Dodaj do ulubionych

25 minut palacza w Legnicy

24.10.05, 00:28
Z powodu opóźnienia w jednym lokalu cały kraj ma czekać. K... na co ?
Obserwuj wątek
    • lolovaxman media i bezdomnego zrobią gwiazdę !!! 24.10.05, 00:31
    • heraldek A ten jeden grzybiarz chcial glosowac na Tuska... 24.10.05, 00:35
      ....i przyniosl mu pecha....
      • zigzaur Re: A ten jeden grzybiarz chcial glosowac na Tusk 24.10.05, 21:10
        Albo poszedł zbierać rydzyki.
    • alkud boCHater naszych czasów :))) 24.10.05, 00:44
      ale co się wyspał, to jego

-----------
      najgorszy blog świata
      animowanehistoryjki.blox.pl/
      • tomi33 Re: boCHater naszych czasów :))) 24.10.05, 20:59
        alkud- genialne, to byla rewelacja
        dzieki!!!!!
    • zdzihoo Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 01:12
      Wydaje mi się, że jedynym rozsądnym posunięciem byłoby odsunięcie palacza od
      wykonywanych obowiązków
      • heraldek ..i z bezdomnego zrobic bezrobotnego.... 24.10.05, 01:19
        ...co, w budynku byl tylko jeden klucz....
        ...czy nie lepiej wylamac jeden zamek niz zatrzymac
        cala Polske...
      • alex-alexander Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 08:19
        A co? A moze na Syberie bys go poslal? Nie przyjdzie ci do glowy mysl, ze
        palacz moze slabo sie poczul, moze ze zdrowotnych problemow nie spal
        poprzedniej nocy? Do dupy z takimi sedziami jak ty.
    • polak_maly123 W IV RP OBOWIĄZEK TEN Z PALACZY BĘDZIE ZDJĘTY ! 24.10.05, 02:06
      New Presidento elekto dorzucili to na dokładkę do swoich obiecanek cacanek!

---

Ja też chcę kino domowe za free!
      A jak nie, to rozliczymy was tow. LK i JK z pisuaru.
    • tinawala Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 08:05
      Nierozumie,co ma wspolnego palacz do otwarcia lokalu wyborczego.
      Klucze powinien miec pierwszy z urzednikow lokalu wyborczego to on powinien o
      danej godzinie otworzyc lokal a nie tam palacz.Po drugie 25 minut to nie zadne
      spoznienie dla tej wiadomosci.Po trzecie jezeli Prezydenci przez 25 lat nie
      zrobili zadnej poprawy w POLSCE nie mysle ze Kaczynski cos zrobi.
      Ja na miejscu palacza nieotworzylabym drzwi nikomu ,poniewaz jak
      naposalam ,klucz do lokalu powinien miec jaden urzednik z tego lokalu
      wyborczego .Dodam ze po 20 latach w tym roku odwiedzilam moj kraj POLSKE jestem
      zszokowana tym co widzialam ;ludzi zedrzacych po ulicach,dzieci podchodza i
      prosza na bulke,ludzie popelniaja samobujstwa ,ludzie nie maja pieniedzy na
      leki,zabiera sie ludziom renty,z czego maja zyc i komu maja wierzyc ,dziwie
      sie ze jeszcze ludzie biora udziaL w wyborach.W rzadzie tylko klutnie i spory
      czy my POLACY musimy emigrowac zeby godnie zyc??Polacy zajmuja sie takimi
      drobnostkami jak z palaczem bo zasnal i nieotworzyl drzwi komisji wyborczej.A
      jesliby temu palaczowi cos sie stalo nie daj Boze nieszczesliwy wypadek czy
      smierc, kto wtedy bylby winny opoznienia 25 min.Jestem bardzo tym oburzona.
      Walentyna USA
      • tim7 Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 11:14
        A ja jestem oburzony brakiem szacunku do języka polskiego który prezentujesz w
        swojej wypowiedzi.

Ale dziwi mnie też Twoje oburzenie Polską. Po 20 latach przyjeżdzasz i masz
        pretensje ? Do kogo ? Kogo chcesz obwinić za to co TUTAJ sie dzieje, skoro
        Ciebie tu nie ma i nie było przez ostatnich 20 lat ? Można pomyśleć, że krótko
        po stanie wojennym "spyliłaś" do USA, jak mnóstwo ludzi którzy mieli kontakty
        bądz jakąś daleką rodzinę w USA. Dorobiłaś się TAM własnego mieszkania, auta i
        lodówki GM i teraz przypomniałaś sobie o kraju ? A tu przez 20 lat ludzie
        cierpią i widzą jak ich kraj niszczeje. Więc skoro nie było Cię przez 20 lat i
        przyjeżdzasz tu na gościnne występy, nie biorąc CZYNNEGO udziału w życiu kraju
        to swoją krytykę zachowaj dla Polonii a nie dla nas, którzy siedzą tu i próbują
        żyć. Piszesz: "Polacy zajmuja sie takimi drobnostkami jak z palaczem bo zasnal
        i nieotworzyl drzwi komisji wyborczej." To znaczy: ONI POLACY ?? Znaczy się już
        nie jesteś Polką, skoro piszesz o polakach jako o NICH. A skoro nie jestes to
        nie krytykuj...
      • arletapp Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 12:14
        tak to juz jest, Walentyno, pozostaje sie tylko dziwic i cieszyc sie, ze nam
        jest lepiej, ze w pore dalysmy noge. I jak najrzadziej odwiedzac polskie fora,
        bo sie tylko czlowiek denerwuje, jak ludzie sie ze soba obchodza i jak czuja
        sie dotknieci byle uwaga. A prawda jest taka, ze dopiero na emigracji widzi sie
        rzeczywiscie, ze "MY" POLACY jako narod naprawde zajmujemy sie drobiazgami,
        zamiast konstruktywnie pracowac nad problemami. I nie ma sie co oburzac,
        najlepiej wychodzilo nam do tej pory "sejmikowanie". Efekty byly jedynie wtedy,
        gdy zaborca stal nad nami z batem (jak to sie mowi, wspolny wrog jednoczy i
        zagrzewa do pracy). :-)
        • tim7 Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 13:24
          "(...) ze w pore dalysmy noge"

otóż to właśnie...
      • d_arek_d Re: 25 minut palacza w Legnicy 25.10.05, 07:14
        tinawala napisała, a szkoda.

Niniejszym pragnę oświadczyć, że odcinam się w całej rozciągłości od
        wypowiedzi tinawali. Wstyd mi, że Polonia (szczególnie ta amerykańska) składa
        się w tak dużej części z hipokrytów i laików uważających się za kogoś lepszego
        tylko dlatego, że udało im się z Polski uciec. Takie osoby nie mają prawa
        komentować sytuacji w Polsce, brać udziału w wyborach (przecież to wybór bez
        żadnych późniejszych konsekwencji z tego tytułu) itp. Jeżeli ktoś odwiedza kraj
        przodków raz na 20 lat, to znaczy że kraj ten jest już takiej osobie obojętny
        emocjonalnie. Jak zresztą widać, takie osoby mają również tendencję do wtórnego
        analfabetyzmu (wierzę, że ta Amerykanka kiedyś władała językiem polskim na
        poziomie komunikatywnym). Żyjąc w USA od 15 lat (ok 47% mojego życia)
        zauważyłem pewną prawidłowość: Polacy zaraz po przyjeździe tu stają się z
        zasady bardziej amerykańscy od Indian, potem często im ten szpan przechodzi,
        ale za to prawie każdy z czasem zmienia się na niekorzyść. Może to przybierać
        różne formy, np. chorobliwego pracoholizmu, alkoholizmu, kilku innych -izmów,
        depresji, odcinania się od wszystkiego co polskie (co można zauważyć w
        powyższym przypadku kliniczym) itp, itd. Jest to zapewne związane ze stresem
        wynikającym z tak radykalnej i totalnej zmiany otoczenia. Mam tylko nadzieję,
        że mnie to ominęło, ale nie mnie o tym sądzić. Może w moim przypadku objawia
        się to odwrotnie, niż u tinawali, czyli jestem bardzo pro-polski, odwiedzam
        kraj tak często, jak się tylko da, interesuję się polską polityką i gospodarką.
        Dlatego jestem czarną owcą wśród tutejszej Polonii, gdzie wybory wygrał
        Kaczyński - od zawsze wybory wygrywali zaciekli antykomuniści, czy też ci,
        którzy zwąchali że tylko poprzez taką agitację znajdą w Stanach poparcie. Przed
        wyborami parlamentarnymi przyjechał tu jakiś poseł (chyba z PO) agitować do
        głosowania na niego (okręg warszawski). Jakże jego wywody różniły się od tych,
        które jego partia przedstawia w Polsce! Mówił o wsadzaniu do więzień
        komunistów, o ich liczebności, bezczelności, odbieraniu przez tych okrutników
        jedzenia małym dzieciom itp. To chyba mniej więcej tematycznie wszystko, o czym
        mówił. I to chyba mniej więcej tematycznie wszystko, co usłyszeć chciała tzw.
        Polonia Amerykańska. Świadczy to właśnie o jej zaściankowości, zacofaniu w
        rozwoju politycznym i braku umiejętności dokonywania odpowiedzialnych wyborów.
        I wcale nie pomaga tych kilka programów telewizyjnych z Polski. Ten typ tak ma
        i trzeba się z tym pogodzić. Stwierdzam, że ja tu nie pasuję. Jeśli przez tyle
        lat nie stałem się jednym z nich, pora wracać na Ojczyzny łono. Wstyd,
        Walentyno z USA, wstyd. Proszę zachować swoją wątpliwej jakości krytykę dla
        siebie. Przed wypowiedziami radzę też podszlifować język. Dziękuję za uwagę i
        życzę dobrej nocy.
        • kowal70an Re: 25 minut palacza w Legnicy 25.10.05, 10:25
          Brawo panie Darku!Gdybyśmy mieli na obczyźnie wszystkich takich ludzi jak pan
          to na pewno wizerunek Polski na świecie byłby całkowicie odmienny od tego jaki
          niestety jest czyli raczej negatywny.Sytuacja w kraju też mogłaby się zmienić
          gdyby Polonia bardziej włączyła się w budowanie lepszej Polski choćby poprzez
          lobbing w krajach w których przebywa.A tymczasem jest tak jak pan to opisał i
          tak jak w wypowiedzi tinawali.Polak Polakowi wilkiem na emigracji.To prawda
          żyje się w tym kraju ciężko i było tak odkąd pamiętam.Jakie pokolenie Polaków
          żyło w dostatku i bogactwie?Chyba tylko te z XVIw.A to też tylko część
          społeczeństwa-wiadomo panował feudalizm.Było to bardzo dawno.Gdybym ja
          zdecydował się na emigrację za chlebem nigdy nie odcinałbym się od własnych
          korzeni ani nie robił we własne gniazdo!
    • toja3003 a gdyby ten człowiek np. umarł to kraj miałby 24.10.05, 09:04
      ciszę wyborczą do jego pogrzebu?
      Wiącej fantazji organizatorzy za dychę z Legnicy!
    • tom1003 Re: 25 minut palacza w Legnicy 24.10.05, 09:55
      Gratuluje inteligencji Państwowej komisji wyborczej. Przecież teraz byle kto
      będzie mógł pod byle pretekstem manipulować wszelkimi wyborami w kraju.
      Wystarczy, że np. zadzwoni z fałszywym alarmem bombowym, a cisza wyborcza bedzie
      wydłużana w nieskończonośc.
    • toworzyszszmaciak Jeden bezrobotny cieciu z Legnicy o mało co nie 24.10.05, 10:45
      storpedował narodzin IV Najjaśniejszej Rzeczypospolitej. Ech, mocarstwo
      regionalne ...
      • pies_na_czarnych Sila panstwa jest sila najslabszego ogniwa. 24.10.05, 10:51
        toworzyszszmaciak napisała:

> storpedował narodzin IV Najjaśniejszej Rzeczypospolitej. Ech, mocarstwo
        > regionalne ...

Dowod na to, ze sila panstwa jest sila najslabszego ogniwa. :))
        • marekgdan Nie dziwie sie ze ten facet jest bezrobotny! 24.10.05, 10:57
          i bezdomny! jak tak podchodzi do swoich obowiazkow!a komisja to w ogole byla
          zabawna!
          • pies_na_czarnych Re: Nie dziwie sie ze ten facet jest bezrobotny! 24.10.05, 11:01
            marekgdan napisał:

> i bezdomny! jak tak podchodzi do swoich obowiazkow!a komisja to w ogole byla
            > zabawna!

Przeciez nie mieli zimno. Za pilnowanie kluczy nikt mu nie placi. Winny musial
            sie znalezc. Najlatwiej jest maluczkiemu dopierwdzielic!
            • mazur888 Re: Nie dziwie sie ze ten facet jest bezrobotny! 24.10.05, 11:36
              tylko w polsce może cuś takiego sie zdarzyć - przez jednego palacza cały kraj
              czekał 25 minut dłużej na swojego prezydenta - napisze jeno BAREJO
              WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
              • mazur888 Re: Nie dziwie sie ze ten facet jest bezrobotny! 24.10.05, 11:39
                i bynajmniej, nie chodzi mi tu o Palacza acz o NAJBARDZIEJ KRETYŃSKĄ DECYZJĘ
                jaką wydano w czasie dekady ostatnich wyborów a gdyby tak Palacz zszedł był z
                tego dziwnego padołu i trza by było prokuratora wzywać, zdjęcia robić, karawan
                sprowadzać i trwało by to cały dzień! to co??????? cisze też by przedłużono o
                cały dzień - co za kretyni pobierają pensję za takie decyzje!!!!!
                • jas_wedrowniczek2 Coś tu nie tak, 24.10.05, 15:21
                  Coś tu jest nie tak.

Moze ktoś przytoczy paragraf ordynacji wyborczej
                  skad taka kuriozalna decyzja?

Czy przypadkiem nie wrobiono palacza za jakies zaniedbanie Komisjii?
                  albo pismaki z jakiegoś brukowca nie dorobili sensacyjki do jakiegoś
                  bardziej prozaicznego zdażenia?

• furino Re: Coś tu nie tak, 24.10.05, 16:38
                    Skoro bezdomny i bezrobotny palacz może mieć taki wpływ na przebieg wyborów to
                    dziwię że tylko jeden taki przypadek miał miejsce w Polsce. A swoją drogą to
                    skoro tylko jeden grzybiarz nie doczekał się na komisję to czy te 25 minut po
                    godzinie 20 było po to żeby poczekać właśnie dla niego ? Jeśli nie to czy nie
                    można było zakończyć pracy o 20.00 ?
                    • nienautyzm XXX 24.10.05, 17:50
                      "jarac czlowiekowi juz nie wolno, wybory sobie ku... urzadzili"
        • d_arek_d Re: Sila panstwa jest sila najslabszego ogniwa. 25.10.05, 07:19
          pies_na_czarnych napisała:

> Dowod na to, ze sila panstwa jest sila najslabszego ogniwa. :))

Normalna sprawa - komputer też jest tak szybki, jak jego najwolniejszy
          komponent :)
    • meylec Fajnie że dziennikarze i politycy z "warszawki" 24.10.05, 21:10
      kasujący po kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc, musieli zmienić swoje plany z
      powodu wyeksmitowawnego byłego bezrobotnego podczłowieka. Może w oligarchicznym
      piekle zdominowanym przez liberalne cyborgi, odmieniające słowo "populizm"
      przez wszystkie możliwe przypadki, to jest pierwszy promyczek?
    • zigzaur A jednak! 24.10.05, 21:10
      Dotychczas uważano, że palenie skraca życie, zdrowie, pamięć, rozum i potencję.

Tutaj jednak palenie coś przedłużyło!
    • jurwal 25 minut palacza w Legnicy - szacunek dla Pana ! 24.10.05, 21:55
      Do czego ludzie są zdolni żeby tylko znaleźć się w gazetach. Njapierw stali się
      bezdomnymi. Potem znaleźli prace w miejscu gdzie wiadomo było, że będzie lokal
      wyborczy. No i wtedy wystarczyło poczekać na wybory i udawać, że się śpi.
      Sama przewodnicząca naciskała na dzownek. Ale cel został osiągnięty. Bezdomny
      palacz z budynku LOK, w którym znajdowała się również komisja wyborcza jest na
      ustach calego kraju. To przez niego cisza wyborcza została wydłużona dając
      błogośc umysłom i uszom obywateli zmęczonych wypowiedziami i obiecywankami
      panującego od dziś Prezydenta IV RP.
      Kierownik LOK powinien wynagrodzić tak sławnej osobistości jak skromny palacz.
      Niestety rozmysla o zwolnieniu bo ... i coś tam gada bez sensu.
      A zycie znów zaczęło wyglądać pięknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka