antyklerykal 09.09.05, 08:33 OLEKSY NIE3CH OSKARŻA! I NIECH MACIEREWICZA POSADZI ZA KRATKI! NALEŻY MU SIĘ! Strona TYLKO dla dorosłych - NIE ZAGLĄDAĆ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bill_skins_fifth Wysłac tego sowieckiego zdrajce do Guantanaomo 09.09.05, 08:38 ze jeszcze ma czelnosc oskarzac innych Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Pan Miodowicz jeszcze raz pokazuje jaki jest 09.09.05, 08:46 stosunek PO do służb specjalnych. Im wolno wszystko robić - oszukiwać, pomawiać, preparować dowody. A jak ktoś chce się bronić, to zaraz informacje ściśle tajne. Jak są takie ściśle tajnie, to gęba w kubeł i nie rozpowszechniać ich. "Ówczesny szef kontrwywiadu UOP Konstanty Miodowicz uważa, że akt oskarżenia Oleksego to gigantyczny skandal. "Są w nim informacje ściśle tajne, które rozszyfrowują metody operacyjne UOP i agentów. Ten akt sam w sobie jest dowodem przestępstwa" - mówi." Odpowiedz Link Zgłoś
poikll Za zdradę powinna być jedna kara. 09.09.05, 08:57 A tutaj z takim się cackają i lada chwila okaże się że on wspólpracował dla dobra Polski a wszyscy pozostali, z Toba i mna włącznie, to sprzedwaczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponadstandardowo_uczciwy Re: Za zdradę powinna być jedna kara. 09.09.05, 19:39 Jak powszechnie wiadomo członkowie lewicy przejawiają wielką społeczną wrażliwość na potrzeby społeństwa. Na przykład tow. Cimoszenko, obracając milionami daje zarobić maklerom. Odpowiedz Link Zgłoś
musial-39 Re: Wysłac tego sowieckiego zdrajce do Guantanaom 09.09.05, 18:50 To pewnie propozycja polaka-katolika Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 08:41 antyklerykal napisał: > OLEKSY NIE3CH OSKARŻA! > > I NIECH MACIEREWICZA POSADZI ZA KRATKI! > NALEŻY MU SIĘ! A co Macierewicz ma z tym wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 08:43 Strona TYLKO dla dorosłych - NIE ZAGLĄDAĆ Strona APP dla idiotów raczej, ale masz rację, po co wypaczać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
miskorabol Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 09:28 twoja strona jest denna , bez sensu i starsznie tendencyjna i głupia zreszta jej wyglad jest taki jak Twój. Jaka strona taki autor. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 No comment 09.09.05, 09:41 bo jakoś brak mi słow na infantylne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: No comment??? Pani Asieńko!!! Pzdr:-) 11.09.05, 14:05 asienka32 napisała: > bo jakoś brak mi słow na infantylne komentarze. >Strona TYLKO dla dorosłych - NIE ZAGLĄDAĆ >Strona APP dla idiotów raczej, ale masz rację, po co wypaczać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 09:04 Oleksy zniknij wreszcie nikt nie ma ochoty słuchać twoich wypocin . Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 09:22 A mnie zastanawia czemu Kostek tak się wpienił? Czyżby zbliżał się koniec władzy specsłużb? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 09:37 Kurde, nie zauwałyłem, kiedy Barcikowski przeszedł do PO przekazując jednocześnie tej partii kontrolę nad ABW... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kali(Miodowicz i wasale)-oskarżać interes ojczyzny 09.09.05, 09:51 Kaliego i jego wasali oskarżać-zdrada interesów państwa. Ależ ten Miodowicz to prymityw. Najprostrzej prowokacji nie zdołął zrobić bez błędu. I takie zero kierowało UOP-em. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko W sadach jest procedura procesow "scisle tajnych" 09.09.05, 10:06 Miodowicz to jednak kreatura, doskonale wie, ze w sadach jest procedura prowadzenia spraw w ktorych sa kwestie scisle tajne, jesli w tej sprawie takie sa to Sad z urzedu utajni proces. Wiec o co ten M. sie zołądkuje ? - o swoją d... tylko i wyłącznie Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 antyklerykal ! 09.09.05, 10:20 Ilekroć czytam twoje posty, to zbiera mi się na wymioty. Czy z natury jesteś taki "czerwony" czy też niepoczytalny ? Zarówno jedna jak i druga ewentualność jest "autodeprecjonowaniem",- takim rodzajem masochizmu intelektualnego. Tu i teraz napisz wyjaśnienie, jakiego to naruszenia prawa dopuścił się pos. A. Macierewicz, że chcesz widzieć jego za kratkami ? A co z "Olinem" ? Ma nadal prowadzić w polityce "działania pozorne" w myśl zasady : "Chcieliśmy wicie, rozumicie towarzyszu dobrze, a wyszło jak zawsze" ? _______________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. polishfamily.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
darekwu Duża część postów świadczy o zdziczeniu autorów 09.09.05, 10:54 Zdziczenie obyczajów przejawia się w tym, że duża część postowiczów traktuje wszystko co jest związane z lewicą jako przedmiot nadający się do oplucia i wysmarowania gównem. Sytuacja Oleksego jest podobna do systucji Żydów w powojennej Europie. Nawet po zwycięstwie nad Niemcami u ujawnieniu ogromu zbrodni zagładę Żydów uważano za coś naturalnego, coś co się Żydom należało. Wypędzano ich z domów i majątkó utraconych na mocy hitlerowskiego prawa. Z byłymi komunistami jest tak samo - Oleksego (czerwownego) wolno było poddać zgnojeniu za pomocą lipnych oskarżeń, ponieważ był czerwony. Co więcej, jemu się nie wolno bronić, przecież jako czerwony ma siedzieć w oślej ławce i wstydzić się że żyje. Dla mnie to jest przerażające - świdczy to dobitnie o tym, że trzewia potwora są jeszcze płodne, wciąż wykluwają sie nowe goebelsiki, himlerki i hitlerki noszące teraz inne nazwiska, ale jednako odczuwający potrzebę, aby był na podorędzi jakiś podczłowiek na którego można zwalić winę za wszystko. Ta radocha z pogromienia czeronych i z tego że można pluć bezkarnie na nich może skończyć się wielkim wstydem dla naszego narodu. Wystarczy że dojdą do władzy bandyci w rodzaju Leppera lub łysych.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 darekwu ! -A może tak lekcja prawdziwej historii ? 09.09.05, 11:43 Nie wiem, ile masz lat i czy doświadczyłeś „dobrodziejstw” rządów czerwonej „lumpen-elity”. Sądzę jednak, że nie było Ci dane żyć w czasach totalitarnych rządów służalczej wobec Związku Sowieckiego nomenklatury. Zapewne nie pamiętasz, albo po prostu nie wiesz, że totalitarny system komunistyczny został przez Sejm Rzeczpospolitej Polskiej uznany za zbrodniczy. Pierwsze czytanie projektu uchwały i debata odbyła się 3 kwietnia 1998 r. ( Posłowie SLD opuścili wówczas salę obrad na czas trwania debaty nad tym punktem ). Uchwała nie była wymierzona przeciwko ludziom, miała ona osądzić i przekreślić totalitarne dziedzictwo komunizmu, osądzić system w imię historycznej prawdy, odbudowania demokracji na podstawach moralnych, przypomnieć wielkie zasługi ludzi, którzy wolności nie doczekali. Uchwała nie była wymierzona w lewicę, była wymierzona w ten jej nurt, który został „zaimportowany” do Polski. Nie można niesymetrycznie traktować zbrodni ludobójstwa nazistowskiego i komunistycznego. Nie jest prawdą, że wszyscy byli uwikłani w PRL i poprzedni system. Byli ludzie, którzy nie dali się uwikłać jak np. Lech Neuman, Stanisław Kasznica, Łukasz Ciepliński, Adam Doboszyński, Emil Fieldorf i wielu innych. Referujący wówczas ten projekt pos. Stefan Niesiołowski polemizował z poglądem, że Polska Ludowa to okres radosnej twórczości, odbudowywania kraju z gruzów, czas wielkich osiągnięć gospodarczych. Komunizm ponosi winę za to, że Polska ma niższy dochód narodowy na głowę niż Portugalia i Grecja czy Hiszpania, chociaż przed wojną rozwijaliśmy się w podobnym tempie. To komunizm spowodował zapaść cywilizacyjną Polski. W Polsce Ludowej zmarnowano wysiłek kilku pokoleń Polaków. Projekt uchwały - podkreślił mówca - nie prowadzi do pozostawienia milionów członków byłej PZPR poza prawem. Uchwała nie rodzi skutków prawnych, ponadto autorzy skłonni są do modyfikacji jej treści w tym miejscu. Projekt, a także ewentualne dalsze akty dekomunizacyjne, oznaczają tylko tyle, że jeżeli ktoś się pomylił tak bardzo, że służył siłom Polsce wrogim, jeżeli ktoś się pomylił tak bardzo, że zaprowadzał cenzurę, przemoc, zabijał ludzi, a potem tylko ich więził, jeśli kłamał, upokarzał i w różny sposób zmarnował życie kilku pokoleniom, to może niekoniecznie musi sięgać po władzę w Polsce demokratycznej. Wnioskodawcy chcieli tylko, aby sytuacja była jasna. Mówca uznał, że dotychczasowe odcinanie się postkomunistów od przeszłości nie jest wystarczające i wiarygodne. Słynne "przepraszam" przewodniczącego Klubu SLD w trakcie II kadencji Sejmu było raczej przejawem typowej komunistycznej pychy i arogancji. Za przeprosinami winna iść skrucha, zadośćuczynienie i odpowiedzialność - cały szereg realnych gestów, a nie tylko symboliczne słowo. Dlatego właśnie ta uchwała jest Polsce potrzebna. Mówca podkreślił także, że obecna debata mogła się odbyć także dzięki ludziom, którzy walczyli w warunkach skrajnie trudnych, w czasach stalinowskich. Tak więc dziwię się Tobie, że „przyszywasz łatki” typu cyt: „goebelsiki, himlerki i hitlerki” tym, którzy wiedzą, czym był i na czym polegał ówczesny system. I nie radzę Ci nazywać bandytami ludzi o poglądach na wskroś patriotycznych, bo tym samym naruszasz Art. 212 K.k. z możliwością osądzenia Cię i odbycia kary pozbawienia wolności do lat 2. Nawet kryjąc się za nickiem musisz zdawać sobie sprawę z tego, że Twoja anonimowość jest tylko pozorna, albowiem Admin ma Twoje dane ( łącznie z IP ) i namierzenie Ciebie nie stanowi problemu. ________________ Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo każda wolność ma swoją odpowiedzialność. Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. polishfamily.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
suco Ale to nie zwalnia od myślenia... 09.09.05, 11:50 ... i nie znaczy, że mamy iść na skróty, przyjmować schemat czarno-biały (be/cacy) a przede wszystkim stosowac metod, które uznane zostały za zbrodnicze. Przyprawia o mdłości czytanie prymitywnych komentarzy do jakiejkolwiek wiadomości o jakimkolwiek przedstawicielu lewicy! W jak wielu głowach mieszka jeszcze "homo sovieticus"... Zgroza! :( A swoją drogą, pan Miodowicz staje się coraz bardziej nerwowy. Zastanawiające... Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie Oleksy zachował się w 1995 kompromitująco! 09.09.05, 11:04 Oleksy ustąpił? Aż wstyd, kiedy się to czyta. GW liczy na sklerozę czytelników? Przecież to nazbyt aż gruba manipulacja. Pamiętam, jak - nie wiedząc wciąż, czy to pomówienie, czy oparty na prawdzie zarzut - oczekiwałam przez miesiąc, by się zachował godnie, jak na premiera przystało - oddał do dyspozycji prezydenta, czy zgłosił gotowość dymisji. Nie, zębami trzymał się stołka, dyszkantem zapewniając, kompletnie nieprzekonująco, że wierzy w swoją niewinność - jakież to było kompromitujące! Jaki brak godności! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Oleksy zachował się w 1995 kompromitująco! 09.09.05, 11:54 Pani joanno...wie on naprawdę ustąpił.Wierzył,że jest niewinny i nie musiał nikogo przekonywać do tego ,że wierzy.A czy ktoś mu udowodnił,że był winny? Bo jak nie to ten co oskarżał musi ponieść karę.Przy nowej władzy jakby był winny to powinien wycofać pozew.Nie daje to Pani do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie Oleksy zachował się jednak kompromitująco! 09.09.05, 12:42 Dziękuję Pani za jakże uprzejmą odpowiedź. To w dobie forów dyskusyjnych smutna rzadkość. Pozwalam sobie zachować wyrażone powyżej zdanie. Owszem, pewna konsekwencja w jego postępowaniu daje się zauważyć. Myślę, że jednak człowiek broniący swego dobrego imienia zachowuje się inaczej. Pewnie. Zachowuje się pewnie. A on był oburzony, że go próbują odpiłować od stolca, na którym siedział tak wygodnie. Ałganowów mu - o ile wiem - nie udowodniono, ale pamiętajmy, co Oleksy mówił na początku lat 90-tych w sprawie przystąpienia Polski do UE i NATO - że trzeba by w tych sprawach przeprowadzić referendum. I to wtedy miało zupełnie inny wydźwięk niż w 2002, kiedy artykułowało suwerenną decyzję narodu. To ozanczało wówczas, że jest przeciw, że jest mu bliższa opcja wschodnia. Czy mamy aż tak krótką pamięć? Przecież ówczesna SdRP jeździła do Moskwy po pieniądze na kampanię wyborczą i te pieniądze szmuglowała przez granicę! Nie wiem więc, czy moja frustracja zachowaniem ówczesnego premiera nie była na wyrost. Pewnie niepotrzebnie (jakieś przestarzałe obywatelskie ,,narowy") myślałam o nim ,,premier naszego rządu" - bo był zapewne najprzód raczej premierem samego siebie, a potem swojej formacji politycznej i na tym koniec. jola_iza napisała: > Pani joanno...wie on naprawdę ustąpił.Wierzył,że jest niewinny i nie musiał > nikogo przekonywać do tego ,że wierzy.A czy ktoś mu udowodnił,że był winny? Bo > jak nie to ten co oskarżał musi ponieść karę.Przy nowej władzy jakby był winny > to powinien wycofać pozew.Nie daje to Pani do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Oleksy zachował się jednak kompromitująco! 09.09.05, 12:57 Pani joanno/a tak na marginesie jak się odmienia pani nick?/nie mieszajmy tematów mówimy o oskarżeniu Oleksego o działalość agenturalną.A swoją drogą załóżmy hipotetycznie,że jest pani na jego miescu jakby się Pani zachowała?.i proszę mi odpowiedzeć jak to jest w tej Polsce, że jak oskarżają "naszych" to czekamy na wyrok a jak "cudzych" to liczymy na honor i to zarówno z lewa jak i z prawa.Oleksy nie jest z mojej bajki uważam,że sztukę" pływania" w mętnej wodzie opanował do perfekcji,ale to zupełnie co innego niż bycie agentem,to nie jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie Re: Oleksy zachował się jednak kompromitująco! 09.09.05, 14:20 Pani Jolu (i Izo) miła, nie mam najmniejszych wątpliwości, że gdyby mój minister w obliczu parlamentu nazwał mnie agentem, nie wahałabym się ani chwili i wystąpiła sama - aż się krew burzy, gdy o tym myślę. Nie wiem, co robi w takiej sytuacji rasowy polityk, gdy czuje się niewinnie oskarżony - nigdy nie byłam politykiem. Ale gdyby to było wyssane z palca, Oleksy powinien po prostu rzucić się i rozszarpać Milczanowskiego, wyzwać go na pojedynek, albo co. Co honor by mu kazał. A on - to doprawdy żałosne - od moskala pieniążek, a potem klęczy w Częstochowie (dla prasy) - nie ma bidaka, nie ma żadnego najprawdopodobniej honoru (pewnie dla niego to idiom obcego języka...), więc tylko uśmiechał się głupawo, coś dyszkantem mamlał i trzymał kurczowo za stołek. To było dla mnie tak bolesne. Niechaj mi pani wierzy. Niech go Pani zestawi z takimi osobami, jak Ciołkosz. Socjalista (a nie ,,paputczik"). Kudy!? No, nie wiem, czy warto aż tyle gadać o jednej pałubie. (Choć prawdą jest, że jej działań agenturalnych nie dowiedziono.) Wszystkiego dobrego i dzięki za rzetelne wykładanie racji. (Muszę już jechać.) Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 kompromitująco! - bo, nie strzelil sobie w leb? 10.09.05, 09:42 Jesli w maglu opowiadaja o tobie i twojej rodzinie, czy tez lecisz do szuflady po gnata? A jesli zdaje Ci sie, ze nie opowiadaja - to zdrowia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Józef Oleksy rozpoczał kampanie 09.09.05, 11:48 wyborcza do Senatu. Miał wejscie Cimoszki. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.belz Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 12:13 Należało powołać wówczas komisję śledczą. Należało wystapić ze sprawą do sądu (a nie dopiero teraz). Należało Oleksego wziąć w obronę (to do kierownictwa SLD)gdy zarzucano mu wspólpracę z wywiadem wojskowym. Należało, należało... Nie zrobiono tego, skulono ogon, zadowalając się utrzymaniem władzy (1995-7), a później jej ponownym uzyskaniem (2001). Efekt jest taki, że rzeczywiście, tamci ludzie sięgnęli do sprawdzonych środków i poprowadzili sprawę tak jak przed laty. Nie wolno być pobłażliwym w takich sprawach, nie wolno odpuszczać. W takich sprawach konsewkencja jest na wagę złota. Macie to na co sobie załużyliście. Odpowiedz Link Zgłoś
nenkam Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 13:51 Oleksy oskarza! heh cos nowego nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Józef Oleksy oskarża oficerów UOP 09.09.05, 16:59 antyklerykal napisał: > OLEKSY NIE3CH OSKARŻA! > I NIECH MACIEREWICZA POSADZI ZA KRATKI! > NALEŻY MU SIĘ! Jesteś głupszy niż myślisz, o ile wogóle myślisz, w co wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś