fifura Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:20 Gdy nie będziesz miał co włożyć do gara to wtedy bedziesz prosił by liczyli głosy Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:20 fastviper Ty naprawde wierzysz w to co piszesz. Porażająca glupota. Wierzysz, ze samymi liberalnymi haslami mozna budowac dobrobyt. Gdyby PO zależało na Polsce i gospodarce to wzięłoby sie do roboty i wprowadzilo tyle swoich zmian ile sie da. Ale PO potrafi tylko gadać - zarzucać Lepperowi czy Giertychowi, ze wykorzystują sytuację i domagają się np. becikowego Prawda jest taka, ze PO zależalo tylko na WSW już A mieli w d..pie Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:42 Na dzień dzisiejszy nie jest ważne czy państwo będzie liberalne, tylko to czy przestanie okradać i tłamsić obywateli. Nie mam zielonego pojęcia czy PO zależy na Polsce i gospodarce. Wiem tylko, że nawet jeśli im zależy to i tak PiS uniemożliwił im realizację tej troski. Nie, nie chodzi o to czy MSWiA czy służby specjalne. Chodzi o to, że PiS ośmielił się dążyć do wygranej w wyborach. Skoro ludzie tacy jak np. ty ich posłuchali i im uwierzyli, niech teraz naród za waszą głupotę cierpi. PiS jest niezdolny do samodzielnych rządów. Nie ma programu, ludzi ani żadnej wizji poza TKM. Na własnych tyłkach, portfelach i zdrowiu dostaniemy dowody kto miał rację w tym sporze. Czy na prawdę PO miała tu coś do powiedzenia czy nie. Mam nadzieję, że nie wierzysz w to że nowy rząd cokolwiek zmieni na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:50 fastviper napisał: ".... Chodzi o to, że PiS ośmielił się dążyć do wygranej w wyborach. Skoro ludzie.." Czy ja dobrze rozumiem Twój bełkot PiS nie powinien startować w wyborach. Wydawało mi się ze mamy demokracje Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:01 Oni wyznają 'demokrację inaczej' albo 'demokrację Kalego'. Stąd to krakanie! Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:21 Heh, głupio zabrzmiało. Nie nie o to chodzi, że próbowali. Chodzi o to, że kłamali. Kłamali w sprawie podatków, programu, ludzi, programu PO. Podparli się niegodnymi ludźmi, socjotechniką i płytkimi emocjami. Nie zawahali się sięgnąć po władzę idąc po trupach, nie licząc się z faktami. Zniszczyli dobre chęci, dobry program gospodarczy i wynieśli na piedestały zdrajców, heretyków, głupców, pieniaczy i przestępców. Po raz kolejny udowodnili, że uczciwość w tym kraju nie popłaca i nie będzie popłacać. Owszem, mamy demokrację. Byłoby wspaniale, gdyby PiS zajął się remontem systemu prawa i sprawiedliwości. Świetnie byłoby, gdyby radykalne pomysły gospodarcze musiałyby zyskać sympatię i być dyskutowane przed wprowadzeniem. Taka równowaga byłaby super. Ale ona była możliwa tylko, gdyby PO wygrało. I PO wygrałoby te wybory gdyby nie kłamstwa i manipulacje zwiastujące erę kaczyzmu. Erę terroru, nietolerancji, zaścianka, walki o chleb, bezrobocia, odpływu kapitału, słabego pieniądza i inkwizycji. Erę wielkiego kłamstwa. Erę ręcznego sterowania gospodarką, korupcji, znajomości w służbach specjalnych, włazidupstwa i rozpasanego (choć którtkotrwałego) socjalizmu. Erę, która zakończy się prawdopodobnie wygraną w następnych wyborach SLD albo Samoobrony. Ta wygrana zniszczy Polskę. I Kaczyńscy o tym muszą wiedzieć już teraz. Bo im chodzi o udowodnienie, że TKM! Że można wziąć ludzi na postronek, wprowadzić zamordyzm a gospodarkę popędzić glanami. Vive la resitance! Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:24 To co piszesz, to MOWA NIENAWIŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:27 przypomnij sobie co i jak mowili pisowcy a propos tuska i afery dziadkowej jaka mowa to nazwiesz? a jaka mowa nazwiesz niedotrzymanie obietnic przez pis? eeee.... szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 12:22 dundrub napisał: > przypomnij sobie co i jak mowili pisowcy a propos tuska i afery dziadkowej > jaka mowa to nazwiesz? Przypominam sobie np. Kurskiego, że PRAWDOPODOBNIE dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu, no i odpowiedź Tuska (historyka???, badacza swoich rodzinnych korzeni?), że to obrzydliwe kłamstwo. Więc 2 minięcia się z prawdą: Kurskiego, że 'na ochotnika', chociaż się zabezpieczał, że pewności nie ma, oraz Tuska, że absolutnie nie było żadnego dziadka w Wehrmachcie. Więc remis: 1-1. Z tym, że media rozdmuchały sprawę Kurskiego, a wyciszyły sprawę Tuska. Nic dziwnego, nawet DANUTA WANIEK (jak wiemy czołowa działaczka PISu i kandydatka na wicepremiera w rządzie PISu ;-) przyznała w radiu TokFM (jak wiadomo tubie probagandowej "ojca" Rydzyka;-) , że media PUBLICZNE (TVP), faworyzowały TUSKA!!! > a jaka mowa nazwiesz niedotrzymanie obietnic przez pis? > eeee.... szkoda gadac ...o niedotrzymywaniu obietnic, to możesz mówić o Millerze&Company, a nie o PISie, bo oni dopiero co ZACZYNAJĄ RZĄDZIĆ. I to w skrajnie niekorzystnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 12:26 > dziadka w Wehrmachcie. Więc remis: 1-1. uff.. wiec przyznajesz, ze pisowi zdaza sie klamac ufff... > wiadomo tubie probagandowej "ojca" Rydzyka;-) , że media PUBLICZNE (TVP), > faworyzowały TUSKA!!! robia to caly czas! chocby gw jest wyraznie proplatformowa > ...o niedotrzymywaniu obietnic, to możesz mówić o Millerze&Company, to juz bylo i wiemy wszyscy >a nie o > PISie, bo oni dopiero co ZACZYNAJĄ RZĄDZIĆ. I to w skrajnie niekorzystnych > warunkach. nie o pisie? a lepper na stolku? a wojna o marszalka? popatrz JESZCZE nie zaczeli rzadzic a juz niedotrzymali i o to mi wlasnie chodzi!!! jak im zaufac? hmmm??? > Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:34 A ja radze tobie, posluchaj siebie, ty tak samo jak politycy pis mowisz : tak chcemy budowac polske, a chwile potem mowisz ze ONI sa zli, choc dales im tyle dobrego ONI obrzucaja ciebie blotem, czy ty uwazasz ludzi za idiotow?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia fastviper nie histeryzuj 10.11.05, 11:26 fastviper napisal I PO wygrałoby te > wybory gdyby nie kłamstwa i manipulacje zwiastujące erę kaczyzmu. Erę terroru, > nietolerancji, zaścianka, walki o chleb, bezrobocia, odpływu kapitału, słabego > pieniądza i inkwizycji. Erę wielkiego kłamstwa. Erę ręcznego sterowania > gospodarką, korupcji, znajomości w służbach specjalnych, włazidupstwa i > rozpasanego (choć którtkotrwałego) socjalizmu. Erę, która zakończy się Nie histetryzuj jakiego terroru, nietolerancji, walki o chleb. Ty powinieneś zacząc korzystac z NFZ-tu Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:43 pucia_pucia napisała: > fastviper > Ty naprawde wierzysz w to co piszesz. Porażająca glupota. Wierzysz, ze samymi > liberalnymi haslami mozna budowac dobrobyt. > > Gdyby PO zależało na Polsce i gospodarce to wzięłoby sie do roboty i > wprowadzilo tyle swoich zmian ile sie da. Ale PO potrafi tylko gadać >- zarzucać Lepperowi czy Giertychowi, ze wykorzystują sytuację i domagają się >np. becikowego > Prawda jest taka, ze PO zależalo tylko na WSW już A mieli w d..pie Nic dodać, nic ująć. Prywata ich zgubiła. Ciekawe, kto siedzi w "reżyserce" PO i tak szaleńczo nimi kieruje? Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:21 Ble, ble, ble...... Dużo gadania, a "0" konkretów u beściaka! Obiecanki cacanki, a głupiemu RADOŚĆ! Ciesz się cały NARODZIE! Obiecane zostało: pełne lodówki i masę igrzysk! Ale to tylko dobre chęci, a dobrymi chęciami całe piekło wybrukowane. OD JUTRO DOSTAJEMY KUPĘ FORSY, ŻREMY I BAWIMY SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:06 Na pewno słuchałeś expose? Marcinkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:21 Aksjomaty polityki RP : -Każdy rząd, w którym niema polityków PO i SLD jest rządem złym, bez programu i bez poczucia odpowiedzialności za Kraj. -Każdy minister, który nie jest członkiem PO lub SLD jest ministrem nieudolnym, niekompetentnym i doprowadzi do katastrofy. -Każdy rząd bez PO i SLD to rząd ludzi chorych z nienawiści, fanatyków bez wykształcenia, w dodatku opanowanych żądzą władzy i bardzo chciwych. -Wszelkie działania podejmowane przez rząd, w którym niema polityków PO i SLD skierowane są przeciwko i mają na celu zniszczenie opozycji. -Za wszelkie zło, jakie od 1990 roku spotkało obywateli Polski odpowiedzialny jest bezpośrednio Jarosław Kaczyński(ukradł też księżyc). DONALD TUSK-prawie jak PREZYDENT GABINET CIENI-prawie jak RZĄD Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:32 Jaro Kaczyński - prawie jak Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
miecia9 p_p świetny tekst 10.11.05, 11:01 trochę trudne słowa używasz i pewnie PO-wcy nie załapali ale kto by tam wynagal czytania ze zrozumieniem od wyborcow PO - za nich mysla media i media za nich decyduja, oni musza jak one - bo chca byc inteligentne, mlode i z miasta :)))))))))) Pozdrawiam myslacych samodzielnie i wyborcow PiS-u i prof. Kaczynskiego - tez JKM, ktory przed wyborami prezydenckimi(drugiej tury) powiedzial,że prezydentem w tym rozdaniu na pewno winien być Kaczyński a nie Tusk. JKM to człoweik bystry i inteligentny widzial co sobą (nie) reprezentuje Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_76 Re: p_p świetny tekst 10.11.05, 11:04 A faktycznie. Ponadto dzień po pierwszej turze JKM powiedział, że wygra Kaczyński. JKM - jak zwykle przenikliwy, jak zawsze przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: p_p świetny tekst 10.11.05, 11:18 miecia9 napisała: > trochę trudne słowa używasz i pewnie PO-wcy nie załapali > > ale kto by tam wynagal czytania ze zrozumieniem od wyborcow PO - za nich mysla > > media i media za nich decyduja, oni musza jak one - bo chca byc inteligentne, > mlode i z miasta :)))))))))) Pozdrawiam myslacych samodzielnie i wyborcow PiS-u > > i prof. Kaczynskiego - tez JKM, ktory przed wyborami prezydenckimi(drugiej > tury) powiedzial,że prezydentem w tym rozdaniu na pewno winien być Kaczyński a > > nie Tusk. JKM to człoweik bystry i inteligentny widzial co sobą (nie) > reprezentuje Tusk. Problem jest taki, że ci którzy powtarzają propagandową papkę cieknącą z większości mediów myślą, ze są naprawdę "MONDRZY" (w odróżnieniu od słowa "mądrzy") Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:13 pucia_pucia napisała: > Aksjomaty polityki RP : > -Każdy rząd, w którym niema polityków PO i SLD jest rządem złym, bez programu i > > bez poczucia odpowiedzialności za Kraj. > -Każdy minister, który nie jest członkiem PO lub SLD jest ministrem nieudolnym, > > niekompetentnym i doprowadzi do katastrofy. > -Każdy rząd bez PO i SLD to rząd ludzi chorych z nienawiści, fanatyków bez > wykształcenia, w dodatku opanowanych żądzą władzy i bardzo chciwych. > -Wszelkie działania podejmowane przez rząd, w którym niema polityków PO i SLD > skierowane są przeciwko i mają na celu zniszczenie opozycji. > -Za wszelkie zło, jakie od 1990 roku spotkało obywateli Polski odpowiedzialny > jest bezpośrednio Jarosław Kaczyński(ukradł też księżyc). > > DONALD TUSK-prawie jak PREZYDENT > GABINET CIENI-prawie jak RZĄD ...i każdy obywatel nie głosujący na PO/SLD to nieodpowiedzialny obywatel, "ciemny i zacofany"...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:17 > ...i każdy obywatel nie głosujący na PO/SLD to nieodpowiedzialny obywatel, > "ciemny i zacofany"...itd. a kazdy glosujacy na PO to przestepca - pamietasz, kto to powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub errata 10.11.05, 11:19 pardon! kto to sugerowal! powiedzial nieco inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 11:38 Aksjomaty polityki RP : -Każdy rząd, w którym niema polityków PIS jest rządem złym, bez programu i bez poczucia odpowiedzialności za Kraj. -Każdy minister, który nie jest członkiem PIS jest ministrem nieudolnym, niekompetentnym i doprowadzi do katastrofy. -Każdy rząd bez PIS to rząd ludzi chorych z nienawiści, fanatyków bez wykształcenia, w dodatku opanowanych żądzą władzy i bardzo chciwych. -Wszelkie działania podejmowane przez rząd, w którym niema polityków PIS skierowane są przeciwko i mają na celu zniszczenie opozycji. -Za wszelkie zło, jakie od 1990 roku spotkało obywateli Polski odpowiedzialny jest bezpośrednio Donald Tusk(dziadek byl w Wehrmachcie). A jak ci sie teraz podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenieue przecież to prawda 10.11.05, 21:30 jak można tak po rusku pogardzać demokracją? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:22 - Zyskają one nie tylko dzięki obniżeniu kosztów, ale także z powodu wprowadzanego przez nas systemu planowanych ułatwień kontaktów z administracją - dodał. ***************************** Przez przywrócenie podatku obrotowego? Odpowiedz Link Zgłoś
keram1 Re: A gdzie jest gen. WOLSKI ????????? 10.11.05, 10:23 Czy to wstyd dla GW o tym pisać???????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus.andronicus Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 10:23 Proszę zwolenników PiS o wyjaśnienie mi co ma wasz premier na myśli mówiąc o państwie solidarnym. Z kim solidaryzuje się owo państwo? Czy ja jako członek społeczeństwa poddanego zwierzchnictwu tego państwa też muszę być solidarny z tym kimś ( czymś ? ) z kim będzie się solidaryzować mój hegemon? Co powinienem zrobić aby nie solidaryzować się gdyby okazało się że to coś ( ten ktoś ) i rodzaj solidaryzmu mi nie odpowiada. Nie ironizuję - naprawdę chcę wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo007 Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 10:33 Wyjasnienia chyba się nie doczekasz. W moim przekonaniu (ale nie jestem zwolennikiem PiSu) chodzi o państwo wilhelmińskie takie sprzed 100 lat :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 10:48 Mi się to raczej kojarzy ze współczesnymi Niemcami, gdzie Wessis pompują w Ossis kupę kasy (dotąd 1 bln Euro) a rezultatów jakoś nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 10:49 marcus.andronicus napisał: > Proszę zwolenników PiS o wyjaśnienie mi co ma wasz premier na myśli mówiąc o > państwie solidarnym. Z kim solidaryzuje się owo państwo? Czy ja jako członek > społeczeństwa poddanego zwierzchnictwu tego państwa też muszę być solidarny z > tym kimś ( czymś ? ) z kim będzie się solidaryzować mój hegemon? Co powinienem > zrobić aby nie solidaryzować się gdyby okazało się że to coś ( ten ktoś ) i > rodzaj solidaryzmu mi nie odpowiada. > > Nie ironizuję - naprawdę chcę wiedzieć. Wydaje mi sie ze chodzi o panstwo opiekuncze a przymiotni solidarne nawiazuje do polskiej tradycji solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 11:13 Jestem zwolennikiem PiS-u, moja decyzja o wyborze pochodzi może sprzed 2-3 miesięcy w rezultacie uważnej obserwacji sceny politycznej i dywagacji natury co by było gdyby... . Przyznaję, że wyrażenie "Państwo solidarne" różnie mi się kojarzy, pewnie nie pejoratywnie, ale też niejednoznacznie. Wg mnie nie jest to ważne. Jeżeli Polska z należnej nam kwoty unijnej wykorzystała 3% środków, to zarzuty o braku programu gospodarczego są żałosne. Jeśli okradanie państwa wyraża się w miliardach, to dyskusja o gospodarce jest żałosna. Jeśli Polak płaci podatki, ciężko pracuje i to nie służy rozwojowi kraju, ale złodziejom, to o czym mowa. Te nagonki i dyskusje "mądrych głów" też uważam za żałosne. Ten kraj wymaga uporządkowania i to powinno być celem nadrzędnym, reszta traci sens, jeśli do tego nie dojdzie. Wydawało mi się, że PO jest partią nowoczesną, z dobrymi nazwiskami, talentem, ale oni już mieli tyle szans i nic z tego nie wyszło (przykład Rokity jako szefa administracji w rządzie Suchockiej jest tu wymowny, a on ciągle pozostaje wzorem polityka). Należy zauważyć, że Polacy to nie jest kraj inteligencji (wymordowanej brutalnie w czasie wojny), to nie naród zaradny i samodzielny, jeśli dotąd był prowadzony socjalistycznymi parasolami. W tym kraju człowiek jest skazany na siebie, nie ma do kogo się odwołać. Każdy z nas nauczony możliwością wejścia do komitetu partii by poskarżyć na nieposypane drogi, dziś jest sam w walce z urzędasami, bankami, które robią co chcą, z łamaniem prawa na każdym szczeblu (jak on jest burmistrzem ona jest księżną, syn na atrakcyjnej posadzie, córka na urzędzie bez względu na wykształcenie, kompetencje). Taki rząd jak obecny daje nam nadzieje, że ktoś nam pomoże. Że nie będzie bezkarności poczynań ludzi, którzy mają chleb z masłem za pieniądze podatnika. Ten rząd daje wiele innych nadziei zwykłym obywatelom, a ten kraj z takich ludzi się składa przede wszystkim. Wstydzę się za tych, którzy obśmiewają berety, ludzi z SO, tych, którzy głosowali za PiS. Mam przekonanie, że wyborcy głosujący na PiS są podobnie jak ja zdesperowani, podobnie jak ja pełni nadziei. Dewiza: w coś trzeba wierzyć, być przekonanym do swego wyboru. Tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
benpo Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 11.11.05, 15:36 panie wyborco ajkaj powiediał pan że ma nadieję że ludzie z pis-u uporządkują ten kraj, to karmienie się mżonkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 11:39 nie jestem zwolennikiem - ale mysle ze panstwo solidarne to takie jakie mielismy 20 lat temu (kazdemu po rowno - tylko kartki na mieso i cukier beda nowoczesniejsze - chipowe) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 11:54 No i będziemy jeść nie pierogi ruskie, ale radzieckie, oto przepis: Kartkę na ziemniaki oklejamy kartkami na mąkę. Przez analogię będą też soldarnburgery: kartka na mięso oklejona kartkami na pieczywo. Odpowiedz Link Zgłoś
resu Boją się jak ognia słowa SOCJALISTYCZNE 10.11.05, 11:43 więc używają solidarne... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Co to jest PAŃSTWO SOLIDARNE? 10.11.05, 11:52 Wszyscy solidarnie jedzą sól i darń. Odpowiedz Link Zgłoś
zapierdzianadupa Dużo bicia piany 10.11.05, 10:25 ...I nic konkretnego.Jak w kampani wyborczej same obiecanki cacanki... czyli naprawdę nic Odpowiedz Link Zgłoś
mazur_ep Trwa expose - Kazimierza Zlotoustego 10.11.05, 10:27 Jak na razie jest to tylko stek poboznych zyczen. Nie ma zadnych konkretow i liczb !!! No coz, Komusza wizja przyszlosci tez byla piekna, a co z tego wyszlo to wszyscy wiemy. Dla mnie najlepszym gwarantem na to, ze nic z tego wyjdzie jest fakt, ze rzad ten oparty jest na koalicji PIS/Samoobrona/LPR czyli Narodowych Socjalistow/Cwokow Populistow/Faszystow Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:27 W tym tzw. exposee pojawiła się jedna liczba - 30 miliardów - nieźle jak na ekonomistę, Poza tym brakowało tylko "Pomożecie?" Odpowiedz Link Zgłoś
kacosk Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:27 JUŻ NA NAUKĘ ZA PÓŻNO Odpowiedz Link Zgłoś
j2j Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:28 PISiory w akcji - wchodzi nowy obraz, niestety nie do kin ... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Poczatek drogi - to dobry plan 10.11.05, 10:28 Bardzo ambitny plan, teraz trzeba bardzo ambitnie wziac sie do pracy. Duzo bylo slów - teraz trzeba je urzeczywistnic. Na oceny jest jeszcze za wczesnie - oceniac bedziemy za ok. pol roku... ... no cóz pozyjemy - zobaczymy, bo jak narazie to byla Rzeczpospolita slowa, slowa, slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:28 coś dziwnego się dzieje, nie można się dostać do opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:30 Teatr jednego aktora! Mój rząd naprawi wymiar,poprawi pozycję,da tanie państwo! Brawa bili zgodnie ze scenariuszem PISiaki i członki Związku vel. Koalicji. Pozostali posłowie nie reagowali, widocznie nie rozumieli przemówienia! A dotyczyło ono KRAJU czyli powinni się radować. Chyba że to była woda! Ja faktycznie orgazmu nie osiągnąłem.Lecz ponieważ jestem Polakiem, chcę dobra Kraju i rządu, to za jego pomyślność dam parę złoty na tacę [dopiero w niedzielę]. Było dużo słów, czekamy na czyny! Powiedział Kwachu przed chwilą! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jak on chce zmniejszyc bezrobocie? 10.11.05, 10:31 To jest zaklinanie weza. Wymienil tylka dwa srodki na zmniejszenie bezrobocia: 1. Zachecanie srednich firm zagranicznych do inwestowania w Polsce 2. Ulatwienia administracyjne (dokladnie nie wiadomo o co chodzi) To nie plan to propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Jak on chce zmniejszyc bezrobocie? 10.11.05, 10:40 Bardzo łatwo. Podczas tej kadencji kończy się sporo okresów przejściowych w UE i będzie można szukać pracy w nowych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:33 Najbardziej podobały mi się miny siedzących w pierwszym rzędzie pani HGW i pana Tuska.....ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
krzys1234 Re: Marcinkiewicz jest the beściak 10.11.05, 10:35 Kolego droga wolna... pozdrawiam Krzysztof Machnowski Odpowiedz Link Zgłoś
m.zurawski expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:36 PREMIER POWIEDZIAŁ..."Zapewnił, że jego rząd wprowadzi nowy kodeks wyznaczający cztery zasady postępowania najwyższych urzędników w państwie - są to uczciwość, jawność, honor i skromność. - Dokonywanie zmian trzeba rozpoczynać od siebie, od przyjęcia najwyższych standardów postępowania. Bez tego będziemy po prostu niewiarygodni - podkreślił." W takim układzie powinien oczyścic sejm i senat z ludzi z przeszłością. Czyli pan Lepper, p. Hojarska, p. Beger, i część "działaczy" lewicy. Co dalej z wiarygodnością Rządu ? Jakieś sugestie, p. Premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 11:44 hmm - warto by zapytac jak jego synek dostal sie na SGH Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 11:47 czyżbyś Ty się nie dostał?? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:01 ja mam ten problem juz dawno z glowy ale senalek na SGH bynajmniej nie dostal sie na podtswie wynikow z egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:02 a skąd Ty to wiesz?Byłeś rektorem SGH czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:15 juz jest cala afera z tego powodu w SGH ze jest pula miejsc na SGH ktore dostaja ci ktorych rektor wybierze a nie na podstawie wynikow egzaminoe (dzis w radio-Z) "przypadkowo" z tej puli dostal sie tez syn Marcinkiewicza ucziwe i przejrzyste panstwo - sma kwintesencja tego wyrazenia Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:19 nie bronię tu Marcinkiewicza ale myślę,że czepianie się tego jest małostkowe."Klasa rządząca"ma to do siebie ,że jest uprzywilejowana... tak było i jest-zawsze i wszędzie na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:25 mysle ze wlasnie takie "malostkowe" rzeczy dyskredytuja jesli ktosc uzywa wielkich slow o odnowie moralnej uczciwosci itd To powinien sam byc czysty jak lza - inaczej to cynizm i hipokryzja tak jak w przypadku sedziego Kryze - fakt ze Ziobro sie nie wycowaf z tej decyzji bardzo zle rokuje bo juz oznacza ze sa rowni i rowniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:31 ale gdzie TY tu widzisz niemoralność.Prawda, że politycy powinni być czyści jak łza-ale tacy po prostu nie istnieją -to efekt tego,że polityka sama w sobie jest BRUDNA i każdy kto się jej dotknie ma mniej lub bardziej brudne łapki(nawet ci krórzy robią to w rękawiczkach) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:35 ale nie wszyscy politycy uzywaja takich gornolotnych slow - po prostu jednym hipokryzja przechodzi przez gardlo innym nie. Jedni mowia jestesmy "siwieci" wiec mamy moralne prawo do decydowania kto jest zly a kto dobry a inni wyznaczmy tworzmy warunki da sadow i prokuratury by ci mogli niezaleznie od polityki osadzac i skazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:42 PIS nie twierdzi,że jest święty tylko bardziej "czysty" niż PO i ma trochę inny system wartości i priorytetów.Nie ze wszystkimi IDEAMI i poczynaniami PISu się zgadzam ale mimo wszystko budzą we mnie więcej zaufania niż PO. Pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 13:15 a mnie PIS pachnie hipokryzja - wlasnie dla tego ze chca egzekwowac od innych prawo i sprawiedliwosc a od siebie nie btw - ciekawe czy begerowa ziobro osadzi za falszowanie wynikow Odpowiedz Link Zgłoś
ina52 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 13:22 każdy czymś pachnie-jedni hipokryzją inni korupcją-co gorsze??chyba to co nas więcej kosztuje...?mi wychodzi,że gorszy jest korupcyjny smrodek Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 12:29 BTW - gdzie jest roznica miedzy drobnymi i duzymi naduzyciami wladzy? czy studia dla syna to drobiazg a uzyczenie mercedesa z przycimnianymi szybami to duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 16:13 m.zurawski napisał: > PREMIER POWIEDZIAŁ..."Zapewnił, że jego rząd wprowadzi nowy kodeks wyznaczający cztery zasady postępowania najwyższych urzędników w państwie - są to uczciwość,jawność, honor i skromność. - Dokonywanie zmian trzeba rozpoczynać od siebie, od przyjęcia najwyższych standardów postępowania. Bez tego będziemy po prostu niewiarygodni - podkreślił." > W takim układzie powinien oczyścic sejm i senat z ludzi z przeszłością. Czyli > pan Lepper, p. Hojarska, p. Beger, i część "działaczy" lewicy. > Co dalej z wiarygodnością Rządu ? > Jakieś sugestie, p. Premierze? -------- Może zaczną od siebie?! W taki oto sposób mała spółka założona we wrześniu 1990 roku przez trzech działaczy PC: Jarosława Kaczyńskiego, Macieja Zalewskiego i Mariana Parchowskiego, w sytuacji, w której chwilę potem Jarosław Kaczyński został szefem Kancelarii Prezydenta Lecha Wałęsy a Maciej Zalewski sekretarzem stanu w tej Kancelarii, absorbowała wielki kapitał państwowy i prywatny. We władzach „Telegrafu” byli wówczas także Lech Kaczyński i Andrzej Urbański. Dzisiaj prezydent i wiceprezydent Warszawy. Na „Telegraf” wpłacały wielkie banki państwowe jak Bank Przemysłowo-Handlowy - 11 miliardów złotych, państwowe wówczas centrale handlu zagranicznego takie jak Budimex - prawie 10 miliardów złotych jak i firmy prywatne takie jak Pol-Kaufring czy RDS Bankier. W taki oto sposób przedsięwzięcie biznesowe korzystające z rosnących wpływów politycznych założycieli spółki, zaczęło wchłaniać ogromne środki, które powoli zaczęły być wykorzystywane na nie tylko biznesowe cele. W tej sprawie znamienne były słowa wypowiedziane przez ówczesnego prezydenta RP Lecha Wałęsę w lipcu 1992 roku, kiedy prezydent apelował do Polaków, aby zapoznawali się z publikacjami na temat ART-B i „Telegrafu” a wówczas dowiedzą się „dlaczego prezydent do dzisiaj nie może sobie poradzić z aferami, bowiem najbliżsi jego ludzie, gdy dostają polecenie, aby łapać aferzystów, pomagają aferzystom i jeszcze ich ostrzegają” - stwierdził prezydent Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Służba zdrowia... 10.11.05, 10:36 "sfera zdrowia publicznego będzie finansowana z budżetu państwa, a sfera zdrowia indywidualnego ś ze składki ubezpieczeniowej". Czytaj: urzędnicy państwowi i politycy będą leczeni na koszt budzetu, pozostali obywatele za włąsne pieniądze :) Odpowiedz Link Zgłoś
grunio NARESZCIE!!! 10.11.05, 10:37 Wreszcie pojawiła się nadzieja, że polski rząd będzie realizował polski program społeczno-gospodarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: NARESZCIE!!! 10.11.05, 11:14 Grunio, coś opuścił cie duch bojowy. To jest bardzo polski rząd i bardzo do dupy program. Alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: NARESZCIE!!! 10.11.05, 11:57 lks17 napisał: > Grunio, coś opuścił cie duch bojowy. To jest bardzo polski rząd i bardzo do > dupy program. Alleluja i do przodu. Program dlatego do d... że jest polski? Wolę polski - francuski w realizacji się nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkar Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:39 "...rozumiem teraz, że PIS jest kompetentnym ugrupowaniem, które ma szansę i szczere chęci naprawy państwa..." - dobre, czy ja mógłbym prosić o sieżkę rozumowania, która prowdzi do takich wniosków? Oglądając PiS ramię w ramię z Samoobroną pytam czy to jest ta nowa IV RP? To oni będą teraz razem nasz kraj naprawiać? I pytam czy nie wiecie czy aktualna jest jeszcze słynna "promocja" Centralwings? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj oprócz becikowego flaszka dla bezdomnego ! 10.11.05, 10:39 Czy dobrze usłyszałem, czy mi się przewidziało,ze premier nam obiecał? Odpowiedz Link Zgłoś
ira22 Re: Trwa expose premiera Marcinkiewicza 10.11.05, 10:40 Drodzy PISofile, czy wy naprawdę w ierzycie w te wszystkie zapowiedzi Pana Premiera z PISu-ZCHNu? Odpowiedz Link Zgłoś