Dodaj do ulubionych

FRONDA nr 36 ,a w niej

23.07.05, 16:06
bardz ciekawe teksty o tzw. 'śmierci mózgowej', przeszczepach organów,
homoseksualizmie, lewicowych intelektualnych mitach, itp.
www.xlm.pl/sklep.php?a=4&id=4466
Obserwuj wątek
    • maaax Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 23.07.05, 17:45
      cały nr b.interesujacy= polecam!
      • pereop Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 24.07.05, 16:14
        a może jakiś skrót byś napisał?
        • benmaimo Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 27.07.05, 09:28
          Pierwszy artykuł - "Obalenie mitu o nieomylności Margaret Mead" traktuje o
          książce "Dojrzewaniu na Samoa", która jak pisze autorka artykułu "była darem
          niebios zwłaszcza dla krytków cywilizacji zachodniej i religii
          chrześcijańskiej. Dawała naukową podbudowę pod relatywizację zachodniego
          pojęcia <<moralności>>, czyniła etykę seksualną względną i zależną od kręgu
          kulturowego, torowała w ten sposób drogę <<rewolucji seksualnej>> z jej
          postulatem <<wolnej miłości>>". Wykazuje, że Mead przedstawiając rzekomą
          swobodę i brak zachamowań seksualnych młodzieży dopuściła się delikatnie rzecz
          ujmując braku zachowania standardów naukowych.
          Kolejny artykuł traktuje o zastępczym sacrum i "nowych świętych". Od "Świętego
          Geneta, autora i męczennika" Sartre'a po Alfreda Kinseya, który twierdził, że
          dzieci, a nawet dwumiesięczne niemowlęta czerpią przyjemność z gwałcenia ich
          przez dorosłych.
          Dalej, skoro są nowi święci, to powinni też pojawić się nowi heretycy. I są.
          Heretykami są wszyscy ci, którzy wypowiadają się wbrew serwowanym przez nowy
          Urząd Nauczycielski ludzkości dogmatom.
          Wreszcie blok o śmierci mózgowej, tzw. kryterium harwardzkim, które powstało,
          by móc zabijać dawców by ratować biorców organów - takie narządy jak serce,
          płuca, czy wątroba można przeszczepić tylko od żyjącego człowieka. Blok zaczyna
          się artykułem o.Jacka Norkowskiego przedstawiającego zagadnienie, dalej
          artykuły neurologa, neurochirurga i wywiad z prof. Janem Talarem, który ze
          śmierci mózgowej wybudził 200 osób.
          Na dobry początek tyle. To nawet nie jest połowa.
          • pereop Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 27.07.05, 11:51
            i o to chodzi...co prawda sam już do frondy zajrzałem ale i tak dzięki - to się
            nazywa dobre podejście do sprawy - ucz się maaax od benmaimo

uszanowanie:
            Pereop
    • gauche Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 24.07.05, 18:00
      to tylko równowartosc kilku piwek- kup sobie.Warto.
      • pereop Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 24.07.05, 19:47
        kilku piw? chyba kilkunastu :) - a tak poza tym to liczyłbym na zachętę w
        postaci skrótu - ale cóż. Skoro to jest zbyt kłopotliwa prośba to ja już na to
        nic nie poradzę
        • maaax Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 25.07.05, 18:50
          skrót masz w linku w i w jednym z ww. postów, ale ty, swoim zwyczajem, tylko,
          excuse le mot, mędzisz :-(
          Za cene Frondy- kilka piwek w restauracji.
          A kilkanascie- to chyba jakichs siusiek.
          • pereop Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 26.07.05, 10:24
            ale mi skrót :)
            pofatygowałem się do empiku i za darmo przeczytałem wskazany artykuł - no cóż
            nie ma tam nic okrywczego - ale cóż jezeli autor myśli, że kogoś tym nawróci to
            jego problem - myślę że homoseksualiści (faceci) doskonale wiedzą jakie są
            problemy co do ewentualnego współżycia :)

a co do piw - to oczywiście że w pubie czy w restauracji to tylko kilka piw.
            Ale i z tańszych można znaleźć bardzo sympatyczne piwka :)
            • gauche Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 26.07.05, 17:57
              pereop napisał:

> ale mi skrót :)
              > pofatygowałem się do empiku i za darmo przeczytałem wskazany artykuł - no cóż
              Brawo brawo.

> nie ma tam nic okrywczego - ale cóż jezeli autor myśli, że kogoś tym nawróci to
              A co bys chcal odkrywczego? To przeciez wiadome dla kazdego normalnego, ze
              pederastia to zwykle nieestetyczne zboczenie - 'odkrywczosc" polega na tym, ze
              ktos nie bal sie o tym napisac i to wydrukowac.

> jego problem - myślę że homoseksualiści (faceci) doskonale wiedzą jakie są
              > problemy co do ewentualnego współżycia :)
              Moze oni i wiedza, chodzi o tych, ktorzy udaja, ze pedalstwo to tylko 2
              usmiechnieteych "gejów" trzymajacych sie za raczki

> a co do piw - to oczywiście że w pubie czy w restauracji to tylko kilka piw.
              > Ale i z tańszych można znaleźć bardzo sympatyczne piwka :)

No jakie?
              >
              >
              • pereop Re: FRONDA nr 36 ,a w niej 27.07.05, 11:57
                > A co bys chcal odkrywczego? To przeciez wiadome dla kazdego normalnego, ze
                > pederastia to zwykle nieestetyczne zboczenie - 'odkrywczosc" polega na tym, ze
                > ktos nie bal sie o tym napisac i to wydrukowac.

podręczniki medycyny już od dość dawna o tym uczą - fronda żadnego nowum nie
                odkryło - przełomu w dyskusji nie oczekuj :)

> Moze oni i wiedza, chodzi o tych, ktorzy udaja, ze pedalstwo to tylko 2
                > usmiechnieteych "gejów" trzymajacych sie za raczki

problem jak zwykle jest ograniczony tylko facetów - widać dwie kobiety to żaden
                problem dla ciebie

> No jakie?

polecam piwo Fuhrmann z browaru z Połczyn Zdrój - choć ciężko je zdobyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka