ania_bee 28.09.05, 14:43 Dlaczego jest zły? Jak dla mnie jest najlepszym prezydentem jakiego mieliśmy i jak widać godnego następcy wśród obecnych kandydatów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_bee Re: Obecny nasz prezydent 28.09.05, 14:57 I co nit nic nie ma do powiedzenia? Ja naprawdę chcę przeczytać co w nim jest takiego złego, że wszyscy na tym forum psy na nim wieszają! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Spuść z tonu dziewczyno to forum dyskusyjne 28.09.05, 15:03 a nie forum histeryczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Spuść z tonu dziewczyno to forum dyskusyjne 28.09.05, 15:06 Ania be nie widzi nikogo godnego na ten urząd, wg. niej wybór jest marny. Czy Ania nie jest przypadkowo facetem? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: Spuść z tonu dziewczyno to forum dyskusyjne 28.09.05, 15:08 A jakie to ma znaczenie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: Spuść z tonu dziewczyno to forum dyskusyjne 28.09.05, 15:09 Zadałam pytanie. Nie widzę w nim histerii. Umiesz odpowiedzieć merytorycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Obecny nasz prezydent 28.09.05, 15:21 ania_bee napisała: > I co nit nic nie ma do powiedzenia? Ja naprawdę chcę przeczytać co w nim jest > takiego złego, że wszyscy na tym forum psy na nim wieszają! A co to jest, jak nie napastliwa histeria? Opowiedziałam poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:00 ... bo ładnie się prezentuje, ma ładnie wypadającą w TV zonę i gładką gadkę na każdy temat??? Jest złym prezydentem, bo nie robi nic poza załatwianiem interesów swoich i swoich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:06 Wiesz, przyznam ja na polityce się nie znam. Ale porównując go do obecnie startujących na ten urząd przewyższa ich: - obyciem - znajomością j. angielskiego - prezencją - kulturą bycia i wypowiedzi - wiedzą z zakresu polityki naszego kraju Powiesz: to za mało. A powiedz mi proszę, co innego powinien mieć jeszcze prezydent? On spełnia tylko i wyłącznie rolę reprezentacyjną, czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:18 > - obyciem Obył się, bo przez 10 lat prezydentowania i jeżdżenia po świecie każdy by się obył. > - znajomością j. angielskiego Są tłumacze.Poza tym każdy kto stał na zmywaku w Londynie na saksach też zna angielski.Czy to wystarczy by byc dobrym prezydentem. > - prezencją Jak się odchudzi, zaliczy solarium i kosmetyczkę to owszem, nawet wygląda. Tyle, ze mówimy o prezydencie a nie Bradzie Pitt`ie > - kulturą bycia i wypowiedzi Ziemia kaliska, zatańczę i zaśpiewam, pijacki wybryk w Charkowie ... > - wiedzą z zakresu polityki naszego kraju Nie znasz się na polityce, wiec na jakiej podstawie to oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_bee Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:20 No dobra, nie znam się. A napiszesz mi jego wady? Dlaczego nie był dobrym prezydentem? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:26 Jedno napisałam wczesniej... Wetuje ustawy niewygodne dla jego otoczenia, jak na przykład podatek liniowy. Prowadzi bizantyjski styl życia za publiczne pieniądze. Probował umożliwić Kulczykowi przejęcie, a potem sprzedaż polskich rafinerii rosjanom. Kłamał w żywe oczy w sprawie wykształcenia, akcji polisy podczas kampanii 1995 Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:28 ania_bee napisała: > No dobra, nie znam się. A napiszesz mi jego wady? > Dlaczego nie był dobrym prezydentem? alkoholizm, nadmierna uległość wobec Rosji - jeżdżenie do Putina 6 razy nie wiadomo po co, zawetowanie obniżki podatków, wspieranie konstytucji europejskiej która na szczęście się rypła, zawetowanie 12 województw i poparcie potworków typu opolskie, lubuskie czy świętokrzyskie, niezawetowanie reformy zdrowia ( a szczególnie tej łapińsko-naumannowskiej), wzrost bezrobocia za jego kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:30 ania_bee napisała: > No dobra, nie znam się. A napiszesz mi jego wady? > Dlaczego nie był dobrym prezydentem? Bo był wyjątkowo rozrzutnym prezydentem. Lubił otaczać sie bizantyjskim przepychem. W wywiadzie dla bodajże Superekspresu rok temu nie wiedział np., ile ma pałaców. 9 czy 10? Na utrzymanie dworu prezydenckiego Twoje biedne państwo polskie wydawało rocznie 40 milionów euro. Przez 10 lat zebrało się tego, jak nietrudno policzyć - 400 milionów. Utrzymanie dworu prezydenta Chiraca kosztowało zamożną Francję w skali rocznej 10 milionów euro mniej. A są to bardzo powierzchowne zastrzeżenia. Niewyjaśniona do końca jest rola Kwaśniewskiego w sponsorowaniu mafijnych układów w Polsce. Miejmy nadzieje, że po zmianie warty, jaka ma miejsce w tej chwili, wreszcie dowiemy się czegoś konkretnego na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: A dlaczego uważasz że jest dobry... 28.09.05, 15:36 Aha, i jeszcze jedno, Aniu. Napisałaś, że Kwaśniewski zna angielski. Otóż nie zna. W każdym razie każdy, kto ten język zna, musi rumienić się ze wstydu, kiedy pan prezydent zaczyna "swobodnie konwersować". Poziom polskiego hydraulika na saksach w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Obecny nasz prezydent 28.09.05, 15:32 Nawet Tusk dorzucił się ze swą składką na Kossaka w prezencie dla I pono wszytskich Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Obecny nasz prezydent... 28.09.05, 15:33 ...wprowadził Polskę do NAPASTNICZEJ wojny przeciw Irakowi. Tym samym dopuścił się zbrodni przeciw pokojowi, wg definicji trybunału norymberskiego z lat 1945- 46. W ten sposób "wyrobił" Polsce międzynarodowa opinię amerykańskiego fagasa. A pośrednio wpłynął na obniżenie poziomu moralności publicznej przez pokazanie, że agresywne wojny to "nic takiego". Tak rodzi się znieczulica moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam proszę bardzo... 28.09.05, 15:38 a to tylko rzeczy, które ujrzały światło dzienne :))). www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=74&aid=1169 Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Obecny nasz prezydent 28.09.05, 15:41 Najlepiej jezdzi w bagazniku, najlepiej chwieje sie pijany nad grobami pomordowanych Polakow i najlepiej wydaje rozkazy calowania ziemi swoim ministrom. Na dodatek ma swietne kontakty z ruskimi agentami, co moze mu pomoc w otrzymaniu szefostwa ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś