Dodaj do ulubionych

OBOP: 7 punktów przewagi Tuska

03.10.05, 11:21
populizm kaczora i kościelna agitka robią swoje.
Obserwuj wątek
    • yavorius OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:21
      Nie podoba mi się to:( Im bardziej agresywna kampania Kaczyńskiego, tym
      więcej ma punktów...
      • ossey Re: Nie agresywna tylko profesjonalna 03.10.05, 11:28

• anna-dark Człowiek sterowany przez układ komunistyczny. Tusk 03.10.05, 11:42
          Tusk jest we wszystkim nijaki - w kampani też. Człowiek sterowany przez układ
          komunistyczny. Koniec, kropka.
          • r306 Jak ja lubie... 03.10.05, 11:49
            te slowa wytrychy...."sterowany", "uklad", "postkomunista"....
            Gole haselka, dla frustratow...
            • anna-dark Re: Jak ja lubie... 03.10.05, 11:52
              To po cholerę bierze poparcie Kwacha za dobrą monetę? Dlaczego Tusk się nie
              odcina od komuny i komunistów? Kogo chroni, lub chce chronić??? Miętki,
              sterowalny przeciętniak - marionetka rękach decydentów starego układu.

r306 napisał:

> te slowa wytrychy...."sterowany", "uklad", "postkomunista"....
              > Gole haselka, dla frustratow...
              • minimum1 głosujmy na kaczora - wybierzmy Polskę biedaków... 03.10.05, 11:55
                • anna-dark Głosuj na Tuska - szybko będziesz biedny. 03.10.05, 11:58
                  Głosuj na Tuska - szybko będziesz biedny.
                  • minimum1 aniu - ja będę zawsze bogaty 03.10.05, 12:00
                    a wiesz dlaczego?
                    bo na giełdzie można zarabiać także na spadkach...
                    • anna-dark Re: aniu - ja będę zawsze bogaty 03.10.05, 12:01
                      No to może się tam spotkamy???

minimum1 napisał:

> a wiesz dlaczego?
                      > bo na giełdzie można zarabiać także na spadkach...
                      • polska_dla_polakow OBOP PODPISAL UMOWE Z TUSKIEM? 03.10.05, 14:25
                        Wciaza slychac, ze roznica maleje, a te sondaze coraz lepsze.
                        Chlopaki nie przesadzajcie bo robi sie coraz smieszniej.
                        • hiob102 Chcę IV RP a nie II PRL Kaczyńskiego. 03.10.05, 15:13
                          Solidarna czyli ludowa. Polska potrzebuje pozytywistów. Głosuję na Tuska.
                          • r306 Super tytul posta :) LOL n/t 03.10.05, 15:18
                            • 80662270a tusk nie mówi i nie wygląda jak mąż stan,i tyle 03.10.05, 16:02
                              problem tuska to to, że nie mówi i nie wygląda jak mąż stan,
                              jego wypowiedzi są małostkowe, przypominają bardziej ton drużynowego niż
                              poważnego polityka
                              poza tym rozbił kiedyś partię, ludzie mu ufali, jak można zdrajcom ufać ?
                              zrobił to samo co cimoszewicz sldupkom
                              • agaj.agaj Re: tusk nie mówi i nie wygląda jak mąż stan,i ty 03.10.05, 16:16
                                Kaczynski to dopiero ma postawe super maza stanu: opasly brzuch na ktorym sa
                                zalozone male raczki. A pod wielkim brzucholem maly fiutek.

Czego jednak nie mozna odmowic Kaczorowskiemu to lepszych kwalifikacji
                                zawodowych na urzad prezia niz ma Tuskiewicz.

A tak naprawde to jeden wart drugiego i obydwaj sa beznadziejni. Nie dziwie
                                sie tym ktorzy nie pojda glosowac. Mimo moich przekonan prawicowych juz bym
                                wolal Borowskiego i lewicowego prezydenta, ktory rownowazy prawicowy
                                Parlament.

• 80662270a tusk nie mówi i nie wygląda jak mąż stan,i ty 03.10.05, 16:45
                                  w jakich okolicznościach widziałaś jego fiutka ?
                                  • polska_dla_polakow Tusk nie mówi i nie wygląda jak mąż stanu.PRL wrac 03.10.05, 17:30
                                    Lot Tuska po pochylej jest nieunikniony. Tylko Wyborcza liczy jeszcze, ze
                                    krzywa sie odwroci i kandydat partii bez programu wygra wybory.
                                    Dokumentalny film "Nocna Zmiana" z Tuskiem, Kwasniewskim, Walesa oraz Rokita,
                                    udowadnia ze Tusk to burak, taki jak Kwasniewski.
                                    Pokazuja tam jakim preziem moglby byc Tusk. Kwasniewski slusznie powiedzial, ze
                                    Tusk zapowiada prezydenture w jego -prezia stylu.
                                    Walesa-Kwasniewski-Tusk to kontynuacja PRLu, bez lustracji, bez otwierania
                                    teczek, jak w komunie.
                                  • agaj.agaj Re: tusk nie mówi i nie wygląda jak mąż stan,i ty 03.10.05, 17:59
                                    Twoje pytanie jest w stylu w jakich okolicznosciach widzialem, ze ziemia sie
                                    kreci. Oczywiscie, ze nie widzialem, ale minimalne rozmiary fiutka
                                    Kaczynskiego naleza do wiedzy powszechnej (tak jak obrot ziemi dookola slonca).
                                    Tak wiec nie badz taki powazny i sie wyluzuj.

Natomiast kazdy widzial spasiony brzuch Kaczki i male raczki zalozone na to
                                    brzuszysko. Obrzydliwosc.
                        • anna-dark Towarzyszu Tusk - już dziękujemy! 03.10.05, 21:06
                          Towarzyszu Tusk - już dziękujemy!
                  • pogromca_mrowek WYBOR JEST PROSTY: 03.10.05, 12:02
                    Obywatelska, demokratyczna i kapitalistyczna Polska Tuska czy
                    Radiomaryjna, z silnym osrodkiem władzy, etatystyczno-socjalistyczna Polska Kaczynskiego.
                    Wybrac mozesz juz za kilka dni, takze i Ty!
                    • anna-dark Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha 03.10.05, 12:04
                      Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha. Nie słuchasz radia (nie-Maryja) ???

pogromca_mrowek napisał:

> Obywatelska, demokratyczna i kapitalistyczna Polska Tuska czy
                      > Radiomaryjna, z silnym osrodkiem władzy, etatystyczno-socjalistyczna Polska
                      Kac
                      > zynskiego.
                      > Wybrac mozesz juz za kilka dni, takze i Ty!
                      • kotek.filemon Re: Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha 03.10.05, 12:11
                        > Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha. Nie słuchasz radia (nie-Maryja) ???

Masz nieaktualne informacje. Od czasu jak o.dyr. powiedział na antenie, że
                        kaczka jest git-chłopak, można uważać, że RM przynajmniej nieoficjalnie popiera
                        pisiorków. Świadczy o tym wyraźnie lepszy niż przewidywano wynik PiS i znacznie
                        gorszy LPR i Ruchu Patriot. w wyborach parlamentarnych. Prawdopodobnie elektorat
                        rodziny RM przedryfował ku silniejszemu...
                        • anna-dark Rydzyk mówi co chce - Lech go nie lubi. 03.10.05, 12:20
                          Rydzyk mówi co chce - Lech go nie lubi. Ty masz nieaktualne info. Donaldka
                          tymczasem popiera większość mediów (trzymanych w niemieckich łapach). Pomyśl -
                          czy Niemcom lepiej się podoba Polska silna, czy słaba - którą łatwiej
                          podporządkować (ekonomicznie, politycznie potem) nawet w ramach UE???

kotek.filemon napisał:

> > Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha. Nie słuchasz radia (nie-Maryja)
                          > ???
                          >
                          > Masz nieaktualne informacje. Od czasu jak o.dyr. powiedział na antenie, że
                          > kaczka jest git-chłopak, można uważać, że RM przynajmniej nieoficjalnie
                          popiera
                          > pisiorków. Świadczy o tym wyraźnie lepszy niż przewidywano wynik PiS i
                          znacznie
                          > gorszy LPR i Ruchu Patriot. w wyborach parlamentarnych. Prawdopodobnie
                          elektora
                          > t
                          > rodziny RM przedryfował ku silniejszemu...
                          >
                          >
                          • kotek.filemon Re: Rydzyk mówi co chce - Lech go nie lubi. 03.10.05, 12:56
                            Daruj sobie te spiskowe teorie o niemieckich łapach. Najbardziej antyniemiecki w
                            naszym nadwiślańskim kraju (licząc tytuły wysokonakładowe) jest "Fakt", wydawany
                            przez jakże swojsko brzmiący Axel-Springer-Verlag.
                            Co do Polski silnej - kacza Polska będzie silna na zasadzie "boso, ale w
                            ostrogach". A ewentualni partnerzy dyplomatyczni będą go unikać bynajmniej nie z
                            szacunku, tylko dlatego, że mieć go będą za oszołoma i przygłupa.
                      • minimum1 ignorantka... 03.10.05, 12:16
                        w wyborach prezydenckich RM każe głosować na Lecha Kaczyńskiego
                        w wyborach parlamentarnym pozwoliło swoim wyznawcom na wybór między
                        PiS,LPR a Ruchem Narodowym
                        • anna-dark Wielu zagłosuje na Lecha niezależnie od Rydzyka 03.10.05, 12:21
                          Wielu zagłosuje na Lecha w wyborach prezydenckich niezależnie od Rydzyka. Tak
                          jak i w wyborach parlamentarnych. Rozumiesz?

minimum1 napisał:

> w wyborach prezydenckich RM każe głosować na Lecha Kaczyńskiego
                          > w wyborach parlamentarnym pozwoliło swoim wyznawcom na wybór między
                          > PiS,LPR a Ruchem Narodowym
                          • minimum1 a wielu dzięki Rydzykowi... 03.10.05, 12:30
                            myślisz,że Lech nie będzie mu za to wdzięczny?
                      • olalk Re: Radio Maryja jest od Romka, nie od Lecha 03.10.05, 14:24
                        Ostatni Radio Maryja jest od Lecha i dlatego Romek tak słabo wypadł. "Zatopić
                        Platformę" to było hasło wyborcze Radia Maryja. Pan Lech Kaczyński zaciąga wobec
                        tego radia wielkie zobowiązania i dlatego zaklina się, że "...do końca życia
                        będę katolokiem". A jak zostanie Prezydentem, to ojciec Rydzyk będzie jego
                        kapelanem w Belwederze, a ponadto spowiednikiem. Nie daj Boże!!!
                    • kowalskijohn Polska zasiłkowa kontra wolnorynkowa 03.10.05, 12:58
                      Taki to będzie wybór. W Polsce Kaczyńskiego każdy dostanie zasiłek za pierdzenie
                      w pierzynę i nic-nie-robienie a Polska będzie zadłużać coraz bardziej,
                      natomiast w Polsce Tuska każdy będzie mógł ciężką, uczciwą pracą zarobić
                      porządne pieniądze na swoje utrzymanie. Wybierajcie.
                      • bigwalus2 Re: Polska zasiłkowa kontra wolnorynkowa 03.10.05, 16:10
                        Popieram cię w 100%. Rządy Kaczyńskiego vel. Lord Farquaad (cytuje bardzo trafne
                        określenie z plakatu podczas wiecu "Parada Równości") skończą się tym że nikt
                        prawie nie będzie pracował, a każdy będzie brał "kurioniówkę" którą pan
                        Kaczyński i jego koledzi z PIS będą rozwadać. Ale mam tylko jedno pytanie: KTO
                        włoży do budżetu te pieniądze na te kuroniówki ? KTO ??????
                        Kulczyk nie bo już uciekł z pieniędzmi. Reszta bogatych też to robi po wyborze
                        PIS. Zostaje klasa średnia która jest niezbyt mnogą grupą. Wróże KRACH i to
                        bardzo szybki.......
                  • kralik1 [...] 03.10.05, 19:59
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • r306 Re: Jak ja lubie... 03.10.05, 12:01
                Bo jest kulturalny? I nie wrzeszczy pod publike? Bo zabiega o lewicowy
                elektorat?
                Dlaczego niby "odciecie sie od komunistow" ma stanowic wartosc sama w sobie?
                Moja matka jest socjalistka z krwi i kosci, zeby nie powiedziec - komunistka.
                Po prostu tak sobie poukladala w glowie kwestie "sprawiedliwosci". Ja moge z
                nia dyskutowac i nawet nie zgadzac sie, ale czy mam sie od niej odciac????
                Mam jej nie mowic dzien dobry? Nie zjesc obiadu ktorym mnie czestuje????

Co Wy z tym chrninieniem??? Ludzie!!!! Panstwo prawa, to panstwo zasad i
                sprawnych przejrzystych zasad funkcjonowania a nie szeryfa, ktory bedzie z
                urzedu scigal uklady, ktore akurat jemu sie nie podobaja!~!!
                Pomyliliscie juz w tym swoim zacietrzewieniu skutek z przyczyna....
                Tak silnego panstwa nie zbudujecie. Zbudujecie jedynie panstwo jednego silnego
                czlowieka, jesli tylko Leszek, faktycznie ma wiecej sily i wizji, niz tylko
                tyle, aby zakazac jakiejs parady w stolicy. Obserwujac wyniki glosowania w
                sejmie nad ustawa o emeryturach gorniczych, juz tak stanowczy i silny jego brat
                blizniak nie byl - parada gornicza sie odbyla i to z jakim skutkiem....
                • anna-dark Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega Tuska, 03.10.05, 12:03
                  Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega Tuska, którego zresztą popiera w
                  wyborach, prawda?

r306 napisał:

> Bo jest kulturalny? I nie wrzeszczy pod publike? Bo zabiega o lewicowy
                  > elektorat?
                  > Dlaczego niby "odciecie sie od komunistow" ma stanowic wartosc sama w sobie?
                  > Moja matka jest socjalistka z krwi i kosci, zeby nie powiedziec - komunistka.
                  > Po prostu tak sobie poukladala w glowie kwestie "sprawiedliwosci". Ja moge z
                  > nia dyskutowac i nawet nie zgadzac sie, ale czy mam sie od niej odciac????
                  > Mam jej nie mowic dzien dobry? Nie zjesc obiadu ktorym mnie czestuje????
                  >
                  > Co Wy z tym chrninieniem??? Ludzie!!!! Panstwo prawa, to panstwo zasad i
                  > sprawnych przejrzystych zasad funkcjonowania a nie szeryfa, ktory bedzie z
                  > urzedu scigal uklady, ktore akurat jemu sie nie podobaja!~!!
                  > Pomyliliscie juz w tym swoim zacietrzewieniu skutek z przyczyna....
                  > Tak silnego panstwa nie zbudujecie. Zbudujecie jedynie panstwo jednego
                  silnego
                  > czlowieka, jesli tylko Leszek, faktycznie ma wiecej sily i wizji, niz tylko
                  > tyle, aby zakazac jakiejs parady w stolicy. Obserwujac wyniki glosowania w
                  > sejmie nad ustawa o emeryturach gorniczych, juz tak stanowczy i silny jego
                  brat
                  >
                  > blizniak nie byl - parada gornicza sie odbyla i to z jakim skutkiem....
                  • minimum1 dlaczego kłamiesz? 03.10.05, 12:11
                    anna-dark napisała:
                    > Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega Tuska, którego zresztą popiera w
                    > wyborach, prawda?

Kwaśniewski powiedział,że będzie głosował na Borowskiego
                  • r306 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 12:13
                    > Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega Tuska, którego zresztą popiera w
                    > wyborach, prawda?
                    Kurcze, Wam sie juz wszystko kielbasi! Przyczyna i skutek!!! Co mialby podpisac
                    Kwach (ktorego nie cierpie) gdyby za ustwawa nie zaglosowal PiS i LPR???
                    Nie byloby ustawy, nie byloby podpisu Kwacha!
                    Akurat Tusk i PO zaglosowalo PRZECIW, prawda????????
                    • zwykly2 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 12:39
                      Ja w nawiązaniu do rent i emerytur górników, do bezpłatnych studiów - ogłądalem
                      w tej chwili program gdzie gen. Bieniek dzielił się swymi przeżyciami z Iraku.
                      Dlaczego wy wszyscy którzy nie chcecie płacić stpendiów, rent, emerytur bez
                      protestu płacicie generalom, oficerom, zołnierzom i wreszcie rodzinom i
                      okaleczonym natej nie naszej wojnie?

POPROSZĘ O ROZBROJENIE

Nie śpi pan prezydent.
                      Gryzie się generał!
                      Martwią się
                      w sztabskomandach
                      ich uczeni koledzy,
                      żebym ja -
                      obcy człowiek! -
                      nowocześnie umierał,
                      według najnowszych osiągnięć wiedzy!
                      Trudzą się w tym kierunku
                      znawcy,
                      koneserzy...

A mnie - nie zależy.

Dbają o mnie po prostu
                      jak z rodziny kto bliski:
                      ulepszają te bomby,
                      doskonalą pociski,
                      żeby we mnie nie rąbnął
                      czasem jaki nieświeży...

A ja nie wiem, jak państwu,
                      ale mnie - nie zależy!

W ogóle,
                      jeśli im to rachunku nie zmienia,
                      to, zamiast wydawać
                      wszystko na zbrojenia,
                      niech dadzą mi
                      tych kilka na mnie
                      przeznaczonych groszy -
                      i ja sobie umrę sam!
                      Z przejedzenia.
                      Albo z nadmiaru ziemskich rozkoszy...
                      Bez liczników Geigera,
                      bez promieniomierzy -
                      no, mnie nie zależy!

Ja nie snob,
                      ja prosty,
                      chłopsko-robotniczy,
                      niech na mnie Geiger nie liczy!

Chyba pójdę do ONZ-etu,
                      rozbrajająco się uśmiechnę
                      i poproszę
                      o rozbrojenie powszechne!
                      Powszechne i kompletne,
                      bom ja entuzjasta:
                      z zakazem produkcji
                      wałków do ciasta!
                      I wszystkiego.
                      Systematycznie.
                      Kolejno -
                      dopóki
                      już tylko amorkom pozostaną łuki!

Amorkom się zostawi...
                      To nawet przyjemnie,
                      kiedy trafiają.
                      Sam dobrze wiem...
                      Tylko też - do diabła! -
                      nie wciąż tylko we mnie!
                      Po wsiem!
                      Po wsiem!

A jeśli już wojna,
                      to mym cichym snom by
                      odpowiadała wyłącznie
                      wojna na... sexbomby.
                      Typu Brigitte Bardot -
                      zrzucane z samolotów.

Sam
                      na czas jakiś
                      polec byłbym gotów -
                      w cichym bohaterstwie,
                      w sekrecie przed władzą...
                      He, he...
                      Generałowie nie dadzą!
                      Wszystkie światła zapalić
                      każą przed nalotem,
                      zaciemnienie - potem.

Lecz inna broń, panowie,
                      niech sczeźnie!
                      Niech znika!
                      Bo guzika się lękam...
                      Tak, tego guzika,
                      co gdy go nawet nieumyślnie
                      po pijanemu sierżant naciśnie,
                      to tylko świśnie i zabłyśnie!

Ten guzik na względzie mając,
                      ONZ-ecie,
                      do likwidacji zbrojeń prowadź!

O - już likwidują...
                      Ciesz się, świecie:
                      Guzik kazali zlikwidować!

Ja tu swoją drogą plotę na tej scenie,
                      a satyra - to broń!
                      Ponoć groźna szalenie -
                      i jeszcze ode mnie
                      zaczną rozbrojenie...

• r306 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 12:50
                        Naiwnoscia jest sadzic, ze sa wojny nasze i nienasze...
                        Przez taka naiwnosc juz wiele milionow cierpialo.
                        • zwykly2 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:05
                          Masz rację, tylko która wojna jest nasza, ta którą Ty rozpętałeś czy ta ktorą
                          ja?
                          • r306 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:08
                            > Masz rację, tylko która wojna jest nasza
                            Zdanie wewnetrznie sprzeczne.

Wojna o pokoj? ;)
                            Rzymianie mawiali "chcac pokoju szykuj sie do wojny"...
                            • zwykly2 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:12
                              i znów masz racje: tylko dla mnie szykuj się to nie jest to samo co walcz.
                              • r306 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:26
                                > tylko dla mnie szykuj się to nie jest to samo co walcz.
                                Dobrze, to teraz sobie przypomnij sytuacje sprzed tej wojny...
                                Zabraklo wlasnie tego solidarnego "szykowania sie" przez 10 lat, bezsensownych,
                                wyniszczajacych Irak sankji ONZ... Przypomnij sobie, jak wobec niezdecydowania
                                i proby robienia interesow "na boku" Saddam uciekal przez rozliczne furtki...
                                Niestety, zabraklo tego "szykowania sie"... Rozpetano wojne, ktorej mozna bylo
                                uniknac, rozpetano ja wowczas, gdy "nasz" swiat dostal podbrodkowego, bo
                                zabraklo tej gardy.
                                Nie jestem szczesliwy, ze ta wojna jest, nie jestem szczesliwy, ze prowadzona
                                jest w ten sposob (ktory bardziej przypomina awanture, a nie wojne "o cos"),
                                ale ja sie pytam - gdzie byl swiat, aby nie dopuscic do powstania przyczyny tej
                                wojny?
                                • zwykly2 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:46
                                  Gdzie był świat... Przepraszam Cię bardzo, bo temat wojny w Iraku nie jest Ci
                                  obojętny, ale na ty forum to nikogo nie interesuje. Może byś otworzył ten wątek
                                  jako nowy?
                                  • r306 Re: Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega T 03.10.05, 13:53
                                    Ja juz sie na temat tej wony "nadyskutowalem". Teraz trzeba ja skonczyc, a nie
                                    dyskutowac za i przeciw "rozpoczecia". W tym wzgledzie tez przydaloby sie
                                    troche faktycznej solidarnosci a nie gdybania "co by bylo gdyby". Amerykanie,
                                    ze swoimi metodami i wrogim nastawieniem do nich Bliskiego Wschodu, nie wyjda z
                                    tamtad i za dziesiec lat... Chcemy miec stabilny Irak, bedacy krajem
                                    Irakijczykow i Kurdow? To robmy wszystko, aby Amerykanie NIE MIELI CZEGO TAM
                                    SZUKAC. Jesli Irak bedzie stabilnym krajem, to jankesi nie beda mieli zadnego
                                    mandatu aby tam "rezydowac" (a my razem z nimi). I tej solidarnosci teraz tez
                                    brakuje... niestety.
                                    Niestety, hasla Irak dla Irakijczykow, to tylko slogany i one tej awantury nie
                                    zakoncza...
                                    • hiob102 Za tą ustawą głosował PiS razem z SLD, a nie PO. 03.10.05, 15:15
                    • taziuta Masz rację co do faktów, kolego :-) 03.10.05, 12:50
                      Ale czym ci podpadł Kwach, to nie rozumiem :-(

r306 napisał:

> Kurcze, Wam sie juz wszystko kielbasi! Przyczyna i skutek!!! Co mialby
                      podpisac Kwach (ktorego nie cierpie) gdyby za ustwawa nie zaglosowal PiS i
                      LPR??? Nie byloby ustawy, nie byloby podpisu Kwacha!
                      > Akurat Tusk i PO zaglosowalo PRZECIW, prawda????????

ciemna ania napisała:

> > Ustawę dla górników podpisał Kwach - kolega Tuska, którego zresztą popiera
                      w wyborach, prawda?
                      • r306 Re: Masz rację co do faktów, kolego :-) 03.10.05, 12:55
                        > Ale czym ci podpadł Kwach, to nie rozumiem :-(
                        Jest opieszaly, bojazliwy, koniunkturalny. Wystarczy, zeby nie miec szacunku
                        dla glowy panstwa.
                        O z pobudek osobistych nie lubie Kwasniewskiego za "wystep" w Charkowie...
              • rosenkrantz666 Re: Jak ja lubie... 03.10.05, 14:44
                > To po cholerę bierze poparcie Kwacha za dobrą monetę?

Po pierwsze, Kwachu to poparcie wyraził, aby niektóre ciemnoty zaczęły Tuska z
                komuną kojarzyć (i przez to zwiększyć pośrednio szanse swojego kandydata -
                Borowskiego).

Po drugie myliksz się: Tusk od razu po tej "pochwale" powiedział, że się ne
                zgadza z tezami Kwacha i w szczególności nie będzie kontynuował jego "stylu
                prezydentury tylko z nim zerwie.
          • igel1 [...] 03.10.05, 12:02
          • robertw18 TUSK NIEMIECKI, KACZ. RZYMSKI - MIKKE W 1 TURZE 03.10.05, 12:09
            Przepraszam za skróty w nagłówku, ale GW ograniczyła jego długość.
            Otóż p. Tusk ma takie wady, że jest usłużny Niemcom i w ogóle zagranicy, że
            jest krętaczem (por. rozmowy PO z PiS) i że za bardzo chce władzy dla siebie i
            towarzyszy z Gdańska. P. Kaczyński ma natomiast tę wadę, że ma zamiar wchodzić
            ludziom do łóżka, żeby tylko zyskać pochwałę księży za dbałość o "moralność".
            Zresztą p. Tusk też mówi, że wziął w tych dniach ślub kościelny za namową bisk.
            Gocłowskiego i za sprawą kolejnego przełomu duchowego, którego doznał po
            śmierci papieża.

Może więc dobrym pomysłem by było, żeby
            w pierwszej turze zagłosować wbrew obu na Korwina-Mikkego,
            który wprawdzie popełnia różne błędy, ale jest i za polską samodzielnością, i
            za wolnością obywateli.
            Powstrzymanie się od głosowania nie na wiele się zda, bo będą to wyjaśniać jako
            zniechęcenie do życia społecznego. Tymczasem chyba wielu z nas ani nie chce,
            żeby zapominać o Polsce, ani nie lubi, żeby nam (wtedy, gdy nie idzie o
            kradzież czy napady) ustawiać z góry sposób życia nawet w sprawach intymnych.
            Pozdr.
          • kralik1 [...] 03.10.05, 19:56
        • rosenkrantz666 Re: Nie agresywna tylko profesjonalna 03.10.05, 14:41
          Od kiedy to opluwanie koalicjanta (podobno jedynego możliwego) jest
          profesjonalizmem? I w jakiej profesji, jeśli można wiedzieć/ Dlaczego Kaczory
          mówią mniej o własnym programie, niż kłamią o programie PO? Przecież mogłyby
          kłamać też o programach innych partii?
      • offler Mam nadzieje, ze to tylko pomylka 03.10.05, 11:30
        Niestety boje sie powtorki z rozrywki. Mam jeszcze nadzieje, ze PO tym razem nie bedzie bezczynnie patrzyc jak ich kandydata atakuja i w jakis sposob odpowie. Powinni raz na zawsza i przejzyscie nazwac Kaczora kandydatem SOCJALISTYCZNYM. Taki jest plan PiS i taki jest plan Kaczora. Powrot do PZPRu tylko kto inny przy wladzy. Ja nie chce zeby on Polakom pomagal, lepiej zeby dal im mozliwosc pomuc se samym. Od tego ciaglego wpiprzania sie rzadow w codzienne organizowania zycia jest taki efekt jaki jest.
        Wole Polske bogatych, a nie biednych.
      • anna-dark To tylko rzeczywistość - wygra Lech Kaczyński! 03.10.05, 11:39
        To tylko rzeczywistość - wygra Lech Kaczyński!

yavorius napisał:

> Nie podoba mi się to:( Im bardziej agresywna kampania Kaczyńskiego, tym
        > więcej ma punktów...
    • yaraz82 OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:22
      Lech Kaczynski prezydent IV RP

www.lechkaczynski.pl
    • augu OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:24
      Oj maleje, maleje.
      Droga Gazeto. Mimo wyraźnie tendencyjnych artykułów i mimo wspierania
      kandydata DT gdzie tylko można - maleje. Głupie to społeczeństwo, prawda?
      • akiraxx Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:27
        Ano niestety głupie :( Nawet socjalisci jadą po Kaczyńskim ze ma nierealny
        program i tylko czcze obietnice (3 miliony mieszkań :) - ciekawe czy sam je
        będzie budował?)
        • anna-dark Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim wszystko. 03.10.05, 11:46
          Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim i wszystko. Miło, ładnie, i wesoło. Na
          okrągło. Takiego Prezia już mieliśmy - i dziękujemy. Tylko Lech Kaczyński!!!

akiraxx napisał:

> Ano niestety głupie :( Nawet socjalisci jadą po Kaczyńskim ze ma nierealny
          > program i tylko czcze obietnice (3 miliony mieszkań :) - ciekawe czy sam je
          > będzie budował?)
        • anna-dark Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim i wszystko. 03.10.05, 11:47
          Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim i wszystko. Miło, ładnie, i wesoło. Na
          okrągło. Takiego Prezia już mieliśmy - i dziękujemy. Tylko Lech Kaczyński!!!

• akiraxx Re: Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim i wszystk 03.10.05, 12:08
            Sorry ale nie wiesz co piszesz. Gdzie Tusk obiecuje cos czego nie będzie w
            stanie zrealizowac. Czy obiecuje mieszkania jak Kaczyński i Kwaśniewski?
            Wszystko co Tusk obiecuje to tyle, ze będzie kontrolował by populizm nie wziął
            góry nad rozsądkiem w sejmie. Nie wiem czy oglądałaś transmisje z sobotnich
            spotkań Tuska i Kaczyńskiego. Kaczynski typowy populista. Tusk nie bał sie
            odpowiedzieć ze nie obiecuje zwiekszania emerytur skoro i tak prezydent takiej
            mocy nie ma - w koncu prezydent nie drukuje pieniedzy prawda?
            • anna-dark Tusk tylko obiecuje że będziemy III Japonią... 03.10.05, 12:17
              Tusk tylko obiecuje że będziemy III Japonią... Że nagle będzie łatwo zakładać
              firmy w Polsce, konkurować z prężnymi i zasobnymi w kapitał firmami zachodnimi,
              że nagle nasza edukacja i rozwój skoczy w kosmos - tylko nie mówi jak?, kiedy?,
              za co? Kompletnie NIE ROZUMIE, że prędzej czy później KOSZTY SPOŁECZNE
              totalnego liberalizmu (nierozwiązane problemy wielu grup, np. strukturalne
              bezrobocie przemysłu ciężkiego, czy rolnictwa) staną się w gospodarce REALNYMI
              KOSZTAMI EKONOMICZNYMI. Z perspektywy Kaszub może tego nie widać.

akiraxx napisał:

> Sorry ale nie wiesz co piszesz. Gdzie Tusk obiecuje cos czego nie będzie w
              > stanie zrealizowac. Czy obiecuje mieszkania jak Kaczyński i Kwaśniewski?
              > Wszystko co Tusk obiecuje to tyle, ze będzie kontrolował by populizm nie wziął
              > góry nad rozsądkiem w sejmie. Nie wiem czy oglądałaś transmisje z sobotnich
              > spotkań Tuska i Kaczyńskiego. Kaczynski typowy populista. Tusk nie bał sie
              > odpowiedzieć ze nie obiecuje zwiekszania emerytur skoro i tak prezydent takiej
              > mocy nie ma - w koncu prezydent nie drukuje pieniedzy prawda?
              • block-buster Anna dark!Zglos sie w przyszly poniedzialek... 03.10.05, 12:51
                To sie z ciebie troche posmieje.Bo juz jest po wyborach.Ludzie nie tyle
                zaglosuja za Tuskiem ile PRZECIWKO kaczorowi.Nikt nie chce oszoloma miec za
                prezydenta...Zapamietaj moj nick i zglos sie...
            • wilma.flinstone Re: Tusk w odwrocie. Obiecuje wszystkim i wszystk 03.10.05, 12:21
              akiraxx napisał:

> Tusk nie bał sie
              > odpowiedzieć ze nie obiecuje zwiekszania emerytur skoro i tak prezydent takiej
              > mocy nie ma - w koncu prezydent nie drukuje pieniedzy prawda?

Ale takie argumenty do narodu buraczanego nie przemawiaja, a przeciwnie,
              zmniejszaja poparcie wsrod kurzych mozdzkow. Polak nie rozumie, jak mu sie
              mowi: "Nie dam, bo nie mam jak, a ten co obiecuje, ze da - klamie". Polak
              przefiltrowuje takie stwierdzenie i w swym jalowym rozumku koncypuje tylko
              jedno: "Nie dostane nic za darmo, wiec won!".
      • tades1 Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:33
        augu-trafnie oddałaś(eś) sedno sprawy.Rydzyk pomimo łamania prawa jest ciągle
        na wolności i dewoci nadal mu dają kaskę.Głupie to nasze społeczeństwo,niestety
        głupie.
        Komuna zlikwidowała analfabetyzm ale głupotę wytrzebić trudno.Będziemy mieli
        prezydenta z krótkimi rączkami i bużką wydymaną jak u Mussoliniego.
        Któregoś razu zemdleje pod wrażeniem wagi swoich słów .
    • zyks Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białych ręk 03.10.05, 11:24
      awiczkach - przegra...
      • zyks Trzeba uderzyć dziś lub jutro.Środa-za późno... 03.10.05, 11:27
      • tmkmk Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:28
        jasne ze spoleczenstwo mamy glupie, to trzeba jasno powiedziec,
        populistyczne hasla kaczynskich sa tak razaco niewiarygodne, obietnice
        socjalnego bespieczenstwa dla wszystkich, ze idioty trzeba zeby sie na nabrac..
        • ossey Re: Proponujesz głosowac na Borowskiego? 03.10.05, 11:30

• augu Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:32
          tmkmk napisał:
          > jasne ze spoleczenstwo mamy glupie,...obietnice socjalnego bespieczenstwa
          > dla wszystkich, ze idioty trzeba zeby sie na nabrac..

Mnie Kaczor ujął nie obietnicami socjalnymi (nie wiedzie mi się źle) ale
          obietnicą rozliczenia tych co rozliczeni być powinni. DT owinie to zasłoną
          milczenia, a ja nie chcę tego.
          • tades1 Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:38
            Bardzo ciekawe jak daleko sięgnie..........
            Może dokopie się do TELEGRAFU I Glapińskiego .......
            • augu Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:40
              tades1 napisał:

> Może dokopie się do TELEGRAFU I Glapińskiego .......

Może i się dokopie. A może znacznie głębiej?
              • rebjot Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:51
                Czy na pewno wiesz o czym piszesz? Wszak tzw Telegraf to afera w której (rzekomo
                lub rzeczywiście tego niestety do końca nie ustalono) byli umoczeni liderzy PC z
                Kaczyńskimi na czele. A może ten prawy i sprawiedliwy zajmie się wyrokiem sądu
                ciążącym na nim i kilku innych z PC w sprawie bezprawnego przejęcia
                nieruchomości po RSW P.K."Ruch"
                • augu Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 12:00
                  rebjot napisał:
                  > Czy na pewno wiesz o czym piszesz?

Myślę, że tak.

> Wszak tzw Telegraf to afera w której (rzekomo... byli umoczeni liderzy PC
                  > z Kaczyńskimi na czele.
                  No właśnie i tu jest moja nadzieja - że za tej kadencji wyjdzie to ze sfery
                  domysłów, plotek i pomówień.

A może ten prawy i sprawiedliwy zajmie się wyrokiem sądu
                  > ciążącym na nim i kilku innych z PC w sprawie bezprawnego przejęcia
                  > nieruchomości po RSW P.K."Ruch"

Też mam taką nadzieję. i zdaje mi się, że w przejęcie RSW jest umoczony
                  zupełnie ktop inny.
              • tades1 Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 04.10.05, 11:01
                Miałeś(aś) dobry humor wczoraj.Ja również.
            • anna-dark Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:49
              Wystarczy, że rozliczy platformistów z Unii Wolności, i kolaborujących
              gospodarczo z nimi.

tades1 napisał:

> Bardzo ciekawe jak daleko sięgnie..........
              > Może dokopie się do TELEGRAFU I Glapińskiego .......
              • kotek.filemon Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 11:51
                > Wystarczy, że rozliczy platformistów z Unii Wolności, i kolaborujących
                > gospodarczo z nimi.

Niech wszystkich rozliczy! Rozkułaczy i znacjonalizuje! A potem niech nam rzadzi
                długo i szczęśliwie, kacze Słońce Narodu!!!
              • tades1 Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 04.10.05, 10:59
                Masz absolutnie rację!Mam nadzieję że nie zatrzyma się na platformistach.Wierzę
                że również spyta Rydzyka o księżyc .
          • r306 Ermmmm 03.10.05, 11:44
            Boze, jak dlugo bedziecie zyc tymi rozliczeniami???? Dobrze ukarzecie tych
            zlodziei i co z tego??? Kasy im nie odbierzecie, wsadzicie do wiezienia za moje
            podatki i ja sie pytam - co dalej? Zeby w sciane??????
            Ja chce zyc w przyjaznym i prostym panstwie, gdzie z zasady krasc sie NIE
            OPLACA, a nie nie kradnie sie BO SIE BOI.
            Proste zasady i przejrzystosc nie pozwola krasc dalej i to mnie, czlowiekowi
            lat 30, w zupelnosci wystarczy. Nie chce ciagle zyc przeszloscia, chce wyciagac
            z niej wnioski na przyszlosc. I to nie jest guba kreska!!! Bo budujac silna
            gospodarke nic nie stoi na przeszkodzie, aby budowac jednoczesnie silne panstwo
            prawa i rozliczac tych, ktorzy kradna lub kradli!!!

Zdajcie sobie w koncu sprawe, ze to brak perspektyw rodza patologie! Nie
            koncentrujcie sie tylko na walce z tymi patologiami!
            • augu Re: Ermmmm 03.10.05, 11:56
              r306 napisał:
              > Kasy im nie odbierzecie
              Dlaczego uważasz, że jest to niemożliwe?

> Ja chce zyc w przyjaznym i prostym panstwie,

myślę, że wszysce tego chcą.

> Proste zasady i przejrzystosc nie pozwola krasc dalej i to mnie, czlowiekowi
              > lat 30, w zupelnosci wystarczy. Nie chce ciagle zyc przeszloscia,

Tu nie chodzi o życie przeszłością, ale żeby ci, którzy nakradli nie mogli
              chodzić z podniesionymi czołami.

> Bo budujac silna
              > gospodarke nic nie stoi na przeszkodzie, aby budowac jednoczesnie silne
              panstwo prawa i rozliczac tych, ktorzy kradna lub kradli!!!

Proszę mi przypomnieć, gdzie Kaczyński mówi o tym, że NIE chce silnej
              gospodarki?
              • r306 Re: Ermmmm 03.10.05, 12:41
                > > Kasy im nie odbierzecie
                > Dlaczego uważasz, że jest to niemożliwe?
                Bo nie znam metody - Ty znasz? Podziel sie ta wiedza...

> Tu nie chodzi o życie przeszłością, ale żeby ci, którzy nakradli nie mogli
                > chodzić z podniesionymi czołami.
                Z przeposzeniem - co mnie obchodzi czyjesc czolo??? To ja chce chodzic z
                podniesionym! Od tego, ze komus dokopie wcale bardziej dumny nie bede...
                Wy macie jakas skrzywiona psychike - "jak odbiore i bedzie mu gorzej, to mnie
                bedzie lepiej"... Zupelnie jak w tej opowiesci o dwoch sasiadach - jeden ma
                merca, drugi syrenke. Za punkt honoru wlasciciel syrenki nie stawia sobie kupna
                mercedesa, ale pozbawienie sasiada mercedesa... Polska psow ogrodnika....

> Proszę mi przypomnieć, gdzie Kaczyński mówi o tym, że NIE chce silnej
                > gospodarki?
                Alez oczywiscie, ze mowil o mocnej. Mowic to wlasnie Kaczynski mowi duzo, tylko
                jak sie patrzy na program gospodarczy PiS, to jasno wynika, ze sa to pobozne
                zyczenia. Ja Boga traktuje powaznie, wiec nie bede go obarczal modlami za cud
                gospodarczy nad Wisla...
                • augu Re: Ermmmm 03.10.05, 14:25
                  r306 napisał:
                  > Wy macie jakas skrzywiona psychike - "jak odbiore i bedzie mu gorzej, to mnie
                  > bedzie lepiej"... Polska psow ogrodnika....

Ty naprawdę uważasz, że uczciwe jest ukraść i mówić wszystkim
                  wokoło: "Ukradłem. Nie rozliczaj mnie. Nie bądź psem ogrodnika i sam kradnij."
                  Wybacz, ale nie podzielam Twojego poglądu. I nawet rozumiem, że Kaczyński w
                  związku z tym Ci nie odpowiada.
                  Ja nie żałuję tym, którzy zarobili. Żałuję tym, którzy ukradli.
                  • r306 Re: Ermmmm 03.10.05, 14:41
                    Nic nie zrozumialas(?). Mowie o tym, ze NIE JEST MOIM CELEM ZYCIOWYM patrzenie
                    komus na rece, czy jest uczciwy czy tez nie i przygladanie sie jego pieniadzom.
                    Chce mie WLASNE! Wiec nie koncentruje sie na tym jak zabrac, ale na tym jak
                    zarobic. Od zabierania sa sady, a nie ja w akcie "wyborczym". BTW - nadal nie
                    odpowiedzialas na postawione przeze mnie pytanie - zabierac? Super! Tylko,
                    kurna, JAK???!!!!!!
                    Trzeba byc naiwnym do granic populizmu PiSu, aby zadowolic sie
                    haslem "Odbierzemy, tym co nakradli" i nie miec nawet bladego pojecia jakie sa
                    mozliwosci takiego "odbioru".

> Ty naprawdę uważasz, że uczciwe jest ukraść i mówić wszystkim
                    > wokoło: "Ukradłem. Nie rozliczaj mnie. Nie bądź psem ogrodnika i sam kradnij."
                    > Wybacz, ale nie podzielam Twojego poglądu. I nawet rozumiem, że Kaczyński w
                    > związku z tym Ci nie odpowiada.
                    Kurcze, Tobie juz sie wszystko kielbasi w tej goraczce wyborczej. Zlodziejami
                    sie brzydze i jesli mam dowody, to zglaszam to na policje (zeby nie byc
                    goloslownym - juz to robilem). I nie insynuuj mi, ze PiS jest mi nie wygodny,
                    bo tez jestem zlodziejem, bo to wlasnie odzwierciedla najlepiej Wasza
                    prymitywna kampanie oskarzen. A falszywym swiadectwem brzydze sie tak samo jak
                    zlodziejstwem.
                    • augu Re: Ermmmm 03.10.05, 14:56
                      r306 napisał:
                      > Nic nie zrozumialas(?)
                      -em :-)

BTW - nadal nie
                      > odpowiedzialas na postawione przeze mnie pytanie - zabierac? Super! Tylko,
                      > kurna, JAK???!!!!!!

Nie wiem, podobnie jak nie wiem w jaki sposób skutecznie rozpędzić gospodarkę i
                      zmniejszyć bezrobocie. Ale wierzę, że ci których wybraliśmy wiedzą.

> I nie insynuuj mi, ze PiS jest mi nie wygodny, bo tez jestem zlodziejem.
                      Nie insynuuję, że jesteś złodziejem.
                      Napisłem, że skoro chodzący złodzieje Ci nie przeszkadzają to Kaczor Ci nie
                      bedzie odpowiadał.

> to wlasnie odzwierciedla najlepiej Wasza prymitywna kampanie oskarzen.
                      Za kogo mnie uważasz?
                      • r306 Re: Ermmmm 03.10.05, 15:16
                        > -em :-)
                        Sorcia ;)

> Nie wiem, podobnie jak nie wiem w jaki sposób skutecznie rozpędzić gospodarkę
                        > i zmniejszyć bezrobocie. Ale wierzę, że ci których wybraliśmy wiedzą.
                        Dobra, nikt nie jest alfa i omega...
                        Ale jeszcze nie slyszalem zadnego konkretu z ust Kaczynskich, jak chca tez to
                        zrobic. Sorcia, ale wiara w autorytet to zdecydowanie za malo aby WIERZYC, ze
                        cos sie stanie, bo tego sobie zyczy rzeczony autorytet.
                        Tak sie sklada, ze wiekszosc przestepst gospodarczych zwyczajnie sie
                        przedawnila, a komisje sledcze, poza pierwsza "Rywina", dowodza, ze "mi sie
                        wydaje, ze pan ukradl" do niczego nie prowadzi.
                        Trzeba miec:
                        1. dowody
                        2. dowody
                        3. dowody
                        ....
                        100. Trzeba umiec ich dowiesc, albowiem upolitycznienie takich procesow, zawsze
                        bedzie dzialalo na korzysc podejrzanych.

Co do gospodarki. Jesli 10 lat polityki rozdawnictwa i "dbania o najubozszych"
                        sprawily, ze bogatsi nie jestesmy, to zwyczajna logika dowodzena, wskazuje, ze
                        teza przeciwna jest prawdziwa - "dowod przez zaprzeczenie".

> Nie insynuuję, że jesteś złodziejem.
                        > Napisłem, że skoro chodzący złodzieje Ci nie przeszkadzają to Kaczor Ci nie
                        > bedzie odpowiadał.
                        Nie, Kaczor nie bedzie mi odpowiadal z tej przyczyny, ze zamiast "zajac sie
                        mna", czyli stworzyc mi wolnosc do dzialania, on bedzie ode mnie wyciagal
                        pieniadze na walke z tymi zlodziejami. W efekcie - zlodziei nie zlapie, a ja
                        bede biedniejszy. Wiec wole chodzacego zlodzieja i panstwa, ktore sprawi, ze
                        ten zlodzieje NIE BEDZIE MIAL OKAZJI do tego aby mnie okrasc ponownie. Takie
                        rozwiazanie mi w zupelnosci wystarczy. A jesli prokuratura i sady w ramach
                        swych rutynowych zajec, wygrzebia cos na tego zlodzieja i mu to udowodnia i
                        skarza - to tylko sie bede cieszyl.

> > to wlasnie odzwierciedla najlepiej Wasza prymitywna kampanie oskarzen.
                        > Za kogo mnie uważasz?
                        Zesloscilem sie interpretujac Twoje slowa w jednoznaczny sposob. Przepraszam.
                • rosenkrantz666 Re: Ermmmm 03.10.05, 14:52
                  > > Tu nie chodzi o życie przeszłością, ale żeby ci, którzy nakradli nie mogl
                  > > i chodzić z podniesionymi czołami.
                  > Z przeposzeniem - co mnie obchodzi czyjesc czolo??? To ja chce chodzic z
                  > podniesionym! Od tego, ze komus dokopie wcale bardziej dumny nie bede...

Ty nie, ale nie bez powodu taką postawę nazywa się polskim piekiełkiem.
          • igel1 Re: Jeśli Tusk dalej do brudnego kaczora w białyc 03.10.05, 12:05
            Obietnic bylo juz wiele..rozliczenie komunistow powinno nastapic juz przed 15-
            tu laty.Kaczory cofna polske o lat 50 i to jest tragiczne.Szkoda na te
            eksperymenty narodu ktory juz tyle eksperymentow przezyl.
        • neofita_bm Wzorem kanapowej UW 03.10.05, 11:53
          taki tok rozumowania, jak twój (naród głupi, za ciemny żeby zrozumieć mądrych i
          szlachetnych wybrańców Narodu) jest najlepszym sposobem znalezienia się na
          kanapie, obok zasłużonych.pl
      • polska444 W białych rękawiczkach - to właśnie metoda Tuska 03.10.05, 12:27
        podobnie jak Kwaśniewskiego. Te rękawiczki to symbol pozorów uczciwości.
        Ludzie, nawet nie wiecie, jak pozory mylą.
    • r306 Tusk... prosba... 03.10.05, 11:36
      Chlopie wycofaj sie a PO niech sie tez wycofa z tworzenia rzadu. Niech
      powstanie ten populistyczny motloch PiS+LPR+PSL. Moze za 5 razem ten narod
      zrozumie, ze obietnicami garnkow im NIKT nie wypelni.
      Nie popelnijcie tego bledu jaki zrobila UW wchodzac w koalicje z AWS...
      Prosze!!!
      A jak im sie tym populistom uda, to tu mowie solennie - za taki CUD pojde
      piechota do Czestochowy...
      • tades1 Re: Tusk... prosba... 03.10.05, 11:39
        spoko,nie będziesz musiał..niestety.
      • augu Re: Tusk... prosba... 03.10.05, 11:43
        r306 napisał:
        > Nie popelnijcie tego bledu jaki zrobila UW wchodzac w koalicje z AWS...

I to UW rządziła z II rzędu, czy jak inni wolą - z Salonów.
        • r306 ta, taaa... 03.10.05, 11:46
          a Balcerowicz musi odejsc...
          • anna-dark Balcerowicz musi odejsc jak najszybciej. Z Tuskiem 03.10.05, 11:54
            r306 napisał:

> a Balcerowicz musi odejsc...
            • minimum1 nowe wcielenie Joli z Dywit? 03.10.05, 12:01
              • jasiuf Jola z Dywit v2.0 - przejrzana i poprawiona ? 03.10.05, 12:07
                Naiwność, głupota i nienawiść ta sama ale styl inny.

Trochę lepsza gramatyka, mniej błedów ortograficznych i krótsze posty.

No i guru inny - tamta kochała Jędrusia, a ta na ołtarzyku ma Kaczuszki

• vanity_fair Re: Balcerowicz musi odejsc jak najszybciej. Z Tu 03.10.05, 12:49
              anna-dark musi odejść :)
          • augu Re: ta, taaa... 03.10.05, 12:06
            r306 napisał:

> a Balcerowicz musi odejsc...

Nic takiego nie twierdziłem.
            A jeżeli uważasz, że ludzie typu Geremek wraz z przegranymi w swoim czasie
            wyborami przestał decydować, to się po prostu mylisz.
            • r306 Re: ta, taaa... 03.10.05, 12:21
              Jak mniemam, jestes pod wrazeniem sztuki monterskiej imć Kurskiego i jego
              wiekopomnego dziela "Nocna zmiana"... Smiac sie, plakac...????
              • augu Re: ta, taaa... 03.10.05, 14:29
                r306 napisał:
                > Jak mniemam, jestes pod wrazeniem sztuki monterskiej imć Kurskiego i jego
                > wiekopomnego dziela "Nocna zmiana"... Smiac sie, plakac...????

Akurat, że by widzić moc sprawczą "salonowców" nie potrzeba było oglądac tego
                filmu.
                Ale owszem, jestem pod wrażeniem. Czy Twoim zdaniem film to konfabulacja, a
                sceny tam pokazane są sfabrykowane?
                • r306 Re: ta, taaa... 03.10.05, 14:49
                  > Akurat, że by widzić moc sprawczą "salonowców" nie potrzeba było oglądac tego
                  > filmu.
                  To pozostaje jeszce lektura "Fakty i mity"....

> Ale owszem, jestem pod wrażeniem. Czy Twoim zdaniem film to konfabulacja, a
                  > sceny tam pokazane są sfabrykowane?
                  Ogladalas "Farenhait 911", albo "Ciemna strone Ksiezyca"? Ten film znakomicie
                  wpisuje sie w te konwencje.
                  Odpowiadam na pytanie - sceny nie sa sfabrykowane. Nie ma takiej potrzeby. Sa
                  jedynie umiejetnie wyjete z ich rzeczywistego kontekstu i osadzone w autorskim
                  Kurskiego.
                  Odpowiednie zestawienie faktow prowadzi do zamierzonych efektow - Camuse'owi
                  w "Upadku" udalo sie nawet "dowiesc", ze Chrystus musial umrzec na krzyzu, aby
                  odpokutowac, iz to z jego powodu zabito 2000 niemowlat...
      • wilma.flinstone Re: Tusk... prosba... 03.10.05, 11:59
        Nie ludz sie - ten narod nigdy niczego nie zrozumie, bo ma mozgi wyjalowione. W
        tym kraju zawzse wygrywac beda populisci, bo tu sie nikomu nic nie chce, kazdy
        by tylko bral. Strasznym jestesmy narodem, durnym, niereformowalnym. Powinni
        nas rzeczwiscie podzielic miedzy siebie nasi sasiedzi, bo taka zapiekla glupota
        nie powinna miec racji bytu. Nigdzie.
        • taziuta Ładnie się zareklamowałaś :-) 03.10.05, 13:14
          Moskaliki są o.k. ale twoja diagnoza polskości jest ciut płytka (sorry to
          say) :-(
          Nieprawda, że w Polsce nikomu nic się nie chce. Może w twoim otoczeniu tak
          jest, ale w moim jest masa energicznych ludzi.
          Natomiast wszędzie się znajdą głupki, nie tylko wśród nas. Znajdują się one też
          wśród austriaków (naszych byłych zaborców) - patrz jaki tam jest popularny
          niejaki Heider.
          Chciałabyś aby nas znowu austriacy podbili? To już lepiej amerykanie, mają
          więcej kasy!
          Choć z drugiej strony, patrz ile głupoty jest w Stanach, zaczynając od ich
          prezia. A wiesz jak zapiekła jest głupota jego najzagorzalszych zwolenników? :-)

wilma.flinstone napisała:

> Nie ludz sie - ten narod nigdy niczego nie zrozumie, bo ma mozgi wyjalowione.
          W tym kraju zawzse wygrywac beda populisci, bo tu sie nikomu nic nie chce,
          kazdy by tylko bral. Strasznym jestesmy narodem, durnym, niereformowalnym.
          Powinni nas rzeczwiscie podzielic miedzy siebie nasi sasiedzi, bo taka zapiekla
          glupota nie powinna miec racji bytu. Nigdzie.
          • wilma.flinstone Re: Ładnie się zareklamowałaś :-) 03.10.05, 16:13
            Wszedzie sie znajda glupki? Tylko dlaczego u nas te glupki sa w wiekszosci?
            Albo, jesli w mniejszosci, to i tak dostaja glejt od "madrzejszych", ktorym sie
            np. nie chce isc na glosowanie (takim to sposobem solidny elektorat lewicy
            forsuje przeroznych czerwonych pacholkow, bo zawsze na wybory idzie). A teraz
            glosowac beda na wstecznika Kaczynskiego, bo naobiecywal gruszek na wierzbie i
            chodzi na msze co niedziela. Straszne.

PS A moskaliki - OK, zdecydowanie.
    • wybierek Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:38
      RATUJMY POLSKE PRZED DYKTATURA KACZOROW!!!

Ostatni The Economist wysmial Lecha Kaczynskiego jako kandydata 'nienajwyzszych
      lotow intelektualnych'. Wypomniano mu, ze niedawno powiedzial, ze Kanclerzem
      Niemiec jest Kohl, a jako prezydent Warszawy panicznie unikal zagranicznych
      wyjazdow i przyjmowania zagranicznych gosci.

JESLI NIE CHCECIE NARODOWO-SOCJALISTYCZNEJ (hihi) QUASI-AFRYKANSKIEJ
      DYSKTATURY, NAMAWIAJCIE KOGO SIE DA NA GLOSOWANIE NA DONALDA.
      • davidmors Re: Ależ chcemy partii narodowo-socjalistycznej 03.10.05, 21:24
        Partie nienarodowe już pokazały, że potrafią tylko szkodzić Polsce i Polakom.
    • anna-dark Tusk 1% mniej co dnia, Kaczyński 1% więcej do 9.10 03.10.05, 11:38
      Tusk 1% mniej co dnia, Kaczyński 1% więcej do 9.10
      • holyboy_666 Re: jola dywity zmieniła partię! 03.10.05, 12:32
        :-)
    • david_silbermann Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 11:40
      miejmy nadzieję, że skoro Lewica przegrała, to przynajmniej PiS z prezydentem
      Kaczyńskim zachowają podstawy państwa socjalnego, na co ze strony PO i Donalda
      liczyć raczej nie można.
      • vicek113 Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 11:53
        aj! waj! dawid silberman!! z takim nazwiskiem pchasz się do PIS??
        rydzykowcy już cię namierzyli.
        czym się różni PIS od Samoobrony i LPR??? nic ująć nic dodać.
        - jednak jednym się różnią; ojciec dyr. popiera tylko PIS i L.Kaczyńskiego!!
        TYLKO KACZORY SĄ GWARANTEM ZACHOWANIA W CAŁOŚCI I BEZ USZCZERBKU
        SEKTY TADEUSZA RYDZYKA Z OLKUSZA!
        • david_silbermann Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 12:20
          nu! ja się do PiS nie pcham, jak już gdzieś pisałem głosowałem na SLD. pod
          rządami PiS-u wprowadzenia panstwa wyznaniowego się nie obawiam, to co robią
          teraz (listy do proboszczów) jest obliczone na doraźny efekt w kampanii
          prezydenckiej. chodzi mo jednynie o to, że programem społeczno-gospodarczym
          (nie światopoglądowym) PiS jest o wiele bliższy Lewicy niż PO. dlatego dla
          zabezpieczenia ich rządów i większej przewagi nad liberałami chcę na prezydenta
          Kaczyńskiego a nie Dodalda.
          • ironlord Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 12:28
            a ja sądze że prezydent Tusk zapewnił by równowagę i zdrowe relacje. No chyba
            że PiS tworzy rząd mniejszościowy i sam bierze odpowiedzialność za polskę.
            Wtedy niech się sami pogrążają !!!
          • vicek113 [...] 03.10.05, 12:50
      • centrala 'Spieprzaj dziadu' :>>>>> 03.10.05, 11:56
      • anna-dark Tusk wprowadzi płatne studia dla młodych!!! 03.10.05, 11:57
        Tusk wprowadzi płatne studia dla młodych!!! A potem im powie - "zakładajcie
        firmę na liberalnym rynku, płaćcie ZUS na dzień dobry, nawet jak nie macie z
        czego, konkurujcie z firmami z zachodu - to nic, że nie macie kapitału, i
        dobrych regulacji prawnych, ale macie mnie - Donalda Wielkiego !!! "

david_silbermann napisał:

> miejmy nadzieję, że skoro Lewica przegrała, to przynajmniej PiS z prezydentem
        > Kaczyńskim zachowają podstawy państwa socjalnego, na co ze strony PO i
        Donalda
        > liczyć raczej nie można.
        • jasiuf Ale ty głupia jesteś :) 03.10.05, 12:03
          anna-dark napisała:

> Tusk wprowadzi płatne studia dla młodych!!! A potem im powie - "zakładajcie
          > firmę na liberalnym rynku, płaćcie ZUS na dzień dobry, nawet jak nie macie z
          > czego, konkurujcie z firmami z zachodu - to nic, że nie macie kapitału, i
          > dobrych regulacji prawnych, ale macie mnie - Donalda Wielkiego !!! "

Prezydent nie ma żadnej mozliwości wprowadzenia odpłatności za studia.
          • anna-dark PO wprowadzi płatne studia !!! dla młodych. OK ??? 03.10.05, 12:06
            PO wprowadzi płatne studia !!! dla młodych. OK ???

jasiuf napisała:

> anna-dark napisała:
            >
            > > Tusk wprowadzi płatne studia dla młodych!!! A potem im powie - "zakładajc
            > ie
            > > firmę na liberalnym rynku, płaćcie ZUS na dzień dobry, nawet jak nie maci
            > e z
            > > czego, konkurujcie z firmami z zachodu - to nic, że nie macie kapitału, i
            >
            > > dobrych regulacji prawnych, ale macie mnie - Donalda Wielkiego !!! "
            >
            > Prezydent nie ma żadnej mozliwości wprowadzenia odpłatności za studia.
            • jasiuf Uspokuj się, weź kilka głebokich wdechów 03.10.05, 12:12
              anna-dark napisała:

> PO wprowadzi płatne studia !!! dla młodych. OK ???

Wybory parlamentarne wygrała PiS.
              66% parlamentu to partie socjalistyczne (PiS, SO, PSL, SLD, LPR).

Wynika z tego, że przez najbliższe 4 lata socjaliści będa mieli inicjatywe
              ustawodawczą i władzę wykonawczą. Krótko mówiąc będzie socjalizm, a za wszystko
              od ubiegłej niedzieli odpowiada PiS.

Prezydent ma wprawdzie inicjatywe ustawodawczą i prawo veta do uchwał
              parlamentu, ale bez współpracy wiekszości parlamentarnej (która jest powtarzam:
              socjalistyczna), nie jest w stanie nic zmienić.

Krótko mówiąc D.Tusk jako prezydent nie jest w stanie wprowadzić odpłatności za
              studia.

Dotarło ?
              • rosenkrantz666 Re: Uspokuj się, weź kilka głebokich wdechów 03.10.05, 15:08
                > anna-dark napisała:
                > > PO wprowadzi płatne studia !!! dla młodych. OK ???
                >
                > Krótko mówiąc D.Tusk jako prezydent nie jest w stanie wprowadzić odpłatności za
                > studia.

Nie tłumacz, bo (a) nie przeetłumaczysz i (b) obiektowi sie synapsy przegrzeją,
                a neurotransmitery wyciekną. Poczytaj posty tej damy, to pojmiesz, że
                odpowiadanie na nie jest stratą czasu.
                • agaj.agaj Re: Uspokuj się, weź kilka głebokich wdechów 03.10.05, 16:27
                  A ja bym sie chcial umowic na kawe z anna-dark. Podoba mi sie jej nick i
                  bojowosc (znamionuje temperament). Tak wiec prosze jej nie obrazac, ani nie
                  implikowac u niej wycieku neurotransmiterow i dysfunkcje synaps. Jak wszystko
                  pojdzie OK w czasie picia kawy to neurotransmitery i synapsy (tak drog
                  ruchowych jak i czuciowych) beda nam potrzebne :) A jak wszystko pojdzie super
                  dobrze to bede tez sie musialy szybko regenerowac.
        • minimum1 teraz za studia płacą wszyscy 03.10.05, 12:08
          wszyscy podatnicy,oczywiście...
          nie bardzo rozumiem,dlaczego np. przyszły lekarz ma uczyć się swego zawodu
          na mój koszt,a nie np. z kredytu bankowego spłacanego po ukończeniu studiów
          • rosenkrantz666 Re: teraz za studia płacą wszyscy 03.10.05, 15:10
            > nie bardzo rozumiem,dlaczego np. przyszły lekarz ma uczyć się swego zawodu
            > na mój koszt,a nie np. z kredytu bankowego spłacanego po ukończeniu studiów

Na razie powód jest banalny: przy braku takich kredytów (bankom się nie opłaca
            ich udzielać) i wysokich stopach procentowych - nie da się studiować na kredyt.
      • ironlord Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 12:24
        Wszyscy chca tylko przywilei socjalnych nic nie dając w zamian. A ja się nie
        godzę na to żebym płacił na darmozjadów którzy leczą się za moje pieniadze.
        Niech każdy płaci za siebie. Skoro ja jestem zdrowy to płace mało, ten który
        często choruje niech płaci więcej. Tak samo powinno być w innych dziedzinach.
        Nóż mi się w kieszeni otwiera jak mi taki PiS, LPR i inne socjalistyczne
        partyjki sponsorują wakacje na górników, za które każdemu polakowi przyjdzie
        zapłacić krocie bo górnik musi mieć !!!. Nie musi jak pracuje to ma, jak nie to
        nie.
        Rękami wyborców zostały wybrane partie, które marnotrawią pieniądze. Nasze
        wspólne pieniądze, które dobrze wydane mogłby poprawić nasz standard życia.

Socjalizm już był i się nie sprawdził.
        • neofita_bm Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 12:33
          ironlord napisał:

> Niech każdy płaci za siebie. Skoro ja jestem zdrowy to płace mało, ten który
          > często choruje niech płaci więcej. Tak samo powinno być w innych dziedzinach.
          ....
          > Socjalizm już był i się nie sprawdził.

żeby twoje poglądy uległy radykalnej zmianie wystarczy kilka poważnych chorób w
          twojej rodzinie za które przyjdzie ci zapłacić 500 tys. zł (poważne operacje)
          A socjalizmu jeszcze nie było. Był bandycki totalitaryzm, wszechmocne SB i gułagi.
          • robert4321 gdzie ty młody widziałeś gułagi :-))))) 03.10.05, 14:47
          • rosenkrantz666 Re: Liberałom mówimy PA PA 03.10.05, 15:12
            > żeby twoje poglądy uległy radykalnej zmianie wystarczy kilka poważnych chorób w
            > twojej rodzinie za które przyjdzie ci zapłacić 500 tys. zł (poważne operacje)

Szanowny Pan widzę nie słyszał o ubezpieczeniach. W normalnych krajach zamiast
            ZUS sa prawdziwe ubezpieczenia. Płacisz co miesiąc składkę za jakiś tam
            gwarantowany zestaw świadczeń i już. Tylko to dużo taniej wychodzi, niż ZUS
            pobiera.....
    • t.duszynski deltalima,jedz do Chin...... 03.10.05, 11:48
      ...tam nie ma agitki koscielnej,ale to juz przerabialismy w PRL-u.
    • mduchnow Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:51
      mam nadzieję że obu dopadnie ptasia grypa ha,ha,ha,ha
    • przemek_pl Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 11:54
      tylko kaczor donald, zaden inny!!!
      • anna-dark Donald tak, ale w Disneylandzie ! 03.10.05, 11:59
        Donald tak, ale w Disneylandzie !

przemek_pl napisał:

> tylko kaczor donald, zaden inny!!!
    • donald_duck1 Ludziom się powoli oczy otwierają... 03.10.05, 11:58
      ...i przewaga Kaczora Donalda nad rodzimym Kaczorem topnieje z dnia na dzień.
      • anna-dark Re: Ludziom się powoli oczy otwierają... 03.10.05, 12:00
        Spójrzcie na otoczenie Donaldka - nie macie jakiegoś DEJA VU ???

donald_duck1 napisał:

> ...i przewaga Kaczora Donalda nad rodzimym Kaczorem topnieje z dnia na dzień.
        • taziuta Spójrzcie na otoczenie kaczorów, deja vu? :-) 03.10.05, 12:55
          Ciemna Aniu (że spolszczę twojego nika), a otoczeniu Kaczyńskich nie zauważasz
          żadnych ropuch, które budzą się po 4-letnim okresie hibernacji? :-)

anna-dark napisała:

> Spójrzcie na otoczenie Donaldka - nie macie jakiegoś DEJA VU ???
          >
          > donald_duck1 napisał:
          >
          > > ...i przewaga Kaczora Donalda nad rodzimym Kaczorem topnieje z dnia na dz
          > ień.
    • forum15 [...] 03.10.05, 12:13
    • generalf Fakt? Ten Fakt co robił z... 03.10.05, 12:15
      Kaczora wielkiego szeryfa Warszawki? Proponuję dowiedzieć się, jak brzmiało
      pytanie zadane ankietowanym, bo wtedy mogłoby to rzucić nowe światło na kolejną,
      moim zdaniem, manipulację tego szmatł... tabloidu. A poza tym nie głosujcie na
      AWS, tylko na Borowskiego.
      • golota20 Re: Fakt? Ten Fakt co robił z... 04.10.05, 01:37
        generalf napisał:

> Kaczora wielkiego szeryfa Warszawki? Proponuję dowiedzieć się, jak brzmiało
        > pytanie zadane ankietowanym, bo wtedy mogłoby to rzucić nowe światło na kolejną
        > ,
        > moim zdaniem, manipulację tego szmatł... tabloidu. A poza tym nie głosujcie na
        > AWS, tylko na Borowskiego.

borowka na prezia
        A borowski na Prezydenta

Tylko czy marek chce byc prezydentem Zwasnionej POLSKI.
        Oto jest pytanko??????
    • katolik_polski1 _____________NAUCZCIE TEGO TUSKA USMIECHU 03.10.05, 12:23
      Takiego ponuraka na prezydenta, zaden Polak czy Polka
      nie chce !Ten czlowiek nie potrafi sie rozluznic,ciagle
      spiety i pochmurny !
      Dlatego tez jego argumenty nie trafiaja do Polakow !
      • drzejms-buond Re: _____________NAUCZCIE TEGO TUSKA USMIECHU 03.10.05, 12:29
        ta, ...uśmiech to to co liczy się najbardziej w prezydenturze...

i wypraszam sobie słowo ŻADEN..
        się zaliczam do tego, pożalsięboże , narodu
        I KCEM DONALDA NA PREZYDENTA !!!!
      • minimum1 no to głosuj katoliku na protezę dentystyczną 03.10.05, 12:45
        tylko,żeby była ochrzczona !!
      • taziuta Katolik ma przerzuty, przy każdym temacie to samo 03.10.05, 12:52
        Kopiujesz samego siebie, baranku? :-)

katolik_polski1 napisał:

> Takiego ponuraka na prezydenta, zaden Polak czy Polka
        > nie chce !Ten czlowiek nie potrafi sie rozluznic,ciagle
        > spiety i pochmurny !
        > Dlatego tez jego argumenty nie trafiaja do Polakow !
    • a.gajewski1 Najwazniejsze ze Kaczynskiemu spada 03.10.05, 12:30
    • rach_ciach [...] 03.10.05, 13:17
      • veglie [...] 03.10.05, 13:21
      • uu1 [...] 03.10.05, 14:13
    • pk717 Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 13:34
      Myślę, ze jeśli frekwencja będzie w grancich 40 pr. to minimalnie wygra Kaczor
      jeśli będzie większa to wygra Tusk.Na razie chłopcy i ich partie zachowują się
      jak dzieci którym zabrano zabawki.Jeśli nie dojdzie do koalicji Pis-po to nie
      pomagą żadne programy wspierania w Polsce macierzyństwa, po prostu będzie tak
      beznadziejnie, że kupa ludzi stąd wyjedzie.W perspektywie największym wygranym
      będzie Samoobrona w przyszłych pewnie rychłych wyborach
      parlamentarnych,wyszystkim życzę smacznego lunchu i dobrego dnia, pozdrówka
    • basset Bzdurne sondaże 03.10.05, 14:00
      Po co nam wybory skoro wszystko decyduje się w sondażach ?! Takiej bzdury to nei widziałem od dawna - to nie walka na argumenty, programy czy osobowości ale na sobndaże. Jak któryś z kandydatów kichbnie to od razu powstaje sondaż czy mu poparcie spadło czy wzrosło....
      Proponuję zamiast wydawać pieniądze na wybory - niech wszystkie ośrodki zrobią sondaż kto został prezydentem i po zawodach - wyjdzie taniej i szybciej !!!
    • witomir SKREOWANE PRZEZ MEDIA ZERO PREZYDENTEM? 03.10.05, 14:52
      TUSK PODOBNIE JAK KWAŚNIEWSKI TO TAKA PLASTIKOWA, PUSTA LALECZKA KTÓRĄ ŁATWO
      MANIPULOWAĆ CZŁOWIEK KTÓRY NA PYTANIE CO LUBI NAJBARDZIE ROBIĆ ODPOWIADA: SPAĆ A
      Z ULUBIONYCH FILMÓW NAJBARDZIEJ CENI "KRÓLA LWA" MA BYĆ PREZYDENTEM KRAJU KTÓRY
      PRZEZ CAŁY WIEK BYŁ NAJWIĘKSZYM EUROPEJSKIM MOCARSTWEM?
      POMYŚLCIE...
      • minimum1 nie drzyj tak ryja... 03.10.05, 14:59
        nigdy nie rozmyślam nad komentarzami
        pisanymi wyłącznie wielkimi literami
        • witomir dzieki za cenne wskazówki 03.10.05, 16:42
          zostaną wzięte pod uwagę...
    • marqr Re: OBOP: 7 punktów przewagi Tuska 03.10.05, 14:58
      Dajmy wygrać Kaczorowi. Jeśli ludność chce kaczkę to nie można jej tego
      odmawiać. Z poparzonymi łapkami następnym razem użyją mozgu nad urną. A która
      to będzie kaczka (Donald czy Lechu) to już wszystko jedno.Tylko czemu musimy
      czekać ileś miesięcy czy lat?
    • rush99 Dlaczego wygra Kaczor 03.10.05, 15:09
      7% przewaga gwaratnuje Kaczorowi II turę.
      II Tura:
      Kaczyński zbierze głosy PiS (24%), LPR(10%), PSL(10%) i SO(10%)
      Już to mu daje razem 64%, a jeszcze zostaje z 10% oszołomstwa które nie weszło
      do sejmu.
      • r306 Hmmm 03.10.05, 15:34
        Obawiam sie juz od dluzszego czasu, ze ta "arytmetyka" jest wielce
        prawdopodobna...

PS
        Przepraszam purystow jezykowych za zbitke "prawdopodobna arytmetyka" :)
    • ert3 Więźniowie zagłosują na Tuska 03.10.05, 15:57
      Na ich miejscu też bym zagłosował.
      • r306 Re: Więźniowie zagłosują na Tuska 03.10.05, 16:04
        Jak sobie popatrzysz na elektorat PiSu pod wzgledem wyksztalcenia, to tez nie
        bedziesz mial powodu do dumy....
      • zhk Re: Więźniowie zagłosują na Tuska 03.10.05, 21:22
        Kaczor jest do dupy w rządzeniu. Boże broń przed Kaczyńskimi w czasie pracy i
        budowania. Może w psucu, partyzantce są dobrzy (choćnie sądzęby byli finezyjni
        w bohaterstwie), ale do roboty sięnie nadają.
    • almagus [...] 03.10.05, 16:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka