wipigaki Kłamstwo wygrało z Cimoszewiczem 06.09.05, 06:03 Piotr Pacewicz 06-09-2005, ostatnia aktualizacja 05-09-2005 20:31 "Nikt niczego nie będzie wyjaśniał, bo nie ma tu nic do wyjaśnienia" - powiedział Jan Rokita, gdy wyszło na jaw, że sprawę Jaruckiej zainicjował Wojciech Brochwicz, działacz PO i spec od służb specjalnych. Przyjmijmy wbrew oskarżeniom sztabu Cimoszewicza i podejrzeniom Jarosława Kaczyńskiego, że żadnego spisku służb nie było. Ot, jakiś lekarz wysłuchał Jaruckiej, dał znać Brochwiczowi, ten doprosił partyjnego kolegę Konstantego Miodowicza i w ich obecności Jarucka napisała swe oświadczenie-oskarżenie. Żaden z pułkowników - podobnie jak wielu innych, w tym sam Cimoszewicz - nie zorientował się, że mają do czynienia z osobą skłonną do konfabulacji, prowadzącą jakąś dziwaczną grę, tak zawzięcie, że - jak dowiodła prokuratura - fałszującą dokumenty. Ale przecież ta cała akcja zainicjowana przez dwóch działaczy Platformy pomogła Donaldowi Tuskowi w prezydenckim wyścigu. Prowadzący w lipcowych sondażach Cimoszewicz został trafiony szczególnie boleśnie, bo jego kapitałem miała być uczciwość osobista. Tak czy inaczej na kłamstwie skorzystał Tusk. I co? I nic. Nie słyszałem, by Miodowicz albo Brochwicz, albo ktokolwiek z PO powiedział choćby, że głupio wyszło, a może przeprosił Cimoszewicza. Jakoś łatwiej by się w Polsce żyło, gdyby polityka nie była tak bezwzględna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Prawda wygrała z Cimoszewiczem 06.09.05, 06:15 Już wyżej polemizowałem z podobnym komentarzem. Dlatego jeszcze raz przytoczę historyjkę: "Udział służb specjalnych w akcji wspierania Cimoszewicza jest coraz bardziej wyraźny. W momencie, gdy WC zaczął tracić poparcie centrowej części społeczeństwa na rzecz Tuska, służby specjalne zorganizowały prowokację mającą na celu odwrócenie kota ogonem i pogrążenie Tuska. Do tego celu wyznaczono osobę zasłużoną dla sprawy, asystentkę WC, żonę etatowego pracownika ABW, której wyznaczono zadanie przejścia na stronę wroga z PO. W tym celu pani Jarucka udała się do byłego ministra MSW z ramienia AWS (obecnie PO), żeby ją skontaktował z członkiem komisji śledczej z PO, bo ma dla niego rewelacyjne materiały na WC. Prowokacja się udała. Miodowicz chwycił przynętę. WC mógł przestać się tłumaczyć z przekrętów a WC rozpoczął atak na Tuska. Asystentka, w nagrodę wyjechała za granicę." Ponieważ moja historyjka została uznana za wytwór chorobliwej nienawiści pozwolam sobie na dodatkowy komentarz. Nieprawdą są insynuacje sztabu WC, że spadek notowań WC jest konsekwencją prowokacji służb specjalnych pod wodzą Miodowicza. Po pierwsze spadek notowań WC zaczął się przed sprawą Jaruckiej, po drugie brak jest wystarczających danych "kto za tym stoi". Są różne znaki zapytania. Jarucka sama szukała kontaktu z Miodowiczem. Jarucka była zaufaną asystentką WC. Jarucka podpadła w styczniu po przeszukaniu a nadal pracowała na wysokim stanowisku w MSZ. Na dodatek prokuratura jej nie przesłuchała i zamknęła śledztwo. Dalej. Nie twierdzę, że służby nie zorganizowały akcji z Jarucką. Nie twierdzę, że Jarucka mówi prawdę. Nie twierdzę, że Miodowicz nie dał się złapać na "dowód" z ksorokopią. Żałosne jest jednak, jak wyznawcy WC wiedzą, że to Tusk z Miodowiczem zorganizowali prowokację służb specjalnych wobec WC. Jaki jest przedstawiany na to dowód? Bo tylko Tusk na tym skorzystał, wzrosły mu notowania a WC stracił. Taki sposób myślenia przypomina mi historyjkę o więźniu, który przez kraty widział tylko budkę przy której siedział strażnik. Gdy tylko strażnik wyjmował parasol, zaraz zaczynał padać deszcz. Więzień uznał strażnika za czarodzieja, który umiał wywołać deszcz. Dlatego chciałem zaślepionym wyznawcom WC pokazać, że istnieje jeszcze inny scenariusz, że ktoś, kto chciał pomóc WC, tracącemu poparcie centrowych wyborców, też mógł zafundować prowokację mającą na celu zniszczenie PO. Nie twierdzę, że tak było (co więcej, podobnie, jak Tusk, tak i WC też nie musiał nic o tym wiedzieć), ale pokazuję, że dopóki ktoś tego nie zbada i nie przedstawi wyników śledztwa nie można twierdzić, że Tusk, Miodowicz czy Cimoszewicz wykorzystują służby specjalne, aby wygrać wybory. Natomiast nadal dziwi mnie zachowanie WC, że nie chce wyjaśnić do końca spraw akcji. Tylko kompletny idiota, mogąc udowodnić swoją niewinność z tego nie korzysta. I to jest dla mnie dowód, że WC kręci, bo nie chce udowodnić swojej niewinności przez pokazanie dokumentów związanych z zakupem i sprzedażą akcji. Natomiast WC i jego sztab wymyśla działania ciemnych sił, które się na niego sprzysięgły. Reasumując. Moim zdaniem WC robi wiele, żeby tych wyborów nie wygrać. Źle się broni. Atakuje na oślep. Puszczają mu nerwy. I co najgorsze ma bardzo słabego rzecznika. Nałęcz w tej roli robi z siebie pajaca. Aplauz wzbudza tylko u swoich wyznawców. WC, by wygrać wybory musi zdobyć niezdecydowanych. Musi odebrać głosy swoim rywalom, głównie Tuskowi. Próbuje, ale robi to nieudolnie, bo obrał najgłupszą strategię. W poprzednich wyborach przegrywali ci, którzy bezpardonowo atakowali rywali. Tym atakującym jest teraz WC. Tak to odbiera większość społeczeństwa. Oczywiście wielbiciele WC twierdzą, że to WC jest oczerniany. Nie zauważają jednak, że nie robi tego żaden z kandydatów na prezydenta. Tusk, Kaczyński, Lepper nie kopią wcale leżącego WC. I ten "wspaniałomyślny" gest został zauważony przez społeczeństwo. Natomiast jak dzikie zwierzę miota się tylko WC i jego sztab. Nie mając żadnych pomysłów na kampanię w tak trudnym momencie popełniają jeszcze większe błędy. Akcja z agentem w Solidarności jest już tak żałosna, że budzi tylko litość. WC już przegrał te wybory. Jestem przekonany, że tylko gruntowna zmiana w sposobie prowadzenia kampanii da szansę WC na honorową porażkę w drugiej turze. Na razie nie widzę żadnych szans na to, aby WC nie odpadł w pierwszej turze. Wiem, że łatwiej jest dostrzec błędy u innych. Mam nadzieję, że wyznawcy WC (np. rockawy, akff, wipigaki) zrozumieją kiedyś ten fakt, że WC przegrał wybory przez własne błędy, a nie dlatego, że kontrkandydaci byli tacy wredni. Odpowiedz Link Zgłoś
wipigaki Re: Prawda wygrała z Cimoszewiczem 18.09.05, 05:17 Gaspardo: cytowalem artykul Pacewicza, bo byl w miare ukryty. Nie wyznaje Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Kup se łączkę i do lasu 06.09.05, 06:18 Tak w Polsce jest bo ta agentura PRLowska jeszcze jątrzy pod zboznymi hasłami oto przykład . Odpowiedz Link Zgłoś
petrosp Kombinuj Nałęcz ale pamiętaj, że Klewki i Talibów 06.09.05, 07:47 wymyślił Lepper. Musisz teraz wymyśleć coś innego, żeby kampania była ciekawsza i zareklamować aroganckiego Cimoszewicza jako męża opatrznościowego. Zawsze myślałem, że Nałęcz jest historykiem, a tymczasem okazuje się,że jest histerykiem hołdującym spiskowej teorii dziejów. No cóż, tonący brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh JEST ODPOWIEDZ PREMIRA -Nie ma on uprawnień 06.09.05, 07:49 aby spełnić prośbę WC !!!!! To dr prawa i jego doradcy tego nie wiedzieli ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
hest4 Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 07:54 No i co swietoszki z PO.. dalo sie dupy.. Jestescie teraz gorsi niz hieny.. one zzeraja glownie padline a wy najpierw "mordujecie".. a pozniej urzadzacie festiwal konsumpcji.. Panie R i Panie T.. nie jestecie lepsi od innych.. i powinniscie pamietac, ze jesli Wasz slugus KM.. zdradzil kiedys ustroj, ktory poprzez tatusia zapewnial mu byt lepszy niz innym.. zdradzi lub podlozy swinie takze i Wam.. Zdrada i falsz jest zawsze cecha charakteru gnidy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 08:18 hest4 napisał: "...i powinniscie pamietac, ze > jesli Wasz slugus KM.. zdradzil kiedys ustroj, ktory poprzez tatusia zapewnial > mu byt lepszy niz innym.. zdradzi lub podlozy swinie takze i Wam.. Zdrada i > falsz jest zawsze cecha charakteru gnidy..." =========================== TAK JEST, TAK JEST !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh do ormowca ! TAK JEST TAK JEST -stare nawyki 06.09.05, 09:23 z zebrań POP - co "kolego" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szefsztabuwyborczego Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 07:54 Cimoszewicz REZYGNUJE!!! Wiadomość z ostatniej chwili. Dziś o 7.00 rano kandydat PZPR I ORMO na Prezydenta PRL i I-szego Sekretarza powiadomił, o podjęciu decyzji o rezygnacji z kandydowania. Swoje poparcie przekazał Andrzejowi Lepperowi Odpowiedz Link Zgłoś
wc3 Re: Piesn wyborcza WC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.05, 08:07 Czerwony sztandar Krew naszą długo leją katy, Wciąż płyną ludu gorzkie łzy, Nadejdzie jednak dzień zapłaty, Sędziami będziemy wtedy my ! Sędziami będziemy wtedy my ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew, Nasz sztandar płynie ponad trony, Niesie on zemsty grom. Ludu gniew, Przyszłości rzucając siew, I kolor jego jest czerwony, Bo na nim robotników krew ! Bo na nim robotników krew ! Choć stare łotry, nocy dzieci, Nawiązać chcą starganą nić, Co złe to w gruzy się rozleci, Co dobro wiecznie będzie żyć ! Co dobro wiecznie będzie żyć ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Porządek stary już się wali, Żywotem dla nas jego zgon, Będziemy wspólnie pracowali, I wspólny będzie pracy plon ! I wspólny będzie pracy plon ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Hej ! razem bracia do szeregu ! Z jednaką myślą, z dłonią w dłoń ! Któż zdoła wstrzymać strumień w biegu Czyż jest na świecie taka broń ? Czyż jest na świecie taka broń ? Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Precz z tyranami, precz z zdziercami ! Niech zginie stary podły świat ! My nowe życie stwórzmy sami I nowy zaprowadzimy ład ! I nowy zaprowadzimy ład ! Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew.... Odpowiedz Link Zgłoś
majcinus Oczywiście ;) brak znaku zapytania w temacie arty- 06.09.05, 08:08 kułu jest przypadkowy...droga redakcjo ostatnio troche "przeginacie" i od dziś czyam u was tylko sport :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Komuch powołuje się na komuszą gazetę 06.09.05, 08:19 Komuch powołuje się na komuszą gazetę, nic bardziej śmiesznego dawno nie widziałem. Otóż ujawniam, że w Solidarności byli agenci SB, a wśród nich niejaki Adam Michnik, wielki wielbiciel Jaruzelskiego i Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 08:36 "Dla wyborczej hecy poświęca bezpieczeństwo państwa i dobro służb" Rozumiem że S współpracowała z wrogim państwu polskiemu Łukaszenką i konieczne było umieścić w jej kierownictwie agenta ;) A moze rzecz dotyczy terroryzmu? Zawsze podejrzewałem że S zagraża bezpieczeństwu państwa, więc niepokój a nawet zdenerwowanie Miodowicza wcale mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 "Kuba, wiesz co ja ciebie powiem? " 06.09.05, 08:52 - Ty sobie weź ten las za darmo. - A tartak? - A tartak ty sobie weź tyż za darmo! - A pies? - A pies ci mordę lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
13th BUAHAHAHA!! 06.09.05, 08:55 Nałęcz i Cimoszewicz, to dla mnie tonący, którzy brzytw się chwytają.. ..ale dosyć tępych brzytw, ponieważ taką brudną grę jaką toczą, to aż żał ściska.. ..ale fajnie, fajnie.. ..co słucham o odkryciach ekipy Włodka, to mnie normalnie śmiać się chce. Rozśmieszacie mnie takimi zagraniami. ..BO PRZEGRYWAĆ TRZEBA UMIEĆ Z GODNOŚCIĄ!! O!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: BUAHAHAHA!! 06.09.05, 10:25 13th napisał: > Nałęcz i Cimoszewicz, to dla mnie tonący, którzy brzytw się chwytają.. ..ale > dosyć tępych brzytw, ponieważ taką brudną grę jaką toczą, to aż żał > ściska.. ..ale fajnie, fajnie.. ..co słucham o odkryciach ekipy Włodka, to mnie > > normalnie śmiać się chce. Rozśmieszacie mnie takimi zagraniami. A czy slyszales kiedykolwiek aby komuchy kiedykolwiek mialy godnosc, ze o honorze nie wspomne ? Gdyby cimoszko-oszust wiedziel co to znaczy "godnosc" i "honor", to palnalby sobie w leb z tatusiowego NKWD-owskiego nagana. > ..BO PRZEGRYWAĆ TRZEBA UMIEĆ Z GODNOŚCIĄ!! O!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Panie Cimoszenko ...- już po ptokach 06.09.05, 09:01 ..dałby sobie spokój - ponadpartyjny, uczciwy, brzydzący się brudną (fe!!) polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
tlumok Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:01 Nałęcz z nikim nie skończy - na to że skończy mówić głupoty przed kamerami też nie ma co liczyć. 25 września skończy się era kasty nietykalnych i daj Boże, żeby 9 października tą zmianę przypieczętował Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
croma Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:01 Podsumujmy działalność Maklera Wszystkich Polaków; na razie wiemy, że: 1. Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki 2. Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić to kupił je na rynku wtórnym 3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał to brał kredyt, (bo jak wiemy ubogi jest) 4. Sprzedał je w styczniu 2002 ale ponieważ chciał w grudniu 2001 to tak naprawdę sprzedał je w grudniu 5. W deklaracje ich nie wpisał, bo wypełniał ja wg stanu na kwiecień, (a jak wiemy sprzedał je w styczniu, czyli w grudniu). 6. Kiedy pisał o akcjach Agory to wydawało mu się ze jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie, kiedy przypomniał sobie, że jest rok 2002 7. Zrobił korektę swojej deklaracji z tym ze niczego nie poprawiał, bo pytania były niestosowne 8. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełnienia swoje deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka 9. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiście niektórych nie ma, bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki 10. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komitetach (na wszelki wypadek jakby ktoś chciał mieć upoważnienie ministra SZ) 11. Podpisy są jego, ale on ich nie składał. Składała je pieczątka z komitetu 12. Pieczątka była, ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz widziano ja w plecaczku) 13. Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD, i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość. Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:08 Co to za wąż? Rozdwojony język, świdrujące mordercze oczka, syk wydobywający się z japy? No kto to jest? Zgadnijcie! Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:09 Niech prawo zawsze prawo znaczy , a sprawiedliwosc sprawiedliwosc. Sadzilem w czerwcu 1989 roku,jak wielu nawinych w tym Panstwie, ze marzenia umeczonego spoleczenstwa ,po wiekach, wreszcie maja szanse sie ziscic.Daremne staly sie moje oczekiwania.Przyjete na sztandarach "Solidarnosci" wolanie poety o prawo i sprawiedliwosc w zyciu spolecznym szybko sie stalo li tylko martwym sloganem , zaslona dymna dla bezprawia ,niesprawiedliwosci ,egoizmu i pospolitej nikczemnosci wielu reprezentantow nowej wladzy ,do ktorej beneficjentow bezsprzecznie nalezy Konstanty Miodowicz. Nawet gdyby wiadro zimnych pomyj wylac na glowe tego delikwenta ,by przywrocic mu choc na moment jasnosc postrzegania i sadzenia ,nie na nic by sie to zdalo.Nigdy tez chyba nie zetknal sie z mysla Thomasa Jeffersona ,ze "przestrzeganie praw jest o wiele wazniejsze od ich ustanawiania".W moim najglebszym przekonaniu intelektualnie i moralnie Miodowicz wpisuje sie w najblizsze otoczenie Tuska i jego samego.Juz widze , jak w krotkim czasie po wyborach , wscieklosc ogarnie wiekszosc tych ,ktorzy obecnie mu zawierzaja. Znow beda szaty rozdzierac ,ze zostali oszukani.Niechybnie spelni sie porzekadlo ,ze Polak i przed szkoda i po szkodzie glupi. Ale coz, kazdy ma taka wladze ,na jaka zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Rozumiem że adresatami "myśli Jeffersona" jest 06.09.05, 09:28 SLD - bowiem nie znam innej partii tak "uczciwej" prostolinijnej" "szlachetnej" itp bzdety wygłaszane przez tych złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Cimek mogłeś sie ubezpieczyć od smrodu !!!!!! 06.09.05, 09:44 A co mam iść i wysadzić to szambo w Warszawie? Będę głosował na Kaczora Donalda. Czyli na Pis do Sejmu aby wreszcie wymieciono choć część tych bandytów i w ogóle złodziejstwo i robactwo. I na Donalda jako Prezydenta. Jest sto razy lepszy od Cimka, Bo Cimek gdy społeczność Opolszczyzny jaki Śląska odczuła powódź wypiął się na poszkodowanych twierdząc że mieli się ubezpieczyć jakby powinnością Państwa nie było zabezpieczenie ludności przed skutkami takiej powodzi. Tak samo wypiąłby się na cały naród w przypadku innego może większego kataklizmu lub niepowodzenia. Takim wypinaczom jak Cimek dziękujemy. Sam (o ile coś honoru ma) powinien zrezygnować, a nie szarpać się i tarzać w gó..e (ten protegowany Kwasiora). Co do Kaczyńskiego lepiej zagra przewodząc Partii PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Pinokio 06.09.05, 09:12 Czy pamiętasz bajkę Pinokio? Przypomnij sobie: 1. TWIERDZIŁ, że nigdy nie zmieniał oświadczenia majątkowego OKAZAŁO SIĘ, że zmieniał 20 kwietnia oświadczenie złożone 18 dni wcześniej. 2. TWIERDZIŁ, że oświadczenia majątkowego nie da się zmienić OKAZAŁO SIĘ, że się da, co sam koniec końców potwierdził. 3. TWIERDZIŁ, że 20 kwietnia 2002 nie było go w Warszawie OKAZAŁO SIĘ, że właśnie taką datę ma jego oświadczenie 4. TWIERDZIŁ, że jego korespondencja z posłem Stefaniukiem dotyczyła wyceny mieszkania. OKAZAŁO SIĘ, że dotyczyła także spraw związanych z akcjami PKN Orlen 5. TWIERDZIŁ, że nigdy nie udzielał nikomu protekcji OKAZAŁO SIĘ, że pomógł mężowi pani Jaruckiej zachować pracę. 6. TWIERDZIŁ, że gdy tylko został ministrem zbył akcje spółki założonej z kolegami z SLD OKAZAŁO SIĘ, że zrobił to dopiero siedem miesięcy po zostaniu ministrem (korekta oświadczenia z 2 kwietnia) 7. TWIERDZIŁ, że Anna Jarucka to osoba niepoczytalna OKAZAŁO SIĘ, że przez lata trzymał ją u swojego boku i wprowadził do MSZ 8. TWIERDZIŁ, że nie wiedział, że zeznanie majątkowe wypełnia się wg. stanu na 31 grudnia OKAZAŁO SIĘ, że wiedział o tym - w liście do Stefaniuka akcje Agory i oszczędności szacował na "31 grudnia 2001". 9. TWIERDZIŁ, że może sobie bez umowy i odprowadzenia podatku obracać sumą PÓŁ MILIONA złotych JA TWIERDZĘ, że każdy normalny obywatel miałby z tego powodu kłopoty. Czy chcesz aby Pinokio był prezydentem naszego kraju? Zdecyduj 9 października 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A do tego panie Pinokio WC DR PRAW wykazuje 06.09.05, 09:21 "głęboką" znajomość przedmiotu: - to była "pomyłka formalna" - na Komisji ( a jaka jest nieformalna" ) - zwraca sie do Belki o odtajnienie - odp Belki : nie mam takich uprawnień Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Pinokio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.09.05, 09:37 Dowiedziałam sie ze posiadal wiele innych akcji,które korzystajac z informacji rzadowych sprzedawał bardzo korzystnie i nie umieścił inf.o nich w zeznaniu majatkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Cimek ubezpiecz się razem z Kwasiorem!!!! 06.09.05, 09:21 Cimek ubezpiecz się razem z Kwasiorem!!!! Był premierem to miał informacje. Mógł je ujawnić przedtem. Obecnie mało, kogo to interesuje. Żonglerka akcjami to nic innego jak wykorzystywanie stanowiska. Ciołki z Prokuratury o tym nie wiedzą? Może również należą do syndykatu starej gwardii mafijnej adwokatów, co zdali bo tatuś był adwokatem lub Sędziom. Odpowiedz Link Zgłoś
abteam Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:28 Jak może być w kraju dobrze skoro mieliśmy takich jak Miodowicz szefami wywiadu i kontrwywiadu???Facet nie potrafi poprawnie się wyrażać a co dopiero działać!!! Naczelną zasadą człowieka z byłych służb jest taka że nikt go nie zna a on nic nie wie!!!Miodowicz jest ewenementem udaje że dużo wie ,robi głupkowate miny,aluzje,podchody a tak naprawdę jest niekompetentnym "byłym" i kiepskim obecnym posłem-i miejmy nadzieję że tak zostanie!!! Panu już dziękujemy panie miodowicz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Cimoszewicz do premiera ws. agenta w "Solidar 06.09.05, 09:37 abteam napisał: > Jak może być w kraju dobrze skoro mieliśmy takich jak Miodowicz szefami wywiadu > > i kontrwywiadu???Facet nie potrafi poprawnie się wyrażać a co dopiero działać!! nie szkodzi, w Polsce tacy jak p.miodwoicz wybierają prezydenta reszta to najemnicy z którymi się nie gada czym to sie różni od PRL??? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Czytaj niżej amra ! Zwłaszcza twoje uwagi do język 06.09.05, 09:39 Pana Miodowicza sa przśmieszne! pewnie sie wychowałeś na dziełach "klasyków"! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Czytaj Uważniej rash Zwłaszcza twoje uwagi do 06.09.05, 10:12 rsrh napisał: > Pana Miodowicza sa przśmieszne! pewnie sie wychowałeś na dziełach "klasyków"! Moje uwagi do P.miodowicza? Czytaj powyżej i uwazniej a później komentuj Przeczytalam poniżej - tego dnia nie straciłes!!!!!!! Wychowałeś sie na pogadankach partyjnych(?) - tam nie trzeba czytać tam trzeba uwielbiać- czyli dzień bez wślizgnięcia.. to dzień stracony tylko trzeba się dobrze ustawić w otwór który jest aktualnie jedynie słuszny - miłego dnia Tobie i panu Miodowiczowi Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A ja pana "witam" panie Miodowicz ! Odwrotnie niz 06.09.05, 09:37 Pana oponenci - wyraża się Pan poprawnie w naszym języku bez epitetów i rusycyzmów ,jest Pan znany jako szef służb - bo tak jest w normalnym krajupoza "tajnymi" postaciami w Rosji,był pan znakomitym posłem i jest pan kompetentny w swoim działaniu!. A jakie byłe służby i organy za czasów SLD to pan swietnie wie bowiem ich "szefowie" albo juz siedzą,albo sa po wyroku, albo beda siedzieć!!Wymienić kilku? Proszę : gen Kowalczyk -prpces gen Kluk -siedzi\ min Sobotka - po wyroku itd Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: A ja pana "witam" panie Miodowicz ! Odwrotnie 06.09.05, 09:51 Słyszałam wypowiedz mieszkanca Moskwy i niektórych czlonków parlamentu Rosji ze Polaczki powinny całować w d... rosyjską. Mysle ze tak robili nasi towarzysze przez cały czas. W radiu min. Piechota powiedział ze nie jesteśmy właścicielami rur w których płynie gaz.Nikt myslacy jak Polak nie wyobrazałby sobie ze podpisano tak niekorzystną umowę.Włascicielami jest niemiecka firma której najwiekszym udziałowcem sa Rosjanie.te rury sa na terenie Polski. TAK TO INTERES ROSYJSKICH TOWARZYSZY ZABESPIECZYLI TOWARZYSZE Z SLD.!!!!!!!!!!!!!!całowali w ROSYJSKĄ dupe do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re:CAŁOWAC W ROSYJSKĄ D.. ... 06.09.05, 09:52 Słyszałam wypowiedz mieszkanca Moskwy i niektórych czlonków parlamentu Rosji ze Polaczki powinny całować w d... rosyjską. Mysle ze tak robili nasi towarzysze przez cały czas. W radiu min. Piechota powiedział ze nie jesteśmy właścicielami rur w których płynie gaz.Nikt myslacy jak Polak nie wyobrazałby sobie ze podpisano tak niekorzystną umowę.Włascicielami jest niemiecka firma której najwiekszym udziałowcem sa Rosjanie.te rury sa na terenie Polski. TAK TO INTERES ROSYJSKICH TOWARZYSZY ZABESPIECZYLI TOWARZYSZE Z SLD.!!!!!!!!!!!!!!całowali w ROSYJSKĄ dupe do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 A gdzie grzmoty o bezpardonową walkę teczkami? 06.09.05, 09:40 Ja się grzecznie pytam - Gdzie jest święte oburzenie na CImoszewicza, za grzebanie w aktach i wyciągania trupa z szafy? Dlaczego według GW B.Wildstain jest be, a robiący coś znacznie gorszego Cimoszewicz jest ok? Jeśli ujawnią nazwisko tego człowieka (jeśli wogóle ktoś taki istniał - bo skoro o tym pisze Trybuna - to nie bardzo jest w co wierzyć), to czy Cimoszewicz lub Nałęcz odpowiedzą za zdradę stanu? Skoro dekonspirują działania naszych służb po 1990roku? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Oni nie znaja pojęcia "Zdrada Stabu" Ich prawdziwą 06.09.05, 09:43 "Ojczyzną" jak mawiał nieki Moczar był CCCP. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 PRAWICA KNUJE................ 06.09.05, 09:43 Za wszelka cene dojsc do wladzy.Uwazam ze rzady lewicowe w takiej formie jak obecnie sa niedopuszczalne jednak niebezpieczenstwo stwarza PO.Ta bezpardonowa walka z uzyciem sluzb specjalnych przez Tuska,Miodowicza i spolke jest tylko przedsmakiem tego co bedzie czekac polskie spoleczenstwo.Ludzi pokroju Miodowicz dla dobra spoleczenstwa nalezy eliminowac z polityki (czym szybciej tym lepiej)Typowy aparatczyk .Gdyby nie to ze 15 lat po obaleniu komunizmu juz jestesmy przypuszczalbym ze to typowy esbek Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Kłapanie i epitety już nie działają! Nie zaleca 06.09.05, 09:44 wam tego nawet ostatnie wydanie " Poradnika Politruka" Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: PRAWICA KNUJE................ 06.09.05, 09:45 LUDZIE sie nie zminili,zmienily sie tylko poglady Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: PRAWICA KNUJE................ 06.09.05, 09:48 Zarzuca sie totalnie Putinowi jego przeszlosc zwiazana ze sluzbami.Nauka nie idzie w las ale w nas.Czyli powielamy przyklady Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ani w las ,ani w nas !! Pokaż inny kraj gdzie 06.09.05, 09:55 prezydent jest funkcjonariuszem tajnych służb a szef kościoła także!!! ( Aleksiej II ps w KGB "Drozdow" - kliknik w Google to sie dowiesz) , lub przeczytaj "Archiwum" Mitrochina - pewnie ta ksiązke masz w domu bo wydał a Czarzasty (Muza)!! Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: LEWICA KNUJE................ 06.09.05, 10:25 lUDZIE Z LEWICY NIE ZMIENIAJA SIE /chociaz w spodzie reklamowym ściągaja krawaty ha ,ha czy na tym ma polegać ich poprawa?/I DLATEGO ZDRAJCOM AFERZYSTOM Z SLD MÓWIE S... Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: LEWICA KNUJE..zdrada!!!!!!!!!!!!.............. 06.09.05, 10:05 ZA WSZELKĄ CENE OCHRONIC SWOJE INTERESY NADUZYCIA AFERY ZŁODZIEJSTWO I ZDRADE!!! A GŁUPI POLACY ALBO NIE PÓJDA DO WYBORÓW ,ALBO ZAGŁOSUJA NA NAS. Dawniej kazdy z wazniejszych ludzi w partii mial swojego człowieka z Rosji który mial ochraniac interesy rosyjskie to tłumaczy nasze całkowite uzależnienie energetyczne od Rosji i jak pisałem wczesniej nawet rury na terenie Polski w których płynie gaz nie sa nasze .Tak towarzysze do konca ochraniaja interesy Duzego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: PRAWICA KNUJE................ 06.09.05, 10:21 presentation1 napisał: i wreszcie przeczyałam coś rozsądnego.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 WYSYPAĆ AGENTÓW 06.09.05, 09:47 Lista Macierewicza, Lista Wildsteina, sypka Cimoszewicza, druga Lista Macierewicza /ogłosi za chwilę/, a w wyborach w 2009 będziemy już sypać agentów operacyjnych Policji żeby konkurentom dopieprzyć bo agentów UB i SB niewystarczy i tak wszelką pracę wywiadu , kontrwywiadu i policji załatwimy na cacy i z glanecem nieposzlakowanej moralności. Angole po 60 latach ujawnili co nie co z kulisów pracy swojego wywiadu, ale oni mają wywiad , a nie polityczny burdel sterowany i tak przez KGB. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Błąd "grubej kreski" Juz w 90 r należało ujawnić 06.09.05, 09:57 wszystkie akta UB i SB !! Nawet jak była tam twoja ciotka ( głowny problem przeciwników lustracji). Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Błąd "grubej kreski" Juz w 90 r należało uja 06.09.05, 10:01 gruba krecha to nie blad,to swiadomie popelniona zbrodnia przeciw narodowi polskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Re: Błąd "grubej kreski" Juz w 90 r należało uja 06.09.05, 10:16 Tak !Oczywiście że ma Pan rację!! To była nasza część realizacji planu Gorbiego "Jak odejść nie odchodząc" (patrz Wł Bukowski Dysydent w archiwach Kremla") w połowie lat 8o-tych Gorbi "guru zachodnich idiotów" polecił swoim naukowym instytutom opracować plan działania następujący: - nie dać sie powiesić - dobrac rozmówców z opozycji -przemalować na soc-demokratów -zagarnąc majatek państwa -prowadzic działania gospodarcze - wracać do polityki -zjednoczyć Niemcy na warunkach sowieckich ( bez baz USA i NATO) pt "Europa nasz wspólny dom" - w CCCP zachować "socjalizm z ludzkim obliczem" Własciwie wszystko sie udało poza - straceniem "Słońca Karpat" - przez pomyłke rozebraniem muru w Berlinie 2 dni wczwesniej - posypaniem sie komuny w CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Błąd "grubej kreski" Juz w 90 r należało uja 06.09.05, 10:26 rsrh napisał: > wszystkie akta UB i SB !! Nawet jak była tam twoja ciotka ( głowny problem > przeciwników lustracji). rash litości !!!ile masz lat, bo opowiadasz bajeczki dla dzieci - sam piszesz lata 90-te teraz jest 2005 co chesz tam odkryć z tych resztek hahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Te "resztki " wg ciebie - DALEJ RZADZA Należy 06.09.05, 10:28 je niezwłocznie dobić!!! (oczywiście nie fizycznie - niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Przy sytuacji odwrotnej że to komuchy całkowicie 06.09.05, 10:32 opanowały jakiś kraj - ich argumentem "koronnym" był od zawsze kal.7.65 z pociskami marki Geco (niemieckie).Stąd w moim poście słowo "niestety" że nie można ich dobić fizycznie bo to już nie te czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Re: Te "resztki " wg ciebie - DALEJ RZADZA Należ 06.09.05, 10:32 Odpowiadasz na : rsrh napisał: "je niezwłocznie dobić!!! (oczywiście nie fizycznie - niestety)" ==================== "niestety" ? ... To znaczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Te "resztki " wg ciebie - DALEJ RZADZA Należ 06.09.05, 10:38 rash w latach 97-2001 rządziła prawica na początku lat 90-tych rządziła prawica jak zauważysz,że "komuniści" w roli "czarnego luda" wystepują przed każdymi wyborami a poźniej jest OK i tak od 15 lat ( był i rzadził kaczyński i Tusk i wałęsa ) to mi napisz Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie "czarnego" a czerwonego luda !!! 06.09.05, 10:46 A to jest gatunek bajkopisarzom zwłaszcza Zachodnim - całkowicie nieznany,czego należy niezmiernie żałować!! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Nie "czarnego" a czerwonego luda !!! 06.09.05, 11:02 rsrh napisał: > A to jest gatunek bajkopisarzom zwłaszcza Zachodnim - całkowicie nieznany,czego > należy niezmiernie żałować!! Oni chyba nie żałują i nie palą sie poznanie tej "subtelnej " różnicy ale zawsze służą nam bezcennymi radami i przykładem, ktory w polskich warunkach można o kant... potłuc wniosek: Jak sobie sami nie poradzimy to nikt nam nie pomoże a jedyne co nam świtnie wychodzi to uleganie prowokacjom i kłótnie. Róbta tak dalej i patrzcie końca.. Odpowiedz Link Zgłoś