Dodaj do ulubionych

Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2

15.09.05, 21:33
DROGI WYBORCO

Największym moim sukcesem w życiu, ale też i największym zaszczytem był
fakt, że w 2001 roku wielu wyborców zaufało mi i z ich woli zostałam Posłem
na Sejm IV kadencji, aby od tej pory pracować dla Twojego dobra, służyć Tobie
i mojej małej Ojczyźnie.

Stoisz obecnie przed bardzo trudnym i ważnym wyborem: kto powinien
znaleźć się w Sejmie tym razem, kto sprawi, że Twoje życie stanie się
łatwiejsze, bardziej dostatnie i sprawiedliwe.
(Wiem dobrze jak trudno jest czasem wielu z nas sprostać wyzwaniom dnia
codziennego, dlatego też uważam, że Państwo musi pomagać obywatelom jeśli tej
pomocy potrzebują. Państwo powinno sprzyjać rozwojowi gospodarczemu ale nie
kosztem najuboższych. System podatkowy, który omija najbogatszych, a
najbiedniejszym odbiera ostatnią przeznaczoną na chleb złotówkę jest skrajnie
niesprawiedliwy.)
Bezduszne, liberalne prawa wolnego rynku nie mogą niszczyć ludzi, ani
ograniczać ich rozwoju. Potrzebujemy i ja i TY , aby godnie żyć, mieć pewność
jutra. Wiedzieć, że będziemy mieli gdzie mieszkać, że będziemy mieli jedzenie
i ubranie, że nasze dzieci mogą jeśli tylko zechcą uczyć się w każdej szkole,
że osiągnięcie sukcesu w życiu zależy wyłącznie od posiadanej wiedzy i wkładu
pracy. Takiej przyszłoąci życzę sobie i Tobie. Dla takiej przyszłości pracuję
i będę pracować. Zastanawiam się teraz czy zagłosujesz na mnie? Wielu ludzi
zaufało mi, a to oznacza, że możesz zaufać także Ty. Zanim oddasz na mnie
swój głos, zastanów się czy myślisz tak jak ja.
Siła naszego kraju, jak niektórzy Ci wmawiają, nie zależy od siły
przywódców, ale od siły każdego z jego obywateli. Żadna władza, nawet
najsilniejsza nie przeżyje za nas naszego życia, ani nam go dobrze nie
urządzi. Cztery lata temu prawie 7 tysięcy ludzi powiedziało "Głosuję na
Bożenę Kizińską". Nawet jeśli nie masz pewności, że jestem najbardziej godnym
zaufania kandydatem na Posła, okaż swoją siłę idąc razem ze mną do wyborów.

Bożena Kizińska

www.kiziznska.pl
Obserwuj wątek
    • kizinska errata adresu www - <a href="http://www.kizinska.pl" target="_blan 15.09.05, 21:37
      Przepraszam
      www.kizinska.pl
    • stranger.pl Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 15.09.05, 21:50
      Pytanie z dziedziny makro czyli państwowej.
      Socjaldemokracja to partia Lewicy, program Lewicy - czy rzeczywiście Lewicy czy
      Liberałów? Gdyby pojawił się projekt legislacyjny nacjonalizacji środków
      produkcji, jako osoba Lewicy, Pani poprze taką propozycję?
      • kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 16.09.05, 10:13
        stranger.pl napisał:

> Pytanie z dziedziny makro czyli państwowej.
        > Socjaldemokracja to partia Lewicy, program Lewicy - czy rzeczywiście Lewicy czy
        >
        > Liberałów? Gdyby pojawił się projekt legislacyjny nacjonalizacji środków
        > produkcji, jako osoba Lewicy, Pani poprze taką propozycję?

Witam
        Prosże uszczegółowić co rozumie Pna pod pojęciam środki produkcji.
        Pozdrawiam
        Bożena Kizińska
        • stranger.pl Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 16.09.05, 18:17
          W klasycznym ujęciu - to co rozumie się od czasów Marksa i Engelsa...
          Ale jeżeli sprawia to trudność - dla potrzeb tego pytania zmienię jego treść -
          np. pada propozycja nacjonalizacji w Polsce (przecież według Lewicy człowiek
          nie ma prawa wykorzystywać człowieka) stoczni, elektrownie czy cementownie. Co
          Pani zrobi? Będzie broniła własności prywatnej czy uzna ją za daleko idącą w
          tych dziedzinach?

Czy według Pani prywatyzacja ma objąć całość gospodarki Polski? Co z
          kryminogennymi przypadkami prywatyzacji? Liczyć na ew. sądowe unieważnienie
          (może uda się za 10 czy 20 lat a może nie uda się podważyć), uznać się za
          bezsilnym i nic nie robić?. A może nacjonalizować i po problemie z bezprawiem?
        • stranger.pl Czy doczekam się odpowiedzi? 19.09.05, 14:37
          • kizinska Re: Czy doczekam się odpowiedzi? 20.09.05, 11:20
            Szanowny Panie
            Uważam, że własność prywatna jest tak samo potrzebna jak własność pańtwowa. Im
            człowiek zamożnieszy tym państwo bogatsze. Jednak nie wolno prywatyzować
            strategicznych bądź prospołecznych gałęzi gospodarki takich jak kolej, linie
            przesyłowe energii elektrycznej, komukacja masowa.

Wszelkie przeprowadzone, z naruszeniem prawa, procesy prywatyzacyjne musza być
            bezwzględnie ścigane, a sprawcy surowo ukarani.

Pozdrawiam

Bożena Kizińska
            • stranger.pl Re: Czy doczekam się odpowiedzi? 20.09.05, 12:52
              Dziękuję za odpowiedź.

Pewnie Marks, Engels, Lenin etc. w grobie sie przewracają słysząc co
              socjaldemokratka z SLD (kontynuatorki/spadkobierczyni KPP/PPR/PZPR) mówi.
              Za takie słowa Pani partyjni towarzysz jak Berman czy Bierut pewnie by Pania
              oskarzyli o odchylenie prawicowe, zdradę i wydali w ręce ludzi pokroju Światło,
              Szechter, Różańskiego wzgl. Brystygierowej.
              Pozdr.
              • oksana12 Co z uniwersytetem? 20.09.05, 18:13
                Szanowna Pani Poseł! Od dłuzszego czasu słysze, że była Pani najbardziej
                aktywna osoba starajaca sie o powołanie w Kielcach uniwersytetu im. J.
                Kochanowskiego. Przez długi czas myslałam, ze wszyscy posłowie razem z władzami
                AŚ staraja sie o to samo - aby w Kielcach był uniwersytet. W czerwcu, po
                audycji telewizyjnej "Awantura o Kielce" byłam zaskoczona postawą władz
                Akademii, które, jak sie okazało sprawe od poczatku lekceważyły. Na forum
                dyskusyjnym GW znalazłam kopie dokumentów Rady Głownej szkolnictwa Wyzszego, z
                których wynika, ze co najmniej od grudnia 2004 wiadomo było, ze uniwersytetu na
                bazie akademii nie da sie powołać. Mam w zwiazku z tym kilka pytań.Dlaczego
                nikt nie powiedział o tym Kielczanom odpowiednio wczesnie i utrzymywano nas w
                złudzeniach, ze będziemy mieli uniwersytet? Dlaczego rektor Massalski nie
                pojawił sie na tej audycji, a w mediach nie mozna znaleźć zadnej jego
                wypowiedzi na ten temat? Czy po tej audycji rozmawiała Pani z nim o
                uniwersytecie? Chodzą plotki, że Rektor Massalski miał gdzies powiedzieć, ze
                niedostatecznie mocno naciskała Pani, jako członek sejmowej komisji edukacji na
                swoich kolegów. Jak było z tym powołaniem uniwersytetu? Czy widzi Pani sanse na
                zalatwienie tej sprawy w następnej kadencji Sejmu? To ważna spraw dla Kielc, bo
                wielu rodziców nie stac na zapłacenie za studia dzieci w Warszawie ani
                Krakowie. Załaczam pozdrowienia.
                • kizinska Re: Co z uniwersytetem? 21.09.05, 23:25
                  Pani Oksano
                  Tak koordynowałam prace związane ze skupieniem wokół idei powołania uniwersytetu
                  wszystkich parlamentarzystów. Mieliśmy wymagane poparcie do utworzenia
                  uniwerytetu. U marszałka leżał projekt ustawy. Niestety to uczelnia nie
                  dopelniła należnych formalności. Pan Rektor Massalski nie potrafił właściwie
                  przygotować wniosków o doktoryzowanie na pedagogice(od kilku lat) jak też na
                  biologii. Do powołania uniwersytetu niezbędne jest posiadanie prawa do
                  habilitacji na 2 kierunkach i 6 praw do doktoryzowania. Akademia posiada 1 prawo
                  do habilitacji i 3 do nadawania tytułu doktora. Skladane przez uczelnię wnioski
                  wielokrotnie były zwacane przez Centralną Komisję ds Stopni i Tytułów Naukowych
                  do poprawienia. Niestety Akademia każdorazowo przesyłała nieprawidłowe wnioski,
                  które nie mogły uzyskać pozytywnej opinii Komisji, poza tym uczelnia ma słaby
                  dorobek w zakresie badań naukowych. Nie zapewnia też młodej kadrze naukowców
                  właściwych warunków do rozwoju bo czymże jest przyznawanie np. 500zł rocznie na
                  badania naukowe młodym pracownikom. Tym sposobem wielu z nich przenosi się do
                  innych ośrodków naukowych. W sprawę powołania uniwesytetu zaangażowali się
                  wszyscy świętokrzyscy parlamentarzyści, Klub SLD oraz pozyskaliśmy przychylność
                  posłów z innych okręgów. Na moją prośbę marszałek Cimoszewicz osobiście zwracał
                  się z prośbą do Ministra Edukacji, Rady Gł. Szkolnictwa Wyższego o
                  przyspieszenie i przychylność dla naszego projektu. Niestety najmniej był tym
                  zainteresowany Pan Rektor Massalski, który przypisywał winę wszystkim tylko nie
                  sobie. Wielka szkoda bo włożyliśmy wiele pracy w ten projekt. Na moje
                  zaproszenie była w Kielcach sejmowa Komisja Edukacji, która przychylnie odniosła
                  się do idei powołania Uniwersytetu w Kielcach. Wszyscy wywiązali się ze swoich
                  obowiązków oprócz Pana Rektora(wolał tworzyć kierunki licencjackie). Jestem
                  przekonana, że Pani Rektor Regina Renz doprowadzi uczelnię do wymarzonago przez
                  wielu mieszkańców regionu do statusu uniwersyteckiego. Ja w dalszym ciągu
                  deklaruję pracę na rzecz powołania Uniwersytetu im. Jana Kochanowskiego w Kielcach.
                  serdecznie pozdrawiam Kizińska.
                  • oksana12 Re: Co z uniwersytetem? 22.09.05, 12:09
                    Szanowna Pani poseł! Chyba mnie Pani źle zrozumiała. Ja, a myślę, ze i wielu
                    innych mieszkańców Kielc, bardzo dobrze wiem ile włozyła Pani wysiłku w sprawe
                    powstania uniwersytetu. Nie chodzi więc o to, by sie Pani usprawiedliwiała z
                    tego co Pani robiła. Mnie chodzi o cos innego. Dlaczego, wiedzac, ze kolejne
                    wnioski sa zwracane, ze uczelnia źle pracuje, nie nagłosniła Pani sprawy?
                    Przeciez to mogło wszystkim pomóc! Ja staram sie zrozumiec Pani wysiłki, aby
                    nie ujawniac ciemniejszych stron sprawy powołania uniweersytetu, ale niech Pani
                    sama pomysli, czy Pani jednak troche z tym nie przesadziła. Może, gdyby Pani
                    rok temu głosno wołała, ze jest źle, to teraz byłoby lepiej?
                    • kizinska Re: Co z uniwersytetem? 22.09.05, 23:56
                      Droga Pani Oksano
                      Ja nie usprawiedliwiałam się, a raczej sprawozdawałam w skrócie przebieg zdarzeń
                      mających na celu powołanie uniwersytetu. O wszystkim na bieżąco informowałam
                      dziennikarzy kieleckich mediów oraz marszałka województwa i wojewodę.
                      Wielokrotnie interweniowałam u władz uczelni. Niestety Pan Rektor Massalski na
                      temat moich starań i interwencji wypowiadał się w sposób obrażający mnie, mówiąc
                      , że taka osoba jak ja nie będzie go pouczać jak należy kierować uczelnią i
                      przygotowywać wnioski o przyznanie praw do doktoryzowania. Życie pokazało, że to
                      ja miałam rację, jest to dla mnie gorzka satysfakcja bo jestem również
                      absolwentką tej uczelni i znam wielu wspaniałych ludzi tam pracujących. Tak jest
                      zawsze gdy polityka wygrywa z dobrem społecznym. Nie chciałabym być złym
                      prorokiem ale wydaje mi się, że Panu M. nie zależało na utworzeniu uniwersytetu.
                      Moją nadzieją pozostaje Pani prof. Regina Renz. Jeśli dane mi będzie ponownie
                      sprawować mandat, sprawa uniwesytetu będzie dla mnie w dalszym ciągu
                      najważniejszą, a pozostali parlamentarzyści i władze województwa wykażą podobną
                      do mojej determinację, tak jak działo się to w Bydgoszczy, gdzie starania o
                      powołanie uniwersytetu zjednoczyły wszystkich niezależnie od opcji politycznej
                      łącznie z mediami. Serdecznie Panią pozdrawiam, dziękuję za zainteresowanie i
                      proszę o wsparcie. Kizinska
                      • oksana12 Re: Co z uniwersytetem? 23.09.05, 10:51
                        kizinska napisała:

> Droga Pani Oksano
                        > Ja nie usprawiedliwiałam się, a raczej sprawozdawałam w skrócie przebieg
                        zdarze
                        > ń
                        > mających na celu powołanie uniwersytetu. O wszystkim na bieżąco informowałam
                        > dziennikarzy kieleckich mediów oraz marszałka województwa i wojewodę.
                        > Wielokrotnie interweniowałam u władz uczelni. Niestety Pan Rektor Massalski na
                        > temat moich starań i interwencji wypowiadał się w sposób obrażający mnie,
                        mówią
                        > c
                        > , że taka osoba jak ja nie będzie go pouczać jak należy kierować uczelnią i
                        > przygotowywać wnioski o przyznanie praw do doktoryzowania. Życie pokazało, że
                        t
                        > o
                        > ja miałam rację, jest to dla mnie gorzka satysfakcja bo jestem również
                        > absolwentką tej uczelni i znam wielu wspaniałych ludzi tam pracujących. Tak
                        jes
                        > t
                        > zawsze gdy polityka wygrywa z dobrem społecznym. Nie chciałabym być złym
                        > prorokiem ale wydaje mi się, że Panu M. nie zależało na utworzeniu
                        uniwersytetu
                        > .
                        > Moją nadzieją pozostaje Pani prof. Regina Renz. Jeśli dane mi będzie ponownie
                        > sprawować mandat, sprawa uniwesytetu będzie dla mnie w dalszym ciągu
                        > najważniejszą, a pozostali parlamentarzyści i władze województwa wykażą
                        podobną
                        > do mojej determinację, tak jak działo się to w Bydgoszczy, gdzie starania o
                        > powołanie uniwersytetu zjednoczyły wszystkich niezależnie od opcji politycznej
                        > łącznie z mediami. Serdecznie Panią pozdrawiam, dziękuję za zainteresowanie i
                        > proszę o wsparcie. Kizinska

Szanowna Pani Poseł! Ten Pani list jest szokujacy. Jesli informowała Pani na
                        bieżąco dziennikarzy i władze województwa, to ja pytam kto jest naprawde
                        zainteresowany aby w Kielcach był uniwersytet?!! Postawa Rektora Massalskiego
                        jest bardzo dziwna. Mozna podejrzewać, ze chodziło mu o zarobienie przez
                        Akademie dużych pieniedzy - to chyba stąd to zainteresowanie dużą ilosci
                        kierunków "licencjackich". Jesli tak było to powstaje pytanie jak udało mu się
                        doprowadzic do takiego zadłużenia Uczelni, ze nowa Pani Rektor musiała brac
                        kredyt na płace pracowników, a od roku nie płaci sie za opieke nad pracami
                        dyplomowymi. Można pomysleć, ze to albo skrajna niegospodarność, albo ... boje
                        sie mysleć co. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy próbowała Pani uświadomic
                        Ministrowi Edukacji, ze Rektor Massalski, mówiac delikatnie, nie jest
                        najlepszym Rektorem w dziejach AŚ? Na razie wyglada na to, ze udało mu sie
                        wpakowac Akademie w kłopoty, z których długo sie nie wygrzebie, bo nowa ustawa
                        dośc ostro stawia sprawe płatnych studiów i jesli AŚ chce jej przestrzegac, to
                        powinna zrezygnować z kształcenia kilku tysiecy studentów. I stracic duża
                        pieniedzy. a wtedy nie bedzie w stanie spłacic kredytu bankowego. Z całym
                        szacunkiem dla Pani, ale myślę, że za mało Pani zrobiła, aby pokazać jak jest
                        naprawdę.
    • wielki_czarownik Mam pytanie 16.09.05, 00:04
      Napisała Pani:
      " System podatkowy, który omija najbogatszych, a
      najbiedniejszym odbiera ostatnią przeznaczoną na chleb złotówkę jest skrajnie
      niesprawiedliwy.)"

A przecież w tym kraju mamy podatki progresywne - bogatszy oddaje większą część swoich dochodów niż biedniejszy. To jest niby sprawiedliwe? Że bardziej zaradny to mu więcej zabrać?
      • Gość: Osman Re: Mam pytanie IP: 194.63.132.* 16.09.05, 00:55
        Wielki Czarowniku,
        Na taką jak Twoja filozofię lapidarnie i dosadnie odpowiedział przed 70 laty
        Grzecznarowski, socjalista, prezydent Radomia, cytując IX Surę z księgi
        Mahometa (chyba najkrótszą):

"Aisarak eipud w aisak ałaim".
      • maryjak Re: Mam pytanie 16.09.05, 11:20
        uwazam, ze pani kizinska ma racje gdy idzie o liberalną bzdurę podatku
        liniowego, on właśnie w przenośni omija najbogatszych a najbiedniejszym
        dosłowniue zabiera złotowki na chleb. Trzeba minimum wyobraźni.
        "A przecież w tym kraju mamy podatki progresywne - bogatszy oddaje większą część
        swoich dochodów niż biedniejszy. To jest niby
        sprawiedliwe? Że bardziej zaradny to mu więcej zabrać?"

To najczęścciej zwykła nieprawda, że większy dochod jest wynikiem większej
        zaradnosci, najczesciej jest wynikiem wiekszego wyzysku lub kombinacji albo
        zaangażowania wiekszego kapitału.
        Kapitału do ktorego zamyka się dostęp polskim małym i średnim przedsiębiorcom,
        ktorzy do zagranicznego banku pod polskim szyldem muszą niepotrzebni znosic tony
        biznesplanow, podczas gdy Helmut S. "znany" bankom z zagranicy dostaje kredyt na
        piekne oczy.
        Warto te zzauwazyc, ze wiekszy podatek od wiekszego zysku pozostawia mimo
        wszystko znacznie wiekszą cześć dochodu niż ten "mniejszy podatek" biedniejszym.
        Ludzie z płacą pomidzy minimalną a 75% średniej nie powinni płacić żadnego
        podatku oprocz ryczałtowych 10 złotych, bez kobowiązku składania PIT-ow.
        • wielki_czarownik Super 16.09.05, 23:25
          A o równości ludzi to już zapominamy?
    • Gość: prawda Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:51
      Z calym szacunkiem dla Pani kandydatki ale... SLD juz dziekujemy, radykalnie.
      • Gość: majster SZTYK Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:35
        BOŻE na Kizińska (ą) już nie głosujcie.
    • Gość: MarcinB Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 IP: 62.180.53.* 16.09.05, 14:20
      Państwa Partia jest niewiarygodna!Gdzie jest teraz Miller, a gdzie Jakubowska?
      No i co z "czasopismami"?
      Raz Wam ludzie zaufali i co z tego wyszlo?
      Teraz widze ze L.Miller to bardzo inteligentny Pan, ktory mial PLAN, lecz na
      jego nieszczescie ten PLAN się WYDAŁ i poszedł z torbami!
      Moge pani jedynie zaproponować hasło wyborcze właściwe dla Waszej partii:
      "Dzieki Wam jesteśmy lepszi" - swietnie pasuje.
    • kataryna.kataryna Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 16.09.05, 23:33
      > Największym moim sukcesem w życiu, ale też i największym zaszczytem był
      > fakt, że w 2001 roku wielu wyborców zaufało mi i z ich woli zostałam Posłem
      > na Sejm IV kadencji, aby od tej pory pracować dla Twojego dobra, służyć Tobie
      > i mojej małej Ojczyźnie.

Proszę wymienić w punktach Pani osiągnięcia w tej kadencji bo jakoś nie dała
      się Pani zauważyć.

• kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 17.09.05, 00:06
        Będąc posłem po raz pierwszy, w czasie 4 lat pracy w Sejmie pracowałam w 3
        komisjach tj. w Komisji Edukacji, Nauki i Młodzieży i Komisji Sprawiedliwości i
        Praw Człowieka oraz oraz Komisji Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn, a także w 10
        podkomisjach - w 4 jako przewodnicząca.
        Ponadto uczestniczyłam w innych formach pracy parlamentarnej będąc członkiem:
        Prezydium Klubu Parlamentarnego SLD, Parlamentarnego Zespołu Strażaków,
        parlamentarnej Grupy Kobiet, Parlamentarnego Zespołu na Rzecz Policji,
        Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Harcerstwa Parlamentarnego Zespołu ds. Osób
        Niepełnosprawnych.

W czasie trwania kadencji zgłosiłam 4 zapytania poselskie, 21 interpelacji w
        sprawach istotnych dla rozwoju regionu świętokrzyskiego, firm i ludzi,
        wygłosiłam 52 wypowiedzi.

Pracowałam również jako przewodnicząca w powołanym z mojej inicjatywy w 1999 r.
        Stowarzyszeniu do Walki z Rakiem Piersi EUROPA DONNA; jako prezes w
        Stowarzyszenia na Rzecz Aktywności Społecznej i Przeciwdziałania Patologiom
        KONAR; jako członek Rady Reprezentantów w Polskim Czerwonym Krzyżu; jako członek
        Wojewódzkiego Zespołu Konsultacyjnego ds. Europejskiego Funduszu Społecznego;

Wciąż współpracuję z polskimi szkołami, przedszkolami i domami dziecka na Litwie
        w Sołecznikach min. zorganizowałam dla nich zbiórkę polskich książek, a także
        sprowadziłam meble z Holandii.

Najwyższą wagę zawsze przywiązywałam do kontaktów z wyborcami. Odbyłam ok. 1000
        spotkań z przedstawicielami środowisk wiejskich, organizowałam dla nich
        szkolenia nt. pozyskiwania funduszy europejskich. W czasie dyżurów, w moich 7
        biurach poselskich na terenie województwa spotkałam się z ponad 2000 ludzi,
        którym w większości udało mi się pomóc.

Wspierałam skutecznie wiele przedsięwzięć na rzecz naszego regionu. Dzięki mojej
        aktywności województwo świętokrzyskie otrzymało ok. 6 mln złotych na usuwanie
        skutków powodzi, a w Kielcach od 1 września br. zacznie działać Izba Celna.
        Włączyłam się w działania dotyczące przyznania częstotliwości dla
        Świętokrzyskiego Ośrodka TVP, utworzenia Uniwersytetu Świętokrzyskiego, a także
        w sprawę sfinansowania zakupu dla Świętokrzyskiego Centrum Kardiologii
        urządzenia do koronografii. Dzięki moim staraniom wiele jednostek OSP z naszego
        województwa otrzymało dofinansowanie na rozbudowę strażnic i zakup sprzętu.
        Ciągle niosę pomoc ubogim dzieciom w zakupie leków, książek, organizuję dla nich
        okazjonalne imprezy oraz wypoczynek w wakacje. To tylko niektóre działania jakie
        podejmowałam, myślę, że najważniejsze dla naszego regionu. Wielu ludzi zaufało
        mi a to oznacza, że możesz zaufać mi także Ty. Dziękuję wszystkim, za
        dotychczasowe wsparcie i współpracę.

Bożena Kizińska
        • elfhelm a jakiś konkret??? 21.09.05, 23:21
          proszę odpowiedzieć konkretnie - jakie ustawy Pani prowadziła w Sejmie.
          Bo udział w zespołach hacerzy i strażaków można co najwyżej potraktować w
          ramach hobbystycznych.
    • maryjak Brawo!!!! Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 17.09.05, 00:27
      Słyszałem Panią wczoraj wczoraj w radiu Kielce jak sponiewierała Pani tego
      prominentnego działacza Miodowicza.Brawo!Takimi sposobami jakimi PO wycina
      konkurencję "ręcami" Kostka można zdobyć poklask tylko wśrod jemu podobnych.
      Rzeczywiście to są ludzie z zasadami, zwłaszcza hołdujący jednej, że cel uświęca
      środki. Rzeczywiście masz babo charakter i nie boisz się pułkownikow( Hasło
      kandydatki "KOBIETA Z CHARAKTEREM" )Szkoda,że Pani koledzy nie są tak odważni i
      już kombinują jak ułożyć się z przyszłą władzą żeby miękko wylądować po
      spadnięciu ze stołkow. Szkoda dla nich, bo ja wiem teraz, że warto zagłosować
      właśnie na Panią jako na jedynego ( z charakteru ) mężczyznę na liście SLD.
    • belial13 Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 17.09.05, 06:08
      Szanowna Bożenko,śliczności moje!!!!Jakże ja mam iśc do urny i glosować na lewicę
      mimo,że od kołyski me poglądy są lewicowe?W swoim terenie kampanie organizowałem,
      pomagałem,głosowałem.I co?Wyszedłem na fiuta /przepraszam/jak komin Batorego.Ja
      i mnie podobni, zostalismy przez lewicę sprzedani jak padlina do zakładu
      niszczenia odpadów.To co zrobił kanclerz Miller i jego ekipa /czyli wy
      wszyscy/woła o pomstę
      do nieba.W tej chwili, wokół słyszę płacz.Co te prawicowe oszołomy z nami
      wyprawiają? Robią to, czego wyscie nie zrobili z nimi po wygranych wyborach.Miast
      rozliczyć buzkowych,dać robotę prokuratorom,sadom,Trybunałowi,sami zaczęliście
      "lody kręcić",na kolanach do Watykanu chodzić w głębokim poważaniu mając
      elektorat.To co działo się za rządów SLD u góry ,wiemy z prasy i TV,a to co
      wyprawiali kacykowie SLD w terenie przeżyliśmy na własnej skórze.I ja mam
      uwierzyć w dobre intencje SLD?NIGDY.Pierwej kończynę złamię jak pójdę do urny.
      Kończą się rządy lewicy.Jak wygląda kraj?Co zostawiacie?Jedyną kwitnacą
      "gałęzią" w tym kraju którą pozostawiacie jest stojący ponad prawem i dojący
      państwo Kościół katolicki.Z Bogiem.
      • kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 18.09.05, 16:09
        Mimo wszystko zachęcam żeby wziąć udział w wyborach.
        Nie wszyscy jednak zawiedli. Warto wziąć pod rozwagę fakt, że dopóki nie zawiódł
        ktoś do tej pory nie zawodny, to nie można przewidzieć, że wkrótce zawiedzie.
        Czy jak zawodzi coś potrzebnego do życia to rezygnujemy z życia , czy naprawiamy?
        Obok doznanego zawodu trzeba dojrzeć wiele dobrej roboty i załatwionych
        pozytywnie spraw. Ja osobiście jestem w stałym kontakcie z ludźmi, utrzymuje
        sześć biur terenowych, w których odbyłam ponad tysiąc spotkań z ludźmi w
        konkretnych sprawach. Sprawach publicznych i osobistych. Przez cały okres
        udzielam wsparcia organizacyjnego i prawnego wielu inicjatywom i słusznym
        sprawom. Wiele spraw udało się pozytywnie załatwić.
        Nieprawdziwy jest obraz lewicy "namalowany" przez wrogą jej konkurencyjną
        prawicę i media skoncentrowane na finansowych wynikach sprzedaży, zamiast na
        informacji i misji społecznej.
        Podzielam odczucia, że jednym z błędów było zaniechanie prawnej oceny
        rozlicznych nadużyć władzy prawicy, ale czy teraz mamy oddać jej większą jeszcze
        władzę nie idąc do urn?
        Trzeba iść i głosować na lewicę bowiem w przeciwnym razie narażamy siebie i
        naszych bliskich na życie w Polsce, która stanie się krajem prawicowych
        dyktatorskich rządów sterowanych przez "służby specjalne".
        Dowodzi tego skuteczna nagonka przeciwko W. Cimoszewiczowi, któremu cześć oddaje
        znany i kontrowersyjny polski opozycjonista w eseju o nagonkach pisząc m. in.:

"Wierzyłem, dość naiwnie, że nagonki przeminą wraz z PRL. Pomyliłem się
        całkowicie - prędko powrócił język insynuacji i oszczerstw, obyczajowość intryg
        i korzystania z donosów policyjnych. Co więcej - często ci sami ludzie, sięgając
        po te same przymiotniki i wykrzykniki, poniewierali godnością tych samych ludzi,
        których z taką zawziętością opluskwiali w czasach PRL.

Doktor Goebbels powtarzał podobno, że jeśli obrzucać kogoś błotem długo i
        systematycznie, to jakieś grudki błota zawsze przylgną do ofiary. W ten sposób
        powstawał resentyment ofiary, oskarżonej o zdradę, ale też resentyment
        naganiacza, który z udziału w nagonce uczynił sobie sposób na życie.

Oba te resentymenty przetrwały i dominują dzisiaj w nagonkach inspirowanych
        dokumentami z archiwów Służby Bezpieczeństwa. Policyjni szpicle wydają teraz
        świadectwa moralności; denuncjatorzy, których pełno wśród polityków i
        dziennikarzy, zakorzenili się na stałe w polskim krajobrazie. Ten cień będzie
        nam towarzyszył przez najbliższe lata.

Naganiaczy łatwo rozpoznać po głosie. Ich stylistyka ma swój specyficzny wdzięk,
        rozpoznawalną składnię, niepowtarzalny zapach."

Przywołuje on też następujący cytat z listopada 1939 r.:

"Otóż Polska. Widzę ją tak, jak Ty ją widzisz - pisał 19-letni student
        polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego do przyjaciela - ale nie widziałem jej
        w całej prawdzie dotąd. Nie mogłem wyczuć tej atmosfery idei, która by godnie
        otoczyć mogła naród Mickiewicza, Słowackiego i Norwida, i Wyspiańskiego... ale
        się wciąż gromadzili po rynkach kupczykowie, jak ci, których nienawidził
        Kasprowicz. I dziś wyczuwam (...), że idea jej żyła w nas jak w romantycznym
        pokoleniu, ale w prawdzie jej nie było, bo się katowało i więziło chłopa za to,
        że chciał słusznie praw do rządu, że czuł swoją anhelliczną godzinę, że miał
        słuszność i prawo, wodziło się naród i kłamało, a synów jego, jak za czasów
        rozbiorów, wiatry przeciwne gnały po świecie - dlaczego? - żeby nie musieli gnić
        w ojczystych więzieniach"
        Publicysta wyjaśnia:
        "Nie jest to język Miłosza, jednak krytycyzm namiętny tego wyznania robi wielkie
        wrażenie.
        Autorem tego "splunięcia na Polskę przedwojenną" był młody student UJ Karol
        Wojtyła."
        Także nie wszyscy księża zawodzą, nie wszyscy "doją państwo".
        O to aby było sprawiedliwie trzeba walczyć całe życie i całe życie brać udział w
        wyborach, brak głosu też jest głosem - oddanym na własną stratę.
        Ponownie namamwiam na pójście do urny i pozdrawiam.

Bożena Kizińska
        • Gość: Filip Re: oferty nie do przyjecia ! IP: *.sympatico.ca 19.09.05, 00:30
          ...ludzie z SLD ...jak wy sie nie wstydzicie jeszcze glos zabierac. Coz jeszcze
          chcieli byscie ukrasc i rozpiep...c ?
          Toz trzeba miec wyjatkowy odjazd od obecnych realiow Polski.
          Niech pani przestanie chlac, albo zazywac te "lekarstwa" bo to sie zle skonczy !
          • maryjak Filip- znany z kieleckiego forum SB-ek z socKanady 19.09.05, 10:00
            Ty jesteśs kompletnie odleciany od polski i jej realiow, niezaleznie od tego,
            ze zaniechales leczenia glowy u kanadyjskich socjalistycznych psychiatrow dla
            ubekow.

Zlodziejstwo i rozpieprzanie rozpoczeli i kontunuuja styropiany pod szyldami
            prawicy, wszak na tym stoi ich ideologia i bustwo - pieniadz.

Wygodnie jest wysylac brednie z kanady jednego z najbogatszych krajow majacego
            jeden z najlepszych systemow opieki socjalnej.
            Tego, czego resztki w Polsce prawicowi złodzieje chcą odebrać biednym rodakom,
            aby ich skuteczniej wyzyskiwac pozbawionych godnosci i wsparcia.
            Lecz sie na glowe pajacu bo ci odpadnie, a do pani posel pisz z szacunkiem boś
            cham, ktoremu nie chce sie nawet uszanowac kobiety, nie wspomne, że nie znasz
            jej dorobku, bos leniwy jak prozniak Tusk !
        • belial13 Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 19.09.05, 05:58
          Pięknymi słowy odpowiedziała Pani na me wątpliwości, które mimo wszystko pozostają.
          Wiem jak ten kraj będzie wyglądał pod rządami oszołomionej prawicy.Azaliż będzie
          on inny jak pod rządami lewicy?Nie.Powiem Pani tak.Idąc do urny wiem ,że mój
          glos nic nie zmieni,nie idąc wiem,że nikomu stołka pod tyłek własnymi rączkami
          nie podstawiłem i to jest moja mała satysfakcja.Od lat 15 chodzę,głosuję i
          wygladam jako ten komin o którym napisałem wcześniej.Jeśli chodzi o SLD moje
          zdanie jest następujace:jak długo w jej szeregach pozostaną starzy towarzysze /w
          tym sekretarze/,tak długo partia ta będzie niewiarygodna nawet dla
          mnie.Przyglądałem
          się końcowym podrygom Oleksego.Obrzydzenie!!!!!A ja sądziłem zawsze,że ten facet
          to facet honoru,o Millerze nie wspomnę.Czy wy działacze partii nie widzieliście
          wcześniej co wyprawia Miller?Dopiero jak łajba zaczęła tonąć zaczęły się
          dezercje?Z bodaj 43% poparcia "zjechać" na 5-8%,toż przebiliście słynny AWS,i Pani
          dziwi sie mnie i mnie podobnym?Wy szanowni działacze "lewicy",po załapaniu się
          na stołki sądziliście,że lewicowy elektorat nie ma alternatywy i MUSI /!!!!!!!/
          na was głosować.I co?Gdybym był złośliwy /a nie jestem/ rzekłbym tak:
          poproście kler katolicki niechaj wam dzisiaj pomoże,wszak przez cztery lata był
          on ważniejszy od elektoratu,czyli nas.Wybaczy Pani,że nie mam pytań,bo o cóż w
          tej sytuacji mogę pytać?Mała dygresja na koniec.Z rejonu Kwidzyna gdzie mieszkam
          startuje w wyborach z listy SLD eks sekretarz,towarzysz Śnieg.Powiem tylko tyle,
          że nic ,ale to kompletnie nic nie pojęliście.Ostatnia lekcja nic was nie nauczyła.
          • belial13 Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 19.09.05, 06:03
            Dodam tylko,że jak na posła SLD jest Pani słabo zorientowana w kwestii dojenia
            państwa przez Kościół rzymskokatolicki./ polecam publikacje fundacji GLOBO/
            • kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 19.09.05, 10:45
              belial13 napisał:

> Dodam tylko,że jak na posła SLD jest Pani słabo zorientowana w kwestii dojenia
              > państwa przez Kościół rzymskokatolicki./ polecam publikacje fundacji GLOBO/

Jestem zorientowana i często dawałam temu wyraz. Dziękuję za wskazanie źródła.
              Mimo wszystko zachęcam do udziału w wyborach. W Kwidzynie też są ludzie na
              których warto głosować.

pozdrawiam Bożena Kizińska
              • belial13 Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 19.09.05, 15:47
                Przekonała mnie Pani,zwłaszcza po wczorajszych wiadomościach o odbieraniu rent i
                emerytur mundurowym.Szykuje się państwo obłęd.Dzisiaj oni,jutro inni.Więcej Pani
                "molestował" nie bedę.Powodzenia.
                • kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 19.09.05, 23:45
                  Cieszę się tymbardziej, że idą trudne czasy, a każdy głos
                  jest na wagę złota.
                  Serdzecznie pozdrawiam Kizińska
    • Gość: spekulant Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:48
      Szanowny Pani

proszę napisać jaki jest pani stosunek do tzw. podatku giełdowego w wysokości
      19%?? czy sądzi pani , że powinien zostać utrzymany , czy może zlikwidowany , a
      może podwyższony?? prosze też się pochwalić czy spekuluje pani na giełdzie??

pozdrawiam ciepło

Spekulant
      • kizinska Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 21.09.05, 08:22
        Witam
        Uważam, że podatek giełdowy powinien być płacony przez tylko dużych graczy.
        Nigdy nie miałam żadnych akcji i nie spekulowałam na giełdzie.
        również ciepło pozdrawiam Kizinska
    • Gość: Janusz Polityczna tradycja SLD IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 21.09.05, 05:23
      Czy uwaza Pani, ze SLD jest politycznym oraz historycznym
      spadkobierca PZPR?
      Czy wedlug Pana partie niemieckie CDU/CSU i SDP slusznie postepuja stroniac od
      jakichkolwiek koalicji politycznych z partiami lewicowymi Niemiec,
      spadkobiercami ustroju NRD?
      Czy moglby Pan skomentowac analogie do polskiego systemu politycznego po 1980,
      roznice i zbieznosci?

Dziekuje
      Janusz K.
      • popartus Janusz? ciągle na saksach jak tam twoja UPR? 21.09.05, 10:36
        Pozdrowka od Kasi.
      • maryjak wstydz sie leniuchu, prace na licencjat z politolo 21.09.05, 14:06
        politologii ma Pani posel za Ciebie na forum.
        A odnośnie spadkobrania i spadkobircow to sie naucz, ze dotyczy to ludzi zywych
        i umarlych a nie instytucji czy organizacji.
      • maryjak wstydz sie leniuchu, prace na licencjat z politolo 21.09.05, 14:08
        politologii ma Pani posel za Ciebie na forum napisać?
        A odnośnie spadkobrania i spadkobircow to sie naucz, ze dotyczy to ludzi zywych
        i umarlych a nie instytucji czy organizacji.
    • Gość: ello Re: Bożena Kizińska SLD Kielce poz. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:25
      25 września oddam na Panią głos !
    • Gość: barnaba Szanowna Pani Poseł Bożena Kizińska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:46
      A co Panią kierowało, kiedy z ogromna żarliwością chciała Pani przeforsować
      ustawę o przyznaniu uprawnień kombatanckich pracownikom UB?

Czy uważa Pani, że administracyjni pracownicy UB, którzy zmywali z posadzek
      krew katowanych, wkładali zwłoki zamordowanych do trumien i grzebali w
      niewiadomych miejscach na tyle zasłużyli się Polsce, że powinni mieć
      uprawnienia kombatanckie?
      • Gość: barnaba Szanowna Pani Poseł Bożena Kizińska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:57
        A jak to się stało, że Pani, tak zorientowana w zagadnieniach prawnych,
        niezgodnie z prawem podpisała umowę o wynajem w Kielcach lokalu dla SLD?

Jak to się stało, że w wyniku tego SLD okradło Kielce na kilkaset tysięcy
        złotych?
      • Gość: barnaba Re: Szanowna Pani Poseł Bożena Kizińska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:00
        A jak to się stało, że w sądzie złożyła Pani fałszywe zeznania w obronie
        Henryka Długosza?

Czy zrobiła to Pani z sympatii do Pana Długosza, czy posiada Pani kiepską
        pamięć?

Może na razie wystarczy. Jeżeli będzie Pani tak uprzejma i odpowie na te
        pytania, to mam przygotowany kolejny zestaw.

Serdecznie Panią pozdrawiam.
      • Gość: barnaba Szanowna Pani Poseł Bożena Kizińska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:03
        Ops, jeszcze jedno pytanie – czy 1 września 2005r. Pani także fundowała darmowy
        alkohol wyborcom, czy zrobił to tylko Pani kolega Pan Włodzimierz Stepień?

Czy Pani wie, że to jest niezgodne z prawem i winno być przedmiotem dochodzenia
        prokuratorskiego?
        • wasz_pan kobyły bbb uspokuj sie, twoj czas frustracie minął 23.09.05, 19:32
          idź sie wypłakać do swoich panieniek
        • Gość: kajus Re: Szanowna Pani Poseł Bożena Kizińska! IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 23.09.05, 23:04
          opisałeś się barnabo, widać bardzo nie lubisz tej kadydatki. Zastanów się i
          przyjmij do "głowy" za fałszywe zeznania odpowiada się przed sądem, a nic nie
          pisali w prasie o postępowaniu wobec kizinskiej, a wszędzie piszesz same bzdety
          może zmieniłbys lekarza co? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka