Dodaj do ulubionych

Kurski broni się przed sądem partyjnym

13.10.05, 14:55
Cały ten PiS z Kaczyńskimi jest żałosny....
Obserwuj wątek
    • chomsky Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 14:59
      "Powiedział tylko, że "są to świadectwa samych zainteresowanych". Jak
      dodał, "za godzinę wszystko będzie wiadomo"."
      pewnie transkrypcja z seansu spirytystycznego z Adolfem H.
      • x3936012 a moja babka Myriam byla Zydowka. I co z tego? 13.10.05, 15:14
        (potem juz byla Maria).

dobrze ze Kaczynscy wyrzucili Kurskiego.

Dla jasnosci glosuje na Lecha. Bo ma program. A Tusk sie jedynie glupio
        usmiecha i wali frazesy.
        • mcel1 Re: a moja babka Myriam byla Zydowka. I co z teg 13.10.05, 15:45
          tym bardziej by się nie cieszyła gdyby dziadek był tym dziadkiem. Ja też tak
          głosuje
          • heiltusek I W TYM MOMENCIE ZAMIAST DOWODOW, GW ZBOBILA CIACH 13.10.05, 15:50
            • sojowa Założę się, że go nie wyrzucą z PIS bo się go boją 13.10.05, 16:46
              tyle miesięcy u nich był dopuszcany do tajemnic, że na pewno na zbierał tyle
              haków, że ma i Kaczyńskich, i Marcinkiewicza, i Dorna i Kamińskiego i Bielana i
              Ziobro etc. w kieszeni. goopi byli, że go wzieli a teraz są jego zakładnikami.
              P.S. Kurski zadzwonił dziś do radia i powiedział, że się pomylił bo to nie
              chodziło o dziadka a o stryjka (brata dziadka). a TV pokazała, że sam Tusk w
              jednej ze swoich książek napisał o tym stryjku. ale co to ma do prezydentury to
              ja nie wiem...
              • kropekuk A wlasnie, ze go wyrzucili na zbita chamska morde: 13.10.05, 18:29

• pogromca_mrowek Szkoda... Był taką prawdziwą wizytówką PiS 13.10.05, 18:42
                  Szkoda... Był taką prawdziwą wizytówką PiS.
                  Przed drugą turą warto sie zastanowić co Ci PiSda.
                  • miss.take Re: Szkoda... Był taką prawdziwą wizytówką PiS 13.10.05, 19:29
                    pogromca_mrowek napisał:

> Szkoda... Był taką prawdziwą wizytówką PiS.

Nie martw nic, pojdzie w ambasady.
                    • tomograf Kursk sam się zatopił 13.10.05, 20:51
                      Na ratunek było za późno. Choć TYCH marynarzy mi nie szkoda :)
                      • andrzej.marowski LUDZIE WERMAHT W RODZINIE TO EUROPEJSKOSC !!!!!!!! 14.10.05, 16:41
                        NIE WIEM O CO TYM POLACZKOM NA FORUM CHODZI !!:)
                        BRAT DZIADKA TUSSKA WERMAHTOWCEM !!!
                        OK !!
                        TO DOWOD NA OTWARTOSC
                        I EUROPEJSKIE KORZENIE TUSSKA !!
                        • andrzej.marowski Re: LUDZIE WERMAHT W RODZINIE TO EUROPEJSKOSC !!! 14.10.05, 16:42
                          andrzej.marowski napisał:

> NIE WIEM O CO TYM POLACZKOM NA FORUM CHODZI !!:)
                          > BRAT DZIADKA TUSSKA WERMAHTOWCEM !!!
                          > OK !!
                          > TO DOWOD NA OTWARTOSC
                          > I EUROPEJSKIE KORZENIE TUSSKA !!

CZY TO POLACZKOWSTWO TEGO NIE WIDZI ?
                    • fritz.fritz Samokastracyjna poprawnosc polityczna PiS jest 13.10.05, 20:56
                      idiotyzmem, jeszcze raz idiotyzmem i nic innego jak idiotyzmem.

Jak nalezy postepowac z wlasnym ludzmi PiS moze zobaczyc na przykladzie obromy

----
                      • miss.take Re: Samokastracyjna poprawnosc polityczna PiS je 13.10.05, 21:12
                        fritz.fritz napisał:

> idiotyzmem, jeszcze raz idiotyzmem i nic innego jak idiotyzmem.
                        > [skrot]
                        > Z taka banda k..sow przegrywa sie zawsze.
                        >
                        >
                        > Az sie niedobrze robi, jak sie patrzy na wasze oglupiale mordy.

O!!!! fritz sie nawraca!
                        Masz racje glosuj na Tuska! :)
                        • fritz.fritz Re: Samokastracyjna poprawnosc polityczna PiS je 13.10.05, 21:22
                          miss.take napisała:

> fritz.fritz napisał:
                          >
                          > > idiotyzmem, jeszcze raz idiotyzmem i nic innego jak idiotyzmem.
                          > > [skrot]
                          > > Z taka banda k..sow przegrywa sie zawsze.
                          > >
                          > >
                          > > Az sie niedobrze robi, jak sie patrzy na wasze oglupiale mordy.
                          >
                          > O!!!! fritz sie nawraca!
                          > Masz racje glosuj na Tuska! :)
                          >

Jestem cholernie wkurzony, ale nie tak, ze Polsce takie nieszczescie zyczyc
                          jakim bylby Tusk prezydent.

Dlatego wlasnie:

Glosowanie na Lecha jest jedyna mozliowscia dla kazdego myslacego Polaka, ktory
                          nie chce niemieckiego pacholka na prezydenta.

• mozart A ja niecierpie zhelveconych polaczkow 13.10.05, 21:33
                            Lepiej siedz sobie w tej Szwajcarii i nie zabieraj glosu
                          • kralik1 Re: Samokastracyjna poprawnosc polityczna PiS je 13.10.05, 21:42
                            kwa kwa kwa fritzu, glupota to czy obluda warta 3zl?
                            • pe1 Re: Samokastracyjna poprawnosc polityczna PiS je 13.10.05, 23:38
                              Folksdolcz frycuś jest po prostu fanem Kurskiego i nie może przeboleć klęski, ot co.
              • kapusta007 A wszystko z milosci do Polski,chlopaki,z milosci! 13.10.05, 19:29
                • miss.take Chciales napisac: z braku seksu?? 13.10.05, 19:30
                  Chlopak poscil za dlugo pograzony w kampanii.
              • ja9930 Re: Założę się, że go nie wyrzucą z PIS bo się go 13.10.05, 19:35
                Pomyśl trochę, może chodziło mu o poparcie i kasę Wermachtu?
              • kubecek wyrzucą z PIS 13.10.05, 21:02
                Mysle ze nie ma na nich zadnych hakow - bo PiS to nie SLD. W PiS sa moze troche
                dziwni, ale uczciwi. Wszyscy na ktorych moznaby miec haka - wylecieli.
                jihad.own.pl/
                • manonfire Re: wyrzucą z PIS 13.10.05, 22:38
                  kubecek napisała:

> Mysle ze nie ma na nich zadnych hakow - bo PiS to nie SLD. W PiS sa moze troche
                  >
                  > dziwni, ale uczciwi. Wszyscy na ktorych moznaby miec haka - wylecieli.
                  > jihad.own.pl/

Najuczciwszy jest Kaczyński. Przecież jako doktor prawa ma prawo nie
                  podporządkować się prawomocnemu wyrokowi Sądu (sprawa Kaczyński vs. Wałęsa).
                  Justice for all. Wyłączając ludzi ze świecznika. Jakbym ja nie podporządkował
                  się wyrokowi Sądu, to bym już dawno siedział. "I'm The Low" - said Judge Duck.
                  Nie oznacza to, że jestem wielkim fanem PO i Tuska. Ale to mniejsze zło niż
                  paranoik Kaczyński, który mówiąc językiem graczy RPG ma "zdolność specjalną -
                  widzenie zła". Widzi zło wszędzie. Przypomnę jeszcze jego genialny pomysł
                  likwidacji prostytucji w Warszawie. Jak świat światem prostytucja istniałą,
                  istnieje i będzie istnieć. Jest popyt - jest podaż. Ale moralny p. prezydent
                  wydał wojnę złu. Jak wielu w przeszłości. Gdy palono czarownice. Gdy w imię
                  Chrystusa i Mahometa mordowano niewinnych. Gdy w imię czystości rasy i dobra
                  ludzkości gazowano Żydów. Gdy w imię sprawiedliwości społecznej wysyłano ludzi
                  do Gułagów. I to wszystko dla naszego dobra...
              • verushka1 Re: Założę się, że go nie wyrzucą z PIS bo się go 14.10.05, 09:51
                > tyle miesięcy u nich był dopuszcany do tajemnic, że na pewno na zbierał tyle
                > haków, że ma i Kaczyńskich, i Marcinkiewicza, i Dorna i Kamińskiego i Bielana
                i
                >
                > Ziobro etc. w kieszeni. goopi byli, że go wzieli a teraz są jego zakładnikami.
                > P.S. Kurski zadzwonił dziś do radia i powiedział, że się pomylił bo to nie
                > chodziło o dziadka a o stryjka (brata dziadka). a TV pokazała, że sam Tusk w
                > jednej ze swoich książek napisał o tym stryjku. ale co to ma do prezydentury
                to
                >
                > ja nie wiem...

dokładnie. zreszta czy w naszej sytuacji - utzrymywanie dobrych stosunkow z
                sasiadami (dziadek w wermahcie mial sie odnosic do zbytniej proniemieckości
                kandydata po) - mozemy sobie pozwolic na polityke ignorowania niemiec? czy w
                ogole warto? zreszta zagranica juz sie boi ze kaczynski moze doprowadzic do
                zaostrzenia naszych stosunkow z rosja i niemcami - co na pewno nie wplynie zbyt
                dobrze na pozycje polski w ue
            • the.bill1 Re: I W TYM MOMENCIE ZAMIAST DOWODOW, GW ZBOBILA 13.10.05, 18:39
              O jakich dowodach mówisz?
            • lisle TAK PIS-DA WAM POPALIC JAK KURSKI ALE PO WYBORACH 13.10.05, 20:27
              no ale trudno wymagac zeby babcie rydzia mialy mozgi !? jakby mialy to by rydzio
              klepal biede a nie jezdzil maybachem
          • natazawa Pis juz zaszkodzil jak widac 13.10.05, 19:02
            ma program tak?wole ogladac parade gejow w wawce niz widziec i slyszec jak
            polskie sady zaczna oglaszac wyroki smierci.
            Wole Tuska "usmiechy" niz radykalizm i konserwatyzm Kaczynskiego. Wole
            Tuska "frazesy" niz Kaczynskiego zarzuty wobec Tuska, ktore osmieszaja PiS juz
            nie tylko w Polsce.
          • jackowa_kurska A mama Adama? Tego bojownika o prawdę? 14.10.05, 10:48
            Tak się Adam dzielnie bił, aż zaczął się jąkać. Ofiary poniósł, nie mając z
            tego nic. Profitów zero. Podobnie jak Wałęsa. "Gdybym wiedział, że Polacy nie
            będą korzystać z demokracji, to..." Te wszystkie jego ofiary, zero zysków. A tu
            nie wszyscy głosują po jego myśli. Taka klapa!
        • evald Re: a moja babka Myriam byla Zydowka. I co z teg 13.10.05, 16:37
          Tak, ma program zatopienia Polski oraz zadluzenia jej rocznie na dodatkowe 50
          mld PLN w stosunku do obecnego deficytu...
        • kralik1 Re: a moja babka Myriam byla Zydowka. I co z teg 13.10.05, 18:19
          x3936012 napisał:

> (potem juz byla Maria).
          >
          > dobrze ze Kaczynscy wyrzucili Kurskiego.
          >
          > Dla jasnosci glosuje na Lecha. Bo ma program. A Tusk sie jedynie glupio
          > usmiecha i wali frazesy.

To tak dla jasnosci, przytocz nam ten program, bo jakos nikt go jeszcze nie
          widzial ani nie slyszal, no chyba ze masz na mysli obietnice czy kielbase
          wyborcza Kaczynskiego?
          • x3936012 cytowac to mozna program PO "3x15%" 13.10.05, 18:34
            program PiS to kilkaset stron maczkiem ktore mozna sciagnac (jak ktos ma dosc
            czasu, papieru i atramentu w drukarce) z PiSowych stron internetowych
            • kralik1 Re: cytowac to mozna program PO "3x15%" 13.10.05, 18:38
              Ja sie nie pytam o stek bzdur, tylko o program gospodarczo polityczny ktory byl
              by mozliwy do zrealizowania, a takiego nikt nigdy nie widzila:)
              • x3936012 ja rozumiem ze mozesz pojac nie wiecej niz "3x15%" 13.10.05, 18:43
                czyli program PO skladajacy sie z 4 znakow, ale to nie powod zeby zaraz obrazac
                sie na rzeczywistosc.

To ze czegos nie rozumiesz, nie znaczy ze to jest bledne. Po prostu male
                Kubusie Puchatki maja maly rozumek i im bardziej mysla tym bardziej nie wiedza.

Ale nie martw sie, jak urosniesz to zrozumiesz

kralik1 napisał:

> Ja sie nie pytam o stek bzdur, tylko o program gospodarczo polityczny ktory
                byl by mozliwy do zrealizowania, a takiego nikt nigdy nie widzila:)

• kralik1 Re: ja rozumiem ze mozesz pojac nie wiecej niz "3 13.10.05, 19:06
                  x3936012 napisał:

> czyli program PO skladajacy sie z 4 znakow, ale to nie powod zeby zaraz
                  obrazac
                  >
                  > sie na rzeczywistosc.
                  >
                  > To ze czegos nie rozumiesz, nie znaczy ze to jest bledne. Po prostu male
                  > Kubusie Puchatki maja maly rozumek i im bardziej mysla tym bardziej nie
                  wiedza.
                  >
                  >
                  > Ale nie martw sie, jak urosniesz to zrozumiesz
                  >
                  > kralik1 napisał:
                  >
                  > > Ja sie nie pytam o stek bzdur, tylko o program gospodarczo polityczny kto
                  > ry
                  > byl by mozliwy do zrealizowania, a takiego nikt nigdy nie widzila:)

No masz racje, nie rozumie "programu PiSu" bo nie jestem w stanie pojac kto
                  niby mial by ten stek bzdur sfinansowac? a chodzi o jakies 40-50 mld. zl!

Wierze ze ze ty juz dorosles i zrozumiales, wiec podziel sie ze mna swoja
                  ogromna wiedza, chyba ze tylko lzesz za 3zl na godzine:)
                • kralik1 Re: ja rozumiem ze mozesz pojac nie wiecej niz "3 13.10.05, 19:18
                  No gdzie jestes inteligecie?
                  dlaczego nie odpowiadasz?
                • miss.take Re: ja rozumiem ze mozesz pojac nie wiecej niz "3 13.10.05, 19:44
                  x3936012 napisał:

> To ze czegos nie rozumiesz, nie znaczy ze to jest bledne.

Teee! Guru!
                  Objasnij i mi ten program PiS, pliiiiiz.
                  A jeszcze lepiej wskaz frajerow, ktorzy beda za to placic.

> Kubusie Puchatki maja maly rozumek i im bardziej mysla tym bardziej nie
                  > wiedza.

Chyba pomyliles Kubusia Puchatka z Sokratesem? To ten, co po dlugim
                  przemysliwaniu powiedzial "wiem, ze nic nie wiem"
                  Ja mam natomiast wrazenie, ze im bardziej PiS mowi o swoim programie, to tym
                  bardziej tego programu nie ma.
            • politologist Re: cytowac to mozna program PO "3x15%" 14.10.05, 01:39
              podaj linka to to kilkaset (ba! kilka tysięcy! ;) ) stron poczytam :)

chodziło Ci o te kilkadziesiąt stron pustych obietnic (bo nie popartych żadnymi
              ekonomicznymi przesłankami do ich spełnienia), banałów, truzimów i frazesów,
              opublikowanych przed wyborami do parlamentu??

Marcinkiewicz i PiS nie ma w tej chwili nawet pół pomysłu na sprawne rządzenie i
              gospodarowanie Polską przez najbliżesze pół roku, więc nie chrzań :))))))))))))))
            • rosenkrantz666 Program PiS 14.10.05, 13:29
              > program PiS to kilkaset stron maczkiem ktore mozna sciagnac (jak ktos ma dosc
              > czasu, papieru i atramentu w drukarce) z PiSowych stron internetowych

www.pis.org.pl/index_2.htm
              Z tym maczkiem, to duża przesada - czcionka chyba 14p., nie licząc stron, na
              których są tylko nagłówki, zdjęcie Lecha (albo Jarosława) itp.

Program na stronie 54 (ze 144) dochodzi do gospodarki, na 73 kończy. (Wcześniej
              - lustracja, dekomunizacja, sądy, prokuratura, policja, wojsko, polityka
              międzynarodowa).

I tu są hasła - a czasem nawet propozycje:
              1) Ulgi w CIT na tworzenie nowych miejsc pracy
              Ulgi = komplikacja prawa, tworząca pole do nadużyć i korupcji

2) Osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą
              Obniżenie PIT do 18% -> wolę (jako przykład takiego ludka) nawet podniesienie,
              ale uproszczenie. Jedyny naprawdę prosty model, to liniowy, bez ulg i kwoty
              zwolnionej. Nota bene, teraz 19% liniowy jest już taki właśnie.

3) Przyspieszona amortyzacja
              To jest - dla małych i średnich firm - bardzo (!!!!) dobry pomysł. Obecnie
              amortyzacja hamuje rozwój inwestycji w małych przedsiębiorstwach i de facto
              obniża wpływy z podatków. Sam nie myślałem, że program gosp. PiS będzie miał coś
              z sensem, ale ma.

4) Dwuletnie zwolnienie z uiszczania części składek na ZUS
              To jest środek zastępczy, i do tego źle pomyślany. ZUS należy radykalnie obniżyc
              poprzez takie zreformowanie ubezpieczeń społecznych, by wprowadzić każdy mógł
              wybrac sobie ubezpieczyciela. Problem z ZUS jest przede wszystkim taki, że
              strasznie zdziera, a mało daje. Ponadto dwuletnie zwolnienie z ZUS albo będzie
              się kończyć zwolnieniem z pracy po 2 latach, albo - w wypadku ustawowego zakazu
              zwolenianie - nikt nie zechce z niego skorzystać, by nie mieć potem
              nieusuwalnego pracownika.

5) Podnoszenie kwalifikacji pracowników

Być może słuszne, acz niekonkretne.

6) Ulga prorodzinna

Nie wszystkim ulgom. Podatki trzeba upraszczać, a nie dalej zapętlać wyjątki od
              wyjątków. Jak ktoś musi być prorodzinny przez dawanie kasy, niech będzie
              dotacja. Ale od podatków ręce precz.

7) Nie czas na podatek liniowy

Tu jest twierdzenie - moim zdaniem nieuprawnione - że podatek liniowy bardziej
              obciąża niżej zarabiających. Niekoniecznie.

Można (a) zwolnić z PIT renty, emerytury etc. w całości oraz (b) zwolnić z PIT /
              zwracać PIT osobom o dochodzie poniżej jakiegoś progu. Dzięki temu najubożsi
              mogą nie płacić PIT w ogóle, zaś reszta społeczeństwa będzie miała drastycznie
              uproszczony (zrozumiały, czytelny, egzekwowalny) system podatkowy. To byłby
              program korzystny naprawdę dla wszystkich.

8) Utrzymanie dwóch stawek podatkowych PIT

Generalnie - jako zwolennik podatku liniowego - jestem w stanie z tym żyć. Ale
              próg podatkowy musi być ustawniony tak, by wpadał w niego 1% (albo mniej)
              społeczeństwa. I by rozliczenie tego drugiego progu następowało wyłącznie raz do
              roku (aby utrzymać prostotę systemu). Oczywiście czysty podatek liniowy uważam
              za lepszy, ale niech tam....

9) Utrzymanie preferencyjnych składek VAT na żywność i leki

Nie! Najbardziej genialną częścią planu 3x15 jest zrównanie stawek na poziomie
              15%. Pozwala drastycznie uprościć nasze prawo podatkowe, a do tego per saldo
              doprowadzi do spadku cen netto wszystkiego, w tym leków i żywności. Z drugiej
              strony system podatku VAT będzie dzięki temu praktycznie nie do "oszukania" -
              nikt więcej sie z płącenia właściwej stawki VAT nie wykręci. Więc będzie (a)
              wszystko taniej (b) większa sciągalność VAT (c) mniej oszustw na VAT. A znacząca
              obniżka VAT ściągnie dużych inwestorów = pracę i kapitał.

10) likwidacja podatku giełdowego i od lokat bankowych, lub wprowadzenie ulg

Tylko nie ulgi. Te podatki nie odgrywają dużej roli w budżecie państwa. Należy
              je albo zlikwidować, albo doprowadzić do postaci możliwie prostej - np. może
              sobie być 15%, jako część PIT

11) Ustalenie maksymalnego deficytu budżetu

Słuszne, ale - juz poza programem - premier Marcinkiewicz mówił, że zamierza to
              zrobić nakłaniając UE do zgody na to, by polski deficyt był wyznaczany metodami
              kreatywnej księgowości......

12) Likwidacja agencji, funduszy i urzędów

Wszyscy sa za. Ja też.

13) Niższe stopy procentowe

Słuszne bardzo, ale to jest prerogatywa niezależnego banku centralnego.
              Tymczasem PiS chce oddać kontrolę politykom. Z programu zaś nie wynika w tej
              kwestii, niestety nic - same ogólniki...

14) Aprecjacja złotówki

Ręczne sterowanie kursem? Dziękuję. A serio, dlaczego mamy rękami rządu robić
              dobrze eksporterom, z drugiej strony narażając setki tysięcy ludzi, którzy
              wzięli kredyty hipoteczne denominowane w walutach, na bankructwo, oraz
              podwyższając koszty życia wszystkich tych, którzy kupują towary importowane (a
              często są to np. najtańsze towary spożywcze)!!! To ci dopiero solidarność. Kursy
              walut powinny wyznaczać rynki, a nie politycy.

15) Inwestycje dla rozwoju

"Będziemy stosować argument odpowiedniej polityki kursowej i słabszego
              złotego". No właśnie - panowie chcą manipulować z wyżyn polityki pieniędzmi w
              naszych kieszeniach. Precz!

16) System bankowy otwarty na przedsiębiorców

"Doprowadzimy do stworzenia specjalnej oferty
              kredytowej dla przedsiębiorców, którzy rozpoczynają działalność"

Banki tworza oferty dla swoich klientów. Jak biorą się za to politycy, to g....
              z tego wychodzi. Przykłady? Np. kredyt studencki (nikt go nie chce ani dawać ani
              brać).

Jednym słowem dyrdymały.

17) "Założenie firmy powinno być możliwe w 1 miejscu i trwać maksymalnie 3 dn"

Bez znaczenia. Ważne jest co się dzieje po założeniu firmy, a nie w trakcie.

18) Rynek kapitałowy inwestujący w polskie przedsiębiorstwa

A tu patrzcie - dalsze instytucje kontrolne i nadzorcze. I żadnych innych pomysłów.

I to jest de facto koniec - bo danej to juz tylko ogólniki zostały. Pisarczyk
              się zmęczył chyba.
        • vas-b Re: a moja babka Myriam byla Zydowka. I co z teg 14.10.05, 08:15
          Jaki wyrzucony? to to tylko przerwa do wyborow prezydenckich,zrobil swoje i po
          przerwie wroci.
      • idiotyzmy-kacze Szuja brnie dalej 13.10.05, 15:27
        Jacek Kurski = rewolucja moralna według PiS.
        • fritz.fritz Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 16:53
          Szef KL-D, Tusek nie mogl korupcji w Polsce poznac... Nic dziwnego, nie byla mu
          obca, widzi ja przedziesz codziennie przy goleniu, najnaturalniejsze rzecz w
          swiecie, wlasna twarz...

............... Korupcja ma twarz Tuska.............
          • sojowa I tu tez łżesz za pieniądze? 13.10.05, 17:20
            ten sam tekst wklejasz gdzie popadnie. daj se luz bo bitwa pod Kurskiem już
            przegrana, a razem rzadzić będą musieli.
            P.S. jak Kaczynski taki fajny to niech go sobie Warszawa zatrzyma. a nawet
            wybierze na nowa kadencje. nie bedzie korupcji, bedzie jeszcze bezpieczniej,
            może nawet kiedyś zbuduje jeszcze jedno muzeum (bo na mosty czy drogi chyba nie
            ma szans)
            • miss.take Re: I tu tez łżesz za pieniądze? 13.10.05, 19:46
              sojowa napisał:

> może nawet kiedyś zbuduje jeszcze jedno muzeum

Ja proponuje nazwe: Muzeum Powstania Przeciwko Lechowi Kaczynskiemu
              • fritz.fritz Re: I tu tez łżesz za pieniądze? 13.10.05, 21:03
                miss.take napisała:

> sojowa napisał:
                >
                > > może nawet kiedyś zbuduje jeszcze jedno muzeum
                >
                > Ja proponuje nazwe: Muzeum Powstania Przeciwko Lechowi Kaczynskiemu

Dowcip polega na tym, ze w czasie kiedy Kaczynscy w doslownym znaczeniu tego
                slowa ryzykowali glowa za wolna Polska, 99.5% doslownie srala ze strachu, ze
                moze podpasc. I nic dziwnego, ze srali w gacie ze strachu... mieli wszelkie
                powodu do tego.
                Ale niektorzy ludzie potrafili przelamac wlasny strach (Michnik nalezal do
                komuchow: byl synem marnotrawnym komunizmu, ktoremu nic sie naprawde nie mogla
                stac): Wlasnie bracia Kaczynscy.

Wszyscy, ktorzy teraz pyskuja, sa tak mlodzi, ze nie wiedza o czym mowia albo
                sa po prostu typami, ktorzy wtedy z zacisnieta d... nawet bali sie krzywa
                spojrzec w kierunku.. budynku partyjnego.
                • filut69 frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 13.10.05, 21:14
                  na tyle sprytnie że mają do tych brudnych celów kurskich diakonowów glapińskich
                  zaleskich a wydanie wyborczej propagandy za moje pieniądze to jest przestępstwo
                  i ten ch. kaczor mówi że nie wiedział tak samo jak nie wiedział o glapińskim
                  • fritz.fritz Re: frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 13.10.05, 21:34
                    Wez butelke dobrego, zimnego piwa,

Usiadz wygodnie i sprobuj sie wczuc w lata 70-te.

Ci ktorzy w latach 70-tych powstawali, mieli prawdziwy charakter. Oni musieli
                    przezwyciezyc strach, nie o siebie, tylko o najblizszych, o ojca, matke,
                    rodzine, ktorych komunisci mogli zgnoic jak chcieli.

Tylko jedna rzecz dawala ci ta odwage i sile:
                    Milosc do Ojczyzny i Wolnosci. I olbrzymi charakter, ktory pozwolil
                    przezwyciezyc im strach. Tych ludzi bylo niewiele, najwyzej setki.

Tych ludzi nie skorumpujesz zadnymi pieniedzmi. Do nich nalezeli Kaczynscy.

Napij sie piwa i zastanow.

To nie ma nic wspolnego z masowym ruchem, ktory zaczal sie pozniej, kiedy
                    wszyscy byli w Solidarnosci, a komunistyczni kaci stawali sie nagle ...
                    kombatantami Armii Krajowej.

Michnik nalezal do systemu, byl jego marnotrewnym dzieckiem. Michnikowi nigdy
                    nie grozilo nigdy niebezpieczenstwo, a jego rodzince, sedziom w rodzincy juz z
                    cala pewnoscia nic nie grozilo..

• kralik1 Re: frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 13.10.05, 21:52
                      A ty palancie gdzie wtedy byles?
                      Co ty oplacany dupku mozesz wiedziec o walce o wolnosc, jezeli nawet byles na
                      tyle dorosly, to jestem pewny ze taka sprzedajna szmata nie robila nic innego
                      jak tylko donosila na kolegow.
                      Teraz zeby zarobic 3zl na godzine ten smierdzacy gnojek bedzie pouczal innych,
                      jak to Kaczynscy o wolnosc walczyli!
                      Co za smierdzacy gnoj z ciebie fritzku.
                      • fritz.fritz Re: frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 13.10.05, 22:05
                        brawo kraliku, brawo kraliku

swietnie ilustrujesz problem dzisiejszego spoleczenstwa.

Jak widac podroz do przeszlosci wlasnie sie zaczela.

Kazda generacja musi sama sie uczyc, ale ze polska da sie tak szybko
                        do tego stopnia oglupic i zrobic w h... tak naprawde nie przypuszczalem.

A wiec nastepna generacjo, jestem ciekawy, jak bedziecie skomplec kiedy
                        bedziecie gnojeni.

Gratuluje, nie bedzie nudno.

• filut69 ja nie muszę się wczuwać w lata 70 14.10.05, 10:19
                          bo w kolejkach po masło stałem już w lecie 1968 tak że możesz stobie darować
                          ten mentorski ton. A kaczorów glapińskich diakonowach zaleskich
                          kurskich,kamińskich znam dobrze i opinię o nich mam jednoznaczną. A oni z
                          każdym dniem mnie w niej utwierdzają.
                      • pace1 Re: frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 13.10.05, 23:01
                        Fritz nie kandyduje na prezydenta, wiec dlaczego od razu obrzucanie gnojem
                        czlowieka ktory jedynie przedstawia swoj punkt widzenia...chyba ze odebrales to
                        jako bezposredni atak w swoja strone?

----------

Precz z prostactwem!

kralik1 napisał:

> A ty palancie gdzie wtedy byles?
                        > Co ty oplacany dupku mozesz wiedziec o walce o wolnosc, jezeli nawet byles na
                        > tyle dorosly, to jestem pewny ze taka sprzedajna szmata nie robila nic innego
                        > jak tylko donosila na kolegow.
                        > Teraz zeby zarobic 3zl na godzine ten smierdzacy gnojek bedzie pouczal
                        innych,
                        > jak to Kaczynscy o wolnosc walczyli!
                        > Co za smierdzacy gnoj z ciebie fritzku.
                    • politologist Re: frycu kaczory od 1990 kradną i mataczą 14.10.05, 01:45
                      zapodaj nam życiorysy Kaczyńskich, wg ciebie tak patryiotyczne, a tak naprwdę
                      bezbarwne w tamtych latach :)
                • miss.take Re: I tu tez łżesz za pieniądze? 13.10.05, 21:17
                  fritz.fritz napisał:

> Wszyscy, ktorzy teraz pyskuja, sa tak mlodzi, ze nie wiedza o czym mowia albo
                  > sa po prostu typami, ktorzy wtedy z zacisnieta d... nawet bali sie krzywa
                  > spojrzec w kierunku.. budynku partyjnego.

Ja sie nie balem, zakladalem, a wlasciwie reaktywowalem z kolegami w 1988 roku
                  NZS. A potem tworzylismy KL-D, wiec nie pisz mi, ze KL-D to byla banda zlodziei.

A piszac o powstami przeciwko L.K. mialem na mysli "milosc" warszawiakow do
                  Lecha K.
                  • fritz.fritz Re: I tu tez łżesz za pieniądze? 13.10.05, 21:38
                    miss.take napisała:

> fritz.fritz napisał:
                    >
                    > > Wszyscy, ktorzy teraz pyskuja, sa tak mlodzi, ze nie wiedza o czym mowia
                    > albo
                    > > sa po prostu typami, ktorzy wtedy z zacisnieta d... nawet bali sie krzywa
                    >
                    > > spojrzec w kierunku.. budynku partyjnego.
                    >
                    > Ja sie nie balem, zakladalem, a wlasciwie reaktywowalem z kolegami w 1988
                    roku

> NZS.

Rok 1988 to juz byla wrecz wolnosc. Tu nie ma zadnego porownania z latami 70-
                    tymi, z KORem. Wtedy to nawet niektorzy sparalizowani potrafili wspiac sie na
                    wysokie okno w lecznicy i ... wykoczyc.

A potem tworzylismy KL-D, wiec nie pisz mi, ze KL-D to byla banda zlodziei.

Czy jestes pewien, ze wiesz co zakladales?
                    Czy wiesz jak sie partia pozniej zmieniala?
                • politologist Re: I tu tez łżesz za pieniądze? 14.10.05, 01:43
                  Stary! nie rób z kaczyńskich bohaterów Solidarności bo pęknę ze
                  śmiechu!!!!!!!!!! to nawet nie trzeci szereg :))))))))))))))))))))
          • sfw Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 18:02
            Naprawde?!?!?!
          • xtrin Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 18:12
            No pięknie powiedziane, tyle że tak jakgdyby dowodów brak. Równie dobrze można
            pisać, ze Kaczyński jest transwestytą i wspólnie z bratem odstawiają drag queen
            show po nocnych klubach, albo że Ziobro tak naprawdę nazywa się Hans Kloss i
            jest niemieckim szpiegiem w polskiej polityce. Gadać można wszystko, ale gdy
            powtarza się usilnie coś nie przedstawiając cienia dowodu i co najwyżej
            posiłkując sie argumentacją w stylu "jak wszystkim wiadomo" to się wyłącznie
            ośmiesza samego siebie.
            • kralik1 Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 18:29
              xtrin napisała:

> No pięknie powiedziane, tyle że tak jakgdyby dowodów brak. Równie dobrze można
              > pisać, ze Kaczyński jest transwestytą i wspólnie z bratem odstawiają drag
              queen
              > show po nocnych klubach, albo że Ziobro tak naprawdę nazywa się Hans Kloss i
              > jest niemieckim szpiegiem w polskiej polityce. Gadać można wszystko, ale gdy
              > powtarza się usilnie coś nie przedstawiając cienia dowodu i co najwyżej
              > posiłkując sie argumentacją w stylu "jak wszystkim wiadomo" to się wyłącznie
              > ośmiesza samego siebie.

To prawda, ale w przypadku fritza jest troche inaczej, bo gosc jest oplacany
              przez PiS, znaczy to ze robi to za 3zl na godzine!
              trzeba byc nie wiem jaka meda zeby sprzedac sie za takie grosze:)
              • miss.take Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 19:48
                kralik1 napisał:

> To prawda, ale w przypadku fritza jest troche inaczej, bo gosc jest oplacany
                > przez PiS, znaczy to ze robi to za 3zl na godzine!
                > trzeba byc nie wiem jaka meda zeby sprzedac sie za takie grosze:)

Praca chalupnicza, kiedys pewnie skrecal dlugopisy, ale go chinska konkurencja
                wykonczyla. Teraz moze rozwijac interes bez obaw, bo chinczycy nie znaja
                polskiego.
              • pace1 Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 20:50
                heheh... Jezeli Fritz pracuje dla Pisu to ty jestes wyslannikiem gazety
                wybiurczej...
                i kolko sie zamyka...

Fritz jest chyba jedyna osoba na tym forum ktora ma obiektywna opinie na temat
                przebiegu wyborow. W dodatku jest takze jedyna osoba ktora wyrazajac swoja
                opinie takze ja uzasadnia.

Gratuluje Fritz wytrwalosci (mimo ciaglego kamieniowania milosnikow Tuska)!
                • filut69 fryc i obiektywizm buhahaha ale 3zł /godz???? 13.10.05, 21:18
                  to pis da tyle płaci? to jes tem solidaryzm? a ile dostają kaczorowe przydupasy
                  w warszawskim ratuszu? albo geldberg w wpt
                • fritz.fritz Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 22:40
                  Dziekuje :)
                  • piotr1705 Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 22:42
                    fritz.fritz napisał:

> Dziekuje :)

www.nocnazmiana.pl/images/zdjecia/klatki_086.jpg
          • kralik1 Re: Czy korupcja ma twarz? Tak, Twarz Tuska... 13.10.05, 18:26
            UWAGA!!!
            FRITZ JEST OPLACANY PRZEZ PIS! PLACA MU 3 ZL NA GODZINE, DLATEGO NIE BIERZCIE
            POWAZNIE ICH POSTOW!!!
            • fritz.fritz -------- Korupcja ma twarz Tuska --------- 13.10.05, 21:18
              Szef KL-D, Tusek nie mogl korupcji w Polsce poznac... Nic dziwnego, nie byla mu
              obca, widzi ja przedziesz codziennie przy goleniu, najnaturalniejsze rzecz w
              swiecie, wlasna twarz...

Maly dowodzik dla sceptykow, ze korupcja ma twarz Tuski:

W czasie pierwszej debaty publicznej Lech / Tusek zostali spytani o najslabsze
              punkty przeciwnika.
              Lech zarzucil Tuskowi za mala stabilnosc i dopasowywanie sie do panujacej opini
              politycznej.

Jako przyklad podal wlasnie stwierdzenia Tuska w latach 90-tych, kiedy w Polsce
              szalala doslownie korupcja, ze Tusk zaprzeczyl istnieniu korupcji w Polsce,
              stwierdzil ze jej nie ma, nie dostrzegl jej, nie zobaczyl...

Tust temu nie zaprzeczyl, a wiec potwierdzil prawdziwosc wypowiedzi.

Rozmowa cala jest w sprawozdaniu GW opublikowana, wlacznie z tym wyrywkiem,
              tam zreszat znalazlem ten prawdziwy rodzynek charakteru kandydata na prezydenta.

A wiec jeszcze raz:

------
              • pe1 Re: -------- Korupcja ma twarz Tuska --------- 13.10.05, 23:46
                no i gdzie ten dowód?

szumnie zapowiadasz jakiś dowód, a podspodem niezrozumiały bełkot.

daj se luz, frycuś, już lepiej wklejaj te przygotowane frazesy,
                bo improwizacja ci ewidentnie nie wychodzi.
              • politologist Re: -------- Korupcja ma twarz Tuska --------- 14.10.05, 01:50
                Debil chyba się nigdy nie zmęczy :)))
      • kropekuk Jest to od dawna znane z KSIAZKI SAMEGO TUSKA 13.10.05, 18:29
        Ktorys z jego przodkow byl faszysta i czul sie Niemcem, ale bynajmniej nie w
        prostej linii - normalka dla tych mieszanych terenow:))))
      • kurczeblade2 Kurski=rynsztok 14.10.05, 09:47
        Coz, miejmy nadzieje, ze to odwolanie nie jest tylko zagrywka polityczna. Takie
        typki jak Kurski sa najwiekszym zagrozeniem dla naszej demokracji. Ale musze
        przyznac, ze wspolczuje Kurskiemu, ze jest samym soba- to musi byc przykre
        doswiadczenie.

-------------------------------
        www.kurczeblade.pl
        • sasiad1 Panie Kurski 14.10.05, 15:37
          Prawda jest taka, że Pana wszyscy się boją. Jest Pan bardzo inteligentnym
          człowiekiem, który nie boi się powiedzieć prawdy. Szkoda, że poprzez
          manipulację tak łatwo zawładnąc umysłami Polaków...
          Miller, Kwaśniewski, Borowski, Michnik, Wałęsa, Tusk - oni tworzą doskonałą
          Koalicję Strachu, strachu przed prawdą... niewielu jest takich jak Pan... Ale
          wystarczy jeśli większość ograniczy się do głosowania na człowieka, który chce
          przewać tą zmowę milczenia
          Pozdrawiam
      • wawag Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 14.10.05, 09:57
        I tak juz mu nic nie pomoże. To ja dodam jeszcze jedna ciekawostkę z życia
        partyjnego "bulteriera": kiedy ów studiował prawo w Gdańsku, wykładowcą był też
        wtedy L.K.Jakos nieźle się dogadywali podczas zdawania egzaminów...Kurski miał
        metodę na zdawanie,żeby nie daj Boże nie przeuczyć się. Tak więc przychodził
        pod salę egzaminacyjną, zbierał informacje o zestawach pytań, po kilku dniach
        sam przychodził z przygotowaną kartką z zestawem pytań, wchodził na egzamin,
        np. do L.K., podrzucał swoja kartkę, która oczywiście wyciągał i zdawał
        śpiewająco...Ot,cwaniaczek...I tak chłopak kombinuje do dnia dzisiejszego,
        tylko coś mu ostatnio nie wyszło...
    • taki-i-owaki Żeby go tylko nie wyrzucili... On rozłoży PiS 13.10.05, 14:59
      On rozłoży PiS w pojedynkę... Zuch chłopak :-)
      • rosenkrantz666 Re: Żeby go tylko nie wyrzucili... On rozłoży PiS 13.10.05, 15:45
        taki-i-owaki napisał:
        > On rozłoży PiS w pojedynkę... Zuch chłopak :-)

Szkoea, że sie dopiero teraz zabrał za robotę. Ale lepiej późno, niż wcale.
        • ascasc Re: Żeby go tylko nie wyrzucili... On rozłoży PiS 13.10.05, 16:09
          > > On rozłoży PiS w pojedynkę... Zuch chłopak :-)
          >
          > Szkoea, że sie dopiero teraz zabrał za robotę. Ale lepiej późno, niż wcale.

No wlasnie - niepotrzebnie go wyrzucili, skuteczny jest.
          • sojowa NIE WYRZUCILI i nie wyrzuca bo sie go boja... 13.10.05, 17:32
            tyle miesięcy u nich był dopuszcany do tajemnic, że na pewno na zbierał tyle
            haków, że ma i Kaczyńskich, i Marcinkiewicza, i Dorna i Kamińskiego i Bielana i
            Ziobro etc. w kieszeni. goopi byli, że go wzieli a teraz są jego zakładnikami.
            • ascasc wyrzucili hehe :] 14.10.05, 09:00
      • tmkmk Re: nie rozłoży 13.10.05, 17:45
        nie rozlozy, kaczynscy wiedzieli po co kurskiego biora,
        on tez wiedzial i z roboty sie wywiazal,
        w nagrode dostal mandat poselski, a kwestia pozostania w pis
        jest tu drugozedna..
        • miss.take Re: nie rozłoży 13.10.05, 19:52
          tmkmk napisał:

> nie rozlozy, kaczynscy wiedzieli po co kurskiego biora,
          > on tez wiedzial i z roboty sie wywiazal,
          > w nagrode dostal mandat poselski, a kwestia pozostania w pis
          > jest tu drugozedna..

PiS to ludzie honoru!
          Oni na pewno beda zawsze glosowac, odwrotnie niz Kurski, zeby pokazac, ze sie z
          nim nie utozsamiaja a jego pogladami sie brzydza.
    • vitriolic Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 14:59
      podłość ewoluuje.... znajdziemy wśród - jeżeli nie przodków, to znajomych lub
      pociotków.
      • indianski Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:05
        Pewnie sasiad Tuska byl na saxach w niemczech (zbieral szparagi)
        • jasiuf Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:11
          indianski napisał:

> Pewnie sasiad Tuska byl na saxach w niemczech (zbieral szparagi)

Tusk pisał o tym w swojej książce.
          Zdaje się że chodzi o brata jednego z dziadków Tuska.

I nie ma w tym nic dziwnego. Takie czasy wtedy były
          • vapin Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:18
            Co to znaczy, że takie były czasy?
            • indianski Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:21
              zapytaj pani od biologii
              • vapin Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:21
                dziękuę za merytoryczną wypowiedź.
                • po_godzinach odpowiedź znajdziesz w podręcznikach historii 13.10.05, 15:22
                • indianski Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:23
                  Moze nie czytaj komiksow , to zrozumiesz .
                  • vapin Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:25
                    nie udawaj, że nie rozumiesz, że proszę Cię jedynie o wytłumaczenie mi, co
                    było w tamtych czasach, co kazałoby mi uznać, iż przynależność do Wermachtu nie
                    była niczym złym.
                    • jasiuf Upraszczasz 13.10.05, 15:35
                      vapin napisał:

> nie udawaj, że nie rozumiesz, że proszę Cię jedynie o wytłumaczenie mi, co
                      > było w tamtych czasach, co kazałoby mi uznać, iż przynależność do Wermachtu
                      > nie była niczym złym.

Czy sądzisz, że miliony niemców poparły Hitlera z powodu wrodzonej i
                      nieuleczalnej nikczemności ?

Wyjąwszy pare tysiecy zaprzańców, reszta uwierzyła w obietnice lepszej
                      przyszłości. Był kryzys, bezrobocie, bieda. I znalazł sie ktoś kto powiedział,
                      że wszystkiemu są winni żydzi i komunisci ale on "zdekomunizuje" i dokona
                      "lustracji". A jak już oczyści władze i biznes z ludzi o niewłaściwej
                      przeszłości to zapanuje szczęście i dobrobyt. I prości ludzie to kupili i go
                      poparli. A gdy się obudzili to już było za późno, bo zasada "kto nie z nami ten
                      przeciw nam" stała sie obowiązującym prawem.

Tak swoją drogą nie zauważasz pewnych podobieństw z dzisiejszą sytuacją ?
                      • vapin Re: Upraszczasz 13.10.05, 15:44
                        Po pierwsze, co do ostatniego pytania, to muszę przyznać, że jeżeli chodzi o
                        sytuację i ocenę przez część społeczeństwa perspektyw, to pomijając skalę,
                        rzeczywiście pewna zbieżność jest. Ale zasadnicza różnica polega na tym, że
                        Kaczyński nie napisał książki na miarę Mein Kampf.
                        A co do kwestii oceny moralnej wojny, to niestety nie może być tak, że uznamy,
                        że obie strony walczyły po słusznej stronie. To, że ktoś uwierzył w kłamstwo i
                        stał sie narzędziem szaleńca, nie zwalnia go z odpowiedzialności.

jasiuf napisała:

>
                        > Czy sądzisz, że miliony niemców poparły Hitlera z powodu wrodzonej i
                        > nieuleczalnej nikczemności ?
                        >
                        > Wyjąwszy pare tysiecy zaprzańców, reszta uwierzyła w obietnice lepszej
                        > przyszłości. Był kryzys, bezrobocie, bieda. I znalazł sie ktoś kto powiedział,
                        > że wszystkiemu są winni żydzi i komunisci ale on "zdekomunizuje" i dokona
                        > "lustracji". A jak już oczyści władze i biznes z ludzi o niewłaściwej
                        > przeszłości to zapanuje szczęście i dobrobyt. I prości ludzie to kupili i go
                        > poparli. A gdy się obudzili to już było za późno, bo zasada "kto nie z nami
                        ten
                        > przeciw nam" stała sie obowiązującym prawem.
                        >
                        > Tak swoją drogą nie zauważasz pewnych podobieństw z dzisiejszą sytuacją ?
                        • taziuta Kaczyński jeszcze zdąży napisać swoją biblię :-) 13.10.05, 16:12
                          Kaczyński się dopiero rozkręca, jeszcze zdąży napisać swoją biblię IV RP.

A co do kwestii patriotyzmu, to co sądzisz o udziale naszych wojsk w okupacji
                          Iraku? Bushowi Bóg kazał napaść na Irak i usunąć tyrana (dzisiejsza wersja, bo
                          wcześniej chciał nas uchronić przez BMR, której tam jednak nie znalazł :-( )
                          Czy nasi chłopcy tam służący to patrioci, czy coś całkiem innego? :-)

vapin napisał:

> Po pierwsze, co do ostatniego pytania, to muszę przyznać, że jeżeli chodzi o
                          > sytuację i ocenę przez część społeczeństwa perspektyw, to pomijając skalę,
                          > rzeczywiście pewna zbieżność jest. Ale zasadnicza różnica polega na tym, że
                          > Kaczyński nie napisał książki na miarę Mein Kampf.
                          > A co do kwestii oceny moralnej wojny, to niestety nie może być tak, że
                          > uznamy, że obie strony walczyły po słusznej stronie. To, że ktoś uwierzył w
                          > kłamstwo i stał sie narzędziem szaleńca, nie zwalnia go z odpowiedzialności.
                          • rosenkrantz666 Re: Kaczyński jeszcze zdąży napisać swoją biblię 14.10.05, 13:35
                            > Kaczyński się dopiero rozkręca, jeszcze zdąży napisać swoją biblię IV RP.

Eeee tam napisać. Znowu z kogoś zerżnia, jak Kodeks Etyki zerżnął....
                        • jasiuf Nie dogadamy się 13.10.05, 16:51
                          vapin napisał:

> A co do kwestii oceny moralnej wojny, to niestety nie może być tak, że uznamy,
                          > że obie strony walczyły po słusznej stronie. To, że ktoś uwierzył w kłamstwo i
                          > stał sie narzędziem szaleńca, nie zwalnia go z odpowiedzialności.

Wiesz... ty piszesz o stronach, a ja o ludziach :)
                    • konread Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:43
                      Chyba dla niektórych wermacht, ss, abwera lutwafe to jest samo:P
                    • vitriolic Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:07
                      Nie wiem czy nie była. Nie żyłem w tamtych czasach. Żyję tu i teraz i
                      interesuje mnie osoba Donalda Tuska. Jego dziadkowie, wujowie, stryjowie na
                      tyle na ile Pan Tusk zechce o tym mówić. Wiem, że nie zrozumiesz....
            • jasiuf Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:27
              vapin napisał:

> Co to znaczy, że takie były czasy?

To znaczy, że tak jak teraz tak i wtedy byli ludzie którzy chcieli aby ktoś
              (silny mąż stanu, przywódca) zrobił porządek z żydokomuną. Sporo ludzi wówczas
              uwierzyło fuhrerowi, tak jak teraz sporo ludzi wierzy Kaczyńskim czy Rydzykowi.

Wówczas też były ciężkie czasy (wysokie bezrobocie). A ponadto ryzykowało sie
              nie tylko utrate pracy ale wręcz własne życie.

Łatwo teraz ferować wyroki. Wówczas wybory nie były takie proste. Zwłaszcza na
              pograniczu.
            • kralik1 Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 18:39
              vapin napisał:

> Co to znaczy, że takie były czasy?

Poczytaj dziecino troche historii to nie bedziesz zadawal glupich pytan:)
            • gosik_p Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 19:43
              Zapytaj pani od historii, do kogo nalezalo Pomorze
        • vitriolic Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:09
          ma więc przechlapane..... i ja też. Nie zbierałem szparagów (to się chyba
          kopie...)ale też kapitalistom nabijałem kabzę(w USA). Znowu mam się tego
          wstydzić?
    • indianski Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:03
      --//--
      Dodał, że wyjaśni wszystko przed sądem, któremu przedstawi pewne dokumenty. Nie
      chciał mówić, jakie to dokumenty.
      --//--
      pewnie pozyczyl czarna teczke od tyminskiego .
      • mcel1 Re: raczej Ty spadaj 13.10.05, 15:49
        Albo zmień tekst bo ten już dawno stał się nudny
      • vitriolic Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:15
        gość jest wyraźnie znerwicowany. Plecie trzy po trzy i pogrąża się z minuty na
        minutę. To skutek braku zasad i elementarnej przyzwoitości. Jest nie do
        uratowania, ale nie z takich terminów (szamba) wyciągano delikwentów. Potem
        trochę śmierdzi, ale sie ma perfume coby śmierdziało mniej.
        • treborrr Jacek, miałeś rację!!! 14.10.05, 19:51
          Teraz to oni wszyscy powinni cię przepraszać!

Tusk: będę dążył do poznania prawdy w sprawie mojego dziadka

14.10.Warszawa (PAP) - Kandydat na prezydenta Donald Tusk
          powiedział w piątek PAP, że otrzymał informację o istnieniu
          dokumentu, z którego wynika, iż jesienią 1944 roku jego dziadek
          został wcielony do jednostki zapasowej niemieckiego wojska.
          Zaznaczył, że wcześniej o tym nie wiedział. Zapowiedział, że
          będzie dążył do wyjaśnienia tej sprawy.
          itd.
    • 1europejczyk teraz wiemy co znaczy dla JK "powazne zrodla" 13.10.05, 15:04
      kto go jeszcze chce sluchac ?
      to wlasnie teraz przydaloby sie slawetne "spieprzaj dziadu".
      PS
      Co nie znaczy, ze "Nocna zmiana" nie jest warta obejrzenia.
    • franziskanernonne Owczarek kolegi dziadka Tuska 13.10.05, 15:04
      Owczarek kolegi dziadka Tuska zapisal sie do Wehrmachtu! Taka jest prawda.

PiS zwyciezy ;)
      • vapin Re: Owczarek kolegi dziadka Tuska 13.10.05, 15:19
        z tego co słyszałem dziś w Trójce, to Kurski powiedział, że brat dziadka Tuska
        walczył przeciwko Polakom.
        • po_godzinach a do której ty, vapin, chodzisz klasy, co ? 13.10.05, 15:24
          • vapin Re: a do której ty, vapin, chodzisz klasy, co ? 13.10.05, 15:28
            Jeżeli zastanawiasz się nad stopniem skomplikowania swojej wypowiedzi, na tyle,
            żebym zrozumiał, to sie nie przejmuj, powinienem dac radę.
            • zzamiedzy Re: a do której ty, vapin, chodzisz klasy, co ? 13.10.05, 16:46
              Do cholery! Dlaczego nikt nie napisze, ze ludnosc polska mieszkajaca na
              terenach niemieckich przed wojna sila byla wcielana do armii niemieckiej. Za
              odmowe grozily przesladowania i obozy dla calej rodziny. Ten problen jeszcze
              bardziej wystepowal na Pomorzu i na Slasku. Mowil o tym Kutz. Albos "vapin"
              durny i brniesz w ciemnote albo prowokujesz. Zapytaj ksiedza Jankowskiego, on
              wie najlepiej jak to bylo.
              • krystin3 Re: a do której ty, vapin, chodzisz klasy, co ? 13.10.05, 19:25
                A JA ZNAM RODZINY NIEMIECKIE NA MAZURACH ,KTÓRE WALCZYŁY W CZASIE WOJNY Z
                HITLEROWCAMI I ŻYJĄ DO DZIŚ !!!( NAD JEZ.MAMRY - POTOMKOWIE NIEMIECKICH OSADNIKÓW )
              • gosik_p Re: a do której ty, vapin, chodzisz klasy, co ? 13.10.05, 19:49
                zzamiedzy napisał:

> Do cholery! Dlaczego nikt nie napisze, ze ludnosc polska mieszkajaca na
                > terenach niemieckich przed wojna sila byla wcielana do armii niemieckiej. Za
                > odmowe grozily przesladowania i obozy dla calej rodziny. Ten problen jeszcze
                > bardziej wystepowal na Pomorzu i na Slasku. Mowil o tym Kutz. Albos "vapin"
                > durny i brniesz w ciemnote albo prowokujesz. Zapytaj ksiedza Jankowskiego, on
                > wie najlepiej jak to bylo.

dziekuje ci zzamiedzy za konkretna wypowiedz... to samo dotyczy mojego Dziadka.
                Dostal wezwanie do wojska i nie mial nic do gadania. A mowi sie tylko o tm, ze
                ci ludzie byli w Wehrmachcie, ale nikt sie nawet nie zajaknal, ze wiekszosc z
                nich przy pierwszej lepszej okazji zdezerterowala do polskiej armii, tak jak moj
                Dzaidek do Andersa..
          • www.nasznocnik.pl Pewnie rzucił szkołę - uznał, że jest już... 13.10.05, 15:29
            ...wystarczająco mądry ;-)
        • pfg Re: Owczarek kolegi dziadka Tuska 13.10.05, 16:11
          vapin napisał:

> z tego co słyszałem dziś w Trójce, to Kurski powiedział, że brat dziadka
          Tuska
          > walczył przeciwko Polakom.

Takie były czasy, jak już ktoś napisał. Na pograniczach bardzo często bliscy
          krewni opowiadali się po przeciwnych stronach. Metropolita Szeptycki był
          przywódcą Cerkwi Unickiej i jednym z najwybitniejszych przywódców ukraińskich,
          a jego rodzony brat był polskim generałem. Ojciec Czesława Miłosza uznał się
          za Polaka a jego rodzony brat za Litwina. To są najbardziej znane przykłady,
          ale na pograniczu polsko-niemieckim też tak widać było: dziadek Tuska uznawał
          się za Polaka i trafił do obozu, brat dziadka uznawał się za Niemca i walczył
          z Polakami. Co z tego wynika dla obecnych wyborów? Nic zgoła. Co dla obecnych
          wyborów wynika z faktu, iż PiS usiłuje zrobić z tego argument? Bardzo wiele.
          • manonfire Re: Owczarek kolegi dziadka Tuska 13.10.05, 20:17
            pfg napisał:

> Co z tego wynika dla obecnych wyborów? Nic zgoła. Co dla obecnych
            > wyborów wynika z faktu, iż PiS usiłuje zrobić z tego argument? Bardzo wiele.
            Bardzo mądrze powiedziane. Dodam jeszcze od siebie, że Donald Tusk
            prawdopodobnie nie miał żadnego wpływu na decyzje swoich dziadków, pradziadków i
            prapra dziadków. Ale to już ustali Sejmowa Komisja Śledcza...
    • zib11 Wzgledność pojęć. 13.10.05, 15:07
      Nie twierdzę że pisie nie ma ludzi,których ktoś może uznać za żalosnych,zapewne
      pod pewnym względem żalośni sa tez kaczyńscy,jednak żal równiez patrzeć na
      pewnego wyjątkowo miernego lenia,ktory dla potrzeb GTW od kilku miesięcy gra
      rozsądnego męża stanu".To przeciez beztalencie,po i inne gangi mogły
      zaangazowac lepszego aktora,choćby nawet ostatecznie linde,czy pijaczka
      olbrychskiego-nawet podobny.
      • block-buster Zib-sledze twoje posty od roku-zawsze belkot i dno 13.10.05, 15:12
        Z tego wlasnie slyniesz,z belkotu.Powiedz cos sensownego,cos co jest
        interesujace.Ale zawsze tylko zolc,belkot i plucie...
        • zib11 Re: Zib-sledze twoje posty od roku-zawsze belkot 13.10.05, 15:31
          Jestem zaszczycony,dostalem własnego śledczego,bodajże z czerwonej,odchodzącej
          (a może też przychodzacej razem z tusekiem)ekipy.
          Powiem coś co Cię na pewno zainteresuje,interesuje to wszystkich
          popiakow,słuchaj - KASA
          • kralik1 Re: Zib-sledze twoje posty od roku-zawsze belkot 13.10.05, 19:16
            zib11 napisał:

> Jestem zaszczycony,dostalem własnego śledczego,bodajże z czerwonej,odchodzącej
            > (a może też przychodzacej razem z tusekiem)ekipy.
            > Powiem coś co Cię na pewno zainteresuje,interesuje to wszystkich
            > popiakow,słuchaj - KASA

Kasa???
            Masz na mysli 3 zl. na godzine ktora pisuarki wam placa za pisanie na forum?
            Jestescie tacy tani i glupi, wy pisuarki:)
          • manonfire Re: Zib-sledze twoje posty od roku-zawsze belkot 13.10.05, 20:21
            zib11 napisał:

> Jestem zaszczycony,dostalem własnego śledczego,bodajże z czerwonej,odchodzącej
            > (a może też przychodzacej razem z tusekiem)ekipy.
            > Powiem coś co Cię na pewno zainteresuje,interesuje to wszystkich
            > popiakow,słuchaj - KASA

A naturalnie PiS chce rządzić jedynie pro publico bono. Zbawcy narodu, psiekrwie...
            • zib11 Re: Zib-sledze twoje posty od roku-zawsze belkot 13.10.05, 20:49
              Nie buraczki,karliki i inni napaleni,pis też jest oczywiście łasy na kasę,jak
              kazda mafia,którą,nie wiadomo czemu zwie się partią polityczną.Przechodzi to
              wasze pojecie tępaki-tępi po wodzu tuseku-że ktoś może nie byc za pisem,po i
              żadną inną bandą,a trzy zlotę to ja płacę sprzątaczce,tylko nie za godzinę a za
              10-15 minut, tępaki z Popowa.
      • duck74 Gdzie tu logika Kurskiego? 14.10.05, 08:08
        W publikacji tej Tusk napisał, że brat jego dziadka ze strony matki służył w
        Wehrmachcie.

Kurski (...) zarzucił Tuskowi, że (...) nie przyznał się, że brat jego dziadka
        był w Wehrmachcie.
    • mrzagi01 Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:11
      Kurski zadzwonił dzisiaj do trójki w trakcie "za a nawet przeciw" i złożył
      żałosne wytłumaczenie, że sie pomylił, bo chodziło o dziadka stryjecznego.
      żenada na miarę radia Erewań.
      ...a tak wogóle, to chodzi o to że Tusk ma dziadka do orzechów (tak mówią na
      pomorzu) który pochodzi z kantyny wermachtu i tak trzeba od razu bez
      konfabulacji: TUSK KOLEKCJONUJE NAZISTOWSKIE PAMIĄTKI!
    • 1europejczyk sam fakt, ze atakuje Tuska nie bezposrednio tylko 13.10.05, 15:11
      przez wyciaganie domniemanych ulomnosci czlonkow rodziny i ma jeszcze do tego
      odwage sie w ten sposob bronic swiadczy, ze jest niczym wiecej tylko KANALIA
      a "blyskotliwe wzloty" w karierze JK swiadcza bardziej o oceniajacych niz o
      ocenianym.

• shamu Re: sam fakt, ze atakuje Tuska nie bezposrednio t 13.10.05, 15:27
        dziekuje za ten post. te uwagi; "inteligentny, blyskotliwy, strach miec go po
        przeciwnej stronie, czarny PR", ten artykul w Duzym Formacie - to wszystko
        slowa, ktore nie opisuja goscia do konca. A to przeciez DRAN i mam nadzieje, ze
        kariera J.K. skonczyla sie raz na zawsze.
        • manonfire a tak w ogóle do mam dość 13.10.05, 23:08
          Mam dośc kretynizmów wygłaszanych przez polityków. I Kaczyński i Tusk są siebie
          warci. Kto grzeje leniwy zad w ławach sejmowych od '89? Czy cokolwiek
          którykolwiek przez ten czas zrobił? Cały czas było tylko zwalanie nainnych na
          komunistów, komuniści na antykomunistów. I w koło to samo. I znów będzie tak
          samo. "Nic nie można było zrobić, bo poprzedni rząd..." Ileż można tego słuchać?
          Wszyscy politycy chćą zbawiać naród. Ale zapominają, że ten naród składa się z
          takich ludzi jak ja i wy wszyscy. Tak naprawdę co mnie obchodzi produkt krajowy
          brutto, który właśnie zwiększył się o 2 punkty procentowe, co jest oczywiście
          skutkiem działaniarządu. A mój ojciec, schorowany staruszek, żołnież 39 roku,
          który pracował do emerytury musi znosić upokorzenia w szpitalu, gdzie należy mu
          się godziwa opieka za ten podatek, co to go przez 50 lat pchał w ZUS. Gdy to
          zobaczyłem, myślałem, że ciśnienie mojej złości wywali w tym szpitalu krater jak
          po upadku meteorytu Tunguskiego. ZUS mnie targa na wyjaśnione dawno wyjaśnienia,
          urząd skarbowy to samo. Ikażden z nich, co tu rządzili twierdził, że teraz to
          już nic nie można słowami mojego Przyjaciela "Nie, bo nie i ch.." Dobrze że
          jestem psychoterapeutą. Jaoś sobie z tym bólem poradzę. Aaaa, mam was dość.
    • un1 Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:12
      Mąż Kurskiej ma na imię Pomyłka.
    • droch Kwity Kurskiego 13.10.05, 15:13
      Brat kolegi Tuska ze szkolnej ławy miał w 1997 roku przez 2 tygodnie owczarka
      _niemieckiego_ sąsiadki...
      • doktorhabilitowany.1 Żółte papiery? jak Ujazdowski? 13.10.05, 19:29

• gniewek.113 I tym sposobem bliźniaki przegrały "szlema" :) 13.10.05, 15:14
      O jedną podłość za daleko PiSiorki..
    • rafek00 Kurski jest tak zenujący jak PiS 13.10.05, 15:16
      Kurski to cham i ma czelnosc jeszcze spekulowac ?? zenujące jak PiS
      • mike56 Re: Kurski jest tak zenujący jak PiS 13.10.05, 15:29
        rafek00 napisał:
        > Kurski to cham i ma czelnosc jeszcze spekulowac ?? zenujące jak PiS
    • keller1 Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 15:23
      kaiko84 napisał:

> Cały ten PiS z Kaczyńskimi jest żałosny....

> rzucić hasło i spieprzyć,żałosne!
    • fryderyk.moreau podoba mi się zachowanie Kurskiego 13.10.05, 15:24
      Fajnie że znowu wypłynął, bo sprawa zdążyła już trochę przycichnąć.
    • smok5 Jacek trzymaj się! 13.10.05, 15:27
      Obraził się towarzystwo na jacusia. A jak miodowicz dzieki spreparowanym
      papierom rozjeżdżał cimorrĘ to było O.K.. A o Kurskiego Jacusia się nie
      martwię. Da sobie radę. Ale biedni ci, którzy mu weszli w drogę,
      • jed67 Brzytwy. 13.10.05, 15:34
      • minimum1 złapią za rękę - mów,że to nie twoja ręka... 13.10.05, 15:50
      • chris12 Mam nadzieję, że kariera Jacusia dobiega końca. 13.10.05, 16:49
        Poprośmy o. dyrektora o modlitwę.
    • polska444 Super! Jest Kurski, po którym można pojechać, 13.10.05, 15:37
      żeby dokopać Kaczyńskiemu.
      Ale ta wyborcza kampania wyborczej gazety najbardziej zaszkodzi jej samej, bo
      obnaża prymitywizm środków i totalny brak profesjonalizmu dziennikarskiego.
      Czytelnicy to zapamiętają. Inwestorzy giełdowi, też (Agora).
    • marych Nie o dziadka tylko o babcię 13.10.05, 15:43
      nie w wermachcie tylko w polskim wojsku,
      nie służył tylko sie wymigał,
      i nie powiedział tego Kurski tylko Kowalski.

tylko to wy dziennikarze wszystko pokreciliscie, bo tow. Kurski chciał
      powiedziec zupełnie cos innego.

Tak własnie będa wygladały rządy kaczorów.
      I nie rządy tylko nierządy.
      • vapin Re: Nie o dziadka tylko o babcię 13.10.05, 15:48
        nie rozumiem dlaczego przekładasz zachowanie Kurskiego na cały pis, twierdząc,
        że takie standardy będą rządziły ich polityką.
        Jedyny błąd - przyznam ze duzy - polegał na tym, że uwierzyli Kurskiemu i dali
        mu szansę. Pomylili się, ale chyba wyciągneli wnioski.
        • chateau Re: Nie o dziadka tylko o babcię 13.10.05, 16:09
          "My jako przedstawiciele PiS-u nie pomylimy się twierdząc, że przemawiamy w
          imieniu całej partii ustami jej przedstawicieli. Żałujemy bardzo, że
          zawierzyliśmy naszą kampanię wyborczą i kampanię prezydencką panu Jackowi
          Kurskiemu, który okazał się osobą pozbawioną zasad moralnych. Kampania była do
          tej pory skuteczna i to nas zmyliło. Jednak w chwili, gdy pan Kurski przegiął i
          naszemu kandydatowi na prezydenta zajrzała śmierć w oczy myśmy na oczy
          przejrzeli i zobaczyliśmy bezeceństwo Jacka Kurskiego w całej okazałości. Wybacz
          nam elektoracie"
        • az100 Re: Nie o dziadka tylko o babcię 13.10.05, 18:11
          vapin napisał:

> Jedyny błąd - przyznam ze duzy - polegał na tym, że uwierzyli Kurskiemu i
          dali
          > mu szansę. Pomylili się, ale chyba wyciągneli wnioski.

Hola, hola!
          Co w takim razie znaczyły słowa LK, że woli miec takiego s..syna u siebie a nie
          przeciw sobie?
    • parkometr A POLONIA popiera... na www.usopal.com 13.10.05, 15:53
    • parkometr TUSK=Tymczasowo Ukryty Salon Kłamc-UW...... 13.10.05, 15:54
    • homo.europeus "Chodziło nie o dziadka kandydata" 13.10.05, 15:58
      "...chodziło nie o dziadka kandydata, ale o "osobę blisko związaną z Donaldem
      Tuskiem".

A ta osoba byl szwagier kuzyna ciotki matki.

Kurski do budy!
    • veglie Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:18
      Nie jestem fanem PiS ale doceniam reakcje na obrzydliwe postępowanie
      Kurskiego.Wiem też że podobnej reakcji nie doczekam się w PO na równie wstrętne
      postępowanie płk Miodowicza i pani Hanny.Zasady to nic nie znaczący slogan
      p.Donalda!!!!
      • opt ZASADĄ JEST BRAK ZASAD,CZYLI FESTIWAL ŁGARSTW 13.10.05, 16:30
        Nie mogą napawać żadną nadzieją politycy,dla których zasadą jest brak zasad.Na
        tym tle Cimoszewicz okazał się wyjątkowo prawy,chociaż nie z prawicy.
      • bryt.bryt Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:46
        veglie napisał:

> Nie jestem fanem PiS ale doceniam reakcje na obrzydliwe postępowanie
        > Kurskiego.Wiem też że podobnej reakcji nie doczekam się w PO na równie
        wstrętne
        > postępowanie płk Miodowicza i pani Hanny.Zasady to nic nie znaczący slogan
        > p.Donalda!!!!

Stosujesz osobliwe standardy moralne, jesli twierdzisz, ze sprawy sa "rownie
        wstretne". Przy okazji warto pamietac, ze Miodowicz jak na razie zostal co
        najwyzej pomowiony o inspirowanie Jaruckiej, a Gronkiewicz-Waltz mowila prawde.
    • jola_dywity Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:34
      Andrzej by z nim od razu zrobil porzadek!
      NIE wszystkim tym ktorzy lamia prawo!!!
      NIE dla wszystkich tych ktorzy oczerniaja publicznei innych bez uzasadnienia!!!
      NIE dla czernej kampanii wyborczej!!!
      NIE dla klamczuchow!!!
      Tylko Samoobrona ma odpwiedz godna naszego kraju i bialo czerwonej flagi!!!
      • veglie Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:47
        jola_dywity napisała:

> Andrzej by z nim od razu zrobil porzadek!
        > NIE wszystkim tym ktorzy lamia prawo!!!
        > NIE dla wszystkich tych ktorzy oczerniaja publicznei innych bez uzasadnienia!!!
        > NIE dla czernej kampanii wyborczej!!!
        > NIE dla klamczuchow!!!
        > Tylko Samoobrona ma odpwiedz godna naszego kraju i bialo czerwonej flagi!!!
        Znowu bizon ryknął!!!!
        • orion_kr > Znowu bizon ryknął!!!! 13.10.05, 18:56
          > Znowu bizon ryknął!!!!

Raczej pierdnął :)
      • taziuta Jolu, przecież Andrzej chce przyjąć Kurskiego! 13.10.05, 16:47
        Lepper deklaruje, że chętnie przyjmie Kurskiego do swojej bandy. Jeno trzeba
        odczekać kilka miesięcy (czy może dni, do zakończenia kampanii?).
        Będziesz miała nowego kolegę partyjnego, to się na niego nie wydziwiaj :-)

jola_dywity napisała:

> Andrzej by z nim od razu zrobil porzadek!
        > NIE wszystkim tym ktorzy lamia prawo!!!
        > NIE dla wszystkich tych ktorzy oczerniaja publicznei innych bez
        > uzasadnienia!!!
        > NIE dla czernej kampanii wyborczej!!!
        > NIE dla klamczuchow!!!
        > Tylko Samoobrona ma odpwiedz godna naszego kraju i bialo czerwonej flagi!!!
      • zzamiedzy Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:49
        Zamknij morde, jola z dywit. Zacznij jezdzic do Olsztyna prosta droga, a nie
        skrecaj przed Lyna, zeby bylo kolo cmentarza.
    • shoovar Re: Kurski broni się przed sądem partyjnym 13.10.05, 16:40
      kurski to jest zalosny kundel a nie bulterier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka