rzygus 14.09.05, 16:27 Buhehehe...bo dużo bedzie mial do gadania nawet jak uda mu sie wygrac wybory. POpłynie z prądem Rokity i Tuska, nie będzie miał wpływu na najważniejsze resorty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
at_work Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 16:28 Raczej niewiele mu to pomoże, o ile wogóle nie zaskodzi. Per saldo. _ Pies, czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Polska powinna być krajem socjalistycznym, 14.09.05, 16:37 ...powiedział przewodniczący Solidarności. Nadwaga i Karygodność zawsze górą! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Niech nas połączy koniak Chambo! Wolne hasło! 14.09.05, 16:42 Solidarność to ja i moi zaufani przyjaciele, a to NSZZS to kacyki Rydzyka. Panowie na kościelnych! Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn PiS to AWS bis !!!!!!!!! 15.09.05, 09:02 Ważniejszy jest mecz z klerykami niż zająć się pracownikami! Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 17:27 Podoba mi się to, że Solidarność poparła Kaczyńskiego i nie posłuchała Wałęsy który opowiedział się za Tuskiem. Widać jak daleko Wałęsa odszedł od ideałów Solidarności i dobrze, że odchodzi ze związku. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zapraszam do dyskusji o 15.09.05, 12:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29072024 Odpowiedz Link Zgłoś
juanrm Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 16:28 no to lewica ma swojego kandydata :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 17:55 Calkowicie sie z Toba zgadzam !! Przeciez PiS ze swym programem gospodarczym , ktory jest calkowicie socjalistyczny , blizej do SLD niz do PO !!! Jaka tam z nich prawica , na dodatek popierana przez zwiazki zawodowe ( !!!!).... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 15.09.05, 00:31 Nie znasz zupelnie programu PiS jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re:Wierzysz w to, że jacyś prawnicy nadają się do 15.09.05, 09:23 Wierzysz w to, że jacyś prawnicy nadają się do gospodarki, oni tabliczki mnożenia nie pamiętają , tylko dodawanie im zostało i to do 25. Jedynym wyjściem jest nabić punktów PO i to zrobię! Jaki jest stan sądów? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 16:29 Kto się boi Lecha Kaczyńskiego ?? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
yasqier socjaly populizm 14.09.05, 16:29 czy nie mozna by tych zwiazkowcow zapisac na jakis kurs ekonomii? No ale coz - jak Kaczor wygra to bedzie zgrzebna, socjalna i katolicka bieda... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Silidaruchy postawily na przegranego konia... 14.09.05, 16:31 Osmiesza sie.Ale tam to norma,brak rozeznania i obstawianie przegrancow/pamietacie slicznego Maryjana/... Odpowiedz Link Zgłoś
siwy2411 Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 16:30 i nie "Solidsarność" tylko Solidarność chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 16:30 wyszlo szydlo z worka. PiS to partia narodowosocjalistyczna, tak samo jak LPR i Samoobrona. w Polsce nie ma *ani jednej* prawdziwie prawicowej partii, ktora chcialaby zniesc panstwo opiekuncze, a jednoczesnie zachowac moralnosc - antyaborcyjnosc, antyeutanazyjnosc itp... mamy partie lewicowe, liberalne, centrolewicowe i centroprawicowe.ale prawica nie istnieje. mamy zamiast niej narodowy socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
indris W zwykłych warunkach byłbym przeciwny... 14.09.05, 16:31 ...zaangażowaniu związku w kampanię polityczną. Ale w obliczu zagrożenia Tuskiem - popieram. Wszystko przeciw Tuskowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Re: W zwykłych warunkach byłbym przeciwny... 14.09.05, 16:37 Populizm i Socjalizm, tylko czemu tak długo to ukrywali i mówili o prawie i sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Sprawiedliwość... 14.09.05, 16:55 ...to również sprawiedliwość społeczna. Mam duużo przeciw PiS, np. ich poparcie dla awantury irackiej. Ale jeżeli PiS to grypa, to Platforma jest cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Sprawiedliwość... 14.09.05, 17:01 Ale cholera w Polsce nie jest specjalnie groźna, a grypa - nomen omen - ptasia coraz bliżej i coraz groźniej Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Re: Sprawiedliwość... 14.09.05, 17:13 Sprawiedliwość społeczna to tak jak świnka morska, ani świnka, ani morska Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Sprawiedliwość... 14.09.05, 17:58 Sprawiedliwosc spoleczna - ten potworek jezykowy powinien sie znalezsc na smietniku historii razem post - komunistyczna lewica.... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 jakie to ma znaczenie najlepszy i jedyny kandydat 14.09.05, 16:35 zrezygnowal. jestem zalamany. nic nas nie uchroni przed neokonserwatystami. straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 neokonserwatystami???? 14.09.05, 16:58 To SLD chcialo konserwowac kraj socjalistyczny z ledwa przedaca przedsiebiorczoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Brawo! Lech Kaczyński przezydentem a nie jakiś ... 14.09.05, 16:36 ...pajac "robotnik-alpinista" z poparcie Bolka! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Malo Ci 57 (45+12) lat rzadow socjalistow??? 14.09.05, 17:00 Socjalizm potrafil okazac sie wysoce szkodliwy nawet dla gospodarki niemieckiej. O tym co dalsze trwanie w socjalizmie zrobi z Polska - strach pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie było żadnych rządów socjalistów 14.09.05, 17:26 Najpierw rządzili komuniści a potem bezideowi karierowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Nie było żadnych rządów socjalistów 14.09.05, 18:32 socjalizm nie polega na rozmnazaniu biurokracji ale na obronie praw czlowieka i posiadcza a od 1990 roku mamy neobolszwizm w "krawatch " opartym na przejciu instytucji finasowych przez najbardziej aktywnych czerwonych diablow ktorzy stali sie baronami czerwonymi i depcza dywany po salonach swuiat wpuszczajac tam przy okazji tanca wszy i pluskwy czerwone ktore zeroja na podatnikach za pomoca - ordynacji podatkowej /odsylal do dziel rewolucji tam pisze rewolucja ma etapy nawet sie cofa aby pozniej zebrac krwawe zniwo Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez W sumie rezygnacja Cimoszewicza moze wywolac 14.09.05, 16:38 wojne Kaczor/Tusk bo do tej pory ich wrogiem bylo SLD i Cimoszewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
tabed a my, członkowie "S" 14.09.05, 16:49 zapie..my, żeby głosować na kaczkę - hehehe, porąbało ich Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Polska krajem socjalnym?!?!?!?!?!?!?! 14.09.05, 16:55 Chca spowodowac kolejna masowa emigracje zarobkowa? Dobic i tak juz ledwo zywa mala i srednia przedsiebiorczosc? Ostatni zgasi swiatlo i wtedy nie bedzie mial kto utrzymywac nierentownych zakladow oraz armii bezrobotnych i meneli. Nawet gdyby ktos chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
agni1 Re: Polska krajem socjalnym?!?!?!?!?!?!?! 14.09.05, 20:35 Lepszy brutalny kapitalizm z XIX wieku? Obecnie w każdym kraju są pewne osłony socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Polska krajem socjalnym?!?!?!?!?!?!?! 15.09.05, 10:02 Owszem sa, tylko kraje te najpierw przezyly faze liberalnej (i nie zbojeckiej) gospodarki i potezny rozkwit gospodarczy, a po drugie kraje socjalne maja to do siebie, ze ludzie jakby mniej chca pracowac, naplywa masa ludnosci skuszonej tym socjalem a gospodarka zaczyna zwalniac i pojawia sie problem bezrobocia. Kliniczne przyklady - Niemcy i Francja. Mialy przezyc boom a stoja w obliczu powaznych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Polska krajem socjalnym 14.09.05, 21:10 Mała i średnia przedsiębiorczość cienko przędzie nie z powodu ustroju takiego czy owego. Jest źle bo za dużo było do tej pory kolesiostwa w biznesie (zarówno za rządów postkomunistów jak i postsolidarnościowców). Jak chciałeś (chcesz!)coś załatwić to musisz mieć znajomych w każdym urzędzie , a potem jeszcze u kooperantów i ewentualnych inwestorów.A państwo socjalne polega między innymi na tym, że nie żyjesz cały czas z widmem, że gdy stracisz pracę to padasz. Właśnie w Unii normalny człowiek nie martwi się, co zrbi jutro - a tak jest w Polsce "dzięki" rządom m. in. takich panów jak Mazowiecki, Bielecki, Balcerowicz, Pawlak, Buzek, Miller, Belka czy panie Suchocka albo Kamela. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Polska krajem socjalnym 15.09.05, 10:13 Bo kraje socjalne maja dziwna tendencje do rozrostu biurokracji, skladek, podatkow jak rowniez marnotrawienia funduszy przechodzacych przez instytucje panstwowe. > polega między innymi na tym > , że nie żyjesz cały czas z widmem, że gdy stracisz pracę to padasz. Nie, na tym polega normalna gospodarka - tracisz prace i po tygodniu, dwoch znajdujesz nowa (byc moze lepsza i lepiej platna). Co wiecej: gdy praca Ci sie znudzi - po prostu ja zmieniasz. Panstwo socjalne daje Ci zabezpieczenie w postaci marnego zasilku i ZADNEJ gwarancji znalezienia pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Solid-sarność poparła Prawo-kaczyńskość 14.09.05, 17:14 Obradująca w Gdańsku Komisja Krajowa "Solidsarności" Z tej "sarnosci" widzę, iż zwiazek szybko spełnił wniosek Wałęsy o rezygnację z używania histroycznej nazwy. Źle-dobrze, ale to dzisiejsze poparcie dzisiejszej "S" znaczy co innego, zdaje się znacznie mniej, niż w 1980 czy 1989 roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
oborovy Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 17:16 Nie mam teraz czasu dla ciebie Nie widziała cię długo matka Jeszcze trochę poczekaj, dorośnij, Opowiemy ci o tych wypadkach. (...) O tych ludziach, którzy poczuli Że są wreszcie teraz u siebie Solidarnie walczą o dzisiaj I o przyszłość także dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czlonek_sojuszu A ja myślałem, że "S"... 14.09.05, 17:27 ...po (politycznej) śmierci pana Krzaklewskiego to jest już tylko związek zawodowy, a nie partia. No, ale człowiek uczy się całe życie. Chyba, że jest się członkiem solidarności, to wtedy się człowiek nie uczy. Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Polityczne Zombie popiera PiS ?! 14.09.05, 17:42 Polityczne Zombie popiera PiS ?! Komune przezylismy. Solidarke tez przezyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Najlepsza decyzja "S" od wielu lat 14.09.05, 17:46 Niewiele jest politycznych poczynań "Solidarności" w ostatnim czasie, które by mi się podobały. Po dzisiejszym przekazaniu poparcia dla Lecha Kaczyńskiego, uważam, że "S" podjęła prawidłową i czcigodną decyzję. Szczerze mówiąc trochę się tym zdziwiłem, ale oni widocznie, tak jak ja, boją się Tuska i PO. Teraz Tusk i PO to baranki - nie należy zapominać, że w rzeczywistości to wilki w owczej skórze. Tak myślę, a dotąd nigdy się nie myliłem i miałem swoje zdanie (od dawna) na temat Kwaśniewskiego, Wałęsy, Buzka, Millera, Bieleckiego itp. itd. w czasach, kiedy 3/4 Polski zachwycało się nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Najlepsza decyzja "S" od wielu lat 14.09.05, 18:29 Uhmmmm. Następny nawiedzony, co to zawsze, po fakcie mówi " a nie mówiłem? " A na temat Krzaklewskiego, Kaczyńskiego, AWS-u jakie kolega miał oświcone zdanie kiedyś? To moze być nawet pouczajace... proroku! Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Najlepsza decyzja "S" od wielu lat 14.09.05, 21:00 Fakt, jestem nawiedzony bo dziś przyjechała do mnie ciocia z Zakopanego. Ale mówiąc poważnie: nazwiska Krzaklewskiego i Kaczyńskiego nie należy pisać w jednej linii - to są dwie różne osoby pod każdym względem. Do Krzaklewskiego nigdy nie miałem przekonania, co potwierdziły jego poczynania, gdy się dorwał do władzy. Jeżeli chodzi o Kaczyńskich to jakoś zawsze tak się składało, że nigdy się na nich nie zawiodłem. Mały przykład: pamiętasz, gdy źle się działo w Kancelarii prezydenta Wałęsy (Wachowski i te sprawy, a może jeszcze więcej) to Kaczyńscy nie patrzeli na swoje osobiste korzyści i odeszli; sami odeszli, co dziś trudno spotkać. A te kilka miesięcy, gdy Lech Kaczyński był min. sprawiedliwości? Szybko go usunęli bo wiedzieli, co ich czeka. To był naprawdę niezapomniany minister. Odpowiedz Link Zgłoś
blg44 Niedaleko pada jabłko od jabłoni. 14.09.05, 17:49 Dla mnie - członka Solidarności od września 1980 roku i współzałożyciela związku w moim (dość sporym - trochę ponad tysiąc osób) zakładzie pracy, i ówczesnego V-ce przewodniczącego Związku w mojej instytucji - ideały polityczne i społeczne Solidarności najwierniej reprezentuje nie Kaczyński ale Tusk. Kaczyński (też jak Tusk człowiek II planu w sierpniu 1980) reprezentuje inny odłam Solidarności, ten bardziej wykłócający się, ten mający większe zapędy w kierunku (narodowo)socjalistycznym. Obecna Solidarność jest już tylko związkiem zawodowym. A wiemy jaką roszczeniową mentalność mają działacze związkowi. Zrozumiałe, że bardziej im odpowiada Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Niedaleko pada jabłko od jabłoni. 14.09.05, 21:13 >najwierniej reprezentuje nie Kaczyński ale Tusk. I tu się mylisz. Ale o tym się przekonasz za dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
bart66 hurra! Kaczyński zamiast Cimoszewicza ! 14.09.05, 18:00 Lewica nigdy nie zginie! Kaczor to mały lewusek :-))) Żadnej libery..tfu!... tego... Za ryj wszystkich i tak jak w Wenezueli - upaństwowić, wywłaszczyć, kierować wszystkim centralnie z Kaczego Dołka ! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: hurra! Kaczyński zamiast Cimoszewicza ! 14.09.05, 18:07 a kaczory sklonowac , i do kazdego zoo w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: tonący chwyta się brzydko... 14.09.05, 18:06 Jedni warci drugiego . Odpowiedz Link Zgłoś
elfz Re: Solidarność poparla Bezrobocie 14.09.05, 18:15 a wystarczy zaplanowc bezrobocie w budzecie na poziomie 2 % a zbednych urzednikow i funkcyjnych zwiazkowcow bez czlonkow przesunac do wspomozenia buldozerow na budowie autostrad czy to tak trudno zrozumiec ze ograniczeni umysdlowo urzednicy tylko hamuja wszeka incjtywe gosp. polakow nie produkac przy tym pieniedzy a jednie przejadjac budzet panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
absolwent23 Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 18:30 socjaliści poparli socjalistów, a potem będą na kapitalizm narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 19:23 nie na kapitalizm , tylko na socjalizm "mede by XXX" ) Odpowiedz Link Zgłoś
cissia Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 19:31 A ja nie lubię tego kurdupla. On nie jest przistojny... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Solidarność poparła Kaczyńskiego 14.09.05, 20:29 cissia napisał: > A ja nie lubię tego kurdupla. > On nie jest przistojny... cizia, on nie kandyduje na ku..kiego alfonsa przecież Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: A ojciec Rydzyk? jeszcze go popiera? 14.09.05, 20:34 Czy już nie? bo nie wiem na kogo głosować ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A ojciec Rydzyk? jeszcze go popiera? 14.09.05, 20:54 flora1 napisała: > Czy już nie? bo nie wiem na kogo głosować ;-))) flora, jak nie wiesz to zagłosuj na Bucefała, to były senator. Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: A ojciec Rydzyk? jeszcze go popiera? 15.09.05, 12:52 abba15 napisał: > flora1 napisała: > > Czy już nie? bo nie wiem na kogo głosować ;-))) > > flora, jak nie wiesz to zagłosuj na Bucefała, to były senator. Dzięki za radę, ale powstrzymam się jeszcze trochę i zobaczę kogo ojciec dyrektor namaści ;-) Odpowiedz Link Zgłoś