gregorak 20.09.05, 20:08 Były takie mroczne czasy kiedy pisano: "Polakom, psom i Żydom wstęp wzbroniony". Niektórych historia nic nie nauczyła... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34891,2924714.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 20:13 Skoro homosksualisci chca, aby ich tolerowano to musza rowniez tolerowac homofobow. Skoro gadzinowka pisze co najmniej jeden artykul o negatywnej wymowie na temat LPR, to negatywna opinie na temat pracy jej dziennikarzy moga wyrazac osoby poprzez umieszczanie kartki na drzwiach, ze tych osob sobie nie zyczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:31 Skoro homosksualisci chca, aby ich tolerowano to musza rowniez tolerowac homofobow. A to niby dlaczego? Rasistów też należy tolerować? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:33 Oczywiscie, ze tak. Tolerowanie nie oznacza ani popracia, ani akceptacji. Tolerujesz smrod, tolerujesz brzydote, tolerujesz glupote... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:35 Tolerujesz głupotę. Nienawiść jednak nie może być tolerowana, bo to nie jest tolerancja, tylko zaniedbanie. Zaniedbanie które może się źle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:41 E tam... W USA demokratycznym jeszcze 35 lat temu byly WC dla bialych i czarnych. Rasizm jest przekazywany z pokolenia na pokolenie, a Ku-Klux-Klan ma sie dobrze. Jakos USA nie padlo, ani sie nie rozpadlo. Ta poprawnosc polityczna juz mnie mierzi. humbak napisał: > Tolerujesz głupotę. Nienawiść jednak nie może być tolerowana, bo to nie jest > tolerancja, tylko zaniedbanie. Zaniedbanie które może się źle skończyć. Nie akceptuje i nie popieram atakow nienawisci Busha do Iraku i Iranu, Syrii i Korei PN. Ale je musze tolerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:47 Padło nie padło. Śmierć pewnej ilości białych, czarnych i innych pewnie też trudno uznać ża porządane zjawisko > Nie akceptuje i nie popieram atakow nienawisci Busha do Iraku i Iranu, Syrii i > Korei PN. Ale je musze tolerowac. Nie upraszczaj tego. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 21.09.05, 00:29 humbak napisał: > Tolerujesz głupotę. Nienawiść jednak nie może być tolerowana, bo to nie jest > tolerancja, tylko zaniedbanie. Zaniedbanie które może się źle skończyć. A naczym ma polegać nietolerowanie nienawiści? Masz jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 21.09.05, 12:50 Nienawiść jako uczucie mozna tolerować. Trudno się mówi- uczuciami sterować się nie da. Ale objawy nienawiści mozna jakoś kontrolować. Oczywiście wszystko z umiarem: nie zakazywać głoszenia poglądów, ale już konkretne nawoływanie do przemocy i dyskryminacji karać. To mi w pierwszej chwili przychodzi do głowy. Trza by to przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:59 bladatwarz napisała: > Skoro homosksualisci chca, aby ich tolerowano to musza rowniez tolerowac homofo > bow. > Skoro gadzinowka pisze co najmniej jeden artykul o negatywnej wymowie na temat > LPR, to negatywna opinie na temat pracy jej dziennikarzy moga wyrazac osoby > poprzez umieszczanie kartki na drzwiach, ze tych osob sobie nie zyczymy. > Zgadzam sie! Jak tolerancja ~ to w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 21.09.05, 00:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29312265&a=29326296 Poza tym , tolerować sie powinno zjawiska nie wymierzone przeciw nikomu. Takie zachowania trduno tolerować, bo sa atakiem, podszytym ideologią. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 21.09.05, 00:59 tralalala. Dorabianie ideologii do tolerancji. Tolerowac to znosic, a nie akceptowac popierac. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 21.09.05, 12:50 Nie. Tolerancja to akceptacja inności. Odpowiedz Link Zgłoś
nietakasama Skoro... 21.09.05, 00:54 > Skoro homosksualisci chca, aby ich tolerowano to musza rowniez tolerowac homofo > bow. > Skoro gadzinowka pisze co najmniej jeden artykul o negatywnej wymowie na temat > LPR, to negatywna opinie na temat pracy jej dziennikarzy moga wyrazac osoby > poprzez umieszczanie kartki na drzwiach, ze tych osob sobie nie zyczymy. > Wszystkim wszystko wolno, to czemu LPR pozywa do sądu za nalepkę "wystawa nie jest przeznaczpna dla członkóq i sympatykow LPR"> Równi i rowniejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Skoro... 21.09.05, 01:01 Bo skladanie pozwow do sadu nie jest niczym ograniczone. A sad im rozpatrzy czy maja racje zaskarzajac tresc nalepki czy nie. Moim zdaniem nie przyzna im sad racji, podobnie jak byloby w przypadku napisu na drzwiach Wierzejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bredzisz, blada: homoseksualizm jest WRODZONY, 21.09.05, 01:38 homofobia zas WYUCZONA, a wiec pana W. nalezy jej przy pomocy prawa ODUCZYC:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Bredzisz, blada: homoseksualizm jest WRODZONY 21.09.05, 03:45 kropekuk napisał: > homofobia zas WYUCZONA, a wiec pana W. nalezy jej przy pomocy prawa ODUCZYC:))) > ) :)))))))))))))) Nie da rady ;)))), ale jesli homo nie zaklocaja mi spokoju, to ja ich lubie, bo sa inni niz wikszosc, a przez to ciekawsi. Ntura ludzka jest taka, ze interesuje ja /zauwaza/ odmiennosc. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 20:14 - Sugerowałbym panu Wierzejskiemu, aby udał się do psychiatry, bo tak daleko posunięta homofobia jest groźna dla zdrowia - mówi Szymon Niemiec, prezes Międzynarodowego Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek na rzecz Kultury w Polsce. - TEN SAM Niemiec, który wycykał Panią profesor Szyszkowską? Strasznie się na niego skarżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 20:29 A jak sie nazywaja Ci, co maja kartki: Akwizytorom wstep wzbroniony. Akwizytofobi? Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 20:18 hehehe, ma koles poczucie humoru i reklame niezla Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pisuarro Re: ma koles poczucie humoru 20.09.05, 20:24 A pierdy Pardy to Chanel nr 5 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: ma koles poczucie humoru 20.09.05, 20:28 z dwojga zlego wole niepoprawnego lprowca niz poprawna gw Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 22:33 Pomijając że nagłaśnianie tego to absurd, to kwestionowałbym owo poczycie humoru. To jest tani tekst na poziomie dresiarskim. Poseł na sejm powinien się nieco bardziej wysilić. Nie sądzę aby nie było go stać. Znany tekst o lewicy, choć niezbyt mi się podobał, był jednak bardziej dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n powinien ktos wkoncu zrobic"torby reklamowe biale" 20.09.05, 20:59 z takim oto logo ("gw"): liceum.cimoszenko.info/wyborcza1.jpg kupilbym nawet po kilka zeta...))) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: powinien ktos wkoncu zrobic"torby reklamowe b 20.09.05, 21:06 Ja tez. Moglyby byc jeszcze parasole i kurtki. Ale czy wolno nosic w miejscach publichnych takie napisy? nie beda scigac jak za chwdp? Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Doprawdy jest nie do pojęcia 20.09.05, 21:59 w jakim trybie wybiera się na eurodeputowanych takich żałosnych pętaków? Widzę jednak, że mają oni nawet na tym forum swoich fanów o podobnym poziomie inteligencji i poczuciu humoru. Teraz rozumiem kto ozdabia "wesołymi" napisami - również anonimowo - ściany w szaletach miejskich. Tak śmieszne, że aż straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Doprawdy jest nie do pojęcia 20.09.05, 22:48 Widac nie lapiesz sie do tego klubu myslacych niezaleznie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n pedale, wszystko ci sie z szaletem kojarzy? 20.09.05, 22:52 przepraszam, homiku...)))) a pro po toreb, to "raczej" nie chciabym sie z nia kryc...mysl, a nie szczekaj piesku,..przepraszam dobry piesku...)))) img279.imageshack.us/img279/9899/donaldplusk4rl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: pedale, wszystko ci sie z szaletem kojarzy? 20.09.05, 22:56 Gdy pisałem o żałosnych pętakach, byłem ciekaw kto się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: pedale, wszystko ci sie z szaletem kojarzy? 20.09.05, 23:37 Wydruju i przyklej. Ja do meskich Wc nie chodze. bi.gazeta.pl/im/3/2480/z2480373G.gif To pewnie robota waszych. Znanych z tolerancji i uprzejmosci. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: pedale, wszystko ci sie z szaletem kojarzy? 20.09.05, 23:47 To proste: LPRy pozywają artystów o zniewagę ich uczuć religijnych w zetknięciu z niemoralnymi dziełami. No to wypada ich ostrzegać, że do galerii wchodzą na własne ry(d)zyko. Jak nie będą wchodzić, to się nie będą mogli potem obrażać. To nie to samo co "pederastom wstęp wzbroniony". Taki napis kojarzy się raczej z "Nur für Deutsche". Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Nur für schwule 21.09.05, 00:02 Pedalskie kluby, specjalne biura podróży, cały dedykowany sektor usługowy: fryzjerzy, kosmetyczki, sklepy, ect. ect. tylko dla pedałów. No to na szczęście z niczym się nie kojarzy. Z żadną segregacją. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:05 sz0k napisał: > Pedalskie kluby, specjalne biura podróży, cały dedykowany sektor usługowy: > fryzjerzy, kosmetyczki, sklepy, ect. ect. tylko dla pedałów. No to na szczęście > > z niczym się nie kojarzy. Z żadną segregacją. Sa jeszce dzielnice. Ale mowiac prawde, nie ma homofobi. I dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:12 Mam wielu znajomych gejów. Nigdy nie spotkałem się z sytuacją, w której nie zostałbym wpuszczony do gejowskiego klubu. Strzygł mnie już kiedyś fryzjer-gej. Być może są biura turystyczne proponujące ofertę dla gejów, ale są tak samo biura turystyczne nastawione n.p. na singli hetero. Ludzie jeżdżą czasem na wakacje po to, by poznać kogoś lub się seksualnie zabawić. Moim zdaniem nie ma w tym nic złego. Ale oczywiście środowisko poddane dyskryminacji ze strony większości społeczeństwa wykształca pewne mechanizmy obronne. Wyobrażam sobie, że życie geja w małym miasteczku wygląda nieco inaczej, niż w centrum Warszawy. I taka osoba trafia w końcu do pewnego rodzaju getta: zamkniętej grupy podobnych do siebie, w której czuje się bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:25 Strzygł Cię fryzjer gej? No super! Ja tam nigdy swojej fryzjerki o orientacje nie pytałem, ale ok. I co, był to specjalny zakład fryzjerski dla gejów i lesbijek? Różni się on czymś od normalnego? Gej nie może pójść do normalnego (bez specjalizacji strzyżenia włosów w zależności od orientacji seksualnej) fryzjera? Tworzenie własnych biur podróży, hoteli, zakładów usługowych, sklepów, ect. jest wynikiem dyskryminacji i mechanizmem obronnym? No ciekawe, ciekawe... tylko jak to jest, że pedały z jednej strony chcą być traktowani jako "normalni, tacy jak wszyscy" itd. a z drugiej wyraźnie manifestują swoją odrębność i odmienność? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:37 sz0k napisał: > Strzygł Cię fryzjer gej? No super! Ja tam nigdy swojej fryzjerki o orientacje > nie pytałem, ale ok. > I co, był to specjalny zakład fryzjerski dla gejów i lesbijek? Różni się on > czymś od normalnego? Gej nie może pójść do normalnego (bez specjalizacji > strzyżenia włosów w zależności od orientacji seksualnej) fryzjera? > Tworzenie własnych biur podróży, hoteli, zakładów usługowych, sklepów, ect. > jest wynikiem dyskryminacji i mechanizmem obronnym? No ciekawe, ciekawe... > tylko jak to jest, że pedały z jednej strony chcą być traktowani > jako "normalni, tacy jak wszyscy" itd. a z drugiej wyraźnie manifestują swoją > odrębność i odmienność? Jak rok temu geje zrobili w Krakowie festiwal swojej kultury, to myślałam, że tam będą np. dzieła Michała Anioła lub tomiki Safony. Ale na szczęście nie i dobrze, bo dla mnie kultura jest tylko i zawsze po prostu ludzka. Geje natomiast robią wszystko, żeby podkreślić swoją odrębnośc od reszty ludzkości. Po co im to? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:47 > Geje > natomiast robią wszystko, żeby podkreślić swoją odrębnośc od reszty ludzkości. > Po co im to? Wynika to wprost z marksistowskiej idei walki klas, na której te środowiska (oraz grupy czerpiące z tego pofity) bazują. Oni nie chcą, wbrew temu co głoszą, równości, tolerancji, itp. innych pustych (w ich ustach) frazesów. Wtedy straciliby rację bytu i nie mogliby czerpać korzyści (wyciągania to coraz nowych przywilejów, dotacji, ect. ect.) z głoszenia nietolerancji, nierówności, bla, bla, bla. Dlatego tą nierówność i nietolerancję sami ciągle kształtują i sztucznie kreują, przypisując ją wszystkim wokoło. Marksizm to jest naprawdę wyjątkowo szatańska i przewrotna ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Nur für schwule 21.09.05, 00:58 Bzdury. Strzygł mnie znajomy fryzjer, o którym wiem, że ma chłopa. Niektórzy geje robią wszystko, żeby się wyróżnić. Inni nie. Znam paru gejów. Żadnego z nich nie rozpoznałbyś jako geja, nawet po nawiązaniu pobieżnej znajomości. To są po prostu tacy sami ludzie jak inni. Różnią się tylko tym, co robią we własnej sypialni. I nie domagają się specjalnego traktowania, tylko tych samych praw, które mają inni obywatele, czyli przede wszystkim prawa do poszanowania swojej godności. W drugiej kolejności praw przysługujących innym stałym związkom międzyludzkim (czyli prawa do ochrony swoich związków). Nie należą do żadnej międzynarodówki gejowskiej. Nie żyją zamknięci w towarzyskim getcie (to na szczęscie Warszawa. Tu w pewnych środowiskach homofobia nie występuje). Mają różne poglądy polityczne (tzn. mieliby, gdyby w Polsce nie zbijano politycznego kapitału na homofobii). Ludzie, nie wierzcie w jakieś chore wymysły o tych strasznych pedałach, którzy czychają, żeby zdeprawować wasze dzieci. To bzdury o brunatnym rodowodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Oczy szeroko zamknięte... 21.09.05, 01:20 > To są po prostu tacy sami ludzie jak inni. Różnią się tylko tym, co > robią we własnej > sypialni. Ahh oczywiście, to pewnie dlatego potrzebne im te wszystkie specjalne kluby, hotele, fryzjerzy, sklepy, itd. > I nie domagają się specjalnego traktowania, tylko tych samych praw, k > tóre mają inni > obywatele O to ciekawe, "inni" obywatele? To geje to nie obywatele aktualnie? Jakiego to prawa nie mają, przysługującego zwykłemu obywatelowi? > czyli przede wszystkim prawa do poszanowania swojej godności. To teraz nie mają tego prawa? Wyżej pisałeś: > Żadnego z nich nie rozpoznałbyś jako geja, nawet po nawiązaniu > pobieżnej > znajomości. To jak to się kurna objawia? > W drugiej kolejności praw > przysługujących innym stałym związkom międzyludzkim (czyli prawa do ochrony swo > ich związków). Co to jest 'związek międzyludzki'? Ochronie podlega jedyny naturalny i normalny związek jakim jest związek między kobietą a mężczyzną. Związek, który jako jedyny jest wstanie zapewnić prokreację, wzrost naturalny, rozwój społeczeństwa i dlatego jako podstawowej komórce należy mu się ochrona. Żądanie podobnej ochrony dla innych związków (nie stanowiących naturalnej rodziny) nie jest równością, jest specjalnym przywilejem. Ja nie żądam pod przykrywką 'równości' takich samych przywilejów i praw jakie mają inwalidzi, emeryci, renciści, policjanci, lekarze, księża, ect. Wiem, że im z uwagi na ich sytuację, czy pozycję mogą przysługiwać pewne dogodności, które mi się nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Oczy szeroko zamknięte... 21.09.05, 01:33 > Ahh oczywiście, to pewnie dlatego potrzebne im te wszystkie specjalne kluby, > hotele, fryzjerzy, sklepy, itd. Seksualność jest jedną ze sfer definiujących człowieka. Ale w mojej opinii nie podlega wartościowaniu. > Co to jest 'związek międzyludzki'? Ochronie podlega jedyny naturalny i normalny > związek jakim jest związek między kobietą a mężczyzną. Związek, który jako > jedyny jest wstanie zapewnić prokreację, wzrost naturalny, rozwój społeczeństwa Co to jest rozwój społeczeństwa? Społeczeństwo rozwija się nie tylko poprzez rozmnażanie. > Ja nie żądam pod przykrywką 'równości' takich samych przywilejów i praw jakie > mają inwalidzi, emeryci, renciści, policjanci, lekarze, księża, ect. Wiem, że > im z uwagi na ich sytuację, czy pozycję mogą przysługiwać pewne dogodności, > które mi się nie należą. Związki partnerskie - takie jak n.p. we Francji - nie są ograniczone do homoseksualistów. Jeśli dwie bliskie przyjaciółki decydują się prowadzić wspólne gospodarstwo domowe (z różnych przyczyn - n.p. zdrowa opiekuje się chorą), to także mogą zawrzeć taki pakt. Ja nie uważam homoseksualizmu za dewiację. W związku z tym nie aprobuję rozdziału na związki "naturalne", "normalne" i "nienaturalne". Związki homoseksualne są stare jak świat. Nie widzę powodu, dla ktorego miałyby być prawnie upośledzone względem związków heteroseksualnych. Argument o rozmnażaniu jest rodem z XIX wieku. Małżeństwo - także to "normalne" - ewoluuje. Ludzie nie wiążą się już tylko po to, by spłodzić potomstwo. Czy to jest dobre? Nie wiem. Sam jestem młodym ojcem rodziny (choć bez ślubu) i polecam wszystkim robienie dzieci. Tylko że to nie jest już nadrzędny cel małżeństwa. Homoseksualiści mają te same obowiązki względem państwa, jak wszyscy pozostali obywatele. I powinni mieć te same prawa. Płacą rozmaite podatki, składki i ubezpieczenia, więc powinni móc n.p. zagwarantować swoim partnerom godną egzystencję po swojej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Oczy szeroko zamknięte... 21.09.05, 01:46 > Co to jest rozwój społeczeństwa? Społeczeństwo rozwija się nie tylko poprzez ro > zmnażanie. A czy napisałem, że tylko? Przyrost ludzi, czyli potencjalnej siły roboczej powinien gwarantować rozwój, zwłaszcza w starzejących się społeczeństwach (co jest notabene wynikiem ujemnego przyrostu, a więc zmniejszonego rozmnażania). Ktoś na te emerytury musi w końcu zarabiać... > Ja nie uważam homoseksualizmu za dewiację. A ja wręcz odwrotnie i tu się różnimy... > Homoseksualiści mają te same obowiązki względem państwa, jak wszyscy pozostali > obywatele. "Obowiązkiem" rodziny (z którego głównie wynika jej ochrona i przywileje) wobec państwa powinno być zapewnienie i wychowanie potomstwa. To w naturalny sposób gwarantuje ciągłość gatunku, narodu, państwa. Homoseksualiści nie są wstanie tego zapewnić, nie powinni więc być objęci taką samą opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Oczy szeroko zamknięte... 21.09.05, 01:54 > A czy napisałem, że tylko? Przyrost ludzi, czyli potencjalnej siły roboczej > powinien gwarantować rozwój, zwłaszcza w starzejących się społeczeństwach (co > jest notabene wynikiem ujemnego przyrostu, a więc zmniejszonego rozmnażania). > Ktoś na te emerytury musi w końcu zarabiać... Są inne sposoby na dostarczanie społeczeństwu siły roboczej. Jest w Polsce mnóstwo sierot w domach dziecka, które nie są w stanie wychować ich na w pełni samodzielnych obywateli. Sprawniejszy system adopcyjny (nie mówię tu o adopcjach homoseksualnych - to osobny temat) zapewniłby tym dzieciom normalne dzieciństwo i lepszy start na rynku pracy. Można też rekompensować starzenie się społeczeństwa poprzez otwarcie kraju na imigrację. Poza tym homoseksualiści nie są odpowiedzialni za zmniejszony przyrost naturalny. Oni stanowią stały procent społeczeństwa, więc legalizacja ich związków nie wpłynie negatywnie na przyrost. Krótko mówiąc, oni i tak by się nie rozmnażali. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Oczy szeroko zamknięte... 21.09.05, 02:05 > Krótko > mówiąc, oni i tak by się nie rozmnażali. No właśnie, a oczekują praw i przywilejów, które w dużej mierze wynikają z posiadania tej zdolności. Ponadto para gejowska nie jest wstanie zapewnić dziecku prawidłowego rozwoju, który gwarantuje mu naturalna rodzina (pomijam oczywiście patologie, ale te mogą zdarzać się i tu i tu). Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nur für schwule 21.09.05, 01:06 Myślę, że upraszczasz sprawę i myślę, że wielu homoseksualistów nie ma o filozofii Marksa zielonego pojęcia. Ja raczej uważam, że przywódcy ruchów gejowskich niewiele mają wspólnego z większością swojego środowiska. A chodzi im głównie o to, żeby na swej odmienności zbić interes. Gej, który opiera swoją tożsamość na tym, kim jest w całości - swoim intelekcie, wykształceniu, urodzie etc, nie musi wywlekać na plan pierwszy swojej orientacji seksualnej. Gej, który nie ma poczucia własnej wartości płacze, że to dlatego, iż matka - natura uczyniła go homoseksualistą i z tego powodu domaga się specjalnego traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Nur für schwule 21.09.05, 01:13 No to zaraz bedziesz miala pogadanke uswiadamiajaca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nur für schwule 21.09.05, 01:17 bladatwarz napisała: > No to zaraz bedziesz miala pogadanke uswiadamiajaca. > :) Nie sądzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Nur für schwule 21.09.05, 01:13 Na pewno są też tacy geje. Ale nie wolno na ich podstawie wyciągać wniosków na temat WSZYSTKICH gejów - tak samo jak nie można oceniać wszystkich heteroseksualistów na podstawie wynurzeń europosła Wierzejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Nur für schwule 21.09.05, 02:01 Miałem raczej na myśli szeroko pojęty 'ruch gejowski'. Więc jeśli już to generalizowałem, a nie upraszczałem ;-) Dla mnie to ta sama marksistowska zaraza co feminizm. Pojedyncze jednostki, które wyrywają się z ogólnego nurtu są właśnie naturalne. Nie krzyczą o uwagę, nie są nagłaśniane i nieustannie obecne w mediach, nie obnoszą się ze swoją odmiennością seksualną, nie starają się wyróżniać, itd. Ale czy to jest większość? Nie sądze. Jest raczej na odwórt. Wszelkiej maści love parady, manifestacje, happeningi, specjalne kluby i usługi, o których pisałem, ect. to nie są jednak tylko i wyłącznie "pokazy" przywódców ruchów gejowskich. To daje szeroki obraz tego środowiska i chęć jego nieustannego wyróżniania się i budowania swojej odrębności. Czy to dla celów politycznych, finansowych, czysto hedonistycznych, czy wszystkich naraz... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Nur für schwule 21.09.05, 02:14 Oboje sobie trochę poupraszczaliśmy lub pogeneralizowliśmy - myślę, że oba słowa są dobre w przypadku naszych wypowiedzi. Problem ruchów gejowskich tak na prawdę jest bardzo złożony i nie da się go podsumowac w kilku zdaniach, ale myślę, że każde z nas ma trochę racji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: powinien ktos wkoncu zrobic"torby reklamowe b 21.09.05, 00:38 andrze_n napisał: > z takim oto logo ("gw"): > > liceum.cimoszenko.info/wyborcza1.jpg > kupilbym nawet po kilka zeta...))) Ja też:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: To jak Wierzejski (LPR) wchodzi do wlasnego b 20.09.05, 22:40 od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: To jak Wierzejski (LPR) wchodzi do wlasnego b 20.09.05, 22:46 wartburg4 napisał: > od tyłu. Znaczy wejsciem dla personelu. - W koncu jest zatrudniony w rodzinnej firmie Giertychow. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:05 Błysnął Wierzejski tym żartem, że aż mi się go nawet szkoda zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:06 Co za wiocha ten kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:08 madine1 napisał: > Co za wiocha ten kraj! O wracaja na forum Ci co o Polsce mowia TEN kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:44 Tak, jak milo mieć drugi domek gdzieś daleeeeeko od Giertycha! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:20 Nie zdziwilabym sie, gdyby podpora lpr kochal inaczej.Kto tak glosno ryczy, zawsze cos ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_int Re: "Zakaz wstępu pederastom i dziennikarzom GW" 20.09.05, 23:30 heheheheh ależ jestem oburzony, to straszne !!! o jejku jejku to okropne, straciłem ochote na picie pilznerka walne sobie łychola w takim razie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Ojejku to sie 'Salon' oburzył 20.09.05, 23:35 Przecież tylko on może dycydować gdzie kto ma wstęp: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62905,2480087.html Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Czy pary hetero wpuszczają do pedalskich klub 20.09.05, 23:48 Tak. Sam wielokrotnie bywałem ze swoją kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Czy pary hetero wpuszczają do pedalskich klub 20.09.05, 23:52 Po kiego wała w takim razie wogóle powstają takie kluby? Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Czy pary hetero wpuszczają do pedalskich klub 21.09.05, 00:01 Po to żeby miło spędzić wieczór, jak przypuszczam. Pewnie są też jakieś zamknięte kluby gejowskie. Ale zasadniczo funkcjonują one bez wyraźnych zakazów. Na ogół jest selekcja na bramce. Jak wyglądasz na wsiura albo dresiarza, to cię nie wpuszczą. Ale geje mają też znajomych nie-gejów i trudno wymagać, by obsługa klubu zabraniała im spędzania wspólnego wieczoru. Tak samo klub brydżystów nie musi stawiać u wejścia znaku "pokerzystom i amatorom gry w tysiąca wstęp wzbroniony". Wiadomo, że osoby niezainteresowane nie będą się tam pchać. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Czy pary hetero wpuszczają do pedalskich klub 21.09.05, 00:14 Ahhh więc chodzi o kwestię wyrazu? Jakby ten gość z LPR postawił sobie goryli przed wejściem, którzy wywalaliby każdego michnikopodobnego, albo trzymających się pod rączkę facetów, to byłoby ok? Ostatecznie mógł przecież wielkimi wołami napisać biuro posła LPR i każdy pedał już w domyśle powinien wiedzieć, że nie ma się tam po co pchać, no nie? A tak prosto z mostu... w oczy, no to takie politycznie nie poprawne, aż zabulgotało na 'Saloniku'. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza ograniczona tolerancja i hipokryzja gejów? 21.09.05, 00:44 madine1 napisał: > Po to żeby miło spędzić wieczór, jak przypuszczam. > Pewnie są też jakieś zamknięte kluby gejowskie. > Ale zasadniczo funkcjonują one bez wyraźnych zakazów. Na ogół jest selekcja na > bramce. Jak wyglądasz > na wsiura albo dresiarza, to cię nie wpuszczą. Proszę, proszę - geje nie mają tolerancji dla "wsiurów", ich przyjaciel madine również nie. Przeciez gdyby miał, to nie użyłby tak pogardliwego słowa na określenie kogoś, kto pochodzi ze wsi. Mam nadzieję, że madine mi nie odpisze, że czepiam się "półsłowek". Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: ograniczona tolerancja i hipokryzja gejów? 21.09.05, 00:47 Wsiur to nie to samo co mieszkaniec wsi. Wieś to nie to samo co wiocha. Wiocha to stan umysłu. Z wyrazami głębokiego szacunku do mieszkańców wsi i miasteczek! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: ograniczona tolerancja i hipokryzja gejów? 21.09.05, 00:58 madine1 napisał: > Wsiur to nie to samo co mieszkaniec wsi. Wieś to nie to samo co wiocha. Wiocha > to stan umysłu. Nie, kochany - to tobie się tak wydaje. Pojedź na wieś i powiedz przy jej mieszkańcach, że "do pewnych klubów nie wpuszczają wsiurów". Gwarantuję ci, że wracałbyś stamtąd z zębami w kieszeni. > > Z wyrazami głębokiego szacunku do mieszkańców wsi i miasteczek! Hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: ograniczona tolerancja i hipokryzja gejów? 21.09.05, 01:04 Akurat tak się składa, że mam rodzinę na wsi (nawet sołtysa!). Bywam często. Przyjmuję też stamtąd odwiedziny, chadzamy razem do knajp w Warszawce i nikt na bramce nie ma nigdy wątpliwości, czy nas wpuszczać. Trzeba mieć po prostu klasę, a to nie ma nic wspólnego z miejscem urodzenia, zasobnością portfela czy rodzajem ubrania. Selekcjonerzy na bramkach w Warszawie są na to wyczuleni i rzadko się mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Ograniczona inteligencja czy zwykłe prostactwo? 21.09.05, 01:15 madine1 napisał: > Akurat tak się składa, że mam rodzinę na wsi (nawet sołtysa!). Bywam często. To się dobrze składa - masz z kim przeprowadzic doświadczenie ze zdaniem o "wsiurach". > Przyjmuję też stamtąd > odwiedziny, chadzamy razem do knajp w Warszawce i nikt na bramce nie ma nigdy > wątpliwości, czy nas wpuszczać. I czego to ma dowodzić? Tego, ze słowo "wsiur" jest o.k? > Trzeba mieć po prostu klasę, a to nie ma nic wspólnego z miejscem urodzenia, > zasobnością portfela czy rodzajem ubrania. Ty klasy nie masz. Człowiek z klasą nie używa takich słów jak "wsiur". > Selekcjonerzy na bramkach w Warszawie są na to wyczuleni i rzadko się mylą. Hehehe:) Selekcjoner na bramce umie ocenić czyjąś klasę nie na podstawie wyglądu? Pewnie warszawscy bramkarze to najwyższej klasy psychologowie społeczni i znawcy dworskiej etykiety, którzy na podstawie głębokiego spojrzenia w oczy wiedzą czy maja do czynienia z "wsiurem", czy z arbiter elegantiarum. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Ograniczona inteligencja czy zwykłe prostactw 21.09.05, 01:22 Selekcja na bramkach nie jest niestety procesem demokratycznym. Ale jakoś tam działa. Nie wpuszcza się ludzi do klubu po to, by spędzili w nim resztę swoich dni, tylko żeby się bawili wieczorem. A nie wpuszcza się takich, którym źle z oczu patrzy, żeby nie robili w środku burd i nie wystraszali gości. OK, wycofuję się ze słowa "wsiur". Użyłem go dzisiaj chyba po raz pierwszy i ostatni w życiu. Rzeczywiście, brzmi nieładnie. Zamiast tego powiem: młody wszechpolak. Wszystko jasne? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ograniczona inteligencja czy zwykłe prostactw 21.09.05, 01:35 madine1 napisał: > Selekcja na bramkach nie jest niestety procesem demokratycznym. Ale jakoś tam d > ziała. Nie wpuszcza się > ludzi do klubu po to, by spędzili w nim resztę swoich dni, tylko żeby się bawil > i wieczorem. A nie > wpuszcza się takich, którym źle z oczu patrzy, żeby nie robili w środku burd i > nie wystraszali gości. Proszę mi nie tłumaczyć takich oczywistości, ale prosze też więcej nie sugerować, że bramakarze nie oceniają ludzi tylko i wyłacznie na posdtawie wyglądu zewnętrznego. Nie prowadźmy dyskusji na poziomie, który urąga przeciętnej inteligencji. > OK, wycofuję się ze słowa "wsiur". Użyłem go dzisiaj chyba po raz pierwszy i > ostatni w życiu. > Rzeczywiście, brzmi nieładnie. Ciesze się, że to zrozumiałeś. :) > Zamiast tego powiem: młody wszechpolak. Wszystko jasne? > ;-) Ja myślę, że zdziwłbyś się ilu wszechpolaków weszłoby bez trudu do większości klubów, w tym gejowskich. :) A wszystko jasne jest przy innym, użytym przez ciebie kreśleniu, mianowicie "dresierz". Zamiast nieszczęsnego "wsiura" można używać określenia "prostak" - nie sugeruje miejsca pochodzenia a stan czyjegoś umysłu określa precyzyjnie. p.s. ciesze się, że choć tu doszliśmy do zgody:) Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Ograniczona inteligencja czy zwykłe prostactw 21.09.05, 01:42 > p.s. ciesze się, że choć tu doszliśmy do zgody:) Też się cieszę. Uważam że nie ma nic gorszego niż obrona własnego - choćby najgłupszego - zdania do upadłego. A to niestety norma na tym forum. Wszyscy czasem się mylimy. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Ograniczona inteligencja czy zwykłe prostactw 21.09.05, 01:55 madine1 napisał: > > p.s. ciesze się, że choć tu doszliśmy do zgody:) > Też się cieszę. Uważam że nie ma nic gorszego niż obrona własnego - choćby najg > łupszego - zdania do > upadłego. A to niestety norma na tym forum. > Wszyscy czasem się mylimy. Właśnie cię za to pochwaliłam w innym wątku:)))))))) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Czy pary hetero wpuszczają do pedalskich klub 21.09.05, 00:02 sz0k napisał: > Po kiego wała w takim razie wogóle powstają takie kluby? Dla jasnosci ~ wala:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Drodzy PPP 21.09.05, 00:40 PPP - Panstwo Politycznie Poprawni. Prosze wpisywac sie do tego watku. Na Warszawie juz jest 260 postow. To latwe. Demaskujcie zwlaszcza jego faszyzm i nazizm. Kazdy kto wytknie faszyzm Wierzejskiemu staje sie automatycznie, na zasadzie kontrastu, stuprocentowym demokrata. A chyba kazdy z Panstwa chce uchodzic za demokrate. No, prosze nie ociagac sie. Kto pierwszy ten lepszy. Limit postow w watku 2000, ale powinien szybko sie wyczerpac. Nasza mloda demokracja jest zagrozona i od Waszej bezkompromisowej postawy zalezy jej przyszlosc. Me doswiadczenie forumowe kaze mi Was przestrzec, ze kto sie nie wpisze i nie potepi tego co ten facet napisal sobie na drzwiach to zostanie przynajmniej oszolomem lub katolem, jesli nie faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Drodzy PPP 21.09.05, 00:51 Szanowny Sceptyku. Andrzej Mleczko opublikował kiedyś znany rysunek, na którym hipopotam kopulował z żyrafą. Podpis pod rysunkiem brzmiał: "Nie pieprz bez sensu". Weź to sobie łaskawie do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Drodzy PPP 21.09.05, 00:53 > Andrzej Mleczko opublikował kiedyś znany rysunek, na którym hipopotam kopulował > > z żyrafą. Podpis pod rysunkiem brzmiał: "Nie pieprz bez sensu". A wystarczyło przecież żeby narysował w analogicznej sytuacji 2 pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Drodzy PPP 21.09.05, 00:52 Ja jestem tolerancyjna wobec politycznych poprawnie. Czy moge sie wpisac? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Przestrzegalem. Teraz wyrzuca nas z Europy. 21.09.05, 00:59 ZIELONI CHCĄ DEBATY NA TEMAT HOMOFOBII W POLSCE 20.09.2005 Bruksela (PAP) - Frakcja Zielonych w Parlamencie Europejskim stara się o zorganizowanie podczas najbliższej sesji w Strasburgu debaty na temat homofobii w Polsce. "Powodem jest zakaz parady gejów wydany przez władze w Warszawie oraz liczne przypadki homofobii, jakie miały miejsce w Krakowie i Warszawie" - powiedział PAP we wtorek asystent szefowej frakcji Zielonych Moniki Frassoni, Renato Sabbadini. Sabbadini wskazał przy tym na eurodeputowanego Wojciecha Wierzejskiego, który walczył o zakaz Parady Równości w czerwcu i w geście sprzeciwu zorganizował Paradę Normalności. Dotychczas Zieloni nie uzyskali poparcia pozostałych frakcji w Parlamencie Europejskim, by debatę o homofobii w Polsce umieścić w programie sesji. Rzecznik PE Jaume Duch zapewnił PAP, że nie ma jej w programie najbliższej sesji, która rozpocznie się 26 września. Niewykluczone jednak, że głos w tej sprawie zabierze w Strasburgu przedstawiciel Komisji Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Przestrzegalem. Teraz wyrzuca nas z Europy. 21.09.05, 01:05 sceptyk napisała Re: Przestrzegalem. Teraz wyrzuca nas z Europy. No to chociaz raz do czegos sie przydadza homiki. :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Przestrzegalem. Teraz wyrzuca nas z Europy. 21.09.05, 02:03 Eee tam - zaraz wyrzucą:) Zieloni z UE swoim wnioskiem dowodzą prawdziwości zdania pewnej starszej pani, która kilka lat temu, na wieść o rządaniach zachodnich homoseksualistów powiedziała tak - "na zachdzie od tego dobrobytu w dupach im się poprzwracało", co miało oznaczać, że nie maja tam prawdziwych problemów. Czy jestem wystarczająco nie PPP? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log "Nierządnica" obnażona? >..o rządaniach...<:-)))) 22.09.05, 03:05 ..porzuć zrzędo żądzę rządzenia, podążaj ścieżką porządnych.... ..hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: "Zakaz.." Żądam: przestańcie rządać! :-)))))) 21.09.05, 03:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=29195875&v=2&s=0 Żądam: przestańcie rządać! IP: *.dial.inet.fi Gość: przerażony 18.09.05, 09:22 Tytuł z portalu Gazety (cytat dokładny) "Kaczyński rząda debaty, Tusk odmawia". Litości, błagam! To, że przeciętny Polak nie zna ortografii, aż nadto kłuje w oczy, chociażby przy czytaniu opinii na wszelkiego rodzaju forach. Ale że całkowitą niekompetencją popisuje się dziennikarz Gazety, pisząc o rządaniach zamiast żądań? Być może polska ortografia jest za trudna i należałoby ją zmienić, ale póki co pewne zasady obowiązują i nie wolno ich zmieniać, przynajmniej na łamach Gazety. Tak uważam ja, mam nadzieję nie jestem jedynym, dla którego ma to jeszcze jakieś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
galt Pan diznnikarz ponownie sie poniosl swojej.... 21.09.05, 05:37 Kiedys tak szkalowano Polki i Zydow. Jednak cytowany tu incydent nie ma nic z tym wspolnego i pan pisak nie powinien profanowac pamiec tamtych dni. Nikt dzisiaj nie wierzy, ze takie zyczenie staloby sie poltiyka - a wiec porownanie jest bzdurne. Aczkolwiek niesmaczne, oburzenie na homoseksualistow i Gazete ma oczywiste racje. Jezeli homoseksualisci mysla, ze forsuja marsze z golymi dupami na wierchu przez polskie miasta zyskaja sympatie, to sie jedynie szykuje na zimny kubel wody. manifestacja ZADNYCH peferencji seksualnych nie ma miejsca na ulicy. Tego homoseksualisci wydaja sie nie rozumiec. Podobne protesty bylyby sluszne gdyby panienki z Crazy Horse chcialy maszerowac w toplessie przez Warszawe. Oczywiscie byloby wiecej zadowolonych, ale protesty bylby podobne. Fakt, ze homoseksualisci tego nie rozumia lub nie chca zrozumiec, swiadczy jedynie o ih ignorancji lub arogancji, lub jedno i drugie. Gazeta oczywiscie im wtoruje - stad ten nesmaczny slogan - KAPISZ? Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: Pan diznnikarz ponownie sie poniosl swojej... 21.09.05, 11:43 Byłem na ostatniej paradzie równości i żadnych gołych dup nie widziałem. Szli normalnie poubierani, normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś