Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński albo Donald ciapciak

30.09.05, 22:46
ciapciak będzie musiał wymienić tylko połowę obsady Pałacu
Namiestnikowskiego.
Po pierwsze nie ma tylu swoich, a po drugie nie do końca odróżnia otoczenie
własne od Kwacha. W końcu i tu i tam esbeków pod dostatkiem.
Obserwuj wątek
    • kaskoss101 [...] 30.09.05, 22:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:04
        Halber jako nauczyciel... dość podły wzorzec, ale rozumiem to i tak postęp w
        stosunku do Moczara. Radzę pójść do biblioteki i sięgnąć do klasyki zamiast
        czytać NIE i Trybunę.

Życzę dalszego rozwoju osobowości, to może kiedyś zamiast robić sobie
        kretyńskie żarty na temat biologii bliźniąt, zacznie panienka odróżniać
        prawdziwe wartości od pozerstwa i słabo skrywanego koniunkturalizmu.
        • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:20
          Wspaniałe, Czy Pan jest publicystą "Polityki"? A może uczniem samej pani
          Paradowskiej? Niech pan coś jeszcze napisze...jak Pana czytam czuje się dużo
          mądrzejszy. Ten doniosły głos prawicowego socjalisty odganiający się od
          ujadającej sfory liberałów!Bravo
    • duce.benito [...] 30.09.05, 22:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kaskoss101 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 22:58
        Gratulujemy, a teraz weż pigułkę i myk pod kołderkę!Ps Gdybys nie mógł zasnąć
        służę kołysanką " O małych Kaczorkach"!
        • duce.benito Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 22:59
          Waż słowa!
          • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 23:01
            Agresor?
            • duce.benito Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 23:22
              Maestro!
              • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 23:57
                Chyba się przeceniasz!
    • antzu Kaczyński płaszczył sie jak cieć przed Barroso, 30.09.05, 22:59
      który patrzył na niego z pogardą. Na koniec chciał go pocałować w sygnet na szczęście niedoszły premier kopnął go w kostkę. A co do obsady "dworu" to Jarek ma już cały scenariusz rozpisany jeśli wygra wybory. Tzn niby startuje Lech ale to przeciez tylko pionek w rękach Jarka. W każdym razie chłopaki będą mogli przytulić ponad 60 milionów zł rocznie. I to bez żadnych przekrętów praktycznie z konta na konto. Niezły grosz.
      • douglasmclloyd Re: Kaczyński płaszczył sie jak cieć przed Barros 30.09.05, 23:04
        antzu napisał:

> który patrzył na niego z pogardą. Na koniec chciał go pocałować w sygnet na
        szc
        > zęście niedoszły premier kopnął go w kostkę. A co do obsady "dworu" to Jarek
        ma
        > już cały scenariusz rozpisany jeśli wygra wybory. Tzn niby startuje Lech ale
        t
        > o przeciez tylko pionek w rękach Jarka. W każdym razie chłopaki będą mogli
        przy
        > tulić ponad 60 milionów zł rocznie. I to bez żadnych przekrętów praktycznie z
        k
        > onta na konto. Niezły grosz.

PO powinna wykorzystac to w spocie reklamowym ;)
      • read1 o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:09
        na pewno więcej niż 60 mln zostanie przelane na konta Ministerstwa
        Sprawiedliwości, aby posadzić na parę ładnych lat umoczonych we wszelkie
        możliwe przekręty towarzyszy z SLD
        • marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:15
          Rozsumie, ze wedlug Ciebie normalne panstwo gwarantuje tylko klan Kaczynskich?
          Dziwne a co powiesz na zarcik, ktory wykrecil jaroslaw K swoim wyborcom
          rezygnujac z teki premiera zeby ulatwic bratu wygranie wyborow prezydenckich?
          Czy to jest namiastaka IV RP? Stawianie rodzinnych interesow ponad legitymacja
          otrzymana od spoleczenstwa?Myslisz ze to jest uczciwe?
          A jakie jest Twoje zdanie oceniajace Lecha, ktory dowiedziawszy sie ze Donald
          jedzie do Brukseli pospieszyl czym predzej za nim by tam zabiegac o wzgledy
          unijnych komisarzy?Czy to normalne zachowanie?
          • autochton Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:26
            Oj, zaraz za Donaldem!
            On jeszcze nigdzie nie był, więc chciał się trochę rozejrzeć po świecie. A i jakiś spot do TV da się z tego zrobić. Jak dotąd na pytanie czy ma doświadczenie w polityce zagranicznej odpowiadał, że jeździł z tajną misją do Havela...
            A teraz! wiadomo Europa!
            • marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:34
              Może na nastepna wycieczke zabierze i mnie? Przyznam, że mam 26 lat i byłem
              tylko raz na Słowacji! Sznowny Panie Kaczyński, może znajdzie sie dla mnie
              jakieś miejsce? Obiecuję, że nie będę grymasił nawet na klasę ECONOMY
          • read1 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:38
            PiS to nie tylko Kaczyńscy tak jak stara się to zaprezentować PO.
            Tak się też składa, że akurat dzisiaj nie ma innej znaczącej siły politycznej,
            nie bojącej się powiedzieć, że 1) w Polsce trzeba odbudować system partyjny; 2)
            normy moralne w życiu politycznym muszą być twarde i stanowczo egzekwowane; 3)
            musi istnieć zasada solidaryzmu społecznego, nawet jeśli ma się to odbyć
            kosztem nie osiągnięcia przez gospodarkę maksymalnych możliwych wskaźników.
            Ja osobiście wolałbym J. Kaczyńskiego na stanowisku premiera, ale kierownictwo
            PiS jak widać uważa, że zaszkodziłoby to wyborowi Lecha Kaczyńskiego na
            Prezydenta. Myślę, że niekoniecznie tak być musi.
            L. Kaczyński jako Prezydent jest oczywiście cenniejszy niż J. Kaczyński jako
            premier. PiS bowiem jest znacznie bardziej spójna niż PO i dlatego również i
            Marcinkiewicz jest w stanie realizować program PiS-u. W przypadku PO, gdyby to
            ona wygrała wybory, premier Rokita to byłoby coś zupełnie innego niż dowolna
            inna osoba.
            • marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:44
              Oczywiście, że cenniejszy dla Pisu, ale dlaczego kosztem wyborców i ich
              politycznych sympatii!Władzę sprawuje Lud i to on namaszcza swoich
              reprezentantów, którzy są obowiązani wykonywać jego wolę. Tymczasem mamy tu
              próbę przekładania opini społecznej na prywatny język panów Kaczyńskich, którzy
              samodzielnie realizują własną wizję Polski!
              • read1 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:49
                w wyborach do Sejmu wybieramy posłów, nie premiera.
                w wyborach prezydenckich wybieramy Prezydenta (lub prezydenta).
    • duce.benito Re: Lechu Kaczyński - posłuchaj swego mistrza: 30.09.05, 23:31
      <<Kto wszystko chce, nie ma nic>>

- tak mówi włoskie przysłowie.
      Wiem z doświadczenia, że to przysłowie jest faktycznie mądrością narodu!
    • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:38
      Wprawdzie nie jestem zwolennikiem Donalda, ale jedno nie daje mi spokoju?
      Dlaczego nazywasz Donalda ciapciakiem? Przeciez gdyby zestawić dynamikę i
      energiczność D.T i L.K byłoby to mniej więcej porównywalne do wyścgu myśliwca z
      cywilną awionetką?Może więć Ciapciak nie miał dotyczyć D.T ??????????? Proszę o
      wyjaśnienia!
      • read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:47
        odpowiedź dał niedawno L. Kaczyński podczas debaty z Tuskiem w Polsacie.
        Otóż Tusk stara się być poprawny w ramach aktualnie obowiązującego wzorca
        poprawności. Taka postawa oznacza bezruch i tylko pozorne ruchy, krótko mówiąc
        ciapciak. Na początku lat 90-tych nie dostrzegał korupcji, bo wówczas widziało
        ją tylko oszołomstwo...
        • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:53
          Cieszę się, że jesteś tak aktywnym zwolennikiem L.Kaczyńskiego, to bardzo
          sprawny polityk i uczciwy człowiek....jednak na prezydenta się nie nadaje!
          Obiektywnie mówiąc ( nie jestem elektoratem D.T ) prezydentem nie może być
          człowiek, który prawie nie otwiera ust przy rozmowie, to niby drobiazg, ale w
          kreowaniu wizerunku ma znaczenie.
          Patrzac z punktu widzenia wyborcy donald ma w swoim reku wszystkie atuty
          fizyczne na dodatek jest rówież sprawnym adwersarzem, z wielkim zapałem do
          walki.Przykro mi to mówić ale moim zdaniem stoisz na przegranej pozycji!
          • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:02
            Czy to oznacza koniec dyskusji panie R?
          • read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:03
            Też mnie martwi, że L. Kaczyński może nie wygrać.
            Jednak jeśli chodzi o jego aparycję to bym z tym nie przesadzał. Są na świecie
            i brzydsi, i grubsi, i mniejsi, choć są prezydentami.

Kaczyńscy mają duży elektorat negatywny, który teraz jest postawiony w stan
            alertu przez większość mediów i sporo 'autorytetów'. To będzie pewnie klucz do
            wygranej Tuska.
            • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:08
              Tusk to nie jakis tam chory socjalista ani złodziej. Jego wygrana nie bedzie
              więc klęską. Jestem pewny, ze będzie sprawnie rzadzil Polska i elastycznie
              neutralizowal napiecia w koalicji Premier i Prezydent z Pisu to groźne
              Jednowładztwo!
              • read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:18
                W PiS-ie jest zbyt duże poczucie państwowości, by cokolwiek groziło.
                Prezydent Tusk nie zgodzi się na wiele koniecznych zmian koniecznych obecnie.
                Zobaczymy jakie będzie obsadzenie resortów. Wtedy będzie można wyrokować, czy
                najbardziej potrzebne rozwiązania będą miały szansę powodzenia czy też nie.
                Uważam, że MSWiA oraz MON nie powinny trafić w ręce PO. Niech lepiej wezmą Min.
                Skarbu oraz Finansów. Reszta jest bardziej neutralna.
    • polaty Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:03
      read1 napisał:

> wyznajesz spiskową teorię dziejów ?
      • read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:08
        polaty napisał:

> wyznajesz spiskową teorię dziejów ?

Nic nie wyznaję, w ogóle jestem niewierzący.
        • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:12
          Może zamiast oddawać głos na L.K spojrzysz na Polske i jej problemy okiem
          klasycznego liberała, intelektualisty i wizjonera i oddasz glos na JKM?
          Zapewniam ze wyjdzie to nam wszystkim na zdrowie!!!!
          • marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:15
            Na dziś wystarczy Pozdrawiam ALL z lewej i prawej! Dobrej nocy Polacy!:-
            )))))))))))
    • maureen2 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:37
      Tusk nie poradzi sobie z prezydenturą, do tej pory kierują nim doradcy i rezyse
      rzy,a on nie kieruje niczym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka