slon16 04.08.05, 07:03 To partia O.Rydzyka chciał mieć partię w parlamencie to ją ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
123rbr Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 07:10 Kłamca jasnogórski reprezentuje poziom Leppera. Kariera tego pana opiera się na licznych oszczerstwach, pomówieniach i (jak wyszło to przy okazji wyborów) szantażach. Giertychowie to najbardziej cyniczna i niebezpieczna formacja. Odpowiedz Link Zgłoś
parambol Mało! 04.08.05, 09:06 Ja tam nie zamierzam kandydować z listy LPR, o ile nie karzą mi podpisać zobowiązań, że: - w razie odejścia z ligi popełnię sepuku - powieszę na każdej ścianie (nawet w kiblu) portret Romana - będę równie bohatersko jak Roman demonstrował po naszej stronie granicy poparcie dla Polaków na Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: też mi alternatywa.. dawidku wysil się:-) 04.08.05, 11:43 gdzie twoja pomysłowość:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmos Lepper mi wprost zaimponował 04.08.05, 09:18 Nie wiem skąd ta nagonka, ale jeżeli ktoś logicznie pomyśli to trzeba przyznać rację Lepperowi. Dzięki temu nie będzie miał żadnych idiotycznych przepychanek i może wszystkich zdyscyplinować. Jak ktoś mu wezmie łapókę to nie będzie mógł powiedzieć, że nie może nic zrobić tylko facet wylatuje z Sejmu. A Nie tak jak jest teraz w SDL że mają "stowarzyszony klub łapowników". Niby to już nie SLD ale jak trzeba to poprzemy Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: Lepper mi wprost zaimponował 04.08.05, 10:11 To dobre rozwiązanie na niedobre czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Lepper mi wprost zaimponował 04.08.05, 10:15 Coś Ty wyprodukował? Kto wylatuje z Sejmu?? I na jakiej podstawie? Koleś może siedzieć w pierdlu a dalej jest posłem! Na dobrą sprawę to sam nie wiem kto i czy w ogóle może pozbawić parlamentarzystę mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: Lepper mi wprost zaimponował 04.08.05, 17:47 Nikt nie może pozbawic mandatu. Chyba że śmierć, nawet nie można się zrzeknąc. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Lepper mi wprost zaimponował???? 04.08.05, 10:33 mmos napisał > Nie wiem skąd ta nagonka, ale jeżeli ktoś logicznie pomyśli to trzeba przyznać > rację Lepperowi. Dzięki temu nie będzie miał żadnych idiotycznych przepychanek > i może wszystkich zdyscyplinować. co to za przywódca, który nie potrafi utrzymać dyscypliny członków swojej partii? i dalej pcha się do władzy - co będzie jak ją zdobędzie? WSZSCY POLACY BĘDĄ MUSIELI PODPISAĆ WEKSLE IN BLANCO żeby WÓDZ-popapraniec miał niezbędną dyscypline oraz posłuch w społeczeństwie? jeśli ktoś logicznie pomyśli to uchwyci, subtelną(dla niektórych) różnice między partią polityczną a organizacją paragospodarczą opartą na prawie wekslowym, przeznaczoną do tłuczenia Kasy - od podatników dla władzy partyjnej - do czego nam takie partie? Do niczego - powinni podziałac za własne pieniądze, i na własny rachunek zatrudniać po "zaledwie" 5.000 zł za "bierność, mierność ale wierność" i noszenie partyjnej teczki. Barak "idiotycznych przepychanek" mozna uzyskać znacznie taniej - przez powrót do systemu jednopartyjnego obejrzyj sobie kroniki z obrad sejmu PRL, nie wiem co tam może zaimponować, sejm marionetkowy PRL to był ten szczyt demokracji - to po co było to zmieniać?? gromada kukiełek podnoszących rączki na jeden gest wodzunia, bo jak nie to dopisze mu na wekslu jedno zero przy kwocie. Wybierajmy posła (Osobę), a nie dojną krowę dla jakiegoś kacyka. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Lepper mi wprost zaimponował 04.08.05, 12:55 > Nie wiem skąd ta nagonka, ale jeżeli ktoś logicznie pomyśli to trzeba przyznać > rację Lepperowi. Dzięki temu nie będzie miał żadnych idiotycznych przepychanek > i może wszystkich zdyscyplinować. I tego się właśnie trzeba bać. Demokracja przestaje być demokracją, gdy posłowie mogą być szantażowani - wszystkie sznurki trzyma posiadacz weksli. W takiej sytuacji sejm przestaje być potrzebny - zamiast posłów z kartami do głosowania zapraszamy Andrzeja i Romana z wekslami. Szybko i bez niepotrzebnych przepychanek przegłosują co trzeba, niczym na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, tylko zamiast akcji będą weksle. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd mmos MNIE LEPPER I GIERTYCH PRZERAŻAJĄ 04.08.05, 13:19 Bo poseł, który będzie miał wybierać miedzy własnym sumieniem (czytaj gigantycznymi długami), a "jedyna i słuszną linia partii" wybierze linie partii. To jest przerażające, ze niektórym sie to podoba. To jest prosta droga do totalitaryzmu. Przypomina mi to działania decydentów partii komunistycznych. na wielu niepokornych służby bezpieczeństwa haki, w tym przypadku role haku pełni weksel. Jednak jak niepokorny nawet z własnych szeregów, stawał się zbyt niewygodny, to sie go udupiało np wsadzało do paki (teraz tym straszakiem będzie weksel). PS. Szkoda, że ludzie tego nie widzą, bo głosując na nich sami sobie pętle na głowę zakładają. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 www.pkb.nrd ! 04.08.05, 14:08 Ty nic, a nic nie rozumiesz. Każdy kandydat do parlamentu z listy LPR-u nim się zdecyduje kandydować właśnie z tej listy, najpierw zapoznaje się z programem partii. Jeśli program nie odpowiada, to nie możemy mówić o rozterce "program partii - własne sumienie", albowiem taki człowiek rezygnuje z kandydowania z ramienia tej partii. A jeśli program odpowiada, to jakąż rozterkę ów człowiek ma mieć ??? Droga LPR-u nie jest drogą do totalitaryzmu, tylko do normalności. Ty pisząc "droga do totalitaryzmu" nawet nie wiesz, na czym polega totalitaryzm, w przeciwieństwie do mnie, bo go przeżyłem na własnych plecach. Więc przestań za przeproszeniem pieprzyć, bo robi mi się niedobrze, jak czytam takie wywody, które nijak się mają do rzeczywistości. Na dodatek pisane przez kogoś, kto tylko z nienawiści do organizacji to pisze, albowiem obawia się, że wreszcie LPR rozliczy zdrajców mojej Ojczyzny i wprowadzi normalność nawet wtedy, jeśli postkomuniści i libertyni okrzykną tę partię partią faszystowską. Albo w końcu będzie porządek w Polsce ( nawet za przyczyną tzw. partii wodzowskiej, w której Giertych wie, że miękkość w polityce do niczego nie doprowadzi, stąd to "branie wszystkiego za mordę" twardą ręką ), albo nadal będzie taki "rozpiździaj", a może i większy za przyczyną PO, która zamierza prowadzić "politykę pijaka" ( wyprzedać wszystko z domu, co jeszcze zostało, byle by się tylko napić ! ). Ci, którzy mają nieczyste zamiary wobec Narodu, a widzą, co zamierza LPR, - natychmiast atakują tę partię, pomawiając ich, że są partią faszystowską, skrajnie nacjonalistyczną, gdyż wiedzą dobrze, że ich zamiary nie są "czyste" wobec Polaków, - więc lepiej zastosować obronę swych "racji" w postaci ataku. Mam dla ciebie propozycję : Jak dożyjesz i ja też, to powróćmy do tego tematu za 2 -3 lata. Wówczas zobaczysz, kto miał rację. Ale wiedz jedno : jeśli się okaże, że dziś racja była po mojej stronie, to nie zostawię na tobie "suchej nitki" i zgnoję cie publicznie tak, że będziesz spalony na zawsze i nikt nie będzie się liczył z twoimi poglądami. A że tak będzie, jestem przekonany nie na 100 %, ale na 200. _______________ Nie bój się, pomyśl, myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
dexim Re: www.pkb.nrd ! 04.08.05, 14:31 W Sejmie tej kadencji moglismy zauważyć proces rozdrabniania zwycięskich partii na mniejsze ugrupowania. Z samej LPR wyłoniły się 4 mniejszościowe formacje: Macierewicza, Janowskiego, Krotula i Łopuszańskiego. Nie wspomnę o innych partiach. Zabezpieczenie się przed wystepowaniem w przyszłości posłów z danego klubu leży nawet w interesie demokracji, gdyż skuteczny Sejm to ten, w którym ugrupowania są w stanie przeprowadzać ustawy w sposób sprawny. Rozdrobnienie nigdy temu - z samej zasady - służyć nie będzie. Śmieszy mnie oburzenie innych forumowiczów, idealistów i utopistów nie znających realiów politycznych. Prawda jest taka - każdy ma możliwość odmówić podpisania takich weksli i zrezygnować z udziału w pracach tejże partii. O problemie moglibyśmy mówić dopiero wówczas, gdyby dopuszczano się PRZYMUSU... Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd TO PRAWDA JUŻ DAWNO ODKRYTA PRZEZ HITLERA 04.08.05, 17:04 Że pluralizm polityczny nie sprzyja szybkiemu uchwalaniu prawa. Dlatego chłopak poszedł po rozum do głowy i po styczniowych wyborach z 1933 roku szybko przeprowadził kolejne, w których już wygrała tylko jedna partia. A potem to juz rzeczywiscie błyskawicznie uchwalano nowe prawo. Nie tracono zbędnego czasu na skomplikowane procedury. nie szukano większości. 1934 r. ustawy norymberskie.... PS. Swoją drogą to ciekawe kogo jako pierwszego Giertych usunąłby ze swoich szeregów jako "człowieka który zawiódłby jego zaufanie" Odpowiedz Link Zgłoś
screwball Re: www.pkb.nrd ! 04.08.05, 14:35 doktor.1 napisał: > Ty nic, a nic nie rozumiesz. --zatem prosze uswiadom nas > Każdy kandydat do parlamentu z listy LPR-u nim się zdecyduje kandydować > właśnie z tej listy, najpierw zapoznaje się z programem partii. --program to jedno, a co sie potem wyprawia to drugie, program jest tyle wart co papier na ktorym go zapisano > Jeśli program nie odpowiada, to nie możemy mówić o rozterce "program partii - > własne sumienie", albowiem taki człowiek rezygnuje z kandydowania z ramienia > tej partii. A jeśli program odpowiada, to jakąż rozterkę ów człowiek ma mieć ?? > ? > Droga LPR-u nie jest drogą do totalitaryzmu, tylko do normalności. --w sposob oryginalny pojmujesz slowo "normalnosc" > Ty pisząc "droga do totalitaryzmu" nawet nie wiesz, na czym polega > totalitaryzm, w przeciwieństwie do mnie, bo go przeżyłem na własnych plecach. > Więc przestań za przeproszeniem pieprzyć, bo robi mi się niedobrze, jak czytam --nikt Ci nie karze czytac, poki co zyjemy jeszcze w "nienormalnej" rzeczywistosci i mamy prawo wyboru > takie wywody, które nijak się mają do rzeczywistości. Na dodatek pisane przez > kogoś, kto tylko z nienawiści do organizacji to pisze, albowiem obawia się, > że wreszcie LPR rozliczy zdrajców mojej Ojczyzny i wprowadzi normalność nawet > wtedy, jeśli postkomuniści i libertyni okrzykną tę partię partią faszystowską. --rozliczy rozliczy, uwazaj zeby sie nie rozpedzili i Ciebie nie rozliczyli przypadkiem > Albo w końcu będzie porządek w Polsce ( nawet za przyczyną tzw. partii > wodzowskiej, w której Giertych wie, że miękkość w polityce do niczego > nie doprowadzi, stąd to "branie wszystkiego za mordę" twardą ręką ) --wlasnie tak rodza sie totalitaryzmy. Skad ta tesknota za "mocna reka"? chyba wiem- wszak doswiadczyles totalitaryzmu na wlasnej d.., a czym skorupka nasiaknie tym pozniej traci , albo nadal > > będzie taki "rozpiździaj", a może i większy za przyczyną PO, która zamierza > prowadzić "politykę pijaka" ( wyprzedać wszystko z domu, co jeszcze zostało, > byle by się tylko napić ! ) --z tej wyprzedazy- jakby sie dobrze przyjzec budzetowi- to zyja glownie wyborcy lpr i samoobrony, wszak skad sa finansowane zasilki, renty i emerytury . Ci, którzy mają nieczyste zamiary wobec Narodu, --mocno powiedziane, Narod musi sie miec na bacznosci, wrog czai sie wszedzie > a widzą, co zamierza LPR, - natychmiast atakują tę partię, pomawiając ich, > że są partią faszystowską, skrajnie nacjonalistyczną, --a nie jest tak? czy moze cos przeoczylem? gdyż wiedzą dobrze, > że ich zamiary nie są "czyste" wobec Polaków, - więc lepiej zastosować obronę > swych "racji" w postaci ataku. --podobno PO szykuje plany budowy obozow zaglady dla Narodu > Mam dla ciebie propozycję : > Jak dożyjesz i ja też, to powróćmy do tego tematu za 2 -3 lata. Wówczas > zobaczysz, kto miał rację. > Ale wiedz jedno : jeśli się okaże, że dziś racja była po mojej stronie, > to nie zostawię na tobie "suchej nitki" i zgnoję cie publicznie tak, > że będziesz spalony na zawsze i nikt nie będzie się liczył z twoimi poglądami. --Amen > A że tak będzie, jestem przekonany nie na 100 %, ale na 200. _____________ > > Nie bój się, pomyśl, myślenie nie boli. --czasem widac, ze boli Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd doktor.1!!!!!!!!!! 04.08.05, 16:55 > Mam dla ciebie propozycję : > Jak dożyjesz i ja też, to powróćmy do tego tematu za 2 -3 lata. Wówczas > zobaczysz, kto miał rację. > Ale wiedz jedno : jeśli się okaże, że dziś racja była po mojej stronie, > to nie zostawię na tobie "suchej nitki" i zgnoję cie publicznie tak, > że będziesz spalony na zawsze i nikt nie będzie się liczył z twoimi poglądami. > A że tak będzie, jestem przekonany nie na 100 %, ale na 200. Inaczej. Bedziesz miał rację jak LPR dojdzie do władzy, bo wtedy będzie tylko jedna racja. A to że mnie zgnoisz? No cóż...takie są systemy totaliatrne, że sie cały czas kogoś gnoi, jakiegos libertyna, liberała, masona, Żyda, pedała itp. Obecnie np. na Białorusi Łukaszenko gnoi Polaków "bo to on ma rację". Coż pociesza mnie fakt, że napewno znajdę się w doborowym towarzystwie. > _______________ > > Nie bój się, pomyśl, myślenie nie boli. A teraz idź do Goździkowej. ========== "Czasami lepiej milczeć i udawać mądrego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości" doktorze. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 09:43 Godne naśladowania cele i sposoby w rozwojiu naszej polityki wyznacza Samoobrona lecz już znalazła swoich naśladowców.Jest to potwierdzenie słuszności założeń,że za politykę ,sferę programową,etyczną i moralną trzeba być odpowiedzialnym.W wypadku gdy dany poseł przestaje się identyfikować,z wyborcami z danej opcji,powinien zostać wydalony z Sejmu Bo wszak wybrany został do reprezentowania swoich wyborców ,a nie pobierania diet.Rozrost planktonu i renegatów w obecnym Sejmie daje pełne prawo do takiego traktowania ludzi niepoważnych politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 09:47 Poseł został wybrany przez naród a nie konkretnych wyborców i dlatego nie musi przyjmować instrukcji o nich. W tym wypadku może odchodzic z partii. ciekawe tylko e ludzie odchodza z partii ktore sa najmniej wiarygodnie (lpr samoobrona SLD) a zostaja w PO i PiS??? Weksle za dostanie się do sejmu to dla mnie zastepowanie moralności przymusem Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 10:10 Ugrupowania POPIS są powiązane mafijnie od !6 lat,więc ich jedność w celu dalszej degręgolady w tym kraju,i nie rozliczeniu afer i skutków niekompetentnych rządów AWS PC UW jest zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 10:45 Czy mi się wydaje czy ty sugerujesz, że: Ugrupowania LPR i Samoobrona nie sieją degrengolady!!!! Ludzie ja padnę ze śmiechu. Lepper nie szanujący prawa, jeden gościu zboże zwinął, Renia sama podpisy sobie robiła, lepper jedyny słuszny, giertych jedyny słuszny, czystki w partii. Hasła oszczercze, demagogia, zło. To jest cecha tych partii. Jak dojdą do władzy to dopiero będą afery a niekompetencja wprost kuriozalna :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 10:54 Samoobrona będzie musiała przywrócić w kraju poszanowanie prawa,godne życie i rozliczenie okresu eksterminacji własnego Narodu.Oczywiście siły antypolskie przeszkadzają w takim rozwiązaniu.Lecz w systemie demokratycznym ,Naród taki mandat nam da. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 10:58 Podsądni, skazańcy i recydywa będą w Polsce przywracać prawo. Jakie prawo?????? Zdecydowanie stuknij się kobieto w głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY ŁAMANIA PRAWA 04.08.05, 11:33 Samoobrona to jest dopiero mafia Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: oni juz byli... 04.08.05, 11:44 Andrzej Lepper przewodniczący Samoobrony,członek PZPR lata rządów partii: 1948-89 Stanisław Łyżwiński wiceprzewodniczący Samoobrony, poseł ZSL, radny lata rządów partii: 1949-90 Danuta Hojarska skarbnik Samoobrony, poseł ZSL, PSL lata rządów partii: ZSL - 1949-90; PSL - 1993-97, 1997-2001 Alfred Budner członek Prezydium Rady Krajowej Samoobrony, poseł PZPR, członek Komitetu Miejskiego PZPR w Sieradzu lata rządów partii: 1948-89 Kazimierz Zdunowski szef zespołu ekspertów Samoobrony PZPR lata rządów partii: 1948-89 Bolesław Borysiuk ekspert Samoobrony ds. gospodarczych PZPR, Towarzystwo Przyjaźni Polsko-Radzieckiej (sekretarz Zarządu Głównego) Lata rządów partii: 1948-89 Janusz Maksymiuk dyrektor Biura Samoobrony PZPR, poseł SLD, PSL lata rządów partii: PZPR - 1948-89; SLD - 1993-97, 2001-04; PSL: 1993-97, 2001-04 Ryszard Czarnecki ekspert Samoobrony AWS, ZChN - minister w rządzie Jerzego Buzka, szef Komitetu Integracji Europejskiej lata rządów partii: AWS - 1997-2001; ZChN - 1992-93, 1997-2001 Renata Rochnowska poseł Samoobrony PZPR lata rządów partii: 1948-89 Mieczysław Aszkiełowicz poseł Samoobrony PSL, radny, członek zarządu gminy lata rządów partii: 1993-97, 2001-03 Włodzimierz Czechowski poseł Samoobrony PZPR, KPEiR lata rządów partii: PZPR - 1948-89 Zbigniew Dziewulski poseł Samoobrony PZPR lata rządów partii: 1948-89 Lech Kuropatwiński poseł Samoobrony PZPR lata rządów partii: 1948-89 Józef Cepil poseł Samoobrony ZSL, PSL lata rządów partii: ZSL - 1949-90; PSL - 1993-97, 2001-03 Marian Kwiatkowski poseł Samoobrony PSL, senator lata rządów partii: 1993-97, 2001-03 Adam Ołdakowski poseł Samoobrony PSL lata rządów partii: 1993-97, 2001-03 Henryk Ostrowski poseł Samoobrony PSL lata rządów partii: 1993-97, 2001-03 Kazimierz Wójcik poseł Samoobrony ZSL lata rządów partii: 1949-90 Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 12:00 Jolu droga samoobrona mandat dostanie kiedy za 15 lat. Kobieto w tej partii jest więcej złego niż w SLD przejrzyj na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 12:56 Po 1. Pani nie ocenia w/w ugrupowan w sposob krytyczny, bo nie potrafi wyjsc pani poza horyzont wlasnych pogladow politycznych. Zrozumiale. Niezrozumiale sa tylko poglady, ale to na marginesie. Po 2. Pojmuje Pani polityke w sposob statyczny, a jest ona tak zmienna jak czlowiek. Weksle moze i zdyscyplinuja, ale ograniczaja wolnosc, co jest sprzeczne z Konstytucja. Knebluja swobode dzialania, a w ten sposob nie da sie stanowic skutecznego i elastycznego prawa. P.S. Mowi sie, ze tylko krowa nie zmienia pogladow. -- Jedno jest pewne... Cimoszewicz nie ma jaj, a Kaczynski ma malego fiutka... Odpowiedz Link Zgłoś
jejku_jejku Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 14:17 Jolka, co brałaś??????? przyznaj się!!!!!!! bo nie uwierzę, że ty tak sama z siebie takie bzdury piszesz, albo co gorsza jeszcze w nie wierzysz Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 15:42 O jej! Kobieto ty operujesz jakimś niestrawnym językiem. Rozumiem, że popierasz Leppera, a może nawet w to wierzysz, ale weź na spokojnie przeczytaj co i jak napisałaś. Czy to dla ciebie nie brzmi histerycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 17:50 > Samoobrona będzie musiała przywrócić w kraju poszanowanie prawa,godne życie i > rozliczenie okresu eksterminacji własnego Narodu.Oczywiście siły antypolskie > przeszkadzają w takim rozwiązaniu.Lecz w systemie demokratycznym ,Naród taki > mandat nam da. ale to przeciez Samoobrona najwiecej łamie prawa???? żadna inn partia nie fałszowałą podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 17:49 Jaki układ mafinjy??? Lepepr z neizapłaconych kredytów nakradł więcej niz połowa posłów w tym parlamencie. Piskorski był w 1989 r. na I roku studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 10:18 Godne naśladowania??? Co więc za bydło startować będzie z list tych partji skoro trzeba się przed nim zabezpieczać? To jest raczej żałosne że partie te nie są w stanie wystawić takich kandydatów co do których są pewni i maja pełne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 11:15 Do pewnego prymitywa!Primo! Samoobrona była sądzona i skazywana zawsze z powodów politycznych jak np: Walentynowicz,Piłsudski.Sekundo!Vox populi ,vox dei. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 11:19 No jasne że były to procesy polityczne. Wszytsko mozna pod do podciągnać. Rozboje, kradzieże, oszustwa... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 11:35 jak ktoś ukradł albo zniszczył czyjeś mienie to jest to złamanie prawa, bez względu na opcję polityczną Samoobrona to banda kryminalistów z największym kryminalistą na czele, który kpi sobie z prawa w żywe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Do jola-dywity 04.08.05, 12:00 Droga Jolu, Bardzo mi przykro, ale dopoki nie pozbedziecie sie Andrzeja Leppera jako przywodcy waszej partii, to chocbyscie i zlote jajka znosili to i tak Wam nie uwierze. Pozdrawiam, mariunio Odpowiedz Link Zgłoś
bgosa Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 12:27 Obecne parie polityczne nie zasługują na to miano.Są to kliki bezideowych skorumpowanych kombinatorów.Programy wyborcze są pisane na podstawie sondarzy opini publicznej. Obecnie nie mamy w Polsce prawdziwej demokracji. Wybory organizowane wg ordynacji proporcjonalnej nie są demokratyczne ponieważ: -Nie każdy może zostać kandydatem na posła i mieć realną szansę na wybór( Aby mieć taką realną szansę musi być wpisany na listę kandydatów przez partię która zdobędzie przynajmniej 5% głosów) Według obecnej ordynacji wyborczej wiekszość obywateli została pozbawiona biernego prawa wyborczego. -Głosujemy w okręgach z których wchodzi około 10 posłów a mamy tylko jeden głos.Możemy wskazać tylko jednego posła a więc mamy tylko 1/10 głosu.Obywatele nie wybierają oddają tylko głos.Prawdziwe wybory odbywają się obecnie na posiedzeniach zarządów prtyjnych. Według obecnej ordynacji wyborczej obywatele mają bardzo ograniczone czynne prawo wyborcze. Niestety Polska nie jest krajem prawdziwie demokratycznym! Prawdziwa demokracja to wybory według ordynacji większościowej(jeden poseł z każdego powiatu). Odpowiedz Link Zgłoś
screwball Re: SAMOOBRONA WYTYCZA CELE I SPOSOBY 04.08.05, 14:10 jola_dywity napisała: > Godne naśladowania cele i sposoby w rozwojiu naszej polityki wyznacza Samoobrona --fiu fiu, ja tez dorzuce cos do tej kolekcji: "Samoobrona przewodnia sila narodu" albo inny kwiatek -"Tow. Andrzej - najznamienitszy kowal naszej swietlanej przyszlosci". Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 07:13 Nie jestem prawnikiem ale takie zachowanie to jest próba wymuszenia haraczu i szantaż.Jeżeli to prawda to powinno być donieśienie o przestępstwie do prokuratury. Trzeba swawolnego Romusia potraktować tą samą bronią którą tak szasta na prawo i lewo. No bardziej na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 erg_samowzbudnik ! Jeśli nie jesteś prawnikiem, .. 04.08.05, 08:01 ... to po co się wymądrzasz ? Zostaw miejsce na wypowiedź kogoś, kto cię oświeci. Nie jestem zwolennikiem LPR-u i nie biorę jej w obronę. Czy to takie dziwne, co kierownictwo LPR-u wprowadziło ? Przecież taki sposób zabezpieczenia jest zupełnie czymś normalnym i nie należy robić z tego sensacji. Ani nie naruszono prawa, ani też nie jest to naganne od strony etyczno-moralnej. Pani Lucjanna Nowak, która relacjonowała redaktorowi GW swój kontakt z MW w tej sprawie – moim zdaniem niepotrzebnie żądała od młodych ludzi z MW pełnomocnictw władz Ligi. Do załatwienia tak prostej i nie ryzykownej sprawy w zupełności wystarczyła legitymacja MW jako „zaplecza” LPR-u. Myślę także, że pani Nowak kłamała, jakoby ci ludzie odmówili zostawienia kopii dokumentów. Choć sprawa była prosta, to dokumenty były bardzo ważne, by podpisująca je nie mogła mieć kopii tego, co podpisuje. Dlaczego wobec tego redaktor GW nie zapytał o to pana Marka Kotlinowskiego ? Myślę, że przyczyna odmowy podpisania tych dokumentów przez panią Nowak była zupełnie inna, a mianowicie – zamiar opuszczenia Ligi po wyborach lub „ugrania czegoś” dla swojej rodziny ( np. zatrudnienie kogoś z rodziny w biurach poselskich ). Taki zamiar w przypadku podpisania dokumentów byłby bardzo niekorzystny finansowo, na co pani Nowak nie chciała się zgodzić. Analogicznie mogę skomentować reakcję pana Jana Sality, mimo że sam deklaruje słownie, że jest uczciwym człowiekiem. Skoro jest uczciwym, to dlaczego obawia się przełożenia na papier swojej uczciwości ? Zastanawia mnie, że GW „zasięgnęła języka” tylko u tych dwu wyżej wymienionych osób. A co na to inni kandydaci startujący z listy LPR-u ? Do redaktorów GW. Napiszcie, jaką taktykę przyjęli liderzy partii PO, PD i UW w stosunku do swoich kandydatów ubiegających się o mandat parlamentarzysty. Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: erg_samowzbudnik ! Jeśli nie jesteś prawnikie 04.08.05, 08:15 Z tobą doktorku jest coś nie w porządku!! Przecież to jest finansowe uzależnienie posła. To jest próba zniewolenia jego wolnej woli przez obowiązanie finansowe. Powiedzmy, że szajba odbije Giertychowi i będzie chciał przegłosować, że jest on wódz jest ponad prawem. To posłowie będą mięli opcję poprzeć go albo będą 300 000 zł Polskich nowych w plecki. Tak na pewno mu odmówią już w to wierze. Przecież posłowie też mają rodziny. A jeśli ktoś powie, że ich stać na to to wa powiem 300000/10000 miesięcznie = 30 wypłat będzie ich stać na odmowę poparcia dopiero po 30 miesiącach pracy w parlamencie. Pod warunkiem, że będą odkładali pieniądzie na ewentualne nieposłuszeństwo. Aha nie życzę sobie żeby jakiś burak się przyczepił do wyliczeń są one wielce zgrubne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 krenglik ! 04.08.05, 08:27 Zapewniam cię, że z moim umysłem jest znacznie lepiej niż z twoim. Nie jest to żadne uzależnienie posła, albowiem przynależności do tej partii ( skoro startuje z jej listy ) ów poseł jeden czy drugi nie deklarował pod presją. Piszesz : "To posłowie będą mięli opcję poprzeć go albo będą 300 000 zł Polskich nowych w plecki". I tu się mylisz. Alternatywą dla poparcia jest ... brak poparcia, a nie jak piszesz, - w plecy 300 tys. PLN-ów. Kara pieniężna nie dotyczy głosowania niezgodnego z wolą kierownictwa partii. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Weksle to dobry sposób na chwiejnych Chwiejów! 04.08.05, 08:59 Słuszna decyzja LPR i Samoobrony. Ciekawe tylko kto od kogo ten znakomity pomysł ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Weksle to dobry sposób na chwiejnych Chwiejów 04.08.05, 18:57 od kogo? od pzpr,od kpzr....,wymieniac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: krenglik ! 04.08.05, 09:19 Chyba jesteś zbyt ufny w stosunku do LPR i Giertycha. On już wielokrotnie pokazał, że potrafi działać bardzo ostro i niezgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami. Posła partii można zkompromitować i zmusić do odejścia. Swoją drogą każdy poseł będzie miał z góry dostarczonego pracownika do biura poselskiego, ciekawe po co? I jeszcze bardziej ciekawe kto będzie go rekomendował? Swoją drogą to ja się piszę 5 tys piechotą nie chodzi :) Będę się tam lenił i 5 tyś wpadnie , a jak każą mi za bardzo tyrać w razie czego oskarżę posła o znęcanie się lub mobbing hehehe. Media lubią takie akcje na pewno poseł będzie dla mnie milutki :) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: krenglik ! 04.08.05, 09:55 doktor.1 napisał: > Zapewniam cię, że z moim umysłem jest znacznie > lepiej niż z twoim. > Nie jest to żadne uzależnienie posła, albowiem > przynależności do tej partii ( skoro startuje z jej listy ) > ów poseł jeden czy drugi nie deklarował pod presją. > > Piszesz : "To posłowie będą mięli opcję poprzeć go > albo będą 300 000 zł Polskich nowych w plecki". > > I tu się mylisz. Alternatywą dla poparcia jest ... brak > poparcia, a nie jak piszesz, - w plecy 300 tys. PLN-ów. > Kara pieniężna nie dotyczy głosowania niezgodnego z wolą > kierownictwa partii. > Ot i wszystko. Jeżeli uważasz ,że podpisywanie czegokolwiek in blanko jest ok to winszuję przestrzegania prawa , czym tak nagminnie szafuje Swawolny Romuś. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: krenglik ! 04.08.05, 10:45 > I tu się mylisz. Alternatywą dla poparcia jest ... brak > poparcia, a nie jak piszesz, - w plecy 300 tys. PLN-ów. > Kara pieniężna nie dotyczy głosowania niezgodnego z wolą > kierownictwa partii. > Ot i wszystko. A o "dyscyplinie głosowania" z takimi skutkami jak wyrzucenie z partii się słyszało? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 aaargh ! - Słyszalo, słyszało ! 04.08.05, 14:16 Co innego wystąpić z partii, a co innego być wyrzuconym. Wyrzucenie nie jest karane pieniężnie. Czy to jest jasne ??? Czy mam ci "ręcznie" wytłumaczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: aaargh ! - Słyszalo, słyszało ! 04.08.05, 14:53 > Co innego wystąpić z partii, a co innego być wyrzuconym. > Wyrzucenie nie jest karane pieniężnie. > Czy to jest jasne ??? Czy mam ci "ręcznie" wytłumaczyć ??? Jak na osobę (podobno) 50-letnią i (podobno) z tytułem doktora i (podobno) będącą chrześcijaninem przejawiasz strasznie nerwową postawę - za "ręcznę" tłumaczenie dziękuję, bo nie uznaję "argumentu pięści". Ale do rzeczy - skąd wiesz, jak skonstruowana jest ta umowa / weksel? Wystarczy przecież tylko sformułowanie "opłata zostanie wniesiona, jeśli nastąpi opuszczenie szeregów partii" i koniec - wyrzucony poseł może x lat się procesować, że sam nie występował, tylko go wyrzucili... A pieniążki trzeba będzie wcześniej zapłacić :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 aaargh ! - Jeśli nie rozumiesz słowem, to może .. 04.08.05, 15:08 ... "ręczne" tłumaczenie będzie bardziej skuteczne, a więc trzeba by postąpić z tobą tak, jak z niesfornym dzieckiem. Przestań w końcu poddawać się manipulacji GW, albowiem GW celowo rzuca hasło i .... obserwuje, jaki to będzie miało wyźwięk w społeczeństwie. W powyższym artykule aż roi się od niedomówień i manipulacji. Czy ty tego nie widzisz ? Wiem jak została zredagowana ta umowa i wierz mi, że wiem, co piszę. Ona działa "w jedną stronę", tzn. zabezpiecza przed wystąpieniem na wniosek zainteresowanego posła, a nie przed wyrzuceniem, jako skutek nie poddania się np. dyscyplinie partyjnej w głosowaniu. Za brak tzw. dyscypliny partyjnej jest inny "zestaw" kar. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: aaargh ! - Jeśli nie rozumiesz słowem, to moż 04.08.05, 16:17 > ... "ręczne" tłumaczenie będzie bardziej skuteczne, > a więc trzeba by postąpić z tobą tak, > jak z niesfornym dzieckiem. Proszę, daruj sobie takie groźby, bo są tylko śmieszne. Używanie ich w jakiejkolwiek dyskusji jest po prostu żenujące... Aż dziwne, że muszę to tłumaczyć. > Wiem jak została zredagowana ta umowa i wierz mi, > że wiem, co piszę. > Ona działa "w jedną stronę", tzn. zabezpiecza przed > wystąpieniem na wniosek zainteresowanego posła, > a nie przed wyrzuceniem, jako skutek nie poddania się > np. dyscyplinie partyjnej w głosowaniu. Ok, pozostaje tylko pytanie, skąd to tak dokładnie wiesz? O ile dobrze pamiętam, wielokrotnie wspominasz, że nie jesteś związany z LPR-em. Ale zostawmy to. Czy w takim razie możesz przytoczyć DOKŁADNIE to sformułowanie? Bo jeśli nie jesteś prawnikiem, MOŻESZ się mylić - niestety, każdą niejasność sformułowania można tłumaczyć na korzyść dowolnej strony. I to wyrzucony poseł MUSIAŁBY udowadniać przed sądem, że on ma rację! I na przyszłość - prywatne wycieczki i groźby naprawdę niczego nie przynoszą, poza niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciucha11 do dysortograficznego Doktora1. 04.08.05, 09:45 Członkowie Partii, którzy podpiszą weksle, mogą wystąpić do sądu z pozwem cywilnym o stwierdzenie nieważności umowy wekslowej. Mogliby powołać się na pozorność umowy. Rzeczywisty cel zawarcia umowy i jej skutki mają być inne, niż to wynika z umowy. Poza tym można domniemywać, że umowa służy do obejścia prawa. Nie można byłoby bowiem zawrzeć umowy, która zabraniałaby wystąpić z partii. Dodatkowo zobowiązanie przyjęcia do pracy i utrzymanie na stanowisku w biurze poselskim osoby niekoniecznie kompetentnej ale cieszącej się poparciem "zaplecza", pod groźbą zastosowania sankcji finansowej w przypadku chęci zwolnienia nieprzydatnego pracownika, to nawet nie jeden ale dwa szantarze w jednej umowie. Panie "Doktorze" - jak rozumiem tytuł jest samozwańczy ale logika obowiązuje nawet takiego jak pan działacza polskich "pobożnych" faszystów z MW. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 maciucha11 ! 04.08.05, 09:55 Wiem, że się Pan starał z tą ortografią, ale nie udało się. Słowo "szantarze" piszemy - tak : "szantaże". Nie czyta Pan uważnie moich postów. Pisałem, że nie jestem w LPR, ani w innej partii, a Pan z uporem maniaka i psychopaty wmawia mi przynależność do MW ( a ja mam ponad 50 lat, haha ). Nie podzielam Pańskiego poglądu w kwestii umów i weksli. Zastosowanie tego systemu już w "przedbiegach" eliminuje przyszłych "skoczków" i cwaniaków chcących "ugrać" coś dla siebie i swojej rodziny. O naruszeniu prawa nie ma tu mowy, o czym już pisałem i nie będę się powtarzał. _____________ Sugestia o samozwańczym doktorze jest przez Pana nietrafiona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: maciucha11 ! 04.08.05, 13:41 jeśli by chodzilo o to zeby nie zatrudniac rodziny wystarczylo by to zapisac a tu dodatkowo szpiega swojego chce partyjka smieszna wsadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: do dysortograficznego Doktora1. 04.08.05, 10:01 Nie wiem kim ty jesteś Doktoku1. Ty gnoju mój dziadek by ci z otwartej dłoni w twarz przylał. Nawet komuniści nie są tak źli jak tacy mąciciele jak ty. Który z czarnego robisz białe. Zauwasz, że oni się zreformowali, przystosowali się do naszych czasów. A ty i LPR się nie poszliście do przodu, choć odżegnujecie się od komuchów to jednak stosujecie ich metody. Każdy kto ma inne poglądy jest dla was komuchem albo krwiopijcą kapitalistą, nawet pedałem nie można będzie już być w tym kraju. Wodza Giertycha mógłbym porównać do 1.Sekretarza Partii KCPZPR. Jedynie słuszne są jego decyzje!!!!! Kraj powinien być obywatelski a nie wodzowski. Obywatele powinni wybierać reprezentantów, ale jak wódz dojdzie do władzy to pewnie on będzie wybierał jedynie słusznych reprezentantów. Obrażasz ludzi którzy budowali ten kraj, acha komuchy też go budowały. Nowa oszukańcza nędzna jakościo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: do dysortograficznego Doktora1. 04.08.05, 10:08 Jednak nie jesteś w LPR. W takim razie nieźle się mądrzysz, nie opowiadasz się ale z twoich tekstów jakby zionie pro LPR. Wiem że młodych trzeba poprawić encyklopedią, pouczyć. Na Boga to jest forum napisz co sądzisz człowieku, nie przepisuj encyklopedii!! Pisz swoją opinie doktorku1 schowaj encyklopedię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 krenglik ! 04.08.05, 10:16 Jestem tylko Polakiem i patriotą. zależy mi, by Polska nie była dalej rozkradana, deprawowane społeczeństwo. A encyklopedią podparłem się dlatego, gdyż gdybym swoimi słowami określił "faszyzm", to taki młokos jeden z drugim napisaliby, że jestem świrnięty, oszołom, no i ..... faszysta. W kwestii przedmiotowego tematu z artykułu już się wypowiedziałem i jakoś do tej pory nikt nie był w stanie mnie przekonać, że się mylę. Zbyt płyko widać argumentują. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: krenglik ! 04.08.05, 11:10 Polakiem to może jesteś, ale nie żadnym patriotą tylko oszustem i oszołomem, jakiego świat nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
ptv4 Re: krenglik ! 04.08.05, 13:40 Nie obrażaj go i nie nazywaj polakiem. Nie ma gorszego przekleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 pe1 ! 04.08.05, 14:44 Nie będę z toba prymitywie społeczny prowadził żadnej dyskusji ! ________ EOT ! - Czy to dla ciebie jest jasne ? P.S. Nie oczekuję odpowiedzi w myśl tego, co powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: pe1 ! 04.08.05, 14:55 możesz nie odpowiadać, ale ja i tak będę tępił twoje umysłowe wymioty wylewane na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
fartur78 Re: erg_samowzbudnik ! Jeśli nie jesteś prawnikie 04.08.05, 10:51 Tak czy siak sytuacja dla mnie jest nieczysta dlatego że poseł reprezentuje swój elektorat i jeśli jego działalność w tej czy innej partii politycznej nie pozwala mu reprezentować interesów swoich wybgorców to powinen mieć prawo odejść bo powinien być lojalny wobec Polaków którzy go wybrali a nie wobec Romka, który wszystkimi posunięciami które zostały przedstawione chce sobie zapewnić władze absolutną. Dla mnie to jest tylko droga zamykająca możliwość rozwoju tej formacji która i tak jest mało rozwojowa a wszystko co się dzieje wokół LPR ostatnio przypomina działania Samoobrony i to te wzbudzające ironiczny uśmiech Odpowiedz Link Zgłoś
jejku_jejku Re: erg_samowzbudnik ! Jeśli nie jesteś prawnikie 04.08.05, 13:50 Oj, jak czytam to co napisałeś to widzę że nie masz o tym żadnego pojęcia, nie bez powodu banki trzymają weksle pod bardziej niż ścisłą kontrolą - podpiszesz weksel, i musisz go spłacić, nie bez powodów powstało coś takiego jak prawo wekslowe. C do wiarygodności i uczciwości - po byłby najgłupszy pomysł: udowadniać swoją uczciwość podpisując weksle in blanco, takim postępowaniem można co najwyżej udowodnić swoją głupotę. Co do ważności dokumentów - życie mnie nauczyło, żeby mieć kopie wszczystkich, nawet tych mało ważnych dokumentów, a tych ważnych lub bardzo ważnych tym bardziej. Doktorku, jeżeli ktoś już się zdecydował na podpisanie weksli, to niech najpierw stworzy z prawnikiem, dobrą umowę, w jakich okolicznościach, z jakich powodów i pod jakimi rygorami weksle mogą być wykorzystane. i nie pisz więcej takich farmazonów, bo się ośmieszasz, a fakt że nie należysz do MW wcale cię nie rehabilituje. Odpowiedz Link Zgłoś
ppecherz pozdrowienia dla konia co mowi 04.08.05, 07:35 BOJKOT WYBORÓW !!! ODDAJCIE NIEWAŻNY GŁOS ! NIE GŁOSUJCIE NA ZŁODZIEI I OSZUSTÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 ppecherz ! 04.08.05, 08:09 No, chciałbyś, by Naród nie poszedł do wyborów. Niedoczekanie twoje ! Za to zdyscyplinowany elektorat SLD i SdPl poszedły do urn i te partie "w cuglach" wygrałyby wybory. Nic z tego ! Żadnego bojkotu nie będzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Weksle to dobry sposób na agenturę obcych partii! 04.08.05, 09:03 Nie będzie infiltracji LPRu, czy Samoobrony przez rozbijackich agentów. Nie wiem tylko, czy odstraszy to agentów żydokomuny. Nakradli tyle, że stać ich na zaryzykowanie taką drobną kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Weksle to dobry sposób na agenturę obcych par 04.08.05, 11:36 jesteście odrażający Odpowiedz Link Zgłoś
jejku_jejku Re: ppecherz ! 04.08.05, 14:26 mylisz się, żeby oddać nieważny głos trzeba iść do wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 07:44 Znowu o LPR? Koniecznie codziennie coś musi być? Buehehehehehehehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
ptv4 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 13:49 To mi przypomina twoje skrzywienie na punkcie prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 slon16 ! 04.08.05, 07:53 Nie jestem zwolennikiem tej, ani innej partii i nie biorę LPR-u w obronę. A tobie jako przeciwnikowi tej partii i O. T. Rydzyka nie wolno wypisywać bzdur o dyr. RM i LPR tylko dlatego, że jej nie lubisz. Bardzo często czytam twoje posty i muszę przyznać, że bardzo rzadko udaje ci się napisać coś mądrego. Co ty wypisujesz za brednie ? Od kiedy o. T. Rydzyk ma jakąkolwiek partię, co ??? Owszem, gdy LPR się tworzył w roku 2001 na niemal 3 miesiące przed wyborami, główny elektorat tej partii stanowili słuchacze RM. Ale to nie znaczy, że wolno ci utożsamiać LPR z o. T. Rydzykiem. Jak byś słuchał RM, to wiedziałbyś, jaki stosunek do tego ugrupownia ma dyr. RM. _________________ Życzę ci więcej światłości umysłu, a mniej wypisywania bzdur, bo kiedyś ktoś "puści pawia" na twój tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: slon16 ! 04.08.05, 08:20 doktor.1 napisał: > Ale to nie znaczy, że wolno ci > utożsamiać LPR z o. T. Rydzykiem. Jak byś słuchał RM, > to wiedziałbyś, jaki stosunek do tego ugrupownia ma > dyr. RM. Prawdopodobnie przychylny skoro wczoraj na antenie o. Rydzyk powiedział, że on chyba bedzie głosował na p. Sobecką (LPR) bo to pracowita kobieta, broniła Tormięsu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Weksle mają nauczyć chwiejnych odpowiedzialności ! 04.08.05, 09:06 Albo kandydat jest zdecydowany służyć ideałom partii, albo pozoruje tylko takie zamiary, a później rozejrzy się za czymś bardziej intratnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Weksle mają nauczyć chwiejnych odpowiedzialno 04.08.05, 11:19 > Albo kandydat jest zdecydowany służyć ideałom partii, albo pozoruje tylko > takie zamiary, a później rozejrzy się za czymś bardziej intratnym. i to jest właśnie kwintesencja hipokryzji i nikczemności wyznawców LPR-u i podobnego im tałatajstwa: kandydat a później poseł ma bezwzględnie służyć ideałom i interesikom partii, zamiast postępować tak jak mu nakazuje sumienie i służyć przede wszystkim swojemu krajowi i obywatelom. Robicie dokładnie to samo co komuchy, w żywe oczy uprawiacie najbardzie oślizgły rodzaj polityki, depczecie ludzką godność, nawet własnych członków traktujecie jak mięso armatnie. Jesteście całkowicie pozbawieni kręgosłupa moralnego, wyzbyci wszelkich zasad, totalnie zepsuci i cyniczni. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: slon16 ! 04.08.05, 10:38 Owszem, ostatnimi czasy o. Rydzyk raczej średnio kocha LPR. Woli odpady po LPR- rze. Jednak poprzednimi wyborami mocno agitował za LPR. Zawiódł sie biedaczek na Romanku bo nic dzięki temu że Romanek był w Sejmie nie zyskał. I niech mi nikt nie wmawia że ten baron medialny popiera bądź nie jakieś ugrupowania bezinteresownie. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 07:54 jak zwykle posty towarzystwa adoracji żydokomuny są pierwsze. Tak trzymać panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 08:05 Widzę, że włodarze LPR i Samoobrony chcą mieć silną kontrolę nad swoimi pupilami. Uzależniają ich finansowo. To przecież ma służyć zniewoleniu posłów. Demokracja jest zagrożona!!!! Poseł który Ciebie i twój region reprezentuje na którego oddałeś głos jest reprezentantem nie Twoim tylko wodza Giertycha lub Leppera. Przecież te partie świadomie łamią i niszczą demokrację coś o co jest bardzo cenne. Stosują jakieś sekciarskie uzalżniające metody. To się kurde musi skończyć!! Prawo powinno mieć jakiś paragraf na takie zachowanie. A tak wogóle to stwórzmy bojówkę ludzi normalnych. Ludzi normalnych jest z pewnością znacznie więcej niż tych drabów z młodzieży wrzechpolskiej. Pewnie skini by się zdziwili gdyby idąc przez miasto zobaczyli 10x tyle nieidiotów na swojej drodze. Bo ludzie wykszstałceni, umiarkowani i studenci taki np ja ; siedzą sobie w domu pijąc ciepłą herbatę i patrzą na ten syf z którym nic nie chcą mieć wspólnego. Ale powoli mnie już ku..ca zalewa i dokopałbym gnojkom którzy niczego i nikogo nie szanują. BO JAK DOTĄD NIE MA NA NICH BATA!!!!!! Moi starzy i dziadowie budowali ten kraj i walczyli o ten kraj. Były czasy, że było ciężko. Ludzie oddali swój trud i nie po to by te gnojki odwracały kota ogonem i mówili że np. Wałęsa to agent. Walczyliśmy o prawdę, a oni żyją z przekręcania faktów. Robią to codziennie czy w parlamencie, czy w komisji śledczej. Nie głosujcie na LPR i Samoobronę. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 08:11 krenglik napisał: > Widzę, że włodarze LPR i Samoobrony chcą mieć silną kontrolę nad swoimi pupilam > i. > Uzależniają ich finansowo. To przecież ma służyć zniewoleniu posłów. Demokracja > jest zagrożona!!!! Poseł który Ciebie i twój region reprezentuje na którego > oddałeś głos jest reprezentantem nie Twoim tylko wodza Giertycha lub Leppera. > > Przecież te partie świadomie łamią i niszczą demokrację coś o co jest bardzo ce > nne. > Stosują jakieś sekciarskie uzalżniające metody. To się kurde musi skończyć!! > Prawo powinno mieć jakiś paragraf na takie zachowanie. > > A tak wogóle to stwórzmy bojówkę ludzi normalnych. > Ludzi normalnych jest z pewnością znacznie więcej niż tych drabów z młodzieży > wrzechpolskiej. Pewnie skini by się zdziwili gdyby idąc przez miasto zobaczyli > 10x tyle nieidiotów na swojej drodze. Bo ludzie wykszstałceni, umiarkowani i > studenci taki np ja ; siedzą sobie w domu pijąc ciepłą herbatę i patrzą na ten > syf z którym nic nie chcą mieć wspólnego. Ale powoli mnie już ku..ca zalewa i > dokopałbym gnojkom którzy niczego i nikogo nie szanują. > BO JAK DOTĄD NIE MA NA NICH BATA!!!!!! > > Moi starzy i dziadowie budowali ten kraj i walczyli o ten kraj. Były czasy, że > było ciężko. Ludzie oddali swój trud i nie po to by te gnojki odwracały kota > ogonem i mówili że np. Wałęsa to agent. Walczyliśmy o prawdę, a oni żyją z > przekręcania faktów. Robią to codziennie czy w parlamencie, czy w komisji > śledczej. Nie głosujcie na LPR i Samoobronę. Rzeczywiście pozostaje tylko nawoływanie. Nie głosuj na łobuzów! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 08:34 Zgoda, z tym że do wiadomości serwowanych przez „GW” dotyczących LPR czy Prezia i jego dworu i innych, trzeba podchodzić z dużym dystansem. (Przykład? Wpisz w Google „partia maryja” i zobacz – wszystkie bezpośredni bądź pośrednio prowadzą do „GW” [bo to jej twór, nie ma i nigdy nie było takiej partii]. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 11:28 gdybyś nie wiedział, to kolejność odpowiedzi Google jest układana według popularności kliknięć, więc na początku są zawsze te najbardziej popularne. Ale nie masz racji, że o partii maryja pisała tylko GW. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 12:01 pe1 napisał: > gdybyś nie wiedział, to kolejność odpowiedzi Google jest układana według > popularności kliknięć Nie wiedziałem! Pierwsze słyszę! Sam to wymyśliłeś? > więc na początku są zawsze te najbardziej popularne. Ale > nie masz racji, że o partii maryja pisała tylko GW. Właśnie tak napisałem wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 12:27 wydarzenia.wp.pl/kat,,wid,7100629,wiadomosc.htmlczyżby? www.liberator.org.pl/l/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1101 bagma.aplus.pl/forum1/tematy28/partia-maryja-oglosila-program-vt401.htm www.giertych-stop.kom.pl/print.php?type=N&item_id=58 www.rzeczpospolita.pl/tematy/pwn/tabele/20050228/20050228.html www.wprost.pl/ar/?O=76668 to tylko kilka linków z pierwszej strony odpowiedzi Google więc mi tu nie chrzań Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 13:04 www.liberator.org.pl/l/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1101 źródło: gazeta.pl bagma.aplus.pl/forum1/tematy28/partia-maryja-oglosila-program-vt401.htm jw. Reszta to albo linki z forów, albo "błędy statystyczne" (skoro największy polski dziennik tak pisze, to siłą rzeczy innym też tak może się zdażyć). Nie zmienia to faktu, że "Partia Maryja" (partia której nigdy nie było, nigdy miało nie być i nigdy nie będzie), to twór powstały w redakcji "GW" (podobnie jak np. "pedofil" Jankowski). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 14:40 > Nie zmienia to faktu, że "Partia Maryja" (partia której nigdy nie było, nigdy > miało nie być i nigdy nie będzie), to twór powstały w redakcji "GW" (podobnie > jak np. "pedofil" Jankowski). jakiego faktu? nie ma takiego faktu, sam go wymyśliłeś 40% odpowiedzi Google nie odnosi się do GW, tylko do innych źródeł, z których większość wcale na GW się nie powołuje jeśli 40% to dla ciebie błąd statystyczny, to sam jesteś błędem statystycznym i nie ma co z tobą gadać, kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 18:06 pe1 napisał: > jeśli 40% to dla ciebie błąd statystyczny, to sam jesteś błędem statystycznym i > nie ma co z tobą gadać, kmiocie Uważaj, bo Ci żyłka pęknie. ;-) A skoro nie ma co ze mną gadaj - to nie gadaj. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Weksel IN BLANCO na 300 tys. zł ??? 04.08.05, 08:15 To jakieś brednie, weksel in blanco to inaczej weksel czysty, bez wpisanej daty realizacji zobowiązania i wysokości sumy wekslowej!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejgelo1 Re: Weksel IN BLANCO na 300 tys. zł ??? 04.08.05, 09:47 brodeek! poczytaj "prawo wekslowe". Odpowiedz Link Zgłoś
t_wroclaw Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 08:24 Nasuwa się prosty wniosek: Nie należy głosować na partie, które nie mają zaufania do skutków własnego programu i do własnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 04.08.05, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors przyjdź normalny faszyźmie, rozlicz złodziejstwo 04.08.05, 23:16 Jeśli potrafi to zrobić, moze nazywać się faszyzmem. Wybaczam mu nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 makalon ! - Co to jest faszyzm ? 04.08.05, 09:23 Podzielę na poszczegóne fragmenty definicję faszyzmu, by skomentować poszczególne aspekty w odniesieniu do LPR-u. Mój komentarz w nawiasach kwadratowych.. FASZYZM (wł. < łac.), nazwa masowych ruchów politycznych, także ideologii, o skrajnie nacjonalistycznym charakterze, zmierzających do zdobycia władzy i stworzenia totalitarnego państwa. [ LPR nie ma najmniejszego zamiaru tworzyć państwa totalitarnego, a wręcz przeciwnie, - vide program LPR. Jeśli nie wiesz, co to znaczy państwo totalitarne, to zapytaj ludzi, którzy w PRL-u byli szykanowani i prześladowani za przekonania polityczne, za krytykę władzy, itd. ]. Jako ruch i ideologia ukształtował się we Włoszech; w roku 1919 Benito Mussolini założył Fasci di Combattimento, związki kombatanckie, nawiązujące do tradycji starożytnego Rzymu (fasces; unoszenie prawej ręki w geście pozdrowienia jako symbol ruchu), przekształcone w roku 1921 w Il Partito Nazionale Fascista (Narodowa Partia Faszystowska), na której czele zdobył 1922 władzę i utworzył faszystowskie państwo. Z czasem nazwa ”faszyzm” nabrała wymiaru międzynarodowego. O zakres terminu i istotę faszyzmu toczą się od początku spory wśród uczonych i polityków, nacechowane emocjami i niewolne od politycznych implikacji. Przeważa opinia, że skrajną wersją faszyzmu był niemiecki nazizm, który dystansował się od faszyzmu włoskiego, choć w pierwszych latach sympatyzował z nim, a po 1935 wywierał nań znaczny wpływ. Ruchy i partie faszystowskie istniały w W. Brytanii (Czarne Koszule), Francji (Croix de Feu), Austrii, Finlandii, w niektórych krajach Ameryki Łac., a także w Polsce (ONR, Falanga); w latach II wojny światowej faszyzm był reżimem państwowym w Chorwacji (ustasze), Słowacji, Rumunii (Żelazna Gwardia) i na Węgrzech (Strzałokrzyżowcy). Elementy pokrewne faszyzmu wykazywał autorytarny ustrój Portugalii po 1932 i Hiszpanii po 1939. Faszyzm powstał i rozwinął się jako protest przeciwko rezultatom I wojny światowej i był wyznaniem wiary ludzi pokonanych, rozczarowanych, spragnionych odwetu, wyrażał niezadowolenie szerokich kręgów społecznych wywołane kryzysami ekonomicznymi i postępami komunizmu. Głosił, zwłaszcza we Włoszech i w Niemczech, przepełniony nienawiścią program negacji wersalskiego ładu politycznego w Europie, zwracał się przeciwko liberalizmowi i demokracji, pluralizmowi partyjnemu i parlamentaryzmowi, a także przeciwko kapitalizmowi i bolszewizmowi. Był wrogo nastawiony do indywidualizmu, humanitaryzmu i racjonalizmu. [ LPR ma w swym programie promowanie ludzi zdolnych, którzy mogą swą wybitną pracą dźwignąć polską naukę, gospodarkę, a także opracowana polityka prorodzinna jest na wskroś oparta na humanitaryźmie i racjonaliźmie. Więc gdzie tu LPR-owi do faszyzmu ? To, że LPR nie popiera kapitalizmu ( tego krwiopijczego, bandyckiego i rabunkowego w wykonaniu SLD i spółki z ogromną nieodpowiedzialnością ), a także nie popiera socjalizmu ( już to przerabialiśmy przez 44 lata i chwatit ! ) to jest naganne ??? Nie trzeba być faszystą, by obrać linię różną od kapitalizmu bandyckiego i socjalizmu ]. Żądając dla siebie „całego człowieka” i uznając się za system charyzmatyczny, tj. za światopogląd, którego zasady nie poddają się weryfikacji i w które należy wierzyć, faszyzm z nienawiścią traktował zarówno chrześcijaństwo, jak i — w szczególności — komunizm. [ Od kiedy to LPR z nienawiścią traktuje chrześcijaństwo, co ??? Komunizm - owszem, bo do dziś skutki jego odbijają nam się czkawką na każedym froncie społeczno-polityczno-gospodarczym ]. Prezentując się jako filozofia, której dane było „przezwyciężyć” cały dorobek europejskiej tradycji myślowej, faszyzm we Włoszech woluntarystycznie nawiązywał do poglądów N. Machiavellego, V. Parety, G. Sorela, czerpał z nacjonalistycznych tradycji XIX w., opierał się na ideologii imperializmu wł., stworzonej przez F. Crispiego, szukał powiązań z doktryną G.W.F. Hegla. W Niemczech chętnie powoływał się na teorie J.A. Gobineau i H.S. Chamberlaina, F.W. Nietzschego, R. Wagnera. W innych faszystowskich ruchach wzorem były najczęściej nacjonalistyczne i antydemokratyczne tradycje rodzime. [ Czy LPR prowadzi politykę antydemokratyczną w stosunku do tradycji rodzinnych ? ]. Pozytywny program faszyzmu rozwinął Mussolini w La dottrina del fascismo (1932). Ideologia faszyzmu nie stanowiła zwartego systemu światopoglądowego, lecz była eklektycznym połączeniem różnych elementów, m.in. darwinizmu społecznego, etnocentryzmu, elitaryzmu, rasizmu, antysemityzmu. Faszyzm jest ideologią skrajnie nacjonalistyczną. [ LPR jest za społeczną nauką Kościoła, szerzy wartości chrześcijańskie, więc gdzie tu elementy darwinizmu ? Jeśli LPR mówi, że Polska dla Polaków, to ma na myśli to, by Polak nie był niewolnikiem w swoim kraju, by nie dał się rządzić mniejszościom narodowym, a to nie to samo co rasizm i antysemityzm. Jeśli LPR mówi : kupuj polskie towary, kupuj w polskich sklepach, - to nie należy utożsamiać z wynoszeniem nas Polaków ponad inne narody, jak chociażby robił to Hitler ]. Podstawę faszyzmu stanowiła koncepcja „misji dziejowej” własnego narodu i jego wyższości nad innymi, oraz zasada wroga — sprawcy wszelkiego zła społecznego, którego upatrywał z reguły w liberałach, demokratach, komunistach i Żydach; antysemityzm najwcześniej zrodził się w niemieckim nazizmie (norymberskie ustawy); potem tendencje antysemickie uzewnętrzniły się również w faszyzmie włoskim. Ideologia wroga prowadziła do pochwały wojny, która miała wieńczyć hegemonialne ambicje faszyzmu. Program społeczny faszyzmu przejął wiele haseł socjalistycznych: zapowiadał likwidację kapitalizmu przez zniesienie podziałów klasowych i wprowadzenie (we Włoszech) korporacji; obiecywał zniesienie bezrobocia przez roboty publiczne, ośmiogodzinny dzień pracy, godziwe płace, tworzenie sportowo-rekreacyjnych organizacji. Dzięki rozwijaniu programu socjalnego faszyzm pozyskiwał masy zwolenników dla polityki państwa. Faszyzm głosił kult państwa totalitarnego, tj. monopartyjnego i policyjnego, przenikającego nie tylko wszystkie sfery publiczne, ale i prywatnego życia jednostek, ingerującego arbitralnie w naukę, kulturę, będącego jedynym prawotwórcą; nad całokształtem życia publicznego i prywatnego panowała policja polityczna; system bezpieczeństwa był oparty na kilku rodzajach policji mundurowej i tajnej (np. wł. OVRA). Faszyzm zahamował rozwój kultury i dokonał niebywałego poniżenia prawa. [ Przeciez to nie LPR doprowadził do upadku kultury i dokonał niebywałego poniżenia prawa ! Podziękuj za to komunistom, którzy uwłaszczając się na majątku narodowym "grają" kapitalistów ]. Kult państwa łączył się z zasadą wodzostwa; wódz (wł. duce) był utożsamiany z państwem i narodem, był najwyższym przywódcą partyjnym, najwyższym dowódcą wojskowym i najwyższym sędzią; „miał zawsze rację”, „stał na straży prawa”; jego wola wyznaczała ramy obowiązujących norm moralnych, uruchamiała terror, wojnę i masowe zbrodnie, których ofiarami padały miliony ludzi. [ Powyższy fragment pozostawiam bez komentarza ]. W okresie powojennym faszyzm pokonany i skompromitowany w II wojnie światowej, nie odrodził się w dawnych formach i rozmiarach. W wielu jednak krajach działały partie bezpośrednio nawiązujące do tradycji włoskiego faszyzmu i niemieckiego nazizmu. Należały do nich m.in. Narodowo-demokratyczna Partia Niemiec (NPD), działająca w Niemczech w latach 60., Ruch Społeczny we Włoszech, Amerykańska Partia Nazistowska w USA, aktywna dziś w Niemczech Partia Republikanów, Front Ludowy we Francji. Podobne partie działają w W. Brytanii, Belgii, RPA, w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej. Ich programy określa się jako neofaszyzm. Partie te imitują styl działania i wodzowski ch Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: makalon ! - Co to jest faszyzm ? 04.08.05, 09:45 Facet ty wcale nie popierasz LPR ALEŻ SKDĄD!!! Przepraszam jakże mógłbym sądzić,że ty popierasz LPR. LPR chce państwa z silną rolą wodza - Giertycha. "LPR ma w swym programie promowanie ludzi zdolnych" - tak sami zdolni szcególnie dobrze wychodzi im obrzucanie ludzi błotem i przeinaczanie faktów historycznych. Jeszcze piszesz, że LPR popiera Kościól i wartości chrześcijańskie. Tak każdy chrześcijanin rzuci kamieniem w bliźniego. Szczególnie w pedała rzucajmy kamieniami!! Kochaj bliźniego swego jak siebie samego. Synku spożyty nienawiścią, zaślepiony; winni jesteśmy innym zrozumiene i pedałom również. Możesz pisać różne duperele przepisane z encyklopedii. Zciemniasz tylko obraz. Co najgorsze pewnie ci się udaje. Ale ja ci powiem LPR zmierza w złą stronę!! A ty jesteś na tym samym co oni wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 krenglik ! 04.08.05, 10:01 Więcej szacunku szczylu. Nie jestem twoim równym. Mam ponad 50 lat. Nie pieprz, że ludzie z LPR-u rzucali kamieniami w pedałów. Piszesz tak, jak red. GW. _________ EOT Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: krenglik ! 04.08.05, 10:16 Przepraszam panie doktorze1 poniosło mnie :( Nie piszę, że ludzie z LPR rzucali kamieniami, a jeśli tak wynika z tego co napisałem to prostuję. Chodziło mi o nienawiść w oczach ludzi którzy wyszli na ulicę przeciw gejom i lezbijkom. Nie jesteś za LPR więc napisz co sądzisz i co popierasz! Masz swój słuszny wiek, doświadczenie więc pisz daj młodym kaganek. Wskaż drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: krenglik ! 04.08.05, 10:17 doktor.1 napisał: > Więcej szacunku szczylu. Nie jestem twoim równym. > Mam ponad 50 lat. > Nie pieprz, że ludzie z LPR-u rzucali kamieniami w pedałów. > Piszesz tak, jak red. GW. > _________ > > EOT Krenglik prawdę napisał i żal mi że masz tyle lat a nic cię nie nauczyło życie.Ja mam 55 i jednak czasem wolę młodych posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: krenglik ! 04.08.05, 10:36 Wiesz erg_s. Mam 25 lat jestem jeszcze młody podatny. Ludzie starsi powinni uczyć takich szczyli jak ja. LPR to partia młodzieżowa, jest pełna młodzieży którym nikt nie pokazał którędy droga, może mieli kipskich starych i potzrebują autorytetów. Siła im imponuje, ostre przemówienia, pełna oskarżeń retoryka. Potrzebują wodza który ich prowadzi, który poda rozwiązania, to ich zwalnia z myślenia szukania własnych rozwiązań i odpowiedzialności. Przychodzą na gotowe idee i rozwiązania. Ja wiem jedno mądra jest rozmowa, wysłuchanie drugiej osoby. Nie oszczerstwa i populizm. Najbardziej mnie boli, że w LPR jest tyle nienawiści, a to wystarczający powód żeby trzymać się od tych ludzi z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Sorry krenglik, że się wcinam ! 04.08.05, 15:26 Piszesz, cyt. "Najbardziej mnie boli, że w LPR jest tyle nienawiści, a to wystarczający powód żeby trzymać się od tych ludzi z daleka." Wobec powyższego cytatu, - proszę Ciebie, byś zamienił te ogólniki na szczegóły. Operując konkretami, - będzie większa możliwość rozwiania Twoich wątpliwości. P.S. Przepraszam za "szczyla". Czasem tak bywa, że "puszczają mi hamulce", gdy ktoś na skrzyżowaniu wyjeżdża mi z podporządkowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: krenglik ! 04.08.05, 12:31 Panie doktor.1 zabierajac glos na tym samym forum stawia sie Pan wlasnie na rowni z innymi uczestnikami. Wiec skad te zale, ze ktos Pana wyzywa? Jesli bylby Pan ponad poziomem uczestnikow tego forum, to by Pan tu glosu nie zabieral. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 mariunio ! 04.08.05, 15:47 Jeśli ludzie będą tu czytać tylko teksty opluwające LPR i każdego, kto "czuje Polskę", to możesz sobie wyobrazić, jaki światopogląd będą sobie wyrabiać w oparciu o tak zmanipulowany artykuł i bzdurne komentarze pod nim ? Nie jestem "sisiumajtkiem" i widzę, jakie spustoszenie czyni dezinformacja i manipulacja GW w umysłach tych młodych ludzi tu piszących. Pisząc tu nie uważam, że się poniżam. Jeśli nie ja i paru innych, którzy z tzw. "pierwszej ręki" znają prawdę o LPR, "czują" na czym polega polski interes narodowy, to kto będzie o nich pisał ? Libertyn będzie "gadał" z libertynem o partii, o Polsce, której sam nie czuje", o której wie z GW i tylko z GW ??? Prawdą jest, że poziomem języka zniżam się do tych tu piszących ( mój byłby dla nich niezrozumiały, zawiły, a niejeden powiedziałby, że jest on "nie z tej planety" ). Ale dzięki temu zniżeniu, - mam większą szansę dotarcia do umysłów ludzi tu piszących, dla których autorytetem jest GW i ... tylko GW. Nie żalę się, że ktoś mnie wyzywa, ale nie pozostaję takiemu dłużny. Nic mnie tak nie wkurza, jak "odporność na wiedzę". Jeśli student trwa "przy swoim", to u mnie nie zda żadnego egzaminu. On studiuje po to, by zgłębiać wiedzę, a nie po to, by głosić peany na cześć ludzi, którzy pochowali Rzeczpospolitą za życia ( Wałęsa, Balcerowicz, Geremek, itd. ) Nie uważam, że się poniżam, albowiem .... cel uświęca środki. Pozdrawiam. ______________ Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: krenglik ! 04.08.05, 14:10 Fakt, Gertych nie rzucał. Rzucali "wszechpolacy", co można zobaczyć było w TV. A skoro, jak napisano w artykule, do kandydatów na posłów LPR przychodzą właśnie "wszechpolacy" jako przedstawiciele partii można się doszukać paraleli. Zresztą liderzy LPR jawnie udzielają poparcia różnym akcjom "wszechpolaków" i jakoś nie słyszałem z ust np p Gertycha słów potępienia za akty agresji ze strony bojówkarzy MW. Chciałbym przypomnieć, że w prawie karnym znane są takie kategorie jak nakłanianie do przestępstwa lub zaniechanie działań prowadzące do przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
casabon Re: makalon ! - Co to jest faszyzm ? 04.08.05, 10:47 "Prezentując się jako filozofia, której dane było „przezwyciężyć” cały dorobek europejskiej tradycji myślowej, faszyzm we Włoszech woluntarystycznie nawiązywał do poglądów N. Machiavellego, V. Parety, G. Sorela, czerpał z nacjonalistycznych tradycji XIX w., opierał się na ideologii imperializmu wł., stworzonej przez F. Crispiego, szukał powiązań z doktryną G.W.F. Hegla. W Niemczech chętnie powoływał się na teorie J.A. Gobineau i H.S. Chamberlaina, F.W. Nietzschego, R. Wagnera. W innych faszystowskich ruchach wzorem były najczęściej nacjonalistyczne i antydemokratyczne tradycje rodzime. [ Czy LPR prowadzi politykę antydemokratyczną w stosunku do tradycji rodzinnych ? ]." - a co ma piernik do wiatraka? tradycje "rodzime" to nie to samo co tradycje "rodzinne"...a na marginesie, nie wiem gdzie u hegla, nietzschego czy wagnera wątki rodzinne czy antyrodzinne,to mniej więcej byli tak samo prorolniczy jak i antyrolniczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: makalon ! - Co to jest faszyzm ? 04.08.05, 11:45 doktor.1 napisał: co to jest faszyzm należy jeszcze dodać,ze nie byłoby faszyzmu bez rewolucji 1917r. czyli komunizmu i bez tow.Stalina - bez tow.Stalina pewnie nie byłoby Hitlera- te dwie ideologie są jak ojciec ( komunizm) i syn (faszyzm) i jak to bywa "ojciec" doskonale potrafił i potrafi manipulować synem Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 makalon ! Co to jest faszyzm ? - dokończenie 04.08.05, 09:31 Partie te imitują styl działania i wodzowski charakter partii faszystowskiej, ale nie są masowe: ich klientelę stanowi przede wszystkim młodzież, rozczarowana bezrobociem i stagnacją, ożywiana ksenofobią. Nadużywanie terminu faszyzmu prowadzi często do uznawania za faszyzm ruchów, programów i reżimów autorytarnych. S. SIERPOWSKI Faszyzm we Włoszech 1919–1926, Wrocław 1973; R. DE FELICE Interpretacje faszyzmu, Warszawa 1976; Faszyzmy europejskie (1922–1945) w oczach współczesnych i historyków, red. J.W. Borejsza, Warszawa 1979; F. RYSZKA Państwo stanu wyjątkowego. Rzecz o systemie państwa i prawa Trzeciej Rzeszy, Wrocław 1985; M. ZMIERCZAK Spory o istotę faszyzmu. Dzieje i krytyka, Poznań 1988. HENRYK OLSZEWSKI Mam nadzieję, że przeczytałeś tę definicję i nie będziesz w przyszłości posądzał Liga Polskich Rodzin-u iż jest partią faszystowską. A jeśli to zrobisz, to utwierdzisz mnie w przekonaniu, że jesteś cholernie „odporny na wiedzę”. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: makalon ! Co to jest faszyzm ? - dokończenie 04.08.05, 11:32 tyle, że tu nie ma żadnego nadużywania wszystkie działania LPR doskonale wpisują się w definicję faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
robert0601 5000PLN to nie jest oszalamiajaca kwota... :-) 04.08.05, 08:42 5000zl za prace na cieplej posadce od 7 do 15, gdzie do 9 pije sie kawe a miedzy 11 a 13 czyta gazete lub lata po sklepach to rzeczywiscie "niewiele". Powywracalo sie Wrzodakowi w ........, pewnie wszyscy pracownicy o ktorych interesy walczyl i walczy juz tyle zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: W partii SLD było to 50 tys zł - więc poprawa 04.08.05, 09:14 A więc ruch w kierunku normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 [...] 04.08.05, 09:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: robert0601 ! 04.08.05, 11:38 żeby ksiądz używał takiego języka, cóż za upadek Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: robert0601 ! 04.08.05, 13:53 Zgadzam sie. W biurach poselskich na ogol brak chwili na kawe. P.S. Jak na 50-latka zachowuje sie Pan na tym forum jak "szczyl", o ktorym Pan gdzies wyzej wspomnial... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 08:54 A jak dyscyplinuje PD?? A jak PD dba o swoją młodzież?? Murzyn zrobił swoje (dał młodą gębę w wyborach), murzyn może odejść??? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: wiedze ze astrologowie tu piszą 04.08.05, 11:51 znawcy przyszłości, czarodzieje, itp Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Sami kretyni w parlamencie? 04.08.05, 08:59 Tylko kretyn może coś takiego podpisać:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Jednomadatowe okręgi wyborcze 04.08.05, 09:06 Żadych weksli. Żadych list. Głosujemy na człowieka nie partię. Odpowiedz Link Zgłoś
doctorkidlerbuldog2 Bardzo słuszna idea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.05, 09:08 Bardzo słuszna idea, skończy się dezerterowanie lub tworzenie mini klubików niezadowolonych. Ja tam bardzo chętnie bym podpisał takie zobowiązanie. Zapisując się do partii, a tym bardziej kandydując z jej listy do parlamentu, człowiek się na coś decyduje. Przecież przymusu kandydowania niema, a lojalność powinna obowiązywać wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Idea słuszna, ale błędy i wypaczenia.... 04.08.05, 11:24 propaganda PRL i to z najgorszego okresu Idea słuszna??? chyba na Białorusi, brakuje tylko pomysłu podpisywania weksli (to pewnie po wyborach)przez dziennikarzy.. też bywają niepokorni( odechce im się krytykowania władzy jak pójdą weksle do egzekucji) - później już będzie "z górki" - chcesz prowadzić działalność gospodarczą -weksel dla wodzunia; pracodawca odpowie za zatrudnianie "niewłaściwych ludzi" oraz "właściwe" głosowanie pracowników, w celu zapewnienia właściwego stosunku do władz, kazdy pracownik podpisuje weksel w celu pokrycia zobowiązań z weksla pracodawcy na rzecz wodzunia)) Uczelnie nie mogą działać bez podpisania weksela, kadra nukowa( weksel koniecznie), jak chce pracować musi "właściwie" przygotowywać młodzież, krytykow Wodza należy relegować natychmiast - w przypadku jakiegokolwiek oporu, wykładowca ( weksel do egzekucji,) uczelnia do likwidacji itd.itp..Witamy w IV Białopolsce Odpowiedz Link Zgłoś
krenglik Re: Bardzo słuszna idea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.05, 09:26 Lojalność powinna obowiązywać :) Tak jest MEIN FUHRER! Lojalność jest najważniejsza i ślepa MEIN FUHRER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Bardzo słuszna idea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.05, 09:54 Głupstwa gadasz. Ty;ko niepewne, chwiejno-bezideowo populistyczne mendy tak robią. Bo nie są wiarygodni i podczepiają siędo nich inne mendy. Taka Samoobrona druga z tej LPR. Śmieciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex JAK TRUDNO OSZOŁOMIĆ OSZOŁOMA! 04.08.05, 09:21 "Nieoszalamiająca kwota" dla Kotlinowskiego! Jasne, jasne - cóż to jest dla ubogich w duchu, świętojebliwych z LPR! Ale giertysze bezmózgie pacholęta i tak się uradowały, te wygolone i te w dresach. Szansa dla Giertychjugend na posady za "nieoszałamające" 5 000 moze się bowiem nie powtórzyć... a im mniej LPRowców w Sejmie - tym mniej posad! Odpowiedz Link Zgłoś
antziel Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 09:21 Niechaj czytają to wszyscy Ci dla których istotną stroną jest mamona.Taki obowiązek winno się zastosować we wszystkich ugrupowaniach może to by oczyściło szeregi tych drobnych oszusto-politykierów.Gdyby to zależało odemnie to wartość tych weksli można by było jeszcze podnieść,podejrzewam że nie byłoby dziś takich Tusków,Rokitków,Milerków i innych im podobnych złodziejaszków polskości. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd DUREŃ!!!!! 04.08.05, 13:23 To są totalitarne metody - "masz żyć i działać w strachu a nie w zgodzie z własnym sumieniem". Tego typu "kagańce" zakłada się w państwach, gdzie totalitarna władza jest zbyt słaba na to aby rządzić. Więc co sie robi? Zastrasza sie ludzi i jest spokój. Władza i decydenci moga robić co chcą a posłusznie wykonuje to co się im każe, bo sie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 14:32 "Złodziejaszki polskości" bardzo ciekawe określenie. Mógłbyś wyjaśnić kogo i w jakim zakresie z tej polskości okradli? Przypuszczam, że każdy na swój sposób inaczej Miller a inaczej Rokita... Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 LPR to Partyjniactwo - głosujmy na Ponadpartyjnego 04.08.05, 09:25 TOWARZYSZE nie ustawajmy w budowaniu poparcia jedynemu NIEZALEŻNEMU, PONAD- PARTYJNEMU kandydatowi lewicy. Nie zważając na trudności krzewmy ducha jedynej słusznej epoki. Co prawda nasz ponadpartyjny kandydat Cimoszewicz nie przedstawił jeszcze żadnego programu więc trudno mi Was towarzysze w jakikolwiek sposób przekonywać do jego programu - ale tak należy trzymać by oszołomy z prawicy nie mogli się do czego uczepić i o czym dyskutować! Ale przynajmniej może przekona was to jak w ostatnim czasie głosował najjaśniejszy Pan Poseł Minister Premier Marszałek. -październik 2001 - głosował za złagodzeniem ustawy lustracyjnej -styczeń 2002 - przeciwko odwołaniu ministra skarbu Wiesława Kaczmarka -lato/jesień 2002 - przeciwko odwołaniu ministra zdrowia Mariusza Łapińskiego [...] -dwukrotnie 2002 i 2003 - przeciwko odwołaniu ministra infrastruktury Marka Pola -luty 2002 - przeciwko referendum w sprawie wejścia polski do Unii [jednak się odbyło] -wrzesień 2002 - za uchwaleniem abolicji podatkowej [kto ujawnił ukrywany dochód ten miał nie płacić zaległego podatku - w zamian jedynie 12% kary - odrzucona przez Trybunał Konstytucyjny] -marzec 2003 - przeciwko podaniu się do dymisji premiera Leszka Millera -marzec 2003 - pomimo ustaleń komisji ds. afery Rywina głosował za nie wycofywaniem nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji -kwiecień 2004 - przeciw powołaniu tzw. komisji Orlenowskiej Wyniki uważam że są jednoznaczne - Włodzimierz Cimoszewicz to światły mąż stanu, który wie czego potrzeba Polsce i Polakom: - końca wojny teczkami i kaczmarkowego służenia interesom rosjan - utrzymania obecnego stanu służby zdrowia i tempa budowy autostrad - decydowania za nas o wstąpieniu do UE - możliwości ukrywania nielegalnego dochodu [sam by przy okazji skorzystał] - premiera Millera i projektów ustaw autorstwa Danki Waniek i Oli Jakubowskiej - braku komisji śledczych [o, tak!] A dotego jaki z niego świetny businessman! 30 000 akcji Orlenu kupił za pieniądze od córki a następnie, 250 000 zarobił trafnie przewidując zatrzymanie Modrzejewskiego (wróżył ze źródeł UOPu) Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: LPR to Partyjniactwo - głosujmy na Ponadparty 04.08.05, 11:31 moze napisz ile dni stracił sejm na rozpatrywanie durnych wniosków LPR o których wiadomo było, że padną w tej kadencji w sejmie, (ale był czas telewizyjny- stąd ta aktywnośc) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Jak... 04.08.05, 09:25 Mendownia, Elpeerownia, Lepperownia ,ech te szumowiny ciągle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz 5000 to nie jest oszalamiajaca kwota? A nich pies 04.08.05, 09:42 z..... Przeciez za ta sume posel moze zatrudnic dwoch dobrych fachowcow, zwlaszcza, ze czesto nie potrzebuje roznych ludzi do roznych zadan. Przeciez to jest okradanie wlasnych poslow przez LPR, a dodatku wciskanie im partyjnych szpiegow i nieukow. Przeciez idioty nie mozna wyrzucic, bo wtedy jest to mobbing. To uraga wszelkim zasadom normalnej kontroli pracy. Nieudolnego zzpitzel LPR nie mozna w zaden sposob usunac. Najlepszy jest numer z nepotyzmem! Co za dziwny facet startuje na prezydenta Polski z ramienia LPR? Co do zatrudniania ludzi z wlasnej rodziny: posel poza tym, ze musi fachowo miec dobrych wspolpracownikow, bo w przeciwnym przypadku bedzie w czasie kadencji produkowal idiotyzmy, ma prawo wymagac lojalnosci od swoich wspolpracownikow. Jezeli ma tyle szczescia, ze znajdzie kogos takiego w swojej rodzinie, to powinien miec prawo go zatrudnic; ba... nawet powierzyc stanowisko ... prezydenta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
bprzybysz 5 tys. to nie straszna kwota?! Wy dziady bez 04.08.05, 09:57 studiow. Swołocz. Juz widac jak sie szykuja do koryta na druga kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 R. Giertych nie życzy sobie udzielania wywiadów GW 04.08.05, 16:20 A ci z LPR-u, którzy mimo zakazu udzielają, - nie mają szans na utrzymanie się w Lidze. Dlaczego ??? ____________ No, "światli" internauci tu piszący, - wykażcie się wiedzą i odpowiedzcie na powyższe pytanie. Tylko proszę bez kłamstw, domysłów, pomówień i obrażania proszę. Czas START ! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 10:02 Daividmors i kilku innych etatowych Szlachetnych Obrońców Ligi Pachołków Rosjii jak zwykle skupiają się głównie na dowalaniu "żydokomunie" - to takie chwytliwe hasełko, jak ktoś nie lubi LPR to napewno jest żydokomuną... Przypomnę Szanownym Panom tylko, że akurat co do komuny, to z obecnych kandydatów na prezydenta (nie licząc komuszka Cimoszewiczka) właśnie kandydat LPR najściślej z komuną współpracował - był przydupasem Jaruzelskiego (i jakoś nie przeszkadzało mu to, że ZOMO strzelało w tym czasie do górników w kopalni Wujek...), protestował przeciwko wyjściu wojsk sowieckich z POlski... Ale - ad meritum. Co tu dużo mówić - boją się panowie Giertychowie. Skoro tę kadencję zaczynało 36 posłów LPR, a kończy ją 20 - to znaczy, że w czasie trwania kadencji odeszło z partii ponad 44 proc. jej parlamentarzystów! Zastanówmy się nad tym faktem. Jeśłi ochodzi jeden poseł z 36, dwóch, trzech - mozna to zrozumieć. SPory, nieporozumienia, pomyłki kadrowe. Jeśłi odchodzi niemal połowa - to znaczy, że partia robi rzeczy, które dla tych posłów były nie do przyjęcia (albo ci posłowie maja tak wybujałe ambicje, że partia im nie wystarcza). Co zatem? Weksel. Upewnijmy się, że choćbyśmy zrobili największe świństwo, zaproponowali największą podłość, próbowali przeforsować przyłączenie POlski do Rosji - żaden z naszych posłów nie odejdzie z klubu, bo 300 tys. zł. mało kto ma "w kieszeni", żeby wyjąć i zapłacić. Żądanie takiego zabezpieczenia nie jest objawem braku zaufania do własnych kandydatów. Jest raczej brakiem zaufania do własnej partii. 5 tys. zł. "to nie jest wygórowana suma"? No, gratulacje. Za obijanie się w biurze poselskim suma, za którą wiele polskich rodzin (tych najbiedniejszych, które podobno reprezentuje LPR!!!) żyje przez pół roku! Co za chamstwo, słowo daję... Odpowiedz Link Zgłoś
opornik2 Re: Przyszłość LPR na wekslach stoi 04.08.05, 10:40 Masz rację! To chamstwo wymyślone w celu opisywanym w poprzednich postach.A że ma swoich zwolenników to nic dziwnego.Oni będą z tego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś