ypsilon.ypsi 04.10.05, 21:06 A w szczególności jego politykę zagraniczną, co za cios dla Kaczyńskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezapowiedziany tym gorzej dla Bartoszewskiego. 04.10.05, 22:16 tym poparciem udowadnia, ze nie dziala na korzysc Polski. jak mowi Lech Kaczynski: "- Przed Polską stoi alternatywa - Polski liberalnej i Polski solidarnej. Są to dwa odrębne programy, z których pierwszy to program Rzeczypospolitej dla bogaczy. To projekt, który jest mniej lub bardziej istotną korektą obecnego układu, to projekt, który my uznajemy za niebezpieczny. Drugi projekt - Polski solidarnej, która szuka swoich korzeni w wielkiej potrzebie wspólnoty, która moralnych początków szuka w Sierpniu' 80 roku - mówił Kaczyński. Na koniec zwrócił się wprost do Donalda Tuska: - Można w Polsce stwierdzić - do końca życia będę liberałem. Ja natomiast mogę powiedzieć, że do końca życia będę człowiekiem, który chce pomagać innym, człowiekiem, który walczy o Polskę niepodległą i sprawiedliwą. Do śmierci też będę katolikiem." Widac profesor Bartoszewski nie chce walczyc o Polske niepodlegla i sprawiedliwa. :) Pozdrowienia dla Pana Lecha Kaczynskiego. To jest tez powod dla ktorego uwazam, ze nie zasluguje Pan na prezydenture. Za oczernianie bezpodstawne innych. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: tym gorzej dla Bartoszewskiego. 04.10.05, 22:17 Słyszałem że popiera jego założenia polityki zagranicznej, a nie Tuska jako kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Niepotrzebnie zatrzymałeś się w pół drogi - czekam 04.10.05, 22:52 ...teraz aż wytłumaczysz ciemnemu ludowi, że wystąpienie Bartoszewskiego na konferencji Tuska należy rozumieć jako poparcie Kaczyńskiego ;D Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: tym gorzej dla Bartoszewskiego. 04.10.05, 22:22 Bartoszewski nie chce walczyc o Polske SOCJALISTYCZNA , taka wlasnie proponuja nam bracia K. Socjalistom tym nawet wierzacym dziekujemy !! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 04.10.05, 22:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Obaj bezkrytyczni germanofile. 04.10.05, 22:20 Pierwszego Niemcy zrobili profesorem, chociaż wykładając na KUL-u nie miał uprawnień do egzaminowania studentów. Drugiego Niemcy chcą zrobić prezydentem RP. Pewnie ze względu na jego powiązania rodzinne i określone oczekiwania związane z prezydenturą. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Toruńskie pierniczenie 04.10.05, 22:23 Raus, Rydzyk raus... Zatopimy Radio Maryja . Czy już masz takie hasełka na czole? Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Obaj bezkrytyczni germanofile. 04.10.05, 22:23 adalberto3 napisał: > Pierwszego Niemcy zrobili profesorem, chociaż wykładając na KUL-u nie miał > uprawnień do egzaminowania studentów. Drugiego Niemcy chcą zrobić prezydentem > RP. Pewnie ze względu na jego powiązania rodzinne i określone oczekiwania > związane z prezydenturą. Jasne, wszystkich którzy popierają Tuska należy natychmiast dyskredytować, nawet wtedy kiedy nie ma ku temu żadnych podstaw - pierwsze przykazanie wolontariusza PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Obaj bezkrytyczni germanofile. 04.10.05, 22:39 Nie jestem wolontariuszem PiS-u. Najchętniej widziałbym jako prezydenta prof. Giertycha. Obserwując poczynania Tuska na arenie międzynarodowej inaczej nie mogę reagować. Razi mnie bardzo jego otwarte poparcie przez polityków niemieckich. Za bardzo przypominają się relacje polsko-pruskie z XVIII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Człowiek klasy Bartoszewskiego nusiał poprzeć Tusk 04.10.05, 22:28 Nie wyobrażam sobie, żeby człowiek klasy Bartoszewskiego nawet przez chwilę zastanawiał się nad tym, żeby dać swoje poparcie Kaczyńskim. Nie byłby sobą, gdyby nie poparł Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Klasa Bartoszewskiego jest dokładnie ... 04.10.05, 22:43 .. taka sama jak Tuska. Polska racja stanu jest im obca. Obaj tłumacząc jakąś kwestię cierpią na wybitną tendencję do gmatwania problemu. Tylko, że Bartoszewski jest po 80-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 pytanie retoryczne 04.10.05, 22:51 Pytanie retoryczne. Czy może coś wiedzieć o klasie wtórny analfabeta, którego idolem jest Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Słuchaj analfabeto ! Prof. Giertych jest ... 04.10.05, 23:03 ..prawdziwym profesorem o uznanym autorytecie międzynarodowym w swojej dziedzinie. Redagował szereg czasopism zagranicznych. Tylko w głupawej Polsce może być niedoceniany. Pewnie oczekujecie kogoś kto publicznie zdejmie spodnie w TV. Bartoszewski stał się sławny dzięki poparciu niemiecko-żydowskiemu. Powinien się ograniczyć do głoszenia swoich historycznych doświadczeń. Natomiast jako minister skompromitował się. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiepolske Re: Słuchaj analfabeto ! Prof. Giertych jest ... 04.10.05, 23:34 Bartoszewski jest ok i to ze poparł Tuska utwierdza mnie w przekonaniu ze dobrze zrobie jak na niego zagłosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Słuchaj analfabeto ! Prof. Giertych jest ... 05.10.05, 10:53 adalberto3 napisał: > Natomiast jako minister skompromitował się. Możesz podać przykłady kompromitacji Bartoszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś