Dodaj do ulubionych

Chcą pieniędzy od Cimoszewicza

21.09.05, 07:12
a taki był bezpartyjny i szczery...
Obserwuj wątek
    • pamin1 Czy towarzysz ponadpartyjny i superuczciwy 21.09.05, 07:19
      pokazal juz dawno obiecane rachunki dotyczacy obrotu akcjami Orlenu? Czy tez z
      ta superuczciwoscia tego pana jest tak samo jak z ponadpartyjnoscia?
      • ascasc Hehe, zalosne to SLD.. 21.09.05, 09:32
        • fifion [...] 21.09.05, 09:35
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • mr_perfekt cimorra wystepuje w puszczy... 21.09.05, 11:09
            Na melodie "Zegnaj Irlandio"

W puszczy go poznalem siwowlosy-blond,
            kandydat moich marzen niewiadomo skad
            cimorra sie tu wziela niczym w puszczy kwiat
            czy jak godzilla wyszla z morza czy ja przywial wiatr

Zegnaj cimorro czas w droge ci juz
            Czeka na parkingu osiodlany zubr
            Do wielkiej puszczy przyjdzie ci teraz isc
            i rozliczyc gadzety i suty wikt!

• elefantino1 NKWD Cimoszewicz musi oddać kasę za wygłupy 21.09.05, 12:38
              Sprzeda Nałęcza na wolnym rynku.
            • marc1951 Re: cimorra wystepuje w puszczy... 21.09.05, 15:31
              PErfekt to TY masz pod czapka ,slychac galopujece ZUBRY ,BIZONY,nawet
              TUR ,chrupie tobie w komorach ,szarych,zmien otoczenie,nie bedziesz mial
              konfliktu ,osobowosci .
            • entropia A Nałęcz znowu słyszy głosy 21.09.05, 19:10
              i widzi prawicowe dywersje.
              Może czas wreszcie zacząc leczyc wzrok i słuch ;-)
          • sclavus [...] 21.09.05, 13:15
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • janul1 tow. MICHNIK wygłosi mowę na pogrzebie SLD 21.09.05, 15:26
            Nie omieszka wspomniec jeszcze o krzywdzie, ktora spotkala "ludzi honoru" Kiszczaka i Jaruzelskiego i nikczemnosci ich ofiar, ktorzy zostali bestialsko zamordowani pod rządami czeronej mafii z tymi panami na czele.
        • meylec Nałęcz człowiekiem Macierewicza. 21.09.05, 09:54
          Panie pośle Nałęcz, teraz może już pan się przyznać. Wiem, że pan chce
          nieśmiało dać do zrozumienia jak to było, ale teraz można już pełnym głosem.
          Wspaniały to był plan. Koń Trojański razem z Konradem Wallenrodem mogą się
          schować. Kiedy pana zobaczę razem z mocodawcami z LPR na konferencji prasowej?
          • wc3 Re:Bizon z puszczy oszukał swoich z SLD !!!!!!!!!! 21.09.05, 10:00
          • poikll Burżuazyjne odchylenia! Spisek syjonistyczny! 21.09.05, 13:19
            Za pieniądze światowego imperializmu pod płasczykiem CIA.

Idź się Nałęcz palnij w tą pustą głowę.

Czy ty przypadkiem nie masz początków Alzheimera?
        • fifion WOLNOŚĆ SŁOWA nie dot. krytyki red. Michnika? 21.09.05, 15:32
          usunięto stąd mój post o treści:

tow. Michnik wygłosi mowę na pogrzebie SLD. Mniej więcej taką:
          "SLD to kolejna ofiara polskiej zajadłej nienawiści. Nie pierwsza, pozwolę
          przypomnieć dwa inne cele nagonki zainicjowanej przez bezrozumnych polaczków:
          Konfederację Targowicką, oraz ofiarę zamachu dokonanego przez motłoch z Szarych
          Szeregów; SS-Oberscharführera Herberta Schultza, funkcjonariusza Gestapo, który
          przy al. Szucha przesłuchiwał "Rudego".
          W naszych czasach ofiarą polskiej nienawiści padła SLD. My ludzie poczciwi
          żegnamy ją przepełnieni żalem i troską o przyszłość narodu. Któż oprócz mnie
          będzie teraz wyznaczał nowe standardy moralne? Któż bedzie walczył z prawicowa
          hydrą?"

z komentarza pod moim postem dowiedziałem się że jestem gó..arzem, nie
          rozumiejącym znaczenia słów, których używa.
          ciekawe jak red. Michnik rozumie znaczenie słów zdrajca, naganiacz, gó..arz?

słownik nowomowy wybiórczo - michnikowskiej:
          gó..arz - człowiek, który ośmiela się krytykować redaktora naczelnego,
          naganiacze i zdrajcy - gó..arze w liczbie mnogiej,osmielaja się mieć inne
          poglądy niż red. naczelny, w skrajnych przypadkach określenie to może obejmować
          nawet cały naród polski, jak wiadomo skądinąd : niedorosły do demokracji

słownik retoryki michnikowsko wybiórczej
          gó..arz, naganiacz, zdrajca - przykłady typowej argumentacji kiedy, ktoś
          ośmiela się mieć inny światopogląd , zwłaszcza jeśli nie daj boże jest
          zwolennikiem lustracji bądź krytukuje politycznych wybrańców namaszczonych
          przez gazetę

gó..arz - członek pokolenia urodzonego w drugiej połowie lat 70, rezygnuje
          swoich zainteresowań i pasji aby studiować prawo, ekonomie, marketing i inne
          zawodowe przedmioty, jednak nie narzeka. jeśli ma odrobine oleju w głowie i
          przykładał się do zajęć z ekonomii jest bowiem zatwardziałym liberałem. znosi
          prezydenta o ksywie Prezio i moralności szmaty z zaciśniętymi zębami i ośmiela
          się być oburzony kiedy tow. Michnik namaszcza na fotel prezydencki kolejnego
          hochsztaplera zatroskanego o "sprawiedliwość społeczną" i rozdającego hojnie
          pieniądze z budżetu czyli okradającego podatników aby zdobyc kilka dodatkowych
          głosów.

tak, według tych definicji jestem gó..arzem i chcę nim pozostać
      • nianiania Superuczciwy 21.09.05, 10:20
        Pojawiają się co 4 lata. Nazywa się ich "ludźmi wybranymi" lub po prostu
        "wybrańcami". Ci ludzie potrafią dokonać cudu w życiu wielu. Kto posłucha ich
        przesłania, doświadcza pozytywnej zmiany w swoim życiu.

www.demokraci.pl - tutaj znajduje się serwis internetowy, który odpowie na wiele
        Twoich pytań. Każdy kto pragnie zmienić swoje życie na lepsze, niech ustawi swój
        status GG na "www.demokraci.pl" i prześle tą wiadomość do co najmniej 10 znajomych.

Każdego, kto nie zastosuje się do wskazówek zawartych w tej wiadomości, czekają
        cztery lata nieszczęść, katastrof, gry teczkami, pomówień i oskarżeń o zdradę.
        • janul1 Re: Superuczciwy 21.09.05, 16:08
          Juz dobrze, biedactwo.
    • utopiec Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 07:26
      Panie Nałęcz! Niech pan już przestanie bzdurzyć! To sie już robi niesmaczne!
      • t324911 Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 07:32
        Tam juz musi byc bryndza w tym SLD jak sie o pieniadze ze skladek zra . Tak
        trzymac towarzysze .
      • norton2005 Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 08:00
        Podoba mi się ten upadek Nałęcza. Jakiż on maluczki.
    • pamin1 Czlonkowie SLD z Gdanska chca pieniadze od 21.09.05, 07:41
      towarzysza ponadpartyjno-superuczciwego a Nalecz mowi o prawicowej prowokacji?
      Mam wrazenie, ze mozgojad towarzysza Nalecza wyje z glodu...I to juz od dawna.
      • nielubiegazety2 Naganiacze i faszyści 21.09.05, 07:49
        Mózgojad zdechł z głodu.
    • p.smerf Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 07:51
      E tam. co to była za kmapania? Natomiast jeśli przegra Kaczyński i PiS zarząda
      od niego zwrotu kosztów, to będzie dopiero zabawa. :-)
    • gnebon_puczymorda MAFIA INWESTUJE - MAFIA ŻĄDA ZWROTU 21.09.05, 07:57
      Z DOKONANYCH INWESTYCJI LUB ZWROTU KASY!!

----------------------------------------------------
      "Socjalista czy Faszysta - ja w tym Serze jako Glista"
    • tmkmk Re: "prawicowa dywersja" 21.09.05, 08:05
      nalecz ma racje, to na pewno spisek prawicy z tuskiem na czele
    • zenek68 panie Nałęcz jesteś ,,BOSKI,,umieram ze śmiechu... 21.09.05, 08:11
      no aż mnie żebra bolą...hahahaa
      • b.wlosek Re: panie Nałęcz jesteś ,,BOSKI,,umieram ze śmiec 21.09.05, 12:48
        P. Nałęcz wyraźnie pretenduje do tytułu prof. KRETYNA.
    • steku Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 08:13
      czy lobotomia nalecza to tez prawicowa dywersja? a moze to nie lobotomia tylko
      po prostu pierwsze objawy starczej demencji...
    • sothis666 hehe:))) juz wiem co to prawica! 21.09.05, 08:24
      Najnowsza definicja:
      prawica = gdańskie SLD ;))
    • evonka Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 08:24
      ciekawe czy Religa też bedzie musiał bulić......?
    • pamin1 Nalecz i seks: 21.09.05, 08:25
      prostytutka polityczna i impotent intelektualny. I jak tu do cholery cos
      madrego splodzic?
    • voqo Zapomnieli swych haseł? 21.09.05, 08:33
      Przecież "od zawsze" chcą iść do przodu, bez oglądania się wstecz... Co tam
      wyrzucone pieniądze, wydrze się nowe... Uczą się od tych, co to robią Leppiej.
    • ford.prefect Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 08:46
      Nałęczowi się płyta zacięła. Ale nic dziwnego, skoro przez ostatnie miesiące nie robił nic innego, tylko tropił spiski na prawicy. I pewnie przez następne cztery lata będzie to robił.
      I przy okazji znowu wyszła bezpartyjność Cimoszewicza - kandydata SLD, Ordynackiej i Kwaśniewskich.
    • estr Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 08:58
      Leśniczówkę, pięknie położoną w Puszczy Białowieskiej, tanio sprzedam. Nie
      sprzedawałbym, ale Towarzyszom muszę kasę oddać bo inaczej jak to w mafii,
      kończyny połamane (na początek).
    • toworzyszszmaciak Spokojna głowa! Na pewno odda. Przecie to taki 21.09.05, 09:17
      ponadstandardowo uczciwy i honorowy towarzysz!
    • mcgoo Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:19
      Pan Cimoszewicz pokazal rowniez, ze jest ponad to cale SLD. Brodka w gore i
      podkowka z usteczek. Do wyzszych celow jest stworzony - tyle ze chyba wyskoczyl
      ponad poziom gdzie juz nie ma czego szukac dla siebie.
      Z drugiej jednak strony szefostwa bankow poszukuja takich "Gate Openers", WC
      niewatpliwie moze jeszcze otworzyc kilkoro drzwi. Koniec koncow taki mental
      zawsze sie odnajdzie w rzeczywistosci :).
    • t.duszynski Cimoszewicz,ponadpartyjny kandydat........ 21.09.05, 09:22
      Ogolnie bylo wiadomo,ze Cimoszewicz byl kandydatem ponadpartyjnym.Trudno zatem
      zrozumiec dlaczego SLD domaga sie od niego kasy.Poza tym mogli postawic na
      Millera albo Oleksego to 4%pewne.W tej sytuacji komuszewscy trzeba powiedziec
      tow. Cimoszewiczowi-DZIEKUJE.
    • grgr_sw Niezalezny kandydat nie zaplacic 21.09.05, 09:32
      "Był naszym kandydatem, wszyscy członkowie partii go popierali, a on bez
      konsultacji z nami się wycofał. Mówiąc wprost, zrobił nas w balona - mówi
      Janusz Krzyczyński, działacz SLD z Gdańska."

Jak mozecie miec czelnosc zadac pieniadze od Niezaleznego Kandydata
      reprezentujacego wszystkich polakow.

grgr
    • jakeww Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:33
      Jak widać także w SLD są ludzie zdolni na trzeźwo ocenić ten występ wyborczy.
      • jorn Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:40
        - Cimoszewicz zachował się niepoważnie. Był naszym kandydatem, wszyscy
        członkowie partii go popierali, a on bez konsultacji z nami się wycofał. Mówiąc
        wprost, zrobił nas w balona - mówi Janusz Krzyczyński, działacz SLD z Gdańska.

Waszym???? A nie ponadpartyjnym???? Czy może prawie ponadpartyjnym i prawie
        uczciwym? Panie Włodku, pan im odda, na giełdzie pan sobie odrobi. Ups.,
        zapomniałem, ze będzie zmiana rządu i nie będzie pan już miał wewnętrznych
        informacji... To już nie wiem, co panu poradzić...
    • pawka.morozow kiedy odda podatnikom? 21.09.05, 09:37
      przecież to na koszt podatników bawił się w kampanię wyborczą nie mając nawet
      programu, wykreował jako marszałek ze strachu przed górnikami ustawę emerytalną
      za 92 mld zł,żeby zdobyć ich głosy i się im przypodobać.
      Niestety niewielu dało się nabrać na spektakle,a że w międzyczasie pojawiła się
      oferta prywatyzacji PGNiG,wybory i paplaniana Nałęcza przeszkadzały mu w
      inwestowaniu.
      Zabrał zabawki i pojechał do puszczy.
      SLD chce teraz swojej kasy,mimo że był bezpartyjny.
      A społeczeństwo też chce zwrotu wyrzuconych w błoto pieniędzy podatników na
      zabawę w kandydata na prezydenta.
    • czerwony_zlodziej Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:39

Co by nie mówić to mają chyba rację. Pół miliona to jest trochę szmalu za który
      mozna byłoby wyżywić tsyiąc dzieciaków!!! Oburza mnie jedynie buta i arogancja
      sprzedawczyka Nałęcza. Człowiek o 100 twarzach nadal się osmiesza! Ewidentnie
      działacze SLD chcą zwrotu ich pieniędzy a ten będzie wszystko sprowadzał do
      walki politycznej i mówił, że to sprawa wywrotowa prawicy! Panie Nałęcz jakim
      pan jest wiarygodnym politykiem udowodnił pan już nie raz. Wystrczy tego
      udowadniania. My już wiemy.

• ktotamkto1 Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:50
      Pan Nalecz powiedzial: "- Domaganie się zwrotu pieniędzy przez członków SLD to
      jakiś ponury żart - mówi Tomasz Nałęcz, do niedawna rzecznik prasowy
      Włodzimierza Cimoszewicza. - Wygląda mi to w ogóle na jakąś prawicową dywersję."

Zastanawia mnie podejscie Pana Nalecza do pojecia Prawicy. Nie znam drugiej
      takiej formacji jak SLD (Sojusz LEWICY Demokratycznej), wewnatrz ktorej odkryto
      tyle afer, korupcji, kumoterstwa, braku kompetencji. Z tego co pisze GW o
      ewentualnym zwrocie kosztow przez bylego kandydata na prezydenta (po tym jak
      nagle uciekl z wyscigu do fotela prezydenckiego), wynika, ze roszczenia
      niektorych czlonkow SLD sa jak najbardziej uzasadnione.

Jak widac Panu Naleczowi slowo `dywersja` kojarzy sie ze slowem `przyzwoitosc`,
      albo `sprawiedliwosc`. Dodal jeszcze `prawicowa` - nie jestem pewien, co chcial
      przez to powiedziec... Tak, czy siak wynika y tego, ze byly rzecznik pana
      Cimoszewicza czerpie garsciami z dorobku innego znanego rzecznika - Jerzy Urban
      wszak uzywal podobnej retoryki...
    • bodo1983 najbardziej Cimoszewiczowi zaszkodził NAŁĘCZ! 21.09.05, 09:51
      OT CO
    • pandada Re: Chcą pieniędzy od Cimoszewicza 21.09.05, 09:51
      Czy ty nie potrafisz zapamiętać prostego przecież słowa "ponadpartyjny"?
      Zapytasz "co za różnica?", a ja nie wiem jak ci wytłumaczyć bez obrazków i pedagogów przedszkolnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka