Dodaj do ulubionych

SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 23:23
Skąd my to znamy? Historycznie , w latach 50-siątych ZMP-owcy (narybek PZPR)
robili rajdy po wsiach łupiac skórę kułakom. Teraz kulturalniej, podatek od
odsetek oszczędności, wyższe podatki pośrednie - wyższy VAT od materiałów
budowlanych , etc. i tak dalej.
TO DOPIERO STROJENIE INSTRUMENTÓW. CO BĘDZIE GDY POD BATUTĄ DYRYGENTA LESZKA
M. ZACZNIE GRAĆ ORKESTRA POSELSKA SLD "córka" nieboszczki PZPR?.
Obserwuj wątek
    • Gość: Spyy Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: 213.186.87.* 21.09.01, 11:22
      Gość portalu: PZPR napisał(a):

> Skąd my to znamy? Historycznie , w latach 50-siątych ZMP-owcy (narybek PZPR)
      > robili rajdy po wsiach łupiac skórę kułakom. Teraz kulturalniej, podatek od
      > odsetek oszczędności, wyższe podatki pośrednie - wyższy VAT od materiałów
      > budowlanych , etc. i tak dalej.
      > TO DOPIERO STROJENIE INSTRUMENTÓW. CO BĘDZIE GDY POD BATUTĄ DYRYGENTA LESZKA
      > M. ZACZNIE GRAĆ ORKESTRA POSELSKA SLD "córka" nieboszczki PZPR?.

Tak naprawdę to opodatkowanie odsetek spowoduje zmniejszenie oszczedności i
      zwiększenie konsumpcji, co napędzi gospodarkę i o to Belce chyba chodzi.
      Trzeba przyznać, że facet jest sprytny i może uratuje budżet chociaż jego pomysły
      dotkną ludzi którzy mogą sobie pozwolić na oszczedzanie i inwestowanie we
      własne domy (zwiekszony VAT od materiałów budowlanych i ograniczenie ulgi na
      remonty!) dotknie to przede wszystkim młodych trochę lepiej zarabiających takich
      jak ja, co mnie wkurza.
      Spyy
      • agent007 Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! 21.09.01, 11:31
        Gość portalu: Spyy napisał(a):
        > Tak naprawdę to opodatkowanie odsetek spowoduje zmniejszenie oszczedności i
        > zwiększenie konsumpcji, co napędzi gospodarkę i o to Belce chyba chodzi.

zmniejszenie oszczednosci tak, ale zwiekszenie konsumpcji??? skad ten pomysł???
        od kiedy gdy sie podnoci podatki, to konsumpcja rosnie?? zauwaz paradoks -
        zabierasz ludziom wiecej pieniedzy a oni wiecej konsumuja??? za co skoro zabrales
        im wiecej pieniedzy?!

> Trzeba przyznać, że facet jest sprytny i może uratuje budżet chociaż jego pomys
        > ły
        > dotkną ludzi którzy mogą sobie pozwolić na oszczedzanie i inwestowanie we
        > własne domy (zwiekszony VAT od materiałów budowlanych i ograniczenie ulgi na
        > remonty!) dotknie to przede wszystkim młodych trochę lepiej zarabiających takic
        > h
        > jak ja, co mnie wkurza.

hmmm i zagłosujesz na SLD?

pozdrawiam
      • Gość: luka Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: 213.77.91.* 21.09.01, 11:32

> Trzeba przyznać, że facet jest sprytny i może uratuje budżet chociaż jego pomys
        > ły
        > dotkną ludzi którzy mogą sobie pozwolić na oszczedzanie i inwestowanie we
        > własne domy (zwiekszony VAT od materiałów budowlanych i ograniczenie ulgi na
        > remonty!)

Niezupełnie. Ja się buduję, chociaż nie jestem bogaty (I próg podatkowy) -
        zwiekszenie VATu na materiały budowlane spowoduje, że nie będzie mnie stać na
        dokończenie budowy.
        Powiedzmy, że bogacz nie wybuduje sobie trzeciej willi, niech tam, nic mu się nie
        stanie. Ale jeżeli taki krezus nie będzie budował, to stracą pracę robotnicy
        budowlani i prof. Belka będzie znowu musiał kogoś okraść, by wręczyć im zasiłki.
        Podwyższanie podatków to najgorsza rzecz, jaką można zrobić w naszej sytuacji.
        Należy podatki natychmiast obniżyć.
      • Gość: CCC Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: 213.77.91.* 21.09.01, 12:03

> Tak naprawdę to opodatkowanie odsetek spowoduje zmniejszenie oszczedności
        Nie koniecznie. Banki mogą zwiększyć oprocentowanie kredytów i oszczędności po
        to ,żeby ludzie mimo podatków trzymali pieniądze w bankach. Jak to wpłynie na
        konsumpcje możesz sobie wyobrazić (wielu biednych ludzi kupuje na kredyt).
        > i zwiększenie konsumpcji, co napędzi gospodarkę i o to Belce chyba chodzi.
        Belce chodzi o uzyskanie natychmiast więszych wpływów do budżetu.
        Gasi pożar.
        >Trzeba przyznać, że facet jest sprytny i może uratuje budżet chociaż jego
        >pomysły dotkną ludzi którzy mogą sobie pozwolić na oszczedzanie i inwestowanie
        Jego pomysły dotkną chyba najbardziej w ostatnich czasach dotykaną,pogardzaną i
        zwalczaną w naszym kraju grupę. Drobnych przedsiębiorców i specjalistów. Tych
        którzy krzekraczają pierwszy próg albo w niewielkim stopniu drugi próg podatkowy.
        Kiedy słucham polityków z partii lewicowych wydaje mi się ,że najchętniej
        zamknęli by tych ludzi do obozów koncentracyjnych (albo przynajmniej
        skonfiskowali cały ich majątek).
        Jak odczują te zmiany drobni przedsiębiorcy ??? Będą oszukiwać albo bankrutować.
        A specjaliści ???Co zrobią kiedy zobaczą ,że mimo ,iż więcej pracują to zakup
        mieszkania albo samochodu odsuwa się na czas nieokreślony. Może zaczną
        emigrować ???
        Acha zapomniałem o najbogatszych. W ich przypadku oszczędności to nie
        podejmowanie nowej działalności (i nie zatrudnianie nowych pracowników) albo
        ograniczanie istniejących (zwalnianie ludzi).
        Na ich konsumpcję i poziom życia podatki nie będą miały wpływu.
        > jak ja, co mnie wkurza.
        Mmie również.

Pozdrawiam CCC

• Gość: Er Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: 212.244.106.* 21.09.01, 11:27
      Także i emeryci i renciści zostaną uderzeni po ich chudej kieszeni, bo
      najczęściej tylko jedno z małżonków otrzymuje emeryturę, a nierzadko muszą
      wspierać finansowo i swoje bezrobotne dorosłe dzieci i ich rodziny.
      Rozmiłowanych w SLD wyborców nic jednak nie jest w stanie powstrzymać od
      głosowania na komunę, są oni przeświadczeni, że rządy SLD obłożą ich miodem. A
      może to rodzaj masochizmu?
    • Gość: filip Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: *.centertel.pl 21.09.01, 11:37
      To przecierz jakas popierdulka. Jak nie mam pieniędzy to nie wydaję. Nie staram
      sie na siłe wyłudzac od innych ani - nazywajmy rzeczy po imieniu - ich
      okradać. Skoro rząd oraz osoby zasiadające w sejmie i senacie są na tyle
      niekompetentne aby obiecywać gruszki na wierzbie to ich sprawa. Teraz niech je
      sami zjedzą. Z takimi pomysłami Pan Belka powinien od razu się powiesić i
      przygotowac sznury dla reszty panów rządzących. Niech tylko wybierze
      wystraczająco mocna gałaź.
    • agent007 Dziwne pytania - odpowiedzi prosze tylko konkretne lub wcale 21.09.01, 11:46
      w jaki sposob mozliwa jest walka z bieda skoro pieniadze zarobione przez nich
      odbiera sie im i bedzie sie im odbieralo jeszcze wiecej w przyszlosci?

ja naprawde tego nie rozumiem! dlaczego jak zarabiam 1000zł i zabierze mi sie
      400zł(chyba nawet wiecej) to mam sie cieszyc? na co te pieniadze ida?! na
      emerytow? przeciez emerytom tez sie zabiera! niech mi ktos wytlumaczy czemu z
      moich skromnych dochodow ktore ledwo starczaja mi do zycia mam finansowac
      rolnikow i gornikow? tak samo im tez sie zabiera poprzez wysokie podatki i
      finansuje innych...
      to wszystko jest bez sensu...bo jak moze byc to sensowne skoro bezrobocie rosnie
      a pieniedzy w kasie panstwa mimo coraz wyzszych podatkow jest mniej?

aha no i czemu zabrania mi sie pracowac ustalajac jakies kwoty minimalne? przez
      to pracodawca nie mogl mi zaoferowac miejsca pracy bo go nie było na to stać.
      i czemu rzad wprowadzil przepis(ktory poparl SLD) o zakazie eksmisji, teraz nikt
      juz mi nie chce mieszkania wynajac bo sie boi ze go pozniej nie odzyska....
      a czemu nie moge jezdzic bez pasow? cholera jasna strasznie ich nie lubie i to ja
      ryzykuje swoim zyciem, tak samo nie moge jezdzic bez kasku na motorze, ale mnie
      nie stac na kask! i tylko moja głowa się stłucze....
      a skoro nie moge jezdzic bez pasow i kasku to jak te błache sprawy maja sie do
      tego ze moge decydowac o przyszłosci polski, moge decydowac kto nia bedzie
      rzadzil, moge nawet strzelic sobie w ciemno i nie martwic sie dalej....po prostu
      moge glosowac na ludzi ktorzy polske doprowadza do ruiny(np AWS) ale bez kasu
      jezdzic nie moge!

i kto mi powie ze to wszystko nie jest popieprzone i ZAKLAMANE??????????

pozdrawiam
      • Gość: m Re: Dziwne pytania - odpowiedzi prosze tylko konkretne lub wcale IP: *.pl 21.09.01, 12:02
        tobie to się wydaje, że te pieniądze gdzie idą, na prywatne konta? sam sobie
        poczytaj ustawę budżetową, to będziesz wiedział.
        jak będziesz jeździł bez pasów, możesz mieć poważne obrażenia, które będą
        skutkowały bardzo drogim leczeniem w sł. zdrowia - a ja się nie zgadzam, żeby
        moje podatki szły na reperowanie bezmyślnych gości. wolę, nakaz jeżdżenia w
        pasach, by ewentualne leczenie było jak najtańsze.
        masz jeszce pytania, na co wydawane są publiczne pieniądze?
        jak widzisz, to wszystko nie jest takie proste, jak ci się wydaje, no ale
        trzeba mieć trochę doświadczeń życiowych...
        • Gość: CCC Re: Dziwne pytania - odpowiedzi prosze tylko konkretne lub wcale IP: 213.77.91.* 21.09.01, 12:16
          Gość portalu: m napisał(a):

> tobie to się wydaje, że te pieniądze gdzie idą, na prywatne konta? sam sobie
          > poczytaj ustawę budżetową, to będziesz wiedział.
          Poczytałem dość ,żeby wiedzieć ,że u nas państwo zabiera za duży procent
          dochodów. Zbyt wielki procent tego co zarabiamy zamiast trafiać bezpośrednio do
          naszych kieszeni trafia tam za pośrednictwem urzedników.
          Nasza administracja jest zbyt droga (czyli na jej utrzymanie wydajemy
          proporcjonalnie więcej niż bogate państwa na zachodzie)
          Mamy wyższą niż na zachodzie korupcję (czyli więcej państwowych pieniędzy jest
          kradzionych.

W naszym kraju wygląda to tak:
          Biedny płaci podatki (wysokie). Z tych podatków część idzie na zasiłki dla
          innych biednych a część na utrzymanie bardzo drogich urzędników państwowych.
          O pieniądzach ukradzionych i zmarnowanych przez grzeczność nie wspominam.
          CZY TEN SYSTEM JEST EFEKTYWNY ?????

Pozdrawiam CCC
        • agent007 Re: Dziwne pytania - odpowiedzi prosze tylko konkretne lub wcale 21.09.01, 12:18
          dane w tyś zł

Rolnictwo i łowiectwo 3 062 982
          Leśnictwo 61 204
          Rybołówstwo i rybactwo 27 722
          Górnictwo i kopalnictwo 1 535 908
          Przetwórstwo przemysłowe 188 581
          Handel 832 890
          Hotele i restauracje 19 700
          Transport i łączność 3 817 803
          Turystyka 45 908
          Gospodarka mieszkaniowa 2 118 200
          Działalność usługowa 386 730
          Informatyka 118 793
          Nauka 3 302 222
          Administracja publiczna 6 289 548
          Urzędy naczelnych organów władzy państwowej, kontroli i ochrony prawa oraz
          sądownictwa 1 267 900
          Obrona narodowa 9 546 002
          Obowiązkowe ubezpieczenia społeczne 51 525 640
          Bezpieczeństwo publiczne i ochrona przeciwpożarowa 7 908 813
          Wymiar sprawiedliwości 4 539 330
          Obsługa długu publicznego 21 872 645
          Różne rozliczenia 37 927 593
          Oświata i wychowanie 1 485 648
          Szkolnictwo wyższe 6 484 042
          Ochrona zdrowia 3 064 449
          Opieka społeczna 12 416 266
          Edukacyjna opieka wychowawcza 191 863
          Gospodarka komunalna i ochrona środowiska 501 459
          Kultura i ochrona dziedzictwa narodowego 822 923
          Ogrody botaniczne i zoologiczne oraz naturalne obszary i obiekty chronionej
          przyrody 91 701
          Kultura fizyczna i sport 149 622

> jak będziesz jeździł bez pasów, możesz mieć poważne obrażenia, które będą
          > skutkowały bardzo drogim leczeniem w sł. zdrowia

na ktora sam pod przymusem place! skoro juz mi kaza placic to niech mnie wylecza
          za twoje pieniadze z mojej glupoty - jesli godzisz sie na przymusowe darmowe
          lecznictwo to powinienes sie tez liczyc z tym ze bedziesz leczyl za swoje
          pieniadze innych, wlasnie o to tu chodzi a teraz nagle zaprzeczasz socjalnemu
          modelowi służby zdrowia...

> - a ja się nie zgadzam, żeby
          > moje podatki szły na reperowanie bezmyślnych gości. wolę, nakaz jeżdżenia w
          > pasach, by ewentualne leczenie było jak najtańsze.

jak juz godzisz sie na oddawanie kasy urzednikom to musisz sie z wszystkim
          liczyc, aha i czemu stawiasz sie na rowni z Bogiem i chcesz zakazywac cos komus?
          nie twoja sprawa!

> masz jeszce pytania, na co wydawane są publiczne pieniądze?
          > jak widzisz, to wszystko nie jest takie proste, jak ci się wydaje, no ale
          > trzeba mieć trochę doświadczeń życiowych...

to jest bardzo proste...po prostu okradaja ludzi "dla ich wlasniego dobra" bo jak
          inaczej mozna to nazwac! czy tak trudno to zrozumiec mimo takiego doswiadczenia
          zyciowego? ja na poziomie twojego myslenia bylem 3 lata temu

pozdrawiam
        • Gość: luka Re: Dziwne pytania - odpowiedzi prosze tylko konkretne lub wcale IP: 213.77.91.* 21.09.01, 12:26

Co za różnica? Kradną mi połowę pensji nie dając nic w zamian. Jestem gotów
          zaryzykować i zrzec sie na piśmie tej ich służby zdrowia, jeśli zostawią w
          spokoju część moich pieniędzy. Myślisz, że na to pójdą? Oczywiście, że nie -
          rabując moje pieniądze uzależniają mnie od biurokracji, trzymają pod butem swojej
          niepotrzebnej mi do niczego dobroci.

> jak będziesz jeździł bez pasów, możesz mieć poważne obrażenia, które będą
          > skutkowały bardzo drogim leczeniem w sł. zdrowia - a ja się nie zgadzam, żeby
          > moje podatki szły na reperowanie bezmyślnych gości. wolę, nakaz jeżdżenia w
          > pasach, by ewentualne leczenie było jak najtańsze.

No tak, kolejny naiwniak, któremu wydaje się, że papierowymi nakazami i zakazami
          ulepszy rzeczywistość, a to, że w ten sposób ogranicza wolność obywateli, to
          furda. Urzędas wie lepiej, co jest dobre dla obywatela.
          Mój drogi - gdyby nie było nakazu ubierania się w te okowy, to byś jeździł w
          pasach czy bez?
          Jeśli w pasach - to nakaz jest zbedny.
          Jeśli nie, a powodem jest brak zrozumienia między zapięciem pasów a szansą na
          odniesienie mniejszych obrażeń - to w ogóle nie należało Ci wydawać prawa jazdy,
          gdyż jesteś za głupi, by zrozumieć następstwa swoich czynów. Ale nakaz nadal
          pozostaje zbędnym ograniczeniem wolności obywateli.

> masz jeszce pytania, na co wydawane są publiczne pieniądze?

Mam. Gdzie one w ogóle są? Służbie zdrowia brakuje, wojsku brakuje, policji i
          sądom również, od roku na moje konto w II filarze nie wpłynęła nawet złotówka...
    • Gość: eres Re: SLD - ZACZYNA BUDOWAĆ DOBROBYT OD SZPERANIA PO KIESZENIACH!!!!!!! IP: 212.244.106.* 21.09.01, 12:08
      A to dopiero niewinny zwiastun tego, co nas pod rządami SLD czeka. Więc
      śpieszcie gorliwi czciciele komuszego SLD do urn, bo jak zabraknie paru Waszych
      głosów, to Wasz idol Miller gotów się rozzłościć i nie zechce utworzyć
      wymarzonego przez Was rządu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka