alkud DO TUSKA: BYE BYE AUFWIEDERSEHEN :))) 23.10.05, 22:18 marszałek Tusk został marszałkiem! Uff! --- najgorszy blog swiata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Jedyne co jest piękne z Donalda to jego córka 23.10.05, 22:18 Reszta wymięka. Razem z jego poglądami na sprawy zagraniczne z hołdowaniem Mumii Europejskiej i Niemcom. stachura.bo.pl anegdota.bo.pl wyjscie.bo.pl lama.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Jedyne co jest piękne z Donalda to jego córka 23.10.05, 22:19 faktycznie córke ma mniam... zaś żona Kaczyńskiego będzie musiała (no sorry bejbe) wydać trochę kasy na BOTOX i inne bajery bo jednak trzeba jakoś wyglądać --- najgorszy blog swiata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Re: Jedyne co jest piękne z Donalda to jego córka 23.10.05, 22:36 Albo wymienić kosmetyczkę ;-) Najważniejsze jest to, że Kasia Tusk będzie marszałkówną, a nie prezydentówną. Prawda, że ładniej brzmi? -------- dagome.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 Dziękuję - 23.10.05, 22:19 Dziękuję za to, że miałam na kogo głosować. Dziękuję, za przypomnienie słowa WOLNOŚĆ. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Witajcie w IV Rzesz...pardon Rzeczpospolitej! 23.10.05, 22:54 Historycy zweryfikuja. Probuje znalezc cos pocieszajacego w tym co sie dzisiaj stalo, ale chyba za wczesnie. Dla mnie to chwile zaloby. Proponuje minuta ciszy pozegnac kielkujaca jeszcze do wczoraj polska demokracje. Przez szacunek do siebie i innych, ktorych marzenia o normalnym kraju dzisiaj legły w gruzach, pomilcze. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Witajcie w IV Rzesz...pardon Rzeczpospolitej! 23.10.05, 23:08 bio.mum napisała: > > Historycy zweryfikuja. Probuje znalezc cos pocieszajacego w tym co sie dzisiaj > stalo, ale chyba za wczesnie. Dla mnie to chwile zaloby. Proponuje minuta ciszy > > pozegnac kielkujaca jeszcze do wczoraj polska demokracje. Przez szacunek do > siebie i innych, ktorych marzenia o normalnym kraju dzisiaj legły w gruzach, > pomilcze. Uśmiechnij się!To tylko pięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Dziękuję - 23.10.05, 23:03 Dziękuję za "dziękuję" ! efka_2 napisała: > Dziękuję za to, że miałam na kogo głosować. > Dziękuję, za przypomnienie słowa WOLNOŚĆ. > Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Polska potrzebuje Platformy 23.10.05, 22:48 Panie Donaldzie, porażki czynią ludzi silnymi. Pokazał Pan w trudnych dla siebie chwilach dużą klasę. Takim właśnie Pana z tej jakże trudnej kampanii zapamiętam. Tak, byłam z Pana dumna. Nasz kraj nie odrzucił jeszcze w dużej mierze postkomunistycznych przekonań ani nawyków, a i przywoływane demony przeszłości widać nadal straszą w naszych domach. Dlatego Polska potrzebuje Platformy, Polska potrzebuje ludzi zaangażowanych w budowanie nowoczesnego, liberalnego oraz otwartego na sąsiadów, Europę oraz świat społeczeństwa. Jako wyborca PO mam ogromne wątpliwości co do firmowania przez moje ugrupowanie polityki zwycięzcy zarówno w wyborach do Sejmu jak i dzisiejszych. Powodów jest wiele, dotyczą one natury etycznej oraz merytorycznej. Na postawienie 2x krzyżyka przy pańskim nazwisku miałam bezpośredni wpływ. Natomiast przeciwko ewentualnej koalicji z PiS nie mogę już w żaden sposób zagłosować. Chciałabym jednakże, aby ta moja opinia była przynajmniej wysłuchana, a raczej wyczytana. Sądzę, że nie jestem jedyną zwolenniczką Platformy o takim właśnie zdaniu na temat tworzonego rządu. Serdecznie dziękując za wszystko życzę Panu, Pańskiej rodzinie oraz całej Platformie jeszcze dużo sukcesów i zadowolenia z pracy na rzecz nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Nie jesteś jedyną o takim zdaniu ! 23.10.05, 23:11 Dziękuję, dobry człowieku-rodaku! Co tu dużo gadać, smutno jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Włącz relacje o Chopinie... 23.10.05, 23:14 II pr. PR - jeszcze trwają podsumowania. To bardzo koi; to jakies antidotum.- red_kapturek napisała: > Dziękuję, dobry człowieku-rodaku! > Co tu dużo gadać, smutno jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Włącz relacje o Chopinie... 24.10.05, 17:54 carlitos35 napisał: > II pr. PR - jeszcze trwają podsumowania. To bardzo koi; to jakies antidotum.- > > red_kapturek napisała: > > > Dziękuję, dobry człowieku-rodaku! > > Co tu dużo gadać, smutno jak cholera. W sumie od kogos, kto twierdzi, ze slucha Chopina, mozna by oczekiwac wiecej niz "Raus du verfluchte Hunde".... Czlowiek uczy sie cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
marigold1 Re: Nie jesteś jedyną o takim zdaniu ! 24.10.05, 09:50 Smutno to jest mało powiedziane. To jest po prostu rozpacz, moi znajomi- studenci czarne flagi chcą wywieszać... Irracjonalnie jeszcze mam nadzieję, że coś się wydarzy, że wynik się zmieni, bo to przecież nie może być prawda! Dużo jest tu wypowiedzi "to tylko 5 lat, damy radę, a potem Tusk na pewno wygra" - a ja najbardziej boję się, że za te pięć lat wygra Lepper - jak widać w Polsce rządzą ci, których chce-bez obrazy- niewykształcona wieś (wystarczy spojrzeć na wykresy, jak głosowano), i których wskaże Rydzyk. P. Tuskowi nie wolno teraz odejeść od polityki, musi patrzeć na ręce władzy. Panie Donaldzie, niech Pan się nie da, a za pięć lat znowu kandyduje! Nie znam się tak naprawdę na polityce, ale wydaje mi się, że będzie lepiej dla Polski i dla PO, jeżeli PO nie stworzy koalicji z PiSem. Wszystkie porażki PiSu będą w tym momencie utożsamiane z PO, i za pięć lat nic już nie uda im się wywalczyć. Przerażająca jest wizja rządzącej koalicji: PiS, Samoobrona, LPR, i dlatego potrzebna jest silna opozycja. Teraz znowu Polska będzie się cofać w rozwoju, jak zwykle wschód ciągnie zachód na dno... W ten sposób to u nas nigdy nie będzie lepiej. A wyobraźcie sobie, jakie się teraz "polowania na czarownice" zaczną. Nic, tylko się pochlastać, ogłosić żałobę narodową, albo coś... może wyjechać? Nie wierzę :(( Odpowiedz Link Zgłoś
mae_west Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 22:55 Dziękuję Panie Tusk. Ta pana przegrana jest wygraną, nie poszedł Pan wszędzie po głos, wyszedł Pan z twarzą! Pokazał Pan jak można działać w polityce, i zachować twarz, być człowiekiem honorowym. Jestem z Panem, bo wole przegraną, ale nigdy nie zejść ponizej pewnego poziomu,niż wygrana ale nie mozna sobie spojrzeć w oczy w lustrze... Pozdrawiam wierny wyborca,(jeszcze z Uni Wolności, i KLD) Odpowiedz Link Zgłoś
katala Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 09:40 Bardzo żałuję, że Tusk nie wygrał. Jestem wściekła na młodych ludzi, moich znajomych, którzy wyjechali za granicę i w związku z tym nie zadali sobie trudu by głosować, i tych, którzy nie wierzą w jakiekolwiek zmiany i dlatego nie poszli. No i wygrał elektorat moherkowych berecików, Ojca Rydzyka, Leppera i innych oszołomów. Żałuję, że Tusk tak mało czasu poświęcił na przekonanie do siebie ludzi ze wsi i rolników...mój ojciec głosował na Tuska i z niego tez jestem dumna, a mieszka na wsi, jest rolnikiem. Szkoda również że wygrał człowiek z natury antypatyczny, nie potrafiący się nawet naturalnie uśmiechnąć..brrr Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta, jak kiedyś w Warszawie powiedział do jednego z natrętnych staruszków: Spieprzaj dziadu!. A te dziady teraz na niego zagłosowały. Wypda wziąć przykład z moich znajomych i wyprowadzić się z Polski, co najmniej na 5 lat. ;-( Mam nadzieję, że Tusk nie da o sobie tak łątwo zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 22:59 nie opłaciło się, panie Tusk, posługiwać się oszustwem i prowokacją. żegnaj! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:06 vitek25 napisał: > nie opłaciło się, panie Tusk, posługiwać się oszustwem i prowokacją. > żegnaj! Też ma tą satysfakcję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:10 Witaj. Sprawdziły się nasze przewidywania. Jak mawiał W. Gomułka - z próżnego to i Salamon nie naleje. A swoja drogą, będzie nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:14 uu1 napisała: > Witaj. Sprawdziły się nasze przewidywania. Jak mawiał W. Gomułka - z próżnego > to i Salamon nie naleje. A swoja drogą, będzie nieciekawie. Też witaj.Wytrzymamy.A nieciekawie jest od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:18 Fakt. Ale uważam, że klub powinien działać. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:35 uu1 napisała: > Fakt. Ale uważam, że klub powinien działać. Dzisiaj Kaczynscy i Lepper u Rydzyka powinni 0.75% obalic (Chopina oczywiscie). Chlopcy z Ferajny, nie ma co. Wysmienite meskie towarzystwo. Piesni patriotyczne i religijne przeplatane okrzykami - na pohybel gejom, wywrotowcom, zydom i masonom! Witamy w Kaczym Grodzie (przez blizniakow zwanym IV RP). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:42 Każdy przyzwoity Polak nie musi obawiać się IV RP. A kto jest przyzwoitym Polakiem zadecydujemy My - Ja i Mój Brat. To tak jakoś znajomo brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:51 uu1 napisała: > Każdy przyzwoity Polak nie musi obawiać się IV RP. A kto jest przyzwoitym > Polakiem zadecydujemy My - Ja i Mój Brat. To tak jakoś znajomo brzmi. Na poczatek proponuje rehabilitacje Kurskiego. Mysle, ze to niedaleka perspektywa. W koncu to ani gej, ani mason ani Zyd ani Kaszub. Swoj czlowiek. Porzadny. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 24.10.05, 00:03 Dobra kandydatura. On nawet komuchem nie jest. A intencje miał szczere, partyjne, narodowe. Niech wszyscy widzą, że wierność wodzowi nie pozostanie bez nagrody. Tak trzymać, nie popuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 24.10.05, 00:36 uu1 napisała: > Dobra kandydatura. On nawet komuchem nie jest. On nigdy nawet nie stal obok zadnego komucha;) A intencje miał szczere,partyjne, narodowe. Oczywiscie. Zrobil to dla Lecha i Jaroslawa. Dla prezesa i prezydenta. w koncu czyim psem jest? Niech wszyscy widzą, że wierność wodzowi nie pozostanie bez nagrody. Tak trzymać, nie popuszczać. W nagrode dostanie kosc udowa Cimoszewicza. Bedzie sobie mogl szpik wyssac. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 23.10.05, 23:58 uu1 napisała: > Fakt. Ale uważam, że klub powinien działać. Będzie działał i bacznie obserwował a czas dokona reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 24.10.05, 01:31 veglie napisał: > uu1 napisała: > > > Witaj. Sprawdziły się nasze przewidywania. Jak mawiał W. Gomułka - z pró > żnego > > to i Salamon nie naleje. A swoja drogą, będzie nieciekawie. > Też witaj.Wytrzymamy.A nieciekawie jest od dawna. To co, zakladacie klub nieciekawych? Na waszym miejscu sprawdzilbym horoskopy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PROWOKACJA MIODOWICZA UKARANA :) 24.10.05, 01:47 Dzięki za troskę. MEMENTO MORI. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakac pierwsze przemyślenia 23.10.05, 23:03 O KAMPANI Jestem za Tuskiem - nie dlatego, że przekonuje mnie jego osoba, ale dlatego że popieram jego program. Tusk powinen podać do sądu osobę, która przygotowała jego ostatni bilboard! Jest tragiczny. Gratuluje Kaczyńskiemu jego doradców, byli o niebo lepsi niz ci Tuska. Nie potrafili odpowiednio zarteagować np. na sprawę Kurskiego, na to, że Kazcyński był beznadziejnym prezydentem WSarszawy O PRZYSZŁOŚCI Niew PO nie wchodzi w kolaicję z PiS. Zyska jak będzie z boku niezależna. Nie Lepper, Giertych i Kaczyński sobie rządzi. Daje im maks rok! O CIMOSZEWICZU Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Szkoda Polski i kolejnych zmarnowanych lat! 23.10.05, 23:07 Ale jesteśmy z Panem, Panie Donaldzie! W następnych wyborach Polska wreszcie będzie miała godnego Prezydenta. Proszę się nie poddawać, liczymy na Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Ty miales to wygrac... 23.10.05, 23:12 takze mnie Donald nawet nie denerwuj. Mam nadzieje, ze bedziecie sie wywiazywac w PO ze swojego programu, jak najlepiej potraficie - licze na blokade socjalizmu i etatyzmu oraz uzdrawianie panstwa a jak ktos chce wam wmowic, ze socjalisci wygrali te wybory, to niech socjalisci robia sobie sami koalicje, PO na socjalizm przyzwolenia nie ma. Macie blokowac socjalizm, czy z Toba na stolku prezydenckim, czy nie. Zycze na przyszlosc wiekszych sukcesow w polityce i daruj, ze dzis jestem tak wqrwiony, T. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 23:17 Panie Donaldzie Pan sie nie boi, cala lewica za Panem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 23:17 Dziesięć lat czekałem na taki dzień. Stało się. Jest Zwycięstwo. Po co histeryzujecie, gorzej już być nie może. Trzeba posprzątać Dom Ojczysty, rozliczyć aferzystów, uratować co jeszcze możliwe i dać wszystkim Polakom równe szanse w IV RP. Jest na to duża nadzieja i szansa, a jeżeli komuś nie odpowiada nowe, to niech nie przeszkadza w naprawie Państwa Polskiego. Za dużo macie pogardy dla tych co zawsze żywili i bronili, do prostych ludzi, mimo że sami ze wsi lub rodzin robotniczych się wywodzicie. Nienawidzicie mniej wykształconych, a sami jesteście prostakami. Gardzicie ludżmi starszymi, zapominając, że Was też nieunikniona starość czeka. Rodziny wielodzietne i dzieci Wam przeszkadzają i ich wychowywanie. To egoizm i samozagłada Was czeka, jeżeli inni Was nie przytulą. Na szczęście wygralśimy i nie czeka Was los na śmietniku. Trzeba Wam dużo pokory w obliczu przegranych wyborów. Za cztery lata Polska będzie inna i lepsza, a platforma zatopiona. Nie latajcie na skargi do obcych za granicę, nie skamlajcie, nie pracujcie dla obcych, nie róbcie targowicy. Jest tu w Polsce dla Was miejsce, możliwości rozwoju i będzie praca i dla Was i waszych dzieci. Nie będziecie musieli pracować na bogactwo innych Narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 23:21 Wole pracowac na bogactwo innych narodow i miec za to pieniadze o ktorych moi koledzy pracujacy w marazmie w Polsce moga pomazyc. A jak bede mial dosyc pieniedzy, to przyjade do Polski budowac ten kraj. Nie bede zaczynal budowania od dzielenia sie bieda, Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 23:47 Migracja zarobkowa, to znane zjawisko i nie mam nic przeciwko temu. W celach zarobkowych wyjeżdżali i wyjeżdżają nie tylko Polacy od ponad 100 lat. Wyjechałeś zapewne jeszcze w III RP, więc dlaczego już narzekać na Prezydenta Kaczyńskiego i IV RP. Jak tam zarobisz, będziesz miał dokąd i do czego wrócić, nikt nie będzie Ci ubliżał i przeszkadzał robić interesy. Nie zastaniesz tu ugoru, ani zarośli, bo wykarczujemy chaszcze, posprzątamy i będziesz mógł orać, siać i obrabiać, gdzie będzie Cię stać. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 00:37 A jak tam zarobi i zechce wrócić, to Mu KAczory z Lepperem dopier...... 50% podatkiem. Świetna perspektywa!! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Nie ma we mnie lekceważenia... 23.10.05, 23:27 Szanuję ten głos ale nie zgadzam się z nim. Nie ma we mnie lekceważenia ludzi starych, spracowanych i pochodzących z prowincji. A jednak - u mnie od jutra - żałoba. Nie wierzę bowiem w rządy autorytarne, wymuszanej równości i populizmu. Od takich warunków świat i życie szarzeje. A ja lubię kolory i rozmaitość w jak najszerszym pojęciu tych słów.- Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: Nie ma we mnie lekceważenia... 24.10.05, 00:11 IV RP nie będzie zmieniać Twoich gustów i upodobań, jeżeli nie zagrażają one innym oraz podstawom bytu Narodu. Jeżeli nie ukradłeś, nie jesteś aferzystą itp. to nie musisz od jutra się bać. Masz zajęcie, pracę, hobby i lubisz to robić, jesteś wolny, baw się. Jeżeli nie jesteś tylko biernym konsumentem i chcesz wziąć odpowiedzialność za coś w tym kraju, to też możesz. Równości też nigdy nie będzie, ale PAŃSTWO musi odpowiadać za los swoich obywateli i nie może pozwolić na marnowanie najcenniejszego kapitału - ludzi. Koło młyńskie, aby ruszyło musi mieć wodę, a człowiek musi mieć wędkę i ryby muszą być w wodzie. To jest istota sprawy. Liberałowie chcieliby płacić "0" podatków, a tak nie jest w żadnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_r10 Re: Nie ma we mnie lekceważenia... 24.10.05, 07:48 <Jeżeli nie ukradłeś, nie jesteś aferzystą itp. ... to będziesz to musiał jeszcze udowodnić. Tak tu teraz będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tott PO powinna zazadac teki PREMIERA!!!! 23.10.05, 23:21 PO powinna zazadac teki PREMIERA!!!! Powinna postawic na jedna karte i zazadac premierostwa dla Rokity. Oczywiscie bedzie to wyzwanie rzucone przez partie, ktora przegrala, ale PO ma do tego sile i mimo wszystko mandat wyborczy! Trzeba ratowac gospodarke Polski, chociaz tyle, bo na ratowanie wolnosci nie widze juz sznas. Jestem bardzo zalamany dzisiejszym dniem. Polacy to jednak niewyksztalcona, wiejska masa. Zauwazcie, ze Tusk jednak wygral we WSZYSTKICH miastach, no ale coz... wies jest moherowa i nadal zamknieta na swiat... Straszne. Czeka nas faszyzacja zycia i nieustanna walka bez zadnych argumentow i dowodow. Witamy w bagnie pomowien, w ktorym kazda kaczka bedzie czuc sie naturalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 To nie będzie... jezioro łabędzie, to... 23.10.05, 23:31 będzie kacze bagienko. Skuczno. tott napisał: > PO powinna zazadac teki PREMIERA!!!! Powinna postawic na jedna karte i zazadac > premierostwa dla Rokity. Oczywiscie bedzie to wyzwanie rzucone przez partie, > ktora przegrala, ale PO ma do tego sile i mimo wszystko mandat wyborczy! Trzeba > > ratowac gospodarke Polski, chociaz tyle, bo na ratowanie wolnosci nie widze juz > > sznas. Jestem bardzo zalamany dzisiejszym dniem. Polacy to jednak > niewyksztalcona, wiejska masa. Zauwazcie, ze Tusk jednak wygral we WSZYSTKICH > miastach, no ale coz... wies jest moherowa i nadal zamknieta na swiat... > Straszne. Czeka nas faszyzacja zycia i nieustanna walka bez zadnych argumentow > i dowodow. Witamy w bagnie pomowien, w ktorym kazda kaczka bedzie czuc sie > naturalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_wodz pakuję walizki 23.10.05, 23:22 Szkoda, szkoda... Naszym prezydentem będzie reprezentant niezliczonej rzeszy darmozjadów, na których pracowac będą wyborcy Tuska. Czytam opinie na tym forum i do jednej się dołączam: wyprowadzam się z tego kraju jak najszybciej. Po skończeniu studiów nie chcę finansowac życia sierot po komuniżmie, chce swoje pieniadze móc wydawac wedle upodobań a nie fikcyjnych zasad tzw. "solidarności". Wielka Brytanio czekaj na mnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Re: pakuję walizki 24.10.05, 00:40 Drogi Studencie, jeszcze studiów nie skończyłeś, jeszcze nic w tym kraju nie zrobiłeś i w większości uczyłeś się i nadal uczysz na koszt tego Narodu. Z taką wiedzą o społeczeństwie nie dałbym Ci dyplomu, a jeżeli już go zdobędziesz, to przyda Ci się on tylko do zmywania naczyń w obcym kraju. Myśl logicznie, kogo dziś obciążasz i na kogo zamierzasz robić. Po drugie, dziś wielu starszych ludzi klepie biedę nie dlatego, że są nierobami. Wielu z nich pracowało też kiedyś za granicą, wielu ma studia wyższe i dorobek np. inżynierski, ale teraz np. są bezrobotni i skończyły się im drobne oszczędności. Dziś nie mają pracy, bo nie ma jej na skutek liberalnej gospodarki, a nie wszystkim starczyło tortu przy prywatyzacji. Obcy kapitał powoduje duże bezrobocie, aby mieć tanią siłę roboczą i żeruje na naiwności takich, jak ty. Obyś się nie przeliczył licząc na obcych i pracę za granicą. Do tego zapewne masz jeszcze rodziców i ktoś będzie musiał się nimi kiedyś zaopiekować. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kochany Donaldzie! 23.10.05, 23:24 Być może musi jeszcze troche czasu upłynąć, ale... W kilka miesięcy z kilkunastoprocentowego poparcia doszedłeś do prawie 50%. Ale popatrz KTO CIĘ POPIERA, KTO JEST Z TOBĄ: Najlepsza, najbardziej światła część Polaków. Ci, którzy wypracowują bogactwo tego kraju, ci, którzy myślą po europejsku. Młodzi, dynamiczni. Trzymajmy się dalej razem, edukujmy tych, którzy sa mniej zorientowani, co sa mniej samodzielni. Donald, jeszcze wygramy razem kiedyś Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 zaśpiewajmy na odchodne Donaldowi i różowemu 23.10.05, 23:31 salonowi III RP razem! "Zachodni wiatr spienione topi fale..." ------------------- Tusk...PLUSK i PO... wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
al.ex.andra Re: Kochany Donaldzie! 24.10.05, 01:25 Donald, jeszcze wygramy razem kiedyś Polskę! Bravoooooooooooooooooooooooooooooooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
polonais Co dalej? 23.10.05, 23:36 Nie wiadomo czy PiS w kampanii wyborczej tylko sciemnial czy tylko chodzilo o przejecie wladzy. Ale odpowiedz na to pytanie uzyskamy w ciagu najblizszych kilku miesiecy. W tym czasie PO powinna wejsc do koalicji z PiS. Jesli okaze sie, ze nie ma szans na realizacje sensownego programu to PO MUSI wyjsc z tej koalicji. W przeciwnym wypadku nie bedzie szans na powodzenie a jednoczesnie PO zostanie uwiklane w odpowiedzialnosc za rzady PiS. Wowczas jednyna alternatywa dla "wyborcow" stanie sie koalicja SLD i Samoobrony. Tutaj chodzi o dlugafalowe interesy Polski. Dlatego trzeba na to patrzec w perspektywie co najmniej kilkuletniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh "...że lepiej już tworzyć z PiS koalicję w imię 23.10.05, 23:42 odpowiedzialności za kraj" w imię źle rozumianej odpowiedzialności za kraj Unia Demokratyczna dała się zetrzeć trwale ze sceny politycznej. Coś to komu dało? polska bedzie trwała trochę dłużej niż 4 lata [w najlepszym wypadku]. wierzę że w "imię odpowiedzialności za kraj" PO wykaże się rozsądkiem i zostanie w parlamencie silną opozycją- taką która poprze rozsądne ustawy i "wykrzyczy" te idiotyczno-rozdawienniczo-prześladowcze. niech autorzy tych pomysłów wezmą także na siebie odpowiedzialność za niemożliwość ich realizacji nie będzie śpiewki że "chcieliśmy wam dać ale tamci nie pozwolili". w przeciwnym razie pod koniec urzedowania tego sejmu [niekoniecznie za 4 lata] nie będzie czego zbierać z PO. i na kogo ludzie pójda głosować? jak myślicie? pisuary [ziobro, ten spocony wieprz z brylantyną, kurski i s-ka] nie cofną się przed żadnym sku..syństwem - co pokazli w kampani - by zachować władzę i dupę. wszystkim co złe obiążą PO. nie będą mieli żadnych skrupułów. a PO oczywiście będzie się zachowywało przywoicie i w rezultacie podzieli los Unii w rzędzie z aws-em. tak to juz w tym kraju jest - że ludzie słuchają tych co głośniej morde drą i wiecej obiecują. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 23.10.05, 23:53 Pobici, zwyciężymy ! Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 00:02 Gratuluje wysokiego wyniku! Życzę pracowitości w pracach koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: HAHAHAHHAHAHA DUUUUPA I GW 24.10.05, 00:10 Jest cudownie!!!!! Witamy w IV RP!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: HAHAHAHHAHAHA DUUUUPA I GW 24.10.05, 00:16 wy napisał: > Jest cudownie!!!!! Witamy w IV RP!!!!! Czekam na V RP!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: HAHAHAHHAHAHA DUUUUPA I GW 24.10.05, 00:25 No, i kolejne. Nie licząc wersji bis. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: HAHAHAHHAHAHA DUUUUPA I GW 24.10.05, 00:45 wy napisał: > Jest cudownie!!!!! Witamy w IV RP!!!!! obyś się nie zawiódł... i nie zabeczał jeszcze jak PiS pozostanie z Samoobrona i LPR'em... ato jest wiecjej jak możliwe i wtedy ani IV ali V... itd ile wymyslicie nie bedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szachool Re: HAHAHAHHAHAHA DUUUUPA I GW 24.10.05, 00:50 gdyby mogl startowac Kwachu, przeszedl by w pierwszej i to z hukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 00:25 cyt. "czy warto wchodzić z PiS w koalicję. - Kaczyńscy nas zniszczą. Wszystko co złe, będzie spadało teraz na nasze konto. Nie przebijemy się z naszym programem" Tak będzie. Jak w banku. cyt. "Zresztą naród wybrał PiS i Leppera, więc niech sobie wspólnie rządzą" Ale Rokita prze do władzy. Źle to się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 00:46 framberg napisał: > Ale Rokita prze do władzy. Źle to się skończy. Zdaje się, że Jaśko już jedną nogą w PiS jest. Tylko co zrobić z tym liberalnym kapeluszem? Odpowiedz Link Zgłoś
szachool Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 00:47 bedzie syf i malaria i wiecznie beda sie klocic.. historia sie powtarza.. bo czemu mielismy 3 zabory ???? bo zamiast walczyc to Polacy sie klocili... Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 01:04 szachool napisał: > bedzie syf i malaria i wiecznie beda sie klocic.. historia sie powtarza.. bo cz > emu mielismy 3 zabory ???? bo zamiast walczyc to Polacy sie klocili... Ale właśnie o to chodzi, żeby się nie kłócić. A żeby się nie kłócić należy trzymać ręce z dala od Marcinkiewicza i jego rządu. Przecież to już każde dziecko z pierwszej klasy wie, że w razie konfliktu interesów PiS znowu puści oko do milionerów z Samopomocy i remizy strażackiej Pawlaka. Niech więc od samego początku razem rządzą. W sumie to właśnie dzięki zdyscyplinowanym wyborcom Leppera pan z pieprzykiem został prezydentem. A "magistry" i inne "uczone" siedzą w domu i mają swój kraj w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
szachool Re: Tusk do zwolenników: ja przegrałem, wy wygral 24.10.05, 01:08 no niestety... mam nadzieje ze PO zmadrzeje i sie wycofa, bo bedzie na nia - wszystko. I jak Kwach "popral" Tuska, Borowski to faktycznie niech PO zostanie z nimi w opozycji, niz ma sie pchac miedzy swinie a koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
szachool spadam stad... z PRL-u 24.10.05, 00:34 dla studentow nie bedzie przyszloci, spadam.. jak tylko skoncze studia (10miesicy) albo zachod.. albo polnoc albo new zeland...innej opcji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: spadam stad... z PRL-u 24.10.05, 01:41 szachool napisał: > dla studentow nie bedzie przyszloci, spadam.. jak tylko skoncze studia (10miesi > cy) albo zachod.. albo polnoc albo new zeland...innej opcji nie ma. Gdyby nie Kaczynski i ludzie z Solidarnosci 25 lat temu, mialbys jeden kierunek pewny...wschod. No i z pewnoscia, jak w Chinach nie mialbys dostepu do Internetu ...studencie. Wez sie za nauke, bo masz jednak braki w odroznieniu skutkow od przyczyn. No i co do prl-u, to tak wyglada jakbys troche przyspal o jeden dzien... za dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
szachool Re: spadam stad... z PRL-u 24.10.05, 08:50 rozumiem Cie i dobrze wiem o co chodzi.. Tylko zdradz mi prosze Czemu wsrod studentow po studiach jest bezrobocie w widelkach 30-40%? Ja jednak Kaczyskiemu nie zawdzieczam upadku komunizmu, a Papieżowi i Walesie. Nic nie przespalem, nie boj sie, poprostu nie widze w tym kraju perspektyw na GODNE zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @ Panie Tusk, Pan się nie boi... @ 24.10.05, 00:43 cały układ specsłużbowo-medialny za Panem stoi :))) -------- najgorszy blog swiata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ja9930 Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 00:50 Gazeta napisała: - Nadchodzi era "kaczyzmu" - drwili jedni. Inni wzdychali: - Może jednak stanie się cud? Cudu nie będzie dla PO, natomiast nadchodzi raczej Napoleon i skończą się Wasze drwiny z Prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 00:55 ja9930 napisał: > > Cudu nie będzie dla PO, natomiast nadchodzi raczej Napoleon i skończą się Wasze drwiny z Prezydenta RP. a jak ktos nadal bedzie drwil z Bonaparstka to co go czeka? Wywozka? Karcer? Oboz pracy? Strach sie bac; ) Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 01:06 bio.mum napisała: > ja9930 napisał: > > > > > Cudu nie będzie dla PO, natomiast nadchodzi raczej Napoleon i skończą się > > Wasze drwiny z Prezydenta RP. > > a jak ktos nadal bedzie drwil z Bonaparstka to co go czeka? Wywozka? Karcer? > Oboz pracy? Strach sie bac; ) Bonaparstek jest boski, trochę mi się humor poprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
godith Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 08:35 Tiaaaa....a w herbie zamiast orzełka bedzie kaczuszka:) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_rowny Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 08:44 Poparcie kandydatów w poszczególnych kategoriach ½ Tusk ___________________ L.Kaczynski studenci-65% _____________ 35% akademicy-62 _____________ 38% wszystkie inne warstwy spoleczne w conajmniej 35% - 71% glosowalo na prezydenta elekta ,... ile Was z dyplomem wyzszej uczelni za Nasze pieniadze ?- liczycie na dogrywke za piec lat ? - IDIOCI ! Zmeczony Slusarz Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 00:58 Napoleon czy Napoleonka? A jest najnowszy przebój - nie bój się, nie bój. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Napoleon nadchodzi, a nie era "kaczyzmu" 24.10.05, 01:51 uu1 napisała: > Napoleon czy Napoleonka? A jest najnowszy przebój - nie bój się, nie bój. Przeanalizuj swoje postepowanie u2 z tej przedwyborczej kampanii minionych kilku miesiecy i wez sie za bary z rzeczywistoscia. Idac na wojne trzeba sie liczyc z przegrana, to samo i z demokratycznie przeprowadzonymi wyborami. Tym razem ( to juz trzeci zawod w dwoch miesiacach?)znow nie wyszlo. Well, nie tragizuj. Polska ma wreszcie i parlament i prezydenta o w miare jednakowo ukierunkowanej wizji przyszlosci Polski. Jest szansa na Polske normalna. Daje ci kredyt iz potrafisz to zrozumiec. Bedzie to z pewnoscia "raj utracony" dla niektorych i dla wielu ale tez tak mysle, ze nie bedziesz jednym/jedna z nich. Odpowiedz Link Zgłoś