Dodaj do ulubionych

czy GORALENVOLK znów zagłosuje na Kaczyńskiego?

12.10.05, 14:35
Na podhalu wygrał kaczyński (wbrew logice, bo większość jest na swoim i
prowadzi nieźle prosperujące biznesy, ale za głosem radia maryja, bo to
bogobojny naród). Ciekawe, czy po numerze z Wermachtem odwrócą się od
Kaczora. Na podhalu to b. drażliwy temat, bo w odróżnieniu od ojca Tuska,
ielu górali świadomie współpracowało z Niemcami, czego do dzisiaj się wstydzą.
Obserwuj wątek
    • lucyperek2 Re: czy GORALENVOLK znów zagłosuje na Kaczyńskieg 12.10.05, 14:43
      Na podhalu to b. drażliwy temat, bo w odróżnieniu od ojca Tuska,
      > ielu górali świadomie współpracowało z Niemcami, czego do dzisiaj się wstydzą.

Nie gadaj, wcale nie tak znowu wielu. Jak tylko nadarzyła sie pierwsza okazja
      Krzeptowskiego zdrajce powieszono natychmiast. Piekna była akcja Bronka Czecha z
      odkręceniem śrub mocujacych swastykę na Mnichu tuz przed przyjazdem Hitlera. To
      jedynie Helmuty wymyśliły sobie cos takiego jak Goralenvolk bo ktos gdzies
      czegoś sie dogrzebał. To specyficzni Polacy, ale nie świnie. Niestety sporo z
      nich słucha szczekaczki z Torunia.
      • kropekuk Dogrzebal sie..SWASTYKI w ornamentyce karpackiej 12.10.05, 14:45
        I tyle:))))
        • lucyperek2 Re: Dogrzebal sie..SWASTYKI w ornamentyce karpack 12.10.05, 15:07
          Tak, ino że ona miała ramiona w druga stronę. Zresztą Helmuty kopiowały wiele
          symboli rzymskich.
          • kropekuk Swastyka oznacza po prostu znak sloneczny. 12.10.05, 15:12
            Jasne ze ta hitlerowska ma ramiona w druga strone, ale nie jest to regula.
    • mirek.zkanady 3 miliony szmat 12.10.05, 14:44
      Kilka tygodni temu Michalkiewicz opublikowal ciekawy artykul w "Najwyzszym
      Czasie". Okazuje sie, ze podczas wojny 3 miliony obywateli polskich podpisalo
      volksliste. U szczytu PRL-u (za Gierka) doPZPR tez nalezalo 3 miliony obywateli
      polskich. Michalkiewicz sie zastanawia czy to jakas "stala" socjologiczna"? Ja
      twierdze, ze 10% narodu to szmaty, ktorym powianym wiatrem oportunizmu wydaje
      sie, ze sa choragwiami.

Te 10% to byl elektorat, ktory po czesci przeszedl od Cimoszewicza do Tuska. A
      Prezydentem RP i tak zostanie dr Lech Kaczynski.
      • kropekuk Doktor od SOCJALISTYCZNYCH TRADE UNIONS, 12.10.05, 14:47
        dadajmy - zbyt rewolucyjny ow doktor za komuny nie byl:)))))))
        • mirek.zkanady Re: Doktor od SOCJALISTYCZNYCH TRADE UNIONS, 12.10.05, 14:49
          A ty?
          • kropekuk Od matryc transformatywnych autogenerowania 12.10.05, 15:08
            tekstu w jezykach slowianskich. Slowa nie rozumiesz - wiedzialem!!!
            • mirek.zkanady co robiles za komuny? 12.10.05, 15:12
              Nie odpowiedziales mi na pytanie. Zarzucasz Lechowi Kaczynskiemu, ze nie byl za
              komuny zbyt wojowniczy. Powtarzam wiec pytanie: a ty?
      • freemason Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 14:50
        Cóż, jak się siedzi w Kanadzie, to może polskiej rzeczywistości nie widać i
        trzeba nadrabiać Michalkiewiczem (dobrze, że nie Rydzykiem).

Czy zdajesz sobie sprawę, jak wyglądała niemiecka okupacja na terenach
        wcielonych do Rzeszy (Pomorze, Śląsk, Wielkopolska)? Czy słyszałeś, że 98%
        Ślązaków -w większości polskich patriotów - podpisało volkslistę? Czy wiadomo
        Ci, że zachęcał do tego sam rząd polski w Londynie?

PS. A chamskie uwagi na temat elektoratu Tuska możesz sobie darować. Najwięcej
        szumowin (tak, tak) jest niestety w tzw. Polonii amerykańskiej, za której
        ekscesy musimy się wstydzić przed całym światem (vide paranoik Moskal).
        • mirek.zkanady Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 14:57
          Tak sie sklada, ze mojej Babci 3-krotnie Niemcy proponowali podpisanie
          volkslisty (nasi przodkowie byli Noemcami), ale Babcia tego nie zrobila. Z
          hukiem ja za to wysiedlili z Poznania do GG - z 1 walizka i dwojka malych
          dzieci. Honor mozna zachowac, trzeba tylko chciec!

W Kanadzie mieszkam dopiero 13 lat. Przeszedlem wiec jeszcze w Kraju przez
          Solidarnosci i upadek komuny. Stad nie umniejszaj mi jesli chodzi o moje prawo
          do wypowiedzi na biezace sprawy krajowe. I od Polonii sie odwal - stad naprawde
          lepiej i wyrazniej widac co i jak zle sie w Polsce dzieje vide durny narod
          wybral Kwacha dwukrotnie. Wstyd i chanba !!!
          • mmkkll Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 15:05
            OK. Chodzi jedynie o to, że już wybrałeś.
          • freemason Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 15:07
            mirek.zkanady napisała:

> Tak sie sklada, ze mojej Babci 3-krotnie Niemcy proponowali podpisanie
            > volkslisty (nasi przodkowie byli Noemcami), ale Babcia tego nie zrobila. Z
            > hukiem ja za to wysiedlili z Poznania do GG - z 1 walizka i dwojka malych
            > dzieci. Honor mozna zachowac, trzeba tylko chciec!

W Kraju Warty była trochę inna sytuacja niż na Śląsku albo Kaszubach...
            >
            > W Kanadzie mieszkam dopiero 13 lat. Przeszedlem wiec jeszcze w Kraju przez
            > Solidarnosci i upadek komuny. Stad nie umniejszaj mi jesli chodzi o moje
            prawo
            > do wypowiedzi na biezace sprawy krajowe.

Przepraszam. Myślałem, że kanadyjskość jest ważnym składnikiem Twojej
            tożsamości, skoro piszesz "Mirek z Kanady". To tak jak byś się tam urodził i
            wychował. Ja mimo że jestem warszawiakiem nie piszę "freemason z Warszawy".

I od Polonii sie odwal - stad naprawde
            >
            > lepiej i wyrazniej widac co i jak zle sie w Polsce dzieje vide durny narod
            > wybral Kwacha dwukrotnie.

Cóż, być może Kwaśniewski (niedoskonały przecież ) był jednak lepszym
            kandydatem niż Wałęsa albo Krzaklewski?
            A Polonia przynosi często wstyd krajowi, spójrz np. na stosunki polsko-
            żydowskie w Ameryce albo stosunek litewskich Polaków do niepodległości Litwy,
            nie wiem czy pomoc przy wejściu do NATO równoważy te straty - tutaj pozostanę
            jednak przy swoim zdaniu

Wstyd i chanba !!!

Hańba powiadasz?
          • kropekuk Dales noge z Polski przy pierwszej okazji? 12.10.05, 15:10
            Nie ma jak "PRAWDZIWY PATRIOTYZM"
      • buraque Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 14:57
        szmantą jest tan który opuszcza kraj by pucować gary Brianowi Boytano za marne
        grosze
        • mirek.zkanady Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 15:02
          powiedzial co wiedzial. Ach, buractwo z krajan wychodzi (ksywka ci pausje na
          medal)...
          • buraque Re: 3 miliony szmat 12.10.05, 15:10
            mirek.zkanady napisała:

> powiedzial co wiedzial. Ach, buractwo z krajan wychodzi (ksywka ci pausje na
            > medal)...

tak tak mirku, widzisz nawet siedząc tam i liczac dolary w skarpecie tęsknisz
            za nami burakami, twoja obecność tutaj o tym świadczy

ja czekam tylko na taki czas aż tacy jak ty będą traktowani tak, jak na to
            zasłuzyli: odebraniem obywatelstwa polskiego
            • wartburg4 trochę skromności 12.10.05, 15:20
              A mnie śmieszy ten Mirek z Kanady, który o najnowszej historii Polski wie tyle,
              co kot napłakał. Widać przyzwyczaił się do roli wszystkowiedzącego w swoim
              środowisku i wydaje mu się, że jego sądy są niepodważalne. Trochę skromności,
              Mirku. Swoją niewiedzą ośmieszasz się tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka