Dodaj do ulubionych

Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakowa"

13.09.05, 15:42
niski- co najwyzej maly Wladku
Obserwuj wątek
    • krakowiak47 Proszę nie obrażać Krakowa 13.09.05, 15:48
      To, że Jan Jezus Maria Rokita samozwańczo obwołał się premierem wciągając w to
      królewskie miasto Kraków, nie oznacza, że Kraków już raz temu panu podziękował.
      Była ku temu okazja podczas wyborów prezydenta miasta!
      • ciumcia PeDe skompromitowała się współpracą z komunistami 13.09.05, 16:19
        Komunistami przechrzczonymi na socjalistów ...oczywiście.
        • ferris.b Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 16:39
          Jan Maria, przy calym szacunku dla niego, jest jednak skory do dziwacznych zachowan. kilka dni temu
          stwierdzil ze trzeba bedzie wysadzic (!) nowy niemiecko-rosyjski gazociag, dzisiaj nie wiadomo po co
          atakuje mazowieckiemu mimo ze ani on ani PD nie moze zagrozic PO w wyborach. O co chodzi? Coraz
          czesciej wydaje mi sie, ze Rokita po prostu nie nadaje sie na wazne stanowiska za to bylby dobrym
          publicysta.

Jak kandydat na premiera moze, k..., sugerowac, nawet w zartach, ze chce wysadzic gazociag?! pieprze
          takiego kandydata na premiera

• brlink Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 17:25
            kiedy sugerowal? gdzie o tym napisano/ mowiono? ciekawa jestem, jesli to prawda
            to pan Rokita musi sie powaznie zastanowic nad soba i swoim zachowaniem. Mam
            wrazenie ze to jest jakas przypadlosc czlonkow PO - Tusk tez publicznie wypali
            jakis belkot, ze az slabo sie czlowiekowi robi.

ale jakie my mamy wyjscie? SLD jest przegrane, PiS to partia w stylu LPR lub
            Samoobrony - niech no tylko wejda w koalicje te trzy ostatnie, jak przepowiada
            Urban, to dopiero bedziemy mieli. Wiec w naszym interesie jest zeby PO zdobyla
            teraz jak najwiecej glosow - nie sadzilam ze kiedys to napisze. Dobrze by bylo
            zeby GW bardziej powsciagliwie krytykowala PO - bo inaczej grozi nam Kaczor &
            company.
            • rakunica PiS+LPR+Samoobrona - czemu nie? 14.09.05, 07:37
              PO to Mazowiecki, Geremek, Frasyniuk, Tuski i inne donaldy pomagdalenkowe.
              Razem pezetperowcami/esdeerpowcami/eseldekami/esdeplekami i innymi kameleonami,
              zalatwili Polakom czwarty swiat na dzisiaj i na dluuuuugie jutro.

Kogos uczciwego trzeba wybrac jesli chcemy zmian. Jesli nie chcemy - milosnicy
              mafii zgonia swoj elektorat w samoobronie i dokoncza dziela zniszczenia.

Czy ta trojca jest uczciwa? W ogromnej wiekszosci pewnie tak.

• dumnyzeswejorientacjigej Okopy Świętej Trójcy czy Święte Przymierze 14.09.05, 16:15
                Wybraliście już nazwę nowej koalicji?
          • vice_versa Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 17:45
            ferris.b napisał:
            > Jan Maria, przy calym szacunku dla niego, jest jednak skory do dziwacznych
            > zachowan. kilka dni temu
            > stwierdzil ze trzeba bedzie wysadzic (!) nowy niemiecko-rosyjski gazociag,
            > dzisiaj nie wiadomo po co
            > atakuje mazowieckiemu mimo ze ani on ani PD nie moze zagrozic PO w wyborach.
            > O co chodzi?

Rokita stwierdził najbardziej oczywisty fakt i mówił już o odkryciu tej
            inwigilacji gdy zapowiadał ujawnienie teczek w Radiu Zet kilka miesięcy temu.
            Tu NIE CHODZI o wybory i czy jest sens grzmieć na Mazowieckiego czy nie. Fakty
            są faktami. PDecja i Gazeta Wyborcza robią z PO jakobinów, a w chamstwie i
            agresji celuje właśnie Frasyniuk. Nawet ukuto takie hasełko "radykalizacja
            prawicy" pomimo, że z PO to jest taka prawica jak z Hausnera ekonomista.
            Polityczna krótkowzroczność Mazowieckiego jest dziś oczywista. Jeśliby
            Mazowiecki dziś zajmował jedynie miejsce w loży zasłużonych i otwierał panteon
            premierów IIIRP to nie byłoby o czym mówić, ale on jest aktywnym politykiem, on
            nadal nie rozumie, że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść". Widać władza
            otumania.
            Podaj jakiś link do tej wypowiedzi o "wysadzaniu gazociągu". Może to
            było "storpedować budowę gazociągu", co?
            • gcz5 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 19:44
              O ile ja się mylę to niech mnie ktoś sprostuje. Wydaje mi się, że w tym czasie
              prezydentem był Jaruzelski (rok 1980).Obowiązywał chyba wtedy podział
              ministerstw. Ministerstwa t.zw. siłowe a w tym również Spraw Wewnętrznych
              podlegały jaruzelskiemu. Z tego by wynikało, że Mazowiecki w tej sprawie, którą
              podnosi Rokita nie wiele miał do powiedzenia i o niczym nie wiedział.
          • jmr21 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 21:44
            Wysadzić politycznie durnoto,nie słyszałeś o przenośniach?
        • jola994 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 16:53
          ciumcia napisał:

> Komunistami przechrzczonymi na socjalistów ...oczywiście.

co ty idiotko ciumkasz,zapomniałaś że Olechowski który stworzył PO to komuch i
          agent ,czego zresztą nie ukrywał,no może teraz współpracując z Tuskiem się
          ukrywa żeby nie psuć im wizerunku swoją współpracą ,zresztą Zdrojewski z
          Wrocławia też ma partyjna przeszłość
          • ciumcia Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 17:24
            Nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie!

Ani Olechowski ani Zdrojewski nie byli komunistycznymi aparatczykami, jak
            Hausner. Olechowski pracował w wywiadzie, nie należał do partyjnego aparatu
            władzy - był urzędnikiem państwowym w latach 88-89. Poza tym on już się wycofał
            z polityki. Gdzie mu do komucha Hausnera!
            • jola994 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 17:36
              ciumcia napisał:

> Nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie!
              >
              > Ani Olechowski ani Zdrojewski nie byli komunistycznymi aparatczykami, jak
              > Hausner. Olechowski pracował w wywiadzie, nie należał do partyjnego aparatu
              > władzy - był urzędnikiem państwowym w latach 88-89. Poza tym on już się
              wycofał
              > z polityki. Gdzie mu do komucha Hausnera!

Urzędnik jakim był Olechowski to było stanowisko nomenklaturowe ,a Minister to
              nie jest urzędnik państwowy.Naprawdę, głupot nie wypisuj.I pamiętaj że to ze
              był agentem to sam w wyborach prezydenckich się przyznał i zapamiętaj że pisze
              programy Tuskowi ,a Zdrojewski był w PZPR i zapewniam że gdyby komuna trwała to
              większość PO by należała do PZRR.I zapamiętaj że Haesner jest świetnym
              ekonomistą,a takich w PO niewielu
              • ciumcia Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 17:47
                > Minister to nie jest urzędnik państwowy

Jak to nie?
                • jola994 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 18:38
                  ciumcia napisał:

> > Minister to nie jest urzędnik państwowy
                  >
                  > Jak to nie?
                  A tak to ,urzędnik nie moze nawet być w żadnej partii
        • marcin120 Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 18:11
          Pieknie k... pieknie jeden co byl szefem rzadu Suchockiej i kadzil UW teraz
          nagle znalazl "kwity" na nich polityka to strasznie szpetna kurw..wa. Kazdy
          matol jak Rokita moze po kilkunastu latach vuchodzic za czlowieka ktory
          jest "czysty" kiedy wreszcie takie gnidy pujda do piachu?
        • sclavus Re: PeDe skompromitowała się współpracą z komunis 13.09.05, 18:38
          ciumcia napisał:

> Komunistami przechrzczonymi na socjalistów ...oczywiście.

Dla "ciumci" jest jasne: kto nie z PiSuaru, ten z komuchów... jak cały PiSuar...
        • sumer55 ciumcia - nie pieprz jak głodna, chyba że z Krakow 13.09.05, 22:11
      • studioturos Re: Proszę nie obrażać Krakowa 13.09.05, 16:22
        krakowiak47 napisał:

> To, że Jan Jezus Maria Rokita samozwańczo obwołał się premierem
        A PO nie mialo z tym niczego wspolnego. Znowu kurde zaplecza nie bedzie, tak
        jak za Belcha?

> wciągając w to
        > królewskie miasto Kraków, nie oznacza, że Kraków już raz temu panu
        podziękował.
        A, to jednak jest zaplecze, miasto Krakow, w razie czego na to kólewskie miasto
        zwali!

> Była ku temu okazja podczas wyborów prezydenta miasta!
        Dawno i nieprawda... A jaki mial wynik w wyborach do sejmu ostatnio?
        • lidkawozniak Re: Proszę nie obrażać Krakowa 13.09.05, 17:43
          > > Była ku temu okazja podczas wyborów prezydenta miasta!
          > Dawno i nieprawda... A jaki mial wynik w wyborach do sejmu ostatnio?
          >

Ostatnie wybory do sejmu byłyprzed ostatnimi wyborami na prezydenta Krakowa,
          więc było to jeszcze dawniej, i jeszcze wieksza nieprawda.
      • 123rbr Re: Proszę nie obrażać Krakowa 13.09.05, 19:35
        Krakusi, pokażcie jeszcze raz że ten pajac Was nie reprezentuje !!!!
        • bart113 Re: Proszę nie obrażać Krakowa 14.09.05, 09:43
          Jestem z Krakowa i popieram Jana Rokitę. Będę na niego głosował w wyborach i
          mam nadzieję, że zostanie premierem. Zwróćcie uwagę, że Rokita nie powiedział w
          sprawie, którą komentował Frasyniuk nic, co obrażałoby w jakikolwiek sposób
          Mazowieckiego. Dopiero ludzie z PD (przede wszystkim Frasyniuk) zaczęli
          krzyczeć o sprawie i to ją rozdmuchało. Nie omieszkali przy tym
          nadinterpretować słów Rokity. PO to jedyna partia w najbliższym parlamencie,
          która daje realną szansę na rozwój Polski i zmiany, które pójdą w dobrym
          kierunku. Alternatywy zwyczajnie nie ma. Niestety. Oby jak najmniej LPR,
          Samoataku i Postkomuchów w parlamencie. Mam tylko nadzieję, że PiS się
          ucywilizuje gospodarczo i jakoś tę Polskę razem zaczną składać... A wtedy nie
          tylko bogaci, ale i biedni za jakiś czas będą mieli lepiej.
      • turtlezzz A miałem głosować na PO.. 14.09.05, 01:53
        Ale po PGNiG-u i tym wydarzeniu nie jestem wstanie dłużej znieść Rokity. A naprawdę starałem się. Pozostaje Hausner. I poczucie świętego spokoju przez najbliższe parę lat - że to nie ja na nich głosowałem ;)
    • hirsh1 Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : - ) 13.09.05, 15:52
      Panama JWR jest świetna!
      Czysta Casablanca z Krakowa.
      JWR zna się na wszystkim - nawet na tym na czym się nie zna!
      Kandydat mądry, piękny (eh, te ząbki - żywa reklama ortodoncji).
      W Brukseli zareklamuje naszych stomatologów (hydraulicy już byli).
      Żona urodzona Krakuska z Kazachstanu i Niemiec.
      Też mądra i elegancka.
      Takiego drugiego kandydata na premiera nie ma, nie było i (mam nadzieję) nigdy
      i nigdzie nie będzie.
      Amen.
      • oborovy Re: Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : 13.09.05, 15:59
        Ale za to ma wspaniale wloski i wymowny jest ... rrrrrrrrrrrr!
        • studioturos PIESKI PRZYSZLY W SUKURS? 13.09.05, 16:24
          oborovy napisała:

> Ale za to ma wspaniale wloski i wymowny jest ... rrrrrrrrrrrr!
          Ale jest tego,,,
          • hirsh1 PIESKI PRZYSZLY W SUKURS? suczki 13.09.05, 16:56
            a ty po godzinach ze sztabu PO klikasz?
            • studioturos NIE, JA SIE URWALEM Z PIS 13.09.05, 17:13
              hirsh1 napisał:

> a ty po godzinach ze sztabu PO klikasz?
              • sclavus Re: NIE, JA SIE URWALEM Z PIS 13.09.05, 18:46
                studioturos napisał:

> hirsh1 napisał:
                >
                > > a ty po godzinach ze sztabu PO klikasz?
                >
                Eh Kaczeńce, zlote Kaczeńce.... jak to cudownie, że koniec lata bliski...
                • uchachany PEWIEN MARIA SPOD SMOCZEJ WPROST JAMY 13.09.05, 23:12
                  politykę ukochał pasjami.
                  By być blisko tej sprawy -
                  nigdzie długo nie bawił,
                  wiodąc slalom pomiędzy partiami...
                  • esokx Re: PEWIEN MARIA SPOD SMOCZEJ WPROST JAMY 14.09.05, 15:04
                    Gratuluję ci pięknego i trafnego rymu.Jedna uwaga, ze takich polityków z
                    róznych jam jest w POPISIe mnóstwo.
      • studioturos Re: Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : 13.09.05, 16:23
        hirsh1 napisał:

> Panama JWR jest świetna!.
        No i co?
        • hirsh1 Re: Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : 13.09.05, 16:59
          studioturos napisał:

> hirsh1 napisał:
          >
          > > Panama JWR jest świetna!.
          > No i co?

Nikita Siergiejewicz Chruszczow taką panamę nosił.
          Też łysy, równie bystry i przystojny medialnie.
          Nelli Rokita pewnie widziała Chruszczowa wiele razy i mężowi też kupiła panamę.
          Mąż stanu i do tego panama to kapelusz 007.
          • studioturos Re: Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : 13.09.05, 17:04
            hirsh1 napisał:
            >
            > Nikita Siergiejewicz Chruszczow taką panamę nosił.
            No i co z tego? A jakby nosil kapelusz ala John Wayne to bys nie plul!??

> Też łysy, równie bystry i przystojny medialnie.
            Niektore koniety uwazaja łysych za bardziej seksownych. A mendialnosc jaka jest
            to jest...

> Nelli Rokita pewnie widziała Chruszczowa wiele razy i mężowi też kupiła
            panamę.
            Oswiadczam uroczyscie ze Rokita zawsze nosil kapelusze i nie ma to nic
            wspolnego z Neili...

> Mąż stanu i do tego panama to kapelusz 007.
            To go oczywiscie pozbawia wszelkich szans...
            Gratuluje analizy!
        • lidkawozniak Re: Janek Władek eks Marysia Rokita jest super : 13.09.05, 17:45
          studioturos napisał:

> hirsh1 napisał:
          >
          > > Panama JWR jest świetna!.
          > No i co?
          >

No i ch.j!
    • loppe Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 15:53
      Niestety, za mało starań o uczestnictwo we władzy w Polsce - PD i pan
      Frasyniuk (nie startując w wyborach prezydenckich pozbawił Pan partię połowy
      mocy). Takie głosy moralnego niepokoju z sidelines nie wystarczą niestety.
      • studioturos Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:25
        loppe napisał:

> Niestety, za mało starań o uczestnictwo we władzy w Polsce - PD i pan
        > Frasyniuk (nie startując w wyborach prezydenckich pozbawił Pan partię połowy
        > mocy). Takie głosy moralnego niepokoju z sidelines nie wystarczą niestety.
        Wystarcza, by GW dostala sraczki...
    • forever.pl Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 15:54
      'Przedsiębiorca' W.Frasyniuk konfabuluje wnioski i sypie łajnem zamiast
      powiedzieć jakie on ma przemyślenia na temat inwigilacji...
      Nastraszył mnie przeraźliwie - boję się takiego typa.

--
      forever.pl
      • golem_t Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 15:59
        To jatow cię nastraszyć. Nowa mutacja ROAD popiera przez GW chyba nie
        przekroczy bairery 3%. Czyli nie dostanie kasy na swoje istnienie. I przejdzie
        do historii.
    • brokowisko SB - PO i Polacy - my to kochamy! Tusk 98%(PZPR) 13.09.05, 15:59
      To zły mały kandydat - na małego premiera ! Dziwi mnie , że Polacy przymykają
      oczy na powiązania PO ze służbami bezpieczeństwa ! Tusk - Miodowicz -i kolesie
      z SB /dawni i obecni/ , teraz Rokita ! Niekoniecznie trzeba być komunistą
      aby mieć powiązania z SB i korzystać z ich usług. Brak programu naprawy Polski
      , ciągłe wywlekanie dziwnych afer to już spcejalizacja PO ! I o dziwo daje to
      pozytywne efekty! Wynika z tego , że Polacy nie potrafią żyć bez slużb
      bezpieczeństwa! A PO to idealnie wykorzystuje!!! B R A W O PO i brawo POLACY !!!
      • brokowisko SB - PO i Polacy - my to kochamy! Tusk 99,8%(PZPR) 13.09.05, 16:02
        To zły mały kandydat - na małego premiera ! Dziwi mnie , że Polacy przymykają
        oczy na powiązania PO ze służbami bezpieczeństwa ! Tusk - Miodowicz -i kolesie
        z SB /dawni i obecni/ , teraz Rokita ! Niekoniecznie trzeba być komunistą
        aby mieć powiązania z SB i korzystać z ich usług. Brak programu naprawy Polski
        , ciągłe wywlekanie dziwnych afer to już spcejalizacja PO ! I o dziwo daje to
        pozytywne efekty! Wynika z tego , że Polacy nie potrafią żyć bez slużb
        bezpieczeństwa! A PO to idealnie wykorzystuje!!! B R A W O PO i brawo
        POLACY !!! Chrońmy SB bo są nam potrzebni - PO , Tusk , Rokita , Miodowicz !
      • studioturos Re: SB - PO i Polacy - my to kochamy! Tusk 98%(P 13.09.05, 16:29
        brokowisko napisał:

> To zły mały kandydat - na małego premiera ! Dziwi mnie , że Polacy przymykają
        > oczy na powiązania PO ze służbami bezpieczeństwa ! Tusk - Miodowicz -i
        kolesie
        > z SB /dawni i obecni/ , teraz Rokita ! Niekoniecznie trzeba być komunistą
        > aby mieć powiązania z SB i korzystać z ich usług. Brak programu naprawy Polski
        > , ciągłe wywlekanie dziwnych afer to już spcejalizacja PO ! I o dziwo daje to
        > pozytywne efekty! Wynika z tego , że Polacy nie potrafią żyć bez slużb
        > bezpieczeństwa! A PO to idealnie wykorzystuje!!! B R A W O PO i brawo
        POLACY !!
        > !
        Zdefiniuj najpierw co to jest "dziwna afera", potem pogadamy o tym co JA, jako
        POLAK, lubie...
    • grissley Lepiej byc malym premierem 13.09.05, 16:01
      niz duzym glupkiem - i to poza sejmem, prawda?
      PD po wyborach przestanie istniec, bo taki juz tworzonych na potrzeby wyborow
      partii, ktore nie wchodza do parlamentu.
      I bye bye, Mr Frasyniuk...
      Tylko tej Henryki troche szkoda - w sumie fajna babka, aczkolwiek ja ja raczej
      z PO kojarze, niz z PD. I pewnie nie tylko ja ;p
      • nemo123 lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 16:13
        > niz duzym glupkiem - i to poza sejmem, prawda?

nie prawda, na szczescie bycie przy korycie nie dla wszystkich jest priorytetem
        nr 1;
        dla mnie nie jest i mam nadzieje, ze dla wielu innych tez nie

smacznego
        • studioturos Re: lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 16:32
          nemo123 napisał:

> > niz duzym glupkiem - i to poza sejmem, prawda?
          >
          > nie prawda, na szczescie bycie przy korycie nie dla wszystkich jest
          priorytetem
          >
          > nr 1;
          > dla mnie nie jest i mam nadzieje, ze dla wielu innych tez nie
          >
          > smacznego
          A mnie tam nie jest wszystko jedno kto bedzie rzadzil polska, nawet jesli to
          rzadzenie nazywasz korytem, bardzo poetycznie zreszta, zwazywszy iz jeden z
          filarow obecnej kampanii wyborczej jest hodowca swinek...
          • nemo123 Re: lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 17:11
            > A mnie tam nie jest wszystko jedno kto bedzie rzadzil polska, nawet jesli to
            > rzadzenie nazywasz korytem, bardzo poetycznie zreszta, zwazywszy iz jeden z
            > filarow obecnej kampanii wyborczej jest hodowca swinek...

mnie tez nie jest wszystko jedno,

niezaleznie od tego jak dobry jest knadydat uwazam, ze dla kazdego (dla
            kandydata i wyborcow) jest lepiej gdy kandydat raczej zrezygnuje z wyborow niz
            gdyby mial sie zeswinic w celach propagandowo/wyborczych

ostatecznie, jezeli ktos obrzuca gownem porzadnych ludzi (tu Rokita obrzuca
            Mazowieckiego) to jaka jest gwarancja, ze bedzie sie zachowywal przyzwoicie
            jako premier?
            • studioturos Re: lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 17:16
              nemo123 napisał:
              > ostatecznie, jezeli ktos obrzuca gownem porzadnych ludzi (tu Rokita obrzuca
              > Mazowieckiego) to jaka jest gwarancja, ze bedzie sie zachowywal przyzwoicie
              > jako premier?
              PRZECZYTAJ ARTYKUL. tam stoi ze zmienil mniemanie co do pierwszego roku rzadow
              M. - czy mozna delikatniej. Gdzie ty do cholery widzisz to gowno itp?
              Troche myslenia - myslenie nie szkodzi, na urode tez!
              • lidkawozniak Re: lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 17:51
                studioturos napisał:

> nemo123 napisał:
                > > ostatecznie, jezeli ktos obrzuca gownem porzadnych ludzi (tu Rokita obrzu
                > ca
                > > Mazowieckiego) to jaka jest gwarancja, ze bedzie sie zachowywal przyzwoic
                > ie
                > > jako premier?
                > PRZECZYTAJ ARTYKUL. tam stoi ze zmienil mniemanie co do pierwszego roku rzadow
                > M. - czy mozna delikatniej. Gdzie ty do cholery widzisz to gowno itp?
                > Troche myslenia - myslenie nie szkodzi, na urode tez!

Rokita obrzuca Mazowieckiego gównem, i to jest fakt. Z resztą w TYM ARTYKULE
                (który mogłbyś przeczytać po założeniu okularów) nie jest napisane, że zmienił
                zdanie, tylko że się w nim utwierdził. A zdanie jego jest takie, że Mazowiecki
                jest zerem i zdrajcą. Trzeba być na kompletnym dnie moralnym, żeby tak twierdzić.
                • tricky2 Re: lepiej byc malym ale przy korycie? 13.09.05, 22:17
                  A zdanie jego jest takie, że Mazowiecki
                  > jest zerem i zdrajcą.

To zdanie widzę jedynie u ciebie a nie u Rokity.

Trzeba być na kompletnym dnie moralnym, żeby tak twierdzi
                  > ć.

No właśnie.
      • jola994 Re: Lepiej byc malym premierem 13.09.05, 16:47
        po rządach Bieleckiegi[kto to dziś pamięta?]KLD z Tuskiem na czele nie dostało
        się do Parlamentu .Wówczas nazywano partię Tuska nie liberalną tylko
        aferalną .Zakład że to nie koniec i bedzie powtórka z rozrywki i pamiętaj
        grizzli czy grissley że lepiej z mądrym przegrać niż z głupim[to o Tobie]wygrać
        i dlatego będę głosować na Demokratów pl.
        • grissley Re: Lepiej byc malym premierem 14.09.05, 02:11
          > niż z głupim[to o Tobie]wygrać

To jest obraza dziewczynko.
    • lika78 wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 16:01
      Mazowiecki to dla mnie jeden z najwazniejszych polityków XX wieku. Prawdziwy
      patriota, mądry człowiek, najlepszy premier minionego stulecia. Trzeba byc
      wyjątkową pluskwą, by tak znieważać Mazowieckiego. Człowiekiem bez zasad.
      Malutkim gnojkiem.
      Platformersi - cieszcie się na cztery - pięć lat władzy. Myślę jednak, że przy
      takich zasadach, jakie panowie Tusk i Rokita reprezentują to wcale nie będą
      złote lata trzeciej czy czwartej Rzeczpospolitej. Klakierów na razie nie
      brakuje, ale entuzjazm w społeczeństwie szybko opada.
      • oborovy To "spadachroniarze" z AWS, a Rudy Marycha byl ... 13.09.05, 16:05
        juz w 7-miu partyjach od "rewolucji" ... zenada!
        • studioturos Naucz sie liczyc!!!!!!!!!!!!1 13.09.05, 16:36
          oborovy napisała:

> juz w 7-miu partyjach od "rewolucji" ... zenada!
          • oborovy Przepraszam, Marycha byl w 8-miu! 13.09.05, 16:45
            Przy takiej czenstotliwosci latwo sie pomylic ... hehe!
      • goniacy.pielegniarz Re: wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 16:05
        lika78 napisała:

> Mazowiecki to dla mnie jeden z najwazniejszych polityków XX wieku. Prawdziwy
        > patriota, mądry człowiek, najlepszy premier minionego stulecia. Trzeba byc
        > wyjątkową pluskwą, by tak znieważać Mazowieckiego. Człowiekiem bez zasad.
        > Malutkim gnojkiem.

A cóż takiego strasznego powiedział Rokita?
        • grissley Powiedzial 13.09.05, 16:09
          ze zmienil nieco opinie o pierwszym roku rzadow Mazowieckiego.
          Nie dodal jak bardzo zmienil, w ktora strone, jaka mial przedtem, ani jaka
          potem.
          Ale specjalisci od czarnego PR oczywiscie wykorzystuja to przeciwko niemu
          (czego mozna sie bylo spodziewac) - chociaz robia to wyjatkowo nieudolnie
          (czego tez nalezalo sie spodziewac).
          pOKRZYKIWANIA mR fRASYNIUKA TO JAK GLOS WOLAJACEGO Z OBORY...
          • bedeker Czarne PR 13.09.05, 16:16
            Czarne PR to, jak dobrze wiadomo, zabieg budzacy najwyzsze obrzydzenie Tuska, Rakiety i
            Miodowicza:)
          • lidkawozniak Re: Powiedzial 13.09.05, 17:54
            grissley napisał:

> ze zmienil nieco opinie o pierwszym roku rzadow Mazowieckiego.
            > Nie dodal jak bardzo zmienil, w ktora strone, jaka mial przedtem, ani jaka
            > potem.

Na prawdę w to wierzysz? Nie dziwne, ze dajesz się nabierać na liberalną
            demagogię. Z resztą jaka tam ona liberalna...
            • grissley Re: Powiedzial 14.09.05, 02:13
              Tak, wierze, ze tak wlasnie powiedzial.
              Nie trzeba tu wiele wiary, wystarczy posluchac.

=======================
              Co to sie porobilo, ze starych komuchow jeszcze trzeba w kampanii wyborczej
              ogladac...
              • lidkawozniak Re: Powiedzial 14.09.05, 07:33
                grissley napisał:

> Tak, wierze, ze tak wlasnie powiedzial.
                > Nie trzeba tu wiele wiary, wystarczy posluchac.
                >

Nie chodzi mi o wiarę, że to powiedział, ale wiarę w logikę tego zdania. A
                dokładnie, że wiadomo, w którą stronę zmienił zdanie, i jak bardzo, a ty udajesz
                greka, że z jego wypowiedzi to nie wynika.
                >
                >
                > =======================
                > Co to sie porobilo, ze starych komuchow jeszcze trzeba w kampanii wyborczej
                > ogladac...
        • kroczak Re: wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 23:58
          Jasiu nie tylko wendrowniczek ale swinia w slomkowym kapeluszu Ze ludzie daja
          sie nabrac na takie byle co nie chlop nie kurzaj taki zwykly pasozyt.

• abba15 Re: wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 16:28
        lika78 napisała:
        > Malutkim gnojkiem.
        > Platformersi - cieszcie się na cztery - pięć lat władzy. Myślę jednak, że przy
        > takich zasadach, jakie panowie Tusk i Rokita reprezentują to wcale nie będą
        > złote lata trzeciej czy czwartej Rzeczpospolitej. Klakierów na razie nie
        > brakuje, ale entuzjazm w społeczeństwie szybko opada.

Z tym najlepszym premierem to wielka przesada.
        Określenie, że to prawdziwy patriota to głupota.
        Mówienie, że to mądry człowiek, no to na zdrowie.
      • studioturos Re: wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 16:36
        lika78 napisała:

> Malutkim gnojkiem.
        Trzeba byc niezla pinda, by nie widziec co Mazowiecki zrobil dla siebie a co
        zrobil dla Polski...

> Platformersi - cieszcie się na cztery - pięć lat władzy. Myślę jednak, że
        przy
        > takich zasadach, jakie panowie Tusk i Rokita reprezentują to wcale nie będą
        > złote lata trzeciej czy czwartej Rzeczpospolitej. Klakierów na razie nie
        > brakuje, ale entuzjazm w społeczeństwie szybko opada.
        Klakierzy sa ostaja III RP. To onui wybrali KRETYNA na prezydenta w 1995 roku,
        oni wybrali gruszki Millera w 2001 roku, oni wyslali Rywina po 17,5 miliona i
        oni kazali Cimoszkowi zle wypelnic oswiadczenia. I tak oto znowu jest na kogo
        zwalic... Byli juz cyklissci zydzi i masony, teraz kolej na klakierow?
        • lidkawozniak Re: wyjątkowo perfidni ludzie w tej PO 13.09.05, 17:56
          studioturos napisał:

> lika78 napisała:
          >
          > > Mazowiecki to dla mnie jeden z najwazniejszych polityków XX wieku. Prawdz
          > iwy
          > > patriota, mądry człowiek, najlepszy premier minionego stulecia. Trzeba by
          > c
          > > wyjątkową pluskwą, by tak znieważać Mazowieckiego. Człowiekiem bez zasad.
          >
          > > Malutkim gnojkiem.
          > Trzeba byc niezla pinda, by nie widziec co Mazowiecki zrobil dla siebie a co
          > zrobil dla Polski...

To ja jestem niezłą pindą, i poproszę teraz, żebyś mi napisał co Mazowiecki
          zrobił dla siebie (bo co zrobił dla Polski to wiem).

>
          > > Platformersi - cieszcie się na cztery - pięć lat władzy. Myślę jednak, że
          >
          > przy
          > > takich zasadach, jakie panowie Tusk i Rokita reprezentują to wcale nie bę
          > dą
          > > złote lata trzeciej czy czwartej Rzeczpospolitej. Klakierów na razie nie
          > > brakuje, ale entuzjazm w społeczeństwie szybko opada.
          > Klakierzy sa ostaja III RP. To onui wybrali KRETYNA na prezydenta w 1995 roku,
          > oni wybrali gruszki Millera w 2001 roku, oni wyslali Rywina po 17,5 miliona i
          > oni kazali Cimoszkowi zle wypelnic oswiadczenia. I tak oto znowu jest na kogo
          > zwalic... Byli juz cyklissci zydzi i masony, teraz kolej na klakierow?
          >
      • javert1 lika78 - czytaj dokładniej 13.09.05, 18:16
        Rokita odniósł się przecież do rzadu T.Mazowieckiego a nie do jego osoby.To
        przecież jest różnica !
    • m.bekier mały czyli po polsku : kurdupel 13.09.05, 16:02
      ale z francuskiego[wym.kirdiple)
      • studioturos Niedojrzaly to po polsku gó..arz 13.09.05, 16:40
        m.bekier napisał:

> ale z francuskiego[wym.kirdiple)
        ale z rosyjskiego gawno (wym. gawno)
        • cyklista Do admina forum - studioturos to spamer 13.09.05, 16:47
          Z regulaminu forum:
          6.
          Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
          Gazeta.pl przekazów reklamowych.

studioturos do dyskusji nic nie wnosi, kopiuje posty i dodaje parę słów.
          Za to w stopce zawsze firmowy link. A admin to puszcza. Skandal!
          • studioturos Re: Do admina forum - studioturos to spamer 13.09.05, 16:51
            cyklista napisała:

> Z regulaminu forum:
            > 6.
            > Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
            > Gazeta.pl przekazów reklamowych.
            >
            > studioturos do dyskusji nic nie wnosi, kopiuje posty i dodaje parę słów.
            > Za to w stopce zawsze firmowy link. A admin to puszcza. Skandal!
            Nie po to PORTAL mi dal mozliwosc umieszczania stopki by teraz mnie ja
            kasowac :) - mam nadzieje. A te slowa co ty tam pszesz to sa baardzo wazne,
            inaczej oplulibyscie Rokite do cna...
          • lidkawozniak Re: Do admina forum - studioturos to spamer 13.09.05, 18:02
            cyklista napisała:

> Z regulaminu forum:
            > 6.
            > Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
            > Gazeta.pl przekazów reklamowych.
            >
            > studioturos do dyskusji nic nie wnosi, kopiuje posty i dodaje parę słów.
            > Za to w stopce zawsze firmowy link. A admin to puszcza. Skandal!

A ja myślę, że wypowiedzi pana Andrzeja Turosa należy zostawić. Linka też. Jest
            to bardzo wyraźna wykładnia poziomu elektoratu PiSu.
    • micro8 Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:08
      jak pokazało zaistnienie rywinlandu polityka grubej kreski była złą polityką.
      obciąża to dziś m.in Mazowieckiego (który był wobec komunistów zbyt uległy, co
      słusznie wytyka mu Rokita). za dekomunizacją był np. amerykanista Kostrzewa-
      Zorbas, startujący dziś z listy PO do sejmu(nr 9 w warszawie). M.in. dlatego
      będę na niego głosował. by dowiedzieć się o nim więcej można obejrzeć
      www.kandydatinternautow.pl/
    • bedeker Rakieta... 13.09.05, 16:14
      Juz przebiera nozkami, juz siusia po nogawkach... Tania szkola retoryczna, ambicja kotlujaca sie pod
      sklepieniem czaszki i coraz paskudniejsze zagrywki... Szkoda gadac.
      • studioturos Re: Rokita - durniu! 13.09.05, 16:42
        Maly ktory polityk jest tak inteligentny... jak Rokita...
        • bedeker Re: Rokita - durniu! 13.09.05, 16:50
          Nie przecze, ale Rakieta to, jak sie okazuje, inteligentna swinia
          • studioturos Re: Rokita - durniu! 13.09.05, 16:53
            bedeker napisał:

> Nie przecze, ale Rakieta to, jak sie okazuje, inteligentna swinia

Co prawda nie jego mialem na mysli, ale pluj dalej, moze ci sliny zabraknie,
            inteligencjo ty moja kochana....
            • bedeker Re: Rokita - durniu! 13.09.05, 16:54
              Inteligencja ma wasze wybory w odwrotnej stronie, juz od kilku lat:)
              • studioturos Powiedz to Mazowieckiemu 13.09.05, 16:58
                W koncu to inteligent! W jakich ci on wyborach ostatnio uczestniczyl? W jakich?!

bedeker napisał:

> Inteligencja ma wasze wybory w odwrotnej stronie, juz od kilku lat:)
                • bedeker Re: Powiedz to Mazowieckiemu 13.09.05, 17:01
                  Od Mazowieckiego badz laskaw sie od...czepic. Ode mnie tez:)
                  • studioturos Chran sie dziadu! 13.09.05, 17:05
                    bedeker napisał:

> Od Mazowieckiego badz laskaw sie od...czepic. Ode mnie tez:)
                    • bedeker Re: Chran sie dziadu! 13.09.05, 17:09
                      O, jaki nerwusek:) Jak tam slinka?:)
        • lidkawozniak Re: Rokita - durniu! 13.09.05, 17:58
          studioturos napisał:

> Maly ktory polityk jest tak inteligentny... jak Rokita...

Vide narodowy test inteligencji dwa lata temu...
    • zib11 Autorytety Trybuny ludu(dawniej GW). 13.09.05, 16:16
      Poczet "AUTOrytetów"
      1.jaRuzelski
      2.kiszczak
      3.kwasniewski
      4.nałęcz
      5.frasyniuk
      6.mazowiecki
      7.cimoszewicz
      8.miller
      9.samson
      10.sroda+I.jołop-nieuk
      • bedeker Re: Autorytety Trybuny ludu(dawniej GW). 13.09.05, 17:24
        Oj, zapomniales o Michniku i Edelmanie. Nie dostaniesz promocji na nastepny szczebel kursu:)
      • jpo82 Re: Autorytety Trybuny ludu(dawniej GW). 14.09.05, 12:33
        Brawo głupcze!!! Za Frasyniukiem przemawia jego przeszłość, taki ktoś jak Ty
        nigdy tego nie podważy
    • studioturos Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:19
      wbka napisał:

> niski- co najwyzej maly Wladku
      Powinno sie to co Frasyniuk powiedzial wpisac w to co maja do "przekazania"
      niektorzy forumowicze..., jak nie niski, to maly, jak nie maly to len, a jak
      nie to kaczor i juz.
      am dziwne wrazenie ze to Frasyniuk oklada na tym forum roznemi epitetami
      naszych politykow. mam nadzieje ze nie on ukul powiedzenie o "cimoszeniu"
    • nordwest11 Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:20
      Jeżeli ktoś jest mały, to pan Frasyniuk, żałosny sfrustrowany lider kanapowej
      partyjki. Jak napisali kiedyś Mazurek i Zalewski, "wybierając Frasyniuka na
      lidera, UW zerwała z mitem, że jest partią inteligencką". Niemal każda
      wypowiedź WF to potwierdza.
    • lika78 do pielęgniarza 13.09.05, 16:21
      a co takiego powiedział
      cytat: "Z mojego punktu widzenia ciekawe jest to, że jak wynika z tych
      dokumentów, inwigilacja Ruchu Wolność i Pokój, młodzieżowej organizacji
      opozycyjnej z lat 80., którą współzakładałem, została przerwana dopiero w maju
      1990 r. To najbardziej szokująca informacja z całej tej dokumentacji. Ona
      niestety weryfikuje mój punkt widzenia na dzieje pierwszego roku działalności
      rządu Tadeusza Mazowieckiego".

Na tym polega vała pseudoelegancja i obiektywizm Platformy. niby nic nie mówią
      wprost, ale te insynuacje, znaki zapytania, mnożące się watpliwości.
      Tak Panie Rokita - sam Mazowiecki nasłał na pana agentów, by działalność
      konspiracyjną w roku 1990 jeszcze wyhaczali... Co za egotyk. W kraju wtedy
      działy się chyba sprawy ważniejsze niż szpiclowanie Rokity. A może mania
      przesladowcza go nęka?
      Gruba kreska co i raz jest atakowana. Do tej pory przez jaieś partie narodowo-
      katolickie z pierwiastkiem oszolomstwa silnie zaznaczonym. Teraz przyszla kolej
      na zdawaoby się rozsądną partię środka. Tylko, że teraz widac jak na dloni, że
      to żadne centrum tylko zwyczajna, ujadająca prawica.
      • goniacy.pielegniarz Re: do pielęgniarza 13.09.05, 16:37
        lika78 napisała:

> Na tym polega vała pseudoelegancja i obiektywizm Platformy. niby nic nie
        mówią
        > wprost, ale te insynuacje, znaki zapytania, mnożące się watpliwości.
        > Tak Panie Rokita - sam Mazowiecki nasłał na pana agentów, by działalność
        > konspiracyjną w roku 1990 jeszcze wyhaczali...

Jakoś tego nie wyczytałem.

> Co za egotyk. W kraju wtedy
        > działy się chyba sprawy ważniejsze niż szpiclowanie Rokity. A może mania
        > przesladowcza go nęka?
        > Gruba kreska co i raz jest atakowana. Do tej pory przez jaieś partie narodowo-
        > katolickie z pierwiastkiem oszolomstwa silnie zaznaczonym. Teraz przyszla
        kolej
        >
        > na zdawaoby się rozsądną partię środka. Tylko, że teraz widac jak na dloni,
        że
        > to żadne centrum tylko zwyczajna, ujadająca prawica.

Jedyna rzecz, którą widać jak na dłoni, to poczynania beneficjentów grubej
        kreski. Choć to może też dostrzega tylko ujadająca prawica z silnym
        pierwiastkiem oszołomstwa.
      • bedeker Rakieta 13.09.05, 16:59
        podobnie jak wiekszosc polskich mistrzow sceny politycznej, rzuca insynuacje w stylu: "Czy wiadomo
        cos panu o notorycznych zdradach panskiej zony?". To wszystko we fraku i pod mucha, wiec bardzo
        elegancko.
    • antysalon Mazowiecki byl igraszka w reku <pomagdalencow> 13.09.05, 16:23
      Uzywam takiego okropnego lamanca<pomagdalency> majac na mysli uklad zawiazany
      przez towarzystwo:michnik, kuron , geremek i spolka z towarzyszami z pzpr, w
      ten sposom Mazowiecki jako wypisz wymaluj totalny ignorant byl bardzo dobrym
      premierem dla rozowych cz\yli komitetetu centralnego z OKP jak i czerwonych.Jak
      tego Rokita nie dostrzegl wczesniej to jego...slodka tajemniaca. Mazowiecki to
      totalny szkodnik w po roku 89!, naiwny do bolu i posluszny rozowemu komitetowi
      z OKP.Swoja droga Frasyniuk to kolejna tragiczna postac panny<S>! Jego kolega
      Bujak wyprzedal na aukcji legitymacje <S> nr 2 razem z majtkami generalowej
      kiszczkowej! A Wladek uwierzyl w swoja gwiazde i spzrymierzyl sie z
      towarzyszami typu Hausner!Ciekawa mieszanka. To ja juz wole tego wydrwigrosza i
      lobuza Leppera!!!!
    • ponadstandardowo_uczciwy Szanuję Frasyniuka, ale niech się nie wygłupia! 13.09.05, 16:24
      • jola994 Re: Szanuję Frasyniuka, ale niech się nie wygłupi 13.09.05, 17:42
        ponadstandartowo to jesteś Ty durnowaty
        • azx Frasyniuk ma rację. Głosuję na PO ale Rokita ma 13.09.05, 18:15
          szansę się zbłaźnić, ponieważ już zaczyna być nieomylny...
          • x3936012 2,9% w wyborach i bankructwo PeDecji ;)))))))))) 13.09.05, 18:28
            pojda z torbami, stad ta nerwowosc wsrod pedecji
            • azx Nie, no, o ich samobójczych skłonnościach świadczy 13.09.05, 21:12
              wybranie tego robocopa na kandydatkę...Ale Rokita przegina. Boję się, czy wytrzyma obciążenie stanowiskiem.
              • taziuta Nicea albo śmierć - taki model premierostwa? :-) 13.09.05, 22:07
                Polska polityka zagraniczna pod przewodem premiera, który jest autorem
                powiedzonek typu "Inicjatywa 3/4" - wyjątkowe rozminięcie się z głosem opinii
                publicznej, czy "Nicea albo śmierc" - człowiek kompromisu (sic!), przez
                następne 4 lata to raczej pasmo klęsk, niż sukcesów. Tylko Nelli będzie z niego
                dumna :-)

azx napisał:

> wybranie tego robocopa na kandydatkę...Ale Rokita przegina. Boję się, czy
                wytrz
                > yma obciążenie stanowiskiem.
                • uchachany "Już śledczych przewag zawarte wrota, 13.09.05, 23:08
                  umilkły słownych utarczek spiże,
                  lecz wiem, co zrobię: puszczę bonmota!
                  Patriotycznej dam dźwięczeć lirze!
                  "Śmierć - lub Nicea!" To wszystkich ruszy!
                  Pewnie w Historii też się zapisze...?
                  Cóż wart był Katon bez plebejuszy?
                  Cóż wart jest lider, gdy o nim ciszej...?
                  Toż firmamentu jam supernowa!
                  Dbać trzeba wszak by nie zgasły blaski...
                  Cóż jeszcze palniesz, tuzie Krakowa,
                  żeby wyborców podtrzymać łaski...?"
                  • rakunica Re: "Już śledczych przewag zawarte wrota, 14.09.05, 05:20
                    Piekny i celny wiersz - prosze wiecej.
              • yuha Bielecki na premiera 14.09.05, 10:31
            • golem_t Re: 2,9% w wyborach i bankructwo PeDecji ;)))))) 14.09.05, 12:29
              Porzuć nadzieję - Agora będzie ich utrzymywać. Na pocieszenie - partia poniżej
              3% nie ma wstępu do programu "Forum". A to chyba najbardziej będzie boleć Pana
              Frasyniuka - nie móc się "WYPOWIADAĆ" w telewizji.
              • mago13 Re: 2,9% w wyborach i bankructwo PeDecji ;)))))) 14.09.05, 12:59
                golem_t napisał:

> Porzuć nadzieję - Agora będzie ich utrzymywać. Na pocieszenie - partia
                poniżej
                > 3% nie ma wstępu do programu "Forum". A to chyba najbardziej będzie boleć
                Pana
                > Frasyniuka - nie móc się "WYPOWIADAĆ" w telewizji.
                I szkoda,bo zostana Twoi idole i niestety na Twoim poziomie
    • mateo Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:28
      W tym całym politycznym szambie jest niewiele osób szlachetnych, porządnych i
      po prostu uczciwych. Mogących spokojnie chodzić po ulicy.Patrzących prosto w
      oczy. Taki jest Tadeusz Mazowiecki. Zostawmy sobie na przyszłość takich jak on.
      Będzie nam kiedyś lepiej na duszy.
      • studioturos Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:49
        mateo napisał:

> W tym całym politycznym szambie jest niewiele osób szlachetnych, porządnych i
        > po prostu uczciwych. Mogących spokojnie chodzić po ulicy.Patrzących prosto w
        > oczy. Taki jest Tadeusz Mazowiecki. Zostawmy sobie na przyszłość takich jak
        on.
        >
        > Będzie nam kiedyś lepiej na duszy.
        Ogladalem wczoraj program Misja specjalna. podgladali politykow na ulicy. W
        Gdansku Mazowieckiego ktos zaczepil i prosil zeby komus tam pomogl. Rany, jak
        on spieprzal stamtad!!!! O patrzeniu w oczy nie bylo mowy nawet...
        Jeszcze jeden ponadstandardowo uczciwy? Odpadam!
      • loquin.phd Mazowiecki = maskotka III RP 13.09.05, 17:00
        żałosna osóbka
        • loquin.phd Mazowiecki = całowanie rączek 13.09.05, 17:06
          Do tej roli należało go ograniczyć, a tak Polska się skompromitowała. Całe
          szczęście, że cugle trzymali Jaruzelski i Balcerowicz.
    • konlibsoc Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:29

• pawka.morozow i kto to mówi? podam przykład 13.09.05, 16:29
      I kto tu mówi o chamstwie w polityce?
      Jeszcze w niedzielę pan Władysław mówił o szambie, o toaletach w których
      wylądują młodzi jak nie wybiorą Partii Demokratycznej.
      Władysław Frasyniuk nie potrafi poradzić sobie z przegraną, nie potrafi
      wyciągnąć wniosków z porażki.Sam jest jej winien, jego agresywny język który
      wprowadził do polityki staje się balastem dla PD.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28893946&a=28893946
      Czepianie się Rokity to zwykła zazdrość.
      Popatrzmy jak do sprawy dyplomatycznie odniósł się Mazowiecki.
      Parę zimnych kompresów panie Władku.
      • alex.4 Re: i kto to mówi? podam przykład 13.09.05, 16:39
        Rokita zachowuje się jak świnia. Niestety czuje się premierem i wpadł dawno już
        w amok:)
        • pawka.morozow Re: i kto to mówi? alex podaj przykład mała..... 13.09.05, 16:43
          alex.4 napisał:

> Rokita zachowuje się jak świnia. Niestety czuje się premierem i wpadł dawno
          już
          > w amok:)

Podaj jakiś przykład świniowatowości ROkity.Bo nie znam.Znam natomiast
          wypowiedź innego poważnego kandydata który do dziennikarza odpowiedział
          krótko:Jest pan świnią.
      • t324911 Re: i kto to mówi? podam przykład 14.09.05, 03:16
        Przegrana Frasyniuka to efekt otaczania sie niedobitkami i spadochroniarzami z
        innych formacji . Sam fakt ze znalazl sie tam Belka odebral PD wiarygodnosc .
        Mogli cos zrobic dla Polski woleli to robic dla siebie - przegrali i niech
        teraz siedza cicho .
    • cocolinko [...] 13.09.05, 16:39
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • alex.4 Re: Rokita ty masz mały móżdżek!!! 13.09.05, 16:41
        • studioturos Ciekawostka! 13.09.05, 17:00
          Poklocili sie, a admin nie reaguje :)
    • cassius-clay Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:40
      Gorąco apeluję o przywrócenie do służby czynnej znacznej częsći znaków
      interpunkcyjnych, nieobecnych w tym artykule
      • alex.4 Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:46
        Rokita kilka razy dał się poznać w tej kampanii z nardzo demagogicznych i
        głupich haseł. Od nacjonalizacji PGNiG, premier z Krakowa nawet nie wiedział, że
        żadne rury nie są prywattyzowane... teraz kolejna niesmaczna jego wypowiedź... A
        jeszcze wypowiedzi pod adresem Niemiec któe świadczą że nie ma pojęcia o
        problemie rury... WSTYD panie Rokita
        • studioturos Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 17:08
          alex.4 napisał:

> Rokita kilka razy dał się poznać w tej kampanii z nardzo demagogicznych i
          > głupich haseł. Od nacjonalizacji PGNiG, premier z Krakowa nawet nie wiedział,
          ż
          > e
          > żadne rury nie są prywattyzowane...
          KLAMIESZ. Rury sa czescia majatku PEGENIGE...

> teraz kolejna niesmaczna jego wypowiedź...
          > A
          > jeszcze wypowiedzi pod adresem Niemiec któe świadczą że nie ma pojęcia o
          > problemie rury... WSTYD panie Rokita
          Niesmaczne sa te KLAMSTWA. to jest forum a nie turniej kto dalej i mocnej
          splunie.
          Problem rury nie istnieje bo jej po prostu nie bedzie... Nie zgodzimy sie na
          nia i juz...
    • lester7 z jakiego krakowa? 13.09.05, 16:44
      rokita jest z brzeska a nie z krakowa
      kiedys probowal w krakowie wygrac wybory na prezydenta miasta ale przegral z
      rodowitym krakusem - majchrowskim
      iech sie nie wstydzi swojego miasta - brzeska
      • oborovy Re: z jakiego krakowa? 13.09.05, 16:48
        Jego pierwsza zona (Maria) byla z Krakowa?
      • studioturos Z jakiego Brzeska? 13.09.05, 17:09
        lester7 napisał:

> rokita jest z brzeska a nie z krakowa
        > kiedys probowal w krakowie wygrac wybory na prezydenta miasta ale przegral z
        > rodowitym krakusem - majchrowskim
        > iech sie nie wstydzi swojego miasta - brzeska
    • bedeker Rokita - maz stanu 13.09.05, 16:52
      czy cora (Koryntu) koniunktury?
      • loquin.phd W każdym razie konsekwentnie stawia na ... 13.09.05, 16:57
        ... właściwego konia. Ma przyszłość. Tylko z atakami na Jaruzela nieco
        przesadza, gdyż Generał istotnie uratował Polskę. Nikt nie umierałby za Gdańsk.
        • bedeker W każdym razie konsekwentnie zmienia emploi 13.09.05, 17:12
          Rakieta ma wielka przyszlosc. Polityk w Polsce moze sie szmacic w nieskonczonosc.
          • loquin.phd Przynajmniej nie jest sans emploi jak niektórzy ;) 13.09.05, 17:15
            • bedeker Re: Przynajmniej nie jest sans emploi jak niektór 13.09.05, 17:21
              Ja mam z Rokita sztame - on mnie rozsmiesza, a ja robie sobie z niego zarty:)
              • loquin.phd Re: Przynajmniej nie jest sans emploi jak niektór 13.09.05, 17:28
                Tusk
                • bedeker Re: Przynajmniej nie jest sans emploi jak niektór 13.09.05, 17:49
                  Nb Gombrowicz swietnie nadaje sie do opisu tego cyrku. Miewam wrazenie, ze sejmik i przyleglosci
                  cofnely sie w czasie o jakies 70 lat:)
              • krawat23 Re: Przynajmniej nie jest sans emploi jak niektór 14.09.05, 07:17
                To niech bedzie błaznem, a nie ,na Boga, premierem Najjaśniejszej.
        • studioturos Re: W każdym razie konsekwentnie stawia na ... 13.09.05, 17:18
          loquin.phd napisał:

> ... właściwego konia. Ma przyszłość. Tylko z atakami na Jaruzela nieco
          > przesadza, gdyż Generał istotnie uratował Polskę. Nikt nie umierałby za
          Gdańsk.
          TOBIE to jednak odbilo!
          • loquin.phd Re: W każdym razie konsekwentnie stawia na ... 13.09.05, 17:21
            A czemu tak uważasz?
      • studioturos Re: Rokita - maz stanu 13.09.05, 17:11
        bedeker napisał:

> czy cora (Koryntu) koniunktury?
        A jasniej mozesz? Bo ja pare innych corek widze na naszej scence, w tym SAMEGO
        Frasyniuka, oraz Cimorre i np, Olejniczaka (SLD)
        • bedeker Re: Rokita - maz stanu 13.09.05, 17:17
          A co mozesz zarzucic Frasyniukowi? Cimoszewicz obchodzi mnie malo, podobnie Olejniczak.
          Przyzwoitej lewicy nie zbuduja, to pewne.
          A Rakieta - coz... Od kiedy posiedzial sobie w URM-ie, marzy tylko o tym, by wrocic na wysokie
          stanowisko. Nie przypominam sobie, by pozostal na dluzej w jakimkolwiek ugrupowaniu, ktore tracilo
          szanse na zdobycie wladzy. A jego insynuacje pod adresem Mazowieckiego i dawnego srodowiska UD i
          ROAD sa po prostu obrzydliwe. W koncu to dzieki nim nie pasa dzis krow u Kaczorow lub innych
          wirtuozow wartosci w polityce.
          • studioturos Re: Rokita - maz stanu 13.09.05, 17:25
            bedeker napisał:

> A Rakieta - coz... Od kiedy posiedzial sobie w URM-ie, marzy tylko o tym, by
            wr
            > ocic na wysokie
            > stanowisko.
            Jestes bardzo przenikliwy! przenikasz w mysli Rokity?? i marzenia??

>Nie przypominam sobie, by pozostal na dluzej w jakimkolwiek ugrupow
            > aniu, ktore tracilo
            > szanse na zdobycie wladzy.
            I co, udalo mu sie. Zmienial, zmienial, a od 93 nic. jakby poszedl do SLD, to
            moze teraz by rzadzil jako PD oczywiscie...

>A jego insynuacje pod adresem Mazowieckiego i dawneg
            > o srodowiska UD i
            > ROAD sa po prostu obrzydliwe.
            Jest jakas niezrozumiala tendencja do stawiania kapliczek. Walesa - nie tykac,
            mazowiecki, tyz nie tykac, Jaruzelski, kiszczak, swietosci? A co z wolnoscia
            slowa, prawem do krytyki i tak dalej?

>W koncu to dzieki nim nie pasa dzis krow u Kaczor
            > ow lub innych
            > wirtuozow wartosci w polityce.
            A tego to, wybacz, nie rozumiem... O ile wiem to Kaczory nugdy nie posiadaly
            krow, wiec kto i co mialby u nich pasac...?
            • bedeker Re: Rokita - maz stanu 13.09.05, 17:30
              studioturos napisał:

> bedeker napisał:
              >
              > > A Rakieta - coz... Od kiedy posiedzial sobie w URM-ie, marzy tylko o tym,
              > by
              > wr
              > > ocic na wysokie
              > > stanowisko.
              > Jestes bardzo przenikliwy! przenikasz w mysli Rokity?? i marzenia??

Rzeczywisci, nie mam za grosz racji. Rakieta brzydzi sie mysla o wladzy. Gwalt zadaje sobie tylko dla
              dobra Polski:)

> >Nie przypominam sobie, by pozostal na dluzej w jakimkolwiek ugrupow
              > > aniu, ktore tracilo
              > > szanse na zdobycie wladzy.
              > I co, udalo mu sie. Zmienial, zmienial, a od 93 nic. jakby poszedl do SLD, to
              > moze teraz by rzadzil jako PD oczywiscie...

Zmienial, zmienia i sam tez sie zmienial. Na gorsze.

> >A jego insynuacje pod adresem Mazowieckiego i dawneg
              > > o srodowiska UD i
              > > ROAD sa po prostu obrzydliwe.
              > Jest jakas niezrozumiala tendencja do stawiania kapliczek. Walesa - nie tykac,
              > mazowiecki, tyz nie tykac, Jaruzelski, kiszczak, swietosci? A co z wolnoscia
              > slowa, prawem do krytyki i tak dalej?

A ja widze calkowicie zrozumiala intencje erystyczna w upartym stawianiu w jednym rzedzie Walesy,
              Mazowieckiego, Kiszczaka i Jaruzelskiego. Taka intencja nazywa sie wmawianiem dziecka w brzuch.

> >W koncu to dzieki nim nie pasa dzis krow u Kaczor
              > > ow lub innych
              > > wirtuozow wartosci w polityce.
              > A tego to, wybacz, nie rozumiem... O ile wiem to Kaczory nugdy nie posiadaly
              > krow, wiec kto i co mialby u nich pasac...?

A to, Szanowny Panie, byla metafora:)
      • w.szczur Re: Rokita - maz stanu 13.09.05, 21:21
        Ze znanych mi osiągnięć "Napoleona" z Krakowa to:
        -obniżenie emerytom i rencistom wskażnika waloryzacji-skutki do dziś
        aktualne
        - końkordat z wiadomymi do dziś skutkami ekonomicznymi, i nie tylko
        - inicjatywa 3/4 w wyborach prezydenckich - mało przypominany sukces
        - oszałamiające wyniki w wyborach na prezydenta Krakowa
        -umiejętność przeskakiwania z partii do partii
        - "Nicea albo śmierć" - a teraz nich nas Unia broni przed Rosją
        - umiejętność wypowiadania się przed uruchomieniem funkcji myślowych
        • bedeker Fura, biura, koniunktura:) 13.09.05, 21:28
          Nicejskie madrosci Mosci Rakiety beda nas sporo kosztowaly.
    • worgules Re: Rokita to "mały kandydat na premiera z Krakow 13.09.05, 16:53
      Jak nie pozabijają się teczkami, to na pewno stołkami w walce o stołki.I oby
      tak się stało, już najbliższej słotnej ponurej jesieni.Wtedy będzie weselej nam
      na duszy, a w kraju śmieszniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka