freemason 27.10.05, 23:17 "Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany" (sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę". Żarty się trzymają pana Wodnika. Niech już lepiej zostanie w wannie i tam dokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:20 Przecież już jest u Leppera! Forumowe pisaki tak mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:22 freemason napisał: > "Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany" > (sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę". > > Żarty się trzymają pana Wodnika. Niech już lepiej zostanie w wannie i tam > dokazuje. Wanna chyba ciagle ma przebicia .... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:24 Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia. Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy. Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde. Mam wrazenie, ze od czasu kiedy jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy. NIe przyjmuje do wiadomosci, ze nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore nigdy nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji. Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD. :) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Dokładnie!!! 27.10.05, 23:25 bladatwarz napisała: > Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia zdobywa nowe wyroki :) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:26 Faktycznie Lepper się zmienia - dostaje co miesiąc nowy wyrok. Jak rozumiem Kaczor go ułaskawi gdy w końcu uzbiera mu się tyle, że sąd da "bez zawiasów" ? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:27 No to niech mu da wreszcie bez zawiasow. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Żarty Wassermanna 28.10.05, 00:08 Aha, czyli w IV RP dopóki ktoś nie dostanie kary bezwględnego pozbawienia wolności tylko kilka wyroków w zawieszeniu - to jest czysty i wszystko jest OK? Cóż za pobłażliwość Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:27 Ziobro wystąpi o ułaskawienie:D Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Ty chyba jeszcze nie wytrzeźwiałaś 27.10.05, 23:27 Lepper nabiera oglady? Begger nie ściąga na klasowkach a reszta Samoobrony jest cacy-gut. Kulturalni ludzie według Ciebie mają a) 1 jajo b) piją wódkę w Sobieskim c) wszystko wszystkim obiecują i słowa dotrzymują:D Wiesz to ja wolę być chamem i debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Ty chyba jeszcze nie wytrzeźwiałaś 27.10.05, 23:48 cimoszenka napisał: > b) piją wódkę w Sobieskim Zapomniałeś dodać, że już z literatek, a nie musztardówek. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:29 bladatwarz napisała: > Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia. > Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy. :))) > > Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl > zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde. Czy w polityce istnieje w ogóle prawda? Co masz na myśli, pisząc "mówił prawdę"? NIe przyjmuje do wiadomosci, ze > nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore nigdy > nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji. Wg Ciebie marszałkowie pochodzą tylko z ugrupowań kolaicyjnych? To co robi Olejniczak w prezydium sejmu? Może jest już w Sojuszu z braćmi? :)) > Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD. > :) Właśnie zrobił. Choć w 1991 roku Unii Demokratycznej odmówił miejsca w prezydium sejmu i senatu. No, ale to przecież byli "różowi"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiatr.od.morza dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:32 nie masz akceptacji PiS nie możesz na nic kandydować ____________________________________________ Sierpień odnowił Kraj jak wiatr od morza. Sierpień uwolnił nas od zniechęcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:48 Bzdura. Bedziemy na Ciebie glosowac bezwarunkowo, ale powiedz wreszcie, ze jestes koalicjantem. PiS bedzie glosowac na ludzi z PO na najwazniejsze stolki w panstwie, a PO powie za tydzien good bye. Trzeba byc niezlym farjerem, zeby sie nabrac na cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: dla bladejtwarzy jest proste 27.10.05, 23:50 bladatwarz napisała: > Bedziemy na Ciebie glosowac bezwarunkowo, ale powiedz wreszcie, ze jestes > koalicjantem. Zdaje się, że to było - będziemy głosować bezwarunkowo, ale pod warunkiem, że kandydatem nie będzie Bronek. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: dla bladejtwarzy jest proste 28.10.05, 00:06 to bylo bezwarunkowo, ale kandydatem mial musial byc Tusk :) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Pewnie, ze proste. Wystarczylo powiedziec jestesmy 28.10.05, 00:16 koalicjantem... PiS nie moglby przeglosowac Jurka. Musialby glosowac na Komorowskiego. Jakby nie zaglosowali na Komorowskiego, to PO by moglo powiedziec nie dotrzymaliscie umowy, radzcie sobie sami. Koniec z koalicja! Bylby pretekst... Ale z PO to tacy politycy, jak z koziej...... Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:33 bladatwarz napisała: > Trzeba przyznac, ze Lepper sie zmienia, nabiera oglady, lepiej sie wyslawia. > Jednym slowem pobyt w towarzystwie kulturalnych ludzi mu sluzy. > > Co do NIesiolowskiego, to nie moge w nim zobaczyc czlowieka, ktory byl > zapalczywy, impulsywny, ale zawsze mowil prawde. Mam wrazenie, ze od czasu kied > y > jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy. To pewnie bycie 10 lat więzniem politycznym w PRL tak zepsulo Niesioła. Wypaczona psychika. Dlatego nie dajmy zamknąć Andrzeja w więzieniu!!!!! Jesli pobędzie jeszcze trochę na wolności, to nabierze takiej zajebistej ogłady, że będzie idealnym Prezydentem 2010 dla nas, Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:46 bladatwarz napisała: Mam wrazenie, ze od czasu kied > y > jest w PO, ma jakis szczegolny rodzaj prawdy. NIe przyjmuje do wiadomosci, ze > nie wybiera sie na marszalka czy wicemarszalka kogos z ugrupowania, ktore nigdy > nie dalo slowa, ze przystepuje do koalicji. > Rownie dobrze PiS mogloby zrobic w posatci stolka prezent SLD. > :) No proszę, to w sejmie mamy koalicję PiS-PO-SO-LPR-PSL-SLD :D Patrzcie Państwo, ale news :D A w Senacie dla odmiany mamy koalicję PiS z PiSem i niezależnym (ale lubiącycm L.Kaczyńskiego) M.Płażyńskim, którego kandydatura wg posła Dorna jest gestem w stronę PO, bo Płazyński PO zakładał :D No, teraz wszyscy kabareciarze idą na zasiłek, bo takich jaj to oni nie wymyślą i takiego kabaretu nie przebiją :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:49 A opocyzję mamy w postaci Mniejszości Niemieckiej. To dopiero zbrodnia i kara na Ericy Steinbach... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:51 iothe napisała: > No, teraz wszyscy kabareciarze idą na zasiłek, bo takich jaj to oni nie wymyślą > i takiego kabaretu nie przebiją :DDD Nie pójdą na emeryturę. Za plecami Kaczora w niedzielę majaczył Jasio Pietrzak. Odpowiedz Link Zgłoś
iothe Re: Żarty Wassermanna 28.10.05, 00:16 wiewiorzasta napisała: > Nie pójdą na emeryturę. Za plecami Kaczora w niedzielę majaczył Jasio Pietrzak. J.Pietrzak od wielu już lat jest cholernie smutnym facetem, na kabaretowej emeryturze :) A z kabaretu obecnego jeszcze podoba mi się bojowe zawołanie wszystkich bez wyjątku, excuse moi, członków PiS, kończące każdą bez wyjatku wypowiedź przed kamerą "Wierzę, że koalicja z PO może powstać (jest możliwa, powstanie etc. - niepotrzebne skreślić), niezależnie od treści tę wypowiedź poprzedzającą :D Odpowiedz Link Zgłoś
czur-czur-ra Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:29 freemason napisał: > "Nie jestem orędownikiem Leppera, ale obserwuję u niego pozytywne zmiany" > (sic), "u Niesiołowskiego takich zmian nie widzę". > A to dowcipny squ..syn. "obserwuje pozytywne zmiany". Niech uwaza, bo gdy Lepper wezmie jeszcze kilka kapieli slonecznych, to dr Wasserman zakocha sie w nim bez pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: Żarty Wassermanna 27.10.05, 23:47 I zwienczeniem ich związku uczuciowego będą wspólne pieszczoty w słynnej wannie z prądem:) Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marszałko- 27.10.05, 23:31 wania ? Obraził się na śmierć ? Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:35 Zarty Wassemana tez slyszalam i wlos mi sie zjezyl a smiech raczje wybrzmial ironiczny a nie wesoly. Palkac sie cche jak sie lyszy przyszlego ministra sprawiedliwosci i przyszlego koordynatora sluzb specjlanych. Fajna Polske nam szykuja, nie ma co:-( A co do Tuska cozescie sie tak czepili, on nigdy nie prosil o marszalka...warto moze tu dodac zart jaroslawa Kaczynskiego "dlaczego odmowil premierowania????" wiec darujmy sobie takie przpychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:39 Kaczyński miał powód odmowy premierowania - dwóch Kaczorów na najwyższych posadach to bardzo niezdrowo. Za silna polityka prorodzinna. A Tusk (albo ktoś inny z PO) powinien zając tę posadę marszałka. Komorowski rzeczywiście wypowiadał się w TV przeciw PiS. Marszałek musi być opanowany i wyważony. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:36 jethrox napisał: > wania ? > Obraził się na śmierć ? A to w IV RP już jest obowiązkem marszałkowania? Nie wiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:41 No to powinniście dać inną postać. A Komorowski rzeczywiście wypowiadał się w TV przeciw PiS. Marszałek nie może rugać koalicjanta. Wy z PO jesteście pod względem rozumu godnym partnerem dla PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Towarzyszu 27.10.05, 23:51 Według Twojej bolszewickiej teori bolszewik może na boku ryrać się z partią recydywistów ale krytykować tego nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: ŻartyTuska i PO. Dlaczego Tusk odmówił marsza 27.10.05, 23:54 jethrox napisał: > No to powinniście dać inną postać. Nie mówcie do mnie "wy", towarzyszu... A Komorowski rzeczywiście wypowiadał się w > TV przeciw PiS. Kiedy? >Marszałek nie może rugać koalicjanta. :))) Przepraszam, ale przeczytałem ten wyraz "po ukraińsku" i wyszły mi jakieś dziwne rzeczy:))) > Wy z PO jesteście pod względem rozumu godnym partnerem dla PiS. A wy z "Ezelde" pod względem... no właśnie czego - klasy, prawda? Podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Piszę "wy" bo nie sądzę, że w PO jest tylko jeden 28.10.05, 00:02 freemason. W TV widziałem jeszcze paru innych facetów podających się za POwiaków. Na "wy" w sensie "towarzyszu" to trzeba sobie czymś zasłużyć. Np. myśleć prospołecznie a nie tylko o zyskach dla siebie i dla kilku dorobkiewiczów. Sam obserwowałem takie wypowiedzi Komorowskiego. O PiSie mówił lekceważaco i od początku podawał w wątpliwość sens koalicji. Różnicę między SLD a PO PiSem widać właśnie teraz. Wy nie potraficie nawet sformować jakiegokolwiek rządu. SLD robił to już 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Walka PO z Samoobroną smutno się dla Tuska 27.10.05, 23:36 skończyła. A opn dalej swoje. Bo Tusk ma tę samą wadę co UW. Jest zarozumiały i dlatego przegrywa. Kaczyński ma większy łeb do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Walka PO z Samoobroną smutno się dla Tuska 27.10.05, 23:51 Komorowski jest beeee tak bo zbyt radykalny. Dziwnym trafem Niesiolowski te. Wszyscy z Po poza Tuskiem (ten akurat zbyt zarozumialy) sa beee. A AMrek Jurek jest akurta bardzo umiarkowanym politykiem pisu... ludzie.... trzymajcie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Czy Niesioł jest nazbyt radykalny nie wiem. Ale 27.10.05, 23:54 kiedyś był kolegą ludzi z PiSu - przeszedł do Tuska. Dlatego go nie lubią. Zbastuj Niesioł - powiedział Marek Jurek na wieść o jego chęci kandydowania na wicemarszałka w Senacie (podaję wg. wiadomości radiowych). Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Czy Niesioł jest nazbyt radykalny nie wiem. A 28.10.05, 00:01 z tego co ja wiem to nadal z niektorymi sie koleguje. to ze przeszedl do innej partii jeszcze znajomosci nie wyklucza. A inna sprawa ze Ci koledzy z Pisu wtedy tez jeszcze w Pisie nie byli tylko w Zetchaenie Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Zgadza się. Ale ZCHN to bliżej PiSu niż PO 28.10.05, 00:05 Dlatego Niesiołowskiego uzanają za zdrajcę. Choć z drugiej strony Kaczor określał ZChN jako Zjednoczenie Chrześcijańskiej Nienawiści. Toteż teraz wszyscy nienawidzą się serdecznie. Taka partia. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Zgadza się. Ale ZCHN to bliżej PiSu niż PO 28.10.05, 00:13 i znowu sie z toba nie cgodze, onie sie nie nienawidza, onie rozeszli sie moze po innych partiach i nawazjem sie wspieraja. przeciez to widac, Poszedl kamisnki do czarneckiego...itd. A poza tym moze jestem nadwrazliwa a moze slusznie doszukalam sie pewnej sugestii, ze zdrajca jest Niesiolowski bo odszedl z parii chrzescijanskiej do liberalnej???? coz ja jestem wierzaca praktykujaca katoliczka. Glosowalam na PO bo chcialabym zebyw Polsce bylo lepiej, co to ma do moejej wiary????? Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Ani od PO ani od PiSu lepiej nie będzie. 28.10.05, 00:17 A Niesiołowskiego uważają za zdrajcę bo właśnie od katoli odszedł do liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Ani od PO ani od PiSu lepiej nie będzie. 28.10.05, 00:24 ale kto go uwaza za zdrajce???? reszta fanatykow takich jak M. Jurek, ktory bronil wczoraj rydzyka??? i co to znaczy zdrajca??? Kogo on zdradzil??? chyba wiara w Boga jest tu najwazniejsza a to nie ma zwiazku z wyborem tej czy innej partii???? Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Nie w Boga trzeba wierzyć ale w organizajcę. 28.10.05, 00:28 Np. w "Opus Dei", której członkiem jest Jurek. A jak nie, to kęsim... Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Nie w Boga trzeba wierzyć ale w organizajcę. 28.10.05, 00:30 dobra ja z tego akurat tematu odpadam bo dyskusja zaczyna byc pozbawiona sensu. Wierzyc w oragnizacje! rany...jurek Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Taka jest polityka, takie jest życie. 28.10.05, 00:35 Bóg nic nie zdziała bez odpowiedniej organizacji. Np. bez kościoła ( w sensie grupy zorganizowanych wiernych). Odpowiedz Link Zgłoś
polonic czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:50 Lepper chce rządzić z PiSem a Rokita nie, i tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:51 Rokita nie chce? Zartujesz chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:53 Rokita już w pisie! Tak mówiom! Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: czym sie rózni Lepper od Rokity? 27.10.05, 23:53 Troszke chyba mylisz pojecia, to Kaczynscy chca rzadzic z Lepperema z Rokita nie!!! otworz oczy i popatrz na rzeczywistosc... Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:06 I to jest polityka a nie fochy rodem z Jaśnie Oświeconej UW Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:10 jakie glosy?????? wyborcow????? o co Ci w ogole chodzi??? wyrazaj sie jasniej Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:12 chodzi mu o "kreski" albo "szable" - czyli posłów którzy zagłosują jak im każe Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:15 rozumiem juz... powinnam sie byla domyslic Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Ma głosy wyborców i w sejmie. Tylko to sie liczy. 28.10.05, 00:18 Te głosy są PiSowi potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Jaki jest Lepper - każdy widzi. Ale głosy ma. 28.10.05, 00:11 to jest ta nowa jakość, odnowa moralna i IV RP ? Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka ? 28.10.05, 00:21 Na sumowaniu głosów. I na niczym innym. Kto lekceważy głosy wyborców - ten się przejedzie tak jak Tusk lekceważac głosy wyborców Leppera. Kaczor jest lepszym politykiem bo jak trzeba potrafi zrezygnować z zarozumialstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka 28.10.05, 00:27 Wiesz co przeczytaj co Ty wypisujesz. Polityka polega na sumowaniu glosow... to ja Ci tylko powiem ze Kaczynscy lekcewaz glosy wyborcoe PO a bylo ich znacznie wiecej niz tych kotrzy glosowali na Samoobrone. My glosujacy na PO wiedzielismy ze w takiej czy innej konfiguracji glosujemy na koalicje z Pise, co wazniejsze rowniez bracia Kaczynscy deklarowali taka koalicje. I to oni w glownej mierze oszukali swoich wyborcow, bo teraz moze niektorzy z nich sie wstydza tego co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Czy ty w ogóle wiesz na czym polega polityka 28.10.05, 00:28 i to oni maga sie czuc zdradzeni. ja przynajmniej pomimo calego smutku, zalu iobrzydzenia i neimsaku mam poczucie ze ci ludzie na ktorych glosowalam dotrzymuja swoich obietnic i nie dadza sie zeszmacic Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Tusk nic konkretnego nie obiecywał i rzeczywiście 28.10.05, 00:37 dotrzymuje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Tusk nic konkretnego nie obiecywał i rzeczywi 28.10.05, 00:41 Tusk obiecywal wiele i to w odroznieniu od popolistycznych pisowskich hasel, senssownych rzeczy. niestety w takim ukladzie jaki sie obecnie stowrzyl nie sa w stanie tych obietnic dotrzymac, wiec zeby sie nie zeszmacic nie kokietuja leperra Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Tusk obiecywał rzeczy w rodzaju: 28.10.05, 00:45 Człowiek z zasadami (ale jakimi ?) Będziemy dumni z Polski (ale jakiej ?) To były chwyty marketingowe, nic więcej. Kaczor wytknął słusznie PO, że nie potrafi pokazać swojego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Kaczyńscy szanowali głosy nawet i SLD 28.10.05, 00:34 Kaczor powiedział: "Jeżeli chodzi o państwową służbę zdrowia to ja mogę być nawet i socjalistą". Bo SO i SLD były już zwyciężone. Ich głosy były właśnie do wzięcia. PO natomiast trzeba było dopiero zwyciężyć. Głosy trzeba umieć liczyć i wiedzieć na kogo można liczyć. W moim rozumieniu to PO chciało w tej koalicji za dużo dla siebie. Mimo podwójnie przegranych wyborów z PiSem. Ale to typowa choroba zarozumiałości, która ma źródła w Unii Wolności. Tusk był tam wice a i Rokita pochodzi z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Kaczyńscy szanowali głosy nawet i SLD 28.10.05, 00:43 nie wiem czy ja Cie dobrze rozumiem, ale twierdzisz ze niewazne z kim sie sprzymierze zeby tylko osiagnac cel??? czyli prosciej mowiac po trupach do celu, tak??? nie wazne zasady morlane i etyczne o ktoych tyle sie trabilo jeszcze kilka dni wczesniej??? niewany wlasny honor??? dzieki ale ja wole porazke, ktora niby ponosi PO ale z godnosci niz niemska w ustach ktory towarzysz zaweiraniu kompromisowz lepperem Odpowiedz Link Zgłoś
jethrox Są pewne granice moralne ale Kaczor bynajmniej 28.10.05, 00:50 ich nie przekroczył dając Lepperowi wicemarszałka za jego głosy. To nie jest wcale tak wiele. W polityce za darmo nic nie ma. A kto teatralnie załamuje ręce i pada zemdlony (z teatralnego oburzenia) na scenę - ten nic nie zdziała bo myli teatr z polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Są pewne granice moralne ale Kaczor bynajmnie 28.10.05, 00:53 no wlasnie nie ma nic za darmo za glosy leppera ten dostal wicemarszalka... czy tylko to??? poczekamy zobaczymy. ja tylko dodam ze wierzylam po wyborach ze bedziemy mieli koalicje z jednej strony zrownowazona gospodarczo z drugiej stajaca na strazy prawa i sprawiedliwosci a to co sie teraz dzieje mnie dziwi, martwi i przeraza. i obawiam sie najgorszych scenariuszy Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:10 (prawomocnymi), przeszłością. Można jeszcze parę rzeczy wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:18 to już wiemy, na czym ta IV Rzeczpospolita ma polegać: możesz mieć wyroki, ale jak nie krytykujesz Wielkich Braci - nie ma sprawy. Możesz mieć czyste konto, ale jeśli krytykujesz Wielkich Braci - jest sprawa. to nie jest IV Rzeczpospolita. to już było. to się nazywało PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: ponad 100 sprawami w sądach, kilkoma wyrokami 28.10.05, 00:29 przypomnial mi sie Orwell...rany... Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Co tam Wassermann, w końcu to polityk... 28.10.05, 00:34 Tomasz Sakiewicz, obecnie red. nacz. GaPy, wprawił mnie w osłupienie, gdy po ostatnich wspólnych głosowaniach PiSu i SO, ukazała się w TV jego wypowiedź, w której też stwierdził, że to już nie ten sam Lepper i że się zmienia. Nie muszę chyba przypominać, jakie artykuły o Samoobronie i Lepperze pojawiały się na łamach Gazety Polskiej. Nie wspominając już o tym, że Sakiewicz jest także współautorem takiej oto książki: www.petlaczasu.pl/b276 To jest po prostu aż trudne do wyobrażenia, że PiS wchodzi w te same buty, w które wchodziło SLD. Widać, że ci, którzy sięgają po władzę, mają jakąś trudno wytłumaczalną słabość do Leppera i zaczynają go kokietować. O ile pan red. Sakiewicz wtedy w bardzo prosty sposób tłumaczył to patrzenie bardziej przychylnym okiem na Leppera przez SLD i Millera, to aż prawie współczuję biedakowi, bo będzie musiał się nieźle nagłowić, żeby PiS wyszedł jakoś z tego z twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
czur-czur-ra Re: Co tam Wassermann, w końcu to polityk... 28.10.05, 08:26 Niedlugo, w szlachetnym dziele niszczenia Platformy, okaze sie, ze rowniez SLD przeszlo pozytywne zmiany i wlasciwie z nimi tez bedzie mozna pograc przeciw PO - oglosi to red. sakiewicz razem z kapielowiczem wassermanem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: prawda jest taka: 28.10.05, 08:55 Nawet jeśli PO nie wejdzie w koalicję z PiS ma drugi co do wielkosci klub w senacie (34 senatorów) i z tej racji a nie z żadnej innej zagwarantowane miejsce w prezydium senatu. I to PO powinna wyłącznie zdecydować kto z tych 34 senatorów może być wicemarszałkiem. PO też mogła zadeklarować, że jej się np. Legutko nie podoba a nie zrobiła tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt "Koncepcja Kaczynskich" (by Frederecik Forsyth) 28.10.05, 08:48 Dzisiaj w Tok FM jeden z komentatorow postawil teze, ze Kaczynscy buduja szeroki ruch polityczny, ktory moglby byc jednym z elementow dwubiegunowej sceny. Do tego potrzebne jest im wchloniecie Leppera i Giertycha, zmarginalizowanie ich wewnatrz PiS i ogloszenie sie spadkobiercami ich tradycji. W takiej sytuacji zenujace teksty Wassermana i Dorna mialyby sens. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: "Koncepcja Kaczynskich" (by Frederecik Forsyt 28.10.05, 14:01 bryt.bryt napisał: > Dzisiaj w Tok FM jeden z komentatorow postawil teze, ze Kaczynscy buduja > szeroki ruch polityczny, ktory moglby byc jednym z elementow dwubiegunowej > sceny. Do tego potrzebne jest im wchloniecie Leppera i Giertycha, > zmarginalizowanie ich wewnatrz PiS i ogloszenie sie spadkobiercami ich > tradycji. W takiej sytuacji zenujace teksty Wassermana i Dorna mialyby sens. Powiedział to już wczoraj Rokita u Lisa. Niezbyt twórczy więc ten komentator. Choć oczywiście coś na rzeczy jest. Dlatego jestem tak bardzo przeciwny koalicji PO z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś