Dodaj do ulubionych

KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka

• gemini10 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:03
      Fakt jest taki, ze od tych wszystkich reklam z Heyah na czele, zbiera mi sie na
      wymioty. Dlatego juz od dawna przestalem ogladac telewizje! I musze stwierdzic,
      ze zadnej ujmy nie odczuwam. I wspolczuje tylko tym, ktorzy musza ksztaltowac
      swoj obraz swiata na podstawie durnej telewizji (choc na pewno wyjatek stanowia
      tutaj kanaly tematyczne).
      • cuauhtemoc Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:08
        " Dlatego juz od dawna przestalem ogladac telewizje!" to skad wiesz ze ta
        reklama jest durna?
        • gemini10 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:18
          Bardzo proste: sa jeszcze inne srodki przekazu, ktore ta reklame opisuja - np.
          radio, internet. A Heyah zawsze byla w mediach obecna przez swoje "dziwne"
          reklamy, wzbudzajac u czesci widzow irytacje.
    • makabi Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:33
      Reklama z czerwonym kapturkiem jest paskudna... To fakt. Zmieniono ja i jest
      jeszcze paskudniejsza... Szkoda tylko, ze KRRiTV nie zajmuje tak zdecydowanego
      stanowiska np w stosunku do idiotycznej i szkodliwej reklamy Sprite? Która to
      drwi sobie z wartości ludzkiego zycia. Nie ma to jak wybiórcza moralnośc
    • killbill11 Dwie rzeczy są nieskończone-Wszechświat i głupota 09.08.05, 16:34
      ludzka.Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości.
      Albert Einstein
    • polska444 I za co tej radzie płacą? Rozgonić towarzystwo 09.08.05, 16:46
      Niech już więcej nie biorą łapówek i problemów pozornych nie roztrząsają, żeby
      pokazać, że cokolwiek robią.
      PS. A Włodek Czarzasty to tam jeszcze siedzi? Powinien już siedzieć... gdzie
      indziej.
    • funia81 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:49
      > spot Heyah "automatycznie przykuwa wzrok i uwagę..."

Nooo, jak na reklame to faktycznie niedopuszczalne. Spot powinien przemknac
      przez ekran niezauwazony :-)))
      Krajowa Rada Ramoli i Tlumokow dala popis.
    • mandragora73 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 17:39
      Pani Waniek śmiało może robić za wilka, więc robi.
      • edi70 Lista bajek do usuniecia przez Panią Waniek: 09.08.05, 18:14
        Inne bajki do wykasowania:
        Sierotka Marysia i 7 krasnoludków- za sex grupowy i niegospodarność
        Kopciuszek- za sadyzm i masochizm
        Pinokio- za fałsz i gigantyzm
        Królowa sniegu- za oziębłość i deprawowanie nieletnich
        Jaś i Małgosia- za palenie żywcem i zastraszanie
        Tomcio Paluch- za masochizm i minimalizm
        Calineczka- za zoofilię i zmuszanie do małżeństwa
        Księżniczka na ziarnku grochu- za materializm i wyuzdanie
        Brzydkie kaczątko- za nietolerancje i szowinizm
        itd itp
    • zorbi1 to najlepsza reklama jaką od dawna widziałem 09.08.05, 17:56
      Jestem komuchem. Pani Waniek też. Dlatego apeluję do Pani. DO JASNEJ CHOLERY,
      UPRZEJMIE PROSZE ABY KRRIT POSŁUGIWAŁA SIĘ ROZUMEM OD CZASU DO CZASU...
    • gertruda_g kto chce zobaczyc Dankę w roli kapturka : 09.08.05, 18:01
      www.heyah.pl/kapturek/kod/b1dc363b9119b0897463a69d91b57401
    • trouble_maker Ostatnia taka twarda rozprawa była kiedy... 09.08.05, 18:12
      ...Milicja Obywatelska ganiała we Wrocku krasnale z Pomarańczowej Alternatywy ;-)
    • planitnyk A jednak to prawda !!! 09.08.05, 18:13
      Wszystkie NIEPOTRZEBNE I CALKIEM ZBEDNE instytucje w taki wlasnie sposob chca pokazac ze sa niezbedne dla dzialania panstwa i zycia obywateli. Czytam wlasnie Archipelag Gulag Solzenicyna i jakos mi sie nasza kochana Rada radiofonii skojarzyla hahahaha. Tam tez pewna instytucja probowala czasem kosmicznie idiotycznymi (ale krwawymi) metodami i dzialanianmi udowadniac swoiaj przydatnosc.
      To dotyczy zdaje sie wszystkich instytucji rzadowych, ktore marnuja NASZE pieniadze.
    • beaper Ciemnogród. 09.08.05, 19:52
      nie no paradoskem jest fakt że reklamówkę można zobaczyć np na polsacie i tvn i
      zakładając że leci w trakcie filmu o mordercach gwałcie przemocy itp tzn
      wszystko jest oki dziecko może oglądać program bo to jest normalka ale
      reklamówka nie. Nie no ręcę mi opadły .. A może by tak pójść za ciosem dalej i
      zakazać pokazywania cyrku zwnego komisją śledczą, obrad sejmu itp. przecież to
      bardziej szkodzi na umysły i trwa zdecydowanie dłużej niż ta reklamówka.
      A co do bajki owszem śliczna .. ale o ile mnie pamięć nie myli jest tam moment w
      którym to zwierzątko typu wilk zjada ludzi. To że owy fakt jest ujety w
      delikatne słowa i bez krwawego opisu nie znaczy że go nie ma.

Rada jest bardzo prosta jeśli dziecko jest na tyle duże, że ogląda telewizję i
      reklamy to było wystarczająco duzo czasu w jego zyciu by go z oryginalną wersją
      tej bajki zapoznać jeśli owy fakt został pominiety przez rodziców do tej pory to
      dobrze by go nadrobić a nie czepiać się całkiem niezłej reklamy.
      • edekm1 Re: Ciemnogród. 10.08.05, 08:31
        A może tak Kapturka wrzucić do mikrofalówki? - cool super reklama, Śnieżkę
        poddać zbiorowej inicjacji seksualnej - też super, Dziewczynka z zapałkami
        spłonęła by na stosie - rewelka - a wszystko to puścić w czasie największej
        oglądalności - przed i po dobranocce - niech dzieciaki uczą się życia -
        przecież nie można się czepiać całkiem niezłych reklam. Dla mnie jesteś tylko
        małym cymbałem podniecającym się przemocą, który o dzieciach wie tylko tyle, że
        są.
        • quasir Re: Ciemnogród. 10.08.05, 09:13
          a ogladales kiedys cartoon network. widac ze niektorym brak poczucia humoru.
          po pierwsze primo. kapturek jest za drzewem jak wpada w sidla, (scena strasznie
          drastyczna)
          po drugie primo. kapturek byla kobieta
    • chesieek Ka 09.08.05, 20:45
      Cała ta sprawa jest po prostu śmieszna. Reklama jest przynajmniej w moim
      odczuciu poprawna. To, że wykorzystują motyw czerwonego kapturka w "tak
      hardcorowy" sposób rzśmiesza, a przez to przyciąga uwagę widza, zresztą
      orginalna bajka nie jest lepsza Był zły wilk zeżarł dobreog kapturka myśliwy
      się wkurzył zasadził wilkowi dwie kulki między oczy i rozpruł wilka. Wszyscy
      żyli długo i szczęśliwie a wilk wisiał na ścianie myśliwego jako trofeum ...
      KRRiTV powinna zmienić nazwę na KRC - krajowa rada cenzury. Teraz zakżcie
      pokazywania spotów Axe Pepsi Nestae ponieważ skąpo ubrane kobiety i mężczyźni
      mogą żle wpłynąć na psychike naszych pociech. Reklama nie powinna być po prostu
      pokazywana przed wieczorynką bo całkowity zakaz emisji tej rekalmy jest
      bezsensowny. Kapturek must survive : )A to że rodzice zostawiają dzieci przed
      telewizorem to źle o nich świadczy przecież w każdej chwili może ukazać się
      zapowiedź brutalnego filmu.
      • chantal9 Re: Ka 09.08.05, 21:36
        Jakos przez dłuuuuugie lata nikt nie przypieprzał sie do bajki o Czerwonym
        Kapturku!a przeciez w oryginale jak wszyscy wiedza,wilk wpieprza babcie.Gdzie
        były głosy tych co teraz biadola?
        Jest akcja za to,czytajmy dzieciom bajki.a wsrod bajek Czerwony kapturek ofkors.
        porabane panstwo,porabani rzadzacy.sorry,odwrotna kolejnosc.
    • generalf Przepraszam, ale to jest debilizm... 09.08.05, 23:07
      ...Wańkowej i jej drużyny. Ile to baniek rocznie idzie na Krajową Radę Ochrony
      Postaci Bajkowych? To raz. A dwa- gdzieście byli, jak TVN puszczał Shreka?!
      Przecież scena, w której mówi sie o rzekomym romansie homoseksualnym Żwirka i
      Muchomorka, czy Pinokio w Stringach (!!!) aż się prosiły o nasłanie na stację
      CBŚ i zaplombowanie nadajników do wyjaśnienia.

Niniejszym, żądam publicznych wyjaśnień na łamach portalu Gazeta.pl, ogłoszeń w
      codziennej prasie (z wyjątkiem Faktu- nie czytam, bo cycki są na ostatniej
      stronie) i nawiązki na schronisko dla krasnali ogrodowych w Dalabuszkach koło
      Tworzymirek.

bez poważania. GeneralF.
      • quasir ILE BANIEK DOSTAJE WANIEK 10.08.05, 09:16
        dobre pytanie. po co komu taka kompromitujaca rada. po komu polowa instytucji w
        tym kraju. ... po co komu ZUS :D
    • otosiu I BARDZO DOBRZE!!! 09.08.05, 23:26
      NAJNOWSZE SPOTY REKLAMOWE ERY, A TYM SAMYM HEYAH SĄ TAK BEZNADZIEJNE, ŻE NIE
      WIEM, CZY MAM SIĘ ŚMIAĆ, CZY PŁAKAĆ... ŻENADA W NAJCZYSTSZEJ POSTACI...
    • trg PARANOJA 10.08.05, 03:05
    • nonika Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 07:39
      POTWIERDZAM MAM CÓRKE 3 LATA DZIECKO BOI SIĘ KAPTURKA NA DOMIAR ZŁEGO
      IDENTYFIKJE Z REKLAMĄ BAJKĘ, JAK SIE KOMUŚ NIE PODOBA TO TRUDNO
    • mizzi1 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 07:58
      Głupota.
      Disneya też przerabiał bajki. I co? Ściga go ktoś za to?
      Pani Waniek nie lubię od pierwszego wejrzenia. Wygląda jak wredna nauczycielka
      języka rosyjskiego.
    • symbiont Cała prawda o Czerwonym K. 10.08.05, 08:09
      No pewnie, wersja oficjalna bajki o Czerwonym K. jest delikatniejsza. Wilk
      zżera Babcię i Czerwonego, a potem Leśniczy rozpruwa mu brzucho i wszyscy są
      szczęśliwi. Pokemon by sie usmiał. Krritowie z Rady mają we łbie sieczkę "lub
      czasopisma".
    • stek22 Re: KRRiT - powinna się leczyć się na nogi.. 10.08.05, 08:13
      bo na głowę już za późno
    • kaner Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 08:18
      Jest tyle nieuczciwych reklam kierowanych do dzieci wypaczajacyh obraz
      rzeczywistosci, a te kretyny musza sie czepiac akurat tej reklamy...

IDIOCI!!!!
    • jacekmaciola Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 08:44
      a reklama "SPRITE" ?? tak samo głupia i na pewno wplywa z podobnym skutkiem na
      dzieci, tylko czekac az dzieciaki zaczna robic takie numery jak na tej
      reklamie...
    • tcl Możeby wreszcie rozwiązać to kuriozum. 10.08.05, 09:09
    • quasir IDEA na PLUS 10.08.05, 09:09
      ciekawe ile ich IDEA na PLUS kosztowala
    • baranowski.j Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 09:20
      Ta reklama to wrzód na dupie KRRiT, bo pada tam tekst"my nie umiemy opowiadać
      bajek". No właśnie szanowna Jakubowska też nie umiała i skompromitowała całą
      radę gdy własnoręcznie na polecenie wielkiego brata przerabiała ustawę.
      Pozdrawiam fas fszystkich
    • wiol_n Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 09:27
      jakis czas temu zajmowalam się moją czteroletnią kuzynką i ogladałam splot
      porannych bajek rodem z horroru wszystko w klimacie "pokemon", to jest dopiero
      hardcor
      a może przyjżec sie bajeczką puszczanym przez "tv" i zobaczyc jakie
      spustoszenie robią w małych główkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka