Dodaj do ulubionych

Żarty Wassermanna

27.10.05, 23:17
"Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany"
(sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę".

Żarty się trzymają pana Wodnika. Niech już lepiej zostanie w wannie i tam
dokazuje.
Obserwuj wątek
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:20
      Przecież już jest u Leppera! Forumowe pisaki tak mówią.
    • dr.szfajcner Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:22
      freemason napisał:

> "Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany"
      > (sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę".
      >
      > Żarty się trzymają pana Wodnika. Niech już lepiej zostanie w wannie i tam
      > dokazuje.

Wanna chyba ciagle ma przebicia ....
    • bladatwarz Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:24
      Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia.
      Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy.

Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl
      zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde. Mam wrazenie, ze od czasu kiedy
      jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy. NIe przyjmuje do wiadomosci, ze
      nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore nigdy
      nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji.
      Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD.
      :)
      • elfhelm Dokładnie!!! 27.10.05, 23:25
        bladatwarz napisała:

> Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia

zdobywa nowe wyroki :)
      • idiotyzmy-kacze Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:26
        Faktycznie Lepper się zmienia - dostaje co miesiąc nowy wyrok. Jak rozumiem Kaczor go ułaskawi gdy w końcu uzbiera mu się tyle, że sąd da "bez zawiasów" ?
        • bladatwarz Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:27
          No to niech mu da wreszcie bez zawiasow.
          • idiotyzmy-kacze Re: Żarty Wassermanna 28.10.05, 00:08
            Aha, czyli w IV RP dopóki ktoś nie dostanie kary bezwględnego pozbawienia wolności tylko kilka wyroków w zawieszeniu - to jest czysty i wszystko jest OK? Cóż za pobłażliwość
        • cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:27
          Ziobro wystąpi o ułaskawienie:D
      • cimoszenka Ty chyba jeszcze nie wytrzeźwiałaś 27.10.05, 23:27
        Lepper nabiera oglady? Begger nie ściąga na klasowkach a reszta Samoobrony jest
        cacy-gut. Kulturalni ludzie według Ciebie mają a) 1 jajo b) piją wódkę w
        Sobieskim c) wszystko wszystkim obiecują i słowa dotrzymują:D
        Wiesz to ja wolę być chamem i debilem.
        • wiewiorzasta Re: Ty chyba jeszcze nie wytrzeźwiałaś 27.10.05, 23:48
          cimoszenka napisał:

> b) piją wódkę w Sobieskim

Zapomniałeś dodać, że już z literatek, a nie musztardówek.
      • freemason Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:29
        bladatwarz napisała:

> Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia.
        > Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy.

:)))
        >
        > Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl
        > zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde.

Czy w polityce istnieje w ogóle prawda? Co masz na myśli, pisząc "mówił prawdę"?

NIe przyjmuje do wiadomosci, ze
        > nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore
        nigdy
        > nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji.

Wg Ciebie marszałkowie pochodzą tylko z ugrupowań kolaicyjnych? To co robi
        Olejniczak w prezydium sejmu? Może jest już w Sojuszu z braćmi? :))

> Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD.
        > :)

Właśnie zrobił. Choć w 1991 roku Unii Demokratycznej odmówił miejsca w
        prezydium sejmu i senatu. No, ale to przecież byli "różowi"... :)
        • wiatr.od.morza dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:32
          nie masz akceptacji PiS nie możesz na nic kandydować

• bladatwarz Re: dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:48
            Bzdura.

Bedziemy na Ciebie glosowac bezwarunkowo, ale powiedz wreszcie, ze jestes
            koalicjantem.
            PiS bedzie glosowac na ludzi z PO na najwazniejsze stolki w panstwie, a PO powie
            za tydzien good bye.
            Trzeba byc niezlym farjerem, zeby sie nabrac na cos takiego.
            • wiewiorzasta Re: dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:50
              bladatwarz napisała:

> Bedziemy na Ciebie glosowac bezwarunkowo, ale powiedz wreszcie, ze jestes
              > koalicjantem.

Zdaje się, że to było - będziemy głosować bezwarunkowo, ale pod warunkiem, że
              kandydatem nie będzie Bronek.
              • niezapowiedziany Re: dla bladejtwarzy jest proste 28.10.05, 00:06
                to bylo bezwarunkowo, ale kandydatem mial musial byc Tusk :)
              • bladatwarz Pewnie, ze proste. Wystarczylo powiedziec jestesmy 28.10.05, 00:16
                koalicjantem...
                PiS nie moglby przeglosowac Jurka. Musialby glosowac na Komorowskiego.
                Jakby nie zaglosowali na Komorowskiego, to PO by moglo powiedziec nie
                dotrzymaliscie umowy, radzcie sobie sami. Koniec z koalicja!
                Bylby pretekst...
                Ale z PO to tacy politycy, jak z koziej......
      • 6nine9 Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:33
        bladatwarz napisała:

> Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia.
        > Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy.
        >
        > Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl
        > zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde. Mam wrazenie, ze od czasu
        kied
        > y
        > jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy.

To pewnie bycie 10 lat więzniem politycznym w PRL tak zepsulo Niesioła.
        Wypaczona psychika. Dlatego nie dajmy zamknąć Andrzeja w więzieniu!!!!! Jesli
        pobędzie jeszcze trochę na wolności, to nabierze takiej zajebistej ogłady, że
        będzie idealnym Prezydentem 2010 dla nas, Polaków.
      • iothe Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:46
        bladatwarz napisała:

Mam wrazenie, ze od czasu kied
        > y
        > jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy. NIe przyjmuje do wiadomosci, ze
        > nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore
        nigdy
        > nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji.
        > Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD.
        > :)

No proszę, to w sejmie mamy koalicję PiS-PO-SO-LPR-PSL-SLD :D Patrzcie Państwo,
        ale news :D

A w Senacie dla odmiany mamy koalicję PiS z PiSem i niezależnym (ale lubiącycm
        L.Kaczyńskiego) M.Płażyńskim, którego kandydatura wg posła Dorna jest gestem w
        stronę PO, bo Płazyński PO zakładał :D

No, teraz wszyscy kabareciarze idą na zasiłek, bo takich jaj to oni nie wymyślą
        i takiego kabaretu nie przebiją :DDD
        • cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:49
          A opocyzję mamy w postaci Mniejszości Niemieckiej.
          To dopiero zbrodnia i kara na Ericy Steinbach...
        • wiewiorzasta Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:51
          iothe napisała:

> No, teraz wszyscy kabareciarze idą na zasiłek, bo takich jaj to oni nie wymyślą
          > i takiego kabaretu nie przebiją :DDD

Nie pójdą na emeryturę. Za plecami Kaczora w niedzielę majaczył Jasio Pietrzak.
          • iothe Re: Żarty Wassermanna 28.10.05, 00:16
            wiewiorzasta napisała:

> Nie pójdą na emeryturę. Za plecami Kaczora w niedzielę majaczył Jasio
            Pietrzak.

J.Pietrzak od wielu już lat jest cholernie smutnym facetem, na kabaretowej
            emeryturze :)

A z kabaretu obecnego jeszcze podoba mi się bojowe zawołanie wszystkich bez
            wyjątku, excuse moi, członków PiS, kończące każdą bez wyjatku wypowiedź przed
            kamerą "Wierzę, że koalicja z PO może powstać (jest możliwa, powstanie etc. -
            niepotrzebne skreślić), niezależnie od treści tę wypowiedź poprzedzającą :D
    • czur-czur-ra Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:29
      freemason napisał:

> "Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany"
      > (sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę".
      >

A to dowcipny squ..syn. "obserwuje pozytywne zmiany". Niech uwaza, bo gdy
      Lepper wezmie jeszcze kilka kapieli slonecznych, to dr Wasserman zakocha sie w
      nim bez pamieci.
      • cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:47
        I zwienczeniem ich związku uczuciowego będą wspólne pieszczoty w słynnej wannie
        z prądem:)
    • jethrox ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marszałko- 27.10.05, 23:31
      wania ?
      Obraził się na śmierć ?
      • bebicka Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:35
        Zarty Wassemana tez slyszalam i wlos mi sie zjezyl a smiech raczje wybrzmial
        ironiczny a nie wesoly. Palkac sie cche jak sie lyszy przyszlego ministra
        sprawiedliwosci i przyszlego koordynatora sluzb specjlanych. Fajna Polske nam
        szykuja, nie ma co:-(
        A co do Tuska cozescie sie tak czepili, on nigdy nie prosil o marszalka...warto
        moze tu dodac zart jaroslawa Kaczynskiego "dlaczego odmowil premierowania????"
        wiec darujmy sobie takie przpychanki.
        • jethrox Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:39
          Kaczyński miał powód odmowy premierowania - dwóch Kaczorów na najwyższych
          posadach to bardzo niezdrowo. Za silna polityka prorodzinna.
          A Tusk (albo ktoś inny z PO) powinien zając tę posadę marszałka. Komorowski
          rzeczywiście wypowiadał się w TV przeciw PiS. Marszałek musi być opanowany i
          wyważony.
      • freemason Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:36
        jethrox napisał:

> wania ?
        > Obraził się na śmierć ?

A to w IV RP już jest obowiązkem marszałkowania? Nie wiedziałem...
        • jethrox Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:41
          No to powinniście dać inną postać. A Komorowski rzeczywiście wypowiadał się w
          TV przeciw PiS. Marszałek nie może rugać koalicjanta.
          Wy z PO jesteście pod względem rozumu godnym partnerem dla PiS.
          • cimoszenka Towarzyszu 27.10.05, 23:51
            Według Twojej bolszewickiej teori bolszewik może na boku ryrać się z partią
            recydywistów ale krytykować tego nie wolno.
          • freemason Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:54
            jethrox napisał:

> No to powinniście dać inną postać.

Nie mówcie do mnie "wy", towarzyszu...

A Komorowski rzeczywiście wypowiadał się w
            > TV przeciw PiS.

Kiedy?

>Marszałek nie może rugać koalicjanta.

:)))

Przepraszam, ale przeczytałem ten wyraz "po ukraińsku" i wyszły mi jakieś
            dziwne rzeczy:)))

> Wy z PO jesteście pod względem rozumu godnym partnerem dla PiS.

A wy z "Ezelde" pod względem... no właśnie czego - klasy, prawda?

Podstawowej.
            • jethrox Piszę "wy" bo nie sądzę, że w PO jest tylko jeden 28.10.05, 00:02
              freemason. W TV widziałem jeszcze paru innych facetów podających się za
              POwiaków.
              Na "wy" w sensie "towarzyszu" to trzeba sobie czymś zasłużyć. Np. myśleć
              prospołecznie a nie tylko o zyskach dla siebie i dla kilku dorobkiewiczów.
              Sam obserwowałem takie wypowiedzi Komorowskiego. O PiSie mówił lekceważaco i od
              początku podawał w wątpliwość sens koalicji.
              Różnicę między SLD a PO PiSem widać właśnie teraz. Wy nie potraficie nawet
              sformować jakiegokolwiek rządu. SLD robił to już 2 razy.

• jethrox Walka PO z Samoobroną smutno się dla Tuska 27.10.05, 23:36
      skończyła.
      A opn dalej swoje.
      Bo Tusk ma tę samą wadę co UW.
      Jest zarozumiały i dlatego przegrywa.
      Kaczyński ma większy łeb do polityki.
      • bebicka Re: Walka PO z Samoobroną smutno się dla Tuska 27.10.05, 23:51
        Komorowski jest beeee tak bo zbyt radykalny. Dziwnym trafem Niesiolowski te.
        Wszyscy z Po poza Tuskiem (ten akurat zbyt zarozumialy) sa beee. A AMrek Jurek
        jest akurta bardzo umiarkowanym politykiem pisu...
        ludzie.... trzymajcie mnie
        • jethrox Czy Niesioł jest nazbyt radykalny nie wiem. Ale 27.10.05, 23:54
          kiedyś był kolegą ludzi z PiSu - przeszedł do Tuska.
          Dlatego go nie lubią.
          Zbastuj Niesioł - powiedział Marek Jurek na wieść o jego chęci kandydowania na
          wicemarszałka w Senacie (podaję wg. wiadomości radiowych).
          • bebicka Re: Czy Niesioł jest nazbyt radykalny nie wiem. A 28.10.05, 00:01
            z tego co ja wiem to nadal z niektorymi sie koleguje. to ze przeszedl do innej
            partii jeszcze znajomosci nie wyklucza.
            A inna sprawa ze Ci koledzy z Pisu wtedy tez jeszcze w Pisie nie byli tylko w
            Zetchaenie
            • jethrox Zgadza się. Ale ZCHN to bliżej PiSu niż PO 28.10.05, 00:05
              Dlatego Niesiołowskiego uzanają za zdrajcę.
              Choć z drugiej strony Kaczor określał ZChN jako Zjednoczenie Chrześcijańskiej
              Nienawiści.
              Toteż teraz wszyscy nienawidzą się serdecznie.
              Taka partia.
              • bebicka Re: Zgadza się. Ale ZCHN to bliżej PiSu niż PO 28.10.05, 00:13
                i znowu sie z toba nie cgodze, onie sie nie nienawidza, onie rozeszli sie moze
                po innych partiach i nawazjem sie wspieraja. przeciez to widac, Poszedl kamisnki
                do czarneckiego...itd.
                A poza tym moze jestem nadwrazliwa a moze slusznie doszukalam sie pewnej
                sugestii, ze zdrajca jest Niesiolowski bo odszedl z parii chrzescijanskiej do
                liberalnej???? coz ja jestem wierzaca praktykujaca katoliczka. Glosowalam na PO
                bo chcialabym zebyw Polsce bylo lepiej, co to ma do moejej wiary?????
                • jethrox Ani od PO ani od PiSu lepiej nie będzie. 28.10.05, 00:17
                  A Niesiołowskiego uważają za zdrajcę bo właśnie od katoli odszedł do liberałów.
                  • bebicka Re: Ani od PO ani od PiSu lepiej nie będzie. 28.10.05, 00:24
                    ale kto go uwaza za zdrajce???? reszta fanatykow takich jak M. Jurek, ktory
                    bronil wczoraj rydzyka??? i co to znaczy zdrajca??? Kogo on zdradzil??? chyba
                    wiara w Boga jest tu najwazniejsza a to nie ma zwiazku z wyborem tej czy innej
                    partii????
                    • jethrox Nie w Boga trzeba wierzyć ale w organizajcę. 28.10.05, 00:28
                      Np. w "Opus Dei", której członkiem jest Jurek.
                      A jak nie, to kęsim...
                      • bebicka Re: Nie w Boga trzeba wierzyć ale w organizajcę. 28.10.05, 00:30
                        dobra ja z tego akurat tematu odpadam bo dyskusja zaczyna byc pozbawiona sensu.
                        Wierzyc w oragnizacje! rany...jurek
                        • jethrox Taka jest polityka, takie jest życie. 28.10.05, 00:35
                          Bóg nic nie zdziała bez odpowiedniej organizacji. Np. bez kościoła ( w sensie
                          grupy zorganizowanych wiernych).
    • polonic czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:50
      Lepper chce rządzić z PiSem a Rokita nie, i tyle na ten temat.
      • bladatwarz Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:51
        Rokita nie chce?
        Zartujesz chyba.
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:53
          Rokita już w pisie!
          Tak mówiom!
        • bebicka Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:53
          Troszke chyba mylisz pojecia, to Kaczynscy chca rzadzic z Lepperema z Rokita
          nie!!! otworz oczy i popatrz na rzeczywistosc...
      • jethrox Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:06
        I to jest polityka a nie fochy rodem z Jaśnie Oświeconej UW Tuska.
        • bebicka Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:10
          jakie glosy?????? wyborcow????? o co Ci w ogole chodzi???
          wyrazaj sie jasniej
          • idiotyzmy-kacze Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:12
            chodzi mu o "kreski" albo "szable" - czyli posłów którzy zagłosują jak im każe
            • bebicka Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:15
              rozumiem juz... powinnam sie byla domyslic
          • jethrox Ma głosy wyborców i w sejmie. Tylko to sie liczy. 28.10.05, 00:18
            Te głosy są PiSowi potrzebne.
        • idiotyzmy-kacze Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:11
          to jest ta nowa jakość, odnowa moralna i IV RP ?
          • jethrox Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka ? 28.10.05, 00:21
            Na sumowaniu głosów.
            I na niczym innym.
            Kto lekceważy głosy wyborców - ten się przejedzie tak jak Tusk lekceważac głosy
            wyborców Leppera.
            Kaczor jest lepszym politykiem bo jak trzeba potrafi zrezygnować z
            zarozumialstwa.
            • bebicka Re: Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka 28.10.05, 00:27
              Wiesz co przeczytaj co Ty wypisujesz. Polityka polega na sumowaniu glosow... to
              ja Ci tylko powiem ze Kaczynscy lekcewaz glosy wyborcoe PO a bylo ich znacznie
              wiecej niz tych kotrzy glosowali na Samoobrone.
              My glosujacy na PO wiedzielismy ze w takiej czy innej konfiguracji glosujemy na
              koalicje z Pise, co wazniejsze rowniez bracia Kaczynscy deklarowali taka
              koalicje. I to oni w glownej mierze oszukali swoich wyborcow, bo teraz moze
              niektorzy z nich sie wstydza tego co sie dzieje
              • bebicka Re: Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka 28.10.05, 00:28
                i to oni maga sie czuc zdradzeni. ja przynajmniej pomimo calego smutku, zalu
                iobrzydzenia i neimsaku mam poczucie ze ci ludzie na ktorych glosowalam
                dotrzymuja swoich obietnic i nie dadza sie zeszmacic
                • jethrox Tusk nic konkretnego nie obiecywał i rzeczywiście 28.10.05, 00:37
                  dotrzymuje słowa.
                  • bebicka Re: Tusk nic konkretnego nie obiecywał i rzeczywi 28.10.05, 00:41
                    Tusk obiecywal wiele i to w odroznieniu od popolistycznych pisowskich hasel,
                    senssownych rzeczy. niestety w takim ukladzie jaki sie obecnie stowrzyl nie sa w
                    stanie tych obietnic dotrzymac, wiec zeby sie nie zeszmacic nie kokietuja leperra
                    • jethrox Tusk obiecywał rzeczy w rodzaju: 28.10.05, 00:45
                      Człowiek z zasadami (ale jakimi ?)
                      Będziemy dumni z Polski (ale jakiej ?)

To były chwyty marketingowe, nic więcej.
                      Kaczor wytknął słusznie PO, że nie potrafi pokazać swojego programu.
              • jethrox Kaczyńscy szanowali głosy nawet i SLD 28.10.05, 00:34
                Kaczor powiedział: "Jeżeli chodzi o państwową służbę zdrowia to ja mogę być
                nawet i socjalistą".
                Bo SO i SLD były już zwyciężone. Ich głosy były właśnie do wzięcia.
                PO natomiast trzeba było dopiero zwyciężyć.
                Głosy trzeba umieć liczyć i wiedzieć na kogo można liczyć.
                W moim rozumieniu to PO chciało w tej koalicji za dużo dla siebie. Mimo
                podwójnie przegranych wyborów z PiSem. Ale to typowa choroba zarozumiałości,
                która ma źródła w Unii Wolności. Tusk był tam wice a i Rokita pochodzi z UW.
                • bebicka Re: Kaczyńscy szanowali głosy nawet i SLD 28.10.05, 00:43
                  nie wiem czy ja Cie dobrze rozumiem, ale twierdzisz ze niewazne z kim sie
                  sprzymierze zeby tylko osiagnac cel??? czyli prosciej mowiac po trupach do celu,
                  tak??? nie wazne zasady morlane i etyczne o ktoych tyle sie trabilo jeszcze
                  kilka dni wczesniej??? niewany wlasny honor??? dzieki ale ja wole porazke, ktora
                  niby ponosi PO ale z godnosci niz niemska w ustach ktory towarzysz zaweiraniu
                  kompromisowz lepperem
                  • jethrox Są pewne granice moralne ale Kaczor bynajmniej 28.10.05, 00:50
                    ich nie przekroczył dając Lepperowi wicemarszałka za jego głosy.
                    To nie jest wcale tak wiele. W polityce za darmo nic nie ma.
                    A kto teatralnie załamuje ręce i pada zemdlony (z teatralnego oburzenia) na
                    scenę - ten nic nie zdziała bo myli teatr z polityką.
                    • bebicka Re: Są pewne granice moralne ale Kaczor bynajmnie 28.10.05, 00:53
                      no wlasnie nie ma nic za darmo za glosy leppera ten dostal wicemarszalka... czy
                      tylko to??? poczekamy zobaczymy. ja tylko dodam ze wierzylam po wyborach ze
                      bedziemy mieli koalicje z jednej strony zrownowazona gospodarczo z drugiej
                      stajaca na strazy prawa i sprawiedliwosci a to co sie teraz dzieje mnie dziwi,
                      martwi i przeraza. i obawiam sie najgorszych scenariuszy
      • idiotyzmy-kacze ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:10
        (prawomocnymi), przeszłością. Można jeszcze parę rzeczy wymienić
        • bokaj Re: ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:18
          to już wiemy, na czym ta IV Rzeczpospolita ma polegać: możesz mieć wyroki, ale jak nie krytykujesz Wielkich Braci - nie ma sprawy. Możesz mieć czyste konto, ale jeśli krytykujesz Wielkich Braci - jest sprawa.
          to nie jest IV Rzeczpospolita. to już było. to się nazywało PRL.
          • bebicka Re: ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:29
            przypomnial mi sie Orwell...rany...
    • goniacy.pielegniarz Co tam Wassermann, w końcu to polityk... 28.10.05, 00:34
      Tomasz Sakiewicz, obecnie red. nacz. GaPy, wprawił mnie w osłupienie, gdy po
      ostatnich wspólnych głosowaniach PiSu i SO, ukazała się w TV jego wypowiedź, w
      której też stwierdził, że to już nie ten sam Lepper i że się zmienia.
      Nie muszę chyba przypominać, jakie artykuły o Samoobronie i Lepperze pojawiały
      się na łamach Gazety Polskiej. Nie wspominając już o tym, że Sakiewicz jest
      także współautorem takiej oto książki:

www.petlaczasu.pl/b276

To jest po prostu aż trudne do wyobrażenia, że PiS wchodzi w te same buty, w
      które wchodziło SLD. Widać, że ci, którzy sięgają po władzę, mają jakąś trudno
      wytłumaczalną słabość do Leppera i zaczynają go kokietować. O ile pan red.
      Sakiewicz wtedy w bardzo prosty sposób tłumaczył to patrzenie bardziej
      przychylnym okiem na Leppera przez SLD i Millera, to aż prawie współczuję
      biedakowi, bo będzie musiał się nieźle nagłowić, żeby PiS wyszedł jakoś z tego z
      twarzą.
      • czur-czur-ra Re: Co tam Wassermann, w końcu to polityk... 28.10.05, 08:26
        Niedlugo, w szlachetnym dziele niszczenia Platformy, okaze sie, ze rowniez SLD
        przeszlo pozytywne zmiany i wlasciwie z nimi tez bedzie mozna pograc przeciw
        PO - oglosi to red. sakiewicz razem z kapielowiczem wassermanem.
        • piotr7777 Re: prawda jest taka: 28.10.05, 08:55
          Nawet jeśli PO nie wejdzie w koalicję z PiS ma drugi co do wielkosci klub w
          senacie (34 senatorów) i z tej racji a nie z żadnej innej zagwarantowane
          miejsce w prezydium senatu. I to PO powinna wyłącznie zdecydować kto z tych 34
          senatorów może być wicemarszałkiem. PO też mogła zadeklarować, że jej się np.
          Legutko nie podoba a nie zrobiła tego.
    • bryt.bryt "Koncepcja Kaczynskich" (by Frederecik Forsyth) 28.10.05, 08:48
      Dzisiaj w Tok FM jeden z komentatorow postawil teze, ze Kaczynscy buduja
      szeroki ruch polityczny, ktory moglby byc jednym z elementow dwubiegunowej
      sceny. Do tego potrzebne jest im wchloniecie Leppera i Giertycha,
      zmarginalizowanie ich wewnatrz PiS i ogloszenie sie spadkobiercami ich
      tradycji. W takiej sytuacji zenujace teksty Wassermana i Dorna mialyby sens.
      • freemason Re: "Koncepcja Kaczynskich" (by Frederecik Forsyt 28.10.05, 14:01
        bryt.bryt napisał:

> Dzisiaj w Tok FM jeden z komentatorow postawil teze, ze Kaczynscy buduja
        > szeroki ruch polityczny, ktory moglby byc jednym z elementow dwubiegunowej
        > sceny. Do tego potrzebne jest im wchloniecie Leppera i Giertycha,
        > zmarginalizowanie ich wewnatrz PiS i ogloszenie sie spadkobiercami ich
        > tradycji. W takiej sytuacji zenujace teksty Wassermana i Dorna mialyby sens.

Powiedział to już wczoraj Rokita u Lisa. Niezbyt twórczy więc ten komentator.

Choć oczywiście coś na rzeczy jest. Dlatego jestem tak bardzo przeciwny
        koalicji PO z PiS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka