Dodaj do ulubionych

Debata Tusk - Kaczyński

• jareckilis precz z kaczym gdakaniem 26.09.05, 23:51
      ludzie nie dajcie sie kaczkom
    • me-e REMISU NIE BEDZIE... 26.09.05, 23:56
      ...gazeta...sie zakochala w ...tusku...-)))*
    • legrange Re: Debata Tusk - Kaczyński 26.09.05, 23:59
      Tusk, Kaczyński pana prezydenta chwalą. No pewnie. Przecież skutecznie niszczył
      SLD, które go nawiasem mówiąc na drugą kadencję też skutecznie popierało.
    • rach_ciach _________________________________Wygrał Kaczyński! 27.09.05, 00:01
      • hamlet1111 Re: _________________________________Wygrał Tusk 27.09.05, 00:08
        Kaczory są żałosne, szczególnie te ich podchody z premierem. Czuje że szykuje
        sie scenariusz Buzek- Krzaklewski czyli premierem Dorn a kaczka J. na tylnym
        siedzeniu. Dobrze że nie mają trzeciego brata bliźniaka. U kaczek pęd do
        rządzenia jest silniejszy niż pęd do dupcenia.
        • rach_ciach Re: ___________TYPOWY WYBORCA SLD-PO I TUSKA______ 27.09.05, 00:47
          Siła argunemtów...nie ma co...LOL Wygra Lech Kaczyński!
          • hamlet1111 [...] 27.09.05, 01:00
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • rach_ciach Re: ________Oj głupiś komuszku!__typowy "argunent" 27.09.05, 01:03
              Tuska..obelga. Wygra LechKaczyński! Prezydent Polski i Polaków! I ja jestem
              Polakiem i jestem z tego dumny!

A tacy pajace jak Ty to skansem postkomunistycznej sitwy. Kończy się życie
              z "ukłądów" czas szukac uczciwej pracy....! :-)
              • a.gajewski1 Człowieku!! Tu pisze glownie mlodziez. Wiec jak ni 27.09.05, 01:30
                e masz argumentow to nie wyzywaj ludzi lecz wez nerwosol.

============================================================
                Ja studnent 1 roku budownictwa na PW, w latach 2001-2005 zakonspirowany członek
                układu warszawskiego:)
    • ebenezum Brawo, panowie: uczcie lewicę kultury i sztuki 27.09.05, 00:09
      dyskursu. Nie lubię was, ale zagłosuję, bo to mój obowiązek. Zagłosuję na
      Kaczyńskiego, którego program podoba mi się mniej. Zagłosuję dlatego, że nie
      ufam Tuskowi i KLD (może się mylę, ale mam argumenty). W wyborach
      patlamentarnych oddałem głos na PO i boleję nad tym, że nie ich program
      wyborczy przeważy. Moją niestałość tłumaczę systemem politycznym w Polsce,
      gdzie uczciwy, chociaż walnięty prezydent pełni funkcję kontrolną.
      Apel - po raz pierwszy konkurenci nie obrzucają się błotem. To coś o nich
      mówi, chociaż każdy ażpiszczy, żeby zostać preziem...
      I tak zawsze żałujemy - pożałujmy choć raz uczciwych argumentów. Tusk albo
      Kaczor - tak czy inaczej drób, ale proszę o nie promowanie .................
      (tego, co chciałem napisać, admin i tak by nie puścił...)
      Naprzód, drobiu! (Donald czy inny kaczor - szlag by to trafił!)
      • niezapowiedziany Re: Brawo, panowie: uczcie lewicę kultury i sztuk 27.09.05, 00:20
        i to juz swiadczy o tym, ze warto! dzieki. cholera, to jest naprawde wzruszajace, ze przeciwnik potrafi powiedziec mile slowo. JUZ jest lepiej. Pozdrawiam bardzo szczerze. dobrego dnia.
    • katolik_polski1 SEZON POLOWAN NA KACZKI OFICJALNIE ZAKONCZONY 27.09.05, 00:10
      Nie ma co lamentowac czy sie uzalac ,spoleczenstwo wybralo !
      Kiedy wybierze Lecha na prezydenta ,bedziemy miec polityke,
      gdzie prezydent i premier jednym glosem przemawiaja .
      • veglie Re: SEZON POLOWAN NA KACZKI OFICJALNIE ZAKONCZONY 27.09.05, 00:24
        katolik_polski1 napisał:

> Nie ma co lamentowac czy sie uzalac ,spoleczenstwo wybralo !
        > Kiedy wybierze Lecha na prezydenta ,bedziemy miec polityke,
        > gdzie prezydent i premier jednym glosem przemawiaja .
        Jak sezon polowań na kaczki oficjalnie zakonczony to zaczynam kłusować
        • rach_ciach [...] 27.09.05, 00:48
          • veglie Re: Pajacu. 27.09.05, 00:56
            burak!!!
            • rach_ciach _____________cykor? 27.09.05, 01:01
              • veglie Re: _____________cykor? 27.09.05, 01:05
                Przed kim?Po takich na konia wsiadam!!!!
                • rach_ciach Re: _____________LOOOOOOOL!_______to napisz...!!!! 27.09.05, 04:59
    • abwprl1 Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 00:49
      A co będzie, gdy Polak Polakowi zacznie się dobierać do ... dupy. Czy OTO
      chodzi w dyskusji między rodakami na tematy związane z ICH krajem.
    • marek_korczak Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 00:49
      Do autora : Panie Jarku Kurski współczuję Panu brata Jacka z PiS
      (niebliźniaka). Jego styl uprawiania politycznego PR nie zasługuje na uwagę i
      naśladowanie. Dziwię się że Gdańszanie wybrali go na posła.

Dla mnie wystąpienie Pana Donalda Tuska było bardziej przekonywujące. Dlatego
      dla mnie to nie był remis. To Donald Tusk pokazał, że jest lepiej przygotowany
      do wystąpień i debaty niż Lech Kaczyński.

• takityp Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 09:32
        To była żenada -wzajemne lizanie ...
    • rach_ciach ____________________________TUSK = KWAŚNIEWSKI BIS 27.09.05, 01:00
      • hamlet1111 Re: ____________KACZYŃSKI= GIEREK BIS 27.09.05, 01:02
        • rach_ciach Re: ____________KACZYŃSKI= GIEREK BIS____LOL 27.09.05, 01:04
      • a.gajewski1 Kaczynski = Rydzyk_bis 27.09.05, 01:05
        ile Ci jeszcze dziecko starczy sil na te wypisywanie. Zrozum lubie Kaczynskiego,
        ale by blizniacy rzadzili sejmem, senatem, rzadem i prezydentem to juz lekka
        przesada. Moze wyznaczymy jedno stanowisko cara i beda sie na nim rotacyjnie
        zmieniac jednojajowcy(o ile beda chcieli sobie oddac wladze po uplywie kadencji)
        • hamlet1111 Re: Kaczynski = Rydzyk_bis 27.09.05, 01:08
          Lechu będzie carem Jaro jego Rasputinem:)
        • a.gajewski1 I dodam jeszcze ze pomimo stwierdzenia Jarka 27.09.05, 01:11
          ze zrezygnuje ze stanowiska premiera jakby brat wygral za 2 tyg. To i tak nie ma
          to znaczenia bo zamiast niego premierem bedzie "SLUP", a faktyczna wladze pelnic
          bedzie Jaroslaw. Wiec apeluje wybierzmy Tuska. Przeciez nie zablokuje zadnej
          zmiany PiS liberalizujacej gospodarke, ani lustracji(ma bardziej radykalne
          poglady od J.K). A bedzie pewna forma katalizatora.
    • opt A ZNAJOMOŚĆ JĘZYKÓW OBCYCH NIEDOSTATECZNA 27.09.05, 01:12
      Ciekawi mnie jak Kaczyński w PRL-u zdobywał stopnie naukowe nie znając języków
      obcych,a przcież ich znajomość obowiązywała już przy stopniu doktora .Czy to
      nie wymaga wyjaśnienia?
      • maedith Tusk zostanie prezydentem 27.09.05, 01:21
        Tusk zostanie prezydentem.ide spac ,bo robi sie nudno.do jutra
        • workpipeline A Kwach pomoze i nie bedzie Trybunalu Stanu i o to 27.09.05, 04:24
          chodzi, znow agencja i zlodziejaszki dadza se rade
      • a.gajewski1 Przeciez on poprawia tlumaczy. Stary mozl ksiezyco 27.09.05, 01:22
        wy. A tak na powaznie nie jest problemem brak jezyka. Nawet bardzo slabe rzady w
        Warszawie. Tu chodzi o zablokowanie dyktatury. Zdominowanie wszystkiego przez
        braci ktorzy dyktatorsko rzadza swoja partia i kontroluja juz senat w wiekszosci
        sejm i prawie rzad, jest koncem tak naprawde demokracji w tym kraju

=================================================================================
        A swoja droga to glosowalem na Kaczynskiego w wyborach w Warszawie:)
        • rach_ciach Dyktature to TUSK proponuje..dyktat "układu warsz. 27.09.05, 04:52
          ...awskiego"! Sitwy! Lech kaczyński to rozbił i za to go nienawidzi PO i SLD!
          • opt A kto rozbije sitwę z o. Rydzykiem 27.09.05, 10:34
            A sitwę z o. Rydzykiem i innymy jego pomazańcami w rodzaju rektora szkoły w
            Jarosławiu to kto rozbije?Tylko głupiec nie zauważa,że przyszła kolejna
            zmiana,która maluczkim wmawia,że w imię oszczędności zlikwiduje to i owo i
            głupcy się cieszą.A rzecz naiwnie prosta likwidacja Rady Polityki Pieniężnej do
            poprostu napad na kasę,likwidacja Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji,to
            zawłaszczenie mediów.Ponadto życie nie lubi pustki po odwołaniu tych rad powoła
            sie w taki czy inny sposób nowe ciała z PiS-iorkami,a w tedy już będzie czwarta
            Rzeczpospolita ,o której marzyliśmy.
      • rach_ciach ________Kaczyński zna angielski i rosyjski..i .... 27.09.05, 04:50
        zostanie prezydentem Polski!
    • wojtek2784 Re: Budujemy IV Rzeczypospolitą 27.09.05, 03:10
      Kaczyński wygra jeżeli jest naprawdę mądrość zbiorowa.
      • opt Re: Budujemy IV Rzeczypospolitą 27.09.05, 10:39
        Jeszcze nie ma tej zbiorowej" mądrości" ,bo nie zstąpił duch święty.Chyba
        słuchasz Radia Maryja i wiesz,że Kaczyńscy się dopiero o to modlą.
    • themindseye jaki remis? kaczynski z usmiechem na twarzy 27.09.05, 07:29
      traktowal Tuska jak nastoletniego leszcza a Tusk byl uprzejmy poddac sie temu.
      Donald byl zdenerwowany i sie gubil. Lech ani razu nie skopiowal wypowiedzi
      Donalda ale ten zrobil juz to co najmniej dwa razy.

Donald byl slabszy!!
      • akiraxx Re: jaki remis? kaczynski z usmiechem na twarzy 27.09.05, 08:39
        Ogladalem ta debate i ucziwie patrzac to byl remis (chociaz wolal bym by Tusk
        wygral).

Za to u Olejnik na jedynce w "Prosto w oczy" Kaczor Dwa dal sie zgniesc Tuskowi
        (moim zdaniem).
    • themindseye a niby po co dobierac sie kaczynskiemu do dupy? 27.09.05, 07:35
      Tusk juz mu sie dobral.... podczas debaty .... i wywazelinowal rowno ;-)
    • pawel.zdun polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 08:00
      Lech Kaczyński jak na mało medialnego polityka wypadł wyjątkowo dobrze. Donald
      Tusk z jak zawsze rozbieganymi oczkami sam pokazuje, że nie wie, o co tu
      właściwie chodzi w tej polityce. Za 10 lat może się wyrobi, ale proszę niech
      nie uczy się na nas wszystkich. Nie chcę płacić za jego edukację. Bez zaplecza
      Tusk wygląda jak dziecko we mgle, on po prostu nie ma własnego zdania. Wtedy,
      gdy zapomni, czego go sztab wyuczył przypomina gościa nie z tej planety. Ja się
      takiej nakręcanej zabawki na urzędzie prezydenta państwa po prostu boję.
      Wczorajsza konfrontacja dwóch pretendentów do najwyższego urzędu w państwie
      była starciem kompetencji doświadczonego polityka, zdecydowania i charakteru
      Lecha Kaczyńskiego z niekompetencją działacza partyjnego, konformizmu i
      napompowanej sztuczności Donalda Tuska. Śmieszny epilog programu "Co z tą
      Polską" miał miejsce godzinę później w TVP1 - gdzie Donald Tusk spocony w
      wyścigu po władzę usilnie nalegał na Jarosława Kaczyńskiego, by ten osłabił
      szanse Lecha na zdobycie pałacu. To było żałosne odkrycie karierowicza Tuska
      bojącego się, że może nie wygrać. Biedactwo!
      Problem w tym, czy wyborcy zagłosują na wiarygodnego i odważnego polityka czy
      też na bezpłciowego i konformistycznego klona Kwaśniewskiego. Czy pójdą na
      wybory Prezydenta RP czy też na wybory Mister Polonia.
      • m.rycho Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 08:09
        pawel.zdun napisał:
        >Problem w tym, czy wyborcy zagłosują na wiarygodnego i odważnego polityka czy
        > też na bezpłciowego i konformistycznego klona Kwaśniewskiego. <
        I tu jest problem,bo akurat Kaczyński nie jest odważny za to zagrywki pod
        publikę ma opanowane dużo lepiej niż Tusk.
        Wg. mnie żaden nie będzie prezydentem jakiego bym oczekiwał i przyjdzie
        wybierać mniejsze zło co do niczego sensownego nie doprowadzi.W tej chwili
        wychodzi mi na Tuska jako przeciwwaga dla socjalizmu Kaczyńskich.
      • molassar Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 11:04
        Całkowicie się zgadzam;
        Martwi mnie jednak to (wystarczy poczytać inne opinie na tym forum) iż Polacy
        zagłosują na Mistera ( już tak w przeszłości bywało; to nic że kradnie - jest
        przecież taki ładny ).
        Mnie osobiście Donald rozwalił wypowiedzią iż "nie ręczył za niewinność kolegi
        z czasów opozycji, tylko za to, iż tamten stawi się przed sądem"
        Czyli od razu wiedział że ręczy za WINNEGO !
        Świetnego Prezydenta będziemy mieli !
        • malameg Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 11:46
          ale ty to chyba jestes wielkim fanem radia maryja? na pewno jednak szczekajacym
          polaczkiem nie bioracym odpowiedzilanosci za swoje slowa, byle szczekac...

przytoczony przez ciebie cytat odpowiedzi ktora tak cie 'rozwalila' jest
          nieprawdziwy. Tusk reczyl ze to, ze owa osoba nie bedzie utrudniac sledztwa,
          czyli reczyl, by zadne kolesiostwo nie milao miejsca i nawet jesli z grona
          jego 'kolegow' ktos lamie prawo nie bedzie po 'kolesiowemu' ulgowo traktowany,
          jak to ma miejsce w gronie pozostalych partii PiSu niestety nie wylaczajac....
          • molassar Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 12:08
            No więc tak malameg:
            -nie słucham radia maryja
            -odpowiedzialność za słowa biorę
            -szczekasz ty i TO ZUPEŁNIE BEZ SENSU ! (Jakaś członkini PO ??? )
            Wyjaśniam czemu
            cytat jest prawdziwy ( mam go nagrany na video, kilka dni temu emitowały go
            wszystkie stacje TV )
            Jestem studentem V roku WAT ( Wojskowa Akademia Techniczna ) i poruszam się w
            obrębie nauk ścisłych. Przedmiot LOGIKA MATEMATYCZNA powinien być obowiązkowy
            dla wszystkich w tym kraju !
            A teraz bardzo mocno się zastanów:
            -po co wypuszczać kogoś z aresztu w trakcie postępowania przygotowawczego ?
            ( i dlaczego jest to możliwe w przypadku kogoś kto uzyska poręczenie znanej
            osoby ? - czy już to nie jest kolesiostwo ? )
            Proszę o inne przykłady kiedy to pan tusk ręczył za to, iż zwykli obywatele nie
            będą utrudniać śledztwa.
            Polskie prawo kuleje a wszystkie większe i mniejsze aferki są umiejętnie
            wyciszane.
            Niejaki tusk jest gwarantem kontynuacji tej polityki i w przyszłości.
            • malameg Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 12:36
              hehehehe...
              > -szczekasz ty i TO ZUPEŁNIE BEZ SENSU ! (Jakaś członkini PO ??? )
              -nie jestem czlonkiem PO
              -o szczekaniu sie juz wyraznie wypowiedzialam, a media sporo zrobily by wlansie
              tak sprawe przedstawic, bo jak nie ma powodow dla ktoryc mozna by kogos
              szkalowc to widocznie probowali je wymyslic... - jak widac zlapales haczyk...

> Jestem studentem V roku WAT ( Wojskowa Akademia Techniczna ) i poruszam się w
              > obrębie nauk ścisłych. Przedmiot LOGIKA MATEMATYCZNA powinien być obowiązkowy
              > dla wszystkich w tym kraju !
              - coz, jak widac i w gronie ludzi 'poruszajacych sie obrebie nauk scislych'
              zdazaja sie wyjatki takie jak ty - bo wydawac by sie moglo, ze ludzie
              wyksztalceni (i to wskazuja badania) potrafia liczyc (a szczegolnie bliscy
              naukom scislym) i wiedza ze przy ponoszonych kosztach w wiekszosci oblozonych
              podatkiem 22% vat, vat 15% te koszty obnizy...
              ja jestem absolwentka politechniki i zawodowym informatykiem i liczyc potrafie,
              ale moze ty wspomniana uczelnie konczysz po znajomosci w stylu kolesiowo-
              socjalistycznym...?

natomiast zgadzam sie ze LOGIKA MATEMATYCZNA jako przedmiot obowiazkowy bardzo
              pomoglaby obywatelom naszego kraju...

> Polskie prawo kuleje a wszystkie większe i mniejsze aferki są umiejętnie
              > wyciszane.
              > Niejaki tusk jest gwarantem kontynuacji tej polityki i w przyszłości.
              - no to niestety znow bzdura totalna, ze Tusk gwarantem takiej polityki mialby
              byc. Co jak co, ale to wlasnie PO szczegolnie podkresla, ze czas skonczyc z
              sytuacjami ze ludzie z wyrokami zasiadaja w parlamencie - jak chcesz zostac
              taksowkarzem, posrednikiem ubezpieczeniowym, etc. to musisz wykazac sie
              niekaralnoscia - a do sprawowania wladzy nie?!?? zenujace i ta zenade PO z
              pewnoscia ukroci, mam nadzieje ze PiS ja w tym wspomoze...

• tricky2 Re: polityk Lech Kaczyński vs. działacz Tusk 27.09.05, 14:03
          "nie ręczył za niewinność kolegi
          > z czasów opozycji, tylko za to, iż tamten stawi się przed sądem"
          > Czyli od razu wiedział że ręczy za WINNEGO !"

Od którego momentu wiadomo że ktoś jest winny? Z logiką to ty jesteś mocno na
          bakier.
    • molassar TUSK JEST SZTUCZNY JAK PIERSI DODY 27.09.05, 08:25
      Ciągle w trakcie debaty się czerwienił; jego merytoryczne przygotowanie=0;
      największy sukces życiowy to śmiech na sali; a najbardziej wkurza mnie jego
      skłonność do gadania, gada i gada, nie na temat, wcina się w wypowiedzi, swoje
      dyletanctwo usiłuje zamaskować słowotokiem.
      DONALD NA KASZUBY !!!
    • at_work Słaba znajomość języków obcych? Hmmm... 27.09.05, 08:29
      Cóż, Polacy nie gęsi...
      jeno kaczki.

KWA, Kwaśniewski, Kaczor & Donald - prezydenci wszystkich Polaków.

Nic dziwnego, że sovieci walą, jak w kaczy kuper.
      Jak nas widzą, tak nas PISzą: Kaczki - Polaczki
      :(

"jakie języki? a obce?
      - Nie, nie znam"
      _
      Pies na kaczki.
    • ajkaj nijak Tuskowi do Kaczyńskiego, ni j a k 27.09.05, 08:31
      Myślałam, że Tusk jest politykiem większej klasy, ale niestety, jestem
      zawiedziona. Bracia Kaczyńscy jednak mają wprawę, wiedzą, czego chcą, zachowują
      się całkiem dobrze, a pomyśleć, że przez ponad 15 lat byli obśmiewani, opluwani,
      wyrzucani z salonów. Muszą mieć zatem jakąś siłę, że są tak wysoko, przecież to
      nie jest przypadek.
    • olqa1 Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 08:37
      Jesteście dzisiaj wyjątkowo stronniczy w komentarzach. Kaczyński nie jest w
      stanie zremisować z Tuskiem.A jeżeli drugi Kaczyński też wygra to będzie
      świadczyć o poziomie naszego Narodu.
    • signal Kurski szykuje nową lodówkę. 27.09.05, 08:54
      Tym razem będzie to lodówka strasząca wyborców przed Tuskiem.
    • malameg Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 09:25
      "(...)Gdy kilka lat temu mówiliśmy z bratem, że w Polsce panuje korupcja,
      Donald Tusk to negował"
      Ogladalam wczorajsza debate i NIEPRZYPOMINAM sobie zeby takie slowa padly...
      Moze by tak bardziej rzetelnie przygotowywac artykuly i powolywac sie na
      cytaty??
    • zygmunt55 nauczyciel i uczeń 27.09.05, 09:37
      Kaczor w roli nauczyciela, niestety. Tusk zanim cokolwiek wyrzekł, czekał na
      aprobatę starszego kolegi. Kaczor brylował zdecydowanie. Że też nie było
      miejsca dla Tuska i jego "...a moja mama po 40. latach pracy...". To bardzo
      fajne, to kreuje Tuska najlepiej, a do debaty to on łba nie ma. To fajny
      chłopak, taki prawdziwy w tych "odkryciach" w reklamówkach wyborczych.
      Z Kacorem to on szans nie ma, nie ta waga, po prostu...
      A debata byłą taka aksamitna, miękko wyściełana przez gospodarza Lisa.
      Czekam na debatę Tuska z Borowskim i Kaczora z Borowskim. To może być ciekawe,
      bo przecxież wiadomo że Kaczor Tuskowi łba nie urwie. Przynajmniej na razie.
    • mch1983 obaj są bez zasad 27.09.05, 09:38
      A tak apropos "człowieka z zasadami":
      * jego książkę (która dziwnym trafem ukazała się tuż przed rozpoczynającą się
      kampanią parlametarną) wydał facen nazwiskiem Palikot - biznesem który po tym
      znalazł się na 1. miejscu na jednej z okręgowych list PO; Facet również wydaje
      tygodnik Ozon, do którego piszą Juztyna Pochanke z TVN24 i Tomasz Lis z Polsatu.
      Dziwnym trafem zarówno Pochanke i Lis są powściągliwi w wytykaniu w swoich
      mediach jakicholwiek błędów Tuskowi.
      * kto znalazł się na liście gdaniskiej PO? - Jarek Wałęsa - to chyba ten
      od "pomroczności jasnej"?
      NO I GDZIE TU ZASADY???
      Aby nie wyszło na to, że wolę Kaczkę:
      * prawdopodobny przyszły Marszałek Sejmu - Kazimierz Ujazdowski - wymigał się
      od wosjka sfingowaną (?) choroba psychiczną;
      * Wasserman - wielki lustrator i mentor prawniczka Ziobry - za PRLu oskarzał
      studnetów nieprzychylnych LWP.
      • chateau [...] 27.09.05, 11:11
      • chateau Re: obaj są bez zasad 27.09.05, 12:04
        O rety następny nawiedzony [...]. Piszę - [...] i uzasadniam:

1. Jesteś [...], bo oczywiste jest, że książkę Tusk wydał pod kątem
        kampanii prezydenckiej oraz parlamentarnej i nikt - zwłaszcza Tusk - się z tym
        nie krył. Książkę można _kupić_, więc nie sugeruj, że Palikot zasponsorował książkę.

2. Jesteś [...], bo mnóstwo dziennikarzy (i nie tylko) pisze do różnych
        pism i portali i nie oznacza to zależności służbowej od wydawców.

3. Jesteś [...], bo Jarosław Wałęsa to nie Przemysław.

Czyli ewidentnie jesteś [...] i do tego [...].
        • mch1983 Re: obaj są bez zasad 28.09.05, 10:44
          1) ale ktoś najpierw musiał wyłożyć kasę na jej wydanie [...];
          poczytaj sobie ordynację wyborczą, kiedy można rozpocząc kampanię prezydencką
          [...]; problem w tym, że Tusk nietraktował wydania książki jako początku swojej
          kampanii prezydenckiej - ot tak napisał wspomnienia, przmyślenia;
          2) czy uważasz, że pisząc, do tygodnika którego wydawca jest działacz PO, o
          kandydacie na prezydenta tej partii, dziennikarz traci swoją obiektywność?
          Pokaż mi jakieś wystąpienie tych dziennikarzy, które by wytykwało Tuskowi jego
          wady - a co może jest bez wad, bo bez zasad jest napewno?
          3) faktycznie moja gafa; co nie zmienia faktu smordu wokół tej sprawy i samego
          rodu Wałęsów. Tak tylko jak by ta sprawa dot. Kwaśniewskich czy Cimoszewicza to
          tak, cała rodzina jest w to zamieszana, jak Tusk czy wałęsa - e tam obaj
          są "czyści".
          Wyzywanie innych od [...] i nawiedzonych jest oznaką, Twojej arogancji,
          butności i tupetu. To, że ktoś ma inny pogląd na daną sprawę niż Ty,
          nieuprawnia Ciebie do wyzywania od: nawiedzonych i [...]
    • qxo Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 09:43
      myślę, że grzeczność Tuska pokazuje klasę - natomiast czy to trafi do rodaków -
      zobaczymy - Tusk jest logiczny i uczciwy w tym co mówi - spot reklamowy PISu
      pokazujący lodówkę i podwyżkę VATu z 7% na 15% a nie uwzględniający większośći
      produktów gdzie z 22% spadnie na 15% jest tanim chwytem trafiającym do
      niemyślących - pzdr
    • xapur Debata Tusk - Kaczyński - Lech był odrobinę lepszy 27.09.05, 09:55
      Uważam, że Kaczor wypadł trochę bardziej przekonywująco. Był spokojnieszy,
      sprawiał wrażenie lepiej przygotowanego niż Donald. Nie ukazywał też emocji,
      natomiast Tusk był zbyt nerwowy (Stres???). Mógł się też pochwalić bogatszym
      doświadczeniem - tę stronę wypowiedzi Donald zawalił. Albo nie miał o czym,
      albo się nie przygotował. Gdybym miał wybierać wybrałbym Lecha, lecz w związku
      z wynikiem wyborów parlamentarnych na pewno nie poprę kandydata PiS. Nie dobrze
      gdy cała władza jest w jednych rękach. Chociaż bracia-bliźniacy premier i
      prezydent, to byłoby coś ciekawego (Jarosław jednak się od tego wyraźnie
      dystansuje).
      • ritterausleidenschaft Re: Debata Tusk - Kaczyński - Lech był odrobinę l 27.09.05, 10:22
        nawet jesli "maly czlowieczek" jest b. wyluzowany i elokwentny,
        to prosze zwrocic uwage, ze tu chodzi o kandytaurze na prezydenta ...

prezydent reprezentuje kraj - badz co badz wzglednie duzy kraj europejski.
        nie rozumiem, dlaczego nasz kraj ma reprezentowac karzelek - sympatyczny,
        ale karzelek ...

prosze sobie wyobrazic np. spotkania miedzynarodowe: Chirac, Bush i ...
        "karzelek" ... na "malego" beda zawsze patrzec z gory ...

litosci rodacy, a gdzie ci ulani?

pozdrawiam

• mh25 Re: Debata Tusk - Kaczyński 27.09.05, 09:59
      Moim zdaniem zwyciezca tej debaty byl Lech Kaczynski.I to jest moj faworyt na
      prezydenta .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka