na poczatku sa zachwyceni ,za wszystko dziekuja, stopniowo staja na nogi
        przy wsparciu finansowym panstwa polskiego,zaczynaja prace ,w pracy koledzy
        im pomagaja bo sa jeszcze problemy z jezykiem.I tak czas leci ci emigranci
        uzyskali juz pewien status materialny(najwazniejszy ,ze wyzszy niz w ojczyznie)
        W glowach zaczyna sie budzic wielka milosc do kraju pochodzenia.
        W pracy ludzie czuja sie pewni ,wiec moga okazac tym ktorzy im na poczatku
        pomagali jak bardzo oni nie lubia Polakow,niektorzy nawet przy sniadaniu
        szukaja klotni i pretekstu zeby oswiadczyc "a Polacy to mordowali Ukraincow"
        itd. itd.Przy byle okazji sa proby ublizania wspolpracownikom Polakom w oparciu
        o II wojne swiatowa,zeby pozniej sie pochwalic przed kolegami jak to
        dopier...dzisiaj temu Polakowi.
        No i kiedys siadasz przed komputerem i czytasz post jednego ukrainskiego
        emigranta ze on nie ma za co Polsce dziekowac bo sie niczego nie dorobil.

Interpretacja dowolna.
        • Gość: mirmsat Polscy imigranci wiecej daja niz dostaja. IP: *.dialup.eol.ca 14.08.02, 01:54
          Mark napisal na lisr J.K.:A co do tego ,ze nie masz za co dziekowac ,to jest to
          typowe podejscie takich jak ty -wam sie wszystko nalezalo.
          Jako Polak wyobraz sobie ze do Polski emigruje w wyniku represji polit wieksza
          liczba Ukraincow.
          Na poczatku sa zachwyceni ,za wszystko dziekuja, stopniowo staja na nogi
          przy wsparciu finansowym panstwa polskiego,zaczynaja prace ,w pracy koledzy
          im pomagaja bo sa jeszcze problemy z jezykiem.I tak czas leci ci emigranci
          uzyskali juz pewien status materialny(najwazniejszy ,ze wyzszy niz w ojczyznie)
          W glowach zaczyna sie budzic wielka milosc do kraju pochodzenia.
          W pracy ludzie czuja sie pewni ,wiec moga okazac tym ktorzy im na poczatku
          pomagali jak bardzo oni nie lubia Polakow,niektorzy nawet przy sniadaniu
          szukaja klotni i pretekstu zeby oswiadczyc "a Polacy to mordowali Ukraincow"
          itd. itd.Przy byle okazji sa proby ublizania wspolpracownikom Polakom w oparciu
          o II wojne swiatowa,zeby pozniej sie pochwalic przed kolegami jak to
          dopier...dzisiaj temu Polakowi.
          No i kiedys siadasz przed komputerem i czytasz post jednego ukrainskiego
          emigranta ze on nie ma za co Polsce dziekowac bo sie niczego nie dorobil.
          Interpretacja dowolna.

Pomyliles imigrantow z Toga-Boga z wiekszoscia legalnych Polskich imigrantow w
          Niemczech, Kanadzie czy USA. Jestem pewien, ze Kanada zyskala ogromnie
          przyjmujac mnie do tego kraju 26 lat temu. Patrzac na innych Polskich
          imigrantow jestem pewien, ze tak samo jest w wypadku J.K. Zdecydowana wiekszosc
          Polakow co legalnie osiedlili sie na zachodzie oszczedzili swym krajom
          osiedlenia ogrom pieniedzy koniecznych do doprowadzenia czowieka do
          wieku "produkcyjnego". Biorac pod uwage zrodla Kanadyjskie zprezentowalem
          Kanadzie okolo 200 tysiecu dolarow bo tyle kosztuje nowoczesne panstwo
          wyksztalcenie czlonka spolecznosci od przedszkola, szkoly podstawowej do
          poziomu uniwesyteckiego razem ze wszystkimi swiadczeniami spolecznymi. Jestem
          pewien, ze podobnie wyglada w Niemczech. Od mojego przyjazdu za podatki jakie
          place ja i moja zona, utrzymujemy pewnie pare tutejszych rodzin na welfare.
          Oczywiscie na kazdego Polskiego imigranta przypada kilku immigrantow wiadomo z
          skad, ktorzy przywiezli innego typu "ekspertyzy" jak znajomosc handlu
          narkotykami, bandyctwo itp.
          Biorac pod uwage, ze moj wyjazd z Ojczyzny byl spowodowany pewnym ukladem z
          1945 roku, ktorego ofiara byla moja Ojczyzna i w ktorym maczaly rece wiecej czy
          mnie wszystkie kraje zachodnie, jestem wdzieczny i zobowiazany tylko POLSCE.
          Moj kraj osiedlenia ma zobowiazania do mnie za korzysci jakie zyskal w 26
          latach mojego przykladnego tu zycia.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka