Dodaj do ulubionych

Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV.

06.11.05, 23:13
To co dzisiaj miało miejsce na antenie Radia Zet przechodzi najśmielsze
oczekiwanie. Olejnikowa broniła feministki Środy jak lwica.
Domagam się jej odsunięcia z dwóch powodów:
1. za głupotę (to było groteskowe !)
2. za brak dziennikarskiej bezstronności.
Gdyby dziennikarzem był np. zwolennik Młodzieży Wszechpolskiej i zrobił taki
numer, wyleciałby następnego dnia. Okazuje się, że stosuję się dwie miary dla
podobnych ekscesów.
Stowarzyszenie konserwatywno-liberalne zorganizuje za dwa tygodnie pikietę
przeciwko Monice Olejnik i innym nachalnym dziennikarzom. Mam nadzieję, że się
przebijamy. Zapraszam.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach jestes jej szefem? 06.11.05, 23:19
      czy może masz tylko inne poglądy, niz pani Olejnik?

może więc zmień stacje radiową - jezt duży wybór

bo - może inni jednak chcą pani Olejnik słuchać?
      • echo_o Zastanawiające... 06.11.05, 23:24
        • echo_o Re: Zastanawiające...cd 06.11.05, 23:27
          ...w jak wielu wypowiedziach sugerujesz komuś zmianę radia, gazety, stacji TV i
          wszelich innych nośników opinii, wiadomości, etc. To rozwiąże Twoim zdaniem
          problem, czy też zwyczajnie go niedostrzegasz...
          • po_godzinach Re: Zastanawiające...cd 06.11.05, 23:29
            problemem jest masochizm słuchania radia lub czytania gazety, które wywołują u
            człowieka złe emocje

jest wolnośc słowa - zapominasz (póki co)
          • hummer Re: Zastanawiające...cd 06.11.05, 23:53
            echo_o napisała:

Jest RM i Trwam. W wolnym kraju wolny wybor. Notabene nie sa to programy bez
            znaczenia, lub o malym zasiegu. To wlasnie tam mozna sobie na zywo pogladac
            (posluchac) wladze najjasniejszej IV RP.
            • echo_o Re: Zastanawiające...cd 07.11.05, 00:03
              Ten Wasz stały staff - RM i ND.
              To się staje nudne...
              Nie słucham i nie czytam tego.
              Ileż razy mam to powtarzać !
            • 6nine9 Re: Zastanawiające...cd 07.11.05, 23:37
              Jesli nie podobają Ci się poglądy jakiegoś dziennkarza, nalezy go uciszyć?
              Bolszewizm czy Kaczyzm? Pocaluj min. Ziobra w pierścien, moze każe Olejnik
              zamknąć, albo i wychłostać dla przykładu.
          • bbombel_reaktywacja Re: Zastanawiające...cd 07.11.05, 10:21
            Ale to nie załatwi problemu bezstronności mediów.
            Monika Olejnik to córka wysoko postawionego komunisty, półkownika MSW.
            Przecież ona jest z wykształcenia zootechniczką, więc jak mogła zrobić tak
            oszałamiającą karierę w mediach? :-)
            Olejnik jest skrajnie stronnicza.
          • mariner4 Każdy człowiek ma jakieś poglądy 08.11.05, 09:06
            W PRL władze mówiły, że w Polse jest demokracja (socjalistyczna). Wolno więc
            było pisać i głosić poglądy tym, co podzielali to co mówiła władza.
            Wszystko inne było zakazane. Panowała więc w mediach 100% jednomyślność.
            Zadziwiające na tym forum jest to, jak wielu jego uczestniów chce odmówic
            pisania tym, co mają inne poglądy niż oni sami. Rozumiem, że chcą cenzury
            prewencyjnej, która nie pozwoli publikować niczego i nikomu, kto nie podziela
            ich poglądów?
            Pani Olejnik to nie banknot 100 złotowy i dlatego nie musi się wszystkim podobać.
            Krytycy np GW nie biorą pod uwagę faktu, że to czytelnicy głosuja nogami chodząc
            do kiosku i kupując tą gazetę. Tymczasem inne "słuszne" gazety ledwie zipią.
            Szczególnie dziwi, że wrogowie GW ją dokładnie czytają, co wynika z wypowiedzi.
            Dają więc zarobić Agorze.
            Każdy może do woli oglądać TV "Trwam" więc w czym rzecz? Zamiast napadać TVP,
            TVN po prostu oglądać swoją ulubioną stację.
            Każdy telewidz i czytelnik prasy powinien po prostu myśleć. Od tego nie zwolni
            nikt.
            M.
        • elfhelm echo_o 06.11.05, 23:32
          wybór jest wielki - nikt nikomu nie nakazuje czytania, słuchania i oglądania
          niczego.
          Co do forum to można złośliwie napisać, że jakoś "forum Rydzyk", "forum trwam"
          czy wiele innych forów od "obiektywnych" nie istnieje
          • echo_o Re: echo_o 06.11.05, 23:41
            Nie bywam na tamtych forach ani nie słucham tych audycji, nie mam porównania.
            Poza tym chyba tamte audycje czy fora z natury rzeczy przyciągają bardzo
            ortodoksyjnych w poglądach słuchaczy czy internautów. Jest wolność słowa i
            dobrze, że mają swoje miejsca. Ale ja się do nich nie zaliczam. Dlatego
            ubolewam, że w tych (teoretycznie) neutralnych mediach poziom spada, równia
            pochyła - w dół.
            • po_godzinach Re: echo_o 06.11.05, 23:46
              Kto powiedział, że prywatne media mają być neutralne? Mają tylko nie łamać
              prawa. Na tym polega wolność słowa, że wolno głosić rózne opinie.

Kazda poważna gazeta ma swój profil - to tylko te nieopowazne mogą
              być "obiektywne", bo podają ciekwaostki i sensacje - jak leci.
              • echo_o Re: echo_o 06.11.05, 23:49
                Wątek jest o Olejnik, a póki co pracuje ona i w publicznej TV i publicznej 3ce
                radiowej...To po pierwsze.
                Po drugie...Sugerujesz, że w prywatnych, choć też nie dokońca (bo opłaty via
                kablówki sa para-abonamentem) reguła rzetelności nie powinna obowiązywać.
                No to się nie dogadamy.
                • po_godzinach Re: echo_o 06.11.05, 23:51
                  wątek jest o pani Olejnik w radiu Zet, przypominam

reguła rzetelności powinna obowiązywać wszystkie media - rzecz jasna, tyle, że
                  życie pokazuje, iz co dla jedego jest rzetelne, dla drugiego jest manipulacją
                  • echo_o Re: echo_o 06.11.05, 23:54
                    No tak, Zetka, ale to nie zmienia sensu mojej wypowiedzi.
                    Życzę Ci dalszego przeświadczenia o tej rzetelności. I trzymaj się tego
                    przekonania w każdych okolicznościach,pamiętaj.
                    • po_godzinach Re: echo_o 06.11.05, 23:55
                      nie znasz moich przekonan i nie o moich przekonaniach jest tu mowa

odracasz kota ogonem
                      • echo_o Re: echo_o 07.11.05, 00:00
                        Niczego nie odwracam. To Ty tkwisz uporczywie na z góry przyjętej pozycji i ani
                        drgniesz, powtarzasz te same slogany. Do czego oczywiście masz prawo. A ja mam
                        prawo do większych oczekiwań wobec ludzi, którzy mają kształtować świadomość
                        tego społeczeństwa, a nie rozbić ludziom w głowie sieczkę.
                        Skoro Ty czujesz się w pełni usatysfakcjonowana poziomem mediów - to szczerze
                        podziwiam beztroskę. pa!
                        • po_godzinach Re: echo_o 07.11.05, 00:03
                          nigdzie nie pisałam o tym, ze jestem usatysfakcjonowana poziomem mediów - tym
                          bardziej, ze nie posiadam TV - używam radia i gazet

ja cały czas piszę tylko o wolności słowa i o wolności wyboru - jesli to dla
                          Ciebie slogan, to "gratuluję"
                          • echo_o Re: echo_o 07.11.05, 00:08
                            Tak, nadużywany motyw 'wolności słowa' jako podstawowy argument z czasem
                            wyczerpuje się. Szkoda, że wcześniej nie zawęziłaś rozmowy do radia i gazet, bo
                            moja rozmowa z Tobą o czymś (TV) o czym nie bardzo masz prawo wyrokować mija
                            się z celem. Oszczędziłybyśmy sobie wzajemnie trochę czasu i wystukiwania w
                            klawisze. Dobranoc.
                        • tituba redM.Olejnik 07.11.05, 00:11
                          Tak się składa, że red.M.Olejnik publikuje też w GW. Tam J.Kaczyński rzekł jej
                          (+ Agnieszce Kublik ): " Ależ Wy lubicie zadawać irytujące pytania".:). Mnie jej
                          dziennikarstwo nie przeszkadza. Razi mnie jej wygląd, gdyż nie gustuję w
                          podstarzałych blondynkach, ale w radio to nie stanowi problemu. Trzeba przyznać,
                          że przykłada się do pracy i stara się być napastliwa. Uważam to za grę z
                          rozmówcą, który jest wręcz uszczęśliwiony, kiedy "nie da się pokonać
                          publicznie". Inna rzecz, że bardziej by mi odpowiadało gdybym był pewien, że
                          rozmówca był na torturkach naprawdę, a nie odgrywał krwawych rytuałów znając
                          pytania na zapas.
                          • rakunica Pieskiem wciaz Monisia plywa 07.11.05, 10:18
                            tituba napisał m.in.:

> Inna rzecz, że bardziej by mi odpowiadało gdybym był pewien, że
                            > rozmówca był na torturkach naprawdę, a nie odgrywał krwawych rytuałów znając
                            > pytania na zapas.

Tu sie mylisz - pytania i odpowiedzi na zapas, zna redaktorka Monisia. Zadaje
                            pytanie i natychmiast podsuwa wlasciwa odpowiedz. Niewlasciwe odpowiedzi
                            probujacego odpowiadac samodzielnie, skutecznie zaglusza swoim tendencyjnym
                            belkotem. To nie zawodowy dziennikarz - to etatowa manipulatorka. Niedawny
                            wywiad z Ziobra jest znakomitym przykladem jej "dziennikarstwa".

Miesiac temu moj wieszcz Krupinski podsumowal jedynie sluszna opcje, za ktora
                            tokuje p. Olejnik :

sea changes
                            ® © Miroslaw Krupinski, 2 pazdziernik 2005

Dzieki! Dzieki, Dobry Boze,
                            zes nam Martwe stworzyl Morze
                            i najnizsze zycia formy
                            przeniósl tamze do Platformy.

Martwe Morze martwo pluska
                            popapranców moczac Tuska,
                            tych z SLD, UW/PD i tych z KORu.
                            Okradaczy, sprzedawaczy,
                            którym dzisiaj, w ich rozpaczy,
                            prócz Platformy nie zostalo juz wyboru...

Pod platforma nie ma ropy,
                            z dala jest od Europy,
                            i rekinów pletwy w dole widac tylu...
                            Wkrag platformy, ledwie zywa,
                            M. Olejnik pieskiem plywa,
                            bo prócz pieska nie zna, biedna, innych stylów...

Slychac: - "Jahwe, wez w obrone
                            - znów zmien Martwe na Czerwone,
                            gdzie tak latwo nam sie dlugo zylo, kradlo...
                            Niech wyborca polski, glupi,
                            znów nam gruba kreche kupi,
                            bo w tym Martwym to pójdziemy wszyscy na dno"

* * *

Dobra Bozia patrzy z góry,
                            przywoluje dlonia chmury,
                            nakazuje deszczem podlac Martwe Morze...
                            Woda rosnie juz od rana,
                            cala PO juz zalana
                            a rekiny, jedzac, mysla - Dzieki Boze!

Cala woda w krwi czerwieni,
                            Martwe Bóg w Czerwone zmienil
                            i nad morzem rozpial tecze - znak milosci.
                            Pieskiem wciaz Monisia plywa
                            - tylko jedna z wszystkich zywa
                            - bo rekiny dostawaly od niej mdlosci...

members.iinet.net.au/~miroslaw/Pegaz5.htm
                            ------------------------
                            Ja juz nie dostaje mdlosci - teraz slucham i czytam z zainteresowaniem jak
                            poprawni redaktorzy sie kompromituja. Z zainteresowaniem - bo ciekawam ich
                            ewolucji. Ci sprzedajni zawsze ewoluuja w kierunku zloba i udaja obiektywnych
                            kiedy tak wypada. Niesprzedajnych jest niewielu. Takiemu Jakuckiemu Olejnik
                            stop niegodna calowac.

Anna Kozlowska
      • sld-upek1 Towarzyszka Olejnik realizuje politykę partii. 06.11.05, 23:25
        To Polska Zjednoczona Partia Robotnicza postawiła przed nią zadania, które
        wykonuje do dziś najlepiej jak potrafi.
        • seledynowa krótko...tak mówią tylko ,,,szmaty :-( n/t 07.11.05, 09:44

• bbombel_reaktywacja Re: krótko...tak mówią tylko ,,,szmaty :-( n/t 07.11.05, 10:25
            ale to prawda.
            Olejnik z wykształcenia jest zootechniczką a zrobiła karierę dzięki wpływom jej
            ojca komunistę (półkownika MSW) w okresie PRL'u.
            Owsiak zresztą podobnie.
        • leszab Re: Towarzyszka Olejnik realizuje politykę partii 07.11.05, 10:28
          Ona parę razy mnie zdenerwowała ale jeśli o całokształt to jest na +.
          Może poprostu jest za bardzo uciskana przez jakiegoś faceta.
          Niektóre to lubią inne nie.
          Zadania urzędu nie znikną tylko zostaną wchłonięte przez inne struktury
          państwowe.I o to tu chodzi.
          Jeżeli kobieta jakaś będzie maltretowana przez jakiegoś gnoja to jeżeli nasza
          policja będzie prawdziwą policją to facet będzie załatwiony.
      • chaynik wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 06.11.05, 23:25
        po_godzinach napisała:

> czy może masz tylko inne poglądy, niz pani Olejnik?
        >
        > może więc zmień stacje radiową - jezt duży wybór
        >
        > bo - może inni jednak chcą pani Olejnik słuchać?

Ale ma ja prawo krytykowac i wysuwac postulaty pod adresem radia. No chyba ze
        jest swieta KROWA. Ale mi wyszlo porownaie buahahaha
        • po_godzinach Re: wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 06.11.05, 23:27
          jasne, ze każdy ma prawo krytykowac - ale co to za gadanie: "wyrzucic ją z
          pracy, bo nie podobaja mi sie jej poglądy"?
          • chaynik Re: wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 07.11.05, 00:07
            po_godzinach napisała:

> jasne, ze każdy ma prawo krytykowac - ale co to za gadanie: "wyrzucic ją z
            > pracy, bo nie podobaja mi sie jej poglądy"?

Mamy demokracje i kazdy ma prawo wysuwac postulaty. Olejnik ostatnio jest
            bezpodstawnie agresywna w stosunku do swoich gosci pisano o tym w innej prasie
            niz GW.
            • po_godzinach Re: wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 07.11.05, 00:11
              "Mamy demokracje i kazdy ma prawo wysuwac postulaty."

co nie zmienia faktu, iz niektóre z tych postulatów mogą być śmieszne)

rynek prywatnych mediów reguluje wyłacznie właśnie rynek - jesli więc radiu Zet
              spdłaby znkomicie słuchalność - musiałoby zareagowac, póki co, nie ma takiej
              potrzeby
        • bbombel_reaktywacja Re: wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 07.11.05, 10:26
          Trzeb wziąść pod iwąge fakt, że Olejnik pracuje w TVP a tam powinni pracować
          dziennikarze całkowicie bezstronni.
          • gregorak Re: wszystko podlega ocenie nawet corka ojca 07.11.05, 10:29
            bbombel_reaktywacja napisał:

> Trzeb wziąść pod iwąge fakt, że Olejnik pracuje w TVP a tam powinni pracować
            > dziennikarze całkowicie bezstronni.

A możesz zaproponować jakieś konkretne nazwiska, kto zamiast Olejnik?
            Żeby nie było wątpliwości: na JR Nowaka sie nie zgadzam.
      • inkwizytor.2005 Chodzi o to aby dbać o poziom mediów. 06.11.05, 23:31
        Takie wyskoki w BBC czy CNN byłyby nie do pomyślenia.
        Skoro dziennikarz ma odwagę tak "propagandowo walić", to niech liczy się z reakcją.
        Ja szefem nie jestem, nie mogę też jej szefom nic nakazać.
        Jedyne co mogę to zastować zmasowaną akcję, która uzmysłowi szefom, że być może
        nie warto trzymać na posterunku bezczelnego dziennikarza. Okaże się, że to się
        po prostu nie opłaca.
        • po_godzinach Re: Chodzi o to aby dbać o poziom mediów. 06.11.05, 23:33
          czy radio Zet jest radiem prywatnym?

"> Jedyne co mogę to zastować zmasowaną akcję, (...)"

Oczywiście - jeśłi poprze Cię wystarczająco wiele osób - w co watpię.

• inkwizytor.2005 Mamy już przygotowane materiały, bo akcję 06.11.05, 23:40
            planowaliśmy wcześniej. Miała mieć nieco inny charakter.
            Liczymy na nagłośnienie przez media konkurencyjne w stosunku do Zetki i TVP.
            Pikieta będzie miała trochę szerszy cel, choć czarną listę prymitywnych
            dziennikarzy będzie otwierać Monika Olejnik.
            Wszystkiego jeszcze nie zdradzam. To niespodzianka :)
            • po_godzinach Re: Mamy już przygotowane materiały, bo akcję 06.11.05, 23:42
              nie zdradzaj)

zobaczymy, co Wam się uda
            • jasiuf Rozumiem że kolejnym celem pikiet 06.11.05, 23:44
              inkwizytor.2005 napisał:

> planowaliśmy wcześniej. Miała mieć nieco inny charakter.
              > Liczymy na nagłośnienie przez media konkurencyjne w stosunku do Zetki i TVP.
              > Pikieta będzie miała trochę szerszy cel, choć czarną listę prymitywnych
              > dziennikarzy będzie otwierać Monika Olejnik.
              > Wszystkiego jeszcze nie zdradzam. To niespodzianka :)

bedą RM i TVTrwam - bo przy twojej wrażliwości na manipulowanie pradwą musisz
              dostawac biegunki po 3 minutach słuchania "dziennikarzy" z wymienionych
              przezemnie mediów :)
              • inkwizytor.2005 Re: Rozumiem że kolejnym celem pikiet 06.11.05, 23:52
                jasiuf napisała:

> inkwizytor.2005 napisał:
                >
                > > planowaliśmy wcześniej. Miała mieć nieco inny charakter.
                > > Liczymy na nagłośnienie przez media konkurencyjne w stosunku do Zetki i T
                > VP.
                > > Pikieta będzie miała trochę szerszy cel, choć czarną listę prymitywnych
                > > dziennikarzy będzie otwierać Monika Olejnik.
                > > Wszystkiego jeszcze nie zdradzam. To niespodzianka :)
                >
                > bedą RM i TVTrwam - bo przy twojej wrażliwości na manipulowanie pradwą musisz
                > dostawac biegunki po 3 minutach słuchania "dziennikarzy" z wymienionych
                > przezemnie mediów :)

Nie nie rozumiesz. Nie zrobiłbym takiej pikiety, bo nie odniosłaby ona żadnego
                skutku. RM i TV Trwam to media "Z TEZĄ". Niekomercyjne. Niech sobie pani Olejnik
                założy Radio Jaruga i niech tam sobie głosi poglądy. W Radiu Zet liczą natomiast
                pieniądze i życzą sobie "świętego spokoju", chcą trafiać do jak najszerszej
                publiki. Dlatego akcja przeciw Radiu Zet, albo TVP ( która boi się opinii
                publicznej i polityków ) moze PRZYNIEŚĆ SKUTEK. Działamy racjonalnie. Pikieta
                kosztuje.
                • jasiuf Myślałem że chodzi ci o obiektywne media :( 06.11.05, 23:55
                  inkwizytor.2005 napisał:

> Nie nie rozumiesz. Nie zrobiłbym takiej pikiety, bo nie odniosłaby ona żadnego
                  > skutku. RM i TV Trwam to media "Z TEZĄ". Niekomercyjne. Niech sobie pani Olejni
                  > k
                  > założy Radio Jaruga i niech tam sobie głosi poglądy. W Radiu Zet liczą natomias
                  > t
                  > pieniądze i życzą sobie "świętego spokoju", chcą trafiać do jak najszerszej
                  > publiki. Dlatego akcja przeciw Radiu Zet, albo TVP ( która boi się opinii
                  > publicznej i polityków ) moze PRZYNIEŚĆ SKUTEK. Działamy racjonalnie. Pikieta
                  > kosztuje.

a z tego wynika, że obiektywizm dziennikarzy masz w nosie, a atakujesz tam gdzie
                  spodziewasz się łatwego zwycięstwa :)
                  • inkwizytor.2005 Oczywiście, że tak. 07.11.05, 00:11
                    Coś takiego jak "obiektywizm dziennikarzy" po prostu nie ma szans istnieć. Nie
                    ma czegoś takiego. Nikt nie jest obiektywny.
                    Jeśli np. dziennikarz uważa socjalistów z idiotów, to mógłby nigdy ich nie
                    cytować w wydarzeniach dnia, tak jak np. głupiego Jasia, chorych umysłowo i.t.p.
                    Każdy dziennikarz dokonuje selekcji informacji według jakiegoś wzorca, systemu
                    wartości, którym się kieruje.
                    Jednak skoro socjaliści cieszą się jakimś poparciem, a do tego jeszcze mają
                    włądzę, to taki dziennikarz ze strachu przed szefem lub z żądzy zysku ich
                    cytuje. I tak powinno być - powie socjalista. Ja tak nie powiem, ale zdązyłęm
                    już się przyzyczaić do cytowania "lewicowych" czy "prawicowych" socjalistów w
                    mediach.
                    My tylko chcemy, żeby np. Radio Zet (na pewno jakaś medialna siła ) była
                    bardziej po naszej myśli, albo przynajmniej dbała o neutralność, której i tak
                    nigdy nie osiągnie. Chodzi o pewne wyczulenie tych, którzy inwestują w ten biznes.
                    Gdyby Olejnikowa aktywnie, "z przytupem" broniłaby idei konserwatywno-liberalnej
                    na antenie, to nie obraziłbym się i nie organizował pikiety. Wtedy jednak
                    zrobiłby to ktoś inny.
                • gregorak Re: Rozumiem że kolejnym celem pikiet 07.11.05, 10:08
                  inkwizytor.2005 napisał:
                  > Pikieta kosztuje.

Jak to rozumieć? Płacicie jej uczestnikom, czy jak?
              • bbombel_reaktywacja Re: Rozumiem że kolejnym celem pikiet 07.11.05, 10:29
                Tv Trwam i Radio Maryją są niepoprawne politycznie, im można zarzucić jedynie
                to - niepoprawność polityczną.
                No ale skoro mamy wolność słowa to nie widzę problemu.
        • jaa_ga Czy może w Słupsku działasz, inkwizytorze?... 06.11.05, 23:37
          Bo toby wiele tłumaczyło :)))
        • x2468 Re: Chodzi o to aby dbać o poziom mediów. 06.11.05, 23:44
          Nie rob sobie jaj.A ty od kogo slyszales ze takie wyskoki nie bylyby mozliwe w
          CNN czy BBC.Gdybys ogladal i rozumial zadawane tam pytanie to dopiero by ci
          szczeka opadla.
    • jethroxvi Katoultasi szaleją już na pełen gaz. 06.11.05, 23:21
      Odbiło im bo pogoda sprzyja.
      • dr.szwajcner II etap - eliminacja niewygodnych dziennikarzy. 06.11.05, 23:48

W I etapie prejeli calkowita kontrole nad Sejmem i Senatem,
        teras kolej na srodki przekazu.
    • antysemitnik Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 06.11.05, 23:24
      Bo to bylaby kompromitacja. Sroda to skonczona kretynka, Olejnik broniac jej
      potwierdzila tylko jaka jest miernota, ale zadanie wywalenia jej z Zetki to
      kpina. Co innego gdyby bronila jej na antenie TVP - wtedy moznaby protestowac.
      • joella.r A dlaczego? /nt 06.11.05, 23:26
        • antysemitnik Dlaczego co? nt 06.11.05, 23:28
          • joella.r A dlaczego w radiu nie 06.11.05, 23:33
            a w telewizji już można rozważać interwencję? Ze zwględu na siłę rażenia tejże
            i jej potencjał wpływania na nieskażone miazmatami umysły?
            • antysemitnik Wlasnosc prywatna. Nic mi do tego. Moge najwyzej 06.11.05, 23:39
              przelaczyc. Gdy takich jak ja bedzie wiecej, radio bedzie mialo problem. Co
              innego TVP - jestem jednym z tych frajerow, ktory placi na ten relikt
              socjalizmu abonament i podatki. Choc nawyk uiszczania tego pierwszego zamierzam
              po Nowym Roku porzucic :-)
      • echo_o Re: Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 06.11.05, 23:37
        antysemitnik napisał:

> Bo to bylaby kompromitacja. Sroda to skonczona kretynka, Olejnik broniac jej
        > potwierdzila tylko jaka jest miernota, ale zadanie wywalenia jej z Zetki to
        > kpina. Co innego gdyby bronila jej na antenie TVP - wtedy moznaby protestowac.
        ```
        Niestety, powszechne zchamienie i płycizna intelektualna polskich dziennikarzy
        politycznych stała się trendem. Nie wiem czy gorzej to świadczy o samym
        środowisku dziennikarskim czy o społeczeństwie, bo łykamy tę papkę siłą rzeczy,
        chcąc być jako tako zorientowanymi. Formuły typu 'Teraz my', gdzie Morozowski
        (mam nadzieję, że kiedyś, w końcu Sekielski daruje sobie współpracę z nim)
        zachowuje się jak powiatowy sensat z remizy (niczego remizie nie ujmując) a nie
        poważny moderator i komentator - to tylko przykład pierwszy z brzegu.
        • x2468 Re: Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 06.11.05, 23:48
          Tesknisz za komuna? Za "Turskim z "tu jedynka dla kretynka" a moze za
          Rosolowskim.Tam to byla pelna kultura,wywazone pytani, niezbyt trudne.Ech to
          byly czasy.Masz jeszcze szanse.Posluchaj radia z torunia,Minska lub
          Phenianu.Bedziesz usatysfakcjonowany.
          • echo_o Re: Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 06.11.05, 23:52
            Czasów telewizyjnej komuny na szczęście nie pamiętam, poza brakiem teleranka w
            wiadomy poranek 13 XII... Ale wybacz, to nie jest żaden argument. Chodzi mi o
            poziom debaty, nie o meritum. Na to nie ma mojej zgody, choć mogę sobie tym
            sprzeciwem wytapetować ściany.
            • hrabia.m.c Re: Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 06.11.05, 23:56
              Wybacz ,ale poziom debaty wyznaczają goście Moniki,
              Zawisza ,Filipek,Stefaniuk itp miernoty.
              • echo_o Re: Mam nadzieje, ze tu nie chodzi o KoLibra. 07.11.05, 00:04
                hrabia.m.c napisał:

> Wybacz ,ale poziom debaty wyznaczają goście Moniki,
                > Zawisza ,Filipek,Stefaniuk itp miernoty.
                ```
                I TU się zasadniczo różnimy w ocenie. Bywa!
        • antysemitnik Spadek po komunie, pelno dawnej i obecnej 06.11.05, 23:59
          agentury, brak lustracji - to wszystko sprzyja medialnej miernocie i
          dyletanctwu. Nadzieja w tym, ze ludziska zaczna w koncu zwracac wieksza uwage
          na rzetelnosc jednego czy drugiego medium. Ostatnie wybory na prezia pokazaly,
          ze potrafia miec jednak wlasne zdanie (pisze to jako nieglosujacy antydemokrata
          przygladajacy sie temu cyrkowi z boku :-).

Inna sprawa, ze rynek mediow w Polsce nie jest, za sprawa roznych regulatorow i
          koncesji, wolny, nalezaloby sie przyjrzec na jakim kapitale powstawaly czolowe
          polskie media, niemniej na teraz domaganie sie czegos od szefa Zetki nie ma
          wiekszego sensu :-)
    • joella.r A czy poglądy feministyczne są już zakazane?/nt 06.11.05, 23:28
      • po_godzinach jak widać 06.11.05, 23:29
        • joella.r A to się chłopcy rozhulali 07.11.05, 00:04
          halny powiał?
          • po_godzinach boją się praw dla swoich kobiet) 07.11.05, 00:06
            czyli - posrednio - boją się pani Środy)

cóż ... )
            • antysemitnik A wyobraz sobie, ze moja kobieta podziela 07.11.05, 00:13
              zdanie, iz Sroda to kompletna idiotka :-)
              • po_godzinach alez wyobrażam) 07.11.05, 00:14
                są jednak kobiety i męzczyxni, którzy tak nie sądzą)
              • hrabia.m.c Re: A wyobraz sobie, ze moja kobieta podziela 07.11.05, 00:15
                jak ktoś bierze idiotke za"kobiete"
                to jego sprawa!
                widocznie twoja kobieta ma inne zalety:))))
                np: dobrze lody kręci:)
                • antysemitnik Rozumiem twe zale. Nadzieje na pedalskie 07.11.05, 00:22
                  "malzenstwa" trzeba bedzie na jakis czas zarzucic. Proponuje emigracje do
                  ktorychs z zachodnich republik ZSRE. Tam ciebie i twojego chloptasia
                  zrownouprawnia w opcji full :-)
                  • hrabia.m.c Re: Rozumiem twe zale. Nadzieje na pedalskie 07.11.05, 00:26
                    Zaprazam.
                    Nawet idiotka pod ostacią twojej kobiety nie będzie tu dyskryminowana.
                    A mawet na berecik niky uwagi nie zwroci:-)
    • sleeping.bull Re: podaj buraczany inkwizytorze chociaz 07.11.05, 00:03
      jedno nazwisko w pełni obiektywnego dziennikarza !
      Olejnik jest na tle kreatur dziennikarskich typu Sekielski czy Pospieszalski
      kwintesencją uczciwości i obiektywizmu !
      a jej domaganie się od pisuarowego młotka zawiszy wyjaśnienia dlaczegóż to
      mamy niby wstydzic się za działalność p. Środy było całkiem na miejscu
      ja się nie wstydzę pisiacka miernoto :)
      • x2468 Re: podaj buraczany inkwizytorze chociaz 07.11.05, 00:25
        Dodam ze Olejnik stawia pytania takie jakie chcieliby postawic jej sluchacze.Ona
        satawia je w zlagodzonej formie.I nie jest jej wina,ze pomimo jasnego ich
        stawiania Zawisza czy Marcinkiewicz mowia co prawda wiele,lecz zupelnie
        obok.Wiec P.Olejnik jest zmuszana ponawiac proste pytania wielokrotnie.Czy
        odpowiedz przekracza mozliwosci premiera czy ministra? A moze brak inteligencji
        nie pozwala zrozumiec raz postawionego pytania? Wiec nie dziwmy sie ze panowie
        wola udzielac sie w torunskim radiu.Tam poziom i pytajacych i sluchaczy jest
        daleko bardziej odpowiedni,dopasowany do poziomu PiSowskich "elyt"
      • jaa_ga Pani Magdalena Środa da sobie świetnie radę :)) 07.11.05, 10:12
        Jest cenionym socjologiem i filozofem
        i świetnym wykładowcą.
        • ave.duce Re: Pani Magdalena Środa da sobie świetnie radę : 07.11.05, 10:24
          jaa_ga napisała:

> Jest cenionym socjologiem i filozofem
          > i świetnym wykładowcą.

Socjologiem?
          Może coś więcej na ten temat? Proszę.
          • jaa_ga Re: Pani Magdalena Środa da sobie świetnie radę : 07.11.05, 10:35
            Uściślam - filozofem społecznym :)
            • ave.duce Re: Pani Magdalena Środa da sobie świetnie radę : 07.11.05, 10:36
              Ok, b/o
    • sierzant_nowak w prywatnej stacji dziennikarz w programie 07.11.05, 00:06
      publicystycznym ma prawo miec wlasne poglady i je prezentowac. Bezstronne to powinny byc wiadomosci. Komentarze ZAWSZE sa "stronne" ;-)
    • sleeping.bull Re: Czy załatwic stowarzyszeniu konserwatywn- 07.11.05, 00:09
      liberalnemu kontakt z Milosem Formanem ?
      Bo w końcu gdyby chciał nakręcic remake'a "Lotu nad kukułczym gniazdem" ,
      aktorów-uczestników pikiety miałby jak znalazł ???
      Dżizys Kraist, debilizm w najczystszej postaci....
      • joella.r Miałam to samo skojarzenie 07.11.05, 00:30
        z lotem nad kukułczym gniazdem
        • sleeping.bull Re: Miałam to samo skojarzenie 07.11.05, 00:49
          joella.r napisała:

> z lotem nad kukułczym gniazdem
          jest tylko problem skąd stowarzyszenie (za przeproszeniem ) konserwatywno-
          liberalne weżmie normalsów typu McMurphy czy Chief ???
          Inkwizytor wyglada mi na tego z "Lotu",który jeźdźił na wózku z podlączoną
          kroplówką (w jego przypadku przez kroplówkę sączona jest Jedynie Prawa i
          Sprawiedliwa Myśl Słońca Mazowsza - Jarosława K.)
          pozdr. :)
    • loppe Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 00:22
      Fakt, że za mało mówi o tym że POśladki pozostały z tyłu
      przemian w Kraju
      • x2468 Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 00:31
        Z jednym sie zgadzam. Sroda byla niezbyt rozgarnieta. Gdyby byla,to nie
        wzywalaby do glosowaniem za PiS.( w rozmowie u Moniki Olejnik w ktorej brala
        rowniez udzial pani Nelly Rokita).
        • joella.r NAPRAWDĘ wzywała do głosowania na PIS??!! 07.11.05, 00:33
          A to się przejechała!
          A jak to uzasadniła?
      • loppe Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 09:07
        ale to jeszcze nie powód by kogokolwiek wyrzucać
    • idiotyzmy-kacze rozbrajają mnie ci bezrobotni 07.11.05, 02:41
      nic tylko by zwalniali i zwalniali
      • antysemitnik [...] 07.11.05, 03:15
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • idiotyzmy-kacze [...] 07.11.05, 03:22
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • lvlarynat A mnie raczej wkurza nietolerancja ciemniaków 07.11.05, 03:52
        Słuchałem tej audycji wczoraj rano, jadąc samochodem. Pomyślałem - mocze
        nieuważnie. Wiec wszedłem na stronę Radia Zet i jeszcze raz odsłuchałem "7-my
        dzień tygodnia"
        Mogę wiec z pełnym przekonaniem napisać, że "inkwizytor.2005" najzwyczajniej w
        świecie łże, mówiąc, iż red Monika Olejnik "broniła feministki Środy jak lwica".
        W 50 minutowej audycji, w której wypowiadali się politycy, (jeśli dobrze
        policzyłem) z 7 ugrupowań politycznych, omawiano kwestie związane z programem
        rządu K. Marcinkiewicza i jego pierwszymi decyzjami, a dziennikarka próbowała
        głównie wysondować, które partie poprą rząd w głosowaniu sejmowym 10 listopada
        (i pod jakimi warunkami), a które będą głosować przeciw (i czemu).
        Wśród pytań zadawanych przez dziennikarkę - było również o przyczyny likwidacji
        urzędu Pełnomocnika Rządu do Spraw Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn. Panowie
        politycy, zajęci rozmową o innych, ich zdaniem ważniejszych sprawach - po
        trzykrotnym powtórzeniu pytania - niechętnie poświęcili tej sprawie NIESPEŁNA
        DWIE MINUTY.
        Z ICH WYPOWIEDZI (a nie z pytań red Olejnik) wynikało:
        - że co prawda sytuacja kobiet na rynku pracy jest gorsza niż mężczyzn;
        - że to kobiety są częściej od mężczyzn ofiarami przemocy w rodzinie;
        - że Polska zobowiązała się wobec UE do opracowania programu polityki
        antydyskryminacyjnej i to nie tylko w sprawach dyskryminacji ze względu na płeć.
        - że na decyzję Premiera miały wpływ niegdysiejsze niezręczne wypowiedzi min.
        M.Środy (interpretowane przez niektóre środowiska jako przypisywanie KK
        upowszechniania wzorców kulturowych powodujących dyskryminację kobiet). Ta
        sprawa wywołała polemikę z politykami lewicowymi.
        (Dla przypomnienia - Polska zobowiązała się wobec UE do powołanie ombudsmana
        zajmującego się przeciwdziałaniu wszelkim formom dyskryminacji, nie tylko
        kobiet, ale także ze względu na rasę, pochodzenie, religię, poglądy i
        orientacje seksualną. Ostatnie posunięcie wskazuje, ze nie tylko ombudsmana w
        Polsce nie będzie. Pełnomocnika d/s Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn -
        również.Zostanie utworzona jakaś komórka ministerialna bliżej nieokreslonym
        zakresie. Pewnie wyniknie z tego jakieś niepotrzebne napiecie z UE).

Przyznaję, że mnie, jako mężczyzny rasy białej, Polaka, katolika, obywatela
        niekaranego, bezpartyjnego od zawsze, o konserwatywnych poglądach społeczno-
        politycznych i liberalnych poglądach gospodarczych, bardziej prozachodniego niż
        proruskiego, heteroseksualnego, żonatego i wychowującego trojkę dzieci - od
        upadku PRL, czyli od z górą 15 lat nikt w Polsce nie dyskryminuje.
        Więc, cała sprawa mnie osobiście nie dotyczy i mogłaby mi wisieć.
        Ale nie wisi.
        Z dwóch drobnych powodów:
        - po pierwsze - "inkwizytor.2005" domaga się (nie rozumiem, czemu akurat w tej
        nie najwazniejszej sprawie?) dla siebie i jakiegoś "Stowarzyszenie
        konserwatywno-liberalnego" prawa do cenzurowania pytań i opinii dziennikarzy (a
        w tym przypadku chyba także i prawa wygłaszania swych poglądów przez polityków
        z partii, którym „inkwizytor.2005” jest niechętny);
        - po drugie - wobec dziennikarzy z jego punktu widzenia NIEPRAWOMYŚLNYCH (znów
        podkreślam, że w kwestiach, w której różnice poglądów odzwierciedlają głównie
        nawyki obyczajowe i tradycje kulturowo-cywilizacyjne) domaga się stosowania
        represji w postaci wyrzucenia z pracy i odsunięcia od wykonywania zawodu.
        Oraz z jednego powodu poważnego:
        Otóż POSTULAT OGRANICZENIA WOLNOSCI SŁOWA jest domaganiem się powrotu do
        praktyk totalitarnych, nawoływaniem do złamania prawa gwarantowanego
        Konstytucją, jest występowaniem przeciwko jednej z fundamentalnych zasad
        ustroju demokratycznego, jest naruszeniem normy obyczajowej respektowanej we
        wszystkich cywilizowanych społecznościach współczesnego świata.
        I jest PO PROSTU GŁUPIE!

Masz "inkwizytorze 2005" (co za kretyński nick!) odmienne poglądy od pani
        Jarugi, pani Środy, pani Olejnik? To polemizuj. Przedstaw swoje argumenty.
        Uzasadnij tezy:
        - że kobietom należy mniej płacić za tę sama pracę;
        - że trzeba je szykanować, poddawać mobbingowi, wyrzucać z pracy pod byle
        pretekstem;
        - że należy jeszcze bardziej skrócić urlopy macierzyńskie i odebrać babom prawo
        do usprawiedliwiania nieobecności w pracy z powodu opieki nad chorym dzieckiem!;
        - że przemoc w rodzinie jest OK, i że PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA, żeby się odprężyć,
        powinien od czasu do czasu skatować żonę, matkę albo utłuc córeczkę;
        Czy ktoś ci broni? Chcesz - pisz w tych sprawach petycje, organizuj
        demonstracje!
        ALE MÓW I PISZ UCZCIWIE, O CO CI CHODZI!
        Nie szukaj kłamliwych pretekstów do poniżenia osoby, której zazdrościsz
        społecznej pozycji i osiągniętego wieloletnią pracą osobistego autorytetu!
        Jeszcze raz przypominam. W czasie emisji programu "7 dzień tygodnia" w studiu
        byli obecni poważni i niezapominający języka w gębie reprezentanci głównych
        partii politycznych i nikomu z nich pytania red. Olejnik nie wadziły.
        A ty jesteś od nich bardziej pryncypialny i tobie wadziły!
        Tylko tobie, słuchającemu porannej dyskusji z uchem przy radyjku.
        Co cię tak ruszyło - mały, złośliwy, zacietrzewiony polityczny neofito?
        Przecież ani konserwatyzm, ani liberalizm nie są synonimami agresywności,
        uprzedzeń i kołtuństwa... Przeciwnie - ich fundamentem są: prawda, zdrowy
        rozsądek i kultura osobista...

inkwizytor.2005 napisał:
        Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV

To za czasów komuny wyrzucano z pracy za poglądy, represjonowano za
        wypowiedzi „niezgodne z linia partii”, zamykano w więzieniach (A bywało, że jak
        za czasów Inkwizycji, również: bito, torturowano, mordowano, topiono, palono na
        stosie itd.).
        Czy to wspomniane przez ciebie "Stowarzyszenie konserwatywno-liberalne" ma
        wśród swych zadań statutowych także i domaganie się przywrócenia tamtych
        antyhumanitarnych praktyk?
        • maaac Komunizm "prawicawych" 07.11.05, 04:22
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31567476&a=31569586
          "A ja mam prawo do większych oczekiwań wobec ludzi, którzy mają kształtować
          świadomość tego społeczeństwa, a nie rozbić ludziom w głowie sieczkę."

Dla ludzi "prawicawych" media to jeszcze jeden element przejawow dzialania
          panstwa jako instytucji tak jak bylo za komuny. Nie potrafia zrozumiec ze
          jedynym czynnikiem wplywajacym na to czy dane massmedium gada bzdury czy nie
          jest decyzja finansowa reklamodawcow czy czytelnikow. Jedynym ograniczeniem
          powinno byc lamanie prawa za ktore odpowiada sie przed sadem.
          • echo_o Re: Komunizm "prawicawych" 07.11.05, 07:29
            Nie chodzi mio prawo sensu stricte, tylko o etykę mediów.
            Tak, (również) w tym sensie jestem prawicowa.
          • seledynowa za Jackiem Fedorowiczem: 07.11.05, 09:34
            poizwole sobie powtórzyć święte słowa tego aktywnego od dziesiątekm lat
            satyryka; J. F. za komuny w świetnym monologu powiedział mniej więcej tak:
            "Nie zycze sobie aby ktokolwiek ZA MOJE pieniądze kształtował mi cokolwiek
            wbrew mojej woli!"
            Miałam wtedy nascie lat i te słowa na zawsze zapadły mi w pamięć m- to była
            jedna z pierwszych lekcji demokracji w zakresie wolnosci słowa.
            Dlatego potem łatwiej było mi zaakceptowac różnezdania dziennikarzy, redaktorów
            i ludzi. Pogodziłam się z wystapieniami Cejrowskiego w "WC kwadrans",
            gazetą "Nie" Urbana i "Naszym Dziennikiem" itd.
            I nadal uważam, że żaden rząd, zadna ideologia tych co u władzy nie maja prawa
            kontrolowac mediów pod względem ideologicznym.
            A wracając do autora watku - współczuję klapek na oczach :-(
            Dziennikarz- komentator, felietonista jakim jest pani Olejnik MA PRAWO DO
            WYRAZANIA WŁASNYCH OPINII - i za te własnie, czesto niepokorne wobec władzy
            opinie zasłuzyła sobie na szacunek ogromnej liczby słuchaczy
            Ale żeby docenić jej robotę trzeba umieć wznieść się poza ciasny horyzont
            zarażonego oszołomstwem umysłu
            • echo_o Re: za Jackiem Fedorowiczem: 07.11.05, 10:06
              seledynowa napisała:

> Ale żeby docenić jej robotę trzeba umieć wznieść się poza ciasny horyzont
              > zarażonego oszołomstwem umysłu
              ```

No, no...retoryka z ust wyjęta Jarudze-Nowackiej. I kto tu nie jest podatny na
              indoktrynację i 'kształtowanie' :)
              • seledynowa echo-o to Naczelny Komentator Forum Kraj? 07.11.05, 10:15
                a może byś tak, choć raz wygłosił/a coś od siebie, a nie tylko oceny, kpiny i
                przytyczki, co?
                Czy ktoś Cie tu powołał do opiniowania wypowiedzi innych?
                Jak dotąd wciąż się doklejasz do cudzych zdań - a swojego ani tyci tyci :-(
                • echo_o Re: echo-o to Naczelny Komentator Forum Kraj? 07.11.05, 10:18
                  I znowu skucha ! Nie tylko tyci tycie, ale całkiem dużo swojego.
                  Ale miło mi, że zostałaś moją czujną czytelniczką...
                  • seledynowa nadmiuar pewności siebie? 07.11.05, 10:23
                    nie czytam Twoich postów - tylko te, które plączą się wokół moich
                    • echo_o Re: nadmiuar pewności siebie? 07.11.05, 10:28
                      seledynowa napisała:

> nie czytam Twoich postów - tylko te, które plączą się wokół moich
                      ```
                      To wszystko tłumaczy.
                      Miłego dnia!
                      • seledynowa no i na dodatek sie baba obraziła :-( 07.11.05, 10:38
                        czy za to, że nioe czytam jej innych postów, czy za to, że mi się nien podoba
                        co pisze przy moich?
                        rzeczywiście trudno rozumieć kobiety...
              • homosovieticus Nie wolno zapominac ,że Monika Olejnik swój POZIOM 07.11.05, 11:03
                wypowiedzi oraz zachowanie DOSTOSOWUJE do poziomu radiosłuchaczy lub
                telewidzów.
                To INTELIGENTNA AGITATORKA, będąca doskonałą reprezentantką inteligencji
                wychowanej na komunistycznych uniwersytetach i doskonale zdająca sobie
                sprawę ,że tylko tzw "inteligencja postkomunistyczna" jeszcze słucha i ogląda
                Jej programy.

• kacosk Re: Nie wolno zapominac ,że Monika Olejnik swój P 07.11.05, 11:22
                  Ale nie za nasze pieniądze czy Dworak tego nie widzi chyba nie bo popiera po.
                  NIE BĘDĘ PŁACIŁA ABONAMENTU RTV
                  • homosovieticus Jak dotychczas nie masz nic do gadania i musisz 07.11.05, 11:35
                    płacić.Ogladać, za to, nie musisz.
                    Na forum Kraj, zdecydowana wiekszośc ludzi piszacych to ludzie wychowani w
                    szkołach i uniwersytetach postkomunistycznych,w których WPAJANO "PRAWDY" a nie
                    nauczano poznawania rzeczywistość politycznej i krytycznego, o niej, myślenia.
                    • gregorak Re: Jak dotychczas nie masz nic do gadania i musi 07.11.05, 11:38
                      homosovieticus napisał:

> Na forum Kraj, zdecydowana wiekszośc ludzi piszacych to ludzie wychowani w
                      > szkołach i uniwersytetach postkomunistycznych

A Ty jaki uniwersytet kończyłeś?
                      • homosovieticus Re: Jak dotychczas nie masz nic do gadania i musi 07.11.05, 12:11
                        gregorak napisał:

> homosovieticus napisał:
                        >
                        > > Na forum Kraj, zdecydowana wiekszośc ludzi piszacych to ludzie wychowani
                        > w
                        > > szkołach i uniwersytetach postkomunistycznych
                        >
                        > A Ty jaki uniwersytet kończyłeś?

Nie kończyłem uniwersytetu.
                        • gregorak Re: Jak dotychczas nie masz nic do gadania i musi 07.11.05, 12:14
                          homosovieticus napisał:
                          > Nie kończyłem uniwersytetu.
                          Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź.
                          • homosovieticus Re: Jak dotychczas nie masz nic do gadania i musi 07.11.05, 12:21
                            Wydaje mi się ,że niewiele zrozumiałeś.
        • sleeping.bull Re: A mnie raczej wkurza nietolerancja ciemniaków 07.11.05, 09:03
          lvlarynat napisał:

> Słuchałem tej audycji wczoraj rano, jadąc samochodem. Pomyślałem - mocze
          > nieuważnie.

no to musisz zacząć Marynacie trzymać pisiora ostro na smyczy :))))))

> Mogę wiec z pełnym przekonaniem napisać, że "inkwizytor.2005" najzwyczajniej
          w
          > świecie łże, mówiąc, iż red Monika Olejnik "broniła feministki Środy jak
          lwica"
          a tak na serio - masz rację we wszystkim co napisałeś
          ja się tylko zastanawiam czy Inkwizytor nie wpuszcza nas w maliny,przecież to
          chyba niemożliwe by w miarę normalnie rozwinięty człowiek plótł podobne
          kretynizmy na serio i nie będąc pod wpływem alkoholu :)
        • inkwizytor.2005 Re: A mnie raczej wkurza nietolerancja ciemniaków 07.11.05, 09:55
          lvlarynat napisał:

> Słuchałem tej audycji wczoraj rano, jadąc samochodem. Pomyślałem - mocze
          > nieuważnie. Wiec wszedłem na stronę Radia Zet i jeszcze raz odsłuchałem "7-my
          > dzień tygodnia"
          > Mogę wiec z pełnym przekonaniem napisać, że "inkwizytor.2005" najzwyczajniej w
          > świecie łże

Nieprawda, było tak jak opisałem. Kto nie wierzy, niech posłucha.
          Zresztą Monika Olejnik znana jest z takich akcji nie od dziś. Kiedyś zapraszała
          (chyba w "Kropce nad i...", TVN) do wzięcia udziału w pikiecie feministycznej.
          Zgłosiła Jarugę-Nowacką do tytułu Kobiety Roku w "Twoim Stylu", ale tego jej nie
          liczę, bo to poza anteną, choć nawet poza nią powinna dbać o "neutralność", żeby
          się nie narażać. W końcu jest dziennikarzem od zadawania pytań, a nie
          komentatorem.

Wśród pytań zadawanych przez dziennikarkę - było również o przyczyny likwidacji
          >
          > urzędu Pełnomocnika Rządu do Spraw Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn. Panowie
          > politycy, zajęci rozmową o innych, ich zdaniem ważniejszych sprawach - po
          > trzykrotnym powtórzeniu pytania - niechętnie poświęcili tej sprawie NIESPEŁNA
          > DWIE MINUTY.
          > Z ICH WYPOWIEDZI (a nie z pytań red Olejnik) wynikało:
          > - że co prawda sytuacja kobiet na rynku pracy jest gorsza niż mężczyzn;
          > - że to kobiety są częściej od mężczyzn ofiarami przemocy w rodzinie;
          > - że Polska zobowiązała się wobec UE do opracowania programu polityki
          > antydyskryminacyjnej i to nie tylko w sprawach dyskryminacji ze względu na płeć
          > .
          > - że na decyzję Premiera miały wpływ niegdysiejsze niezręczne wypowiedzi min.
          > M.Środy

Od razu widać, że ta kretyńska ideologia też uderzyła ci do głowy.

> - po pierwsze - "inkwizytor.2005" domaga się (nie rozumiem, czemu akurat w tej
          > nie najwazniejszej sprawie?) dla siebie i jakiegoś "Stowarzyszenie
          > konserwatywno-liberalnego" prawa do cenzurowania pytań i opinii dziennikarzy (a
          >
          > w tym przypadku chyba także i prawa wygłaszania swych poglądów przez polityków
          > z partii, którym „inkwizytor.2005” jest niechętny

Najgorszą ułomnością lewaków jest, poza prymitywizmem moralnym, swobodny
          stosunek do logiki i precyzji. Wystarczy, że coś wam się wydaje i już
          wychodzicie na barykady.
          CZY JA NAPISAŁEM, ŻE CHCĘ OGRANICZYĆ JEJ PRAWO GŁOSZENIA POGLĄDÓW ??? GDZIE ???
          Zapikietujemy przeciwko czynieniu z Radia Zet lewackiej trybuny, mimo, że chce
          ono uchodzić za neutralne. Właściele mogą nie mieć nic przeciwko propagandzie, a
          nawet jej sprzyjać. Dopóty jednak, dopóki nie przeliczą tego na pieniądze.
          Dotychczas w Radiu Zet nie zapraszano na "7 dzień tygodnia" nikogo z Samoobrony.
          Odkąd PiS wygrał wybory i obłaskawia Leppera, właścicielom się to pewnie
          przestało opłacać, bo przedstawiciele tego ugrupowania zaczęli się pojawiać.
          Można więc oddziaływać na politykę tego radia. Dlatego my też podejmiemy tę próbę.
          Inna rzecz: dlaczego w Radiu Zet pojawia się ciągle przedstawiciel PD, która
          przegrała wybory z takim kretesem, że nie dostanie nawet dotacji z budżetu ?
          A Olejnikowa niech sobie głosi poglądy gdzie chce.
          Nie zbijemy jej za poglądy. Zapikietujemy tylko przeciwko Radiu Zet, które chce
          zjeść ciastko i mieć ciastko. Myślą, że ludzie są tak głupi, że nie zauważą albo
          oleją. Nasze stowarzyszenie nie oleje.

> Masz "inkwizytorze 2005" (co za kretyński nick!) odmienne poglądy od pani
          > Jarugi, pani Środy, pani Olejnik? To polemizuj. Przedstaw swoje argumenty.
          > Uzasadnij tezy:
          > - że kobietom należy mniej płacić za tę sama pracę;
          > - że trzeba je szykanować, poddawać mobbingowi, wyrzucać z pracy pod byle
          > pretekstem;
          > - że należy jeszcze bardziej skrócić urlopy macierzyńskie i odebrać babom prawo
          >
          > do usprawiedliwiania nieobecności w pracy z powodu opieki nad chorym dzieckiem!
          > ;
          > - że przemoc w rodzinie jest OK, i że PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA, żeby się odprężyć,
          > powinien od czasu do czasu skatować żonę, matkę albo utłuc córeczkę;
          > Czy ktoś ci broni? Chcesz - pisz w tych sprawach petycje, organizuj
          > demonstracje!
          > ALE MÓW I PISZ UCZCIWIE, O CO CI CHODZI!

Dobra polemizuję.
          Oczywiście, że kobiecie można mniej płacić za podobną pracę. Jeśli się na to
          godzi, to jest O.K. To znaczy, że jej się to opłaca.

Mojej ciotce śmierdzą nogi. Podejrzewam, że jest to problem więcej niż 5%
          społeczeństwa. Nie domagam się jednak powołania pełnomocnika do spraw
          odgrzybiania stóp, mimo, że to problem dość uporczywy.
          • homosovieticus Zapewne nie wiesz o tem,że obecnie Marynat 07.11.05, 12:09
            przedstawiajacy się jako:
            mężczyzna rasy białej, Polak, katolik, obywatel
            niekarany, bezpartyjny od zawsze, o konserwatywnych poglądach społeczno-
            politycznych i liberalnych poglądach gospodarczych, bardziej prozachodni niż
            proruski, heteroseksualny, żonaty i wychowujący trojkę dzieci,

"nie zawsze takim był ". :))
            • homosovieticus Re: Zapewne nie wiesz o tem,że obecnie Marynat 07.11.05, 22:23
              homosovieticus napisał:

> przedstawiajacy się jako:
              > mężczyzna rasy białej, Polak, katolik, obywatel
              > niekarany, bezpartyjny od zawsze, o konserwatywnych poglądach społeczno-
              > politycznych i liberalnych poglądach gospodarczych, bardziej prozachodni niż
              > proruski, heteroseksualny, żonaty i wychowujący trojkę dzieci,
              >
              > "nie zawsze takim był ". :))
        • hr.adam Re: A mnie raczej wkurza nietolerancja ciemniaków 07.11.05, 13:14
          Dziękuję!
          Ale obaiam się, że niektórzy są w tym wypadku ideologia immunizuje przed
          argumantami
          Pozdrawiam
        • joannabarska Re: A mnie raczej wkurza nietolerancja ciemniaków 07.11.05, 13:16
          Inkwizytor 2005 chyba klika z przedszkola, albo z zakladu zamknietego, albo -
          tzecia ewentualnosc - jest tumanem pierwszej klasy.
    • kkkaczory_biss_brothers Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 07:33
      Ale za to jakie ma "ponętne" usta od pewnwego czasu.
    • ius_et_lex Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 07:44
      Zatrudniaj i zwalniaj, kogo chcesz;-) Jak Ojciec T.R.wam...
      • kkkaczory_biss_brothers Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 07:48
        Jest jakby po części moja, bo opłacana z mojego abonamentu.
        • ius_et_lex Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 07:49
          Radio ZET???
      • b-beagle Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 07:50
        W tym konkretnym przypadku akurat zgadzam się z Moniką Olejnik
        • ius_et_lex Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 07:57
          Ja się z nią czasem zgadzam, czasem nie, ogólnie nie jestem jej fanem,
          ale na tle innych dziennikarzy (np. kaczysty Skowrońskiego, hieny Wildsteina,
          etc. - to moje opinie, nie zmuszam na innych, aby się ze mną zgadzali!)- nie
          wypada źle.
          Radio ZET jest prywatne!
          • 9111951u Re: Założ sobie stację radiową i rządź! 07.11.05, 08:01
            Jak taka osoba jak Monika Olejnik może funkcjonować w mediach publicznych ???
            • sierzant_nowak ZETka to NIE SA MEDIA PUBLICZNE baranie :] 07.11.05, 08:40

• 9111951u Re: ZETka to NIE SA MEDIA PUBLICZNE baranie :] 07.11.05, 08:42
                sierżancie ludowego wojska to nie na wasz łeb te "prosto w oczy" już wam to
                dawno mówiłem.
                • koala_8 Re: ZETka to NIE SA MEDIA PUBLICZNE baranie :] 07.11.05, 09:07
                  Czulam, ze po wczorajszym śniadaniu w :
                  "Zetce" kundlowate fany Pis-u i RM obskoczą pania Monikę. A ja podziwiam ją za
                  odwagę.
                  (mogla się przecież dostać na tajną listę podpadziochów) Dziennikarzem ,uważam
                  jest świetnym, ma "pazur" dziennikarski i przynajmniej stara się być obiektywna,
                  inteligentna i bystra. Bywa czasem i kontrowersyjna, ale napewno nie jest
                  nijaka. Więc się od niej odczep Ty i Tobie podobni. Jak sie nie podoba, nie
                  oglądaj, nie słuchaj. (też place abonament) Ja tak robię,kiedy w telewizji
                  "produkują" się Pospieszalski i jemu podobni. strasznie ich dużo więc nie będę
                  wymieniać.
                  • koala_8 Re: ZETka to NIE SA MEDIA PUBLICZNE baranie :] 07.11.05, 09:15
                    koala_8 napisała:
                    > jest świetnym, ma "pazur" dziennikarski i przynajmniej stara się być obiektywna
                    > ,
                    Sory, tu mialo byc "jest"
                    bo inaczej zmienia to sens tej czesci wypowiedzi

> inteligentna i bystra. Bywa czasem i kontrowersyjna, ale napewno nie jest
                    > nijaka. Więc się od niej odczep Ty i Tobie podobni. Jak sie nie podoba, nie
                    > oglądaj, nie słuchaj. (też place abonament) Ja tak robię,kiedy w telewizji
                    > "produkują" się Pospieszalski i jemu podobni. strasznie ich dużo więc nie będę
                    > wymieniać.
    • chyba_normalny Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 09:06
      inkwizytor.2005 napisał:

> To co dzisiaj miało miejsce na antenie Radia Zet przechodzi najśmielsze
      > oczekiwanie. Olejnikowa broniła feministki Środy jak lwica.
      > Domagam się jej odsunięcia z dwóch powodów:
      > 1. za głupotę (to było groteskowe !)
      > 2. za brak dziennikarskiej bezstronności.
      > Gdyby dziennikarzem był np. zwolennik Młodzieży Wszechpolskiej i zrobił taki
      > numer, wyleciałby następnego dnia. Okazuje się, że stosuję się dwie miary dla
      > podobnych ekscesów.
      > Stowarzyszenie konserwatywno-liberalne zorganizuje za dwa tygodnie pikietę
      > przeciwko Monice Olejnik i innym nachalnym dziennikarzom. Mam nadzieję, że się
      > przebijamy. Zapraszam.
      A mnie się NIE PODOBA stan Twojego umysłu dlatego domagam się CAŁKOWITEGO
      unicestwienia Twojej osoby aby więcej tego typu żądania nie miały miejsca
    • seledynowa czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:14
      a kimże Ty jesteś? forumowym zuczkiem, którego poziom nie umywa się do tego co
      przentuje Olejnik;
      niestety, przyszły czasay, gdy rózne takie byle jakie pyskacze niekompetentne
      próbuja dyktowac swoje żądania innym...choc wygląda to żalosnie - takie
      popiskiwanie swoich pretensji w wirtualny chaos;
      apeluje o elemntarne poczucie skromności i samokrytykę
      • 9111951u Re: czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:17
        e, tam , kto by się tam mógł równać z córką pułkownika ?
        • seledynowa Re: czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:24
          a czego dotyczy ten argument?
          zanim zaczniecie się babrać w cudzej przeszłości, dokładnie prześwietlijcie
          własną, bo i Was moga jeszcze pinczerki Dorna pokąsać - w najmniej oczekiwanym
          momencie
          • 9111951u Re: czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:31
            no pułkownik to argument, a może nie ?
            • seledynowa znowu niekompetencja? 07.11.05, 09:36
              tym razem kłąniaja się nauki przyrodnicze...
              a może Szanowny Przedmówca ma jakies dowody na to, że zawód ojca obciąża
              genetycznie poglądy dziecka?
              • 9111951u Re: znowu niekompetencja? 07.11.05, 09:38
                to pułkownik nie argument ?
        • chyba_normalny Re: czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:30
          9111951u napisała:

> e, tam , kto by się tam mógł równać z córką pułkownika ?
          a co ma córka do tatusia - może jakby się ktoś jej zapytał w łonie matki czy
          chce mieć takiego ojca i uzyskał odpowiedź to może nie byłoby ustawy
          antyaborcyjnej?
          Oj oszołomie , oszołomie a Twoja rodzina jest kryształowo czysta ?
          • 9111951u Re: czyżby przerost kompetencji???? 07.11.05, 09:40
            ja o pułkownikach od sondaży, a ty o d..ie Maryni.Powiem wprost głodnemu chleb
            na myśli.
            • seledynowa po prostu jestes niekomunikatywny n/t 07.11.05, 09:41

• ave.duce Re: po prostu jestes niekomunikatywny n/t 07.11.05, 09:46
                To stanowczo za mało powiedziane!;-)))
    • sleeping.bull Re Wyjatkowo inteligentna i ładna ta czarownica :) 07.11.05, 10:37
      co to ją stowarzyszenie buraków chce palić na stosie....
      Moniczka chyba sobie jakis lifting zrobiła bo od paru tygodni jest przepiękna
      wręcz - czy to początki tej kaczej rewolucji ?
      kobiety juz zawsze tylko piękne będą ,a mężczyźni wszyscy na podobieństwo
      kaczorów, polskimi banderasami zostaną ?
      może oni ,ci kaczysci chcom dobrze ? :)))
    • joannabarska Inkwizytorze 2005 - za póżnoś spłodzony! 07.11.05, 11:02
      Inkwizytorze a.2005, za póżno sie urodzileś. Podpalanie to dzis Francja.
      Olejnik przy Nowaku, Benderze z RM jest superbezstronną dziennikarką. Zmien
      okulary albo uszy. A wogóle idz do diabla i nie zasmiecaj forum idiotyzmami.
      Magdalena Sroda przy Tobie to Ministerialna Matka Swięta!
      • rakunica Superdziennikarka Monisia 07.11.05, 11:42
        sea changes
        ® © Miroslaw Krupinski, 2 pazdziernik 2005

Dzieki! Dzieki, Dobry Boze,
        zes nam Martwe stworzyl Morze
        i najnizsze zycia formy
        przeniósl tamze do Platformy.

Martwe Morze martwo pluska
        popapranców moczac Tuska,
        tych z SLD, UW/PD i tych z KORu.
        Okradaczy, sprzedawaczy,
        którym dzisiaj, w ich rozpaczy,
        prócz Platformy nie zostalo juz wyboru...

Pod platforma nie ma ropy,
        z dala jest od Europy,
        i rekinów pletwy w dole widac tylu...
        Wkrag platformy, ledwie zywa,
        M. Olejnik pieskiem plywa,
        bo prócz pieska nie zna, biedna, innych stylów...

Slychac: - "Jahwe, wez w obrone
        - znów zmien Martwe na Czerwone,
        gdzie tak latwo nam sie dlugo zylo, kradlo...
        Niech wyborca polski, glupi,
        znów nam gruba kreche kupi,
        bo w tym Martwym to pójdziemy wszyscy na dno"

* * *

Dobra Bozia patrzy z góry,
        przywoluje dlonia chmury,
        nakazuje deszczem podlac Martwe Morze...
        Woda rosnie juz od rana,
        cala PO juz zalana
        a rekiny, jedzac, mysla - Dzieki Boze!

Cala woda w krwi czerwieni,
        Martwe Bóg w Czerwone zmienil
        i nad morzem rozpial tecze - znak milosci.
        Pieskiem wciaz Monisia plywa
        - tylko jedna z wszystkich zywa
        - bo rekiny dostawaly od niej mdlosci...

members.iinet.net.au/~miroslaw/PG459.htm----------
        Bo ratlerki plywaja pieskiem - to taki styl, pani joanno od pieskow.

(...)
        Wy - drobne kundle, sprzedajne ratlerki,
        co szczekaliście za kawałek gnata,
        co liczyliście na dobrobyt wszelki
        - smycz i kaganiec – to wasza zapłata.
        A gdzieś na koncu, jak się kundlom zdarza,
        czeka was ręka obcego rakarza...
        (...)
        - Tez Krupinskiego

Anna Kozlowska
        • kacosk Re: Superdziennikarka Monisia 07.11.05, 11:45
          dobre
        • czuk1 Re: Superdziennikarka Monisia 07.11.05, 12:32
          Rakunico - to dziadowskie rymy. Nie wysilaj sie.
          Nic nie doswiadczyłaś złego dotychcZas od PO a wiec nie masz prawa pluc.

Dziw bierze na Twoja głupotę.

I... wiersz słabiutki. A ja na tym znam sie nieźle.
          • kacosk Re: Superdziennikarka Monisia 07.11.05, 12:47
            może chciał byś żeby taką była
        • joannabarska Re: Superdziennikarka Monisia 07.11.05, 13:12
          Ty, rakunica, jestes jednak cwiercinteligentem...
    • perunslaw Polacy to Słówianie??? 07.11.05, 11:12
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29088
    • ave.duce Re:NA STOS! Nie ma sensu się ograniczać!;-) n/t 07.11.05, 12:59

• kacosk Re: Wyrzucić Gawryluk za to samo 07.11.05, 13:02
      • ave.duce Re: Wszystkich wyrzucić - TKM!!! n/t 07.11.05, 13:15

• malaszaramysz Nasza nowoczesna inkwizycja:-))))) 07.11.05, 13:17
      Wyrzucić bo się inkwizytorom nie podoba:-))))))))))
    • andrze_n /MSW/..to corka półk. MSW, ktory umiecil ja w 3-ce 07.11.05, 17:17
      to corka polkownika MSW, ktory umiecil ja we wroclawskiej 3-ce w st. wojennym.
      Najlepiej opisal ja silesius.funkulo kiedys na FK:

"Generalnie absolwentki zootechniki sa okej, o ile nie maja ambicji wychodzenia
      poza redagowanie audycyi o konsystencji gnojowki i plodozmianach jak ongis Frau
      Naoliwiona w redakcji rolnej komuszego PRI. Gorzej kiedy biora sie za polityke,
      a juz przegieciem pauy jest gdy zaczynaja byc kreowane na dziennikarskie
      autorytety. Przeciez ta manipulujaca na potege, oslizla i napastliwa przekupa
      skompromitowala swoj zawod juz tyle razy, ze w normalnym kraju moglaby liczyc
      co najwyzej na etat w kurzej fermie. A to, ze ten plaziniec utrzymuje sie tyle
      lat na powierzchni to jeno potwierdzenie faktu, iz glowne media w Polsce dalej
      3mia rozowi z czerwonymi."
      • czarek1 Re: /MSW/..to corka półk. MSW, ktory umiecil ja w 07.11.05, 20:20
        No to zadzwon do Radia Maryja i podyskutuj. Tam przeciez panuje bezstronnosc i
        szanuje sie i uwzglednia wszystkie poglady. Oczywiscie, pod warunkeim,ze sa
        jedynie sluszne.
      • kum.z.antalowki Tu córka płk, tam syn sędziego co KS na AK 08.11.05, 03:01
    • fisheart Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 20:51
      prywatne radio nie musi być obiektywne!!!
      • mg2005 Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 21:44
        p.Olejnik moze wyglaszać swoje poglądy do upojenia -w osobnym programie,
        ale jako prowadzaca rozmowę polityków powinna zachować bezstronnośc
        i obiektywizm ,że o kulturze nie wspomnę, bo to chyba pojęcie obce dla
        tej przekupki bazarowej( z wyglądu i z zachowania)
        Ciekawe,że 'szczeka' na polityków prawicowych, ale jest 'pokorna i cichego
        serca' wobec polityków UW-UD-PD
        • kum.z.antalowki mg2005, ty Marcinkiewicza z RM się ucz na pamięć! 08.11.05, 03:46
          A teraz sobie łaskawy mg2005 odpisz i wykuj na pamięć dwa teksty wzorcowe,
          którymi w IV RP cenzura będzie sprawdzać, czy zachowany został minimalny poziom
          lizusostwa i wazeliny wobec polityków PiSu. (Podobnie jak do celów probierczych
          przez wiele lat był wykorzystywany irydowo-platynowy wzorzec metra w Sevr pod
          Paryżem, dzis już zabytek).

Oba teksty wazeliną wypełnił na full: Kazimierz Marcinkiewicz

Tekst 1:
          - "Mamy szczęście być w PiS, w partii, w której mamy genialnego polityka i
          analityka politycznego, człowieka, który przez ostatnie 16 lat zawsze stał po
          dobrej stronie. I zawsze mówił to, co okazywało się prawdą. To jest Jarosław
          Kaczyński, nasz lider".

Tekst 2.:
          - "Mamy państwowca, męża stanu, człowieka, który wykazał się w państwowych
          urzędach wielką zdolnością działania. Nie partyjną. To jest Lech Kaczyński".

I pamiętaj, że DZIEŃ BEZ WAZELINY TO DZIEŃ STRACONY BEZPOWROTNIE !

• b.6.1966 Re: Zawsze w niedziele, czekalam na godz.9. 07.11.05, 22:10
      M. Olejnik zapraszala debili i gadali . Pasjonujace przezycia.Uwazam, ze jej
      profesjonalizm jest bezsprzeczny, a co do lubienia osoby, droga
      wolna.Dziennikarz jest czlowiekiem, ma zasady badz nie, preferencje i takie
      tam, ale Olejnik jest naprawde wredna, dlatego lubie posluchac jak
      argumentuje.A apropos Srody, to czyste kretynstwo, znosic to stanowisko.Ale,
      nie zbadane sa wyroki niebieskie, nie??
    • piaf.e Re: Wyrzucić MONIKĘ OLEJNIK z radia i TV. 07.11.05, 22:44
      Są tematy,w ktorych dziennikarz moze sobie pozwolic na stronniczosc.
      A CO DO MLODZIERZY WSZECHPOLSKIEJ,TO BYŁ DZIS WYWIAD W TVN24 I DZIENNIKARZ
      BARDZO SYMPATYCZNIE GOSCIA POTRAKTOWAŁ
      co do wywiadu Olejnik ,jeszcze tego nie słuchałam,ale zaraz to zrobię.
      Olejnik jest dobrą dziennikarką.moze ma braki jesli chodzi o wiedze
      polityczna,ale wszyscy dziennikarze w Polsce ją mają.
    • galt wiecej! NIE dla panstwowej TV 08.11.05, 03:59
      W czyim imieniu Olejnik i cala inna banda propagandzistow narzuca swoj punkt
      widzenia innym za pieniadze podatnika. Telewizja panstwowa to ideologicznie
      zaszlosckomunistyczna.

Jaki bylby jeden logiczny powod za utrzymywaniem telewizji za pieniadze
      podadnika. Jeden powod?
      • kum.z.antalowki Chcecie prześladowań niezależnych dziennikarzy? OK 08.11.05, 04:12
        Czemu Rada Europy ma potępiać tylko prześladowania dziennikarzy na Białorusi?
        Czy rydzykalny kaczyzm gorszy od łukaszenkizmu?
        Polskie oszołomstwo chce Europę olśnić swą wyższością moralną!
        • cheetah51 Re: Chcecie prześladowań niezależnych dziennikarz 08.11.05, 05:58
          kum.z.antalowki napisał:

"rydzykalny kaczyzm"

Fajne określenie, mogę używać od czasu do czasu?:-)
        • piaf.e Re: Chcecie prześladowań niezależnych dziennikarz 08.11.05, 08:01
          natomiast tvp2(rozglasza symulakryczna teorie spiskowa,niby to jakiegos
          kwadratu)trudno sie dziwic ze pisujom miesza sie w glowach i nie widzą prostej
          rzeczywistosci.Mam na mysli wczorajszy wieczorny program i zaproszonych
          gosci,ale nie tylko.
          A DZIENNIKARZE z puls i ich goscie tez bija wszelkie rekordy w symulacji tego
          co sie naprawde dzieje.

Olejnik jest naprawde dobra dziennikarka jak sie ja porowna z cała tą banda
          chorych umyslów.
          Gdzie ta jej jednostronnosc?Wczoraj w jedynce nie widziałam jednostronnosci,ale
          jej braki wiedzy sprawiaja ze wczoraj nabito ja w butelke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka