Dodaj do ulubionych

Wojewoda podtrzymał zakaz Marszu Równości

• korekt Marsz Równości - STOP STOP!!!!!!! 18.11.05, 15:19
      Słuszna decyzja ;wszelkiej maści zboczki nie są mile widziani kiedy chcą na
      siłę pokazywać nam swoją odmienność.Nie jesteśmy jej ciekawi.Niech im wystarczy
      nasza tolerancja i zrozumienie i na nic więcej niech nie liczą.Sami między sobą
      nie mogą się akceptować i oczkują szerszego audytorium ;są nie śmiesznie
      żałośni.
      • carlitos35 A jak nie mile są widziani ... 18.11.05, 15:44
        ci ograniczeni obrońcy czystości, bez wyobraźni ! Których parada, demonstarcja
        i przemarsz bez zahamowania, z własnym poczuciem wyższości płynie i płynie...
        • wieszcz1111 [...] 18.11.05, 15:52
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zanel wydziedzicze. Szczęśliwie 18.11.05, 15:20
      • mangold a ja... nie zaakceptuję... który z nas bardziej 18.11.05, 15:23
        kocha swoje dziecko ??
        • mangold miało być -a ja nie...zaakceptuję...który z nas ba 18.11.05, 15:24
          mangold napisał:

> kocha swoje dziecko ??

Sorry ferwor dyskusji
          • pavlikmedvid A jesli powie - Tatusiu, jestem hetero... 18.11.05, 15:53
            Ja nie musialem swoim rodzicom skladac smiesznych DEKLARACJI O ORIENTACJI...
            Maja europejskie glowy, chociaz mieszkaja na peryferiach Europy, w katolicznej
            Polsce.
            Po zlikwidowaniu urzedu ministra ds. rownosci, braciszkowie Kaczynscy powinni
            wprowadzic w rozliczeniu podatkowym oswiadczenie o orientacji, "pederasci"
            musieliby dorzucac na rodzinny wielodzietne, albo zakladac homorodzinny, co?
            Wszak wybraliscie sobie rzad prorodzinny... Badzcie konsekwentni! ( chociaz w
            Waszej Polsce to slowo nic nie znaczy...
            • mangold Może nawet powiedzieć : tatusiu bedę ksiedzem !! 18.11.05, 15:54
              I tez zyska moja akceptacje....
      • prosiako Re: wydziedzicze. Szczęśliwie 18.11.05, 15:50
        homoseksualizm da się leczyć, jak dziecku przekażesz normalny system wartosci,
        sam będzie się chciał leczyc.
        pozdro!
        • mangold Leczyć chłopie to można grypę... 18.11.05, 15:51
          Homoseksualizm nie jest chorobą ....
          • etykieta_zastepcza Re: Leczyć chłopie to można grypę... 18.11.05, 15:54
            powiedz to tym, którzy się wyleczyli
            • mangold Re: Leczyć chłopie to można grypę... 18.11.05, 15:55
              etykieta_zastepcza napisał:

> powiedz to tym, którzy się wyleczyli

Z grypy ??
    • zanel Wydziedzicze. Szczęśliwie mam więcej niz 18.11.05, 15:22
      jedno dziecko. Jeśli nie bedzie chciał się leczyć albo nie będzie umiał
      zapanować nad chorymi emocjami będzie musiał wyjść z naszej rodziny. Pa.
    • andrzejg znamienne,ale niewykonalne 18.11.05, 15:25
      zulus3 napisał:

> Jedyny plus PiSu.Gdyby tak jeszcze zlikwidowali fanatykow z RM.

to fanatycy z RM zdominuja PiS

A.
      • wieszcz1111 Fraszka na Rydzyka 18.11.05, 15:30
        To nie diaspora lecz retoryka
        zrobila gwiazde z ojca Rydzyka
    • mangold Łatwiej by Wam wszystkim było przełknać 18.11.05, 15:29
      różowe trójkaty na ubraniach gejów niz marsz równości ....:-)Nawet byście nie
      protestowali...
    • skin.pl Re: Wojewoda podtrzymał zakaz Marszu Równości 18.11.05, 15:34
      zapewne chciał się przypodobać PiSowi w nadzieji że zachowa swe dotychczasowe
      stanowisko...a swoją drogą gratuluję panu wojewodzie tej odważnej i męskiej
      decyzji
    • skin.pl Re: PEDERASCI GORSZYCIELE ZBOCZENCY 18.11.05, 15:35
      poddam leczeniu
    • padliniarz [...] 18.11.05, 15:36
      • wilknsz dzialania policj beda nagrywane 18.11.05, 15:46
        DZIALANIA POLICJI BEDA NAGRYWANE. TAKZE JAKIKOLWIEK POLICJANT ODWAZY SIE
        WSPOMOC NIELEGALNY MARSZ PONIESIE TEGO KONSEKWENCJE. GOTWOE SA WNIOSKI I
        POWODZTWA WOBEC TAKICH FUNKCJONARIUSZY. NIE POZWOLIMY ABY POLICJA W POZNANIU
        WSPOMOAGALA NIELEGALNY MARSZ.
        WSZYSTKIE DZIALANIA POLICJI BEDA NAGRYWANE NA KILKA KAMER.BEDA ROBIONE
        ZDJECIA. NIE POZWOLIMY ABY KTOKOLWIEK KTO BEDZIE CHCIAL ZAPOBIEC PRZESTEPSTWU
        I POWSTRZYMAC MARSZ MIAL Z TEGO TYTULY JAKIES NIEPRZYJEMNOSCI. KAZDY
        POLICJANT KTORY ZLAMIE PRAWO BEDZIE NAGRANY I SFOTGRAFOWANY. GOTOWE SA
        WNIOSKI/SKARGI. NIE BOJCIE SIE POZNANIACY ZATRZYMAC MARSZU. KAZDY POLICJANT
        KTORY DOLOZY REKE DO PRZJESCIA MARSZU CZYLI TYM SAMYM BEDZIE WSPIERAL
        PRZESTEPCOW BEDZIE UKARANY.

• dzielanski Re: dzialania policj beda nagrywane 18.11.05, 15:54
          Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, wilknsz, ale w tym poście to właśnie
          TY nawołujesz dołamania prawa. Nie mam wprawdzie przygotowanego wniosku/skargi,
          ale już biorę się za jego/jej pisanie.
          Pozdrawiam
          • wilknsz Re: dzialania policj beda nagrywane 18.11.05, 16:00
            MARSZ BEDZIE NIELEGALNY? TAK. DZIALANIA PUBLICZNE POLICJI MOZNA NAGRYWAC I
            FOTOGRAFOWAC. JESLI POLICJANT ZLAMIE PRAWO TO CZYZ NIE MOZNA GO OSKARZYC?
          • wilknsz Re: dzialania policj beda nagrywane 18.11.05, 16:07
            Tresc tej ulotki skopiowalem z forum Poznan. Takie ulotki sa rozdawane w
            Poznaniu. Dobrze ze ktos bedzie sie przygladal mundurowym. W koncu policja ma
            stac na stazy prawa. Glupio by bylo gdyby wspomagali przestepcow.
      • skin.pl [...] 18.11.05, 15:55
    • prosiako BARDZO MI SIĘ PODOBA TA WYMIANA ZDAŃ 18.11.05, 15:47
      Ja tam przyjdę na wasz pochód, ubrany na różowo i z znakiem zakazu wjazdu na tyłku.
    • werter-6 Fatalne1 A czego On się boi biskupa?? 18.11.05, 15:48
      • shygay Dorn też mieszał! 18.11.05, 15:50
        Dorn też mieszałm zapewne! Bo przecież opinia policji.
        Przeczytaj to:
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3020094.html
        :(((]
        Jestem zdesperowany Werterku. Co robić?
        • wilknsz [...] 18.11.05, 15:55
          • shygay [...] 18.11.05, 16:02
            • wilknsz oj tak jescze pokaz swoja tolerancje 18.11.05, 16:09
              chyba ze jestes tolerancyjny wybiorczo co udalo sie pokazac. Ja nie jestm
              hipokryta sadze to co sadze. To wy ubrani jak pajace lazicie po ulichac i
              opowiadacie do milosci podczas gdy jestscie tacy sami jaki inni. Nienawisc do
              tego co normalne i koscielne. Nie jestem katolikiem.
              • shygay Re: oj tak jescze pokaz swoja tolerancje 18.11.05, 17:38
                Nie kłam że nie jesteś katolikiem. W Polsce każdy musi być katolikiem.
                Powiedziałem na wstępie, że nie będę kulturalny wobec waszej pogardy do takich jak ja. Co wy sobie myślicie? Nie może być tolerancji dla osób, które najchętniej ponownie uruchomiłyby Auschwitz i to w imię Boga Wszechmogącego!
                Amen!
        • werter-6 Re: Dorn też mieszał/spokojnie trzymamy ręke 18.11.05, 19:46
          Na 'Pulsie"
    • mangold Miłych zakupów... :-)) 18.11.05, 15:49
      www.krespol.com.pl/sklep/index.php?cPath=103_40_95&osCsid=d65dd46e81910ac7975d7cd13f65fe75
      • wieszcz1111 Re: Miłych zakupów... :-)) 18.11.05, 15:56
        Moherowe z krzyzem jest piekne :))))))))))))
        • wieszcz1111 Re: Miłych zakupów... :-)) 18.11.05, 16:02
          Moherowe z krzyzem jest piekne
          www.yarmulka.com/index.php?page=list_prod&cat_id=9
          • mangold Podobna do papieskiej... :-D 18.11.05, 16:05

• mandaryna65 [...] 18.11.05, 15:51
    • dolenicz Miasto Poznan po prostu nie zyczy sobie... 18.11.05, 15:58
      Miasto Poznan po prostu nie zyczy sobie ekscesow i ekshibicjonizmu na swoich.
      ulicach powinnismy uszanowac decyzje ojcow miasta - przy poparciu bezwzglednej
      wiekszosci spoleczenstwa m. Poznania - a nie nawolywac do lamania prawa, tak
      jak to robia niektorzy uczestnicy tego forum.
      • wieszcz1111 [...] 18.11.05, 16:08
      • holyboy_666 Re: nie wiem jak miasto poznań, ale ja: 18.11.05, 17:46
        nie życzę sobie burd pijanych kiboli, niszczących wagony kolejowe, autobusy,
        stadiony, nie licząc kosztów leczenia poszkodowanych osób. za to wszystko płacę
        z własnych podatków. nie zyczę sobie tego, jak praktycznie każdy mieszkaniec
        dowolnego miasta nie będący kibolem (których i tak utrzymują mamusie i babcie).

a do tego, czy taka czy inna organizacja zorganizuje sobie przemarsz nic nie
        mam, pod warunkiem że nie bedzie to przemarsz faszystowskich świń albo innych
        palantów nawołujących do nienawiści. maja prawo, niech maszerują. psim
        obowiązkiem władz jest zapewnić bezpieczeństwo marszu i wyłapać naruszających
        prawo (rzucających kamieniami, bijących ludzi, niszczących mienie), osądzić ich
        i ukarać kosztami.

a o swoją orientację seksualna jestem dziwnie spokojny i żadne 'propagowanie
        "zboczeń"' jej nie zmieni. mam sporo znajomych wśród homo i bi, co nie
        przeszkadza mi kochać wyłącznie kobiet. najwyraźniej nie wszystko kojrzy mi się
        z członkiem, jak co poniektórym palantom z tego forum.

życzę miłego dnia.
        • dolenicz Re: nie wiem jak miasto poznań, ale ja: 18.11.05, 18:11
          holyboy_666 napisał:

>jak co poniektórym palantom z tego forum.

No coz, palantem go, na poparcie jedynie slusznych pogladow - zeby nie pylo
          watpliwosci. Wzajemnie i podwojnie, polipoprawny cieciu.
          Rozumu zycze.
        • carlitos35 Dodam: reflektorem w mrok ! 18.11.05, 18:51
          też z najlepszymi zyczeniami !
          • dolenicz Re:reflektorem w mrok - holyboy gdzie cie wcielo? 18.11.05, 19:20
            A wylezze spod tego lozka, holyboy - inwencji braklo, gigancie umyslowy?
            • werter-6 dolenicz czy poza katechizmem jeszcze coś 18.11.05, 19:42
              Wiesz???
              • dolenicz Re: dolenicz czy poza katechizmem jeszcze coś 18.11.05, 20:12
                werter-6 napisał:

> Wiesz???

Owszem, wiem. Zes Ty biedna cierpiaca istota. Za bardzo sie ekspoloatujesz.
                Rob to raczej w Twoich czterech scianach.
                Take care.
                jd
                • werter-6 Co wiesz???? 18.11.05, 20:21
                  • dolenicz Re: Co wiesz???? 18.11.05, 20:29
                    Nic juz wiecej nie mam do dodania. Sapienti, jak to mowia, satis.
          • werter-6 Szkoda że tego Boy nie dożyl!!!!! 18.11.05, 19:41
    • jolkak11 Brawo - mam nadzieję że Kropa zrobi tak samo!!! 18.11.05, 16:08
      tak trzymać! nie na tym polega tolerancja - nie na tolerowaniu takich "imprez"
      na które nie ma przyzwolenia większości. Skoro jest demokracja (czyli prawo do
      wyboru tych którzy nas reprezentują) to właśnie trzeba liczyć sie z
      przeciętnymi obywatelami a nie tymi którzy drą sie najgłośniej(gdyby tak było
      to siedzielibyśmy jeszcze na drzewach!)
      • mangold Re: Brawo - mam nadzieję że Kropa zrobi tak samo! 18.11.05, 16:11
        jolkak11 napisała:

> tak trzymać! nie na tym polega tolerancja - nie na tolerowaniu takich "imprez"
        > na które nie ma przyzwolenia większości. Skoro jest demokracja (czyli prawo do
        > wyboru tych którzy nas reprezentują) to właśnie trzeba liczyć sie z
        > przeciętnymi obywatelami a nie tymi którzy drą sie najgłośniej(gdyby tak było
        > to siedzielibyśmy jeszcze na drzewach!)

demokracja

1. forma rządów, w której władzę sprawuje lud bezpośrednio lub przez swoich
        przedstawicieli; władza ludu, ludowładztwo

2. forma ustroju państwa, w którym oficjalnie uznaje się wolę większości
        obywateli jako źródło władzy i przyznaje się wszystkim obywatelom swobody i
        prawa polityczne zapewniające im udział w sprawowaniu władzy
        • malpa-z-paryza a gdzie jest PO? 18.11.05, 16:48
          martwi mnie to ze Po dalo d... . Bo wlasnie mialo okazje pokazac walory kraju demokratycznego,
          tolerancyjnego. i zlapac kota za ogon. ale jak juz pisalem Tusk nie ma jaj.. boi sie. Czy mlodzi odwaza
          sie i beda maszerowac?
        • dolenicz Re: Brawo - mam nadzieję że Kropa zrobi tak samo! 18.11.05, 17:15
          mangold napisał:

>..trzeba liczyć sie z przeciętnymi obywatelami, a nie tymi którzy drą sie
          najgłośniej...

Dokladnie tak. Tymczasem aktywisci srodowisk gejowski wychodza z zalozenia
          ze: "Ten kto glosniej powie hau, bedzie zawsze racje mial". Jak bolszewicy.
          Nijak to sie ma do zasad demokracji i tolerancji, na ktore homoseksualisci i
          lesbijki tak lubia sie powolywac.
          • werter-6 dolenicz czy rydzyk podwyzszyl wam stawkę? 18.11.05, 19:50
            • dolenicz Re: dolenicz czy rydzyk podwyzszyl wam stawkę? 18.11.05, 21:45
              Ty mnie wyraznie nie doceniasz mlody werterze! Powiem Ci cos w sekrecie - to
              O. Rydzyk pracuje dla mnie (sensu largo. A takze i Ty (sensu stricto). :)))
              A propos tych stawek - bo to ciekawe - ile tez moze Michnik placic zapychaczom
              na tym tu forum? Uchyl rabku tajemnicy, werterze-6!
      • carlitos35 Jolki na tym forum sa tępe generalnie... 18.11.05, 18:53
        Demokracja zapewnia wyrażania praw mniejszościom. I o to większość ma zadbać !
        Ile razy to pisane tu było, brak słów !

jolkak11 napisała:

> tak trzymać! nie na tym polega tolerancja - nie na tolerowaniu
        takich "imprez"
        > na które nie ma przyzwolenia większości. Skoro jest demokracja (czyli prawo
        do
        > wyboru tych którzy nas reprezentują) to właśnie trzeba liczyć sie z
        > przeciętnymi obywatelami a nie tymi którzy drą sie najgłośniej(gdyby tak było
        > to siedzielibyśmy jeszcze na drzewach!)
    • sarmata Kosciol katolicki-organizacja przestepcza? 18.11.05, 17:25
      Pod pretekstem obrony swych wartosci kosciol gotow jest poroznic ludzi i
      wsaczyc w nich nienawisc w takim stopniu, ze skutki tego bywaja tragiczne. Za
      przyklad moze sluzyc oslawiona Rwanda. Wielu swiadkow tamtych wydarzen oskarza
      kosciol katolicki o wspolodpowiedzialnosc za ludobojstwo w 1994 r. Rola
      kosciola w podsycaniu europejskiego antysemityzmu, ktory skonczyl sie tragedia
      holokaustu jest dobrze znana mimo licznych prob pomniejszania jej. Obecnie ma
      miejsce kolejny etap wazki sluzenia ludzkosci przez te organizacje. Zobaczymy
      czym jej wierna sluzba sie skonczy.
      • mordzinas Re: Kosciol katolicki-organizacja przestepcza? 18.11.05, 18:01
        sarmata napisał:

> Pod pretekstem obrony swych wartosci kosciol gotow jest poroznic ludzi i
        > wsaczyc w nich nienawisc w takim stopniu, ze skutki tego bywaja tragiczne. Za
        > przyklad moze sluzyc oslawiona Rwanda. Wielu swiadkow tamtych wydarzen
        oskarza
        > kosciol katolicki o wspolodpowiedzialnosc za ludobojstwo w 1994 r. Rola
        > kosciola w podsycaniu europejskiego antysemityzmu, ktory skonczyl sie
        tragedia
        > holokaustu jest dobrze znana mimo licznych prob pomniejszania jej. Obecnie ma
        > miejsce kolejny etap wazki sluzenia ludzkosci przez te organizacje. Zobaczymy
        > czym jej wierna sluzba sie skonczy.

Większego oszołomstwa i głupoty nie czytałem.
        Współczuję ci. Ze szczerego serca.

• sarmata Re: Kosciol katolicki-organizacja przestepcza? 18.11.05, 19:05
          Niewiele masz do powiedzenia. Przykro mi. Myslalem ze jakis kosciolkowy oszolom
          obronca jedynej swietej prawdy, oswieci mnie i udowodni, ze klamie.
      • werter-6 Re: Kosciol katolicki-organizacja przestepcza? 18.11.05, 19:22
        Tak to prawda!!!!!!
    • kaczkadziwaczka7 Wolnosc kaczych nazistow! 18.11.05, 17:32
      polacy sa glupcami i pozwalaja nazolom rzadzic? naprawde nie warto bylo walczyc
      o taka wolnosc.
      • silesius.monachijski Re: Zniewolenie przez glupote!! 18.11.05, 17:37
        Dla mnie jest czyms wrecz niewyobrazalnym, zeby taki biedne i bezmozgowe
        stworzenie jak ty moglo pojac, czym jest wolnosc; to sprzecznosc sam w sobie

kaczkadziwaczka7 napisała:

> polacy sa glupcami i pozwalaja nazolom rzadzic? naprawde nie warto bylo
        walczy
        > c
        > o taka wolnosc.
        • kaczkadziwaczka7 moze wyjasnisz, zamiast biadolic nade mna 18.11.05, 17:48
          • silesius.monachijski A co tu jest jeszcze do wyjasnienia; 18.11.05, 18:09
            to juz przeciez szczyty schizofrenii, taki jaskrawy przyklad - wrecz kliniczyn -
            rozdwojenia jazni: z jednej strony wielki wrzask i rumor, bo "my chcemy
            wolnosci" (choc nie wiemy, ze nie wolnosci bez odpowiedzialnosci), bo "zadamy
            tolerancji i prawa demonstrowania" (aha, i to bedzie pokojowa demonstracja, nie
            jakas tam faszytsowska), a z drugiej strony stek bluzg, obelg i wulgaryzmow,
            przed wszystkim pod adresem Kosciola; dlatego nie sadze, zeby to bylo jeszcze
            uleczalne, wiec lepiej zaczac od lokcia; a zeby juz wam tak calkiem, szanowni
            heterofobi przypomniec, ku czemu zmierza ta wasza agresja, polaczona z
            prawdziwa nienawiscia, to chcialbym wam zwrocic uwage na tworcow ruchu
            nazistowskiego w Niemczech: wiekszosc z nich miala sklonnosci homoseksualne
            (dla pragnacych poczytac moge podac odpowiednie linki); wiem, wiem: podniesie
            sie krzyk, ze przeciez homoseksulisci byli tepieni przez Hitlera; tak i nie:
            ten bardzo zboczony czlek, mial takie chorobliwe przkonanie, ze nalezy
            eliminowac wszelkie elementy slabe, i nie pasujace do jego modelu panstwa:
            obojetnie, czy to byli umyslowo chorzy, czy Cyganie, czy Zydzi, cze ksieza, czy
            tez - ale tylko slabi - homoseksualisci; w niczym nie przeczy to temu: co
            potwierdzja historycy, ze elita III Rzeszy miala skonnosci homoseksualne; i
            cvzytajac wiele z tych waszych postow, to potrafie sobie wyobrazic, ze nosiscie
            w sobie jakas taka hitlerowska inspiracje, jakas taka wrecz atawistyczna
            nienawisc do kazdego i wszystkiego, ze az strach mnie zaczyna nachodzic; i to
            nie jest zart: widzialem w Rzymie w 2 000, jak to homoseksualisci "swietowali"
            pod Colosseum pozeranie chrzescijan przez lwy (oczywiscie dla uczczenia 2 000 -
            lecia chrzescijanstwa); widzialem tez relacje o tej brutalnej napasci gejow na
            katedre Notre Dame w Paryzu, slyszalem w Niemczech gejow i lesbijki,
            wyzywajacych Bogu ducha winnych duchownych od faszystow, widzialem te idiotke w
            Berlinie - podczas pobytu tam papieza JPII, ktora na nago przebiegla przed
            papamobile; o co wam wogoel chodzi? czy jestescie tylko chorzy, niewinnie
            chorzy, czy tez juz tak chorzy z nienawisci, ze trzeba pomyslec, jak tu sie
            skutecznie przed wami w przyszlosci bronic; bo to - sadzac po waszych
            wypowiedziach na forum -, ze macie sklonnosci faszystowskie, to nie ulega dla
            mnie najmniejszej watpliwosci
            • werter-6 schizofreniczny belkot silesius.monachijskiego! 18.11.05, 19:05
              Do forumowiczów omijajcie tego psychotyka jedyną rzeczą którą on potrafi to
              bredzenie o homosexualizmie hitlera!!!
              • silesius.monachijski I kto tu bredzi smieszny malolacie? lepiej do 18.11.05, 19:10
                ksiazek, a nie do plucia na forum; i tak mnie zdziwiles, ze znasz inne slowa
                niz wulgaryzmy; moze jeszcze nie do konca jestes tsracony; a co do "bredzenia"
                to poczytaj (juz kolejny raz daje ci po temu okazje) wywod historyczny na temat
                homoseksualizmu hitlera (tym razem poczytaj od poczatku do konca, a potem sie
                odzywaj)
                .
                www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874#continue
                • werter-6 carlitos35 ma rację ty nie masz nic do powiedzenia 18.11.05, 19:14
                  Prześladuję Cię stany lękowe!!
                  • silesius.monachijski A co ty werter juz wlasnego zdania nie masz? 18.11.05, 19:16
                    to po siedzisz na forum; carlton ma racje leninowska: on dla takich jak ty
                    zawsze bedzie miec "racje", ta samo jak "zywy" jest wiecznie zywy lenin

werter-6 napisał:

> Prześladuję Cię stany lękowe!!
                    • werter-6 Facet pójdz do lóżka z kim chcesz, z kobietą 18.11.05, 19:18
                      zFacetem, moze wtedy wynormalniejesz a teraz PaPa!!
            • carlitos35 Sprzedej sie rzyć a srej bokiem... 18.11.05, 19:06
              Jak się mają te twoje histeryczne lamenty i relacje z zachodnioeuropejskich
              metroplii do rzeczywistości w Polsce ? Własnie w zakresie tolerancji homo. -?
              Nijak ! A plujesz tym swoim jadem na prawo i lewo. Jatrzysz nie mając
              zielonego pojęcia ani - szkoda mówić - empatii i dobrej woli by przyjrzeć się
              na czym ta demonstarcja ma polegac, z czego się bierze. A mnie bierze
              obrzydzenie czytajacTwoja literature tutejszą, za co sukcesywnie prawie od
              wszystkich dostajesz po głowie. 40 razy linki o hitlerowskich korzeniach
              homoseksualizmu za to ani jednego komentarza na plugawe zachowanie się tu
              wysłanników i "dobrych duchów" obecnego systemu. Powiem jeszcz roz: Sprzedej
              sie rzyć a srej bokiem...
              • werter-6 Re: Sprzedej sie rzyć a srej bokiem... 18.11.05, 19:11
                dziękuję za dobry Post!
              • werter-6 co zamierza faszystowska weszpolska! 18.11.05, 19:30

1. Młodzież Wszechpolska wyraża zadowolenie z decyzji wojewody o utrzymaniu w
                mocy odmowy zezwolenia na marsz homoseksualistów w Poznaniu. Konstytucyjne prawo
                do zgromadzeń jest ograniczane przez ustawę "Prawo o zgromadzeniach" i w trosce
                o wyszczególnione w tej ustawie: "bezpieczeństwo obywateli" i "moralność
                publiczną", nie mamy wątpliwości, że władze podjęły właściwą decyzję. Żadna
                grupa nie może odbierać obywatelom prawa do przestrzeni publicznej bezpiecznej i
                wolnej od propagowania zła i zgorszenia.

2. Młodzież Wszechpolska oczekuje, że Straż Miejska i Policja nie dopuści do
                zapowiadanych nielegalnych zgromadzeń. Wierzymy, że nie powtórzy się sytuacja
                sprzed kilku miesięcy z Warszawy, kiedy to służby porządkowe tratowały i
                zatrzymywały obywateli oraz zatamowały ruch na wiele godzin by torować drogę
                nielegalnemu pochodowi.

3. Młodzież Wszechpolska wyśle do Poznania grupę 20 obserwatorów, którzy będą
                tworzyć dokumentację fotograficzną i filmową działań ewentualnych demonstrantów
                i służb porządkowych. Dokumentacja ta zostanie udostępniona w Internecie. Na jej
                podstawie, jeśli by dopuszczono do łamania prawa, będziemy składać interpelacje
                w Sejmie, żądać wyjaśnień od Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji i w
                uzasadnionych przypadkach składać doniesienia o podejrzeniu popełnienia
                przestępstwa niedopełnienia obowiązków służbowych przez policję i straż miejską.

4. Jeśli by doszło do nielegalnego zgromadzenia Młodzież Wszechpolska będzie
                podczas niego rozdawać przechodniom gotowe do wypełnienia zawiadomienia o
                podejrzeniu popełnienia wykroczenia. Wierzymy, że wówczas problem ten zostanie
                potraktowany z należytą uwagą. Jeżeli zawiadomienia te nie spotkają się z
                należytym odzewem, będziemy składać zażalenia na postanowienia o odmowie
                wszczęcia postępowania, jak również podejmować inne kroki prawne.
                • dolenicz Werter, Ty sie mozesz czasem na cos przydac! 18.11.05, 20:23
                  Bo inaczej nic wiedzialbym o poczynaniach dzielnych, szlachtnych mlodziencow z
                  MW!
                  Czy bylbys uprzejmy podac mi odpowiedni link? Z gory dziekuje!
                  • werter-6 Re: Werter, Ty sie mozesz czasem na cos przydac! 18.11.05, 20:34
                    Posluchaj obywatelko śmiesznego brudnego napietnowanego pavulonem kraiku.
                    Jutro w Poznaniu będzie masa dziennikarzy z Europy, bo Polska jak wiesz, jest
                    już od roku w Unii, o którą zresztą tak skomlala przez lata. Dziennikarze
                    sprawdzą czy ten kraj "sumienie narodów" jest demokratyczny. A jesli nie, to
                    straci w oczach świata, tego cywilizowanego, zostaną też cofniete fundusze
                    unijne! To wszystko, a linku nie podam bo nie muszę!
                    • dolenicz Re: Werter, Ty sie mozesz czasem na cos przydac! 18.11.05, 20:46
                      werter-6 napisał:

> Posluchaj obywatelko śmiesznego brudnego napietnowanego pavulonem kraiku.
                      > Jutro w Poznaniu będzie masa dziennikarzy z Europy, bo Polska jak wiesz, jest
                      > już od roku w Unii, o którą zresztą tak skomlala przez lata. Dziennikarze
                      > sprawdzą czy ten kraj "sumienie narodów" jest demokratyczny. A jesli nie, to
                      > straci w oczach świata, tego cywilizowanego, zostaną też cofniete fundusze
                      > unijne! To wszystko, a linku nie podam bo nie muszę!

Slicznie-s nam sie spienil, werterze-6, prosimy o wiecej. Bluznij teraz cos z
                      grubszej rury, tak jak to tylko ty potrafisz. Uwazaj tylko, zebys sie nam nie
                      zaplul na amen!
                      • dolenicz Werter, czys Ty sie rzeczywiscie zaplul na amen... 18.11.05, 22:38
                        ..czy cie tylko chwilowo pod wyro wcielo?
                        A tak sie nam milo, sehr gemuetlich, gaworzylo...
        • werter-6 silesius.monachijski dalej obraża belkotem! 18.11.05, 19:00
      • midwesterner Przygotowanie marszu wymaga cierpliwosci.. 18.11.05, 17:37
        oraz pracy organicznej. Trzeba przekonac odpowiednich ludzi, aby w nim wzieli
        udzial. Marsz bedzie mial miejsce wtedy, kiedy blogoslawienstwa udzieli my bs.
        Paetz, a na czele stanie kilku czolowych dzialaczy PiS i LPR.
      • seth11 Re: Wolnosc kaczych nazistow! 19.11.05, 16:37
        kaczkadziwaczka7 napisała:

> polacy sa glupcami i pozwalaja nazolom rzadzic? naprawde nie warto bylo
        walczy
        > c
        > o taka wolnosc.

Ty jednak masz fioła z tym nazizmem.
    • flyup Re: Wojewoda podtrzymał zakaz Marszu Równości 18.11.05, 17:40
      Niebezbieczeństwo w tej demonstracji było tylko ze strony faszystowskiej
      młodzieży wszechpolskiej. A ja widzę proste rozwiązanie tego problemu. policja
      powinna uzyć ostrej amunicji na bojówki młodzieży wszechpolskiej. Im więcej by
      ich padło tym lepiej dla Polski.
    • sajuz33 skąd w Was zboczeńcy tyle nienawiści? 18.11.05, 17:42
      po przeczytaniu całej "dyskusji", jedyny ogólny wniosek jaki sie nasuwa, to
      stwierdzenie, że homoseksualiści są potwornie prostaccy, wulgarni, chamscy,
      prawdopodobnie niewykształceni.
      Czy w miarę inteligentni geje, to tylko Niemiec i Biedroń?

Na tym forum dawno nie sączyło sie tyle jadu.
      • padliniarz [...] 18.11.05, 17:47
      • werter-6 Skąd was katolicy tyle nienawiści 18.11.05, 19:01
    • prosiako [...] 18.11.05, 17:58
    • niepoprawny1 ONANOFOBIA w Poznaniu 18.11.05, 18:02
      Władze miasta nie zgodziły się na Marsz Onanistów. (...) Impreza miała się odbyć
      dzień przed Marszem Równości, którego także zabroniono. Władze miasta twierdzą,
      że podczas marszu mogłoby dojść do „nieobyczajnych zachowań, zabronionych przez
      prawo”.
      -„Ta decyzja to dowód onanofobii prezydenta Grobelnego” – uważa Piotr Lisiewicz,
      lider „Naszości”.
      „Czujemy się dyskryminowani i będziemy się odwoływać.”
      Lisiewicz uważa, że miasto potraktowało onanistów gorzej niż organizatorów
      Marszu Równości.
      Według szacunków „Naszości” w marszu mogło wziąć udział kilkaset tysięcy osób.
      • werter-6 statystycznie rzecz ujmując, prawie każdy facet 18.11.05, 19:21
        ma "to" za sobą!
      • claudio1 Re: ONANOFOBIA w Poznaniu 18.11.05, 23:32
        <niepoprawny1 napisał:

> Władze miasta nie zgodziły się na Marsz Onanistów. (...) Impreza miała się
        odby
        > ć
        > dzień przed Marszem Równości, którego także zabroniono. Władze miasta
        twierdzą,
        > że podczas marszu mogłoby dojść do „nieobyczajnych zachowań, zabronionych
        > przez
        > prawo”.
        > -„Ta decyzja to dowód onanofobii prezydenta Grobelnego” – uwa
        > ża Piotr Lisiewicz,
        > lider „Naszości”.
        > „Czujemy się dyskryminowani i będziemy się odwoływać.”
        > Lisiewicz uważa, że miasto potraktowało onanistów gorzej niż organizatorów
        > Marszu Równości.
        > Według szacunków „Naszości” w marszu mogło wziąć udział kilkaset ty
        > sięcy osób.
        <browo DLA PREZYDENTA: GEJE TO WYRZUTKI NATURY; jako 7-latek bylem molestowany
        prz tych z branzy rowerow, przewaznie byli oni wyszkoleni.nauczyciel major z
        bukowki i wiele innych
        • claudio1 Re: ONANOFOBIA w Poznaniu 18.11.05, 23:39
          POLKA POWINNA BYC DUMMNA Z PREZYDENTA Z POZNANIA TAK TRZYMAC;nie jestesmy
          Francjia czy niemcami.co robia Niemieckie kobiety ????????????
          ;
    • me-e ...I TAK POJDA... 18.11.05, 18:10
      ...przy wsparciu policji...pozatym nie rozumie czemu nie daliscie
      walesy...wszedzie dzisiaj jest walesa...tylko w ...gazecie...go nie
      ma...dlaczego...-)))
    • an9991 kiedy polska przestanie być zaściankiem europy? 18.11.05, 18:20
      w tym kraju w sposób notorycznie łamane sa prawa człowieka i to w sposób
      wyjątkowo chamski. co to znaczy wzgledy bezpieczenstwa? czy mecze piłkarskie
      nie sa czasami mniej bezpieczne? a czy ktos ich zabrania. wzgledy ktore
      kierowały grobelnym sa wyłącznie polityczne.
      • shygay Gdy w Polsce przestaną rządzić klechy 18.11.05, 18:25

• werter-6 Re: Gdy w Polsce przestaną rządzić klechy 18.11.05, 19:33
          Zabierzemy się za tą czarną brać już nie dlugo, shygay !!!!!
          • shygay Wątpię... 18.11.05, 19:39
            ... to wszystko sfera marzeń.
            • werter-6 Re: Wątpię/ spokojnie!!!!już zaczeliśmy!!!!! 18.11.05, 19:43
      • me-e Re: kiedy polska przestanie być zaściankiem europ 18.11.05, 18:30
        an9991 napisał:

> w tym kraju w sposób notorycznie łamane sa prawa człowieka i to w sposób
        > wyjątkowo chamski. co to znaczy wzgledy bezpieczenstwa? czy mecze piłkarskie
        > nie sa czasami mniej bezpieczne? a czy ktos ich zabrania. wzgledy ktore
        > kierowały grobelnym sa wyłącznie polityczne.

...a co francja ci sie mazy...-)))
        • an9991 Re: kiedy polska przestanie być zaściankiem europ 18.11.05, 19:35
          me-e napisał:

>
          > ...a co francja ci sie mazy...-)))

prawdę powiedziawszy tak. francja jest wzorem nowoczesnej republiki, wzorem
          rozdziału państwa od kościoła. państwem, które szanuje wszystkie mniejszości
          (za co czasami, jak ostatnio, płaci wysoką cenę). mam nadzieję, ze sie doczekam.
    • carlitos35 Sufrażystki Anno 1848.... 18.11.05, 18:48
      ... walczyły o swoje i prawa innych kobiet do 1920 roku - uparcie, stale.
      Ta praca wymaga czasu i uporu. Jak KAZDA edukacja. Powodzenia i wytrwania, bo
      ugór twardy i oporny !
    • stasiek33 [...] 18.11.05, 19:28
      • shygay Naprawdę? 18.11.05, 19:38
        Stasiu naprawdę? Może jeszcze Auschwitz uruchomić?
        A teraz pomyśl...
        Uważasz się za dobrego człowieka? Ja myślę, że jesteś dobry, bo mam takie właśnie podejście - uważam że człowiek jest z natury dobry.
        Czy jako dobry i wrażliwy człowiek (chociaż wrażliwość często ukrywasz, tak jak "prawdziwi" faceci) byłbyś w stanie aktywnie, fizycznie zwalczać gejów? Czy Twoje sumienie pozwoliłoby Ci uczestniczyć w eksterminacji i prześladowaniach homoseksualistów? Czy byłbyś w stanie własnoręcznie okaleczyć drugiego człowieka, a nawet pozbawić go życia? A może jesteś na tyle wrażliwy, że "zatrudniłbyś" do tego celu innych ludzi? Ale czy świadomość krzywdy ludzkiej nie mąciłaby w Twej duszy?
        • carlitos35 Shy... zaniemówiłem ! 18.11.05, 19:44
          tyle w tym cierpliwości i dobroci. Żałuję że tak nie umiem. Ale jest KTOS !

shygay napisał:

> Stasiu naprawdę? Może jeszcze Auschwitz uruchomić?
          > A teraz pomyśl...
          > Uważasz się za dobrego człowieka? Ja myślę, że jesteś dobry, bo mam takie
          właśn
          > ie podejście - uważam że człowiek jest z natury dobry.
          > Czy jako dobry i wrażliwy człowiek (chociaż wrażliwość często ukrywasz, tak
          jak
          > "prawdziwi" faceci) byłbyś w stanie aktywnie, fizycznie zwalczać gejów? Czy
          Tw
          > oje sumienie pozwoliłoby Ci uczestniczyć w eksterminacji i prześladowaniach
          hom
          > oseksualistów? Czy byłbyś w stanie własnoręcznie okaleczyć drugiego
          człowieka,
          > a nawet pozbawić go życia? A może jesteś na tyle wrażliwy, że "zatrudniłbyś"
          do
          > tego celu innych ludzi? Ale czy świadomość krzywdy ludzkiej nie mąciłaby w
          Twe
          > j duszy?
          >
          • shygay Re: Shy... zaniemówiłem ! 18.11.05, 19:47
            Obawiam się, że dla Stasia te pytania są zbyt trudne... :(
            • carlitos35 Re: Shy... zaniemówiłem ! 18.11.05, 19:52
              Stąd moje uznanie dla Ciebie. Zawsze uważałem, jak niegdysiejszy Boy-Żeleński,
              że reflektor nalezy kierować w mrok. Obecnie, mrok poznański. Cierpliwie.
              Zapraszam do mojego postu o sufrazystkach, gdzieś niedaleko.
              Uklony.
      • carlitos35 [...] 18.11.05, 19:42
        • werter-6 Pozdrawiam carlitos35 !!!!!! 18.11.05, 19:48
          • carlitos35 Dziękuję. I wzajemnie. 18.11.05, 19:53
          • bio.mum Re: Pozdrawiam carlitos35 !!!!!! 18.11.05, 19:55
            Ja Was obydwu pozdrawiam. Wybaczcie, nie mam siły pisac pod tym wątkiem,
            najpierw musiałabym to wszystko przeczytać, a to zdecydowanie ponad moje siły.
            To jest po prostu smutne...ale ludzie tacy są, boja się tego czego nie znają.
            Należy im tylko współczuć. Najsmutniejsze jest jednak to, że w tym kraju, na
            naszych oczach odbywa się zamach na demokrację. I to nie przez byle kogo, tylko
            przez ekipę rządzącą. Olać tych homofobów. Niech sobie dalej nienawidzą, ich
            sprawa. Ale walczyć o swoje trzeba. Tylko nie na tym poziomie. Jestem spokojna
            o to, że demokracja zwycięży i nie tylko procesje będą legalnymi zgromadzeniami
            i pochodami. Tak będzię. Jeszcze niech troche przycisną i ci normalni ludzie
            pękną. I wtedy będzię pieknie. Pozdrawiam. I dajcie sobie spokój z wykłócaniem
            sie z rydzykowymi oszołomami. Szkoda czasu. Sa przyjemniejsze rzeczy do roboty.
            Tak trzymać Werter;) Odporny jesteś.Podziwiam.
            • sabrilla Re: Pozdrawiam carlitos35 !!!!!! 18.11.05, 19:56
              Podpisuję się po tym!

bio.mum napisała:

> Ja Was obydwu pozdrawiam. Wybaczcie, nie mam siły pisac pod tym wątkiem,
              > najpierw musiałabym to wszystko przeczytać, a to zdecydowanie ponad moje siły.
              > To jest po prostu smutne...ale ludzie tacy są, boja się tego czego nie znają.
              > Należy im tylko współczuć. Najsmutniejsze jest jednak to, że w tym kraju, na
              > naszych oczach odbywa się zamach na demokrację. I to nie przez byle kogo, tylko
              >
              > przez ekipę rządzącą. Olać tych homofobów. Niech sobie dalej nienawidzą, ich
              > sprawa. Ale walczyć o swoje trzeba. Tylko nie na tym poziomie. Jestem spokojna
              > o to, że demokracja zwycięży i nie tylko procesje będą legalnymi zgromadzeniami
              >
              > i pochodami. Tak będzię. Jeszcze niech troche przycisną i ci normalni ludzie
              > pękną. I wtedy będzię pieknie. Pozdrawiam. I dajcie sobie spokój z wykłócaniem
              > sie z rydzykowymi oszołomami. Szkoda czasu. Sa przyjemniejsze rzeczy do roboty.
              >
              > Tak trzymać Werter;) Odporny jesteś.Podziwiam.
              • werter-6 Do sabrilla!!! 18.11.05, 20:06
                Dzięki za slowa otuchy!Dostaję dziesiątki maili od milosiernych katolikow, a
                slowa "Pedalska pie..na ku.." należy do najlagodniejczych,i jestem często
                tez "banowany" Ale nie spoczniemy zanim Instytucja watykańska nie znajdzie się
                na wlaściwym miejscu, jak przystalo na kościól w kraju europejskim!PIS nie ma
                szans i zrobimy wszystko aby ta "grypa" zostala szybko zwalczona!!Nie dajmy się!!!
                • sabrilla Re: Do sabrilla!!! 18.11.05, 20:19
                  Trzymajcie się! I nie dajcie, kropla drąży skałę! Trafia mnnie szlag jak widzę
                  te ordynarne i prostackie posty na temat homoseksualistów. I troche mi się
                  czasem smiac chce, bo pewnie wiekszość z tych krzykaczy ma znajomych albo
                  krewnych albo szefów homoseksualistów tylko nawet o tym nie wiedzą :-)
                  A druga rzecz-ponoc ludzie najbardziej walcza z tym czego się sami w sobie boja
                  :-)))

werter-6 napisał:

> Dzięki za slowa otuchy!Dostaję dziesiątki maili od milosiernych katolikow, a
                  > slowa "Pedalska pie..na ku.." należy do najlagodniejczych,i jestem często
                  > tez "banowany" Ale nie spoczniemy zanim Instytucja watykańska nie znajdzie się
                  > na wlaściwym miejscu, jak przystalo na kościól w kraju europejskim!PIS nie ma
                  > szans i zrobimy wszystko aby ta "grypa" zostala szybko zwalczona!!Nie dajmy się
                  > !!!
                  • bio.mum Re: Do sabrilla!!! 18.11.05, 20:28
                    Ciebie Sabrilla jeszcze nie pozdrawiałam. Niniejszym to czynię:)O to właśnie
                    chodzi. Nie ma się co denerwować. Nie myslałam, że nawet pod takim wątkiem
                    wśród tłumu plującego jadem może być miło;) Własnie w taki sposób nalezy ich
                    traktować. Podczas ostatniej Manify w Warszawie ( i poprzednich też) dziewczyny
                    na haslo chłopaków z MW - feministki i pedały do gazu odkrzykiwały ( w tym ja) -
                    My też was kochamy;) To dwa światy. Niestety nie do pogodzenia. Dlatego tylko
                    śmiech zostaje. Ale łamanie zasad demokracji w chyba jeszcze demokratycznym
                    kraju - to insza inszość....
            • bio.mum Re: Pozdrawiam carlitos35 !!!!!! 18.11.05, 19:57
              I Shygay'a oczywiście. Mangolda juz pozdrowiłam na privie;)
            • shygay Re: Pozdrawiam carlitos35 !!!!!! 18.11.05, 19:57
              Chciałbym aby Twoje przypuszczenia się spełniły, ale Polska to nie postfrancistowska Hiszpania, a Olejniczak i Borowski to nie Zapatero :-(
            • werter-6 to czarny zamach stanu!!!!! 18.11.05, 19:58
            • carlitos35 Do bio.mum ! 18.11.05, 20:03
              No, takie pozdrowienie, od takiego adresu - jestem wyróżniony. ZAchowuję
              równowagę i czas poświęcam rozsądnie (za chwilę przy pianinie - stare tanga).
              Jednak "udzielić sie" musiałem. Wielka praca nas czeka, jak piszę. Z
              cierpliwością. Zachęcam do mojej odpowiedzi dla silesiusa, poprzednia strona
              pod koniec "sprzedej sie rzyć...", poniewaz wiem jak wyglądał Twoj i jego
              kontakt. Bardzo Ci wtedu sekundowałem ! Do nastepnego razu. Bo teraz -
              pianino !
              • bio.mum Re: Do bio.mum ! 18.11.05, 20:06
                Pozdrawiam:)) Jak można wątpić, ze będzie dobrze skoro jest tylu wspaniaych
                ludzi w tym kraju. Będzie dobrze. Jesteś u mnie na zielono;)A Twoje posty
                akurat przeczytałam. Miłego wieczoru.
    • toporowa prawa "zamoznych starszych panow" i ich ofiar 18.11.05, 19:32
      biskup, dyrygent (z Poznania), aktor - dziennikarz (z Krakowa), socjolog (z Warszawy) maja na
      swoim sumieniu losy mlodych chlopcow, ktorych zdeprawowali i eksploatowali w ramach
      homoseksualnych praktyk.
      Wielu innych zamoznych, starszych panow o homoseksualnych sklonnosciach nadal deprawuje i
      wykorzystuje mlodych chlopcow.
      Organizatorzy "marszu rownosci" upominaja sie o przywileje dla homoseksualistow nie
      wspominajac, ze wsrod nich sa takze "starsi panowie".
      Moze wiec, przed wyruszeniem do marszu lub moze zamiast marszu, bojownicy o rownosc
      powinni zdobyc sie na chwile wspolczujacej refleksji nad tragicznym losem ofiar strasznych
      'starszych panow".
      Jak przyjsc z pomoca tym ofiarom?
      Jak je wyrwac z kregu przemocy?
      Co zrobic aby tych ofiar nie bylo wiecej?
      • werter-6 Toporowa logika!!!!! 18.11.05, 19:35
        Mylisz pojęcia polko, nie mieszaj Pedofilii z homosexualizmem!
        • toporowa Re: Toporowa logika!!!!! 18.11.05, 19:53
          Zamozny "starszy pan", ktory wykorzystuje 20 letniego chlopca nie jest pedofilem ale dla jego
          ofiary ta terminologiczna subtelnosc niema wiekszego znaczenia.
          Ofiara nadal pozostaje ofiara.
          Trzeba upominac sie o prawa tego chlopca a nie o przywileje dla homoseksualisty, ktory chlopca
          omotal i wykorzystuje.
          • werter-6 Re: Toporowa logika!!!!!Zwichrowana 18.11.05, 19:56
            20 letni chlopak to dorosly mężczyzna katoliczko!W tym wieku ów męzczyzna może
            samodzielnie o sobie decydować jest w tej materii suwerenny !!To nie jest
            pedofilia.!!!!!
          • sabrilla Re: Toporowa logika!!!!! 18.11.05, 19:58
            Czy udajesz, czy naprawde nie odróżniasz homoseksualizmu od pedofilii? Tak dla
            Twojej informacji pedofilami w znacznej wiekszości sa mili panowie
            heteroseksualni, czesto tausiowie rodzin.

toporowa napisał:

> Zamozny "starszy pan", ktory wykorzystuje 20 letniego chlopca nie jest pedofile
            > m ale dla jego
            > ofiary ta terminologiczna subtelnosc niema wiekszego znaczenia.
            > Ofiara nadal pozostaje ofiara.
            > Trzeba upominac sie o prawa tego chlopca a nie o przywileje dla homoseksualisty
            > , ktory chlopca
            > omotal i wykorzystuje.
      • carlitos35 A co Toporowa powie na uwodzenie 18.11.05, 19:49
        starszych panów przez młodych chłopców ? Osobiscie znam więcej takich
        przypadków. I jak Pani Toporowo to wszystko ma sie do demostarcji i jej
        założeń ? Ona, demonstarcja, nie ogniskuje się na poziomie rozporka
        ani "starszego pana" ani tez chłopczyka. Niestety, wyobraźnia powszechna o tej
        demonstarcji na tym głównie sie ogniskuje. Trochę refleksji. I edukacji.
        Dobranoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka