Dodaj do ulubionych

PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu

• mmmsssmmm "Jacy głupi ci Rzymianie" 19.10.05, 11:52
      Tak, tak głosujcie na PiS... a za kilka lat nauczycie się historii na własnej
      skórze. Znów wszysko będzie wspólne i niczyje, służba zdrowia i szkolnictwo za
      darmo ale wszędzie trzeba będzie dawać łapówki, dużo urzędników i odgórnych
      decyzji gdzie i co mamy jeść, pić, czytać i myśleć. Zatroszczy się o nas
      Wspaniały Naczelnik i jego "patrioci". Wszystko będzie tak pięknie i wspaniale
      jak w Warszawie w ciągu ostatnich 2 lat (szczególnie będzie kwitła propaganda).
      Przecież oni są najmądrzejsi i potrafią decydować za nas. Lepper nie jest
      groźny gdyby odszedł do władzy krzykiem i pieniactwem szybko ci sami ludzie co
      go wybrali by go wywalili na zbity pysk. A tak...

Przychodzi jedna myśl... może Polacy tyle lat byli w niewoli że inaczej już nie
      potrafią?
      • m15 Re: "Jacy głupi ci Rzymianie" 19.10.05, 12:30
        mmmsssmmm napisał:

> Tak, tak głosujcie na PiS... a za kilka lat nauczycie się historii na własnej
        > skórze. Znów wszysko będzie wspólne i niczyje, służba zdrowia i szkolnictwo
        za
        > darmo ale wszędzie trzeba będzie dawać łapówki, dużo urzędników i odgórnych
        > decyzji gdzie i co mamy jeść, pić, czytać i myśleć. Zatroszczy się o nas
        > Wspaniały Naczelnik i jego "patrioci". Wszystko będzie tak pięknie i
        wspaniale
        > jak w Warszawie w ciągu ostatnich 2 lat (szczególnie będzie kwitła
        propaganda).
        >
        > Przecież oni są najmądrzejsi i potrafią decydować za nas. Lepper nie jest
        > groźny gdyby odszedł do władzy krzykiem i pieniactwem szybko ci sami ludzie
        co
        > go wybrali by go wywalili na zbity pysk. A tak...
        >
        > Przychodzi jedna myśl... może Polacy tyle lat byli w niewoli że inaczej już
        nie
        >
        > potrafią?
        smiac sie czy plakac
        • red_kapturek Re: "Jacy głupi ci Rzymianie" 19.10.05, 12:39
          > mmmsssmmm napisał:
          > > Przychodzi jedna myśl... może Polacy tyle lat byli w niewoli że inaczej j
          > uż > nie> > > > potrafią?

> smiac sie czy plakac

A co wolisz?
          Smiać można się jeszcze przez łzy.
          Ale już płakać przez uśmiech ciężko.
      • turtel1 no i brawo 19.10.05, 12:31
        Pis, lpr, ssamoobrona, psl. super koalicja. brawo. właśnie zerwali posiedzenie
        sejmu. patrzcie i uczcie się. wyciągnijcie wnioski. głosujcie na Tuska.
        • minimum1 Re: no i wszystko jasne... 19.10.05, 12:36
          wybór jest prosty:
          prezydent Kaczyński to koalicja PiS-SO-LPR-PSL
          prezydent Tusk to koalicja PO-PiS
        • m15 Re: no i brawo 19.10.05, 12:42
          turtel1 napisał:

> Pis, lpr, ssamoobrona, psl. super koalicja. brawo. właśnie zerwali
          posiedzenie
          > sejmu. patrzcie i uczcie się. wyciągnijcie wnioski. głosujcie na Tuska.
          stanowisko marszalka przypada zawsze najsilniejszemu klubowi w sejmie,tym razem
          moze byc inaczej pod jednym wszak warunkiem,ze po wejdzie do koalicji
          rzadowej,na dzien dzisiejszy takiej pewnosci nie ma ,wiec nie moze byc mowy o
          wyborze komorowskiego na marszalka -sprawa prosta ,a dopisywanie do tego teorii
          spiskowych jest zwykla glupota,powodzenia
          • trolling4food Re: no i brawo 19.10.05, 12:45
            Tradycją polskiego Sejmu było to, że urząd marszałka obejmował poseł partii
            chłopskiej.
            • minimum1 Re: no i brawo 19.10.05, 12:50
              trolling4food napisał:
              > Tradycją polskiego Sejmu było to, że urząd marszałka obejmował poseł partii
              > chłopskiej.

teraz mamy dwie partie chłopskie...
              • piotr7777 Re: no i brawo 19.10.05, 12:52
                > teraz mamy dwie partie chłopskie...
                Raczej trzy bo w PiS jest silna reprezentacja wsi z Mojzesowiczem.
                • eexmd2 Re: no i brawo 19.10.05, 13:41
                  front pisu lpr i samoobrony- blizej do bialorusi czy do iranu?
                  pewnie tworczo wezmiemy co najlepsze z obydwu tych systemow...
    • hirsh1 Chodzi o środę 26 października? Wypił ktoś coś wGW 19.10.05, 12:39
      • szoszan I w ten cudowny sposób Naród stał się zakładnikiem 19.10.05, 12:43
        dąsów, fochów oraz chciejstwa i interesowności Dornów i Kaczyńskich, kapryśnych
        jak panny na wydaniu.
        Dość kunktatorstwa panie Dorn! To już było!!!
    • puuchatek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:43
      PiS obiecywał... Umowy były... Że "nasz premier - wasz marszałek"... He he he, a
      naiwni z PO uwierzyli w obietnice PiS? Te przedwyborcze? Przecież one były tyle
      samo warte, co większość obietnic przedwyborczych kierowanych do elektoratu...
      Czyli g...

Bawcie się chłopcy dalej. Kowalski nam nie odpowiada, Malinowskiego nie chcemy,
      marszałek może być wasz, ale tylko taki, na jakiego wyraziomy zgodę, a jak nie,
      to się obrazimy i pójdziemy do swojej piaskownicy...

Bawcie się chłopcy dalej. Droczcie się, kłóćcie, obrażajcie, róbcie sobie
      świństwa. A to dopiero pierwsze posiedzenie nowego sejmu - aż strach pomyśleć,
      co nas jeszcze czeka.

Bawcie się dalej, chłopcy z PiS. W końcu dostaliście całe 2,5% więcej głosów,
      niż PO, więc macie pełne prawo stawiać warunki i machać szabelką. Bawcie się,
      miłej zabawy. Macie na nią 4 lata. Więcej raczej nie, bo prtzy takim zachowaniu
      Sznownych Panów następny sejm będzie sejmem LPR i Samoobrony, a o fotel
      marszałka będą się żreć Giertych z Lepperem.

Bawcie się chłopcy dalej. Co tam dobro kraju - ważne, żeby nasze było na wierzchu.

Co za żenada. :(
      • m15 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:44
        puuchatek napisał:

> PiS obiecywał... Umowy były... Że "nasz premier - wasz marszałek"... He he
        he,
        > a
        > naiwni z PO uwierzyli w obietnice PiS? Te przedwyborcze? Przecież one były
        tyle
        > samo warte, co większość obietnic przedwyborczych kierowanych do elektoratu...
        > Czyli g...
        >
        > Bawcie się chłopcy dalej. Kowalski nam nie odpowiada, Malinowskiego nie
        chcemy,
        > marszałek może być wasz, ale tylko taki, na jakiego wyraziomy zgodę, a jak
        nie,
        > to się obrazimy i pójdziemy do swojej piaskownicy...
        >
        > Bawcie się chłopcy dalej. Droczcie się, kłóćcie, obrażajcie, róbcie sobie
        > świństwa. A to dopiero pierwsze posiedzenie nowego sejmu - aż strach pomyśleć,
        > co nas jeszcze czeka.
        >
        > Bawcie się dalej, chłopcy z PiS. W końcu dostaliście całe 2,5% więcej głosów,
        > niż PO, więc macie pełne prawo stawiać warunki i machać szabelką. Bawcie się,
        > miłej zabawy. Macie na nią 4 lata. Więcej raczej nie, bo prtzy takim
        zachowaniu
        > Sznownych Panów następny sejm będzie sejmem LPR i Samoobrony, a o fotel
        > marszałka będą się żreć Giertych z Lepperem.
        >
        > Bawcie się chłopcy dalej. Co tam dobro kraju - ważne, żeby nasze było na
        wierzc
        > hu.
        >
        > Co za żenada. :(
        co za kretyn:)
        • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:55
          > puuchatek napisał:
          > > PiS obiecywał... Umowy były... Że "nasz premier - wasz marszałek"... He
          he...> > Co za żenada. :(
          ================
          m15 napisał:
          > co za kretyn:)
          ================
          Dekret(yn), kolego/koleżanko, dekret(yn)!
          Mamy jeszcze dobrą pamięć w przeciwieństwie do galopującej amnezji kaczych
          PiSklaków.

• parkometr Poseł Kurski dostał brawa.! Brawo Jacek. 19.10.05, 12:43
    • antymax Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:43
      "[...]przewodniczący klubu PiS Ludwik Dorn poprosił w imieniu swojego
      ugrupowania o przerwanie posiedzenia do środy 26 listopada do 11.00.[...]"
      a ze najblizsza sroda 26 listopada przypada w 2008 roku wiec ten sejm się
      zbytnio nie napracuje...
      • szoszan Kaczyński Lech Lepperem solidarnych Polaków? 19.10.05, 12:47
    • bio.mum Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:45

Glosowales na PiS?? To tak samo, jakbys glosowal na Samoobrone. Jest ktos
      chetny zeby sie przyznal?? Zyby nas przekonac, ze PiS i Samoobrona to swietlana
      przyszlosc dla Polski? Oprocz galby, i tych innych wiadomych. Ale to tez
      pytanie do was chlopaki. Jak sie czujecie, wiedzac ze glosujac na PiS
      glosowaliscie na Leppera??
      • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:05
        bio.mum napisała:

>
        > Glosowales na PiS?? To tak samo, jakbys glosowal na Samoobrone. Jest ktos
        > chetny zeby sie przyznal?? Zyby nas przekonac, ze PiS i Samoobrona to
        swietlana
        >
        > przyszlosc dla Polski? Oprocz galby, i tych innych wiadomych. Ale to tez
        > pytanie do was chlopaki. Jak sie czujecie, wiedzac ze glosujac na PiS
        > glosowaliscie na Leppera??

Wróble ćwierkają, że członków PiS dopadł już syndrom Nałęcza. Otóż po obudzeniu
        delikatnie odkrywają kołdrę, podnoszą się, z wielką uwagą wkładają najpierw
        prawą nogę do bambosza i mruczą pod nosem zadaną im przez Jarka K.
        mantrę: "Byłem w PiS, jestem w PiS, zostanę w PiS, Amen". Potem przychodzi
        kolej na lewą nogę, lewy bambosz, powtórka mantry: "Byłem w PiS, jestem w PiS,
        będę w Samoobronie, Balcerowicz musi odejść, Amen... cholera jasna, wróć...
        zostanę w PiS".
        • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:18
          Czy to ładnie nabijać się z najwyższej władzy ustawodawczej? Lud sobie taką
          zafundował i teraz pozostaje czekać co władza z siebie wydali. Początek mnie nie
          zawiódł.
          • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:41
            uu1 napisała:

> Czy to ładnie nabijać się z najwyższej władzy ustawodawczej? Lud sobie taką
            > zafundował i teraz pozostaje czekać co władza z siebie wydali. Początek mnie
            ni> e> zawiódł.

Czy to ładnie? To wręcz obywatelski obowiązek komentowania poczynań swoich
            reprezentantów w Sejmie i Senacie. Na całe szczęście sprawdziła się wizja
            naszego utalentowanego autora science fiction Stanisława Lema i mamy swoje
            forum w internecie. To najlepszy sposób wychowania sobie w miarę solidnych
            polityków. Ale widzę ubodła kolegę wzmianka nazwiska Nałęcz. Wiem nawet z
            jakiego powodu. Głowa do góry! - Czas leczy rany.
            • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:00
              Po pierwsze. Rozczarowujesz mnie tak jak rozczarowałaś wilka (chodzi o
              współczesną wersję bajki). Po drugie, koleżanko. Nałęcz jest mi tak bliski jak
              Kaczyńscy, Tusk i Lepper razem wzięci. Tak więc, odpuść te aluzje bo trafiasz
              kulą w płot. Pozdrawiam.
              • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:06
                uu1 napisała:

> Po pierwsze. Rozczarowujesz mnie tak jak rozczarowałaś wilka (chodzi o
                > współczesną wersję bajki). Po drugie, koleżanko. Nałęcz jest mi tak bliski jak
                > Kaczyńscy, Tusk i Lepper razem wzięci. Tak więc, odpuść te aluzje bo trafiasz
                > kulą w płot. Pozdrawiam.

Współczesnej wersji bajki nie znam, jeżeli chodzi o braci Grimm trzymam się
                tradycyjnych przekazań, tak więc aluzja z rozczarowaniem trafiła jak kula w
                płot. Peng! Po drugie, kolego, jak wchodzisz na to forum i zabierasz głos w
                dyskusji, to musisz się liczyć z ripostą. Takie są reguły równości w
                demokracji, o którą to aktywnie walczysz. Powodzenia!
                • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:23
                  Z ripostą, koleżanko - oczywiście. Tylko oczekuję, że z riposty wynika, iż
                  adwersarz zrozumiał właściwie treść postu oraz żartu, kpiny, złośliwości a nie
                  personalnego ataku. Ale widocznie bezsadnie oczekuję zbyt wiele. Będę nad sobą
                  pracował aby do końca zrozumieć reguły równości w demokracji.
                  PS. Aluzja nie trafiła jak kulą w płot. Trafiła jak kula w kulochron.
                  • joasia_ta Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:28
                    > Z ripostą, koleżanko - oczywiście. Tylko oczekuję, że z riposty wynika, iż
                    > adwersarz zrozumiał właściwie treść postu oraz żartu, kpiny, złośliwości a nie
                    > personalnego ataku. Ale widocznie bezsadnie oczekuję zbyt wiele. Będę nad sobą
                    > pracował aby do końca zrozumieć reguły równości w demokracji.
                    > PS. Aluzja nie trafiła jak kulą w płot. Trafiła jak kula w kulochron.

Tak sobie czytam tą dyskusję i widzę facet, że jest z ciebie straszny żałosny
                    dupek, zupełnie pozbawiony inteligencji i dowcipu.
                    • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:38
                      W ramach reguł równości w demokracji masz prawo do do takiej oceny.
                      PS. Zgodnie z netykietą powinno się używać formy Ciebie a nie ciebie. A zgodnie
                      z zasadami ortografii "tę dyskusję" a nie "tą".To tak dla porządku.
                      • eruve.elen Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 19:38
                        netykieta zaś zapewne nic nie mówi o śmiesznym wytykaniu błędów oponentom w
                        dyskusji?
                        • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 19:52
                          Nie, nie mówi. A przy okazji, miałem odpłacić pięknym za nadobne?
                  • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:43
                    uu1 napisała:

> Z ripostą, koleżanko - oczywiście. Tylko oczekuję, że z riposty wynika, iż
                    > adwersarz zrozumiał właściwie treść postu oraz żartu, kpiny, złośliwości a nie
                    > personalnego ataku. Ale widocznie bezsadnie oczekuję zbyt wiele. Będę nad sobą
                    > pracował aby do końca zrozumieć reguły równości w demokracji.
                    > PS. Aluzja nie trafiła jak kulą w płot. Trafiła jak kula w kulochron.

Cóż można na to odpowiedzieć nie popadając jednocześnie w retorykę toczącej się
                    kampanii wyborczej i nie eskalując podjętej dyskusji okraszonej nałęczowo-
                    syndromowym żartem? Zajrzyjmny do Aleksandra Fredry i zacytujmy wszyscy
                    wspólnie: "Kochajmy się!" Możemy również przypomnieć sobie mądre słowa naszego
                    wielkiego rodaka JPII - "Nie zatwardzajmy serc!". A jak polskie autorytety nam
                    nie wystarczają, to sięgnijmy do guru Tybetańczyków Dalaj Lamy i pójdźmy tropem
                    jego pokojowej filozofii wyciągniętej ręki. Tak będzie dla nas wszystkich
                    najlepiej - mamy tylko JEDNą POLSKę.
                    A Tobie bio.mum serdecznie dziękuję za wstawiennictwo i mowę obronną. Obie
                    jesteśmy doskonałym przykładem na to, że w polskiej polityce powinno być
                    zedecydowanie więcej kobiet, i to nie tylko w środy!
                    Trzymajcie się kaczo, byczo i indyczo przed drugą turą wyborów!
                    Tego życzy Wam wszystkim tradycyjny czerwony kapturek braci Grimm.
                    • bio.mum Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:21

red_kapturek napisała:

Obie jesteśmy doskonałym przykładem na to, że w polskiej polityce powinno być
                      > zedecydowanie więcej kobiet, i to nie tylko w środy!

:)))) tylko szerokim usmiechem moge to skomentowac:))) Mysle dokladnie tak
                      samo!! I nawet taki Korwin mnie nie przekona( w koncu tylko troche zabraklo mu
                      go wejszia do drugiej rundy) ze kobiety sa istotami nizszego rzedu. Adios
                      Korwinie - palantozo!:)

> Trzymajcie się kaczo, byczo i indyczo przed drugą turą wyborów!

Tak, trzeba zaglosowac przeciwko Kaczce. Nie ma innego wyjscia. Nawet gdyby
                      zamiast Tuska byl Lepper. Zeby nie bylo, ze zaglosuje na Tuska. No fucking way.
                      Zaglosuje przeciwko Kaczynskiemu.

• bio.mum Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:21
                uu1 napisała:

> Po pierwsze. Rozczarowujesz mnie tak jak rozczarowałaś wilka (chodzi o
                > współczesną wersję bajki). Po drugie, koleżanko. Nałęcz jest mi tak bliski jak
                > Kaczyńscy, Tusk i Lepper razem wzięci. Tak więc, odpuść te aluzje bo trafiasz
                > kulą w płot. Pozdrawiam.

Wiesz uu1 jaki szacunek do ciebie czuje i jak glebokie uklony bije...Ale ta
                red_kapturek to niezla intrygantka przyznasz; ))...Zupelnie niezalezna i
                nieprzewidywalna. Jesli chodzi o mnie to piekne, chociazby mnie osobiscie
                zrownajaca z ziemia. Kazdy z nas musi przelknac swoja wlasna zabe. Nic na to
                nie poradzimy. Twoja wizja Polski przegrala i moja wizja Polski przegrala.. a
                Red Kapturek to inteligentna wizja srodka. Ja osobiscie jej potrzebuje, zeby
                studzila moje piromanskie zapędy. Bo jakos musze zyc w tym kraju i bede
                poszukiwala aktualnych autorytetow.
                • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 14:33
                  Witaj. Wczoraj oglądałem i słuchałem wypowiedzi inttrygantki z wysokiej półki.
                  Czy ona jest ze środka..? A wracając do naszych baranów. Moja wizja Polski
                  przegrała nie dlatego, że wycofał się W. Cimoszewicz tylko dlatego, że wyniki
                  wyrobów parlamentarnych sa takie jakie są. Prezydent W. Cimoszewicz miał
                  stanowić rodzaj szczepionki a jaki oboje wiemy, szczepionka nie daje 100 %
                  gwarancji, że choroba nie dopadnie organizmu. Teraz rzeczywiście trzeba żyć tu i
                  teraz. Serdecznie pozdrawiam.
                  • bio.mum Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:03
                    uu1 napisała:
                    Moja wizja Polski
                    > przegrała nie dlatego, że wycofał się W. Cimoszewicz tylko dlatego, że wyniki
                    > wyrobów parlamentarnych sa takie jakie są. Prezydent W. Cimoszewicz miał
                    > stanowić rodzaj szczepionki a jaki oboje wiemy, szczepionka nie daje 100 %
                    > gwarancji, że choroba nie dopadnie organizmu. Teraz rzeczywiście trzeba żyć
                    tu i teraz. Serdecznie pozdrawiam.

Ja w pierwszej glosowalaym na Borowskiego, w drugiej ew glosowalabym na
                    Cimoszewicza...ale czy jest sens o tym teraz mowic? Czy jest sens rozwazac, co
                    by bylo gdyby nie q.rva Jarucka ktora za pieniadze gotowa byla poronic ?Ja sie
                    nie boje takich slow. Sama jestem matka, i czuje pismo nosem. Ta kobieta
                    sprzedalaby wlasne dzieci dla mamony. Dla mnie to kobieta pozbawiona instynktow
                    macierzynskich. Zwykla materialistka. ...A poza tym...niech sie pozagryzaja w
                    tym sejmie. To zwykla sfora wilkow, ktora bedzie sobie dzien w dzien skakala do
                    gardel. Dzisiaj dali probke. Ale to dopiero poczatek. ..Krew bedzie sie lala
                    gesto. A ja bede sie przygladac jak sie wykrwawiaja na naszych oczach i bede
                    miala zajebista satysfakcje. I bede dawala temu upust. Na tym forum rowniez. Ja
                    tez cie serdecznie pozdrawiam. Zreszta dobrze wiesz.
                    • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:10
                      Jak mawiał pewien mądry człowiek - i w nasze zapajęczone okna zaświeci promyk
                      słońca. :-))
                      - Baco, co robicie, jak macie czas?
                      - A siedze se i myśle.
                      - A jak nie macie czasu?
                      - To ino siedze.
                    • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:20
                      bio.mum napisała:

> Ja w pierwszej glosowalaym na Borowskiego, w drugiej ew glosowalabym na
                      > Cimoszewicza...ale czy jest sens o tym teraz mowic? Czy jest sens rozwazac,
                      co
                      > by bylo gdyby nie q.rva Jarucka ktora za pieniadze gotowa byla poronic ?Ja
                      sie
                      > nie boje takich slow. Sama jestem matka, i czuje pismo nosem. Ta kobieta
                      > sprzedalaby wlasne dzieci dla mamony. Dla mnie to kobieta pozbawiona
                      instynktow
                      >
                      > macierzynskich. Zwykla materialistka. ...A poza tym...niech sie pozagryzaja w
                      > tym sejmie. To zwykla sfora wilkow, ktora bedzie sobie dzien w dzien skakala
                      do
                      > gardel. Dzisiaj dali probke. Ale to dopiero poczatek. ..Krew bedzie sie
                      lala
                      > gesto. A ja bede sie przygladac jak sie wykrwawiaja na naszych oczach i bede
                      > miala zajebista satysfakcje. I bede dawala temu upust. Na tym forum rowniez.
                      Ja> tez cie serdecznie pozdrawiam. Zreszta dobrze wiesz.

Jednak trzeba na tym forum uważać, do kogo wyciąga się rękę.
                      Ten język przypomina mi komentarz o "skundleniu polskiego spłeczeństwa".
                      Beletrystyczna pointa:
                      Julio Cortazar gra w nią literacko,
                      lepiej ją jednak mieć.
                      "Rayuela" po hiszpańsku,
                      "Gra w klasy" po polsku.
                      The end.
                      • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:39
                        > Julio Cortazar gra w nią literacko,
                        > lepiej ją jednak mieć.
                        > "Rayuela" po hiszpańsku,
                        > "Gra w klasy" po polsku.
                        > The end.
                        Jakim, że prawem
                        jakim, że sposobem
                        ta klasa pnie się
                        do roli odnowicielki. St. Przybyszewski
                        • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:42
                          uu1 napisała:

> > Julio Cortazar gra w nią literacko,
                          > > lepiej ją jednak mieć.
                          > > "Rayuela" po hiszpańsku,
                          > > "Gra w klasy" po polsku.
                          > > The end.
                          > Jakim, że prawem
                          > jakim, że sposobem
                          > ta klasa pnie się
                          > do roli odnowicielki. St. Przybyszewski

A takim prawem:
                          "Pajtrakały symforowe i kondzioł w trykrętnych pordlejansach"
                          Witkacy
                  • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:11
                    uu1 napisała:

> Witaj. Wczoraj oglądałem i słuchałem wypowiedzi inttrygantki z wysokiej półki.
                    > Czy ona jest ze środka..? A wracając do naszych baranów. Moja wizja Polski
                    > przegrała nie dlatego, że wycofał się W. Cimoszewicz tylko dlatego, że wyniki
                    > wyrobów parlamentarnych sa takie jakie są. Prezydent W. Cimoszewicz miał
                    > stanowić rodzaj szczepionki a jaki oboje wiemy, szczepionka nie daje 100 %
                    > gwarancji, że choroba nie dopadnie organizmu. Teraz rzeczywiście trzeba żyć
                    tu > i
                    > teraz. Serdecznie pozdrawiam.

Ona przeczytała.
                    Ona chciałaby też odpowiedzieć.
                    Ona nie jest ze środka.
                    Ona jest z Polski.
                    Ta "inttrygantka" - oglądana z wysokiej półki.
                    • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:29
                      Drogi Czerwony Kapturku,
                      wygląda na to, że nastąpiło nieporozumienie. Mój tekst do bio.mum dotyczył tylko
                      i wyłącznie A. Jaruckiej. Niesłusznie sądzisz, że wszystkie rozmowy są na Twój
                      temat. Przy okazji, pozwól, że odpowiem na Twój drugi post. Jestem pod wrażeniem
                      rozległej wiedzy encyklopedycznej. Ale w dyskusji to nie jest najlepszy
                      argument. Srużka mleka ma większą wartość dla organizmu niż potok wody. A
                      samozachwyt w postaci zwrotu "doskonałym przykładem" zaciera samokrytycyzm,
                      którego jak sądzę, Tobie nie zabraknie.
                      • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 15:58
                        uu1 napisała:

> Drogi Czerwony Kapturku,
                        > wygląda na to, że nastąpiło nieporozumienie. Mój tekst do bio.mum dotyczył
                        tylk
                        > o
                        > i wyłącznie A. Jaruckiej. Niesłusznie sądzisz, że wszystkie rozmowy są na Twój
                        > temat.
                        ==================
                        1. W takim razie mój post jest, a nawet go nie ma. Bio.mum wspomniała o środku,
                        wczoraj dyskutowaliśmy ze sobą na wiadomy temat pod artykułem o dekretach
                        Kaczńskiego, stąd też wynikło to nieporozumienie z mojej strony.
                        ==================
                        Przy okazji, pozwól, że odpowiem na Twój drugi post. Jestem pod wrażenie
                        > m> rozległej wiedzy encyklopedycznej. Ale w dyskusji to nie jest najlepszy
                        > argument.
                        2. Moja wiedza encyklopedyczna jest dosyć skromna, ale ja wiem, gdzie szukać.
                        Szukam szybko.
                        ==================
                        Srużka mleka ma większą wartość dla organizmu niż potok wody.
                        3. Niestety, cierpię już od lat na alergię mleczną, stąd wszelkie niedobory w
                        moim organizmie, dlatego też pozostaje mi jedynie łyk zimnej wody.
                        ==================
                        A samozachwyt w postaci zwrotu "doskonałym przykładem" zaciera samokrytycyzm,
                        > którego jak sądzę, Tobie nie zabraknie.
                        4. Doskonałym przykładem na to, że w polityce potrzebna jest większa aktywność
                        kobiet nie jest pochodną mojej rzekomej "wiedzy encyklopedycznej". Chodziło mi
                        tylko i wyłącznie o sposób, w jakim ja z Tobą tutaj na tym forum dyskutuję. Ja
                        wyciągnęłam do Ciebie rękę i powiedziałam: Nie dajmy się ponieść emocjom, bo
                        padnie o parę słów za dużo i będzie nam oboje może trochę głupio. Takiego stylu
                        kultury politycznej wymagam od naszych reprezentantów w Sejmie i Senacie. Oni
                        tam powinni debatować na cywilizowanym poziomie.
                        Wot i wsjo.
                        • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 16:34
                          Wyciągniętą dłoń przyjmuję z całym, należnym szacunkiem. Ścielę się do nóżek.
                          Wiem, że te zwroty nie są trendy ale to długoletni wpływ dziadka.
                          PS. Ładnie - jak mawiał pułkownik Juan Garcia de Abez.
                          • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 17:17
                            uu1 napisała:

> Wyciągniętą dłoń przyjmuję z całym, należnym szacunkiem. Ścielę się do nóżek.
                            > Wiem, że te zwroty nie są trendy ale to długoletni wpływ dziadka.
                            > PS. Ładnie - jak mawiał pułkownik Juan Garcia de Abez.

Oj, żartowniś z Ciebie uu1, żartowniś, żeby nie powiedzieć forumowy łotrzyk.
                            Potrafisz nie tylko erystycznie czmychnąć ale również zaskoczyć sympatycznymi
                            archaizmami. W tym miejscu przypomniał mi się Jerzy Waldorf - skarbnica
                            przedwojennej polszczyzny. Niebawem dowiemy się wszyscy, jakeśmy to sobie
                            nadobną III or IV RP pościelili. Będzie albo wóz, albo przewóz, albo zimne
                            nóżki.
                            Odrobinę Ciebie polubiłam. Chyba niepotrzebnie wystraszyłam bio.mum tą "Grą w
                            klasy". Zwalczam jednak za wszelką cenę grubiaństwo językowe. Jak bio.mum
                            spotkasz, to przekaż proszę pozdrowienia od czerwonego kapturka. Bardzo chętnie
                            czytam jej komentarze. Pisane są z werwą.
                            Pozdrówka!
                            • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 20:12
                              Sorki. Musiałem zarabiać pieniądze.
                              Jestem poważny jak karawaniarz w dzień pogrzebu. Dzieją się rzeczy wielkie i
                              wielcy ludzie wokół nas. Niekoniecznie wzrostem. A co do III, IV czy kolejnej to
                              w myśl zasady - z kim sobie pościelesz z tym się nie/wyśpisz. Bio.mum chętnie
                              pozdrowię, to świetna dziewczyna, idąc śladem Michelle Pfeiffer można
                              powiedzieć, że ma jaja. To jest naprawdę komplement - piszę to na wypadek gdyby
                              jakiś purysta językowy to przeczytał. pozdro.
                              • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 20:59
                                uu1 napisała:

> Sorki. Musiałem zarabiać pieniądze.
                                > Jestem poważny jak karawaniarz w dzień pogrzebu. Dzieją się rzeczy wielkie i
                                > wielcy ludzie wokół nas. Niekoniecznie wzrostem. A co do III, IV czy kolejnej
                                t> o> w myśl zasady - z kim sobie pościelesz z tym się nie/wyśpisz. Bio.mum
                                chętnie> pozdrowię, to świetna dziewczyna, idąc śladem Michelle Pfeiffer można
                                > powiedzieć, że ma jaja. To jest naprawdę komplement - piszę to na wypadek
                                gdyby> jakiś purysta językowy to przeczytał. pozdro.

Czy mogę zadać prywatno-partyjne pytanie? Tak. W takim razie zadaję: Jak Was
                                oboje można zaszeregować odnośnie krajobrazu politycznego w Polsce? Lewica?
                                Prawica? Srodek? Czy też żaden z kierunków, ergo: wolny obserwator z zacięciem
                                komentatorskim. Chodzi mi o przekonania, nie o przynależność. Pytam, bo nie
                                chciałabym popełnić następnych gaf forumowo-lingwistycznych. Jestem tutaj dosyć
                                nowa. A "jaja" jak najbardziej dozwolona forma wyrażania komplementów wszelkiej
                                maści.
                                Pozdro wraca do nadawcy.
                                • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 22:14
                                  Mamy tu maleńki, nieformalny klub - zrzesza tych, którzy w II turze nie
                                  zagłosują ani na D.T. ani na L.K. Orientacja polityczna - członek społeczeństwa
                                  obywatelskiego w pełnym tego słowa znaczeniu. Każdy, kto popełnia czyn sprzeczny
                                  z podstawowymi zasadami etyki, dostaje w dynię. Brak świętości dekretowanych.
                                  Żart,kpina, humor sytuacyjny. To wszystko. Kto ma otwartą glówę, byle nie na
                                  przestrzał, mile witany.
        • bio.mum Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:55
          red_kapturek napisała:

> Wróble ćwierkają, że członków PiS dopadł już syndrom Nałęcza. Otóż po
          obudzeniu
          >
          > delikatnie odkrywają kołdrę, podnoszą się, z wielką uwagą wkładają najpierw
          > prawą nogę do bambosza i mruczą pod nosem zadaną im przez Jarka K.
          > mantrę: "Byłem w PiS, jestem w PiS, zostanę w PiS, Amen". Potem przychodzi
          > kolej na lewą nogę, lewy bambosz, powtórka mantry: "Byłem w PiS, jestem w
          PiS, będę w Samoobronie, Balcerowicz musi odejść, Amen... cholera jasna,
          wróć... zostanę w PiS".

Hehe. Pozdrawiam Cie red_kapturku. Pozwolilam sobie zaznaczyc cie na zielono w
          moim forum. Obys byla niezniszczalna:)
          • red_kapturek Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:59
            bio.mum napisała:

> red_kapturek napisała:
            >
            > > Wróble ćwierkają, że członków PiS dopadł już syndrom Nałęcza. Otóż po
            > obudzeniu
            > >
            > > delikatnie odkrywają kołdrę, podnoszą się, z wielką uwagą wkładają najpie
            > rw
            > > prawą nogę do bambosza i mruczą pod nosem zadaną im przez Jarka K.
            > > mantrę: "Byłem w PiS, jestem w PiS, zostanę w PiS, Amen". Potem przychodz
            > i
            > > kolej na lewą nogę, lewy bambosz, powtórka mantry: "Byłem w PiS, jestem w
            >
            > PiS, będę w Samoobronie, Balcerowicz musi odejść, Amen... cholera jasna,
            > wróć... zostanę w PiS".
            >
            > Hehe. Pozdrawiam Cie red_kapturku. Pozwolilam sobie zaznaczyc cie na zielono
            w
            > moim forum. Obys byla niezniszczalna:)

Dziękuję, to miłe z Twojej strony.
            Młodzieżówka PO:
            "Na kaczkę głosujesz, do tyłu wiosłujesz!"
      • eexmd2 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:15
        swoja droga co za ludzie bez krzty wlasnego rozumu: juz wiedza ze tusk to
        ubecki pacholek a Pan Lepper ma troche racji

a jeszcze trzy miesiace temu glownie atakowali cimoszke, gardzili lepperem i
        troche chwalili tuska i po jako przyszlym koalicjantow...
    • m_lisiecki długa ta przerwa 19.10.05, 12:45
      Długa ta przerwa. Oczywiście chodzi o 26 października, ale ktoś w GW nie
      dopatrzył :-)
    • ewka.b A może tak? 19.10.05, 12:51
      Kaczor nr 1 - premier
      Kaczor nr 2 - prezydent
      Lepper - marszałek?

Od razu ubyłoby kilka milionów ludzi w kraju, bo kto żyw by emigrował, a i
      bezrobocie by się zmniejszyło... Im dłuzej oglądam te targi, tym bardziej
      podobny scenariusz wydaje mi realny.No chyba że wszyscy anty Kaczyńscy pójdą w
      niedzielę do wyborów, czego sobie i wszystkim zyczę,wracam do pracy
    • alkud Marszałek Tusk będzie mógł nadal oglądać... 19.10.05, 12:51
      mecze :)

skandal*w*IRAKU
    • ryszard461 Re: PiS przerwie posiedzenie i to dobrze dla Sejmu 19.10.05, 12:56
      Cos nieprawdopodobnego to PO wszedzie sie pcha i na kazde stanowisko ma jak
      powiadaja najlepszego kandydata. Ja jednak odnosze wrazenie ze ten ojciec
      Rydzyk mial nosa mowiac ;zatopic ta platforme; ja dodam ze bylby przyjemny
      spokoj. Ogladacz meczow pilkarskich jest hazardzista i dobrze zeby nie przegral
      Polski a to sie stanie gdy wyborcy go nie wybiora tam mamy jeszcze np. Schetyna
      ktory rujnowal budzet Wroclawia dla lipnej acz kosztownej koszykowki no Rokita
      owladniety checia wladzy za wszelka cene. To jest prawdziwe oblicze ludzi
      ktorym koryto odebralo przyzwoitosc.
    • ms40 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 12:56
      Prawdopodobnie chodzi o datę 26 paćdziernika, a nie listopada. To cchyba błąd.
      • voodeen Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:00
        To tylko dowód na "rzetelność" i "profesjonalizm" pismaków z g-wartej.

ms40 napisał:

> Prawdopodobnie chodzi o datę 26 paćdziernika, a nie listopada. To cchyba błąd.
    • voodeen Marszałek Tusk 19.10.05, 12:58
      Bo nikt tego zdaje się nie dostrzegać, że zagranie PO było w istocie grą na
      czas. Wiedzieli, że PiS nie zgodzi sie na Komorowskiego. W ten sposób dostali
      time-out i jak Tusk przegra wybory, wówczas zaproponują Tuska na Marszałka,
      żeby już tak do końca go nie usadzić. Bo byłaby to polityczna katastrofa, gdyby
      kandydat na prez musiał w końcu zadowolić się stołkiem zwykłego posła.
      • pablozed Re: Marszałek Tusk 19.10.05, 13:06
        Ależ oczywiście, że nie dostrzega, bo w odróżnieniu od PiSsu PO dotrzymuje
        obietnic (albo ich po prostu nie składa). Hanna Gronkiewicz-Waltz powiedziała
        jasno, że Donald Tusk nie zamierza zmieniać decyzji o zaproponowaniu Bronisława
        Komorowskiego na stanowisko Marszałka Sejmu.
        A jak wciągniesz kreskę, to może będziesz w stanie uzasadnić każdy wymyślony
        scenariusz.
    • paranda79 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:01
      Ciekaw ile nas kosztuje to przerwane posiedzenie? Delegacja,
      wynagrodzenie ...., naprawdę ciekawi mnie ile za to dostali.
      • szoszan Wygląda, żę jeszcze wszyscy będziemy tęsknić za 19.10.05, 13:06
        rządem Marka Belki. Przynajmniej oprócz wrzasku robił coś merytorycznego. Dorni
        PiS będą nawoływać i dekretować. Przecież wszyscy już wiedzą, że PiS nie
        potrafi rządzić. Samorządowcy to wiedzą.
        • rosenkrantz666 Re: Wygląda, żę jeszcze wszyscy będziemy tęsknić 19.10.05, 15:13
          > Przynajmniej oprócz wrzasku robił coś merytorycznego.

Może raczej nic nie robił (poza szukaniem nowej posady dla belki za państwowe
          pieniądze), ale przynajmniej za dużo nie szkodził.
    • turpentine Błąd w dacie . 19.10.05, 13:06
      Obrady będą wznowione w środę 26 PAŹDZIERNIKA a nie listopada (bo to sobota).
    • kkarwowski Kto się zgadza, że Tusk będzie dobrym marszałkiem? 19.10.05, 13:08
      I tylko po to PiS przerwał obrady Sejmu, żeby jakiś tam pidzwąs Komorowski nie
      zajął szykowanego dla Tuska stołka :)))
    • bio.mum Lech i Jaroslaw Kaczynscy 19.10.05, 13:17
      I ich zaginiony trzeci brat - Andrzej LEPPER.
      --
    • ja9930 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:17
      Wspominając 25. rocznicę powstania "Solidarności", Kwaśniewski podkreślił,
      że "Polacy ... dokonali wielkiej rewolucji bez przelewu krwi".
      O czym ta wypowiedź Kwaśniewskiego świadczy? Po pierwsze kłamie, bowiem krew
      się polała w wielu miejscach, byli zabici i ranni, byli zamordowani, a wielu
      sprawców i ich mocodawców jeszcze nie wykryto. Wie on doskonale, co zrobili z
      niewygodnymi ludźmi. Po drugie, używając takiego stwierdzenia wie też zapewne,
      co planowali jeszcze zrobić z członkami Solidarności. Można nawet spytać,
      czyżby mieli w planach totalną wojnę z Narodem? Po trzecie - Solidarnością i
      wojną domową straszyli funkcjonariuszy partyjnych i państwowych oraz ich
      rodziny, aby wmówić zagrożenie i zyskać ich poparcie do wprowadzenia stanu
      wojennego oraz usprawiedliwić zastosowany terror. Do dziś straszeni są oni
      możliwością powrotu do krwawego rozliczenia przez Naród, co powoduje ich
      posłuch i opór np. przeciwko lustracji i otworzeniu teczek. Dla
      przypomnienia "bezkrwawej rewolucji" - aktualnie toczy się proces o strzelanie
      w kopalni i przed sądem stanęli osobiście Jaruzelski i Kiszczak. Aktualnie
      jest 21. rocznica śmierci ks. Jerzego Popiełuszki. Podobnych spraw z lat 80-
      tych jest bardzo dużo. Kaci i osłaniający ich spadkobiercy wmawiają Narodowi
      cały czas swoją wspaniałomyślność, że nie przelali więcej niewinnej krwi. Po
      cytowanej wyżej wypowiedzi, powinien stanąć przed sądem z innymi w procesie
      zbrodni ludobójstwa przeciwko Narodowi Polskiemu. Patrz na przykład Saddama
      Husajna w Iraku.
    • zygfryd.okrutny Dzien wyzwolenia Polski 19.10.05, 13:17
      spod buta komunistow, pastusiakow, preziow, olewinow. Udalo sie, taraz tylko do przdu, rozliczyc komunistyczna bande do kazdej zlotowki, PZPR uznac jako partie zbrodnicza, wprowadzic bilety w jedna strone, takie jakie oni wprowadzili dla emigacji solidarnosciowej, bandytow z Iraku pod Trybunal Konstytucyjny, malwersantow majatku narodowego odbierac obywtelstwo polskie. Balcerowicz i cala niepolska klika, na smietnik historii, wprowadzic tylko propolska prase i telewizje!!!

Polsak dla prawdziwych Polakow, a nie z podrabianymi zyciorysami i nazwiskami, nie bedzie Wermachtrzadzil naszym kochanym krajem!!

Sto lat kaochani, prawdziwi patrioci, chwila wyzolenia nastala.

Konfederacja Polski Niepodlegej na Emigracji
      Zdzislaw Marchwicki
      • uu1 Re: Z tych Marchwickich? "Polam" i wszystko jasne. 19.10.05, 13:22
      • szoszan O "Wampir Zagłębia" nadaje zza grobu... 19.10.05, 13:26
        to taka jego mgielna pora...No tak Święto Zmarłych się zbliża.
      • zygfryd.okrutny PiS, Samoobrona,LPR-Front Polski przeciwko 19.10.05, 13:29
        wynarodowieniu i upadkowi Rzeczpospolitej Polskiej, cale PO to konie trojanski rozowych salonow i komuchow, wyborco-Twoj gwarant polskiej gospodarki i kwitnacej Polski to tylko Lech Kaczynski!!! Przyloz reke i wbuduj cegle w tierdze Nowej Polski!!
        • uu1 Re: Jaka piękna odezwa. Dech zapiera. Brawo. 19.10.05, 13:31
          • eexmd2 Re: Jaka piękna odezwa. Dech zapiera. Brawo. 19.10.05, 13:39
            on se jaj robi
            nie moze mowic tego serio
            front pisu lpr i samoobrony- blizej do bialorusi czy do iranu?
            pewnie tworczo wezmiemy co najlepsze z obydwu tych systemow...
            • zygfryd.okrutny Tusk atakuje Leppera za wyglad 19.10.05, 13:44
              jakzeesz to ponizajace, przyczepiac sie do fizjonomii, a nie programu Leppera, nie kazdy moze byc taki piekny i seksowny jak kandydat Tusk, ale Lewpper nie ma wermachtu w rodzinie, nic nie ukradl, jest szczerym patriota polskim, w przewciwienstwie do noewj pseud-arystokracji z rokitowym bialym kapeluszem za 1000 dolarow. No zobaczcie tych z PO na spacerze po Krakowie, cyrk!!!
              • joasia_ta Re: Tusk atakuje Leppera za wyglad 19.10.05, 15:02
                zygfryd.okrutny napisał:

> jakzeesz to ponizajace, przyczepiac sie do fizjonomii, a nie programu
                Leppera,
                > nie kazdy moze byc taki piekny i seksowny jak kandydat Tusk, ale Lewpper nie
                ma
                > wermachtu w rodzinie, nic nie ukradl, jest szczerym patriota polskim, w
                przewc
                > iwienstwie do noewj pseud-arystokracji z rokitowym bialym kapeluszem za 1000
                do
                > larow. No zobaczcie tych z PO na spacerze po Krakowie, cyrk!!!

Jesteś typowym przedstawicielem zwolenników Leppera i innych podobnych
                szumowin. Lepper nie jest krytykowany za wygląd, bo jego durna gęba jest jego
                najmniejszą wadą. Jest on krytykowany za głupotę, brutalną pazerność na władzę,
                mącenie ludzio w głowach, pogarszanie sytuacji w Polsce, oszustwa i.... można
                by jeszcze długo wymieniać, ale szkoda czasu na takiego parszywca.
                Mogę się domyślać jak wyglądasz, skoro rażą cię kapelusze. Ale jeśli tęsknisz
                do rządów gumofilców i kufajek, to wraz z z nastaniem koalicji PiS - Samoobrona
                będziesz to miał - my wszyscy wraz z tobą niestety też
              • tym0l Re: Tusk atakuje Leppera za wyglad 19.10.05, 15:52
                Czy Lepper nic nie ukradl?? Ma dosc duzo wyrokow "na sobie".
              • sclavus Re: Tusk atakuje Leppera za wyglad 19.10.05, 17:59
                zygfryd.okrutny napisał:

> jakzeesz to ponizajace, przyczepiac sie do fizjonomii, a nie programu
                Leppera,
                > nie kazdy moze byc taki piekny i seksowny jak kandydat Tusk, ale Lewpper nie
                ma
                > wermachtu w rodzinie, nic nie ukradl, jest szczerym patriota polskim, w
                przewc
                > iwienstwie do noewj pseud-arystokracji z rokitowym bialym kapeluszem za 1000
                do

Oczywiście!! Ma tylko kilka wyroków sądowych... prawomocnych...
                > larow. No zobaczcie tych z PO na spacerze po Krakowie, cyrk!!!
              • sclavus Re: Tusk atakuje Leppera za wyglad 19.10.05, 18:01
                wyguś, dej sie spokój z takimi jajami.wto ci bydzie wierzoł...som pombóg cie w
                rzyć zaro kopnie i bydzies tela z tego mioł...
                Abo idź sie zęby umyc.. tyż dobrze zrobisz...
            • uu1 Re: Jaka piękna odezwa. Dech zapiera. Brawo. 19.10.05, 13:53
              eexmd2 napisał:

> on se jaj robi
              > nie moze mowic tego serio
              > front pisu lpr i samoobrony- blizej do bialorusi czy do iranu?
              > pewnie tworczo wezmiemy co najlepsze z obydwu tych systemow...
              Obawiam się, że może i mówi serio. Skąd biorą się bataliony "moherowych beretów"
              i "bejsbolistów"? Długo będziemy kręcić głowami z niedowierzaniem. Pozdro.
      • sclavus Re: Dzien wyzwolenia Polski 19.10.05, 17:56
        zygfryd.okrutny napisał:

> spod buta komunistow, pastusiakow, preziow, olewinow. Udalo sie, taraz tylko
        do
        > przdu, rozliczyc komunistyczna bande do kazdej zlotowki, PZPR uznac jako
        parti
        > e zbrodnicza, wprowadzic bilety w jedna strone, takie jakie oni wprowadzili
        dla
        > emigacji solidarnosciowej, bandytow z Iraku pod Trybunal Konstytucyjny,
        malwer
        > santow majatku narodowego odbierac obywtelstwo polskie. Balcerowicz i cala
        niep
        > olska klika, na smietnik historii, wprowadzic tylko propolska prase i
        telewizje
        > !!!
        >
        > Polsak dla prawdziwych Polakow, a nie z podrabianymi zyciorysami i
        nazwiskami,
        > nie bedzie Wermachtrzadzil naszym kochanym krajem!!
        >
        > Sto lat kaochani, prawdziwi patrioci, chwila wyzolenia nastala.
        >
        > Konfederacja Polski Niepodlegej na Emigracji
        > Zdzislaw Marchwicki

A jednak... Ty jesteś zwykły ciul... i nic więcej, dodam jedynie, że obraziłes
        mnie pisząc w ten sposób o mnie....
    • wojtekmt Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:18
      W końcu mamy pierwszą koalicję:
      PiS + LPR + Samoobrona
      Podobne obietnice, podobni wyborcy. Duża większa zgodność niż w przpadku
      hipotetycznej koalicji z PO.
      Zatem niech ta nmowa koalicja tworzy rząd.
      Koalicja z PiS była by dla PO samobójstwem.
      • uu1 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:23
        Zatem niech ta nmowa koalicja tworzy rząd.
        > Koalicja z PiS była by dla PO samobójstwem.
        Racja. Tylko jak oddać pieniądze otrzymane na kampanię?
      • sclavus Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 18:05
        wojtekmt napisał:

> W końcu mamy pierwszą koalicję:
        > PiS + LPR + Samoobrona
        > Podobne obietnice, podobni wyborcy. Duża większa zgodność niż w przpadku
        > hipotetycznej koalicji z PO.
        > Zatem niech ta nmowa koalicja tworzy rząd.
        > Koalicja z PiS była by dla PO samobójstwem.

Ta tez nie wytrzyma... jedni będą chcieli otwierać obrady: "w imię ojca i syna
        i ducha świętego"... drugim będzie mało i będą chcieli: "... niech będzie
        pochwalony ..." ... a Lepperowi zachciewałoby się tylko: "bóg zapłac"
        i "amen"...
        • jm19 Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 21:00
          Do wojtkamt:
          Odczep się biedny kretynie od religii i nie bluźnij publicznie, bo to nie tylko
          grzech ale wstyd i pospolite chamstwo.
          Jeżeli nie masz argumentów w dyskusji, to szanuj chociaż tradycję i uczucia
          religijne innych.
          Nie każdy musi wypowiadać się na forum. Ono naprawdę nie jest dla idiotów!!!
    • ajkj Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:22
      Może do 26 października....
    • almagus Re:Sejm fika wg mistyka Rydzyka i wyziera spawiedl 19.10.05, 13:33
      Sejm fika wg mistyka Rydzyka i wyziera spawiedliwość Leppera!
      To nie będzie ustawy o odebraniu immunitetu posłom z wyrokami?
      Handel prawem i sprawiedliwością w wykonaniu PiS?
      • sclavus Re:Sejm fika wg mistyka Rydzyka i wyziera spawied 19.10.05, 18:07
        almagus napisał:

> Sejm fika wg mistyka Rydzyka i wyziera spawiedliwość Leppera!
        > To nie będzie ustawy o odebraniu immunitetu posłom z wyrokami?
        > Handel prawem i sprawiedliwością w wykonaniu PiS?

Najpierw amnestia dla Leppera a potem ustawa...
    • joasia_ta Re: PiS przerwie pierwsze posiedzenie Sejmu 19.10.05, 13:36
      no i czego kmiotku wypisujesz takie bzdury - przecież to PiS-uary nie chciały
      wybierać
      • uu1 Re: Młoda (oby) i gniewna. Co z tego wyrośnie? 19.10.05, 14:51
    • ryskoc Nie chce IV RP 19.10.05, 13:40
      Ja nie chcę żadnej IV RP - jeszcze nam w niej Bracia Kaczyńscy "księżyc ukradną"

Tylko TUSK na prezydenta.

Pozdrawiam
      • red_kapturek Re: Nie chce IV RP 19.10.05, 13:55
        ryskoc napisał:

> Ja nie chcę żadnej IV RP - jeszcze nam w niej Bracia Kaczyńscy "księżyc
        ukradną> "
        > > Tylko TUSK na prezydenta.
        > > Pozdrawiam

Księżyca to nam pewnie nie ukradną, zbyt wysoko zawieszony, a bratankowie
        skurczeni jak swetry po praniu w gorącej wodzie. Ale jest wielkie
        prawdopodobieństwo, że zaczniemy do niego, to znaczy do tego księżyca wyć jak
        wilki.

Młodzieżówka PO:
        "Na kaczkę głosujesz, do tyłu wiosłujesz!"
    • m1212 Ja protestuje! 19.10.05, 13:47
      Sejm opłacany z naszej cieżkiej krwawicy podatkowej, poszedł legalnie na wagary,
      a kaska leci. Dla tych co są tam pierwszy raz, na początek "dobry" przykład. Źle
      to wróży pracy tego Sejmu! Na pierwszym posiedzeniu "nowi" dostali lekcje, jak
      okradac obywateli.
      • milcha2 Re: Ja protestuje! 19.10.05, 13:53
        wolę rokitowski kapelusz niż opaleniznę leppera. Schowałby się ze swoimi
        wyrokami i siedział cicho a nie kupczył swoimi wyborcami jak przekupa na rynku.
        • red_kapturek Re: Ja protestuje! 19.10.05, 13:57
          milcha2 napisała:

> wolę rokitowski kapelusz niż opaleniznę leppera. Schowałby się ze swoimi
          > wyrokami i siedział cicho a nie kupczył swoimi wyborcami jak przekupa na
          rynku.

A propos kapelusza:
          Niektórym tęskno za gumofilcami i kufajką.
          No to będą je mieć.
        • jm19 Re: Ja nie protestuję! 19.10.05, 14:51
          "Wyroki" Leppera są bez znaczenia!
          Ma je za działalność rewolucyjną (wysypywanie zboża (sam bym wysypywał),
          wychłostanie kanalii, która gnębiła rolników, blokowanie dróg by wymusić na
          strukturach państwa to, co zgodnie z konstytucją powinny one wykonywać (służyć
          obywatelom a nie okradać ich w majestacie prawa))!

Jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda polskie "prawo", jego stosowanie oraz
          antyobywatelski charakter naszych sądów, to zostań ławnikiem!
          Wtedy zobaczysz, że jest to najgorsze narzędzie tyranii, dominacji i
          ograniczania wolności obywateli!!!

Niech przykład pana Romana Kluski otworzy Ci oczy!!!

Lepper nie jest żadnym przstępcą!
          Lepper jest ofiarą oresyjności prawnej naszego pseudopaństwa prawa!!!

Powinien być ze wszystkich tych skandalicznych "wyroków" oczyszczony!!!
          • eexmd2 Re: Ja nie protestuję! 19.10.05, 14:55
            taaaak, tez mysle ze kluska popiera leppera

ps 'działalność rewolucyjną'-jak ja jako polski producent samochodow spale
            salon mercedesa to tez sie tak moge tlumaczyc?
          • inna57 Re: Ja nie protestuję! 19.10.05, 15:06
            No z tym kretynizmem to nawet nie da się polemizować. To co piszesz jest nie
            tylko bzdyrą ale i wierutnym kłamstwem. Lepper rewolucjonista - to już nawet
            Lenin się w grobie przewraca
          • sclavus Re: Ja nie protestuję! 19.10.05, 18:10
            jm19 napisał:

> "Wyroki" Leppera są bez znaczenia!
            > Ma je za działalność rewolucyjną (wysypywanie zboża (sam bym wysypywał),
            > wychłostanie kanalii, która gnębiła rolników, blokowanie dróg by wymusić na
            > strukturach państwa to, co zgodnie z konstytucją powinny one wykonywać
            (służyć
            > obywatelom a nie okradać ich w majestacie prawa))!
            >
            > Lepper nie jest żadnym przstępcą!
            > Lepper jest ofiarą oresyjności prawnej naszego pseudopaństwa prawa!!!
            >
            > Powinien być ze wszystkich tych skandalicznych "wyroków" oczyszczony!!!

Biedactwo...
    • chris12 Onegdaj J Zychowi "stawał" przed wystąpieniem... 19.10.05, 13:51
      teraz już nie i również w tym upatruję dalszą degradację pozycji sejmu.
      • bio.mum Re: Onegdaj J Zychowi "stawał" przed wystąpieniem 19.10.05, 14:01
        Podobno to, ze im sie nie uklada to wina nas wyborcow:))) Tego nie przewidziano
        nawet w Konstytucji - skomentowal Kwasniewski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka