gemini10 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:03 Fakt jest taki, ze od tych wszystkich reklam z Heyah na czele, zbiera mi sie na wymioty. Dlatego juz od dawna przestalem ogladac telewizje! I musze stwierdzic, ze zadnej ujmy nie odczuwam. I wspolczuje tylko tym, ktorzy musza ksztaltowac swoj obraz swiata na podstawie durnej telewizji (choc na pewno wyjatek stanowia tutaj kanaly tematyczne). Odpowiedz Link Zgłoś
cuauhtemoc Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:08 " Dlatego juz od dawna przestalem ogladac telewizje!" to skad wiesz ze ta reklama jest durna? Odpowiedz Link Zgłoś
gemini10 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:18 Bardzo proste: sa jeszcze inne srodki przekazu, ktore ta reklame opisuja - np. radio, internet. A Heyah zawsze byla w mediach obecna przez swoje "dziwne" reklamy, wzbudzajac u czesci widzow irytacje. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:33 Reklama z czerwonym kapturkiem jest paskudna... To fakt. Zmieniono ja i jest jeszcze paskudniejsza... Szkoda tylko, ze KRRiTV nie zajmuje tak zdecydowanego stanowiska np w stosunku do idiotycznej i szkodliwej reklamy Sprite? Która to drwi sobie z wartości ludzkiego zycia. Nie ma to jak wybiórcza moralnośc Odpowiedz Link Zgłoś
killbill11 Dwie rzeczy są nieskończone-Wszechświat i głupota 09.08.05, 16:34 ludzka.Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości. Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 I za co tej radzie płacą? Rozgonić towarzystwo 09.08.05, 16:46 Niech już więcej nie biorą łapówek i problemów pozornych nie roztrząsają, żeby pokazać, że cokolwiek robią. PS. A Włodek Czarzasty to tam jeszcze siedzi? Powinien już siedzieć... gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 16:49 > spot Heyah "automatycznie przykuwa wzrok i uwagę..." Nooo, jak na reklame to faktycznie niedopuszczalne. Spot powinien przemknac przez ekran niezauwazony :-))) Krajowa Rada Ramoli i Tlumokow dala popis. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora73 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 09.08.05, 17:39 Pani Waniek śmiało może robić za wilka, więc robi. Odpowiedz Link Zgłoś
edi70 Lista bajek do usuniecia przez Panią Waniek: 09.08.05, 18:14 Inne bajki do wykasowania: Sierotka Marysia i 7 krasnoludków- za sex grupowy i niegospodarność Kopciuszek- za sadyzm i masochizm Pinokio- za fałsz i gigantyzm Królowa sniegu- za oziębłość i deprawowanie nieletnich Jaś i Małgosia- za palenie żywcem i zastraszanie Tomcio Paluch- za masochizm i minimalizm Calineczka- za zoofilię i zmuszanie do małżeństwa Księżniczka na ziarnku grochu- za materializm i wyuzdanie Brzydkie kaczątko- za nietolerancje i szowinizm itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
zorbi1 to najlepsza reklama jaką od dawna widziałem 09.08.05, 17:56 Jestem komuchem. Pani Waniek też. Dlatego apeluję do Pani. DO JASNEJ CHOLERY, UPRZEJMIE PROSZE ABY KRRIT POSŁUGIWAŁA SIĘ ROZUMEM OD CZASU DO CZASU... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda_g kto chce zobaczyc Dankę w roli kapturka : 09.08.05, 18:01 www.heyah.pl/kapturek/kod/b1dc363b9119b0897463a69d91b57401 Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Ostatnia taka twarda rozprawa była kiedy... 09.08.05, 18:12 ...Milicja Obywatelska ganiała we Wrocku krasnale z Pomarańczowej Alternatywy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
planitnyk A jednak to prawda !!! 09.08.05, 18:13 Wszystkie NIEPOTRZEBNE I CALKIEM ZBEDNE instytucje w taki wlasnie sposob chca pokazac ze sa niezbedne dla dzialania panstwa i zycia obywateli. Czytam wlasnie Archipelag Gulag Solzenicyna i jakos mi sie nasza kochana Rada radiofonii skojarzyla hahahaha. Tam tez pewna instytucja probowala czasem kosmicznie idiotycznymi (ale krwawymi) metodami i dzialanianmi udowadniac swoiaj przydatnosc. To dotyczy zdaje sie wszystkich instytucji rzadowych, ktore marnuja NASZE pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
beaper Ciemnogród. 09.08.05, 19:52 nie no paradoskem jest fakt że reklamówkę można zobaczyć np na polsacie i tvn i zakładając że leci w trakcie filmu o mordercach gwałcie przemocy itp tzn wszystko jest oki dziecko może oglądać program bo to jest normalka ale reklamówka nie. Nie no ręcę mi opadły .. A może by tak pójść za ciosem dalej i zakazać pokazywania cyrku zwnego komisją śledczą, obrad sejmu itp. przecież to bardziej szkodzi na umysły i trwa zdecydowanie dłużej niż ta reklamówka. A co do bajki owszem śliczna .. ale o ile mnie pamięć nie myli jest tam moment w którym to zwierzątko typu wilk zjada ludzi. To że owy fakt jest ujety w delikatne słowa i bez krwawego opisu nie znaczy że go nie ma. Rada jest bardzo prosta jeśli dziecko jest na tyle duże, że ogląda telewizję i reklamy to było wystarczająco duzo czasu w jego zyciu by go z oryginalną wersją tej bajki zapoznać jeśli owy fakt został pominiety przez rodziców do tej pory to dobrze by go nadrobić a nie czepiać się całkiem niezłej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
edekm1 Re: Ciemnogród. 10.08.05, 08:31 A może tak Kapturka wrzucić do mikrofalówki? - cool super reklama, Śnieżkę poddać zbiorowej inicjacji seksualnej - też super, Dziewczynka z zapałkami spłonęła by na stosie - rewelka - a wszystko to puścić w czasie największej oglądalności - przed i po dobranocce - niech dzieciaki uczą się życia - przecież nie można się czepiać całkiem niezłych reklam. Dla mnie jesteś tylko małym cymbałem podniecającym się przemocą, który o dzieciach wie tylko tyle, że są. Odpowiedz Link Zgłoś
quasir Re: Ciemnogród. 10.08.05, 09:13 a ogladales kiedys cartoon network. widac ze niektorym brak poczucia humoru. po pierwsze primo. kapturek jest za drzewem jak wpada w sidla, (scena strasznie drastyczna) po drugie primo. kapturek byla kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
chesieek Ka 09.08.05, 20:45 Cała ta sprawa jest po prostu śmieszna. Reklama jest przynajmniej w moim odczuciu poprawna. To, że wykorzystują motyw czerwonego kapturka w "tak hardcorowy" sposób rzśmiesza, a przez to przyciąga uwagę widza, zresztą orginalna bajka nie jest lepsza Był zły wilk zeżarł dobreog kapturka myśliwy się wkurzył zasadził wilkowi dwie kulki między oczy i rozpruł wilka. Wszyscy żyli długo i szczęśliwie a wilk wisiał na ścianie myśliwego jako trofeum ... KRRiTV powinna zmienić nazwę na KRC - krajowa rada cenzury. Teraz zakżcie pokazywania spotów Axe Pepsi Nestae ponieważ skąpo ubrane kobiety i mężczyźni mogą żle wpłynąć na psychike naszych pociech. Reklama nie powinna być po prostu pokazywana przed wieczorynką bo całkowity zakaz emisji tej rekalmy jest bezsensowny. Kapturek must survive : )A to że rodzice zostawiają dzieci przed telewizorem to źle o nich świadczy przecież w każdej chwili może ukazać się zapowiedź brutalnego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal9 Re: Ka 09.08.05, 21:36 Jakos przez dłuuuuugie lata nikt nie przypieprzał sie do bajki o Czerwonym Kapturku!a przeciez w oryginale jak wszyscy wiedza,wilk wpieprza babcie.Gdzie były głosy tych co teraz biadola? Jest akcja za to,czytajmy dzieciom bajki.a wsrod bajek Czerwony kapturek ofkors. porabane panstwo,porabani rzadzacy.sorry,odwrotna kolejnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
generalf Przepraszam, ale to jest debilizm... 09.08.05, 23:07 ...Wańkowej i jej drużyny. Ile to baniek rocznie idzie na Krajową Radę Ochrony Postaci Bajkowych? To raz. A dwa- gdzieście byli, jak TVN puszczał Shreka?! Przecież scena, w której mówi sie o rzekomym romansie homoseksualnym Żwirka i Muchomorka, czy Pinokio w Stringach (!!!) aż się prosiły o nasłanie na stację CBŚ i zaplombowanie nadajników do wyjaśnienia. Niniejszym, żądam publicznych wyjaśnień na łamach portalu Gazeta.pl, ogłoszeń w codziennej prasie (z wyjątkiem Faktu- nie czytam, bo cycki są na ostatniej stronie) i nawiązki na schronisko dla krasnali ogrodowych w Dalabuszkach koło Tworzymirek. bez poważania. GeneralF. Odpowiedz Link Zgłoś
quasir ILE BANIEK DOSTAJE WANIEK 10.08.05, 09:16 dobre pytanie. po co komu taka kompromitujaca rada. po komu polowa instytucji w tym kraju. ... po co komu ZUS :D Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu I BARDZO DOBRZE!!! 09.08.05, 23:26 NAJNOWSZE SPOTY REKLAMOWE ERY, A TYM SAMYM HEYAH SĄ TAK BEZNADZIEJNE, ŻE NIE WIEM, CZY MAM SIĘ ŚMIAĆ, CZY PŁAKAĆ... ŻENADA W NAJCZYSTSZEJ POSTACI... Odpowiedz Link Zgłoś
nonika Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 07:39 POTWIERDZAM MAM CÓRKE 3 LATA DZIECKO BOI SIĘ KAPTURKA NA DOMIAR ZŁEGO IDENTYFIKJE Z REKLAMĄ BAJKĘ, JAK SIE KOMUŚ NIE PODOBA TO TRUDNO Odpowiedz Link Zgłoś
mizzi1 Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 07:58 Głupota. Disneya też przerabiał bajki. I co? Ściga go ktoś za to? Pani Waniek nie lubię od pierwszego wejrzenia. Wygląda jak wredna nauczycielka języka rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
symbiont Cała prawda o Czerwonym K. 10.08.05, 08:09 No pewnie, wersja oficjalna bajki o Czerwonym K. jest delikatniejsza. Wilk zżera Babcię i Czerwonego, a potem Leśniczy rozpruwa mu brzucho i wszyscy są szczęśliwi. Pokemon by sie usmiał. Krritowie z Rady mają we łbie sieczkę "lub czasopisma". Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: KRRiT - powinna się leczyć się na nogi.. 10.08.05, 08:13 bo na głowę już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 08:18 Jest tyle nieuczciwych reklam kierowanych do dzieci wypaczajacyh obraz rzeczywistosci, a te kretyny musza sie czepiac akurat tej reklamy... IDIOCI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekmaciola Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 08:44 a reklama "SPRITE" ?? tak samo głupia i na pewno wplywa z podobnym skutkiem na dzieci, tylko czekac az dzieciaki zaczna robic takie numery jak na tej reklamie... Odpowiedz Link Zgłoś
baranowski.j Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 09:20 Ta reklama to wrzód na dupie KRRiT, bo pada tam tekst"my nie umiemy opowiadać bajek". No właśnie szanowna Jakubowska też nie umiała i skompromitowała całą radę gdy własnoręcznie na polecenie wielkiego brata przerabiała ustawę. Pozdrawiam fas fszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
wiol_n Re: KRRiT: nie przekłamywać Czerwonego Kapturka 10.08.05, 09:27 jakis czas temu zajmowalam się moją czteroletnią kuzynką i ogladałam splot porannych bajek rodem z horroru wszystko w klimacie "pokemon", to jest dopiero hardcor a może przyjżec sie bajeczką puszczanym przez "tv" i zobaczyc jakie spustoszenie robią w małych główkach Odpowiedz Link Zgłoś