read1 30.09.05, 22:46 ciapciak będzie musiał wymienić tylko połowę obsady Pałacu Namiestnikowskiego. Po pierwsze nie ma tylu swoich, a po drugie nie do końca odróżnia otoczenie własne od Kwacha. W końcu i tu i tam esbeków pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaskoss101 [...] 30.09.05, 22:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:04 Halber jako nauczyciel... dość podły wzorzec, ale rozumiem to i tak postęp w stosunku do Moczara. Radzę pójść do biblioteki i sięgnąć do klasyki zamiast czytać NIE i Trybunę. Życzę dalszego rozwoju osobowości, to może kiedyś zamiast robić sobie kretyńskie żarty na temat biologii bliźniąt, zacznie panienka odróżniać prawdziwe wartości od pozerstwa i słabo skrywanego koniunkturalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:20 Wspaniałe, Czy Pan jest publicystą "Polityki"? A może uczniem samej pani Paradowskiej? Niech pan coś jeszcze napisze...jak Pana czytam czuje się dużo mądrzejszy. Ten doniosły głos prawicowego socjalisty odganiający się od ujadającej sfory liberałów!Bravo Odpowiedz Link Zgłoś
duce.benito [...] 30.09.05, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskoss101 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 22:58 Gratulujemy, a teraz weż pigułkę i myk pod kołderkę!Ps Gdybys nie mógł zasnąć służę kołysanką " O małych Kaczorkach"! Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 23:01 Agresor? Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński ma moje poparcie!!!! 30.09.05, 23:57 Chyba się przeceniasz! Odpowiedz Link Zgłoś
antzu Kaczyński płaszczył sie jak cieć przed Barroso, 30.09.05, 22:59 który patrzył na niego z pogardą. Na koniec chciał go pocałować w sygnet na szczęście niedoszły premier kopnął go w kostkę. A co do obsady "dworu" to Jarek ma już cały scenariusz rozpisany jeśli wygra wybory. Tzn niby startuje Lech ale to przeciez tylko pionek w rękach Jarka. W każdym razie chłopaki będą mogli przytulić ponad 60 milionów zł rocznie. I to bez żadnych przekrętów praktycznie z konta na konto. Niezły grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kaczyński płaszczył sie jak cieć przed Barros 30.09.05, 23:04 antzu napisał: > który patrzył na niego z pogardą. Na koniec chciał go pocałować w sygnet na szc > zęście niedoszły premier kopnął go w kostkę. A co do obsady "dworu" to Jarek ma > już cały scenariusz rozpisany jeśli wygra wybory. Tzn niby startuje Lech ale t > o przeciez tylko pionek w rękach Jarka. W każdym razie chłopaki będą mogli przy > tulić ponad 60 milionów zł rocznie. I to bez żadnych przekrętów praktycznie z k > onta na konto. Niezły grosz. PO powinna wykorzystac to w spocie reklamowym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
read1 o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:09 na pewno więcej niż 60 mln zostanie przelane na konta Ministerstwa Sprawiedliwości, aby posadzić na parę ładnych lat umoczonych we wszelkie możliwe przekręty towarzyszy z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:15 Rozsumie, ze wedlug Ciebie normalne panstwo gwarantuje tylko klan Kaczynskich? Dziwne a co powiesz na zarcik, ktory wykrecil jaroslaw K swoim wyborcom rezygnujac z teki premiera zeby ulatwic bratu wygranie wyborow prezydenckich? Czy to jest namiastaka IV RP? Stawianie rodzinnych interesow ponad legitymacja otrzymana od spoleczenstwa?Myslisz ze to jest uczciwe? A jakie jest Twoje zdanie oceniajace Lecha, ktory dowiedziawszy sie ze Donald jedzie do Brukseli pospieszyl czym predzej za nim by tam zabiegac o wzgledy unijnych komisarzy?Czy to normalne zachowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:26 Oj, zaraz za Donaldem! On jeszcze nigdzie nie był, więc chciał się trochę rozejrzeć po świecie. A i jakiś spot do TV da się z tego zrobić. Jak dotąd na pytanie czy ma doświadczenie w polityce zagranicznej odpowiadał, że jeździł z tajną misją do Havela... A teraz! wiadomo Europa! Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:34 Może na nastepna wycieczke zabierze i mnie? Przyznam, że mam 26 lat i byłem tylko raz na Słowacji! Sznowny Panie Kaczyński, może znajdzie sie dla mnie jakieś miejsce? Obiecuję, że nie będę grymasił nawet na klasę ECONOMY Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:38 PiS to nie tylko Kaczyńscy tak jak stara się to zaprezentować PO. Tak się też składa, że akurat dzisiaj nie ma innej znaczącej siły politycznej, nie bojącej się powiedzieć, że 1) w Polsce trzeba odbudować system partyjny; 2) normy moralne w życiu politycznym muszą być twarde i stanowczo egzekwowane; 3) musi istnieć zasada solidaryzmu społecznego, nawet jeśli ma się to odbyć kosztem nie osiągnięcia przez gospodarkę maksymalnych możliwych wskaźników. Ja osobiście wolałbym J. Kaczyńskiego na stanowisku premiera, ale kierownictwo PiS jak widać uważa, że zaszkodziłoby to wyborowi Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta. Myślę, że niekoniecznie tak być musi. L. Kaczyński jako Prezydent jest oczywiście cenniejszy niż J. Kaczyński jako premier. PiS bowiem jest znacznie bardziej spójna niż PO i dlatego również i Marcinkiewicz jest w stanie realizować program PiS-u. W przypadku PO, gdyby to ona wygrała wybory, premier Rokita to byłoby coś zupełnie innego niż dowolna inna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:44 Oczywiście, że cenniejszy dla Pisu, ale dlaczego kosztem wyborców i ich politycznych sympatii!Władzę sprawuje Lud i to on namaszcza swoich reprezentantów, którzy są obowiązani wykonywać jego wolę. Tymczasem mamy tu próbę przekładania opini społecznej na prywatny język panów Kaczyńskich, którzy samodzielnie realizują własną wizję Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: o SLD-owskich numerach to waść zapomnij 30.09.05, 23:49 w wyborach do Sejmu wybieramy posłów, nie premiera. w wyborach prezydenckich wybieramy Prezydenta (lub prezydenta). Odpowiedz Link Zgłoś
duce.benito Re: Lechu Kaczyński - posłuchaj swego mistrza: 30.09.05, 23:31 <<Kto wszystko chce, nie ma nic>> - tak mówi włoskie przysłowie. Wiem z doświadczenia, że to przysłowie jest faktycznie mądrością narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:38 Wprawdzie nie jestem zwolennikiem Donalda, ale jedno nie daje mi spokoju? Dlaczego nazywasz Donalda ciapciakiem? Przeciez gdyby zestawić dynamikę i energiczność D.T i L.K byłoby to mniej więcej porównywalne do wyścgu myśliwca z cywilną awionetką?Może więć Ciapciak nie miał dotyczyć D.T ??????????? Proszę o wyjaśnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:47 odpowiedź dał niedawno L. Kaczyński podczas debaty z Tuskiem w Polsacie. Otóż Tusk stara się być poprawny w ramach aktualnie obowiązującego wzorca poprawności. Taka postawa oznacza bezruch i tylko pozorne ruchy, krótko mówiąc ciapciak. Na początku lat 90-tych nie dostrzegał korupcji, bo wówczas widziało ją tylko oszołomstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 30.09.05, 23:53 Cieszę się, że jesteś tak aktywnym zwolennikiem L.Kaczyńskiego, to bardzo sprawny polityk i uczciwy człowiek....jednak na prezydenta się nie nadaje! Obiektywnie mówiąc ( nie jestem elektoratem D.T ) prezydentem nie może być człowiek, który prawie nie otwiera ust przy rozmowie, to niby drobiazg, ale w kreowaniu wizerunku ma znaczenie. Patrzac z punktu widzenia wyborcy donald ma w swoim reku wszystkie atuty fizyczne na dodatek jest rówież sprawnym adwersarzem, z wielkim zapałem do walki.Przykro mi to mówić ale moim zdaniem stoisz na przegranej pozycji! Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:02 Czy to oznacza koniec dyskusji panie R? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:03 Też mnie martwi, że L. Kaczyński może nie wygrać. Jednak jeśli chodzi o jego aparycję to bym z tym nie przesadzał. Są na świecie i brzydsi, i grubsi, i mniejsi, choć są prezydentami. Kaczyńscy mają duży elektorat negatywny, który teraz jest postawiony w stan alertu przez większość mediów i sporo 'autorytetów'. To będzie pewnie klucz do wygranej Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:08 Tusk to nie jakis tam chory socjalista ani złodziej. Jego wygrana nie bedzie więc klęską. Jestem pewny, ze będzie sprawnie rzadzil Polska i elastycznie neutralizowal napiecia w koalicji Premier i Prezydent z Pisu to groźne Jednowładztwo! Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:18 W PiS-ie jest zbyt duże poczucie państwowości, by cokolwiek groziło. Prezydent Tusk nie zgodzi się na wiele koniecznych zmian koniecznych obecnie. Zobaczymy jakie będzie obsadzenie resortów. Wtedy będzie można wyrokować, czy najbardziej potrzebne rozwiązania będą miały szansę powodzenia czy też nie. Uważam, że MSWiA oraz MON nie powinny trafić w ręce PO. Niech lepiej wezmą Min. Skarbu oraz Finansów. Reszta jest bardziej neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
polaty Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:03 read1 napisał: > wyznajesz spiskową teorię dziejów ? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:08 polaty napisał: > wyznajesz spiskową teorię dziejów ? Nic nie wyznaję, w ogóle jestem niewierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:12 Może zamiast oddawać głos na L.K spojrzysz na Polske i jej problemy okiem klasycznego liberała, intelektualisty i wizjonera i oddasz glos na JKM? Zapewniam ze wyjdzie to nam wszystkim na zdrowie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marian_koniuszko1313 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:15 Na dziś wystarczy Pozdrawiam ALL z lewej i prawej! Dobrej nocy Polacy!:- ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Lech Kaczyński albo Donald ciapciak 01.10.05, 00:37 Tusk nie poradzi sobie z prezydenturą, do tej pory kierują nim doradcy i rezyse rzy,a on nie kieruje niczym. Odpowiedz Link Zgłoś