chris12 o. Rydzyk radzi "zwodować" Platformę... 19.09.05, 20:16 Namawiam wierzących do posłuszeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 20:36 Ciekawe ile ta debata była | będzie trenowana? Toż z nich dwóch: Tuska i Lecha byle jakie aktorzyny. Trzeba im młotkiem do głowy niektóre (może więcej) rzeczy wbić aby dobrze dało się sprzedać tę debatę. Debata jest tylko po to by wyrwać te parę procent pozostałym partiom. Ciekwe ile się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
jsb22 WAŻNA DEBATA - DOBRZE, ŻE BĘDZIE 19.09.05, 20:42 liberalizm tak, ale z socjalną i zdroworozsądkową korektą!!! Wszyscy momentalnie sie godzimy, że przymierającego głodem kotka lub pieska należy dokarmić i uchronić przed śmiercią z zimna !! A liberałowie by powiedzieli niech poluje !! A jak nie ma na co w zimie polować - to niech zdycha !! Do tego sprowadza się filozofia części polskich nowobogackich biznesmenów. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: WAŻNA DEBATA - DOBRZE, ŻE BĘDZIE 19.09.05, 20:51 nie, zupełnie nie trafiłeś. Liberalowie kochają i dokarmiają kotki i pieski, natomiast nie widzą żadnego powodu, dla którego należałoby utrzymywać miejsca pracy, które na siebie nie zarabiają i płacić podatki państwu, które je przejada. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Co na to PKW? Kandydatów jest więcej Co z inn 19.09.05, 21:29 Tusk, Tusk i co dalej, Tusk się nie liczy bo polityk z niego żaden. Jakie on ma doświadczenie w rządzeniu? Przecież on nawet własnego zdania nie ma . Sprzedadzą ten kraj do reszty i będziecie mieli Polskę. Nie jestem za rządami Braci K, Tusk dla mnie przestał się liczyć po pewnej pamiętnej nocy 4 czerwca a.d. 1992. Donald będzie tracił z dnia na dzień bo jego zaplecze jest zajęte własnymi biznesami. Rzucili kiełbasę wyborczą i czekają na efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Re: Co na to PKW? Kandydatów jest więcej Co z inn 19.09.05, 22:01 I taki właśnie amydłkowaty prezio jak zasadowiec potrzebny jest pułkownikom oraz "biznesmenom", którzy go wystawili oraz dali kasę na kampanię. Oby się nie oszukali... "Prezydent z zasadami" może intelektualistą to nie jest ale w rozgrywkach salonowych może być uznawany za mistrza. Lista jego załatwionych konkurentów jest długa i kręta. Niezapomniana Zyta Gilowska, Andrzej Olechowski, Przerwa Płażyński, Jacek Merkel i wielu innych. "Premier z Krakowa" zapewne niebawem dołączy do tego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Co na to PKW? Kandydatów jest więcej Co z inn 19.09.05, 22:06 Dodaj do tego jeszcze Jana Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek87 Kaczorowi nakopac w dupe 19.09.05, 21:02 W dupe pogrobowcom faszyzmu i stalinizmu sie nalezy... Od powodzi, ognia, moru i Kaczora chron nas Panie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uon-oo-free 3 kaczory to za dużo jak na III RP! 19.09.05, 21:05 Hehehe.... Łon-u-fry! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:19 Kaczyńscy są bardzo sprawnymi dyskutantami, więc raczej PO przegra debatę... i wybory. Tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wieszczu1 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:31 Ja, zatwardziały zwolennik ideologicznej opcji lewicowej nie dopuszczę, aby wybory wygrał ekstremista, który rządzi w Warszawie i oddam swój głos na mniejsze zło. Dziękuję. diaboli_perfectum@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
shtalman Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:34 Fajnie!! Emocje na tym forum sa takie jak przed meczem bokserskim ciezkiej wagi. I tak wszyscy zaplaca predzej czy pozniej podatkami za wspaniele pomysly i jednej i drugiej strony (lub ich brak). Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:45 Najwyższa pora oczyścić ten Kraj ze sprzedawczyków. Nikt nie karze ich wysyłać do więzienia ale odsunąć od polityki jak najbardziej . Bo ktoś kto raz się srzedał będzie to robił ciągle, nawet jak by nie chciał - bo inni będą mieli na niego haki. Prawda Panie Adamie M.? A miłosierdzie zostawmy tam gdzie jego miejsce. Jeśli sami się przyznają to chwała im za to . Czy ktoś tak zrobił do tej pory? Nie kojarzę, Piękny Kraj, nie było donosicieli, co za Raj Ziemi. Jeśli się sami przyznają wybaczę wszystkim, tylko niech znikną z polityki . Szacunek dla Pana Jana Olszewskiego. Ciekawe czy przejdzie? Pracy to już do końca życia nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:42 to ja już nie rozumiem poręczył za gościa a ten i tak siedział w pudle? Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:03 Poręczyć to sobie może nawet Prezydent Bush. Sąd stwierdzi, że można się takim poręczeniem podetrzeć i tyle. Władza sądu jest jak sędziego piłkarskiego, który pokazje czerwoną katkę. Jak się natępny piłkarz będzie mocno kłócił (mocno ręczył:)), że kumpel nie powinien dostać kartki to on może drugi dostać dwie żłóte z rzędu i też czerwoną. Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 21:47 maksimum napisał: > Ciekawe co przedstawi Tusk w czasie debaty poza spokojem i dobrze skrojonym > garniturem? Wytrzeszcz i niewyraźną mowę? Odpowiedz Link Zgłoś
adaho_mistrzem czas zmiażdżyć koalicje Kaczyński-Rydzyk:) 19.09.05, 21:53 Rydzyk zwołuje obrady mocherowych beretów na Jasnej Górze. Babcie ruszajcie do urn Kaczyński towasz kandydat, a przy okazji iścia na głosowanie wpłaćcie na konto Ojca prowadzącego połowe emerytury:D Odpowiedz Link Zgłoś
koko_szalet hahaha 19.09.05, 21:56 tylko po co ten kaczynski do izraela jezdził? po namaszczenie?!?!??? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:00 Co, nikt nie chce mi odpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna7a3 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:05 Prawde powiedziwszy bardzo boje sie rzadow Kaczynskich iRokity. To ludzie niezdolni do kompromisu, a przy tym zadni wladzy. To ludzie zakompleksieni jak to osoby bardzo niskiego wzrostu..Oni nam pokaza! Po co komisja antykorupcyjna, kiedy uchwala sie prawo wprost zachecajace do korupcji!Np kupujesz kawalek ziemi ,ale najpierw jest Agencja rzadowa, ktora ma prawo pierwokupu. Jesli komus w Agencji spodoba sie Twoj kawalek, albo jego znajomemu lub majacemu "kase" to czy Ty kupisz!? To samo z ta druga komisja ;jakiego prawa i sprawiedliwosci sie doczekasz kiedy nie bedziesz mial pogladow zgodnych z Kaczynskimi? Do kogo sie udasz ze swoja racja? A czy kiedy braknie podejrzanych dla takiej komisji? No, wielbiciele Kaczynskich, odpowiadajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:19 Prawda jest taka że prawdziwego kandydata nie mamy. A z drugiej strony Prezydent jest u Nas do celów reprezentacyjnych. Wszyscy mówimy tu o Prezydencie, a tak naprawdę nr jeden w tym pięknym Kraju jest Premier - Rokita? Lech Kaczyński? - Boże tylko nie to! Ubogo strasznie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:54 Do kogo sie udasz ze swoja racja? A czy kiedy braknie podejrzanych > > dla takiej komisji? No, wielbiciele Kaczynskich, odpowiadajcie! Znany w Warszawie przed II wojną światową facecjonista Franz Fiszer, pewnego dnia wygłosił w "Ziemiańskiej" następujący pogląd: - W Polsce nie będzie dobrze dopóki nie rozstrzela się 300.000 łajdaków. - A jeżeli się tylu nie znajdzie - wyraził wątpliwość jeden ze słuchaczy. - Nie szkodzi. Dobierze się z niewinnych - zakończył kwestię Franz Fiszer. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: TUSK ten kmiotek Kaczor Cię zniszczy 19.09.05, 22:37 I jeszcze na koniec, bo już mi się nie chce tu prowadzić dyskusji, Jaki z Donalda jest lider PO? przecież PO założyli Olechowski z Płażyńskim a Donald na dostawkę, tylko ich wywalili bo byli nie wygodni. Prośba, nie kupujcie jutro GW, kupcie Nasz Dziennik - tylko dla tego filmu na płycie "Nocna zmiana" . Ja nie czytuję ND, ale jutro kupię, warto mieć, może co poniektórzy przejrzą na oczy. A może dyskusja po tym filmie, jutro. Sama prawda i tylko prawda Nas wyzwoli, dobrze mówię Panie Adamie M.? Miłej nocy dla wszystkich, a czym bliżej wyborów tym Donald będzie tracił, smutne ale prawdziwe. "Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym nie jak zaczyna lecz jak kończy" - rzekł kiedyś pewien Gość, ale chyba nie był Facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: TUSK ten kmiotek Kaczor Cię zniszczy 20.09.05, 06:21 robert_per6 napisał: > I jeszcze na koniec, bo już mi się nie chce tu prowadzić dyskusji, Jaki z > Donalda jest lider PO? przecież PO założyli Olechowski z Płażyńskim a Donald na > > dostawkę, tylko ich wywalili bo byli nie wygodni. Prośba, nie kupujcie jutro > GW, kupcie Nasz Dziennik - tylko dla tego filmu na płycie "Nocna zmiana" . Ja > nie czytuję ND, ale jutro kupię, warto mieć, może co poniektórzy przejrzą na > oczy. A może dyskusja po tym filmie, jutro. Sama prawda i tylko prawda Nas > wyzwoli, dobrze mówię Panie Adamie M.? > Miłej nocy dla wszystkich, a czym bliżej wyborów tym Donald będzie tracił, > smutne ale prawdziwe. "Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym nie jak zaczyna > > lecz jak kończy" - rzekł kiedyś pewien Gość, ale chyba nie był Facetem. Tylko kanclerzem M L.... Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna7a3 Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 22:31 Mysle , ze w tym zestawie kandydatow jest jedna dobra kandydatura . To Marek Borowski. Ma kompetencje, przygotowanie ,jest rozumnym niezapalczywym czlowiekiem, umie logicznie myslec. Jego riposty sa celne i szybkie , co mi zawsze imponowalo. Aprzy tym kultura osobista plasuje go w elicie nie tylko politykow w Polsce! Wiem , nie ma szans ,ale tych faktow to nie zmienia.Pomyslmy o sobie; moze to my lubimy tych, co sie obijaja cepami? Odpowiedz Link Zgłoś
hydy Re: Przeczytajcie - znalazłam to na forum onetu 19.09.05, 22:47 czyżby wykonawca instrukcji radiomaryjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekzet POkonamy Populizm i Socjalizm ! 19.09.05, 22:58 8. PO 18. Krzysztof Tyszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 ... bo rozum juz PO-konaliśmy! ;P 19.09.05, 23:08 Drużyna PO-ręczciela... Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 Prawda o Tusku 19.09.05, 23:14 Prawdy o Tusku dowiesz się w filmie "Nocna zmiana" - który w najbliższy wtorek 20 września 2005 !!! będzie dołączony do "Naszego Dziennika" Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Prawda o Tusku 20.09.05, 00:00 zz21 napisał: > Prawdy o Tusku dowiesz się w filmie "Nocna zmiana" - który w najbliższy wtorek > 20 września 2005 !!! > będzie dołączony do "Naszego > Dziennika" Wybacz, ale "Nasz Dziennik" to nie jest nazwa, która wzbudza zaufanie u rozsądnych ludzi. Załączenie tego filmu do tej akurat gazety raczej zmniejszy jego wiarygodność niż zaciekawi społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 NA KONIEC!!! 19.09.05, 23:07 Teraz nam wszystkim zamydlili oczy sprawą Miecia W., aby odwrócić uwagę od WC i Jego zeznań majątkowych. Czy nie zauważyliście, że już nikt siętym nie zajmuje? Ciekawe, a jeszcze parę dni temu to było na pirwszych stronach . Osobiście mam gdzieś te zeznania. Chodzi mi o manipulowanie opinią przez czartą władzę. Wracając do Miecia to w jego interesie leży aby wygralła PO - ułaskawią za poświęcenie. Jak wygrają bracia K to ma Gościu pozamiatane. Tak na marginesie do dokumentów znalezionych u Pana MW w domu - " Stopczyk co Wy tam palicie, mówią, że akta palicie? Jakie tam akta faktury za prąd i takie tam szpargały różne" - "A takie tam różne mi przysłali z Kancelarii... nawet nie oglądałem ich" - żenada, to jest III RP. Skandal. A wszystkie TV to puszczają jako głowny news. A Społeczeństwo to łyka jak "pelikan bez popitki" - jest oczym gadać przy małym jasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: NA KONIEC!!! 20.09.05, 06:11 robert_per6 napisał: > Teraz nam wszystkim zamydlili oczy sprawą Miecia W., aby odwrócić uwagę od WC i > > Jego zeznań majątkowych. Czy nie zauważyliście, że już nikt siętym nie zajmuje? > > Ciekawe, a jeszcze parę dni temu to było na pirwszych stronach . Osobiście mam > > gdzieś te zeznania. Chodzi mi o manipulowanie opinią przez czartą władzę. > Wracając do Miecia to w jego interesie leży aby wygralła PO - ułaskawią za > poświęcenie. Jak wygrają bracia K to ma Gościu pozamiatane. Tak na marginesie > do dokumentów znalezionych u Pana MW w domu - " Stopczyk co Wy tam palicie, > mówią, że akta palicie? Jakie tam akta faktury za prąd i takie tam szpargały > różne" - "A takie tam różne mi przysłali z Kancelarii... nawet nie oglądałem > ich" - żenada, to jest III RP. Skandal. A wszystkie TV to puszczają jako głowny > > news. A Społeczeństwo to łyka jak "pelikan bez popitki" - jest oczym gadać przy > > małym jasnym. Fajnie komentujesz .. A gdzie sa oszolomki od gertycha. Tak ja ich lubie czytac..... Albo Roman zakazal im siac nienawisci.przed wyborami???? Boi sie publiki z netu i GW Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Urzęd Antykorupcyjny 19.09.05, 23:27 Kaczyński: "Jedną z form walki ma być powołanie Urzędu Antykorupcyjnego. " A kto będzie walczył z korupcją mającą miejsce w Urzędzie Antykorupcyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Urzęd Antykorupcyjny 19.09.05, 23:28 Departament Kontroli Wewnetrznej Urzedu Antykorupcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Urzęd Antykorupcyjny 19.09.05, 23:58 adas313 napisał: > Departament Kontroli Wewnetrznej Urzedu Antykorupcyjnego. A jeśli i on będzie skorumpowany? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Urzęd Antykorupcyjny 20.09.05, 09:32 > A jeśli i on będzie skorumpowany? Stworzy sie kolejny urzad. Tez problem (patrz post nizej ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Urzęd Antykorupcyjny 20.09.05, 00:02 E ja tam raczej proponuję odrębne ciało, aby nie doprowadzać do niezdrowych układów personalnych. Organem pilnującym, aby korupcja nie zalęgła się w Urzędzie Antykorupcyjnym winien być Specjalny Nadzwyczajny Urząd Poza Wszelkim Podejrzeniem do Walki z Korupcją w Urzędzie Antykorupcyjnym (w skrócie SNUPWPdWzKwUA). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Urzęd Antykorupcyjny 20.09.05, 09:33 I niech obydwa kontroluja sie nawzajem, w ten sposob uniknie sie wypaczen zarowno w jednym jak i w drugim. Takie pomysly juz sie sprawdzaly w ZSRR to i u nas moze sie okaza skuteczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gredarek Re: Debata Tusk - Kaczyński przed sobotą? 19.09.05, 23:30 W wyborach prezydenckich wszyscy mają coś z kaczki: albo imię albo nazwisko... Hihihi! Coś mi się zdaje, że wygra ten, którego imię bawi tysiące dzieci w popularnych filmach Walta Disneya... Można i trzeba oczywiście głosować zgodnie z własnymi przekonaniami i sumieniem. To każdemu wolno i na to przystaje również i pan Kaczyński i pan Tusk:-) Wygra po prostu lepszy. Jeden jest bardzo zapalczywy i przebojowy (uważam to za zalety), a drugi bardzo elegancki (uważam to za zaletę). Dlatego stawiam na spokój i elegancję i rzeczową wymianę zdań. Kto się zacietrzewi i zacznie obrażać - ten straci zaufanie wyborców:-) Przypomnijmy sobie debatę Wałęsa - Kwaśniewski... Za cynizm i nieobliczalne zachowanie zapłacił kilkoma procentami głosów zapalczywiec! Pozdrawiam wszystkich, bo każdy ma prawo mieć własne zdanie. Obejrzyjcie dzisiejsze zdjęcie Donalda Tuska na interii i sprawdźcie do kogo jest podobny... HIHIHI! Pozdro dla zacietrzewionych Rodaków! Wyluzujcie:-) Gredarek- "Gałczyński" Odpowiedz Link Zgłoś
marcinstart Wg widza Keenedy, wg słuchacza Nixon 19.09.05, 23:48 Warto by debata była rowież na antenie radiowej. Ciekawe jak pojedynek oceniliby słuchacze a jak w widzowie. Ciekawy przypadek był w Stanach, Kennedy-Nixon 1960. Czy dla widza zwycięzcą bedzie Tusk w swietnie skrojonym garniturze, dla słuchacza merytoryczny Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Re: Wg widza Keenedy, wg słuchacza Nixon 20.09.05, 00:01 W którym to było roku Marcinku?;-) Kiedy JFK wygrał z "gruchą" Nixonem?;-) W telewizji Tusk też przegra z Lechem Kaczyńskim ponieważ: -ma wytrzeszcz, intelektualnie i wiedzą znacznie ustępuje Kaczyńskiemu (i wielu innym też), -program "liberałów" nie jest znany szerszej opinii publicznej i jego autopromocja przerazi szarych wyborców ponieważ jest on w istocie antyrobotniczy. W radio Tusk też przegrałby bo ma poważną wadę wymowy. Czyli kicha z "Donaldem z zasadami". Zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: Wg widza Keenedy, wg słuchacza Nixon 20.09.05, 01:02 z Tuska taki Kennedy jak ze Zbyszka Wassermana miss lata w Playboyu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Czy pamiętacie jeszcze hasło:"Liberał - aferał"? 19.09.05, 23:56 Niezapomnianego ministra Lewandowskiego, Merkla i masę innych "liberałów". Można ich sobie przypomnieć czytając spis kandydatów PO do Sejmu i Senatu. www.zbigniewszaleniec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum ODPLATNOSC PODNIESIE POZIOM NA STUDIACH 20.09.05, 03:03 i tego wlasnie boja sie "studenci". Odpowiedz Link Zgłoś