Dodaj do ulubionych

Tusk załatwił pracę

15.10.05, 07:51
Jak to pieknie musialo wygladac w tej Lodzi.
Pan bezrobotny Jan,szuka pracy ,twierdzi iz oferta dla spawacza jest
nieaktualna
a przyszly Prezydent " fokos- pokus" i oferta jak najbardziej do wziecia.
Jak to wszystko pieknie brzmi. Pan bezrobotny Jan juz ma prace.
Gazetko prosimy o wiecej,podobnych przykladow.
Obserwuj wątek
    • zazb1 Re: ...taki LUDZKI Pan .... ! 15.10.05, 08:49

uśmiać się można
      • goldenwomen Re: ...taki LUDZKI Pan .... ! 15.10.05, 08:50
        jednak chyba ....kłamał! on to lubi więc bierzmy poprawke na tego typu ładne
        gesty Tuska :)
        • antyzdrajca Niezły z niego liberał 15.10.05, 15:19
          "należy dążyć do tego, żeby prywatne szkoły też były bezpłatne" - jeszcze
          niedawno mówił że wszystkie mają być płatne nawet te państwowe - widocznie
          specjaliści od PR na dziś wymyślili mu nowe poglądy. Ciekawe jakie wymyślą na
          jutro?
          Swoją drogą rzeczywiście piękna gospodarska wizyta.
          I jaka wspaniała historia: "Potem Tusk zwiedził urząd pracy. Towarzyszyli mu
          bezrobotni. - Od pół roku szukam oferty i nic dla mnie nie ma - skarżył się pan
          Jan. Tusk zapytał go o kwalifikacje. - Jestem spawaczem - odparł.

Kandydat na prezydenta podszedł do tablicy z ofertami i wyciągnął propozycję
          pracy dla spawacza. Pan Janek kręcił nosem, że oferta na pewno nieaktualna.
          Natychmiast z urzędu zadzwoniono do pracodawcy. Okazało się, że jest aktualna. -
          Można powiedzieć, że kandydat na prezydenta już załatwił pracę. Przynajmniej
          temu panu - śmiała się dziewczyna, która przyszła zarejestrować się w
          urzędzie."
          Prawie równie piękna jak ta: "Lenin zwrócił się do chłopca: — Podaj mi rączkę!
          Pójdziemy na mały spacer. Wziął chłopca za rękę i wyszli razem na ulicę.
          Podeszli do sklepu z zabawkami. I weszli do środka. W sklepie Lenin powiedział
          do niego: — Czy chcesz, żebym ci kupił tę łódeczkę? A była to piękna mała
          łódeczka z żaglem. Można go było podnosić i opuszczać. Obok żagla stał mały
          marynarzyk. Prócz tego w łódce znajdowały się ławeczki, mały ster i
          chorągiewka. To była niezwykle interesująca zabawka! Chłopczyk ucieszył się
          bardzo. I Lenin kupił mu tę zabawkę."
          Brawo!!! Gazeta jesteście coraz lepsi.
          • sierzant_nowak Re: Niezły z niego liberał 15.10.05, 15:30
            > "należy dążyć do tego, żeby prywatne szkoły też były bezpłatne"

a przeszlo Ci przez mysl, ze to chodzi o fundusze stypendialne? Bo oczywiste jest, ze firma prywatna prowadzaca szkole musi zarobic. Tylko ze zaplacic moze panstwo za tych, ktorych NAPRAWDE nie stac. A nie tak jak teraz, ze placi w 80% za ludzi ktorych na placenie byloby stac...
            • antyzdrajca Re: Niezły z niego liberał 15.10.05, 15:56
              Szkoda że Tuskowi nie przeszło to przez gardło. Sformułowanie (Tuska czy też
              Gazety) "należy dążyć do tego, żeby prywatne szkoły też były bezpłatne"
              niekoniecznie oznacza fundusze stypendialne, może również oznaczać że państwo
              będzie np. opłacac studia wszystkim nie tylko tym "którzy naprawdę" potrzebują,
              również na prywatnych uczelniach. Jeżeli Tusk (bądź Gazeta) miał na myśli
              fundusze stypendialne to mógł powiedzieć to wprost. Ale to mu jakoś nie
              wychodzi. Widocznie eksperci od PR są przeciwni.
              >A nie tak jak teraz, ze placi w 80% z
              > a ludzi ktorych na placenie byloby stac...
              skąd masz te dane?
              PS Ciekawi mnie jak ty, zapewne "wykształcony wyborca Platformy", oceniasz
              propagandę GW?
              • jolka.na.barierze CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA)) 21.10.05, 12:06
                CHCESZ SCHUDNĄĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
                POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
            • mrrek a może ta oferta sie znalazła bo Kaczor 16.10.05, 09:24
              rozpoczął swój program pomocy przedsiebiorcom? Nie tak? A Task spija smietankę,
              liberał jeden?
              • tosza13 Re: a może ta oferta sie znalazła bo Kaczor 16.10.05, 18:24
                platne-studia-platforma.w.interia.pl/
          • anna.rowicka TUSK ZAŁATW PRACĘ MILLEROWI I KWACHOWI !!!!!!!!!!! 15.10.05, 17:08
            NO DONALD !
            PRZECIEZ
            PRZYJACIÓŁ POZNAJEMY W BIEDZIE !
          • x-y-z Re: Niezły z niego liberał 16.10.05, 11:58
            Przykład z panem Jankiem, jak za czasów socjalizmu w Polsce.
            Wtedy też w TV wszystko było możliwe.
          • jasiuf Liberalny może być rząd 16.10.05, 17:44
            antyzdrajca napisał:

> "należy dążyć do tego, żeby prywatne szkoły też były bezpłatne" - jeszcze
            > niedawno mówił że wszystkie mają być płatne nawet te państwowe - widocznie
            > specjaliści od PR na dziś wymyślili mu nowe poglądy. Ciekawe jakie wymyślą na
            > jutro?

Prezydent raczej nie powinien mieć zbyt radykalnych poglądów. Zapewne stąd ta wolta.
            I nie ma sie co dziwić - w obecnej sytuacji liberalny przeydent musiałby ciągle
            wetowac ustawy parlamentu socjalistycznego w 70%. A to by oznaczało ciągłą wojnę
            na górze czego raczej dla własnego dobra nie powinniśmy sobie życzyć.

Marzenia o liberalnej Polsce zostały pogrzebane w czasie wyborów parlamentarnych.

> Swoją drogą rzeczywiście piękna gospodarska wizyta.

To faktycznie brzmi nieprawdopodobnie.
            Jeśli było ustawione to było to grubymi nićmi szyte
            Jeśli wyszło przypadkiem to wyszło naiwnie i głupio :)
            • antyzdrajca Re: Liberalny może być rząd 17.10.05, 16:50
              No ale teraz stał się radykalnym socjalistą i populistą. Wszystko za darmo. I
              do tego jaki patriota i katolik. Nawet ślub kościelny wziął na 2 tygodnie przed
              wyborami. A jeszcze jakiś czas temu pisał że "Polskość to nienormalność". Nie
              chodzi o to aby poglądy prezydenta były radykalne ale żeby w ogóle jakieś były.
              A tak ZASADY zmieniają się z dnia na dzień. Wedle życzeń specjalistów od PR.
    • 18261826www Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidmorsa 15.10.05, 09:00
      Z nierobstwa,prozniactwa pomieszalo im sie we lbach(glow nie maja)
      Tylko praca moze ich uratowac!
      • gorby spawacz nie moze znalezc pracy w Lodzi ?! 15.10.05, 10:04
        On chyba nie chce jej znalezc albo jest zlym spawaczem i nikt go nie chce. Poza
        tym ten wspaniale wyposazony Urzad Pracy moglby prowadzic rejestry ofert i
        zapotrzebowan na prace wg zawodow oraz informowac natychmiast bezrobotnych o
        propozycjach.To kosztowaloby z pewnoscia o wiele mniej niz prywatne rozmowy
        telefoniczne urzednikow za panstwowe pieniadze.
      • davidmors Tusk załatwia bezrobocie przez dwie kadencje ! 15.10.05, 11:10
        Nie wszyscy to zauważyli, że liberałowie razem z marszałkiem Tuskiem doprowadzili
        do bardzo niekorzystnych dla pracowników ograniczeń w kodeksie pracy.
        Pracownik został pozbawiony elementarnych praw.
        Owocem działań liberałów są tak zwane Agencje Pracy Tymczasowej, które powinny
        nazywać się Agencjami Pomiatania Ludźmi.
        - - -
        Aby przybliżyć wszystkim jak to działa, zamieszczam krótką nowelę:
        " Dyrektor dużego zakładu, tow.Szmaciak, telefonuje do swojego szwagra.
        Szwagier zakładaj Agencję Pracy Tymczasowej. Teraz możesz zatrudniać ludzi dla
        mojego zakładu. Ja ci zapłacę za każdego brutto 1500zł, bo tyle u mnie
        zarabiają. Ty możesz im płacić 850zł brutto i masz zysk na każdej główce
        kilkaset zł. Poza tym, możesz zatrudniać na dowolny okres czasu, kilka dni,
        dwa tygodnie, lub więcej, jak ci wygodnie. Zakładaj Agencję Pracy Tymczasowej,
        póki liberałowie mają coś do powiedzenia w Polsce. Złoty interes."
        - - -
        Kto nie wierzy w opisaną rozmowę, może sam sprawdzić.
        A wy skołowani, nieszczęśliwi ludzie bezrobotni nie głosujcie na Tuska ani
        na tak zwanych liberałów, a w istocie libertynów.
        Bo bliżej im do gospodarczych kretynów.
        • hatteras Tusk za?atwia bezrobocie dla Davidmorsa!!! 15.10.05, 13:18
          Po prostu jest za g?upi do jakiejkolwiek pracy!
          • davidmors Re: Nie teraz "hatteras",nie teraz! Bo cię dopadną 15.10.05, 13:56
            Może lepiej na temat. Co masz do powiedzenia w tym temacie?
            " Dyrektor dużego zakładu, tow.Szmaciak, telefonuje do swojego szwagra.
            Szwagier zakładaj Agencję Pracy Tymczasowej. Teraz możesz zatrudniać ludzi dla
            mojego zakładu. Ja ci zapłacę za każdego brutto 1500zł, bo tyle u mnie
            zarabiają. Ty możesz im płacić 850zł brutto i masz zysk na każdej główce
            kilkaset zł. Poza tym, możesz zatrudniać na dowolny okres czasu, kilka dni,
            dwa tygodnie, lub więcej, jak ci wygodnie. Zakładaj Agencję Pracy Tymczasowej,
            póki liberałowie mają coś do powiedzenia w Polsce. Złoty interes."
            • zigzaur Re: Nie teraz "hatteras",nie teraz! Bo cię dopadn 15.10.05, 22:07
              Ja mam do powiedzenia to, że towarzysze Szmaciaki były zawsze przeciwko wolnemu
              rynkowi, bo zawsze chciały przywilejów i nie mogły bez nich żyć.
              Dlatego towarzysze Szmaciaki popierały koncesjonizm, fiskalizm, biurokrację i
              korupcję a na liberałów wylewały wszelkie możliwe pomyje, do spółki zresztą z
              najgłupszą częścią kleru.
              • davidmors Re: Tusk to libertynizm raczej, niż liberalizm ! 16.10.05, 11:24
                Libertynizm to pojęcie zbliżone do kretynizm.
        • robbie_williams Re: Tusk załatwia bezrobocie przez dwie kadencje 15.10.05, 14:02
          od razu widać że nie masz pojęcia jak to działa w rzeczywistości - brak
          mozliwosci zatrudniania pracownikow tymczasowych - powoduje po prostu ze firma
          upada obciazona nadmiernymi kosztami pracy - nie moze sie dostsosowac do zmian
          w popycie - majac zatrudniona na stale obsade! Niestety praw eknomii nie
          oszukasz - wiec co jest lepsze praca tymczasowa czy brak jej wogole i
          bezrobocie strukturalne.
          Zreszta pamietaj o tym ze zwykla umowe o prace nawet na czas nieograniczony tez
          mozna wypowiedziec z miesiecznym okresem i co Ty na to????
          • sierzant_nowak pod warunkiem, ze nie wchodzi prawo o zwolnieniach 15.10.05, 15:32
            grupowych - a to sie dzieje w Polsce od 20 zatrudnionych. Bo wtedy juz sa cyrki ze zwolnieniami...
          • davidmors Re: Tusk załatwia bezrobocie przez dwie kadencje 16.10.05, 11:37
            Chyba niezbyt uważnie przeczytałeś. Ja opisałem przekręt oparty na dobrych
            zamiarach ulżenia przedsiębiorcy.
            Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane !
            A przecież można było sporządzić takie przepisy, które istotnie odciążyłyby
            słabszych przedsiębiorców - choćby wprowadzając kryteria zysków czy obrotów,
            a nie wypaczając dobre rozwiązania prawne w celu otwarcia furtki dla cwaniaków.
            Po co mi praca tymczasowa z haraczem dla pośrednika, jak mogę być zatrudniony
            bezpośrednio, przy działających już innych ułatwieniach dla przedsiębiorcy.

• mrrek zdaje się, że nie jesteś w temacie. 16.10.05, 09:33
          Ci ludzie od Szmaciaka NIE MOGĄ iść do Ag.Pr.Tymczzdwu prostych przyczyn:
          - zgodnie z ustawą, tow.Szmaciak NIE MOZE korzystać z Ag.Pr.Tymcz. jesli
          rozwiązywał umowy o pracę z przyczyn pracownikó nie-dotyczących (czyli z
          przyczyn dotyczacych pracodawcy).
          - ta Agencja nie może skierować do Szmaciaka ludzi, którzy u niego pracowali
          poprzednio.
          No więc Twoja nowelka jest z gatunku s-f.
          • davidmors Re: zdaje się, że nie jesteś w temacie. 16.10.05, 11:42
            Tow.Szmaciak nie ma zamiaru zatrudniać tych co u niego pracowali. Kiedy wyjrzy
            przez okno zobaczy długą kolejkę ludzi żebrających o pracę. Interes jest oparty
            o ciągle nowych ludzi, mój przyjacielu, jest ich wielu.
            Z gatunku s-f jest twoje założenie, że pracy szukają tylko byli pracownicy zakładu
            tow.Szmaciaka.

• jola_z_dywit POTOMEK FASZYSTY ZAŁATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 12:05
        A Praca jak w niemców uczyni was wolnymi.A wolność będzie z wolnego miasta
        Gdańska dla Polaków.
        • hatteras Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 13:16
          Pijaka i nieroba nikt nie nauczy pracowac. Pijaki i nieroby z samoobrony
          potrafia tylko wodke chlec,morde drzec i drogi dla w?asnej zabawy blokowac!
          • jola_z_dywit Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 13:33
            Piękna wypowiedź sfrustrowanego zwolennika kryminalnej Platformy.
            • hatteras Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 13:47
              jola_z_dywit napisa?a:

> Pie˛kna wypowiedz´ sfrustrowanego zwolennika kryminalnej Platformy.
              ===========================================================================
              Ja mam prace,ciezko pracuje,mam piekny dom i bede g?osowa? na Platforme aby
              tego nie stracic przez pijakow i nierobow z samoobrony.
              Naucz sie czegos w swoim zyciu, to moze i ty bedziesz mia?a prace , dojdziesz
              do czegos i tez bedziesz g?osowa?a za PO razem ze mna!!!
              • jola_z_dywit Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 17:22
                Ja takim jak ty daję pracę.
              • jola.debska Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 16.10.05, 19:57
                hatteras napisała:

> jola_z_dywit napisa?a:
                >
                > > Pie˛kna wypowiedz´ sfrustrowanego zwolennika kryminalnej Platformy.
                > ===========================================================================
                > Ja mam prace,ciezko pracuje,mam piekny dom i bede g?osowa? na Platforme aby
                > tego nie stracic przez pijakow i nierobow z samoobrony.
                > Naucz sie czegos w swoim zyciu, to moze i ty bedziesz mia?a prace , dojdziesz
                > do czegos i tez bedziesz g?osowa?a za PO razem ze mna!!!

jeszcze jeden malwersant glosujacy
                na kryminalna platforme !
            • anna.rowicka Re: POTOMEK FASZYSTY ZA?ATWI WAM OBOZY PRACY 15.10.05, 17:00
              jola_z_dywit napisała:

> Piękna wypowiedź sfrustrowanego zwolennika kryminalnej Platformy.

masz racje !
              PO to Platforma Oszustow
              i potomkow folksdojczy !
              dążących do rozebrania Polski
              rękami ciemnoty polaczkowskiej !
        • imw Re: POTOMEK FASZYSTY ZAŁATWI WAM OBOZY PRACY 16.10.05, 17:28
          a może p. Jola przypomni słowa p.Leppera o Mein Kampf?
          może też coś napisze o niemieckim nazwisku swojego szefa?
          może dowie się o różnicy między nazizmem a faszyzmem?
          może dowie się, że nazizm ( narodowy socjalizm ) programowo był wrogo nastawiony
          do kapitalizmu i liberalizmu ?
          • jola.debska Re: POTOMEK FASZYSTY ZAŁATWI WAM OBOZY PRACY 16.10.05, 19:56
            imw napisał:

> a może p. Jola przypomni słowa p.Leppera o Mein Kampf?
            > może też coś napisze o niemieckim nazwisku swojego szefa?
            > może dowie się o różnicy między nazizmem a faszyzmem?
            > może dowie się, że nazizm ( narodowy socjalizm ) programowo był wrogo
            nastawion
            > y
            > do kapitalizmu i liberalizmu ?

Mein Kampf bardziej pasuje do Tuska
            tak jak okreslenie faszysta :)
          • jola_z_dywit Re: POTOMEK FASZYSTY ZAŁATWI WAM OBOZY PRACY 16.10.05, 20:02
            Co ty powiesz ?A kapitał dzieła Lenina i Smitha też prxzeczytać?
            Problem w tym że wy może i czytać umiecie lecz kto wyciąga wnioski!Wasze
            remedium na poprawę gospodarki to wizja mnożenia bezrobocia i ruina środków
            produkcji.
            • imw Re: POTOMEK FASZYSTY ZAŁATWI WAM OBOZY PRACY 17.10.05, 07:07
              problem w tym że A. Lepper chwalił kiedyć Mein Kampf :(
              a jako socjalista czytał też pewnie i inne lewicowe dzieła
      • miss.take Re: Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidm 15.10.05, 13:10
        A co? Sztab PiSu ich juz wywalil?
        Przeciez oni pisali kaczochwalne posty na wszystkie fora za 3 zl za godzine.
        • jola_z_dywit Re: Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidm 15.10.05, 13:35
          Gdzie mogę się zgłosić po należną gotówkę?
          • hatteras Re: Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidm 15.10.05, 13:41
            jola_z_dywit napisa?a:

> Gdzie moge˛ sie˛ zg?osic´ po nalez˙na˛ gotówke˛?
            ===========================================================
            Przeciez ty nic nie umiesz!!!
            • davidmors Re: Co 8 lat,Tusk załatwia robotę dla 1 spawacza! 15.10.05, 13:57
            • zigzaur Re: Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidm 15.10.05, 22:09
              Do wiadomej ambasady. Tej, która puszcza "dzieci" w miasto.
      • hatteras Re: Tusk!Zalatw jakas robote Joli Dywity i Davidm 15.10.05, 13:21
        18261826www napisa?:

> Z nierobstwa,prozniactwa pomieszalo im sie we lbach(glow nie maja)
        > Tylko praca moze ich uratowac!
        =============================================================================
        Czyli jak sobie dobrze popija to ich g?owa nie boli tylko....
    • nfa05 Informacja dla bezeatatowców 15.10.05, 09:17
      Oczywiście i na wiosne gruszki na wierzbach wyrosną.

Informacja dla bezeatatowców - Adres nowego biura d/s zatrudnienia
      Sztab Wyborczy Kandydata na Prezydenta RP Donalda Tuska
      tel. 022 621 47 55, fax 022 621 47 97, e-mail: sztab@tusk.pl
      I 'Proszę mnie trzymać za słowo'
      • goldenwomen Re: Informacja dla bezeatatowców 15.10.05, 09:23
        nfa05 napisała:

> Oczywiście i na wiosne gruszki na wierzbach wyrosną.
        >
        > Informacja dla bezeatatowców - Adres nowego biura d/s zatrudnienia
        > Sztab Wyborczy Kandydata na Prezydenta RP Donalda Tuska
        > tel. 022 621 47 55, fax 022 621 47 97, e-mail: sztab@tusk.pl
        > I 'Proszę mnie trzymać za słowo'

a kamery beda przy tym ? jesli nie to TUSK zadnej pracy nie załatwi! on tylko
        gra POD PUBLIKE
        • nfa05 Re: Informacja dla bezeatatowców 15.10.05, 17:20
          Prosze bez insynuacji. Trzeba złozyc zapotrzebowanie na prace a dopiero jak nie zalatwi podac to publicznie.Przefciez prosi ; 'Proszę mnie trzymać za słowo'
          Jak słowa nie dotrzyma to dymisja bo bez honoru pelnic słuzby publicznej nie można.
    • palnick Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 09:42
      Ten artykuł, jeśliby tylko zmienić nazwisko bohatera panegiryku, jest
      identyczny w tonie z pisanymi o wizytach Gierka wśród ludu.

Mam pytanie w sprawie spójności umysłowej Donalda. Jak mozna oszukiwać
      studentów mówiąc im:

"Uznał, że wykształcenie powinno być wielką narodową inwestycją i należy dążyć
      do tego, żeby prywatne szkoły też były bezpłatne. - Marzy mi się Polska, w
      której nie będę wam pomagać, a wy będziecie pomagali tym, którzy tej pomocy
      potrzebują."

Proponując jednocześnie w programie PO odpłatne studia ?
      • zigzaur Re: Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 10:28
        Nie ma bezpłatnej nauki.
        Zawsze ktoś za to płaci.
        Lepiej płacić z własnej kieszeni, bo wtedy można stawiać wymagania. Jeśli
        płacimy za pośrednictwem podatków, to nie mamy nic do gadania.
        Zreszta, jak można dziwić się bezrobociu, skoro w szkołach coraz mniej
        matematyki i coraz więcej religii? Pracodawcy nie jest potrzebny pracownik
        pokorny i pobożny ale wykształcony!

Masz płatnego fryzjera i nie narzekasz.
        Masz płatnego mechanika samochodowego i nie narzekasz.
        Masz płatnego hydraulika i nie narzekasz.
        • read1 Re: Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 22:33
          palnik pisał o niespójności w tym co głosi Tusk, a Ty tu truizmy...
        • dzyndzelbaum OSZUŚCIE SKRZYNIOWY MASZ PROBLEM!!! 16.10.05, 15:31
      • uu1 Re: Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 12:26
        Skończ studia. Będzies wykształconym bezrobotnym.
        • zigzaur Re: Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 22:13
          Nie ucz się.
          Będziesz bezrobotnym burakiem.

No, chyba że posłem.

Ale ludzie jednak mądrzeją.
      • koala97 Re: Wyborcza kompromitującym skanem Trybuny Ludu 15.10.05, 12:37
        A kto by wymagał spojności umysłowej czy elementarnej integralności osobowości
        od Tuska? Czy oczekujemy spójności od reklamy proszku do prania?
    • yanuss Re: Tusk załatwił pracę 15.10.05, 09:50
      To juz nie jest Gazeta ale kabaret. Zupelnie zglupieliscie. Ja wiem, ze
      wiekszosc tekstow pisza w Gazecie dzieciaki, ktorym kazecie na zamowienie
      wymyslac bzdury i panegiryki. Taki tekst mozna traktowac tylko jako osmieszenie
      Tuska i jego zwolennikow. Uwazajcie, bo niedlugo juz nikt myslacy po wasz
      szmatlawiec nie siegnie.
      • mrrek niestety, ale szabes-goje zawsze były i będą 16.10.05, 09:43
    • zigzaur Akurat 15.10.05, 10:24
      Akurat wtedy, kiedy rządzili polityczni przyjaciele Donalda Tuska: Jan Krzysztof
      Bielecki czy Janusz Lewandowski, to POWSTAWAŁY prywatne firmy, uczciwie
      prywatyzowano państwowiznę, pojawiali się zagraniczni inwestorzy.

Zmnieniło się, gdy do władzy doszedł rząd Jana Olszewskiego, popierany przez
      Porozumienie Centrum: minister Adam Glapiński wprowadził koncesjonowanie
      gospodarki, wzrosła władza urzędasa nad przedsiębiorcą, pojawił się idiotyczny
      akcjonariat pracowniczy.

Potem było jeszcze gorzej: rządy PZPR i ZSL w nowych kostiumach.

Skutki znamy.
      • frank_drebin Re: Akurat 15.10.05, 10:50
        Hihi kolego ty raczysz zartowac ? Do tego rzadzil kongres liberalno-
        demokratyczny, ktorego dzis nikt inaczej nie nazywa jak kongres aferalno-
        demokratyczny z Tuskiem i Bieleckim na czele. Lewandowski zrobil najbardziej
        nieudana prywatyzacje swiata, Bielecki na wszelki wypadek spieprzyl za granice
        zeby w Polsce paru procesow uniknac. Potem Tusk juz w UW tez koncesjonowal
        gospodarke jak leci. Chyba liczysz na to, ze ludzie maja slaba pamiec ....
        • zigzaur Re: Akurat 15.10.05, 11:04
          To właśnie peerelowskie aparatczyki i umysły spod znaku Wrzodaka i Leppera
          nazywają liberałów "aferałami".
          A co samo zrobili?

Najgorsze prywatyzacje to robili właśnie "menadżerowie" z SLD.
          • frank_drebin Re: Akurat 15.10.05, 11:14
            No i dziekim takim jak ty paputczikom dzis liberalizm ma taka konotacje jaka
            ma. "Liberalizm gospodarczy" w wykonaniu kongresu aferalow mial sie sie tak do
            liberalizmu gospodarczego jak krzeslo do krzesla elektrycznego.
            • zigzaur Re: Akurat 15.10.05, 22:11
              Nic nie poradzę na to, że buraki nic nie umieją a mają ambicje do mercedesów i
              rad nadzorczych.
              Wszędzie na świecie wolny rynek oznacza dobrobyt i rozwój.
              Poniał?
              • frank_drebin Re: Akurat 16.10.05, 01:40
                Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Jestem jak najbardziej za liberalizmem
                gopodarczym i jak najbardziej przeciw takim pseudoliberalom gospodarczym jak
                kiedys KLD a teraz PO.
    • frank_drebin Widzialem to w POlsacie. Spadlem ze smiechu z 15.10.05, 10:40
      kanapy. Ale najlepszy byl komentarz zza kadru " I kolejny bezrobotny zostal
      skierowany do pracy". Normalnie gospodarska wizyta Tuska miala takie same
      efekty jak wizyta Gierka same sukcesy ;)
      • koala97 Re: Widzialem to w POlsacie. Spadlem ze smiechu z 15.10.05, 12:32
        Też to widziałam, ale już mi nie jest do śmiechu. Jeżeli dziennikarze, których
        uważało się za przyzwoitych zaczynają robić z siebie ścierki, to o co tu
        naprawdę chodzi?
        • frank_drebin Re: Widzialem to w POlsacie. Spadlem ze smiechu z 15.10.05, 13:12
          A mozesz wymienic jakichs jak napisalas dziennikarzy przyzwoitych ? Bo ja
          takich nie znam.
      • miss.take Re: Widzialem to w POlsacie. Spadlem ze smiechu z 15.10.05, 13:13
        frank_drebin napisał:

> Normalnie gospodarska wizyta Tuska miala takie same
        > efekty jak wizyta Gierka same sukcesy ;)

A zebys wiedzial.
        Nie da sie tego powiedziec o Kaczynskim, ktory pojechal otwierac Szybka Kolej w
        Warszawie. Ledwie tknal nozyczkami szarfe a juz sie kolej wziela i zepsula.
        • frank_drebin Re: Widzialem to w POlsacie. Spadlem ze smiechu z 15.10.05, 13:24
          Przepraszam mi chodzilo o metody durnej propagandy. Ty naprawde wierzysz, ze
          Tusk wyciagnal jak to okreslono "przypadkowa oferte pracy", potem usluzny
          urzednik zadzwonil i zaraz ktos prace dostal ? Jesli tak to gratuluje
          naiwnosci :) W dziedzinie naiwnosci jesli kiedys beda przyznawane IG Noble
          kolezanka ma moj glos :)
    • polimerr 410 lat prezydentury 15.10.05, 10:52
      3 mln bezrobotnych, dzień w dzień 20 znajduje w ten sposób pracę. Panie
      prezydencie 100 lat! a nawet 500!!
      • davidmors Re: Tusk i Platforma Obywatelska (partia aferałów) 15.10.05, 14:15
        "Jeżeli mówi się o Platformie Obywatelskiej, nie można przemilczeć jej genezy i
        związków jej liderów z różnymi formacjami ideowymi.
        Padło tu nazwisko Olechowski. Już prawie o nim zapomnieliśmy. Okazuje się
        jednak, że nie usunął się z polityki. Spełnia bardzo ważną funkcję w PO - tworzy
        jej program.
        Jego nazwisko pierwszy raz pojawia się w historii Polski, gdy zasiada przy
        Okrągłym Stole jako bezpartyjny doradca... gen. Jaruzelskiego. Gdy kandydował w
        wyborach prezydenckich, poparli go m.in. Andrzej Zoll, Zbigniew Religa (w tych
        wyborach swoje głosy oddał Tuskowi), Czesław Miłosz, Józefa Hennelowa, senator
        Krzysztof Kozłowski. Moje skojarzenie jest tu następujące:
        Zoll jest, aprzynajmniej był, członkiem Rotary Club...
        Religa kojarzy mi się z Lions Club (por. K. Nielaba, Łagodne Lwy, Trybuna Śląska
        z 13.01.1994).
        Hennelowej nie trzeba chyba nikomu przypominać. Jest przecież jednym ze
        sztandarowych przedstawicieli "Tygodnika Powszechnego". No i oczywiście senator
        Kozłowski z UW (ten, co tak bronił Wielkiego Mistrza Józefa Lipskiego w Senacie
        przed dziennikarzami).
        Kim jest Olechowski?
        Cóż można powiedzieć o Olechowskim? Zacytuję: "W tym miejscu warto wspomnieć, że
        Soros jest, co sygnalizuje również Osęka, członkiem nazywanego przez wielu
        masońskim rządem światowym, Klubu Bilderberg (każdy może to sobie sprawdzić w
        internecie). Inicjatorem tej organizacji był Józef Retinger, jeden z najbardziej
        znanych i wpływowych masonów w historii, członek loży B'nei B'rith skupiającej
        wyłącznie Żydów.
        Członkami tego Klubu bylilub są między innymi: Bill Clinton, Gerald Ford, Henry
        Kissinger, ambasador USA przy ONZ Richard Hollbrook, Al Gore (wiceprezydent USA,
        kandydat na prezydenta),amerykańscy sekretarze skarbu Nicholas Brady, Robert
        Rubin, Lawrence Summers, prezes Chase Manhattan Bank, Dawid Rockefeller,
        Zbigniew Brzeziński i Andrzej Olechowski.
        W spotkaniach Klubu uczestniczą członkowie władz Unii Europejskiej, w tym między
        innymi Komisji Europejskiej - Jacques Santer, Leon Brittan, Emma Bonino, Mario
        Monti, Erkki Leekanen, kolejni sekretarze generalni NATO: Lord Carrington,
        Manfred Woerner, Willi Claes, Javier Solana i George Robertson, i szefowie
        europejskich rządów: Franz Vranitzky (Austria), Wilfried Martens (Belgia), Esko
        Aho (Finlandia), Laurent Fabius (Francja), Rud Lubbers (Holandia) czy choćby
        Margaret Thatcher.
        • x-y-z Re: Tusk i Platforma Obywatelska (partia aferałów 17.10.05, 00:28
          "Gdy zajrzymy do jakiejkolwiek dobrze udokumentowanej książki poświęconej
          światowej masonerii, niemalże w każdym przypadku znajdziemy jakieś informacje o
          Komisji Trójstronnej.
          Organizacja ta została założona w 1832 r. na uniwersytecie Yale, gdy w całych
          Stanach Zjednoczonych zapanowało oburzenie w związku z morderstwem, jakiego
          dokonała masoneria na Williamie Morganie – człowieku, który porzucił masonerię
          i zdemaskował w swojej książce jej wierzenia i cele.
          Starszyzna Zakonu Bractwa zajęła ważne i wpływowe stanowiska w dwóch
          organizacjach, które dyktują cele polityki zagranicznej Stanów Zjednoczonych: w
          Komisji Trójstronnej i Radzie Stosunków z Zagranicą". Cervera cytuje oficjalne
          oświadczenie George Franklina w którym czytamy: „Komisja Trójstronna była
          pomysłem Dawida Rockefellera, ale prawdziwym architektem tej idei był Zbigniew
          Brzeziński".
          Pisze też: „W broszurce Komisji Trójstronnej jest teza, że jest ona narzędziem
          operacyjnym establishmentu. (...) Celem jest utrzymanie na zawsze, bez żadnej
          opozycji, całkowitej władzy. Receptą na to jest rząd globalny. Aby to osiągnąć,
          należy przekonać kraje rozwinięte, że muszą współpracować i zapomnieć o
          różnicach ideologicznych, o drobiazgach, jeżeli chcą korzystać z postępu i
          konsumpcji. Współpraca bardzo dziw-na: pozbycie się nacjonalizmów, zredukowanie
          demokracji, kontrola środków informacji"."Z. Brzeziński, jako założyciel
          Komisji, w swoim materiale określił bardzo ogólnie podstawowe założenia
          światowej polityki zmierzającej do „pokoju i demokracji". Dostrzegł
          zwłaszcza „palącą potrzebę" eliminacji wszelkich, zwłaszcza islamskich i
          prawicowych, „ekstremizmów.
          W dniach 7-10 maja br. odbyło się kolejne spotkanie Komisji Trójstronnej, tym
          razem w Warszawie.
          Z tej okazji jedynie "Rzeczpospolita" zamieściła dwa materiały. Pierwszy z
          nich, autorstwa Zbigniewa Brzezińskiego, ukazał się 10 maja br. Z towarzyszącej
          mu krótkiej notki redakcyjnej można się było dowiedzieć, że w konferencji biorą
          udział między innymi Henry Kissinger, Zbigniew Brzeziński, Leszek Kołakowski,
          były prezydent Meksyku Ernesto Zedillo oraz parlamentarzyści z licznych krajów,
          Parlamentu Europejskiego i Kongresu USA oraz że członkami Polskiej Grupy
          Komisji Trójstronnej są Andrzej Olechowski, Jerzy Baczyński ("Polityka"), Wanda
          Rapaczyńska (Agora), o. Maciej Zięba oraz Zbigniew Wróbel, prezes zarządu PKN
          Orlen, jak również Marek Belka ("który na czas pełnienia funkcji publicznej
          musiał zawiesić swoje członkostwo w Komisji"). Komisja Trójstronna spotkała się
          między innymi z premierem Markiem Belką i prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim.
          "Podczas warszawskiego spotkania - jak czytamy w "Rzeczpospolitej" -
          rozmawiano między innymi na temat rozszerzenia UE, światowego systemu
          monetarnego, konfliktu na Bliskim Wschodzie oraz międzynarodowego
          bezpieczeństwa". Spotkanie zakończyło przemówienie Aleksandra Kwaśniewskiego.
          Prezydent "podkreślił symboliczny wymiar konferencji, która odbyła się kilka
          dni po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej", i powiedział między
          innymi: "Dziękuję, że wybraliście Polskę na miejsce waszego spotkania. Miło
          widzieć tutaj tylu wybitnych ludzi". Zbigniew Brzeziński, jako założyciel
          Komisji, w swoim materiale określił bardzo ogólnie podstawowe założenia
          światowej polityki zmierzającej do "pokoju i demokracji". Dostrzegł
          zwłaszcza "palącą potrzebę" eliminacji wszelkich, zwłaszcza islamskich i
          prawicowych, "ekstremizmów". Pozostaje pytanie, dlaczego spotkanie miało
          miejsce w Warszawie i właśnie teraz? Na początku lat dziewięćdziesiątych XX w.
          jeden z masonów powiedział w ramach tzw. deski lożowej (a więc masońskiego
          referatu programowego), że gwiazda masońska będzie nową gwiazdą betlejemską dla
          Polski, gdy Polska znajdzie się w strukturach Unii Europejskiej.
          Spotkanie Komisji Trójstronnej w Warszawie, jak przyznali Aleksander
          Kwaśniewski i Andrzej Olechowski, miało znaczenie symboliczne, czyli takie,
          jakie miała swego czasu np. budowa w centrum Warszawy widocznego z każdego
          punktu stolicy pałacu im. Józefa Stalina. Mamy sobie wreszcie uświadomić, kto
          tu rządzi i dokąd nas prowadzi."
    • grzesiu46 Re: Tusk załatwił pracę 15.10.05, 16:00
      Jolu, za to Cię lubię :-))
      • ubik007 Tusk zrobi nam Amerykę Południową 15.10.05, 18:56
        Plany liberałów w zakresie szkolnictwa są jasne: dać zarobić prywatnym szkołom
        z kasy państwa, jako że liberałowie reprezentują interesy pracodawców. W
        rezultacie najbiedniejsi dostaną stypendia z kasy państwa, które pójdą do szkół
        prywatnych. Średniaki (rodzice), co to zarabiają po dwa tysiące, a takich jest
        jak wiadomo większość, dostaną figę z makiem i będą musieli płacić na studia z
        własnej kieszeni. Aha, przy okazji mniej pieniędzy będzie mogło pójść na
        uczelnie państwowe, gdzie już teraz jest bieda, bo pieniędzmi państwa będą
        musiały się podzielić z prywatnymi. Taka jest droga do Ameryki Południowej - 5%
        bogatych i 95% biedaków. Tam próbowano, od Brazylii po Argentynę, zatosować
        cudowne recepty liberałów ze szkoły chicagowskiej i pozostał po tym płacz i
        zgrzytanie zębów.
    • niunio222 W sztutchofie - Prace kapo lub strażnika 15.10.05, 22:20
      Tusk ty mały szwabski oszuście
    • ax4 Re: Tusk załatwił pracę 16.10.05, 01:10
      prawie jak przypadkowy telefon kwacha do cimoszki, ktory akurat mial spotkanie
      z gornikami :)
    • signor-l Re: Tusk załatwił pracę 16.10.05, 01:30
      Tusk: "Jeśli wygram, zrobimy taki program w tv.
      Tuskolotek. Bezrobotni będą wypełniali kupony.
      Jak w totolotku. Każdy zawód będzie miał przypisany
      jakiś numer. Dajmy na to spawacz. To będzie nr 45.
      I będziemy losować. Ludzie będą zakreślać na kuponach
      te numery, które pasują do ich kwalifikacji.
      A ja będę im tę pracę losował. Na przykład
      Tymidajło Stanisław. Jest tokarzem. Zakreśli
      numer 48. Ale, że pomagał szwagrowi budować dom,
      zakreśli także 46 (stolarz) i 7 (budowniczy).
      I ja z jednej puli losuję numery.
      Padło na nr 7. Z drugiej puli losuję ludzi.
      Padło na Tymidajło Stanisława. Mówię do kamery:
      pan Tymidajło Stanisław otrzymuje pracę na budowie.
      I przekazuję sprawę do dalszego biegu w rejonowym
      urzędzie pracy w miejscu zamieszkania pana Stanisława.
      I ten urząd ma tę pracę panu Stanisławowi zapewnić.
      Kupony będą płatne. Niewiele, ale płatne.
      Nowe miejsca pracy stworzymy z tych kuponów.
      Podobnie kiedyś prywatyzowaliśmy polską gospodarkę.
      Takimi kuponami też. Ludzie płacili i dostawali
      kupony. I się cieszyli. A niektórzy - znam wielu takich - na tych
      kuponach naprawdę złoty interes zrobili.
      Bezrobotni też się będą z tych kuponów cieszyć.

Czytałem w młodości taką książkę
      'I ty zostaniesz Indianinem'. Więc mówię wam
      'I ty przestaniesz być bezrobotnym'.
      A jak nie, to inaczej was załatwimy."

• davidmors Re: Tusk załatwił pracę 1 spawaczowi ! Sensacja ! 16.10.05, 11:45
    • mrrek Tusk jak Gierek, a bezrobotni - pomogą... 16.10.05, 09:21
      dpa, dpa, dpa, ale że wybiórcza juz za takie gnioty się schwyta? Głupia, dęta
      propaganda poniżej wszelkiej krytyki...Fuj!
      • goldenwomen bezrobotni macie dobrego wujka on wam załatwi 16.10.05, 09:25
        pracę! spijcie spokojnie :DDD
    • abba15 żenada 16.10.05, 10:25
      Gazeta sięgneła drugiego dna
      tam gdzie już na nią się sra
      • davidmors Zasada Tuska nr2: Z biednych można ściągnąć więcej 16.10.05, 11:54
        Dlatego, że biednych jest dużo. (Im więcej biednych, tym lepiej dla bogatych -
        - zasada nr3 liberałów).
        Jeśli oskubać każdego z 10 milionów biedaków na 100 zł, otrzymamy miliard zysku.
        Aby taki sam zysk zebrać z 10 tysięcy bogaczy, trzeba im wyrwać po 100 tys zł.
        Sami widzicie, że to nierealne.
        To dlatego Urzędy Skarbowe tak bezczelnie biorą podatki od zasiłków dla
        bezrobotnych.
        • zawrocony Re: Zasada Tuska nr2: Z biednych można ściągnąć w 16.10.05, 14:43
          tak skoro pomysl PO na walke z bezrobociem jest zly to polecam artykul:
          www.ignatianum.edu.pl/centrum/txt/madel_gniezno_bezrobocie.htm
        • davidmors Re: Zasada Tuska nr2: Z biednych można ściągnąć w 17.10.05, 12:10
          Platforma Obywatelska, a jeszcze dłużej Tusk są we władzach od czasów Kongresu
          Liberalno-Demokratycznego (KL-D), czyli od trzech kadencji sejmowych,
          a bezrobocie rosło nieustannie.
          Ci goście, libertyni jak kretyni, nic nie zrobili dla walki z bezrobociem.
          bo im bezrobocie jest potrzebne - rezerwuar półdarmowej siły roboczej.
          Idź bezrobotna "siło robocza" do urn, weź po drodze "półdarmowych pracowników"
          i pokaż tam Tuskowi swoją siłę - Tuskowi NIE !
    • abba15 Re: Tusk załatwił pracę 16.10.05, 14:40
      Panie Tusk. Nie chodzi o to, że pan jest proniemiecki lecz o to że nie jest
      pan propolski. Polskość ciąży panu od dawna i proszę nie wykręcać się sianem.
      Historia dotyka nas wszystkich w jednakowym stopniu. Skoro panu jednak ciężko
      czuć się i być Polakiem to po co kandyduje pan na tak wysoki urząd państwowy.
      Przecież przymiotnik "polski" będzie na co dzień obecny w pańskim życiu również
      prywatnym. A poza tym dlaczego mamy wybierać liberalizm i złotą wolność dla tych
      którzy rozkradli majątek narodowy wypracowany przez całe pokolenia POLAKÓW ?!!
      Już samo to, że wspierają pana pp. Wałęsa który puścił w skarpetkach
      społeczeństwo zamiast komuny, Kwaśniewski głoszący hasło trzeba najpierw ukraść
      i to dużo , żeby potem być uczciwym oraz wszelkiej maści dorobkiewicze /
      łapówkarze, właściciele tzw, agencji, rozkradacze majątku narodowego itd. / mówi
      samo za siebie. Ci którzy pana wspierają i popierają bronią własnego dobrze
      rozumianego interesu. Bo kiedy opcja się zmieni to wielu może wiele stracić.
      Jaka jest pana opinia na temat Radia Maryja, TV Trwam. Bo dotychczas pańscy
      zwolennicy używają RM jako koronnego argumentu przeciwko głosowaniu na PiS.
      Zapominacie panowie, że radio to jest utrzymywane często z niskich rent i
      emerytur tych którzy po okupacji ogromnym wysiłkiem, za nędzne wynagrodzenie
      postawili ten kraj na nogi. I należy się im SZACUNEK a nie nazywanie ich
      psycholami i wyśmiewanie przez pański było nie było elektorat.
    • mysz_polna5 Re: Tusk załatwił pracę 16.10.05, 14:44

• mysz_polna5 Re: Tusk załatwił pracę 16.10.05, 14:47
      jola69 napisał:

> Gazetko prosimy o wiecej,podobnych przykladow.

Podpisuje sie pod powyzszym.
      Faktycznie ludzki pan, i ludzka gazeta, a nawet chce sie powiedziec dla ludzi.
      ps. wole jednak papier toaletowy ;))))))))))))))))))))))))))
    • patriota9 prezydent z zasadami 16.10.05, 18:15
      Jesli tak to czy powinień je ciagle zmieniać? Tusk był za aborcją teraz podobno
      jest juz przeciw, był przeciw lustracji teraz jest za, ślub wziął przedwyborami
      w 2005r, czy to nie sa aby zasady na zamówienie?
    • zoraida Tusk zwalczy bezrobocie 16.10.05, 18:49
      wyśle wszystkich bezrobotnych na roboty (gdzie, to sami się domyślcie) za miskę
      i dach nad głową.
      • abba15 Re: Tusk zwalczy niedożywienie i bezdomność 16.10.05, 19:07
        Tusk zwalczy głód i bezdomność jednocześnie, mianowicie każe głodnym zjeść
        bezdomnych i po kłopocie.
        • davidmors Tuska popiera Wałęsa i Kwaśniewski..wystarczy? !!! 17.10.05, 12:12
    • bloczek4 Sobie? To wiemy. Zawód Tuska: bycie Tuskiem 17.10.05, 12:12
    • goldenwomen czy dziś jawił sie cud jakiemuś bezrobotnemu 17.10.05, 18:31
      ktoremu prace załatwił Donald? jakies media pisały na ten temat czy protekcji
      ucięto głowę? :DDDDDDDDD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka