jak_nie_jak_tak 22.07.05, 14:56 www.wprost.pl/ar/?O=78757&C=57 Poczytac warto. Metody niezmienne od lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jak_nie_jak_tak Mam tylko nadzieje, iz odpowiedz 22.07.05, 15:02 na pytanie ktore znajduje sie na samym koncu tego tekstu bedzie negatywna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Na dwoje babka wróżyła - zob. tekst Bronka 22.07.05, 15:06 w tym samym numerze o skutecznej nagonce na niepokornego dokumentalistę Zielińskiego bodaj, nie jest optymistyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Caly ostatni numer bardzo dobry. 22.07.05, 15:10 A historia Zielinskiego daje sporo do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Na dwoje babka wróżyła - zob. tekst Bronka 22.07.05, 16:13 ksiundz napisała: > w tym samym numerze o skutecznej nagonce na niepokornego dokumentalistę > Zielińskiego bodaj, nie jest optymistyczny... Zalewskiego. Jerzy Zalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus tylko dwa wyrazy i aż dwa wyrazy, i już jaśniej 23.07.05, 14:12 kataryna.kataryna napisała: > ksiundz napisała: > > > w tym samym numerze o skutecznej nagonce na niepokornego dokumentalistę > > Zielińskiego bodaj, nie jest optymistyczny... > > > > Zalewskiego. Jerzy Zalewski. i już wiemy, tzn. plopli wie, czy Kataryna jest za, czy przeciw tezie Bronka! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Propaganda w stylu komuny 22.07.05, 17:52 Milosnicy katataryna.kataryna na pewna sa zachwyceni, bo ten tekst Wildsteina to jedna wielka manipulacja w stylu Trybuny Ludu, albo Henryka Kollata - korespondenta Polskiego Radia z Bonn. Chocby takie cos: ""Odmawiając przekazania listy darczyńców komisji ds. Orlenu, Kwaśniewska (...) z punktu widzenia prawa raczej nie ma racji. Ale faktycznie ma tej racji 100 procent: posłowie Giertych i Wassermann nagłośnią każde nazwisko, które uznają za atrakcyjne dla mediów, oczywiście o ile zdążą przed Macierewiczem". To fragment komentarza Piotra Pacewicza, zastępcy naczelnego "Gazety Wyborczej" (z 27 czerwca 2005 r.). Rozumowanie Pacewicza w żadnym wypadku nie jest dopuszczalną w mediach polemiką z prawną normą ani krytyką prawniczej praktyki. Jest arbitralnym, a więc niedopuszczalnym postawieniem się ponad prawem. Wynika z niego, że są ludzie (Giertych, Wassermann, Macierewicz), którzy nie mogą się do prawa odwołać, i są tacy (Kwaśniewska), którzy nie muszą się do niego stosować. I to "GW" wyznacza, kto do jakiej grupy należy. " Pacewicz wedlug Wildsteina stawia sie ponad prawem poniewaz broni bezprawnych dzialan Kwasniewskiej, a krytykuje _jak_najbardziej_zgodne_z_prawem_dzialania_ Giertcha, Macierewicza i Wassermana. Nieco baczniej sledzacym wydarzenia polityczne, wiadomo jest ze WSZYSCY komentatorzy, nie tylko z lewj strony sceny politycznej, zgodnie stwierdzaja ze Komisja wilekorotnie zlamala prawo. Szczegolnie czesto i jaskrawie lamie prawo, ujawnijac niejawne materialy, z "teczek", z tajnych dokumentow prokuratury ale nie tylko. Jedyny Pan Wildstein zdaje sie tego nie wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak To sady oceniaja czy ktos zlamal prawo czy nie 22.07.05, 18:08 a nie jacys tam komentatorzy (WSZYSCY??? to znaczy kto Paradowska z Zakowskim pod reke?) Mozesz podac liste prawomocnych wyrokow w sprawie tego lamania prawa przez Komisje? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Od kiedy Wildsdtein jest sadem? 22.07.05, 22:38 jak_nie_jak_tak napisała: > a nie jacys tam komentatorzy (WSZYSCY??? to znaczy kto Paradowska z Zakowskim > pod reke?) No to o co w takim razie chodzi temu twojemu Wildsteinowi? Jezeli o wierszowke, to niech wykradnie i opublikuje dalsze spisy tresci z IPN- u, to kase zgarnie niezgorsza, a nie pisze ze Pacewicz mial czy nie mial prawa napisac tego czy owego. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Wildstein sadem nie jest, tak samo jak nim nie 23.07.05, 10:48 moze byc np Paradowska czy Stasinski. On opisuje tutaj pewne metody stosowane od dawna przez spora czesc srodowiska dziennikarskiego. Ps. Ty stosujesz te metody tutaj dalej sugerujac chociazby iz to Wildstein opublikowal liste katalogowa IPNu i jeszcze otrzymal za to wierszowke. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Ten Twoj Wildstein moglby przeczytac te 23.07.05, 12:15 swoje wypociny, i przynajmnie eliminowac z nich takie pasusy: " Rozumowanie Pacewicza w żadnym wypadku nie jest dopuszczalną w mediach polemiką z prawną normą ani krytyką prawniczej praktyki." Chyba ze to celowo zostawil! he! he! - Przypominam ze dziennikarz Bronislaw Wildstein napisal to zdanie w tekscie krytykujacym ograniczanie przez niektore osoby wolnosci pisania i ujawniana informacji wszelakiej. Wyjatkow bezczelny wal, ten Wildsteim! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Ty udajesz czy prostego tekstu nie 23.07.05, 14:03 jestes w stanie zrozumiec? Ps. Zdenerwowal niektorych ten tekst, oj zdenerwowal. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Masz na mysli swoje posty.. 23.07.05, 15:39 jak_nie_jak_tak napisała: > jestes w stanie zrozumiec? > Ps. Zdenerwowal niektorych ten tekst, oj zdenerwowal. - Powiedzialbym ze sa nawet prostackie..., bo chyba nie twierdzisz ze posty Wybitnego Dziennikarza Wprost, Wildsteina Bronislawa sa proste? Za taka percrpcja trudno ci zauwazyc manipulacje Wildsteina - szkoda, ale on wlasnie do takich jak ty je adresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Mistrz manipulacji dr.kidler oskarza! 23.07.05, 15:46 Lepiej spojrz jakie ladne zdjecie twojego idola jest przy tekscie o ktorym rozmawiamy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Oszutska i klamczucha! 23.07.05, 16:02 jak_nie_jak_tak napisała: > Lepiej spojrz jakie ladne zdjecie twojego idola jest przy tekscie o ktorym > rozmawiamy:)) Nie pisalem nigdy kto jest moim idolem, wiec twoje twierdzenie ze jakies zdjecie przedstawia mego idola jest zwyklym klamstwem i manipulacja, w stylu Wildsteina, lub Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Wildstein rydzykowcem?:))))) 23.07.05, 16:07 Co, moze jeszcze jaskiniowym antysemita? Ech, kidler, kidler coraz gorzej z toba! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler [...] 23.07.05, 16:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak A co ty tu prowadzisz jakies badania? 23.07.05, 16:27 Kto jest kogo wielbicielem a kto nie? To ciekawe... Tak ci zostalo z szalonych lat 80'? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Dlaczego dajesz coraz to glupsze posty? 23.07.05, 16:43 jak_nie_jak_tak napisała: > Kto jest kogo wielbicielem a kto nie? To ciekawe... > Tak ci zostalo z szalonych lat 80'? Szalonych - bo nakablowalas sie jak nigdy w zyciu!!! he! jak to prawda "wychodzi mimochodem". Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Wychodzi nawet nie mimochodem! 23.07.05, 16:48 Wystarczy poczytac twoje posty. Zszedles juz jak na moja osobe zbyt nisko wyzywajac tutaj jedna z dyskutanek w bardzo niewybredny sposob. Nerwy puszczaja, to widac w kazdym twoim poscie. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Wychodzi nawet nie mimochodem! 23.07.05, 18:07 jak_nie_jak_tak napisała: > Wystarczy poczytac twoje posty. Zszedles juz jak na moja osobe zbyt nisko > wyzywajac tutaj jedna z dyskutanek w bardzo niewybredny sposob. Pomawianie to jak widze twoja specjalnasc, prowakatorko. Albo posluguj sie konkretami, albo pisz se zmyslone, nieprawdziwe historie do "blagu" he! he! kataryna.kataryna. P.S. Ty nie jestes przypadkiem lala.laleczna? Ona miala identycnza maniere zaczynania postu w polu "temat", i rownie niewysoki poziom inteligencji jak twoj. Tylko ze nadawala z ministerstwa, wiec jedynie w godzinach sluzbowych i to by nie pasowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Hallo! Watek spada panie doktorze! 24.07.05, 00:58 Nic pan nie ma do dodania, na temat chociazby lal.lalecznych? Bo to oczywiscie ciekawe, zwlaszcza w wykonaniu nie byle jakiego doktora:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Panie doktorze Hoebelsie, co tam u Pana? 24.07.05, 01:51 Sorki troche z nazwiskiem problemy. Ale to chyba podobnie jakos, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Materiał archiwalny jawny jest jawnym :)))) 22.07.05, 19:23 > Komisja wilekorotnie zlamala prawo. Kiedy to ? > Szczegolnie czesto i jaskrawie lamie prawo, ujawnijac niejawne materialy, > z "teczek", z tajnych dokumentow prokuratury ale nie tylko. One są JAWNE Mopanku - pieczątkę mają JAWNE, jako historyk mogę je publikować gdzie chcę i kiedy chcę i NIC mi nie możesz Pan zrobić, zrozumiesz to raz wreszcie, ostatecznie ? - a Antoś też jest historykiem :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Materiał archiwalny jawny jest jawnym :)))) 22.07.05, 22:48 ksiundz napisała: > > Komisja wilekorotnie zlamala prawo. > > Kiedy to ? W trakcie swoich posiedzen ksiondzulku, akiedyz by inaczej. Np. wykluczajc mecenasa Widackiego. Czyzby kataryna.kataryna cie nie poinformowala. > > Szczegolnie czesto i jaskrawie lamie prawo, ujawnijac niejawne materialy, > > > z "teczek", z tajnych dokumentow prokuratury ale nie tylko. > > One są JAWNE Mopanku - pieczątkę mają JAWNE, jako historyk mogę je publikować > gdzie chcę i kiedy chcę i NIC mi nie możesz Pan zrobić, zrozumiesz to raz > wreszcie, ostatecznie ? - a Antoś też jest historykiem :))))))))))))))))) NIEJAWNE nie sa JAWNE Acan, jakbys sie nie zaklinal. Nie zamirzam Panu nic zrobic, bo kataryna.kataryna juz zdazyla zrobic pranie mozgu, wiec nic innego nie Mu zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Propaganda w stylu komuny 23.07.05, 00:13 Ty wiesz najlepiej jak wygląda propaganda w stylu komuny, bo ciągle się nia posługujesz. Nie warto z toba polemizować - wystarczy poczytać twoje wpisy, żeby wiedzieć skąd jesteś i po co piszesz na tym forum. Na szczęście, jakoś nie znajdujesz tu poklasku, sieroto z Mysiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Propaganda w stylu komuny 23.07.05, 08:38 iza.bella.iza napisała: > Ty wiesz najlepiej jak wygląda propaganda w stylu komuny, bo ciągle się nia > posługujesz. Nie warto z toba polemizować - wystarczy poczytać twoje wpisy, > żeby wiedzieć skąd jesteś i po co piszesz na tym forum. Na szczęście, jakoś nie znajdujesz tu poklasku, sieroto z Mysiej. Szkoda iza.bella.iza ze zamiast epitetu, nie umiescilas przynajmniej jedego przykladu by uzasadnic sowja teze, ze ciagle sie posluguje propaganda w stylu komuny. Bo ja twoja propagande widze chcby w poscie na ktory wlasnie odpowiadam: " Przeczytaj zanim oddasz głos na Cimoszewicza: www.gazetapolska.pl/..... " To wlasnie jest propaganda Pani Dyskutantko. Jezeli zas chodzi o poklask - uwazam ze jest to forum dyskusyjne, a nie ktorys tam Zjazd PZPR. ALe skoro ty i kataryna.kataryna lubicie poklask tak jak I Sekretarz Gierek, to zdobywajcie go sobie chocby na na tym forum. Tez sposob - Hitler np. zdobywal poklask w piwiarniach monachijskich. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Propaganda w stylu komuny 23.07.05, 13:01 dr.kidler napisał: > > Szkoda iza.bella.iza ze zamiast epitetu, nie umiescilas przynajmniej jedego > przykladu by uzasadnic sowja teze, ze ciagle sie posluguje propaganda w stylu > komuny. Przecież w tym wątku jest przykład twojej propagandy - reszta w wyszukiwarce:) > Bo ja twoja propagande widze chcby w poscie na ktory wlasnie odpowiadam: "Przeczytaj zanim oddasz głos na Cimoszewicza: www.gazetapolska.pl/..... " > To wlasnie jest propaganda Pani Dyskutantko. To jest antypropaganda Carexa:)))) W stylu komuny byłby panegiryk na jego cześć. A poza tym cytowanie czyjejś sygnarurki jest wbrew netykiecie. Mogłeś ją omówić. > Jezeli zas chodzi o poklask - uwazam ze jest to forum dyskusyjne, a nie > ktorys tam Zjazd PZPR. Skoro tak uważasz, to daj temu wyraz wreszcie. > ALe skoro ty i kataryna.kataryna lubicie poklask tak jak I Sekretarz Gierek, > to zdobywajcie go sobie chocby na na tym forum. Tez sposob - Hitler np. > zdobywal poklask w piwiarniach monachijskich. A to nawet nie jest propaganda, to jest świadectwo miałkości intelektualnej pewnego znachora, któremu się przyśnił tytuł doktora. Słodkich snów. kidlerku:)) I jeszcze jedno - podobiństwo brzmieniowe kidler-hitler jest zapewne przypadkowe i niezamierzone:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler [...] 23.07.05, 15:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza [...] 23.07.05, 22:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler [...] 24.07.05, 08:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler He! he! Odwolalas sie do Mysiej, Piekna :-) 24.07.05, 20:51 iza.bella.iza napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Zwroccie uwage ze Wildstein nie zajaknal sie 22.07.05, 15:12 ani slowem na Rzeczpospolita. To mnie zastanowilo... Aczkolwiek tekst trafny i warto poczytac nawet tym, ktorzy programowo nie cierpia WPROST. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak To akurat o nim dobrze swiadczy, 22.07.05, 15:17 Ma sprawe w Sadzie Pracy z Rzepa. A poza tym pozostawil tam kilku dobrych znajomych. Ps. I jeszcze jeden tekst z tego nr: www.wprost.pl/ar/?O=78756&C=57 ktory koresponduje z tamtym. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Zwroccie uwage ze Wildstein nie zajaknal sie 23.07.05, 12:50 asienka32 napisała: > ani slowem na Rzeczpospolita. To mnie zastanowilo... > > Aczkolwiek tekst trafny i warto poczytac nawet tym, ktorzy programowo nie > cierpia WPROST. > Myślę, że na temat Rzepy, która w ciągu paru miesięcy z najlepszego dziennika w Polsce stała się bezbarwną i nudną jak flaki z olejem gazetą, Bronek się jeszcze wypowie... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zwroccie uwage ze Wildstein nie zajaknal sie 23.07.05, 13:04 O i pan Wartburg murem za Wildsteinem :))) Wiatry historii dują :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Zwroccie uwage ze Wildstein nie zajaknal sie 23.07.05, 14:07 Lupek zdziwiony? Tezę, że wolności słowa w polskich mediach nie ma, głosiłem tutaj już parokrotnie. Przekornie uważam, że na Ukrainie jest w tej chwili większa niż w Polsce. Wildstein zadał sobie trud, za co mu chwała i stworzył podwaliny do publicznej dyskusji na ten temat. Po tym, czy do niej dojdzie, przekonamy się, czy są jeszcze jakieś resztki zagwarantowanej przez konstytucję wolności słowa w Polsce. Obawiam się jednak, że do tego nie dojdzie. Dyskusja będzie udaremniana albo skończy się na paru jałowych przepychankach w internecie. Tak się składa, że pogląd Wildsteina na temat tego, co się stało w Rzepie, jest mi znany, bo miałem okazję rozmawiać z nim na ten temat. Spacyfikowano tam dobrze zapowiadającą się ekipę dziennikarzy, którzy wywalczyli sobie dużą niezależność, czyli swobodę wypowiedzi. Dlaczego tę grupę rozwalono, czyimi rękami i w czyim interesie, nie musiał mi tłumaczyć, ale mam nadzieję, że jeszcze wypowie się publicznie na ten temat. Zresztą już teraz to zrobił (niebezpośrednio) we "Wprost" Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: Zwroccie uwage ze Wildstein nie zajaknal sie 23.07.05, 16:06 wartburg4 napisał: > Lupek zdziwiony? Tezę, że wolności słowa w polskich mediach nie ma, głosiłem > tutaj już parokrotnie. (...) Dobrze uslyszalem - glosiles TU, a nie w jakims podziemnym wydawnictwie? Jezeli mam racje, to chyba ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak No nie, to jeszcze nie jest Bialorus doktorze, 24.07.05, 19:49 Ale jeszcze dwa lata temu bylismy na najlepszej drodze w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Nie jestem doktorem laluniu ... 24.07.05, 20:50 ... tlumaczylem to juz wiekorotnie. jak_nie_jak_tak napisała: > Ale jeszcze dwa lata temu bylismy na najlepszej drodze w tym kierunku. W kwestii Bialorusi - powiedz to swemu idolowi - Bronkowi, bo to on napisal tekst w ktorym zakazuja Pacewiczowi pisac to, na co Pacewicz ma ochote, a rownoczesnie placze i biadoli w nim, jak to mozna pisac tego co sie chce. Jeli Wildstein dalej tak bedzie zakazywal lub nakazywal co dziennikarze maja pisac, to za kwartal wrocimy na droge bialoruska. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus asienka 32 zawsze czuje się bezpiecznie! why? 24.07.05, 06:24 asienka32 napisała: > ani slowem na Rzeczpospolita. To mnie zastanowilo... > > Aczkolwiek tekst trafny i warto poczytac nawet tym, ktorzy programowo nie > cierpia WPROST. > Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Nieznośnie lekka zbroja "Rycerza" 22.07.05, 17:02 Wszystkie gazety i czasopisma mają swój profil polityczny;wszyscy dziennikarze mają poglądy polityczne;wszyscy czytelnicy tez mają poglądy polityczne, a w ogóle to WSZYSCY chcą przekonać do swich poglądów innych i opluwają swoich przeciwników. Ja w tym artykule Wildsteina nie widzę nic mądrego,ani oryginalnego: zwykła polemika usiłująca zdyskredytować inne poglądy polityczne. Normalny dyskurs w demokratycznym kraju. Nawet "Rycerz" na uwłaszczonym peerelowskim "Wprost" MA PRAWO w tym uczestniczyć.Oczywiście:MA PRAWO,a NIE MORALNE PRAWO. ps.internauci też mają poglądy polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Moralne prawo.. 22.07.05, 17:14 dziewczynka.z.zapalkami1 napisał: > a w ogóle to WSZYSCY chcą przekonać do swich poglądów innych i opluwają > swoich przeciwników. Tak, najlepiej sprowadzic to do WSZYSTKICH, bo tak jest wygodnie dla tych ktorzy stosuja to nagminnie. Co do ocen moralnych to w przypadku dziewczynek z zapalkami trzeba bardzo uwazac. Po prostu moze byc nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Moralne prawo.. 22.07.05, 22:44 dziewczynka z zapalkami może tylko zaplić oświaty kaganek:) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Dziewczynko! 23.07.05, 00:20 A czy nie dziwi Cię, że w Polsce prawie wszystkie liczące się media mają TAKIE SAME linie programowe, a ich dziennikarze TAKIE SAME poglądy? Przecież nie chodzi o to, żeby media i ich ludzie nie mieli podlądów, tylko żeby te media dawały wyraz różnym poglądom - prawicowym, lewicom, centrowym, liberalnym, konserwatywnym itp. itd. I o tym tylko Bronek pisze - żeby media zechciały nadążać za wielością opinii Polaków i nie powtarzały po sobie jak papugi, ale tworzyły własne przeniklwe komentarze, artykuły, felietony i reportaże. Nadmiar politycznej poprawności i konformizmu jest zabójczy dla prasy, radia i TV. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:25 Od lat czekałam na taki tekst. Wiele z tego, co napisał Wildstein już było omówione na tym forum. Według mnie, wyraził on w swoim artykule to, co myśli znaczna część piszących na FK. Mam nadzieję, że to pierwsza jaskółka, która wiosnę zwiastuje i budzi nadzieję na odmianę w polskich mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:28 Ciekawe. Drugi raz spotykam się ze stwierdzeniem, że komisja śledcza nie musi być bezstronna. To mam takie pytanie - po co ona jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:31 rpq napisał: > Ciekawe. Drugi raz spotykam się ze stwierdzeniem, że komisja śledcza nie musi > być bezstronna. To mam takie pytanie - po co ona jest ? Gdzie się spotakałeś z takim stwierdzeniem? Chyba nie w moim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:37 rpq napisał: > To było w artykule który oklaskiwałaś. Możesz zacytować? Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:41 "Paragraf o wyłączeniu ze sprawy ze względu na "uzasadnioną wątpliwość co do bezstronności" przepisany jest z KPK i oczywiste jest, że nie może dotyczyć spraw politycznych." Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Brawo, Bronek!!! 23.07.05, 00:44 rpq napisał: > "Paragraf o wyłączeniu ze sprawy ze względu na "uzasadnioną wątpliwość co do > bezstronności" przepisany jest z KPK i oczywiste jest, że nie może dotyczyć > spraw politycznych." I wyczytałeś z tego, że cyt. "komisja śledcza nie musi być bezstronna." Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus brawo rpq! 23.07.05, 01:14 rpq napisał: > Ciekawe. Drugi raz spotykam się ze stwierdzeniem, że komisja śledcza nie musi > być bezstronna. To mam takie pytanie - po co ona jest ? Sejmowa komisja śledcza, składająca się z posłów reprezentujących kluby parlamentarne nie jest i nie może udawać bezstronnej, ponieważ posłowie są czynnymi politykami i realizują polityczne cele swoich partii. Wie to każdy, myślący obserwator, nie tylko, polskiej sceny politycznej. Nie oznacza to jednak ,że dzięki pracy takiej komisji, składającej się ze stronniczych posłów, opinia publiczna nie mogłaby sobie wyrobić własnego zdania o badanej sprawie i badających ją parlamentarzystach i przy najbliższych wyborach , kierując się tym zdaniem, odpowiednio głosować. Po to jest sejmowa komisja śledcza. ps "Rozumowanie Cimoszewicza" nie może być traktowane poważnie, ponieważ nie uwzględnia ono prostego faktu, a mianowicie ,że wypowiada je czynny polityk a więc osoba niebezstronna,chcąca uniknąć w ten sposób, niewygodnej dla siebie i swoich partyjnych przyjaciół, sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: brawo rpq! 23.07.05, 08:39 A jakie zdanie można sobie wyrobić na podstawie manipulacji i stronniczych ataków? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus dziś pytanie i ...dzisiaj odpowiedż 23.07.05, 19:10 rpq napisał: > A jakie zdanie można sobie wyrobić na podstawie manipulacji i stronniczych > ataków? Na podstawie manipulacji i stronniczych ataków można sobie wyrobić zdanie prawdziwe i fałszywe. Prawdziwe wymaga więcej wiedzy i wiecej pracy. Fałszywe jest, za to, częściej spotykane.Nie tylko wśród forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: dziś pytanie i ...dzisiaj odpowiedż 23.07.05, 20:08 > Prawdziwe wymaga więcej wiedzy i wiecej pracy. Czego fantastyczny przykład mieliśmy w dopiero co stoczonej bitwie o pargagraf 5 i 6. Obawiam się, że Twój zero-jedynkowy sposób postrzegania rzeczywistości ma niewiele wspólnego ze światem w którym przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dziś pytanie i ...dzisiaj odpowiedż 23.07.05, 20:23 Każde z nas żyje w Świecie, który uważa za najwłaściwszy dla siebie.Pojęcie Świata binarnego jest uproszczeniem ale w zupełności wystarcza żeby pokornie zwiesić głowę i przyznać się ,że prawie nic nie ROZUMIESZ z otaczającej Cię rzeczywistości, bez względu na gradient determinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: dziś pytanie i ...dzisiaj odpowiedż 23.07.05, 20:37 rpq napisał: > > Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus danie specjalne dla wybrednego prq 23.07.05, 20:44 www3.uj.edu.pl/alma/alma/42/01/11.html Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus zmiany klimatyczne 23.07.05, 11:12 Jerzy Zalewski... mój Boże... Człowiek był przez dekadę równo glanowany i wdeptywany w ziemię, a teraz poprawia się nawet jego nazwisko. No i zachwyca się niepokornoscią. Dziwne, że podobnych reakcji nie było kilka lat temu gdy komisje intelektuelów tłumaczyły widzom przed i po nocnej emisji "Obywatela Poety" jak należy prawidłowo rozumieć ten dokument. Może nie było odpowiedniego klimatu? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: zmiany klimatyczne 23.07.05, 11:15 Nie Bronisława Wildsteina owe zmiany dotyczą oczywiście. Na szczęście odporny na nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Herbert, Herling-Grudzinski, Zalewski... 23.07.05, 11:40 Bylo wielu glanowanych, wdeptywanych w ziemie. Masz racje, ze zaszly "zmiany klimatyczne". Tego rodzaju teksty jeszcze kilka lat temu nie mogly by sie ukazac we Wprost o czym Wildstein tez wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com nieznośna lekkość wolności słowa... 24.07.05, 07:19 Nad wolnościami III RP unoszą się upiory PRLu. Najbardziej kąśliwym i dokuczliwym upiorem jest ustawa o ochronie danych osobowych. Chociaż wskazuje się że jej rodowód jest unijny. Ale to tylko pozory. Gesty dla niepoznaki. To miała być ustawa chroniąca nas przed zalewem kolorowej reklamy a stała się tamą przed naszą najnowszą historią. Potężną tamą za którą się kryją skwapliwie różne kanalie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Ta ustawa nie jest taka zla, 24.07.05, 12:34 sposob jej interpretacji to oddzielny temat. Tutaj rzeczywiscie pani Kulesza rozrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Nieznosna wolnosc slowa, 24.07.05, 12:47 Ciekawe dlaczego Wildstein pisze to tygodniku, w którym od dawna jest miejsce tylko na jedynie słuszne poglądy? Może to jakaś aluzja pod adresem tow. Króla? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Tylko na jedynie sluszne poglady jest miejsce 24.07.05, 12:57 w wielu innych mediach. A Wildstein wspomina tez przeszlosc WPROST ktore przylaczalo sie do "politycznie poprawnych akcji": "Także "Wprost" uległ wówczas presji politycznej poprawności, krytykując rząd Olszewskiego. " Odpowiedz Link Zgłoś