jagnieszkaa 16.11.05, 09:37 No, ale co ze sprawą koperty z dokumentami, którą wziął i oddał pustą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysiuz Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:38 Oj Panie Lechu. Wstyd ze sie Pan na takie drobne rozmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 10:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32031853&a=32031880 Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 11:55 panie Lechu i tak nikt nie uwierzy klamcom, ktorzy chca zdeprecjonowac pana zaslugi dla Polski... Jest sporo zawistnych i zazdrosnych ludzi, mysla ze w ten sposob uda im sie zaistniec - plonne to nadzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto dawaj lechu! 16.11.05, 13:16 No i pewnie ze tak... niech zacznie od Walentynowicz, ona takie plotki juz od daaaaaaawna rozpuszcza, od poczatku '80 - Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:00 Niezwykle skuteczne sposoby robienia upapranca czystym powinny zostac nagrodzone kolejnym Noblem. Wnosze o przedstawienie Lecha jako kandydata do Nagrody Nobla za niezwykle skuteczne wybielanie brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:26 Nie powinieneś tak mówić. Trzeba trzymać się jakiś zasad. Bo gdyby opierać się na niepotwierdzonych plotach, to równie dobrze mógłbym cię oskarżyć o to samo - wydać wyrok bez procesu. Nie słuchając cię, bo tak sobie wymyśliłem i już. Był proces? Był. IPN zajął stanowisko? Zajął. Temat zamknięty, nie wolno pluć na kogoś takiego wg swego widzimisię Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 14:35 Dlatego chcielibysmy aby dostal znow Nobla. Czy podwazasz ten pomysl? Czystosc w dzisiejszych czasach jest ogromnie wazna i nie mozna nieprzeceniac zaslug Lecha w poprawie czystosci ELYT. Na filmie dokumentalnym pokazano jak w nocy w czerwcu 1992 Lech Walesa czysci polska scene polityczna wraz z Donaldem Tuskiem, Aleksandrem Kwasniewskim, Geremkiem, Wachowskim, Kuroniem. To tez wielcy ludzie o wyjatkowo czystych rekach. Chyba co do ich uczciwosci nie masz zastrzezen. Walesa nie podjalby sie sprzatania z nimi, gdyby tez nie byli ludzmi o WYJATKOWO CZYSTYCH REKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Nobel za czystosc dla KACZYŃSKIEGO 16.11.05, 15:59 Czyż nie pięknie K wyczyścił Leppera? Przecież to mistrzostwo świata! Medal mu dać. A nawet dwa! Bo przecież ich dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Ci co czepiaja sie Mieczyslawa W. niech sie tez 16.11.05, 19:34 maja na bacznosci - ich tez dosiegnie surowa reka Walesowej sprawiedliwosci. A przy okazji emeryci dorobia ... swiadectwa niepokalania. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie grozić! 16.11.05, 19:36 Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie grozić! Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie gr 16.11.05, 19:59 Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Bolek to może palcem w bucie pomachać, nie gr 16.11.05, 20:35 Pozytywista napisal: >>Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy.<< Ale nie kazdy ma dodatnie plusy i minusy. Tylko Bolek. I z tym sie trzeba liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A niech tam - niech grozi. 16.11.05, 23:15 A niech tam - niech grozi. pozytywista napisała: > Bzdura. Grozic procesem sądowym za znieslawienie może każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw TEŻ BYM OBEJRZAŁ. WSZYSTKIE! 16.11.05, 15:15 "...że zamierza obejrzeć w IPN zgromadzone na jego temat materiały..." Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 19:58 To bardzo komiczne posadzać o rozmaite brudy człowieka, który się walnie przyczynił do zmiany ustroju w Polsce. Jeśli ciągnąć te idiotyczne oskarżenia, to należy dojść do wniosku, że realsocjalizm obalała w Polsce UB-ecja. Co za bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Nobel za czystosc dla Wlesy 16.11.05, 20:41 pozytywista napisała: > To bardzo komiczne posadzać o rozmaite brudy człowieka, który się walnie > przyczynił do zmiany ustroju w Polsce. Jeśli ciągnąć te idiotyczne oskarżenia, > to należy dojść do wniosku, że realsocjalizm obalała w Polsce UB-ecja. > Co za bzdura. Czym jest status pokrzywdzonego przez służby specjalne PRL: - Decyzja ta, jako taka nie orzeka w żadnym wypadku, że Wałęsa nie był agentem Służby Bezpieczeństwa – powiedział Wyszkowski. - Potwierdzają to wypowiedzi prezesa Kieresa, który mówi o tym, że to jest Trybunał, Sąd Lustracyjny i to, że Wałęsa był inwigilowany, a w żadnej wypowiedzi nie powiedział, że nie jest prawdą, jakoby Lech Wałęsa nie był tajnym współpracownikiem "Bolkiem", nie donosił na swoich kolegów, nie brał za swą pracę dla SB pieniędzy - wyjaśnił. Moze byl pokrzywdzony bo mu za malo placili? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Przyczynił się walnie do wzbogacenia nomenklatury 16.11.05, 20:45 Przyczynił się walnie do upowszechnienia nędzy w Polsce, był Prezydentem. Pod jego prezydenturą przekształcano PGRy. Zatrudnionych tam pracowników wyrzucano na zieloną trawkę, a ziemia na której pracowali, szła za pół darmo w ręce nowych latyfundystów i czerwonych obszarników. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Wielki Lechu na pohybel popaprańcom! 16.11.05, 14:50 Jako syoczniowiec powiniem wsadzić o. Rydzyka do więzienia , za przywłaszczenie składek! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32031853&a=32031880 Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Bolek idzie na następne studia. Z teczkami. 16.11.05, 19:18 Bolek idzie na następne studia. Z teczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wszystko z IPN do internetu !!! I będzie spokój !! 16.11.05, 19:32 Wszystko z IPN do internetu !!! I będzie spokój !!! Kto się boi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kajtasuka Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:21 Za kilka lat okaze sie w Radiu Maryja że zwerbowali go kosmici(oczywiście żydo-masonerskiego pochodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 12:38 Tacy jak Tusk??? Odpowiedz Link Zgłoś
tamojtasuka Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują się 16.11.05, 18:06 pokrzywdzeni przez los, że innym przyszło spijanie smietany. Dlatego te absurdalne oszczerstwa. Wychodziłoby na to, że komunizm obalili TW...Już Kiszczak mówił, że gdyby mieli haki na Wałęsę, historia potoczyłaby sie inaczej. A ja pamiętam, jak beznadziejnie spreparowane taśmy ze zmontowanymi nagraniami Wałęsy puszczali w `82 w telewizji. Az było to słychać w nagraniu. Ci co szczekaja na Wałęsę te beznadziejni szmaciarze. Tuskowi do pięt nie dorastasz, bo gość ryzykował swoim życiem a ty co? Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują si 16.11.05, 20:49 Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań ze strony Wałęsy. To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej przemianami ustrojowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski...czują si 16.11.05, 20:59 davidmors napisał: > Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań > ze strony Wałęsy. > To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej > przemianami ustrojowymi. A może ,ludzie widząc co czynił jako prezydent Wałesa , nie mogli uwierzyć ,że robił to z głupoto-naiwności , i wymyślili sobie : " No nie , musi to być jaki agent sowiecki " :). Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski... 16.11.05, 22:44 No wlasnie, niech pan Walesa ich zaskarzy. Bedzie ciekawy preces. Jezeli chce byc spizowym pomnikiem, juz za zycia, to niech bedzie ze spizu, a nie z gipsu, czy jakiejs tam innej glinki. O to, zeby miec powazne podejrzenia, co do wspolpracy Walesy z SB, czy jak tam wtedy ich nazywano, swiadczy ocena Walesy przez w/w oraz jego wlasne slowa, ze byl 'cienkim Bolkiem'. Ze udowodnic bedzie mu jego agenturalnosc~ bedzie trudno, zwlaszcza na podstawie jego 'teczki'i zaswiadczenia z IPN ~ to fakt. Do wlasnych dokumentow mial dostep, byl prezydentem Polski przez 4 lata, mial tez swojego 'kapciowego'. Ale, przeciez wciaz zyja ludzie, jego bliscy koledzy i wspolpracownicy, wiec niech oni zaswiadcza o jego niewinnosci. Mowiac to, co przed chwila ~ wcale mnie nie zalezy na pomowieniu Walesy, eksplozji mojej zlosci czy tez innej 'osci'~ do niego. Chodzi mnie o prawde historyczna, a zwlaszcza, zeby kiedys nie bylo tak, jak teraz jest w eseju pana Adama M. ~ o plamie na czole jego imiennika Adama M. Coz, moze naiwnosc przeze mnie przemawia? Nie wiem, ale chce juz taka pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Za jego prezydentury świat się z Polski śmiał... 16.11.05, 23:18 Za jego prezydentury świat się z Polski śmiał... Kto mógł z nim poważnie rozmawiać jak facet sam we własnym języku nie potrafił poprawnie mówić? a co dopiero tłumaczyć jego wypowiedzi podczas międzynarodowych wizyt? Wstyd! Żenada!!! davidmors napisał: > Ale rozejrzyj się po Polsce. Czy nie widzisz skutków działań i zaniechań > ze strony Wałęsy. > To Wałęsa jest konstruktorem nędzy w Polsce, eufemicznie nazywanej > przemianami ustrojowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 14:05 anna-dark napisała: > Tacy jak Tusk??? nie tacy jak kaczorów dwóch.. procesują się z Wachowskim a kim popadnie mają kolesi w palestrze... ale do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Wałęsę znieważają zazdrośni nieudacznicy. 16.11.05, 14:28 Tacy jak Walentynowicz, która nie załapała się do polityki i zamiast korzystać, żyje ze skromnej emerytury, gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa. Bo jej się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Tusk tez powinien wystapic o statut pokrzywdzonego 16.11.05, 15:21 kaisy7 napisał: > Tacy jak Walentynowicz, która nie załapała się do polityki i zamiast korzystać, > > żyje ze skromnej emerytury, gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa. Bo jej > się nie udało. >>Nie załapała się do polityki<< bo Walesa nie pozwolil. Czemu? Zbyt duzo wiedziala? >>gorzkie żale w ohydny sposób dziś wylewa<< pan Donald Tusk. Tez powinien wystapic o statut pokrzywdzonego. Wszyscy widzieli, byly olbrzymie plakaty: "Prezydent RP Donald Tusk" - i co?!!! Tez mu sie nalezy. Jak nie prezydentura, to choc statut pokrzywdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 20:01 Problem Lecha Wałęsy to to,że nie podpisał zobowiązania do kolaboracji z Radiem Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje czy to znaczy, że Kwach też 16.11.05, 09:40 będzie mógł dostać status pokrzywdzonego, bo go oczyścił sąd lustracyjny? To byłyby jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tuska ! 16.11.05, 12:40 No przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tuska broetje napisał: Re: czy to znaczy, że Kwach też będzie mógł dostać status pokrzywdzonego, bo go oczyścił sąd lustracyjny? To byłyby jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Towarzystwo 16.11.05, 16:05 Nie wiem, kim jest Bolek, nie wiem po co opluwasz autorytet głowy państwa ordynarnie przekręcając nazwisko prezydenta, ale to i tak lepsze towarzystwo niż Rydzyk, Giertych i Lepper, którzy wspierają rząd ludzi "prawych" i "sprawiedliwych". Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jak nie wiesz kto to Bolek, to się nie wtrącaj! 16.11.05, 19:14 Jak nie wiesz kto to Bolek, to się nie wtrącaj! 16 zmarnowanych lat - bo przez 16 lat MOŻNA BYŁO ZROBIĆ WIĘCEJ, ale ten układ komunistyczno-liberalny za dużo spaprał (i dalej papra - PO+SLD). Kaczory ratujcie!!! Andrew - pomóż!!! Romek - do boju!!! Waldek - nie bój się!!! patman napisał: > Nie wiem, kim jest Bolek, nie wiem po co opluwasz autorytet głowy państwa ordyn > arnie przekręcając nazwisko prezydenta, ale to i tak lepsze towarzystwo niż Ryd > zyk, Giertych i Lepper, którzy wspierają rząd ludzi "prawych" i "sprawiedliwych > ". > Odpowiedz Link Zgłoś
amn74 P. Wałęsa ma wyłączność!? 16.11.05, 19:23 Były prezydent już dawno stracił twarz, jest niewiarygodny. Nie powinien się także wypoowiadać się tym ordynarnie stanowczym tonem. Wszystkie jego wypowiedzi brzmią jakby on miał wyłączność na bohaterstwo Solidarności. Ja walczyłem , ja byłem prezydentem i was wyszystkich moi współpracownicy sie wypieram. Bardzo to przypomina Urbana. Ja się teraz ustawiłem i mi możecie s.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark O krasnalach szkoda gadać... 16.11.05, 19:30 O krasnalach szkoda gadać... amn74 napisał: > Były prezydent już dawno stracił twarz, jest niewiarygodny. Nie powinien się ta > kże wypoowiadać się tym ordynarnie stanowczym tonem. Wszystkie jego wypowiedzi > brzmią jakby on miał wyłączność na bohaterstwo Solidarności. Ja walczyłem , ja > byłem prezydentem i was wyszystkich moi współpracownicy sie wypieram. Bardzo to > przypomina Urbana. Ja się teraz ustawiłem i mi możecie s.... Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tu 16.11.05, 20:02 bzdety. nie rozumiesz tego co slyszysz i widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Przecież Kwasior razem z Bolkiem namaścili Tu 16.11.05, 23:20 Ty sam siebie chyba nie rozumiesz! pozytywista napisała: > bzdety. nie rozumiesz tego co slyszysz i widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:40 A Marian Jurczyk nie współpracował z SB. ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
trojanska Ciągnący sie smród 16.11.05, 09:46 Żłosne jest to, że za naszym noblistą wiecznie już będzie się ciągnął smród podejrzenia o jego wcześniejszą wsółpracę z SB. Nie pomogą tu żadne wystąpienia Kieresa, Tuska i im podobnych, zbyt wiele spraw wyszło na jaw i zbyt wielu świadków żyje jeszcze na tym świecie. A Wałęsa, cóż im więcej wychodzi, tym bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w klapie. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 09:52 Ano żałosne, jak widać wystarczy przez dłuższy czas łgać na czyjś temat, opluwać potokiem kłamstw i bredni i w końcu się przylepia g...ó i odejść nie chce. Czego się tu spodziewać po moherowych zastępach zresztą, jak nie steku kłamstw, kalumni, pomówień wyssanych z palca i tak dalej?... Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:18 Popieram. Dawno temu, przed I wyborami prezydenckimi spotkałem sie na przystanku autobusowym właśnie z takim typowym przedstawicielem tego moherowego klanu. Sama od siebie mnie zaczepiła ta konbieta mówiąc: "I patrz pan, te ludziska chcą ŻYDA na prezydenta wybrać !!!" Ja na to "O Kogo chodzi ?" a ona ze zdumieniem w głosie "Jak to , nie wie Pan? Przecież MAZOWIECKI to ŻYD !!!" Zdębiałem, ale ona dalej "Przecież w kościele mówili...". Na takie diktum żadne juz moje ewentualne zaprzeczenia lub wątpliwości nie skutkowały. O mało bym jeszcze nie dostał parasolka o głowie. Tak właśnie to wygląda. Jak juz cos padnie z ambony lub z eteru poprzez właśnie to radio, to tak MUSI być! I broń sie tu potem człeku. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:36 Oczywiście, że brednia, co prawda starsi bracia lubowali w czasach PRL na nazwiska typu mazowiecki, krakowski, poznański itp. Ale jeśli chodzi o TEGO Mazowieckiego to całowity przypadek, nawet nie podobny, no może trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:55 Dokladnie. Mnie chodziło o wykazanie, jakim poteżnym narzędziem w naszym kraju jest kościół! A jeśli kościół to i, w mniemaniu właśnie moherowego klanu, ta radiostacja! Popatrzcie, Ojciec Dyrektor stwierdził, że Wałęsa jest be, no to tak juz MUSI być! I tu juz żadne wyroki, orzeczenia itp tego nie zmienią! Dokładnie tak, jak w przypadku, który opisałem wyżej. Żadne argumenty tego nie zmienią. Wiara, a jesli wiara no to Ojciec Dyrektor, czyni cuda, niestety w tym przypadku się to potwierdza... Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Zal dupe sciska moherom? 16.11.05, 12:01 Ze kiedy Walesa walczyl dla nas o wolnosc, niejaki Rydzyk nie wrocil z wycieczki do Niemiec i porzucil ojczyzne dla kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kieres mówił "co najmniej 20% teczek zniszczono... 16.11.05, 12:37 Kieres mówił "co najmniej 20% teczek zniszczono... Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager No i jaki z tego morał? No ulżyj se aneczko! 16.11.05, 13:10 Może i Wałęsa zachowuje się bez stylu. Ale oskarżanie go o kolaborację nigdy nie miało najmniejszego sensu i dla każdego myślącego człowieka oskarżający byli po prostu zwykłymi szmatami. Albowiem po owocach ich poznacie. Ja rozumiem, że zawiść i zadawnione urazy to silna pożywka ale może warto już w końcu przestać pluć jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Popytaj Gwiazdę, Walentynowicz, i innych też!!! 16.11.05, 13:16 Popytaj Gwiazdę, Walentynowicz, i innych też!!! lichttrager napisał: > Może i Wałęsa zachowuje się bez stylu. Ale oskarżanie go o kolaborację nigdy > nie miało najmniejszego sensu i dla każdego myślącego człowieka oskarżający > byli po prostu zwykłymi szmatami. Albowiem po owocach ich poznacie. Ja > rozumiem, że zawiść i zadawnione urazy to silna pożywka ale może warto już w > końcu przestać pluć jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Widziałem parę wypowiedzi tych państwa 16.11.05, 13:58 Oni nie mieli jednoznacznych dowodów za to wierzyli wypowiedziom agentów poza tym wydali mi się więcej niż trochę zawiedzeni w swoich ambicjach. Tutaj nie będzie nigdy pewnych dowodów ale powtarzam: "Po owocach ich poznacie". Jeśli Wałęsa był rzeczywiście agentem to w takim razie wolne społeczeństwo zawdzięczamy agentom SB i chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
amn74 Zawdzięczamy wolność SB i to dobrze!!!!! 16.11.05, 19:32 Z której ty jesteś bandy. Były prezydent sam nie walczył i nie pokonał. Nie ma wyłącznego prawa do sukcesu Solidarności. Nie fair jego uzurpacja. Ton ordynarnie stanowczy. A w dodatku nie ma w tych teczkach dowodu że nie był agentem tylko że był szpiegowany przez SB. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Re: Zawdzięczamy wolność SB i to dobrze!!!!! 16.11.05, 21:18 amn74 napisał: > Z której ty jesteś bandy. Były prezydent sam nie walczył i nie pokonał. Nie ma > wyłącznego prawa do sukcesu Solidarności. Nie fair jego uzurpacja. Ton ordynarn > ie stanowczy. A w dodatku nie ma w tych teczkach dowodu że nie był agentem tylk > o że był szpiegowany przez SB. Od samego początku w tym dziwnym sowieckim systemie , było tak , że wybierali jakiegoś kacyka i nazywali go przewodniczacym KC i on tak trwał aż do ..... swej śmierci , jak jaki król , albo monarcha ! . Ale z tyłu były młode czerwone wilczki , które chciały sobie porzadzić ,i oni albo robili przewrót , albo inne pomysły przychodziły im do głowy . No i wsród komuchów były też frakcje , jakieś nie nazwane grupy , koterie itd . , tak więc moze , te przemiany które doprowadziły do upadku Gierka były efektem takiego przewrotu pałacowego , który przybrał nieoczekiwany obrót :) . Robotnicza klasa wielkoprzemsłowa he he he , jak to teraz fajnie brzmi ,poszła własną drogą ,a różni ludzie , nawet z tzw. dołow załapali ,że można niezle się ustawić , chyba nawet wtedy zaczą powstawać kapitalizm polityczny :) . Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 20:05 Tego Rad-yja nie wszyscy słuchają na szczęście. Jest to grupa raczej bezmyslnych ludzi, którzy wolą gotowe recepty i proste oceny, a w ogóle nie myslą ,że się nimi cynicznie manipuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak [...] 16.11.05, 10:43 wiadomość została usunięta przez cenzurę. ------------ gdyby nie ten Pan, to tak by wyglądało to forum, więc przestańcie go opluwać. ja też się z nim często nie zgadzam, ale szanuje to co zrobił! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark [...] 16.11.05, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie?? 16.11.05, 13:58 Jezus Chrystus - był Żydem Św. Józef - był Żydem Najświętsza Maria Panna - była Żydówką Za tą prawdę zostałam wyrzucona przez księdza z religii. A Panu Wałęsie mogę tylko podziękować że był jednym z tych którzy odważyli się przegonić demona komunizmu, szkoda że w to miejsce zrodziło się setki nowych demonów niestety w koloratkach. Cóż diabeł jest tylko upadłym aniołem. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Fe, jakie to niepoprawne politycznie, mówić: Żyd. 16.11.05, 20:32 Jezus był synem Boga. Bóg jak na razie nie przyznał się do żadnej narodowości, a już napewno nie powiedział, że jest Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad JEZUS Zyd i Syn Boży 16.11.05, 22:17 Tu się chłopie Zydzie pomyliłeś. Zacznij czytać Biblię słowo Boże. Bo ono mówi, że w Jezusie Chrystusie nie ma już ani Zyda, ani Greka ani ani. Definicja ciała-krwi pochodzenia nie jest istotna. Jezus Chrystus o sobie sam mówi: Krolestwo moje nie jest z tego świata, gdyby z tego świata było Królestwo moje, słudzy moi walczyliby, abym nie był wydany Zydom. Zydzi poza wąską grupą apostołów i uczniów nie przyjeli Jezusa jako Syna Bożego jako Boga,jako zbawiciela, chociaż wystarczająco dużo dostarczył im dowodów na swoją boskość. Dlatego królestwo Boże zostało odebrane Zydom jako narodowi jak mówi sam Jezus oddane innemu narodowi który będzie wydawał owoce jego. Chrześcijanom. Zydzi przestali być narodem wybranym jedynym. Biblia mówi, że właśnie ten naród żydowski zniesławia dobre imię Boże, Ezekiela 36:22 tak jest do dzisiaj. Zresztą według Bibli ciągle mają przed sobą 2 razy większy holocaust niż za Hitlera, Zachariasz r.13. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie?? 16.11.05, 14:10 > Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie??? > Nie było by problemów z krętactwem, podszywaniem się, itp. Kto mówi, ten mówi. A o innych mówią to radio o. dyrektora i Leszek Bubel. Spora część ludzi ignoruje te bredzenie, bo na niektóre zarzuty kulturalnemu człowiekowi po prostu nie wypada odpowiadać. Nikt nie będzie się tłumaczył, że nie jest wielbłądem... > Jestem Polką. Jesteś taka pewna? Do 10 pokoleń wstecz? Najlepiej pobiegnij po jakiś certyfikat aryjskości... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie wstydźcie się pochodzenia, tradycji, historii! 16.11.05, 14:23 Nie wstydźcie się pochodzenia, tradycji, historii! kotek.filemon napisał: > > Czemu Żyd nie mówi: "Jestem Żydem" otwarcie??? > > Nie było by problemów z krętactwem, podszywaniem się, itp. > > Kto mówi, ten mówi. A o innych mówią to radio o. dyrektora i Leszek Bubel. Spor > a > część ludzi ignoruje te bredzenie, bo na niektóre zarzuty kulturalnemu > człowiekowi po prostu nie wypada odpowiadać. Nikt nie będzie się tłumaczył, że > nie jest wielbłądem... > > > Jestem Polką. > > Jesteś taka pewna? Do 10 pokoleń wstecz? Najlepiej pobiegnij po jakiś certyfika > t > aryjskości... > Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: anna-dark-->Nie wstydźcie się pochodzenia, 16.11.05, 16:43 anna-dark --mieszkamy niedaleko siebie, chodzilismy razem do szkoly czemu nie napiszesz ze za 30zl dawalas wszystkim, ze pochodzisz z pijackiej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: anna-dark-->Nie wstydźcie się pochodzenia 16.11.05, 17:09 jesteś zwyklym chamem Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie za 30zł, ale za uśmiech, nie pijacy, ale narko 16.11.05, 19:11 Nie za 30zł, ale za uśmiech, nie pijacy, ale narkomani... Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 O kim myslisz?? Jak chcialbys wiedziec kto ma 16.11.05, 14:43 pochodzenie zydowskie to bys wiedzial. Zadna tajemnica Pokazywali sie w telewizji w jarmulkach.To tak na prawde nie ma znaczenia kto ma jakie pochodzenie wazne jak sie odnosi do kraju w ktorym mieszka Wieluz pochdzeniem zydowski czy niemieckim jest lepszymi Polakami niz wielu polskich politykow i jak widac forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
po_ptokach Re: O kim myslisz?? Jak chcialbys wiedziec kto ma 16.11.05, 15:16 Coś nie tęgą z tą wiedzą. Jarmułkę czasem każdy wkłada jeżeli chce uczestniczyć w pewnych obrzędach. Tak jest. Nawet zwykły goj. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Co to już o Żydach mówić nie wolno??? 16.11.05, 15:13 Co to już o Żydach mówić nie wolno??? I o tym, czy ktoś się przyznaje, lub nie, do swoich korzeni, pochodzenia, tradycji, historii, związków środowiskowych? Czyżby w mediach dominował tylko moher??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!! 16.11.05, 12:42 Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!! Przed czym się Wałęsa broni??? Niewinni nic nie mówią. y.y napisał: > Ano żałosne, jak widać wystarczy przez dłuższy czas łgać na czyjś temat, > opluwać potokiem kłamstw i bredni i w końcu się przylepia g...ó i odejść nie > chce. Czego się tu spodziewać po moherowych zastępach zresztą, jak nie steku > kłamstw, kalumni, pomówień wyssanych z palca i tak dalej?... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw 27.11.05, 03:45 anna-dark napisała: > Kłamstwa Tuska też nie od razu wyszły na jaw !!! > Przed czym się Wałęsa broni??? Niewinni nic nie mówią. Owszem mówią. Jak ktoś mnie świadomie oskarża o coś czego nie zrobiłem, czyli kłamie, to nie zostawiam tego bez komentarza. Wałęsa to osoba publiczna i jako taka dba o swój wizerunek, bo od tego wiele zależy. Krzyczysz tak cwaniaczku, bo chcesz stworzyć wrażenie, że Wałęsa jest winny, bo się broni. Od razu widać, że jesteś z rodzinki moherowej i łżesz. Dowodów żadnych nie ma a tylko łgarstwa i kłamstwa hołoty rydzykowej, od pisania bzdur się to nie zmieni. A Wałęsa niech się broni i niech dławi tych opluwających sk....w. Takie gnidy trzeba tępić. A Tusk nie kłamał, tylko Kurski. Przyznał się zresztą do tego, słyszały to cztery osoby, a później jeszcze łgał jak pies, że jedna z nichs ię tego wyparła, a było odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:15 > bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w > klapie. wlasnie.. radiostacje, ktora niestety niewiele ma wspolnego z miloscia, ktorej Ona jest symbolem nieco rozsadku pani trojanska Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 10:16 Symbol w klapie to kiedys nosił ,jak grywal z Wachowskim w pingla i jak spiewał mu piosenki Szczepanik i jak Olszewskiego rzad rozwalał bo były jeszcze dowody że był Bolkiem, pózniej czyścił z Wachowskim teczke swoją ,.Kraj wtedy pognębił sie w bezprawiu a Wałęsa tłumaczyl że pierwszy milion to jednak trzeba ukraść,teraz Matke Boską nosi tylko przy okazjach religijnych a smród to zawsze będzie czuć za nim - bo zapach jest . To teraz można dac statut pokrzywdzonego każdemu nawet UBowcom - oni też czuja sie pokrzywdzeni !! PANIE KIERES!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Ciągnący sie smród 16.11.05, 11:47 trojanska napisała: ..... ..>A Wałęsa, cóż im więcej wychodzi, tym > bardzie kopie, nawet katolicką radiostację Jej Imienia, której symbol nosi w > klapie. tak samo popatrz z drugiej strony Radiostacja nosi imie tej co Wałęsa nosi w klapie a zamiast jednoczyć społeczeństwo to je różni. Diała na szkode tego społeczeństwa. zgoda buduje niezgoda ... ale ten kryptoszatan Rydzyk to doskonale wie i to co mu wielki mistrz belzebub polecił realizuje. modli sie pod figura a rydzyka ma za skórą... fuj... diabła chciałem napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:53 jagnieszkaa napisał: > No, ale co ze sprawą koperty z dokumentami, którą wziął i oddał pustą? No i co z wypowiedzią samego Wałęsy, że podpisywał jakieś dokumenty w 70 roku. Chodzi o tę wypowiedź, którą następnie szybciutko wycofano z mediów. Nie należę do osób, które wierzą, że Wałęsa współpracował z SB, nawet jeśli coś podpisał. Mam do niego pretensje o lata jego prezydentury, bo choć wiedziałam, że jest człowiekiem niewykształconym, liczyłam na jego uczciwość. Ale władza widać potrafi namieszać w głowie. Zamiast domagać się zaświadczeń, czy to IPN czy to Jaruzelskiego, powinien uczciwie powiedzieć jak było. Powinien powiedzieć jasno i wyraźnie własnie o tych podpisach, powinien wyjaśnić historię z teczką i znikającymi dokumentami. Swoje miejsce w historii i tak ma - ale zaufania ludzi już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:59 pralinka.pralinka napisała: ... >......Swoje miejsce w historii i tak ma - ale zaufania ludzi > już nie ma. sa tacy co ma ich zaufanie. Każdy może zaufanie stracić jak to zostanie ogłoszone z ambony lub w Radiu Maryja. Poza tym, z perspektywy zdarzeń historycznych, mniej ważene są sposoby osiagnięcia celów tylko te osiągnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:38 Ja mu nie uwierze juz nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 15:19 Dokładnie tak. To cały Wałęsa. Żąda, żeby mu wierzono na słowo, bo Jego Słowo więcej znaczy niż fakty. Dziś w wypowiedzi dla TV w jednym zdaniu kretyn mówi o "jakichś błędach młodości" a w drugiej połowie zdania o tym, że nigdy nie zdradził. Jest faktem, że podpisał zobowiązanie do kapowania SB w latach 70. Jest faktem, że smaowolnie czyścił archiwum na swój temat. Jak on może się domagać bezgranicznego zaufania?! Odpowiedz Link Zgłoś
postant Czy pieski przestaną szczekać? 16.11.05, 09:57 Wątpię, ale nie ma powodu by się nimi przejmować. Nigdy nie byłem zwolennikiem Lecha Wałęsy, ale szanuję go. Nie podoba mi się to, co wyprawiają zawistni ludzie z kręgu ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
pretor1976 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 09:58 Nie szrga się żywej legendy, która stanowi wizytówkę Tego kraju. Były prezydent, laureat Nobla, bez względu na to czy się z nim zgadzamy czy nie, jest naszym najlepszym Ambasadorem na całym świecie. Bez względu na wszystko, chwała mu za to że przeskoczył przez ten płot, a potem miał odwagę staną na czele. Piłsudski, w swoich czasach też był krytykowany, a diś jest symbolem Polski i patriotyzmu. DOCEŃMY I MY WAŁĘSĘ - PIŁSUDSKIEGO NASZYCH CZASÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 [...] 16.11.05, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:42 Przerażające autoupodlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka 16.11.05, 09:59 Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka i Jaruzelskiego. W końcu każdy był w jakiś sposób prześladowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam w zasadzie Maleszka tez pokrzywdzony.. 16.11.05, 10:50 jak to mowil jego pryncypal z GW najbardziej pokrzywdzeni byli kapusie ze ich tak system upodlil :[ Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszc 16.11.05, 10:50 baltazarus napisał: > Teraz kolej na Maleszkę, Niezabitowską, Kiszczaka i Jaruzelskiego. W końcu > każdy był w jakiś sposób prześladowany. > oni też -czują sie pokrzywdzeni!!!! Panie Kieres!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Byłem "KETMANEM"napisał Lesław Maleszka w 16.11.05, 12:06 obszernym wyjaśnieniu opublikowanym przez "Gazetę Wyborczą" we wtorek 13listopada 2001roku. Takich "Ketmanów" "Bolków" "Olinów" było w esbeckich teczkach wielu... Żadnych szans " różni Wałęsy" nie mieli obalić systemu bez wiedzy i zgody wszelkich służb specjalnych PRLu i nie tylko.Teczki zostały wyczyszczone a w części spalone. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark BOLEK i ...Lolek !!! Przecież to tylko film. Mikro 16.11.05, 12:49 BOLEK i ...Lolek !!! Przecież to tylko film. Mikro-film. mlodygniewny1 napisał: > obszernym wyjaśnieniu opublikowanym przez "Gazetę Wyborczą" we wtorek > 13listopada 2001roku. > Takich "Ketmanów" "Bolków" "Olinów" było w esbeckich teczkach wielu... > Żadnych szans " różni Wałęsy" nie mieli obalić systemu bez wiedzy i zgody > wszelkich służb specjalnych PRLu i nie tylko.Teczki zostały wyczyszczone a w > części spalone. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 10:09 I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni urzędowania Kieresa. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 10:54 agtom11 napisał: > I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni > urzędowania Kieresa. > niem jest on taki bidula -chcialbyś być na jego miejcu materjalnie -broń Boże intelektualnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 10:56 decyzje sądu lustracyjnego są ostateczne i obowiązują organy panstwa w tym IPN. Ponieważ sąd lustracyjny w 2000roku wydał wyrok korzystny dla Wałęsy,to Kieres jako p.o. prezesa musiał tak postapić. Z teczkami esbeckimi zaczelo sie zle dziac od niszczenia/palenia akt wg decyzji Kiszczaka i za wiedza Jaruzelskiego.Nastepnie błąd popełnił minister spraw wewnętrznych Kozłowski wpuszczając do archwium celem przegladania teczek kolesi w tym niestety Adama Michnika.A sam Wałęsa oszukał robotników,nie mówiąc im,że po obaleniu systemu będzie wyrzucanie na bruk ludzi bez ŻADNEJ osłony...tak zrobił Balcerowicz min.z PGRami likwidując je z dnia na dzień,niczego nie proponując zwalnianym/żadnego programu osłonowego=za to Balcerowicz winien siedzieć w więzieniu a nie otryzmywać najwyższe odznaczenia państwowe... Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce... Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 11:47 Zaczynam wierzyc w Polskę, jesli są tacy młodzi gniewni. Ale co zniszczono to zniszczono i będziemy długo za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 12:09 mlodygniewny1 napisał: .... > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce... stań w kolejce teraz kaczory beda rozdawać jak zabiorą tym co zawłaszczyli... oj tylko czy sie doczekasz w tym wcieleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 12:31 rtg napisał: > mlodygniewny1 napisał: > > .... > > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z > > > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce... > stań w kolejce teraz kaczory beda rozdawać jak zabiorą tym co zawłaszczyli... > oj tylko czy sie doczekasz w tym wcieleniu. pracuję we własnej firmie i nie jestem zależny od rządów czerwonych,czarnych, zielonych,niebieskich czy...Faktem jest,że Zachód wydał te setki milionów $ by wspierać opozycje polską/w sprzęcie i gotówce,ale nie przewidzieli,że Rosja pod rzadami Gorbaczowa/głasnost i pierestrojka,przyzwoli na tak dalekie przemiany w Polsce.Rosja sowiecka lądowała swymi samolotami w Polsce kiedy tylko chciała nie pytajac o zgode i doskonale wiedziala co sie dzieje u nas.Podobnie zachowuja sie dzisiaj nasi przyjaciele z US,kiedy ląduja swymi maszynami z czym chcą,kiedy chcą i gdzie chcą. CIA obaliła niejeden rząd na świecie wydając setki milionów dolarów.Tak działo się w Polsce.Tak nadal sie dzieje obecnie w innych krajach-np.upadek rezimu Kuczmy/Jakunowycza nie miał szans bez udziału specsłużb Zachodu i kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: to Sąd Najwyższy orzekł w pażdzierniku br.że 16.11.05, 14:24 mlodygniewny1 napisał: ... > innych krajach-np.upadek rezimu Kuczmy/Jakunowycza nie miał szans bez udziału > specsłużb Zachodu i kasy... Taki maja cel podstawowy. Trochę wiem na ten temat bo bywałem w świecie. Ale to nie zmienia faktu, że nic w przeciągu ostatniego XX i obecnego udało sie zrobić tak żeby wszyscy byli zadowoleni. Nie ma co punktowac: Balcerowicza. Wałęsy to przeszło i nie wróci. Zastanawiaj sie jak przeżyć kaczyzm jak prowadzisz własna firmą bo za Tuska to byś pewnie przeżył bezstresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Popytajcie o Bolka i Lolka w WSI... 16.11.05, 13:19 Popytajcie o Bolka i Lolka w WSI... Nawet Tola się znajdzie! mlodygniewny1 napisał: > decyzje sądu lustracyjnego są ostateczne i obowiązują organy panstwa w tym IPN. > Ponieważ sąd lustracyjny w 2000roku wydał wyrok korzystny dla Wałęsy,to Kieres > jako p.o. prezesa musiał tak postapić. > Z teczkami esbeckimi zaczelo sie zle dziac od niszczenia/palenia akt wg decyzji > Kiszczaka i za wiedza Jaruzelskiego.Nastepnie błąd popełnił minister spraw > wewnętrznych Kozłowski wpuszczając do archwium celem przegladania teczek kolesi > w tym niestety Adama Michnika.A sam Wałęsa oszukał robotników,nie mówiąc im,że > po obaleniu systemu będzie wyrzucanie na bruk ludzi bez ŻADNEJ osłony...tak > zrobił Balcerowicz min.z PGRami likwidując je z dnia na dzień,niczego nie > proponując zwalnianym/żadnego programu osłonowego=za to Balcerowicz winien > siedzieć w więzieniu a nie otryzmywać najwyższe odznaczenia państwowe... > Ponadto Wałęsa powinien sie rozliczyć z kolesiami z kasy jaka otrzymali z > Zachodu/300mln$ w sprzecie i gotówce... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re:Bidula z Popowa ??????????? 16.11.05, 12:06 agtom11 napisał: > I znów ten bidula wymknął się sprawiedliwośći,korzystająć z ostatnich dni > urzędowania Kieresa. teraz przyjdzie protegowany jednojajowych kaczorów ( jeszcze mogę go obrażać bo niezaprzysiężony) i zacznie sprawę odkrecac i to bedą igrzyska a co z chlebem... będą przywozić przez granicę z Białorusi i z Rosji mrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 cała Polska... 16.11.05, 10:15 jest nieutulona w żalu i głeboko współczuje wszystkim Bolkom, którzy nie byli w stanie grzebać w archiwum IPN, a tym samym zostali pozbawieni szansy zabrania stamtąd jakichkolwiek materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: cała Polska... 16.11.05, 10:25 jasne.. wszystkim KTOS manipuluje.. KTOS nami rzadzi ....KTOS sprawia, ze nic Polsce sie nie udaje.. KTOS czysci teczki ale i KTOS doklada dokumenty do innych.. KTOS jatrzy i KTOS oczyszcza.. rzygac mi sie juz chce od takiego gadania.. ludzie bierzcie sie do roboty, popatrzcie, co mozecie zrobic dookola siebie dla swoich rodzin czy znajomych.. czyli tak naprawde dla nas wszystkich.. a nie wysluchujcie otumaniajacej stacji jednej czy drugiej czy gazety trzeciej czy czwartej.. co staloby sioe, gdybysmy przestali karmic sie tymi wszystkimi NEWSAMI i NIEZWYKLEJ WAGI doniesieniami i spekulacjami i przeciekami itd itd... olac to po prostu! nie wiem kto i po co to wszystko kreuje i co jest prawdziwe a co nie.. a Wy wiecie? jestescie w stanie dojsc jaka jest prawda? nie? no to olac to! naprawde nie mamy nic do zrobienia przed wlasnym nosem w NASZYM WLASNYM interesie??? Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 też prawda.... 16.11.05, 10:41 szczera prawda i g... prawda, chyba dopiero sie urodziłeś, albo nie bardzo kapujesz o co w tym wszystkim biega, ja mam głeboko gdzieś radyjo i całe to otoczenie, natomiast Twój idol zareagował na oszczerstwa dopiero wówczas, jak jemu koło piór zaczęli robić, a to że w dostępie do "tych" dokumentów byli równi i równiejsi, to nawet dziecko wie, słuchając bajek "z mchu i paproci" Twojego ulubieńca, w których napominał o tych zdarzeniach Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt czas najwyzszy 16.11.05, 10:22 Polacy maja skonnosc do kompromitowania sie, na szczescie nie zawsze kompromitujemy sie doszczetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 16.11.05, 10:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt myslenie nie szkodzi 16.11.05, 10:50 davidmors napisał: > Papierów nie ma. Taki agent bez teki. > Znamy jednak działalność Wałęsy, mozna ją porównać tylko do działalnośći > przedniego agenta żydokomuny. Wypełniał gorliwie wszystkie ich życzenia. Sa wsrod nas tacy, ktorym kompletnie padlo na mozg. Nie mam w zwyczaju uzywac takich epitetow, ale czasem po prostu trudno sie opanowac. Zycze spotkania dobrego lekarza specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 10:32 To szczyt perwersji, sam ją sporządzał (czyścił), a teraz udaje idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 10:44 no to teraz nasz rycerz zapewne opublikuje c a l o s c materialow zgromadzonych na jego temat ! bardzo mnie to cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem? 16.11.05, 10:47 Walesa uwaza, ze to oczywiste, iz ktos taki jak on nie mogl kolaborowac z SB. A ja sie pytam - skad ta pewnosc? Nie obwiniam oczywiscie Lecha, ale niby dlaczego to SB nie mialaby sobie dac rady z wprowadzeniem swojego czlowieka na tak wysokie stanowisko w "S"? Nie takie rzeczy chlopcy robili, nie tylko zreszta w Polsce. Dlatego tez uwazam, ze dobrze sie stalo, iz Walese zlustrowano. On sie oburzal, bo jest zarozumialym sfrustrowanym megalomanem. Gdyby byl madrzejszy, przyjalby te lustracje ze zrozumieniem i pokora. Kazdy pamieta jego postawe w czerwcu 1992. Naprawde mozna bylo miec watpliowsci co do tego, z kim tak naprawde trzymal pan prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:52 Przecież to oszołomy wymyślały ustawę lustracyjną, a teraz będziecie podważali jej wyroki? Wam się już naprawdę w tych wariackich łbach pomieszało? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:55 Nic, czlowieku, nie rozumiesz. Ja nie podwazam decyzji IPM, tylko dziwie sie oporowi Walesy. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 10:58 A ja się nie dziwię. Ci co go przed sąd postawili powinni świniom koryta napełniać a nie decydować o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:05 Mylisz sie. Skoro decydujemy sie na lustracje, to wszystkich, bez wyjatkow. Nie ma swietych krow. Ja sam daleki jestem o posadzania Walesy o jakies swinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:10 Jak widzisz po postach dookoła, lustracja ma sens wtedy, gdy tłuszcza dostaje wyrok, a nie prawdę. Lustracji w ogóle nie powinno być. Tych paru oszołomów kisiło by się w tym swoim oszołomskim sosie gdzieś na marginesie, a normalni ludzie żyjąc i zarabiając za życie, szybko zapomnieliby o rzeczach nieistotnych. Z ustawą lustracyjną margines pcha się do głównego nurtu wydarzeń w tym kraju, zaś wszyscy do okoła marnują energię i czas na słuchanie ich smutnych rojeń i jeszcze pieniądze na ich diety. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:15 Coz, to jest juz problem tluszczy... Ja jestem zwolennikiem lustracji, z tym, ze powinno do niej dojsc w 1990 roku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:23 No właśnie, a w tej chwili jest to czysta błazenada, gdy omawiany objekt dawno mógł swą "teczkę" przygotować. Ale zaślepione gremium Parady Oszustów pluje na kaczoland (bo poparł PO), ba, jeden tego menela przyrównywał do Piłsudzkiego. Co utracone koryto robi z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:28 Ja nie podwazam wyroku IPN. Dziwie sie tylko zachowaniu Walesy. On uwaza, ze jest nadczlowiekiem, ktorego takie sprawy jak kolaboracja czy zdrada nie dotycza. Nie twierdze, ze zdradzil, ale nie widze powodu, by tego nie sprawdzic. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:25 Tak by bylo najlepiej. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:04 tadeusz1965 napisał: > Nic, czlowieku, nie rozumiesz. Ja nie podwazam decyzji IPM, tylko dziwie sie > oporowi Walesy. .>Wiedział- jednak chociaz tyle że Kaczorów trzeba przepedzic z pałacu bo bedzie wsypa a teczke swoja to on dobrze zna i wie co tam zostało!! ciekawe tylko co zrobił z tamtymi papierkami ???tego nawet chyba Pani Danuta nie wie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:06 Diabli wiedza, jak to bylo. W swietle materialow IPN Lech jest czysty, ale dobrze, ze go sprawdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 10:56 Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko, czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 11:00 Masz jakieś dowody? Czy tylko z rana postanowiłeś opluć anonimowo paru ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 14:59 Dowodem są ustawy wprowadzone w życie w czasie rządów premiera Mazowieckiego i prezydenta Wałęsy ułatwiające żydokomunie ograbienie polskiego społeczeństwa. Nominacje wykonane przez Wałęsę, typowy przykład Wachowski. Obalenie rządu Olszewskiego, który wbrew woli Wałęsy wyprowadził Sowietów z Polski, i który był realnym zagrożeniem dla interesów żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 11:07 davidmors napisał: > Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko, > czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano. > podobno b. lubił cukierki -dropsy. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wałęsa - agent bez teki. 16.11.05, 14:53 opelek44 napisał: > davidmors napisał: > > > Podpisywanie papierów było zbędne. Bez podpisywania zrobił wszystko, > > czego po nim oczekiwano. Nieustannie też go nagradzano. - - podobno b. lubił cukierki -dropsy. + + lubił też ogladać Telexpres. Odpowiedz Link Zgłoś
leevandovsky Re: A dlaczego to szef "S" nie moglby byc agentem 16.11.05, 11:57 Dlaczego szef "S" nie mógłby być agentem? Choćby z tego powodu że z historii najnowszej dowiadujemy się iż ten ruch pod wodzą tego przewodniczącego, obalił ustrój w kraju którego specsłużby rzekomo go kontrolowały? Rozumiem że kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada, ale niech ktoś mnie przekona że w czasach słusznie minionych mieliśmy specsłużby tak durne, by wychodować agenta który sam je zniszczy. Nie jestem zwolennikiem pana prezydenta. Ale podobne insynuacje wykraczają daleko poza granice absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 10:58 W IPN nie ma dowodów na agenturalną działalność wałęsy. I wszyscy o tym dobrze wiedzą. Mam nadzieję, że Wałęsa spełni swoją obietnicę i będzie wytaczał procesy tym wszytskim kto szkalują jego imię Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:09 alex.4 napisał: > W IPN nie ma dowodów na agenturalną działalność wałęsy. I wszyscy o tym dobrze > wiedzą. Mam nadzieję, że Wałęsa spełni swoją obietnicę i będzie wytaczał > procesy tym wszytskim kto szkalują jego imię >to musiałby wytoczyc miliony procesów ! Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:13 Każdemu wariatowi wydaje się że działa za miliony. Prawda jest taka, że jest was niewielu. Jesteście odchyłem od normy i jak każdy odchył jetsteście marginesem. Tyle że głośnym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:13 oj nie miliony tylko tysiące. Ale przecież Ziobro obiecuje że procesy będą trwały szybciej... Idiotó nie brakuje, i może dobrze by się stało aby tacy palanci, którzy sami nic nie zrobili dla obalenia PRL, a teraz szkalują jednego z największych Polaków w XX wieku aby poniesli konsekwencje swoich kłamstw Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 [...] 16.11.05, 11:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 11:46 widzisz gdyby nie ten robotnik to w Polsce nadal byłby komunizm.... Wałesą dla historii Polski jest bardziej zasłuzona osobą niż Jan Paweł II czy Piłsudski (puczysta od siedmiu boleści i austryjacki agent) Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:00 Drogi Panie na zwalczenie "komunizmu" (ktorego nigdy w Polsce nie było), a raczej bloku sowieckiego szły grube miliony inwestowane przez służby specjalne Stanów, Francji, niemiec czy Watykanu, pracowali przy tym ludzie różnych profesji i zawodów (choćby KOR), był latający Uniwersytet, odczyty, plakaty,prasa podziemna, jednym słowem był potężny RUCH do którego pan Wałęsa się przylepił podrzucony przez swych mocodawców. Nie byli to jednak sponsorzy wymienieni powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:08 Wałęsą jest symbolem tego ruchu Solidarności, któe doprowadziły do upadku komunizmu. Bez Solidarności nie byłoby upadku komunizmu. ZSRR jakoś przezyłby niski poziom cen ropy w latach osiemdziesiątych i na poczatku lat dziewięćdziesiatych. Potrzebny był impuls który zapewniła Solidarność. A Wałesa był jej symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:17 Chetnie sie odpieprze. Wiec dlaczego sam Walesa publicznie powiedzail o sobie, ze::"byl cienkim Bolkiem". Co? Czy chcial sie powchwalic;) czy umniejszyc swoje role. Bo jako zart z wlasnej osoby, w zaden sposob tego uznac nie mozena! Pewnie nalezy to przyjac: mowilem, ale nie mowilem. Tak! Walesa to symbol ~ IRONII polskiej HISTORII. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 13:50 Postacie z czasem, a szczególnie po śmierci wydają się pomnikowe, niezłomne i wielkie. Wałęsa za życia stał się pomnikiem ale to jest po prostu człowiek i ma rysy i ryski jak każdy. Za 100 lat będzie równie pomnikowy jak np. Kościuszko a dzisiaj jest po prostu Wałęsą z wadami i zaletami, z klęskami i niewątpliwymi osiągnięciami. Ale już widać, że bilans ma na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 15:51 jeśli nie ma dowódów na agenturalność to powtarzanie tego typu bzdur jest potwarzą. A wprzypadku Wałęsy oid dawna było wiadomo, że nie ma dowódów na jego agenturalność. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: [..../ 16.11.05, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 13:39 To śmieszne, że są ludzie mogący uważać Wałęsę za kogoś, kto się jedynie przylepił do Solidarności. Ten człowiek wraz z garstką ekspertów skanalizował te ruchy, nadał im kierunek i impet. Sformułowano cele, doprowadzono do legalizacji ruchu. On temu ruchowi nadawał twarz. Solidarność miała (czy to się komuś podoba czy nie) w znacznym stopniu twarz Wałęsy i spełniła swoje zadanie. Stworzono warunki do rozwoju wolnego, pluralistycznego społeczeństwa czego najlepszym dowodem są wypowiedzi na tym forum. Teraz to społeczeństwo musi uczyć radzić sobie samo. A plucie na ludzi, którzy w przeciwieństwie do spluwających coś robili uważam za ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 BRAWO LECHU!!! NIGDY W CIEBIE NIE WĄTPIŁAM!!! 16.11.05, 15:07 I nigdy nie zwątpię.Cieszę się żę wreszcie te oszołomy od Rydzyka dostały po nosie !!!! I boli mnie fakt, że mamy rząd składający się z ich popleczników. Jestem dumna z Ciebie i tego co dla Polski zrobiłeś choć nieraz mnie zdenerwowałeś. Ale liczą się czyny nie słowa co nam jawnie dzień po dniu udowadnia partia PiS-aków... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: BRAWO LECHU!!! NIGDY W CIEBIE NIE WĄTPIŁAM!!! 16.11.05, 16:13 lexis2 napisała: > I nigdy nie zwątpię.Cieszę się żę wreszcie te oszołomy od Rydzyka dostały po > nosie !!!! I boli mnie fakt, że mamy rząd składający się z ich popleczników. > Jestem dumna z Ciebie i tego co dla Polski zrobiłeś choć nieraz mnie > zdenerwowałeś. Ale liczą się czyny nie słowa co nam jawnie dzień po dniu > udowadnia partia PiS-aków... Kruk krukowi oka nie wykole... A tak pozatym to z tym Rydzykiem to przesadzasz zdecydowanie. Jezeli już kogkolwiek oskarażać o napaść na wałęsę to raczej pana Wyszkowskiego . Ale tacy jak ty takich subtelnych różnic nie potrafią zauważyć. Grunt to walić w Rydzyka czym się da i przy każdej okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: \....\ 16.11.05, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 15:52 Wałesa był w Wolnych Związkach zawodowych gdy bycie w opozycji było NAPRAWDĘ niebanalne Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Odpieprzcie się od Wałęsy 16.11.05, 12:45 Chyba greenhorn jeszcze z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix [...] 16.11.05, 11:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Walesa pokrzywiony 16.11.05, 11:33 Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze czysty bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz narodowi za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Walesa pokrzywiony 16.11.05, 14:40 bereciara napisała: > Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie > siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze czysty > bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie > Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz narodowi > > za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje > zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do > pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy. te berety to bardzo sa ciepłe i głowa sie przegrzewa - efekty przegrzania powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Re: Walesa pokrzywiony 16.11.05, 15:14 bereciara napisała: > Oj klamczuszku.Majac taka wladze wyprostowales swoje kwity tak ze mucha nie > siada jak bys umial skladnie pisac to wyprodukowal bys takie papiery ze czysty > bys byl jak niemowle.My wiemy kto Cie przywiozl na teren stoczni Panie > Coperfildzie\to ten co przenika przez sciany\wiemy.Panie Lechu powiedz narodowi > > za co wywalili Cie ze stoczni czy to nie byla woda.Swoja obecna pozycje > zdobyles w sposob nikczemny.I nie mow ze chdzilo Ci o Polske a o powrot do > pracy w stoczni i to rozumiemy.Co bylo pozniej wiemy. Bereciara lepiej wyłącz to radyjko, przestań dawać na tacę o. Rydzykowi to CIę stać będzie na Aksamitny kapelusz i trochę normalnej prasy a nie tego kłamliwego Dziennika. Chyba plujesz cytatami z o. Dyrektora lub jemu podobnych cieniasów co myslą że zbawią kraj intrygami, faszystowskimi oskarżeniami i rasistowskimi hasłami. śmiać się chce . A od Wałęsy WARA, gdyby ne on tobyś miała guzik a nie wolność słowa bo za katolickie poglądy toby Cię komuna poczętowała.. pierdlem albo kulą w łem. Chyba jesteś smarkata..Bo ja niestety pamiętam te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
signal Niech teraz przepraszają ! 16.11.05, 11:33 To teraz niech opluwacze "odszczekają" co mówili. Tak jest Panie Wałęsa, niech ich Pan teraz zmusi do przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Niech teraz przepraszają ! 16.11.05, 11:37 Biuro wałęsowskie ?, ile ci płacą za dyżur i komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
antar12 Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:45 Kogo obchodzi ten Wałęsa. Nie ma innych tematów? Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 11:53 Was obchodził. Dopóki można go było opluwać, idiotom robić wode z mózgu i nakręcać do oddawania na siebie głosów w wyborach. Teraz, gdy ryzyko opluwania zacznie zagrażać sankcjami finansowymi, jak w przypadku oberwariata Maicerewicza, pewnie zamkniecie pełne jadu mordy, albo zaczniecie opluwać kogoś, kogo można jeszcze za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
neofita_bm Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:00 jesteś jednym z tych zatrudnionych przez LW adwokatów (emerytów - bo przecież lepiej, żeby byli z poprzedniej epoki)?? alex.4 chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw LECH-NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY Z ŻYJĄCYCH!!!!!!!!!!!!! 16.11.05, 12:00 A kiedyś gdy pamięć o nas zaginie przez pokolenia będą o nim PIEŚNI ŚPIEWAĆ!!! Dziękuję Panie LECHU!!!!! Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: LECH-NAJBARDZIEJ ZASŁUŻONY Z ŻYJĄCYCH!!!!!!!! 16.11.05, 16:15 oraw napisał: > A kiedyś gdy pamięć o nas zaginie przez pokolenia będą o nim PIEŚNI ŚPIEWAĆ!!! > Dziękuję Panie LECHU!!!!! > Serdecznie pozdrawiam O tak. Zdecydowanie. Lech Wałęsa ma już miejsce w historii. Żeby tylko nie plutł już tych bzdur , żeby nie kompromitował się swoimi idiotycznymi wypowiedziami. Chcę pamiętać Lecha z czasów walki z komuną a nie z czasów gdy ją ratował... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: \....] 16.11.05, 16:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw ODCISNĄŁ ŚLAD NA ZIEMI I TAK JUŻ ZOSTANIE!!!!!!! 17.11.05, 11:00 Jeśliby nawet Lech podpisał MILION LOJALEK, czy zobowiązań do współpracy , to ON WŁAŚNIE JEST TYM, KTÓRY NA ZAWSZE SYMBOLIZOWAĆ BĘDZIE SOLIDARNOŚCIOWĄ WALKĘ O NIEPODLEGŁOŚĆ!!!!! Gdybyscie słyszeli Piłsudkiego jak zrzędzi ,narzeka,opiernicza otoczenie to też byście Go nie lubli!!!! Nasze zdanie o WIELKIM LECHU jest nieistotne!!!! Bo ON odcisnął ślad na ZIEMI i tak już zostanie!!!! Cieszmy się , że żyjemy w EPOCE WOJTYŁY I WAŁĘSY!!!! Serdecznie pozdrawiam VIATORES! Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Wałęsa oficjalnie "pokrzywdzony" 16.11.05, 12:07 Obeszlo by sie bez lustracji. Wystarczylo w 1989 roku powiesic pokazowo na latarniach co wieksze "slugi ZSRR" z Jaruzelskim i Kiszczakiem na czele a reszta narobilaby w gacie wystarczajaco duzo zeby ich zidentyfikowac po smrodzie. Ech, gdyby przy tym wieszaniu nawinal sie taki Kwasniewski z Millerem. Ile straconych lat bysmy zaoszczedzili. Pomarzyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
siersciuchspenetrowany Bueee! 16.11.05, 12:09 Na wymiot się zbiera... Chwila namysłu; gotowi? Jak "prawica" chciała robić lustrację to "lewica" mówiła o tym, że akta są niepełne, pofałszowane, itp. Skutkiem czego akcja lustracyjna dotknie pionków, którzy kiedyś dali dupy, ale nie byli sku..synami pierwszego sortu. Ci bowiem dawno mają czyste konta. Na takowe dictum "prawica" huczała, że to bujda, bo wszystkiego można dojść. No i ok. Ale jak teraz się okazuje, że Wałęsa ma status pokrzywdzonego to czytam tu, że akta są niepełne i fałszywe itp. I to z tej "prawej" strony dla odmiany. Hmmm... No to jak Moi Drodzy? Robimy tę lusrację, czy nie? Ma to sens? Ale zanim ktoś odpowie, niech się zdrowo pie..ie w łeb i zastanowi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Bueee! 16.11.05, 12:52 najchętniej ciebie, a reszta tp paradoks HISTORI. Odpowiedz Link Zgłoś
siersciuchspenetrowany Re: Bueee! 16.11.05, 14:41 pan12345 napisał: > najchętniej ciebie, a reszta tp paradoks HISTORI. "Paradoks historii"? Ja bym to nazwał brakiem logiki. "Kiedy rozum śpi budzą się jełopy" Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Bueee! 16.11.05, 15:38 Odpowiadać to strata czasu, ale się przemogę, istnieje coś takiego jak "Paradoks Historii", gdy np. mamy wyrżnąć biedotę to urządzamy rewolucję pod szczytnymi hasłami "wolnośi, równości i dobrobytu dla tych których dręczy głód", a później tępimy skutecznie ich na polach teatrów wojen, lub wprowadzamy prawa i ustawy umożliwiające okradzenie nędzarzy tak, że w końcu zdychając z głodu stają się niewolnikami nowych właścicieli dóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Panie Prezydencie, Panie Lechu ! 16.11.05, 12:14 Wyrażam mój szacunek, podziw i sympatię.- Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał się 16.11.05, 12:14 Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał się przecież do podpisania lojalek SB i do usuwania kompromitujących go dokumentów z archiwów. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 12:21 Wyrok sądu zapadł. Masz dowody trzeba było iść do sądu. Nie masz to przestań otwierać usta. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 12:58 jak się od tygodnia jest już w starszakach to oczywiście nie pamięta się sławnych PUBLICZNYCH oświadczeń tego pana z 92r. Gdzie tłumaczył się ze swych lojalek, raportów, etc. całośc utonęła w dalszych wydarzeniach rozwalania rządu Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 13:00 Znowu uciekłeś z bloku wariacie? Wracaj sam, może cie do wyra nie przywiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Czy Wałęsa myśli, że mamy sklerozę? Przyznał 16.11.05, 15:45 nie dziwię się "twemu" "rozumowaniu", po pierwsze widzę że znasz Tworki z autopsji po drugie jako idiota nie masz pamięci do wydarzeń zaszłych dzień wcześniej więc skąd możesz objąć historię z przed 13 lat. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: [....) 16.11.05, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś