Dodaj do ulubionych

Cala prawda o Jarku K.

25.11.05, 23:51
"Bardzo trudno zbudować fundament pod dobrą koalicję na chorobliwej obsesji, a jedną z zasadniczych wad tego myślenia jest chorobliwa obsesja nieufności Jarosława Kaczyńskiego, nieufności do świata, który pozostaje poza jego kontrolą. Tak naprawdę obawy Jarosława Kaczyńskiego dotyczyły konieczności tworzenia koalicji z kimś, nad kim się nie panuje. Koncepcja rządu mniejszościowego, który kupi poparcie Sejmu za niską cenę, jak to sam stwierdził, daje komfort liderom PiS, bo dla nich komfortem nie jest dobre rządzenie, tylko samodzielne rządzenie. Celem PiS czy Jarosława Kaczyńskiego było rządzenie poza kontrolą innych."

"Z całą pewnością ośrodek władzy w Polsce mieści się między Jarosławem Kaczyńskim a Lechem Kaczyńskim. Instrumentami do sprawowania tej władzy duetu braci Kaczyńskich są niesamodzielne, chociaż powinny takie być, organy władzy, czyli marszałek Sejmu, władze obu izb, rząd i aparat przemocy. To wszystko będzie zależne od woli, która rodzi się gdzieś między Jarosławem Kaczyńskim a Lechem Kaczyńskim, gdzie jednak dominujący głos będzie miał Jarosław Kaczyński."
Obserwuj wątek
    • kropek_oxford Fajnie, ale CZYJE to wypowiedzi? 25.11.05, 23:52
      Czy nie wypada nas o tym poinformowac?
      • nurni juz was informuje 25.11.05, 23:59
        kropek_oxford napisał:

> Czy nie wypada nas o tym poinformowac?

Kupku to wypowiedzi Donalda.
        Gabrysiu slyszalas co mowilem do Kupka? To Donald.
        • echo_o Re: juz was informuje 26.11.05, 00:26
          Hemafrodyta:
          'dwupłciowe bóstwo związane z bliżej nieznanym obrzędem weselnym.
          Według "Przemian" Owidiusza Hermafrodyt był pięknym i nieśmiałym młodzieńcem -
          synem Hermesa i Afrodyty, w którym zakochała się bez wzajemności nimfa
          Salmakis. Wpadł w jej objęcia podczas kąpieli. Opierał jej się, więc Salmakis
          poprosiła bogów, aby połączyli ich na zawsze. I tak bogowie uczynili z obojga
          jedno ciało o cechach obu płci.'

Bądźmy tolerancyjni w naszych odmiennościach.
          Czyż nie o to właśnie toczą się spory ? :)
          • nurni Re: juz was informuje 26.11.05, 00:35
            echo_o napisała:

> Hemafrodyta:
            > 'dwupłciowe bóstwo związane z bliżej nieznanym obrzędem weselnym.
            > Według "Przemian" Owidiusza Hermafrodyt był pięknym i nieśmiałym młodzieńcem -

> synem Hermesa i Afrodyty, w którym zakochała się bez wzajemności nimfa
            > Salmakis. Wpadł w jej objęcia podczas kąpieli. Opierał jej się, więc Salmakis
            > poprosiła bogów, aby połączyli ich na zawsze. I tak bogowie uczynili z obojga
            > jedno ciało o cechach obu płci.'

Aaaaa... to rozumiem.
            To by sie zgadzalo z grubsza z tym co zawsze glosze. Drugiego takiego jak Kupek
            prozno szukac.

>
            > Bądźmy tolerancyjni w naszych odmiennościach.
            > Czyż nie o to właśnie toczą się spory ? :)

Ja tu o nic sie nie spieram. Ja tu tylko sprzatam!

Sprzatam kupki po Kupku.
          • elfhelm echo_o - ok, ja mogę Cię tolerować 26.11.05, 00:46
            nawet jako hemafrodytę :)
            • echo_o :)))) 26.11.05, 01:02
              Wielkie dzięki ! Łaskawco :)
              Gdyby nie okoliczności przyrody, poważyłabym się o bardziej empiryczny dowód
              Twojej tolerancji, tej wobec mojej jednoznacznej, kobiecej płociowości (choć
              nick mi tego nie ułatwia). Ale nie musisz mnie przekonywać, nie wydaje mi się,
              byś był męskim szowinistą. Ot, kobieca intuicja :)
              • elfhelm Re: :)))) 26.11.05, 11:45
                Na szczęście dzielna gazeta.pl podaje "echo_o napisała: " przy odpowiedzi.
                Zatem przy obojnakach by chyba było "napisało" :)
    • lexiqz 3 spostrzezenie: . . . 25.11.05, 23:53
      "Lech Kaczyński bardzo wyraźnie pokazał polskiej opinii publicznej, komu melduje o wykonaniu zadania i kto tak naprawdę będzie w Polsce rządził."
      • lexiqz To wypowiedzi pokazujace sedno . . . 25.11.05, 23:56
        ...paranoi, ktora zapanowala - ale chyba nie wszyscy owa niebezpieczna paranoicznosc sytuacji dostrzegaja !!!

Cytaty, to wypowiedzi Donalda Tuska - w pelni sie z nimi zgadzam.
        • echo_o Proponuję Ci... 26.11.05, 00:03
          zmierzyć zawartość cukru w cukrze...
      • leszab Ale on meldował szefowi partii która go wystawiła 26.11.05, 00:20
        tylko.
    • freemason Re: Cala prawda o Jarku K. 26.11.05, 00:02
      Cóż... wypada się w pełni podpisać pod tą tuskową opinią na temat Jarosława
      Kaczyńskiego. Ja też widze to w dokładnie ten sam sposób.

PS. A wypowiedź Nurniego pod adresem Kropka oczywiście niesmaczna. O co wam
      chodzi z tą Gabryśką?
      • kropek_oxford Nurni probuje mnie SZANTAZOWAC zdrada mych 26.11.05, 00:05
        rzekomych danych personalnych z realu - jako typowy PiSuar:)))
        • freemason Re: Nurni probuje mnie SZANTAZOWAC zdrada mych 26.11.05, 00:08
          kropek_oxford napisał:

> rzekomych danych personalnych z realu - jako typowy PiSuar:)))

To rzeczywiście żenujące (a tak w ogóle coś takiego jest w Polsce karalne)...
          • nurni Re: Nurni probuje mnie SZANTAZOWAC zdrada mych 26.11.05, 00:17
            freemason napisał:

> kropek_oxford napisał:
            >
            > > rzekomych danych personalnych z realu - jako typowy PiSuar:)))
            >
            > To rzeczywiście żenujące (a tak w ogóle coś takiego jest w Polsce karalne)...

:)))))
        • nurni Re: Nurni probuje mnie SZANTAZOWAC zdrada mych 26.11.05, 00:23
          kropek_oxford napisał:

> rzekomych danych personalnych z realu - jako typowy PiSuar:)))

Blad Gapciu.
          Nie pisz ze rzekomymi bo to troche bez sensu !
          • kropek_oxford Jesli prawdziwych, to tym bardziej podpadasz pod 26.11.05, 00:24
            paragraf:)))
            • nurni Re: Jesli prawdziwych, to tym bardziej podpadasz 26.11.05, 00:30
              kropek_oxford napisał:

> paragraf:)))

Ale dopiero wtedy popierdulko twa zalosna skarga ma jakikolwiek sens!

No juz trudno - poszlo. Chciales dobrze :)
              Dodatkowo wkreciles forumowego pineiro, a nic tak nie cieszy jak jeden lgarz
              wykoluje drugiego. Sting czyli zadlo.
              • kropek_oxford Nie kompromituj sie wiecej, szantazysto z PiSuaru 26.11.05, 01:06

• pan.nikt Re: Cala prawda o Jarku K. 26.11.05, 00:13
      Powidział to Donald I ma pełną rację.
      W końcu te chamy kaczyńskie nie przeprosiły ani jego, ani PO, że wygrały wybory.

Za chwile będą musieli przepraszać za sukcesy w rządzeniu. W końcu to Tusk i
      Rokita byli "namaszczeni", a nie jakieś kaczki
      • kropek_oxford Sukcesow w rzadzeniu to nie bedzie. Ale Kaczki 26.11.05, 00:28
        sie schowaly i wkrocza we wlasciwym momencie, by bledy wlasnego nieudolnego
        rzadu potepic. A serio: Kaczki mialy pomysl tylko na resorty silowe; reszte
        mialo zagospodarowac PO - nie wyszlo, bo samym Kaczkom sytuacja sie z lap
        wymknela i stali sie zakladnikami wlasnego dworu i wlasnych koalicjantow. T^ak
        to jest, gdy - jak same Kaczki to mowia - stawia sie na "uzytecznych
        sqrwysynow" :(((
        • pan.nikt Re: Sukcesow w rzadzeniu to nie bedzie. Ale Kaczk 26.11.05, 00:31
          Jakich koalicjantów??
          Nie dość, że nie ma żadnej koalicji, to jeszcze masz problemy w czaso-
          przestrzeni.
          Tworzenie ukłądu parlamentarnego dla poparcia rządu Marcinkiewicza zaczęła się
          po dezercji PO z majacej powstać koalicji.
          • kropek_oxford To nie ma KOALICJI SEJMOWEJ? Pieprzysz;))) 26.11.05, 01:05

• leszab Re: Cala prawda o Jarku K. 26.11.05, 00:18
      "To wszystko będzie zależne od woli, która rodzi się gdzieś między Jarosławem
      Kaczyńskim a Lechem Kaczyńskim, gdzie jednak dominujący głos będzie miał
      Jarosław Kaczyński."
      Myślę jednak, że to jednak Lech a nie Jarek będzie miał ten dominujący głos,
      zresztą tak jak zawsze.

• frank_drebin Niech Tusk poszuka lepszych doradcow. Na moje 26.11.05, 00:28
      to osmiesza sie "nagle" odkrywajac jakie sa Kaczory jego zdaniem. Ciekawe,
      ze "odkryl" to dopiero jak PO przerznela w wyborach parlamentarnych a on w
      prezydenckich. Nie wspomne juz o bajaniach Tuska jak to wiedzial on o
      wielomiesiecznych negocjacjach PiS z SO i LPR przed wyborami parlamentarnymi. I
      mimo tego, ze bylby to znakomity argument w kampanii wyborczej nic o tym nie
      powiedzial. P. Tusk twoi doradcy przerzneli ci juz 2 kampanie - czas wywalic
      ich na zbity pysk i przyjac nowych lub samemu kierowac soba i mowic to co sie
      mysli. Nie wspomne juz o tym, ze na tych bajaniach Tuska rosnie pozycja Rokity.
      A panowie sie nie kochaja - oj sie nie kochaja .....
      • kropek_oxford I OBAJ na szefow partii sie nie nadaja :))) 26.11.05, 00:29

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka