Dodaj do ulubionych

Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony"

16.11.05, 09:37
No, ale co ze sprawą koperty z dokumentami, którą wziął i oddał pustą?
Obserwuj wątek
    • rysiuz Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:38
      Oj Panie Lechu. Wstyd ze sie Pan na takie drobne rozmienia.
      • almagus Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 10:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32031853&a=32031880
        • atomm Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 11:55
          panie Lechu i tak nikt nie uwierzy klamcom, ktorzy chca zdeprecjonowac pana
          zaslugi dla Polski...
          Jest sporo zawistnych i zazdrosnych ludzi, mysla ze w ten sposob uda im sie
          zaistniec - plonne to nadzieje....
          • kayakto dawaj lechu! 16.11.05, 13:16
            No i pewnie ze tak... niech zacznie od Walentynowicz, ona takie plotki juz od
            daaaaaaawna rozpuszcza, od poczatku '80

-
            • pozlotemu Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:00
              Niezwykle skuteczne sposoby robienia upapranca czystym
              powinny zostac nagrodzone kolejnym Noblem.
              Wnosze o przedstawienie Lecha jako kandydata do Nagrody
              Nobla za niezwykle skuteczne wybielanie brudu.
              • kaisy7 Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:26
                Nie powinieneś tak mówić. Trzeba trzymać się jakiś zasad. Bo gdyby opierać się
                na niepotwierdzonych plotach, to równie dobrze mógłbym cię oskarżyć o to samo -
                wydać wyrok bez procesu. Nie słuchając cię, bo tak sobie wymyśliłem i już.
                Był proces? Był. IPN zajął stanowisko? Zajął.
                Temat zamknięty, nie wolno pluć na kogoś takiego wg swego widzimisię
                • pozlotemu Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:35
                  Dlatego chcielibysmy aby dostal znow Nobla.
                  Czy podwazasz ten pomysl?
                  Czystosc w dzisiejszych czasach jest ogromnie
                  wazna i nie mozna nieprzeceniac zaslug Lecha
                  w poprawie czystosci ELYT.
                  Na filmie dokumentalnym pokazano jak w nocy
                  w czerwcu 1992 Lech Walesa czysci polska scene
                  polityczna wraz z Donaldem Tuskiem, Aleksandrem
                  Kwasniewskim, Geremkiem, Wachowskim, Kuroniem.
                  To tez wielcy ludzie o wyjatkowo czystych rekach.
                  Chyba co do ich uczciwosci nie masz zastrzezen.
                  Walesa nie podjalby sie sprzatania z nimi, gdyby
                  tez nie byli ludzmi o WYJATKOWO CZYSTYCH REKACH.
                  • az100 Nobel za czystosc dla KACZYŃSKIEGO 16.11.05, 15:59
                    Czyż nie pięknie K wyczyścił Leppera?
                    Przecież to mistrzostwo świata!
                    Medal mu dać. A nawet dwa! Bo przecież ich dwóch.
                    • jancior Ci co czepiaja sie Mieczyslawa W. niech sie tez 16.11.05, 19:34
                      maja na bacznosci - ich tez dosiegnie surowa reka Walesowej sprawiedliwosci.
                      A przy okazji emeryci dorobia ... swiadectwa niepokalania.
                      • anna-dark Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie grozić! 16.11.05, 19:36
                        Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie grozić!
                        • pozytywista Re: Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie gr 16.11.05, 19:59
                          Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy.
                          • pozlotemu Re: Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie gr 16.11.05, 20:35
                            Pozytywista napisal:
                            >>Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy.<<

Ale nie kazdy ma dodatnie plusy i minusy.
                            Tylko Bolek.
                            I z tym sie trzeba liczyc
                          • anna-dark A niech tam - niech grozi. 16.11.05, 23:15
                            A niech tam - niech grozi.

pozytywista napisała:

> Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy.
                • lwaw TEŻ BYM OBEJRZAŁ. WSZYSTKIE! 16.11.05, 15:15
                  "...że zamierza obejrzeć w IPN zgromadzone na jego temat materiały..."
              • pozytywista Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 19:58
                To bardzo komiczne posadzać o rozmaite brudy człowieka, który się walnie
                przyczynił do zmiany ustroju w Polsce. Jeśli ciągnąć te idiotyczne oskarżenia,
                to należy dojść do wniosku, że realsocjalizm obalała w Polsce UB-ecja.
                Co za bzdura.
                • pozlotemu Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 20:41
                  pozytywista napisała:

> To bardzo komiczne posadzać o rozmaite brudy człowieka, który się walnie
                  > przyczynił do zmiany ustroju w Polsce. Jeśli ciągnąć te idiotyczne
                  oskarżenia,
                  > to należy dojść do wniosku, że realsocjalizm obalała w Polsce UB-ecja.
                  > Co za bzdura.

Czym jest status pokrzywdzonego przez służby specjalne PRL:

- Decyzja ta, jako taka nie orzeka w żadnym wypadku,
                  że Wałęsa nie był agentem Służby Bezpieczeństwa –
                  powiedział Wyszkowski. - Potwierdzają to wypowiedzi
                  prezesa Kieresa, który mówi o tym, że to jest Trybunał,
                  Sąd Lustracyjny i to, że Wałęsa był inwigilowany, a w
                  żadnej wypowiedzi nie powiedział, że nie jest prawdą,
                  jakoby Lech Wałęsa nie był tajnym współpracownikiem
                  "Bolkiem", nie donosił na swoich kolegów, nie brał za
                  swą pracę dla SB pieniędzy - wyjaśnił.

Moze byl pokrzywdzony bo mu za malo placili?
                • davidmors Przyczynił się walnie do wzbogacenia nomenklatury 16.11.05, 20:45
                  Przyczynił się walnie do upowszechnienia nędzy w Polsce, był Prezydentem.
                  Pod jego prezydenturą przekształcano PGRy. Zatrudnionych tam pracowników
                  wyrzucano na zieloną trawkę, a ziemia na której pracowali, szła za pół darmo
                  w ręce nowych latyfundystów i czerwonych obszarników.
          • almagus Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 14:50
            Jako syoczniowiec powiniem wsadzić o. Rydzyka do więzienia , za przywłaszczenie
            składek!
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32031853&a=32031880
            • anna-dark Bolek idzie na następne studia. Z teczkami. 16.11.05, 19:18
              Bolek idzie na następne studia. Z teczkami.
            • anna-dark Wszystko z IPN do internetu !!! I będzie spokój !! 16.11.05, 19:32
              Wszystko z IPN do internetu !!!
              I będzie spokój !!!
              Kto się boi ???
      • kajtasuka Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:21
        Za kilka lat okaze sie w Radiu Maryja że zwerbowali go kosmici(oczywiście
        żydo-masonerskiego pochodzenia)
        • tamojtasuka Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 12:37
          • anna-dark Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 12:38
            Tacy jak Tusk???
            • lichttrager Ależ ty masz kompleksy! 16.11.05, 13:13
              • tamojtasuka Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują się 16.11.05, 18:06
                pokrzywdzeni przez los, że innym przyszło spijanie smietany. Dlatego te absurdalne oszczerstwa. Wychodziłoby na to, że komunizm obalili TW...Już Kiszczak mówił, że gdyby mieli haki na Wałęsę, historia potoczyłaby sie inaczej. A ja pamiętam, jak beznadziejnie spreparowane taśmy ze zmontowanymi nagraniami Wałęsy puszczali w `82 w telewizji. Az było to słychać w nagraniu. Ci co szczekaja na Wałęsę te beznadziejni szmaciarze. Tuskowi do pięt nie dorastasz, bo gość ryzykował swoim życiem a ty co? Zero.
                • davidmors Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują si 16.11.05, 20:49
                  Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań
                  ze strony Wałęsy.
                  To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej
                  przemianami ustrojowymi.
                  • mariuszdz Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują si 16.11.05, 20:59
                    davidmors napisał:

> Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań
                    > ze strony Wałęsy.
                    > To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej
                    > przemianami ustrojowymi.

A może ,ludzie widząc co czynił jako prezydent Wałesa , nie mogli uwierzyć ,że
                    robił to z głupoto-naiwności , i wymyślili sobie : " No nie , musi to być jaki
                    agent sowiecki " :).

• mysz_polna5 Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski... 16.11.05, 22:44

No wlasnie, niech pan Walesa ich zaskarzy. Bedzie ciekawy preces.
                      Jezeli chce byc spizowym pomnikiem, juz za zycia, to niech bedzie ze spizu, a
                      nie z gipsu, czy jakiejs tam innej glinki.

O to, zeby miec powazne podejrzenia, co do wspolpracy Walesy z SB, czy jak tam
                      wtedy ich nazywano, swiadczy ocena Walesy przez w/w oraz jego wlasne slowa, ze
                      byl 'cienkim Bolkiem'.
                      Ze udowodnic bedzie mu jego agenturalnosc~ bedzie trudno, zwlaszcza na
                      podstawie jego 'teczki'i zaswiadczenia z IPN ~ to fakt. Do wlasnych dokumentow
                      mial dostep, byl prezydentem Polski przez 4 lata, mial tez
                      swojego 'kapciowego'. Ale, przeciez wciaz zyja ludzie, jego bliscy koledzy i
                      wspolpracownicy, wiec niech oni zaswiadcza o jego niewinnosci. Mowiac to, co
                      przed chwila ~ wcale mnie nie zalezy na pomowieniu Walesy, eksplozji mojej
                      zlosci czy tez innej 'osci'~ do niego. Chodzi mnie o prawde historyczna, a
                      zwlaszcza, zeby kiedys nie bylo tak, jak teraz jest w eseju pana Adama M. ~ o
                      plamie na czole jego imiennika Adama M. Coz, moze naiwnosc przeze mnie
                      przemawia? Nie wiem, ale chce juz taka pozostac.
                  • anna-dark Za jego prezydentury świat się z Polski śmiał... 16.11.05, 23:18
                    Za jego prezydentury świat się z Polski śmiał... Kto mógł z nim poważnie
                    rozmawiać jak facet sam we własnym języku nie potrafił poprawnie mówić? a co
                    dopiero tłumaczyć jego wypowiedzi podczas międzynarodowych wizyt? Wstyd!
                    Żenada!!!

davidmors napisał:

> Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań
                    > ze strony Wałęsy.
                    > To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej
                    > przemianami ustrojowymi.
            • rtg Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 14:05
              anna-dark napisała:

> Tacy jak Tusk???

nie tacy jak kaczorów dwóch.. procesują się z Wachowskim a kim popadnie mają
              kolesi w palestrze... ale do czasu.
            • kaisy7 Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 14:28
              Tacy jak Walentynowicz, która nie załapała się do polityki i zamiast korzystać,
              żyje ze skromnej emerytury, gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa. Bo jej
              się nie udało.
              • pozlotemu Tusk tez powinien wystapic o statut pokrzywdzonego 16.11.05, 15:21
                kaisy7 napisał:

> Tacy jak Walentynowicz, która nie załapała się do polityki i zamiast
                korzystać,
                >
                > żyje ze skromnej emerytury, gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa. Bo jej
                > się nie udało.

>>Nie załapała się do polityki<< bo Walesa nie pozwolil. Czemu? Zbyt duzo
                wiedziala?

>>gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa<< pan Donald Tusk. Tez powinien
                wystapic o statut pokrzywdzonego. Wszyscy widzieli, byly olbrzymie plakaty:
                "Prezydent RP Donald Tusk" - i co?!!! Tez mu sie nalezy. Jak nie prezydentura,
                to choc statut pokrzywdzonego.
        • pozytywista Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 20:01
          Problem Lecha Wałęsy to to,że nie podpisał zobowiązania do kolaboracji z Radiem
          Maryja.
    • broetje czy to znaczy, że Kwach też 16.11.05, 09:40
      będzie mógł dostać status pokrzywdzonego, bo go oczyścił sąd lustracyjny? To
      byłyby jaja!
      • anna-dark Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tuska ! 16.11.05, 12:40
        No przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tuska

broetje napisał:
        Re: czy to znaczy, że Kwach też będzie mógł dostać status pokrzywdzonego, bo go
        oczyścił sąd lustracyjny? To byłyby jaja!
        • patman Towarzystwo 16.11.05, 16:05
          Nie wiem, kim jest Bolek, nie wiem po co opluwasz autorytet głowy państwa ordynarnie przekręcając nazwisko prezydenta, ale to i tak lepsze towarzystwo niż Rydzyk, Giertych i Lepper, którzy wspierają rząd ludzi "prawych" i "sprawiedliwych".
          • anna-dark Jak nie wiesz kto to Bolek, to się nie wtrącaj! 16.11.05, 19:14
            Jak nie wiesz kto to Bolek, to się nie wtrącaj!
            16 zmarnowanych lat - bo przez 16 lat MOŻNA BYŁO ZROBIĆ WIĘCEJ, ale ten układ
            komunistyczno-liberalny za dużo spaprał (i dalej papra - PO+SLD).
            Kaczory ratujcie!!! Andrew - pomóż!!! Romek - do boju!!! Waldek - nie bój się!!!

patman napisał:

> Nie wiem, kim jest Bolek, nie wiem po co opluwasz autorytet głowy państwa
            ordyn
            > arnie przekręcając nazwisko prezydenta, ale to i tak lepsze towarzystwo niż
            Ryd
            > zyk, Giertych i Lepper, którzy wspierają rząd ludzi "prawych"
            i "sprawiedliwych
            > ".
            >
          • amn74 P. Wałęsa ma wyłączność!? 16.11.05, 19:23
            Były prezydent już dawno stracił twarz, jest niewiarygodny. Nie powinien się także wypoowiadać się tym ordynarnie stanowczym tonem. Wszystkie jego wypowiedzi brzmią jakby on miał wyłączność na bohaterstwo Solidarności. Ja walczyłem , ja byłem prezydentem i was wyszystkich moi współpracownicy sie wypieram. Bardzo to przypomina Urbana. Ja się teraz ustawiłem i mi możecie s....
            • anna-dark O krasnalach szkoda gadać... 16.11.05, 19:30
              O krasnalach szkoda gadać...

amn74 napisał:

> Były prezydent już dawno stracił twarz, jest niewiarygodny. Nie powinien się
              ta
              > kże wypoowiadać się tym ordynarnie stanowczym tonem. Wszystkie jego
              wypowiedzi
              > brzmią jakby on miał wyłączność na bohaterstwo Solidarności. Ja walczyłem ,
              ja
              > byłem prezydentem i was wyszystkich moi współpracownicy sie wypieram. Bardzo
              to
              > przypomina Urbana. Ja się teraz ustawiłem i mi możecie s....
        • pozytywista Re: Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tu 16.11.05, 20:02
          bzdety. nie rozumiesz tego co slyszysz i widzisz.
          • anna-dark Re: Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tu 16.11.05, 23:20
            Ty sam siebie chyba nie rozumiesz!

pozytywista napisała:

> bzdety. nie rozumiesz tego co slyszysz i widzisz.
    • t-800 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:40
      A Marian Jurczyk nie współpracował z SB. ;-]
      • alex.4 t-800 nie ma żaświadczenia od IPN:) 16.11.05, 10:57
    • trojanska Ciągnący sie smród 16.11.05, 09:46
      Żłosne jest to, że za naszym noblistą wiecznie już będzie się ciągnął smród
      podejrzenia o jego wcześniejszą wsółpracę z SB. Nie pomogą tu żadne wystąpienia
      Kieresa, Tuska i im podobnych, zbyt wiele spraw wyszło na jaw i zbyt wielu
      świadków żyje jeszcze na tym świecie. A Wałęsa, cóż im więcej wychodzi, tym
      bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w
      klapie.
      • y.y Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 09:52
        Ano żałosne, jak widać wystarczy przez dłuższy czas łgać na czyjś temat,
        opluwać potokiem kłamstw i bredni i w końcu się przylepia g...ó i odejść nie
        chce. Czego się tu spodziewać po moherowych zastępach zresztą, jak nie steku
        kłamstw, kalumni, pomówień wyssanych z palca i tak dalej?...
        • filc1957 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:18
          Popieram. Dawno temu, przed I wyborami prezydenckimi spotkałem sie na
          przystanku autobusowym właśnie z takim typowym przedstawicielem tego moherowego
          klanu. Sama od siebie mnie zaczepiła ta konbieta mówiąc: "I patrz pan, te
          ludziska chcą ŻYDA na prezydenta wybrać !!!" Ja na to "O Kogo chodzi ?" a ona
          ze zdumieniem w głosie "Jak to , nie wie Pan? Przecież MAZOWIECKI to ŻYD !!!"
          Zdębiałem, ale ona dalej "Przecież w kościele mówili...". Na takie diktum żadne
          juz moje ewentualne zaprzeczenia lub wątpliwości nie skutkowały. O mało bym
          jeszcze nie dostał parasolka o głowie. Tak właśnie to wygląda. Jak juz cos
          padnie z ambony lub z eteru poprzez właśnie to radio, to tak MUSI być! I broń
          sie tu potem człeku.
          • pan12345 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:36
            Oczywiście, że brednia, co prawda starsi bracia lubowali w czasach PRL na
            nazwiska typu mazowiecki, krakowski, poznański itp. Ale jeśli chodzi o TEGO
            Mazowieckiego to całowity przypadek, nawet nie podobny, no może trochę.
            • filc1957 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:55
              Dokladnie. Mnie chodziło o wykazanie, jakim poteżnym narzędziem w naszym kraju
              jest kościół! A jeśli kościół to i, w mniemaniu właśnie moherowego klanu, ta
              radiostacja! Popatrzcie, Ojciec Dyrektor stwierdził, że Wałęsa jest be, no to
              tak juz MUSI być! I tu juz żadne wyroki, orzeczenia itp tego nie zmienią!
              Dokładnie tak, jak w przypadku, który opisałem wyżej. Żadne argumenty tego nie
              zmienią. Wiara, a jesli wiara no to Ojciec Dyrektor, czyni cuda, niestety w
              tym przypadku się to potwierdza...
              • atomm Zal dupe sciska moherom? 16.11.05, 12:01
                Ze kiedy Walesa walczyl dla nas o wolnosc, niejaki Rydzyk nie wrocil z
                wycieczki do Niemiec i porzucil ojczyzne dla kasy...
                • anna-dark Kieres mówił "co najmniej 20% teczek zniszczono... 16.11.05, 12:37
                  Kieres mówił "co najmniej 20% teczek zniszczono...
                  • lichttrager No i jaki z tego morał? No ulżyj se aneczko! 16.11.05, 13:10
                    Może i Wałęsa zachowuje się bez stylu. Ale oskarżanie go o kolaborację nigdy
                    nie miało najmniejszego sensu i dla każdego myślącego człowieka oskarżający
                    byli po prostu zwykłymi szmatami. Albowiem po owocach ich poznacie. Ja
                    rozumiem, że zawiść i zadawnione urazy to silna pożywka ale może warto już w
                    końcu przestać pluć jadem.
                    • anna-dark Popytaj Gwiazdę, Walentynowicz, i innych też!!! 16.11.05, 13:16
                      Popytaj Gwiazdę, Walentynowicz, i innych też!!!

lichttrager napisał:

> Może i Wałęsa zachowuje się bez stylu. Ale oskarżanie go o kolaborację nigdy
                      > nie miało najmniejszego sensu i dla każdego myślącego człowieka oskarżający
                      > byli po prostu zwykłymi szmatami. Albowiem po owocach ich poznacie. Ja
                      > rozumiem, że zawiść i zadawnione urazy to silna pożywka ale może warto już w
                      > końcu przestać pluć jadem.
                      • lichttrager Widziałem parę wypowiedzi tych państwa 16.11.05, 13:58
                        Oni nie mieli jednoznacznych dowodów za to wierzyli wypowiedziom agentów poza
                        tym wydali mi się więcej niż trochę zawiedzeni w swoich ambicjach. Tutaj nie
                        będzie nigdy pewnych dowodów ale powtarzam: "Po owocach ich poznacie". Jeśli
                        Wałęsa był rzeczywiście agentem to w takim razie wolne społeczeństwo
                        zawdzięczamy agentom SB i chwała im za to.
                        • amn74 Zawdzięczamy wolność SB i to dobrze!!!!! 16.11.05, 19:32
                          Z której ty jesteś bandy. Były prezydent sam nie walczył i nie pokonał. Nie ma wyłącznego prawa do sukcesu Solidarności. Nie fair jego uzurpacja. Ton ordynarnie stanowczy. A w dodatku nie ma w tych teczkach dowodu że nie był agentem tylko że był szpiegowany przez SB.
                          • mariuszdz Re: Zawdzięczamy wolność SB i to dobrze!!!!! 16.11.05, 21:18
                            amn74 napisał:

> Z której ty jesteś bandy. Były prezydent sam nie walczył i nie pokonał. Nie ma
                            > wyłącznego prawa do sukcesu Solidarności. Nie fair jego uzurpacja. Ton ordynarn
                            > ie stanowczy. A w dodatku nie ma w tych teczkach dowodu że nie był agentem tylk
                            > o że był szpiegowany przez SB.

Od samego początku w tym dziwnym sowieckim systemie , było tak , że wybierali
                            jakiegoś kacyka i nazywali go przewodniczacym KC i on tak trwał aż do .....
                            swej śmierci , jak jaki król , albo monarcha ! .
                            Ale z tyłu były młode czerwone wilczki , które chciały sobie porzadzić ,i
                            oni albo robili przewrót , albo inne pomysły przychodziły im do głowy .
                            No i wsród komuchów były też frakcje , jakieś nie nazwane grupy , koterie itd .
                            , tak więc moze , te przemiany które doprowadziły do upadku Gierka były efektem
                            takiego przewrotu pałacowego , który przybrał nieoczekiwany obrót :) .
                            Robotnicza klasa wielkoprzemsłowa he he he , jak to teraz fajnie brzmi
                            ,poszła własną drogą ,a różni ludzie , nawet z tzw. dołow załapali ,że można
                            niezle się ustawić , chyba nawet wtedy zaczą powstawać kapitalizm polityczny :)
                            .
              • pozytywista Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 20:05
                Tego Rad-yja nie wszyscy słuchają na szczęście. Jest to grupa raczej
                bezmyslnych ludzi, którzy wolą gotowe recepty i proste oceny, a w ogóle nie
                myslą ,że się nimi cynicznie manipuluje.
          • mlody_junak [...] 16.11.05, 10:43
            wiadomość została usunięta przez cenzurę.

------------
            gdyby nie ten Pan, to tak by wyglądało to forum, więc przestańcie go opluwać.
            ja też się z nim często nie zgadzam, ale szanuje to co zrobił!
          • anna-dark [...] 16.11.05, 12:44
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • inna57 Re: Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie?? 16.11.05, 13:58
              Jezus Chrystus - był Żydem
              Św. Józef - był Żydem
              Najświętsza Maria Panna - była Żydówką

Za tą prawdę zostałam wyrzucona przez księdza z religii.

A Panu Wałęsie mogę tylko podziękować że był jednym z tych którzy odważyli się
              przegonić demona komunizmu, szkoda że w to miejsce zrodziło się setki nowych
              demonów niestety w koloratkach. Cóż diabeł jest tylko upadłym aniołem.
              • davidmors Fe, jakie to niepoprawne politycznie, mówić: Żyd. 16.11.05, 20:32
                Jezus był synem Boga. Bóg jak na razie nie przyznał się do żadnej narodowości,
                a już napewno nie powiedział, że jest Żydem.
              • henryad JEZUS Zyd i Syn Boży 16.11.05, 22:17
                Tu się chłopie Zydzie pomyliłeś. Zacznij czytać Biblię słowo Boże.
                Bo ono mówi, że w Jezusie Chrystusie nie ma już ani Zyda, ani Greka ani ani.
                Definicja ciała-krwi pochodzenia nie jest istotna.
                Jezus Chrystus o sobie sam mówi: Krolestwo moje nie jest z tego świata, gdyby z
                tego świata było Królestwo moje, słudzy moi walczyliby, abym nie był wydany
                Zydom.
                Zydzi poza wąską grupą apostołów i uczniów nie przyjeli Jezusa jako Syna Bożego
                jako Boga,jako zbawiciela, chociaż wystarczająco dużo dostarczył im dowodów na
                swoją boskość.
                Dlatego królestwo Boże zostało odebrane Zydom jako narodowi jak mówi sam Jezus
                oddane innemu narodowi który będzie wydawał owoce jego. Chrześcijanom.
                Zydzi przestali być narodem wybranym jedynym. Biblia mówi, że właśnie ten naród
                żydowski zniesławia dobre imię Boże, Ezekiela 36:22 tak jest do dzisiaj.
                Zresztą według Bibli ciągle mają przed sobą 2 razy większy holocaust niż za
                Hitlera, Zachariasz r.13.
            • kotek.filemon Re: Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie?? 16.11.05, 14:10
              > Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie???
              > Nie było by problemów z krętactwem, podszywaniem się, itp.

Kto mówi, ten mówi. A o innych mówią to radio o. dyrektora i Leszek Bubel. Spora
              część ludzi ignoruje te bredzenie, bo na niektóre zarzuty kulturalnemu
              człowiekowi po prostu nie wypada odpowiadać. Nikt nie będzie się tłumaczył, że
              nie jest wielbłądem...

> Jestem Polką.

Jesteś taka pewna? Do 10 pokoleń wstecz? Najlepiej pobiegnij po jakiś certyfikat
              aryjskości...
              • anna-dark Nie wstydźcie się pochodzenia, tradycji, historii! 16.11.05, 14:23
                Nie wstydźcie się pochodzenia, tradycji, historii!

kotek.filemon napisał:

> > Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie???
                > > Nie było by problemów z krętactwem, podszywaniem się, itp.
                >
                > Kto mówi, ten mówi. A o innych mówią to radio o. dyrektora i Leszek Bubel.
                Spor
                > a
                > część ludzi ignoruje te bredzenie, bo na niektóre zarzuty kulturalnemu
                > człowiekowi po prostu nie wypada odpowiadać. Nikt nie będzie się tłumaczył, że
                > nie jest wielbłądem...
                >
                > > Jestem Polką.
                >
                > Jesteś taka pewna? Do 10 pokoleń wstecz? Najlepiej pobiegnij po jakiś
                certyfika
                > t
                > aryjskości...
                >
                • john_jasny Re: anna-dark-->Nie wstydźcie się pochodzenia, 16.11.05, 16:43
                  anna-dark --mieszkamy niedaleko siebie, chodzilismy razem do szkoly czemu nie
                  napiszesz ze za 30zl dawalas wszystkim, ze pochodzisz z pijackiej rodziny
                  • bikej5 Re: anna-dark-->Nie wstydźcie się pochodzenia 16.11.05, 17:09
                    jesteś zwyklym chamem
                  • anna-dark Nie za 30zł, ale za uśmiech, nie pijacy, ale narko 16.11.05, 19:11
                    Nie za 30zł, ale za uśmiech, nie pijacy, ale narkomani...
            • rom48 O kim myslisz?? Jak chcialbys wiedziec kto ma 16.11.05, 14:43
              pochodzenie zydowskie to bys wiedzial. Zadna tajemnica Pokazywali sie w telewizji w jarmulkach.To tak na prawde nie ma znaczenia kto ma jakie pochodzenie wazne jak sie odnosi do kraju w ktorym mieszka Wieluz pochdzeniem zydowski czy niemieckim jest lepszymi Polakami niz wielu polskich politykow i jak widac forumowiczow
              • po_ptokach Re: O kim myslisz?? Jak chcialbys wiedziec kto ma 16.11.05, 15:16
                Coś nie tęgą z tą wiedzą.

Jarmułkę czasem każdy wkłada jeżeli chce uczestniczyć w pewnych obrzędach.
                Tak jest. Nawet zwykły goj.
            • anna-dark Co to już o Żydach mówić nie wolno??? 16.11.05, 15:13
              Co to już o Żydach mówić nie wolno??? I o tym, czy ktoś się przyznaje, lub nie,
              do swoich korzeni, pochodzenia, tradycji, historii, związków środowiskowych?
              Czyżby w mediach dominował tylko moher???
        • anna-dark Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!! 16.11.05, 12:42
          Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!!
          Przed czym się Wałęsa broni??? Niewinni nic nie mówią.

y.y napisał:

> Ano żałosne, jak widać wystarczy przez dłuższy czas łgać na czyjś temat,
          > opluwać potokiem kłamstw i bredni i w końcu się przylepia g...ó i odejść nie
          > chce. Czego się tu spodziewać po moherowych zastępach zresztą, jak nie steku
          > kłamstw, kalumni, pomówień wyssanych z palca i tak dalej?...
          • rom48 O Boze znow anna na forum ja znikam :DD 16.11.05, 14:45
          • y.y Re: Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw 27.11.05, 03:45
            anna-dark napisała:

> Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!!
            > Przed czym się Wałęsa broni??? Niewinni nic nie mówią.

Owszem mówią. Jak ktoś mnie świadomie oskarża o coś czego nie zrobiłem, czyli
            kłamie, to nie zostawiam tego bez komentarza. Wałęsa to osoba publiczna i jako
            taka dba o swój wizerunek, bo od tego wiele zależy. Krzyczysz tak cwaniaczku,
            bo chcesz stworzyć wrażenie, że Wałęsa jest winny, bo się broni. Od razu widać,
            że jesteś z rodzinki moherowej i łżesz. Dowodów żadnych nie ma a tylko łgarstwa
            i kłamstwa hołoty rydzykowej, od pisania bzdur się to nie zmieni. A Wałęsa
            niech się broni i niech dławi tych opluwających sk....w. Takie gnidy trzeba
            tępić.

A Tusk nie kłamał, tylko Kurski. Przyznał się zresztą do tego, słyszały to
            cztery osoby, a później jeszcze łgał jak pies, że jedna z nichs ię tego
            wyparła, a było odwrotnie.
      • dundrub Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:15
        > bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w
        > klapie.

wlasnie.. radiostacje, ktora niestety niewiele ma wspolnego z miloscia, ktorej Ona jest symbolem
        nieco rozsadku pani trojanska
      • opelek44 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:16
        Symbol w klapie to kiedys nosił ,jak grywal z Wachowskim w pingla i jak spiewał
        mu piosenki Szczepanik i jak Olszewskiego rzad rozwalał bo były jeszcze dowody
        że był Bolkiem, pózniej czyścił z Wachowskim teczke swoją ,.Kraj wtedy pognębił
        sie w bezprawiu a Wałęsa tłumaczyl że pierwszy milion to jednak trzeba
        ukraść,teraz Matke Boską nosi tylko przy okazjach religijnych a smród to
        zawsze będzie czuć za nim - bo zapach jest . To teraz można dac statut
        pokrzywdzonego każdemu nawet UBowcom - oni też czuja sie pokrzywdzeni !! PANIE
        KIERES!!!!
      • rtg Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 11:47
        trojanska napisała:
        .....
        ..>A Wałęsa, cóż im więcej wychodzi, tym
        > bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w
        > klapie.
        tak samo popatrz z drugiej strony Radiostacja nosi imie tej co Wałęsa nosi w
        klapie a zamiast jednoczyć społeczeństwo to je różni. Diała na szkode tego
        społeczeństwa. zgoda buduje niezgoda ... ale ten kryptoszatan Rydzyk to
        doskonale wie i to co mu wielki mistrz belzebub polecił realizuje. modli sie
        pod figura a rydzyka ma za skórą... fuj... diabła chciałem napisać.
    • pralinka.pralinka Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:53
      jagnieszkaa napisał:

> No, ale co ze sprawą koperty z dokumentami, którą wziął i oddał pustą?

No i co z wypowiedzią samego Wałęsy, że podpisywał jakieś dokumenty w 70 roku.
      Chodzi o tę wypowiedź, którą następnie szybciutko wycofano z mediów. Nie należę
      do osób, które wierzą, że Wałęsa współpracował z SB, nawet jeśli coś podpisał.
      Mam do niego pretensje o lata jego prezydentury, bo choć wiedziałam, że jest
      człowiekiem niewykształconym, liczyłam na jego uczciwość. Ale władza widać
      potrafi namieszać w głowie. Zamiast domagać się zaświadczeń, czy to IPN czy to
      Jaruzelskiego, powinien uczciwie powiedzieć jak było. Powinien powiedzieć jasno
      i wyraźnie własnie o tych podpisach, powinien wyjaśnić historię z teczką i
      znikającymi dokumentami. Swoje miejsce w historii i tak ma - ale zaufania ludzi
      już nie ma.
      • rysiuz Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:36
        Tak samo mysle.
      • rtg Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:59
        pralinka.pralinka napisała:
        ...
        >......Swoje miejsce w historii i tak ma - ale zaufania ludzi
        > już nie ma.
        sa tacy co ma ich zaufanie. Każdy może zaufanie stracić jak to zostanie
        ogłoszone z ambony lub w Radiu Maryja. Poza tym, z perspektywy zdarzeń
        historycznych, mniej ważene są sposoby osiagnięcia celów tylko te osiągnięte.
      • melisa-bb Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:38
        Ja mu nie uwierze juz nigdy.
      • roro68 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 15:19
        Dokładnie tak. To cały Wałęsa. Żąda, żeby mu wierzono na słowo, bo Jego Słowo
        więcej znaczy niż fakty. Dziś w wypowiedzi dla TV w jednym zdaniu kretyn mówi
        o "jakichś błędach młodości" a w drugiej połowie zdania o tym, że nigdy nie
        zdradził. Jest faktem, że podpisał zobowiązanie do kapowania SB w latach 70.
        Jest faktem, że smaowolnie czyścił archiwum na swój temat. Jak on może się
        domagać bezgranicznego zaufania?!
    • postant Czy pieski przestaną szczekać? 16.11.05, 09:57
      Wątpię, ale nie ma powodu by się nimi przejmować. Nigdy nie byłem zwolennikiem
      Lecha Wałęsy, ale szanuję go. Nie podoba mi się to, co wyprawiają zawistni
      ludzie z kręgu ojca dyrektora.
    • pretor1976 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:58
      Nie szrga się żywej legendy, która stanowi wizytówkę Tego kraju. Były
      prezydent, laureat Nobla, bez względu na to czy się z nim zgadzamy czy nie,
      jest naszym najlepszym Ambasadorem na całym świecie.
      Bez względu na wszystko, chwała mu za to że przeskoczył przez ten płot, a potem
      miał odwagę staną na czele.
      Piłsudski, w swoich czasach też był krytykowany, a diś jest symbolem Polski i
      patriotyzmu.
      DOCEŃMY I MY WAŁĘSĘ - PIŁSUDSKIEGO NASZYCH CZASÓW.
      • pan12345 [...] 16.11.05, 10:41
      • pan12345 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:42
        Przerażające autoupodlenie.
    • baltazarus Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka 16.11.05, 09:59
      Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka i Jaruzelskiego. W końcu
      każdy był w jakiś sposób prześladowany.
      • ratatatam w zasadzie Maleszka tez pokrzywdzony.. 16.11.05, 10:50
        jak to mowil jego pryncypal z GW najbardziej pokrzywdzeni byli kapusie ze ich
        tak system upodlil :[
      • opelek44 Re: Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszc 16.11.05, 10:50
        baltazarus napisał:

> Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka i Jaruzelskiego. W końcu
        > każdy był w jakiś sposób prześladowany.
        > oni też -czują sie pokrzywdzeni!!!! Panie Kieres!!!
        • mlodygniewny1 Byłem "KETMANEM"napisał Lesław Maleszka w 16.11.05, 12:06
          obszernym wyjaśnieniu opublikowanym przez "Gazetę Wyborczą" we wtorek
          13listopada 2001roku.
          Takich "Ketmanów" "Bolków" "Olinów" było w esbeckich teczkach wielu...
          Żadnych szans " różni Wałęsy" nie mieli obalić systemu bez wiedzy i zgody
          wszelkich służb specjalnych PRLu i nie tylko.Teczki zostały wyczyszczone a w
          części spalone.
          • anna-dark BOLEK i ...Lolek !!! Przecież to tylko film. Mikro 16.11.05, 12:49
            BOLEK i ...Lolek !!! Przecież to tylko film. Mikro-film.

mlodygniewny1 napisał:

> obszernym wyjaśnieniu opublikowanym przez "Gazetę Wyborczą" we wtorek
            > 13listopada 2001roku.
            > Takich "Ketmanów" "Bolków" "Olinów" było w esbeckich teczkach wielu...
            > Żadnych szans " różni Wałęsy" nie mieli obalić systemu bez wiedzy i zgody
            > wszelkich służb specjalnych PRLu i nie tylko.Teczki zostały wyczyszczone a w
            > części spalone.
    • agtom11 Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 10:09
      I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni
      urzędowania Kieresa.
      • opelek44 Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 10:54
        agtom11 napisał:

> I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni
        > urzędowania Kieresa.
        > niem jest on taki bidula -chcialbyś być na jego miejcu materjalnie -broń Boże
        intelektualnie!!!
      • mlodygniewny1 to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 10:56
        decyzje sądu lustracyjnego są ostateczne i obowiązują organy panstwa w tym IPN.
        Ponieważ sąd lustracyjny w 2000roku wydał wyrok korzystny dla Wałęsy,to Kieres
        jako p.o. prezesa musiał tak postapić.
        Z teczkami esbeckimi zaczelo sie zle dziac od niszczenia/palenia akt wg decyzji
        Kiszczaka i za wiedza Jaruzelskiego.Nastepnie błąd popełnił minister spraw
        wewnętrznych Kozłowski wpuszczając do archwium celem przegladania teczek kolesi
        w tym niestety Adama Michnika.A sam Wałęsa oszukał robotników,nie mówiąc im,że
        po obaleniu systemu będzie wyrzucanie na bruk ludzi bez ŻADNEJ osłony...tak
        zrobił Balcerowicz min.z PGRami likwidując je z dnia na dzień,niczego nie
        proponując zwalnianym/żadnego programu osłonowego=za to Balcerowicz winien
        siedzieć w więzieniu a nie otryzmywać najwyższe odznaczenia państwowe...
        Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z
        Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce...
        • pan12345 Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 11:47
          Zaczynam wierzyc w Polskę, jesli są tacy młodzi gniewni. Ale co zniszczono to
          zniszczono i będziemy długo za to płacić.
        • rtg Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 12:09
          mlodygniewny1 napisał:

....
          > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z
          > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce...
          stań w kolejce teraz kaczory beda rozdawać jak zabiorą tym co zawłaszczyli...
          oj tylko czy sie doczekasz w tym wcieleniu.
          • mlodygniewny1 Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 12:31
            rtg napisał:

> mlodygniewny1 napisał:
            >
            > ....
            > > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z
            >
            > > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce...
            > stań w kolejce teraz kaczory beda rozdawać jak zabiorą tym co
            zawłaszczyli...
            > oj tylko czy sie doczekasz w tym wcieleniu.
            pracuję we własnej firmie i nie jestem zależny od rządów czerwonych,czarnych,
            zielonych,niebieskich czy...Faktem jest,że Zachód wydał te setki milionów $ by
            wspierać opozycje polską/w sprzęcie i gotówce,ale nie przewidzieli,że Rosja
            pod rzadami Gorbaczowa/głasnost i pierestrojka,przyzwoli na tak dalekie
            przemiany w Polsce.Rosja sowiecka lądowała swymi samolotami w Polsce kiedy tylko
            chciała nie pytajac o zgode i doskonale wiedziala co sie dzieje u nas.Podobnie
            zachowuja sie dzisiaj nasi przyjaciele z US,kiedy ląduja swymi maszynami z czym
            chcą,kiedy chcą i gdzie chcą. CIA obaliła niejeden rząd na świecie wydając
            setki milionów dolarów.Tak działo się w Polsce.Tak nadal sie dzieje obecnie w
            innych krajach-np.upadek rezimu Kuczmy/Jakunowycza nie miał szans bez udziału
            specsłużb Zachodu i kasy...
            • rtg Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 14:24
              mlodygniewny1 napisał:
              ...
              > innych krajach-np.upadek rezimu Kuczmy/Jakunowycza nie miał szans bez udziału
              > specsłużb Zachodu i kasy...
              Taki maja cel podstawowy. Trochę wiem na ten temat bo bywałem w świecie. Ale to
              nie zmienia faktu, że nic w przeciągu ostatniego XX i obecnego udało sie
              zrobić tak żeby wszyscy byli zadowoleni. Nie ma co punktowac: Balcerowicza.
              Wałęsy to przeszło i nie wróci. Zastanawiaj sie jak przeżyć kaczyzm jak
              prowadzisz własna firmą bo za Tuska to byś pewnie przeżył bezstresowo.
        • mlodygniewny1 oczywiście to Trybunał Konstytucyjny tak orzekł 16.11.05, 12:37
        • anna-dark Popytajcie o Bolka i Lolka w WSI... 16.11.05, 13:19
          Popytajcie o Bolka i Lolka w WSI... Nawet Tola się znajdzie!

mlodygniewny1 napisał:

> decyzje sądu lustracyjnego są ostateczne i obowiązują organy panstwa w tym
          IPN.
          > Ponieważ sąd lustracyjny w 2000roku wydał wyrok korzystny dla Wałęsy,to Kieres
          > jako p.o. prezesa musiał tak postapić.
          > Z teczkami esbeckimi zaczelo sie zle dziac od niszczenia/palenia akt wg
          decyzji
          > Kiszczaka i za wiedza Jaruzelskiego.Nastepnie błąd popełnił minister spraw
          > wewnętrznych Kozłowski wpuszczając do archwium celem przegladania teczek
          kolesi
          > w tym niestety Adama Michnika.A sam Wałęsa oszukał robotników,nie mówiąc im,że
          > po obaleniu systemu będzie wyrzucanie na bruk ludzi bez ŻADNEJ osłony...tak
          > zrobił Balcerowicz min.z PGRami likwidując je z dnia na dzień,niczego nie
          > proponując zwalnianym/żadnego programu osłonowego=za to Balcerowicz winien
          > siedzieć w więzieniu a nie otryzmywać najwyższe odznaczenia państwowe...
          > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z
          > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce...
      • rtg Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 12:06
        agtom11 napisał:

> I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni
        > urzędowania Kieresa.

teraz przyjdzie protegowany jednojajowych kaczorów ( jeszcze mogę go obrażać bo
        niezaprzysiężony) i zacznie sprawę odkrecac i to bedą igrzyska a co z
        chlebem... będą przywozić przez granicę z Białorusi i z Rosji mrówki.
    • radiomaryja1 cała Polska... 16.11.05, 10:15
      jest nieutulona w żalu i głeboko współczuje wszystkim Bolkom, którzy nie byli w stanie grzebać w archiwum IPN, a tym samym zostali pozbawieni szansy zabrania stamtąd jakichkolwiek materiałów
      • dundrub Re: cała Polska... 16.11.05, 10:25
        jasne.. wszystkim KTOS manipuluje.. KTOS nami rzadzi ....KTOS sprawia, ze nic Polsce sie nie udaje..
        KTOS czysci teczki ale i KTOS doklada dokumenty do innych.. KTOS jatrzy i KTOS oczyszcza..
        rzygac mi sie juz chce od takiego gadania..
        ludzie bierzcie sie do roboty, popatrzcie, co mozecie zrobic dookola siebie dla swoich rodzin czy
        znajomych.. czyli tak naprawde dla nas wszystkich.. a nie wysluchujcie otumaniajacej stacji jednej czy
        drugiej czy gazety trzeciej czy czwartej.. co staloby sioe, gdybysmy przestali karmic sie tymi
        wszystkimi NEWSAMI i NIEZWYKLEJ WAGI doniesieniami i spekulacjami i przeciekami itd itd... olac to po
        prostu! nie wiem kto i po co to wszystko kreuje i co jest prawdziwe a co nie.. a Wy wiecie? jestescie w
        stanie dojsc jaka jest prawda? nie? no to olac to! naprawde nie mamy nic do zrobienia przed wlasnym
        nosem w NASZYM WLASNYM interesie???
        • radiomaryja1 też prawda.... 16.11.05, 10:41
          szczera prawda i g... prawda, chyba dopiero sie urodziłeś, albo nie bardzo kapujesz o co w tym wszystkim biega, ja mam głeboko gdzieś radyjo i całe to otoczenie, natomiast Twój idol zareagował na oszczerstwa dopiero wówczas, jak jemu koło piór zaczęli robić, a to że w dostępie do "tych" dokumentów byli równi i równiejsi, to nawet dziecko wie, słuchając bajek "z mchu i paproci" Twojego ulubieńca, w których napominał o tych zdarzeniach
    • bryt.bryt czas najwyzszy 16.11.05, 10:22
      Polacy maja skonnosc do kompromitowania sie, na szczescie nie zawsze
      kompromitujemy sie doszczetnie.
      • davidmors [...] 16.11.05, 10:37
        • bryt.bryt myslenie nie szkodzi 16.11.05, 10:50
          davidmors napisał:

> Papierów nie ma. Taki agent bez teki.
          > Znamy jednak działalność Wałęsy, mozna ją porównać tylko do działalnośći
          > przedniego agenta żydokomuny. Wypełniał gorliwie wszystkie ich życzenia.

Sa wsrod nas tacy, ktorym kompletnie padlo na mozg. Nie mam w zwyczaju uzywac
          takich epitetow, ale czasem po prostu trudno sie opanowac.
          Zycze spotkania dobrego lekarza specjalisty.
    • pan12345 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 10:32
      To szczyt perwersji, sam ją sporządzał (czyścił), a teraz udaje idiotę.
    • ratatatam Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 10:44
      no to teraz nasz rycerz zapewne opublikuje c a l o s c materialow zgromadzonych
      na jego temat ! bardzo mnie to cieszy
    • tadeusz1965 A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem? 16.11.05, 10:47
      Walesa uwaza, ze to oczywiste, iz ktos taki jak on nie mogl kolaborowac z SB.
      A ja sie pytam - skad ta pewnosc? Nie obwiniam oczywiscie Lecha, ale niby
      dlaczego to SB nie mialaby sobie dac rady z wprowadzeniem swojego czlowieka na
      tak wysokie stanowisko w "S"? Nie takie rzeczy chlopcy robili, nie tylko
      zreszta w Polsce. Dlatego tez uwazam, ze dobrze sie stalo, iz Walese
      zlustrowano. On sie oburzal, bo jest zarozumialym sfrustrowanym megalomanem.
      Gdyby byl madrzejszy, przyjalby te lustracje ze zrozumieniem i pokora. Kazdy
      pamieta jego postawe w czerwcu 1992. Naprawde mozna bylo miec watpliowsci co do
      tego, z kim tak naprawde trzymal pan prezydent
      • rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:52
        Przecież to oszołomy wymyślały ustawę lustracyjną, a teraz będziecie podważali
        jej wyroki? Wam się już naprawdę w tych wariackich łbach pomieszało?
        • tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:55
          Nic, czlowieku, nie rozumiesz. Ja nie podwazam decyzji IPM, tylko dziwie sie
          oporowi Walesy.
          • rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:58
            A ja się nie dziwię. Ci co go przed sąd postawili powinni świniom koryta
            napełniać a nie decydować o polityce.
            • tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:05
              Mylisz sie. Skoro decydujemy sie na lustracje, to wszystkich, bez wyjatkow. Nie
              ma swietych krow. Ja sam daleki jestem o posadzania Walesy o jakies swinstwo.
              • rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:10
                Jak widzisz po postach dookoła, lustracja ma sens wtedy, gdy tłuszcza dostaje
                wyrok, a nie prawdę. Lustracji w ogóle nie powinno być. Tych paru oszołomów
                kisiło by się w tym swoim oszołomskim sosie gdzieś na marginesie, a normalni
                ludzie żyjąc i zarabiając za życie, szybko zapomnieliby o rzeczach nieistotnych.
                Z ustawą lustracyjną margines pcha się do głównego nurtu wydarzeń w tym kraju,
                zaś wszyscy do okoła marnują energię i czas na słuchanie ich smutnych rojeń i
                jeszcze pieniądze na ich diety.
                • tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:15
                  Coz, to jest juz problem tluszczy... Ja jestem zwolennikiem lustracji, z tym,
                  ze powinno do niej dojsc w 1990 roku. Pzdr.
                  • pan12345 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:23
                    No właśnie, a w tej chwili jest to czysta błazenada, gdy omawiany objekt dawno
                    mógł swą "teczkę" przygotować. Ale zaślepione gremium Parady Oszustów pluje na
                    kaczoland (bo poparł PO), ba, jeden tego menela przyrównywał do Piłsudzkiego.
                    Co utracone koryto robi z ludźmi.
                    • tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:28
                      Ja nie podwazam wyroku IPN. Dziwie sie tylko zachowaniu Walesy. On uwaza, ze
                      jest nadczlowiekiem, ktorego takie sprawy jak kolaboracja czy zdrada nie
                      dotycza. Nie twierdze, ze zdradzil, ale nie widze powodu, by tego nie
                      sprawdzic. Pzdr
                  • rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:25
                    Tak by bylo najlepiej. pzdr.
          • opelek44 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:04
            tadeusz1965 napisał:

> Nic, czlowieku, nie rozumiesz. Ja nie podwazam decyzji IPM, tylko dziwie sie
            > oporowi Walesy.
            .>Wiedział- jednak chociaz tyle że Kaczorów trzeba przepedzic z pałacu bo
            bedzie wsypa a teczke swoja to on dobrze zna i wie co tam zostało!! ciekawe
            tylko co zrobił z tamtymi papierkami ???tego nawet chyba Pani Danuta nie wie!!!
            • tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:06
              Diabli wiedza, jak to bylo. W swietle materialow IPN Lech jest czysty, ale
              dobrze, ze go sprawdzono.
        • davidmors Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 10:56
          Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko,
          czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano.
          • rpq Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 11:00
            Masz jakieś dowody? Czy tylko z rana postanowiłeś opluć anonimowo paru ludzi?
            • davidmors Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 14:59
              Dowodem są ustawy wprowadzone w życie w czasie rządów premiera Mazowieckiego
              i prezydenta Wałęsy ułatwiające żydokomunie ograbienie polskiego społeczeństwa.
              Nominacje wykonane przez Wałęsę, typowy przykład Wachowski.
              Obalenie rządu Olszewskiego, który wbrew woli Wałęsy wyprowadził Sowietów
              z Polski, i który był realnym zagrożeniem dla interesów żydokomuny.
          • opelek44 Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 11:07
            davidmors napisał:

> Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko,
            > czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano.
            > podobno b. lubił cukierki -dropsy.
            • davidmors Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 14:53
              opelek44 napisał:

> davidmors napisał:
              >
              > > Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko,
              > > czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano.
              - - podobno b. lubił cukierki -dropsy.
              + + lubił też ogladać Telexpres.
      • leevandovsky Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:57
        Dlaczego szef "S" nie mógłby być agentem? Choćby z tego powodu że z historii najnowszej dowiadujemy się iż ten ruch pod wodzą tego przewodniczącego, obalił ustrój w kraju którego specsłużby rzekomo go kontrolowały? Rozumiem że kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada, ale niech ktoś mnie przekona że w czasach słusznie minionych mieliśmy specsłużby tak durne, by wychodować agenta który sam je zniszczy. Nie jestem zwolennikiem pana prezydenta. Ale podobne insynuacje wykraczają daleko poza granice absurdu.

• alex.4 Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 10:58
      W IPN nie ma dowodów na agenturalną działalność wałęsy. I wszyscy o tym dobrze
      wiedzą. Mam nadzieję, że Wałęsa spełni swoją obietnicę i będzie wytaczał
      procesy tym wszytskim kto szkalują jego imię
      • opelek44 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:09
        alex.4 napisał:

> W IPN nie ma dowodów na agenturalną działalność wałęsy. I wszyscy o tym
        dobrze
        > wiedzą. Mam nadzieję, że Wałęsa spełni swoją obietnicę i będzie wytaczał
        > procesy tym wszytskim kto szkalują jego imię
        >to musiałby wytoczyc miliony procesów !
        • rpq Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:13
          Każdemu wariatowi wydaje się że działa za miliony. Prawda jest taka, że jest was
          niewielu. Jesteście odchyłem od normy i jak każdy odchył jetsteście marginesem.
          Tyle że głośnym.
        • alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:13
          oj nie miliony tylko tysiące. Ale przecież Ziobro obiecuje że procesy będą
          trwały szybciej...
          Idiotó nie brakuje, i może dobrze by się stało aby tacy palanci, którzy sami
          nic nie zrobili dla obalenia PRL, a teraz szkalują jednego z największych
          Polaków w XX wieku aby poniesli konsekwencje swoich kłamstw
          • pan12345 [...] 16.11.05, 11:32
            • alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:46
              widzisz gdyby nie ten robotnik to w Polsce nadal byłby komunizm.... Wałesą dla
              historii Polski jest bardziej zasłuzona osobą niż Jan Paweł II czy Piłsudski
              (puczysta od siedmiu boleści i austryjacki agent)
              • pan12345 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:00
                Drogi Panie na zwalczenie "komunizmu" (ktorego nigdy w Polsce nie było), a
                raczej bloku sowieckiego szły grube miliony inwestowane przez służby specjalne
                Stanów, Francji, niemiec czy Watykanu, pracowali przy tym ludzie różnych
                profesji i zawodów (choćby KOR), był latający Uniwersytet, odczyty,
                plakaty,prasa podziemna, jednym słowem był potężny RUCH do którego pan Wałęsa
                się przylepił podrzucony przez swych mocodawców. Nie byli to jednak sponsorzy
                wymienieni powyżej.
                • alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:08
                  Wałęsą jest symbolem tego ruchu Solidarności, któe doprowadziły do upadku
                  komunizmu. Bez Solidarności nie byłoby upadku komunizmu. ZSRR jakoś przezyłby
                  niski poziom cen ropy w latach osiemdziesiątych i na poczatku lat
                  dziewięćdziesiatych. Potrzebny był impuls który zapewniła Solidarność. A Wałesa
                  był jej symbolem.
                  • mysz_polna5 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:17
                    Chetnie sie odpieprze.
                    Wiec dlaczego sam Walesa publicznie powiedzail o sobie, ze::"byl cienkim
                    Bolkiem". Co? Czy chcial sie powchwalic;) czy umniejszyc swoje role. Bo jako
                    zart z wlasnej osoby, w zaden sposob tego uznac nie mozena! Pewnie nalezy to
                    przyjac: mowilem, ale nie mowilem.
                    Tak! Walesa to symbol ~ IRONII polskiej HISTORII.
                    • lichttrager Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 13:50
                      Postacie z czasem, a szczególnie po śmierci wydają się pomnikowe, niezłomne i
                      wielkie. Wałęsa za życia stał się pomnikiem ale to jest po prostu człowiek i ma
                      rysy i ryski jak każdy. Za 100 lat będzie równie pomnikowy jak np. Kościuszko a
                      dzisiaj jest po prostu Wałęsą z wadami i zaletami, z klęskami i niewątpliwymi
                      osiągnięciami. Ale już widać, że bilans ma na plus.
                      • alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 15:51
                        jeśli nie ma dowódów na agenturalność to powtarzanie tego typu bzdur jest
                        potwarzą. A wprzypadku Wałęsy oid dawna było wiadomo, że nie ma dowódów na
                        jego agenturalność. Proste?
                    • almagus Re: [..../ 16.11.05, 16:30

• lichttrager Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 13:39
                  To śmieszne, że są ludzie mogący uważać Wałęsę za kogoś, kto się jedynie
                  przylepił do Solidarności. Ten człowiek wraz z garstką ekspertów skanalizował
                  te ruchy, nadał im kierunek i impet. Sformułowano cele, doprowadzono do
                  legalizacji ruchu. On temu ruchowi nadawał twarz. Solidarność miała (czy to się
                  komuś podoba czy nie) w znacznym stopniu twarz Wałęsy i spełniła swoje zadanie.
                  Stworzono warunki do rozwoju wolnego, pluralistycznego społeczeństwa czego
                  najlepszym dowodem są wypowiedzi na tym forum. Teraz to społeczeństwo musi
                  uczyć radzić sobie samo. A plucie na ludzi, którzy w przeciwieństwie do
                  spluwających coś robili uważam za ohydne.
                  • lexis2 BRAWO LECHU!!! NIGDY W CIEBIE NIE WĄTPIŁAM!!! 16.11.05, 15:07
                    I nigdy nie zwątpię.Cieszę się żę wreszcie te oszołomy od Rydzyka dostały po
                    nosie !!!! I boli mnie fakt, że mamy rząd składający się z ich popleczników.
                    Jestem dumna z Ciebie i tego co dla Polski zrobiłeś choć nieraz mnie
                    zdenerwowałeś. Ale liczą się czyny nie słowa co nam jawnie dzień po dniu
                    udowadnia partia PiS-aków...
                    • mordzinas Re: BRAWO LECHU!!! NIGDY W CIEBIE NIE WĄTPIŁAM!!! 16.11.05, 16:13
                      lexis2 napisała:

> I nigdy nie zwątpię.Cieszę się żę wreszcie te oszołomy od Rydzyka dostały po
                      > nosie !!!! I boli mnie fakt, że mamy rząd składający się z ich popleczników.
                      > Jestem dumna z Ciebie i tego co dla Polski zrobiłeś choć nieraz mnie
                      > zdenerwowałeś. Ale liczą się czyny nie słowa co nam jawnie dzień po dniu
                      > udowadnia partia PiS-aków...

Kruk krukowi oka nie wykole...

A tak pozatym to z tym Rydzykiem to przesadzasz zdecydowanie.
                      Jezeli już kogkolwiek oskarażać o napaść na wałęsę to raczej pana
                      Wyszkowskiego .
                      Ale tacy jak ty takich subtelnych różnic nie potrafią zauważyć.

Grunt to walić w Rydzyka czym się da i przy każdej okazji...

• almagus Re: \....\ 16.11.05, 16:31

• alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 15:52
                    Wałesa był w Wolnych Związkach zawodowych gdy bycie w opozycji było NAPRAWDĘ
                    niebanalne
              • melisa-bb Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:45
                Chyba greenhorn jeszcze z ciebie.
      • muka187 szczekanie to jedyna satysfakcja w życiu 16.11.05, 17:47
    • wicurpix [...] 16.11.05, 11:02
    • bereciara Walesa pokrzywiony 16.11.05, 11:33
      Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie
      siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze czysty
      bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie
      Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz narodowi
      za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje
      zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do
      pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy.
      • rtg Re: Walesa pokrzywiony 16.11.05, 14:40
        bereciara napisała:

> Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie
        > siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze
        czysty
        > bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie
        > Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz
        narodowi
        >
        > za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje
        > zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do
        > pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy.
        te berety to bardzo sa ciepłe i głowa sie przegrzewa - efekty przegrzania
        powyżej.
      • lexis2 Re: Walesa pokrzywiony 16.11.05, 15:14
        bereciara napisała:

> Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie
        > siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze
        czysty
        > bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie
        > Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz
        narodowi
        >
        > za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje
        > zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do
        > pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy.

Bereciara lepiej wyłącz to radyjko, przestań dawać na tacę o. Rydzykowi to CIę
        stać będzie na Aksamitny kapelusz i trochę normalnej prasy a nie tego
        kłamliwego Dziennika. Chyba plujesz cytatami z o. Dyrektora lub jemu podobnych
        cieniasów co myslą że zbawią kraj intrygami, faszystowskimi oskarżeniami i
        rasistowskimi hasłami. śmiać się chce . A od Wałęsy WARA, gdyby ne on tobyś
        miała guzik a nie wolność słowa bo za katolickie poglądy toby Cię komuna
        poczętowała.. pierdlem albo kulą w łem. Chyba jesteś smarkata..Bo ja niestety
        pamiętam te czasy...
    • signal Niech teraz przepraszają ! 16.11.05, 11:33
      To teraz niech opluwacze "odszczekają" co mówili. Tak jest Panie Wałęsa, niech
      ich Pan teraz zmusi do przeprosin.
      • pan12345 Re: Niech teraz przepraszają ! 16.11.05, 11:37
        Biuro wałęsowskie ?, ile ci płacą za dyżur i komentarze.
    • antar12 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:45
      Kogo obchodzi ten Wałęsa.
      Nie ma innych tematów?
      • rpq Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:53
        Was obchodził. Dopóki można go było opluwać, idiotom robić wode z mózgu i
        nakręcać do oddawania na siebie głosów w wyborach. Teraz, gdy ryzyko opluwania
        zacznie zagrażać sankcjami finansowymi, jak w przypadku oberwariata
        Maicerewicza, pewnie zamkniecie pełne jadu mordy, albo zaczniecie opluwać kogoś,
        kogo można jeszcze za darmo.
        • neofita_bm Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:00
          jesteś jednym z tych zatrudnionych przez LW adwokatów (emerytów - bo przecież
          lepiej, żeby byli z poprzedniej epoki)?? alex.4 chyba też.
          • rpq Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:00
            Nawet jeśli to co?
    • oraw LECH-NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY Z ŻYJĄCYCH!!!!!!!!!!!!! 16.11.05, 12:00
      A kiedyś gdy pamięć o nas zaginie przez pokolenia będą o nim PIEŚNI ŚPIEWAĆ!!!
      Dziękuję Panie LECHU!!!!!
      Serdecznie pozdrawiam
      • mordzinas Re: LECH-NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY Z ŻYJĄCYCH!!!!!!!! 16.11.05, 16:15
        oraw napisał:

> A kiedyś gdy pamięć o nas zaginie przez pokolenia będą o nim PIEŚNI ŚPIEWAĆ!!!
        > Dziękuję Panie LECHU!!!!!
        > Serdecznie pozdrawiam

O tak. Zdecydowanie. Lech Wałęsa ma już miejsce w historii.

Żeby tylko nie plutł już tych bzdur , żeby nie kompromitował się
        swoimi idiotycznymi wypowiedziami.
        Chcę pamiętać Lecha z czasów walki z komuną a nie z czasów gdy ją
        ratował...
        • almagus Re: \....] 16.11.05, 16:29

• oraw ODCISNĄŁ ŚLAD NA ZIEMI I TAK JUŻ ZOSTANIE!!!!!!! 17.11.05, 11:00
          Jeśliby nawet Lech podpisał MILION LOJALEK, czy zobowiązań do współpracy , to
          ON WŁAŚNIE JEST TYM, KTÓRY NA ZAWSZE SYMBOLIZOWAĆ BĘDZIE SOLIDARNOŚCIOWĄ WALKĘ
          O NIEPODLEGŁOŚĆ!!!!!
          Gdybyscie słyszeli Piłsudkiego jak zrzędzi ,narzeka,opiernicza otoczenie to też
          byście Go nie lubli!!!!
          Nasze zdanie o WIELKIM LECHU jest nieistotne!!!!
          Bo ON odcisnął ślad na ZIEMI i tak już zostanie!!!!
          Cieszmy się , że żyjemy w EPOCE WOJTYŁY I WAŁĘSY!!!!
          Serdecznie pozdrawiam VIATORES!
    • lavojtek Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:07
      Obeszlo by sie bez lustracji. Wystarczylo w 1989 roku powiesic pokazowo na
      latarniach co wieksze "slugi ZSRR" z Jaruzelskim i Kiszczakiem na czele a
      reszta narobilaby w gacie wystarczajaco duzo zeby ich zidentyfikowac po
      smrodzie. Ech, gdyby przy tym wieszaniu nawinal sie taki Kwasniewski z
      Millerem. Ile straconych lat bysmy zaoszczedzili. Pomarzyc :)
    • siersciuchspenetrowany Bueee! 16.11.05, 12:09
      Na wymiot się zbiera...

Chwila namysłu; gotowi?
      Jak "prawica" chciała robić lustrację to "lewica" mówiła o tym, że akta są
      niepełne, pofałszowane, itp. Skutkiem czego akcja lustracyjna dotknie pionków,
      którzy kiedyś dali dupy, ale nie byli sku..synami pierwszego sortu. Ci bowiem
      dawno mają czyste konta. Na takowe dictum "prawica" huczała, że to bujda, bo
      wszystkiego można dojść. No i ok.

Ale jak teraz się okazuje, że Wałęsa ma status pokrzywdzonego to czytam tu, że
      akta są niepełne i fałszywe itp. I to z tej "prawej" strony dla odmiany. Hmmm...

No to jak Moi Drodzy? Robimy tę lusrację, czy nie? Ma to sens? Ale zanim ktoś
      odpowie, niech się zdrowo pie..ie w łeb i zastanowi.

Pzdr.
      • pan12345 Re: Bueee! 16.11.05, 12:52
        najchętniej ciebie, a reszta tp paradoks HISTORI.
        • siersciuchspenetrowany Re: Bueee! 16.11.05, 14:41
          pan12345 napisał:

> najchętniej ciebie, a reszta tp paradoks HISTORI.

"Paradoks historii"? Ja bym to nazwał brakiem logiki.

"Kiedy rozum śpi budzą się jełopy"

Pzdr.
          • pan12345 Re: Bueee! 16.11.05, 15:38
            Odpowiadać to strata czasu, ale się przemogę, istnieje coś takiego
            jak "Paradoks Historii", gdy np. mamy wyrżnąć biedotę to urządzamy rewolucję
            pod szczytnymi hasłami "wolnośi, równości i dobrobytu dla tych których dręczy
            głód",
            a później tępimy skutecznie ich na polach teatrów wojen, lub wprowadzamy prawa
            i ustawy umożliwiające okradzenie nędzarzy tak, że w końcu zdychając z głodu
            stają się niewolnikami nowych właścicieli dóbr.
    • carlitos35 Panie Prezydencie, Panie Lechu ! 16.11.05, 12:14
      Wyrażam mój szacunek, podziw i sympatię.-
    • baltazarus Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał się 16.11.05, 12:14
      Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał się przecież do podpisania lojalek
      SB i do usuwania kompromitujących go dokumentów z archiwów.
      • rpq Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 12:21
        Wyrok sądu zapadł. Masz dowody trzeba było iść do sądu. Nie masz to przestań
        otwierać usta.
        • pan12345 Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 12:58
          jak się od tygodnia jest już w starszakach to oczywiście nie pamięta się
          sławnych PUBLICZNYCH oświadczeń tego pana z 92r. Gdzie tłumaczył się ze swych
          lojalek, raportów, etc. całośc utonęła w dalszych wydarzeniach rozwalania rządu
          Olszewskiego.
          • rpq Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 13:00
            Znowu uciekłeś z bloku wariacie? Wracaj sam, może cie do wyra nie przywiążą.
            • pan12345 Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 15:45
              nie dziwię się "twemu" "rozumowaniu", po pierwsze widzę że znasz Tworki z
              autopsji po drugie jako idiota nie masz pamięci do wydarzeń zaszłych dzień
              wcześniej więc skąd możesz objąć historię z przed 13 lat. Bez odbioru.
      • almagus Re: [....) 16.11.05, 16:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka