Dodaj do ulubionych

Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy się?

30.11.05, 20:08
Przeraziłem się pewnymi sprawami. Rozumiem gorycz przegranych, sam 4 lata
temu byłem zrozpaczony zwycięstwem czerwonej bandy i ponownym wyborem Kwasa.
Ale nie lamentowałem z kolegami politologami jaka to tragedia narodowa nas
spotka, nie uprawialiśmy czarnej propagandy. Wręcz odwrotnie, doszukiwaliśmy
się dobrych stron tej sytuacji i porządnych ludzi w SLD.

Teraz zwycięstwo PIS i Lecha Kaczyńskiego jest powielokroć wałkowane jako
koniec Polski, koniec demokracji, koniec wszystkiego, tylko wyjeżdżać i
ryczeć z rozpaczy.

To już się zdarzyło w polskiej historii. Gdy partie lewicowe i stronnictwa
mniejszosci narodowych wybrały profesora Gabriela Narutiwicz na prezydenta,
rozpętała się potworna kampanie nienwiści ze strony prawicy i jej trzonu-
endecji. Z wiadomym skutkiem, 16 grudnia 1922 roku, dwa tygodnie po
przysiędze, Narutowicza saztrezlił endecki fanatyk-malarz Eligiusz
Niewiadomski.

Od miesiąca trwa nieprzerwany atak na PIS i braci Kaczyńskich, używa się
wszelkich możliwych przeinaczeń, jeśli pisowiec podrapie się po głowie to źle
i jeśli się nie podrapie to źle. Reakcja mediów po ogłoszeniu decyzji o
akcyzie na paliwo najlepszym dododem- okazało się że źle że nie podwyższy- bo
premier ogłosił o tym w Fakcie, więc znaleziono sposób by i tym razem
skrytykować Marcinkiewicza.

Trwa wyzywanie Kaczyńskich od autorytarystów, faszystów, nazistów, itp.
Padają najgorsze obelgi- antysemita, rasista, ksenofob i nowe słowo-homofob.

Dokładna kalka sytuacji sprzed 83 lat. Gdy czytam komentarze ludzi opętanych
ideologią michnika i urbana, mających prościutko obraz świata, zaczynam się
bać o życie Kaczyńskich, Marcinkiewicza czy Jurka.

Boję się że martyrologiczne opisy "męczeństwa" homoseksualistów, bajanie o
tragediach narodowych jakie nas spotkają pod rządami PIs, ciągłe sugerowanie
że nadchodzi koniec Polski i polskej demokracji, przyniosą tragiczne skutki.
Że znajdzie się nowy Niewiadomski, który zaszczuty propagandą i jednostronnym
obrazem sewrowanym przez media uwierzy że jednym strzałem uratuje Polskę i
Europ przed nazizmem, komorami i polską Białorusią.

Przestańcie michniki i tym podobne!!!!

Możecie doprowadzić do tragedii, której nikt nie odwróci.
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Uspokoj sie! 30.11.05, 20:13
      Jestes przewrazliwiony.
      Rozumiem, ze boli cie fakt ze niezbyt nam sie podoba twoj ulubieniec, ale to
      nie powod aby go opancerzac. Akurat my, michniki, nie jestesmy zbyt grozni.
      Wiesz takie tam bzdury: tolerancja itp. To raczej po prawicy szukaj milosnikow
      palki.
      Idz na spacer.
      • lortea Nazywa się go ciągle nazistą. To jest proste 30.11.05, 20:17
        nawoływanie do zamordowania go.
        • po_godzinach Re: Nazywa się go ciągle nazistą. To jest proste 30.11.05, 20:19
          ale to własnie naziści mordowali)))
          • lortea Właśnie. A kogo zamordował Lech Kaczyński, kogo 30.11.05, 20:21
            zamordowałem Ja- pisuar faszysta?
            • po_godzinach mam nadzieję, ze nikogo) 30.11.05, 20:21
              • lortea To na jakiej podstawie nazywasz go nazistą? 30.11.05, 20:22

• po_godzinach Ja? Oszalałeś) 30.11.05, 20:23
                  • lortea A co powyżej napisałeś i w jakim kontekście? 30.11.05, 20:23

• po_godzinach to proste 30.11.05, 20:25
                      Narutowicza zamordowali endecy, więc jeśli boisz się, że to samo spotka
                      Kaczyńskiego, który ma rząd endecki - to sam siebie musiałby zabić)
                      • lortea Endecy są w LPR, a nie w rządzie. 30.11.05, 20:26
                        Analogia tkwi w propagandzie przeciw konkretnej osobie a nie endecji.
                        • po_godzinach no, powiedzmy, ze władzę dzierżą endecy - ogólnie 30.11.05, 20:29
                          ale my łagodne ludzie som, nam strzlać nie kazano
                          • lortea Powtarzam-endecja to LPR. Rząd tworzy PIS. 30.11.05, 20:31
                            Za trudno napisałem?
                            • po_godzinach Powtarzaj. Tylko po co? 30.11.05, 20:34
                              Napisałam - rządząca szeroko pojęta koalicja róznej maści (dla wyjaśnienia - z
                              RM łącznie) ma charakter endecki - ale Tobie to nie powinno chyba przeszkadzać?)

• lortea Czy ty wiesz wogóle co to endecja? 30.11.05, 20:34

• po_godzinach Wiem. 30.11.05, 20:35
                            • ius_et_lex Re: Powtarzam-endecja to LPR. Rząd tworzy PIS. 30.11.05, 20:35
                              Czyli kaczyści-faszyści.

Nie każdy faszysta, ba, nawet nie każdy nazista mordował!
                              • lortea Kolejne potwierdzenie moich obaw. 30.11.05, 20:36

• brite *ziew* 01.12.05, 14:45
                                  www.brite.madebymonkeys.net/jamamracje.jpg
                • kropek_oxford Bo NARODOWIEC i SOCJALISTA. Starczy? 30.11.05, 20:41

• kubala11 Re: Nazywa się go ciągle nazistą. To jest proste 30.11.05, 20:21
            A komuniści to nie?
            • po_godzinach Re: Nazywa się go ciągle nazistą. To jest proste 30.11.05, 20:22
              też, ale co - komunistą tez się go nazywa?

łomatko
          • nielubiegazety2 LEWACCY BANDYCI już atakują i biją 30.11.05, 22:02
            W dzisiejszej Gazety Polskiej w artykule "Tolerancyjna lewica wygrywa przez
            nokaut" Antoni Zambrowski relacjonuje występy występy lewicowych bandziorów:

"W tegoroczne Święto Niepodległości 11 listopada grupa narodowców ze
            Stowarzyszenia NIKLOT składała na warszawskim Cmentarzu Wojskowym znicze na
            grobie Jana Stachniuka - ideologa prawicy laickiej, krytykującego
            chrześcijaństwo i przeciwstawiającego mu dawne pogańskie tradycje słowiańskie.
            Zostali oni zaatakowani przez kilkakrotnie liczniejszą grupę młodzieży
            lewicowej, wznoszącej okrzyki „Antifa", co zapewne oznacza anryfaszystów.
            Lewicowcy sprawili ciężki łomot narodowcom, przy czym największe cięgi otrzymał
            pewien dwudziestoletni niepełnosprawny, mówiąc inaczej inwalida. Zrelacjonował
            mi to przez telefon mój przyjaiel Tomasz Szczepański, w latach 80. organizator
            stowarzyszenia „Pomost" na Uniwersytecie Warszawskim. Skupiało ono, obok
            studentów polskich również studiujących na UW polskich Białorusinów i Ukraińców.
            Później na łamach sobotniego „Życia Warszawy" zobaczyłem zdjęcie Szczepańskiego
            z zabandażowaną głową i plastrem na nosie. Lewicowi bojówkarze zaatakowali w
            chwili zapalania zniczy nad grobem, rzucali przy¬niesionymi ze sobą kamieniami i
            butelkami oraz zabieranymi z okolicznych gro¬bów zniczami. Dodam, że Jan
            Stachniuk został po wojnie pochowany w kwaterze żołnierzy AK, obok swych
            poległych w czasie wojny kolegów. Z ich grobów pochodziły użyte do walki znicze."

Ideowo stowarzyszenie Niklot jest całkowicie obce. Natomiast postępowanie
            bandytów "Antify" jest charakterystyczne dla wyznawców ideologii spod znaku
            sierpa i młota. W niczym nie odbiega od standardów postępowania krzewicieli
            pokoju ze stalinowskich bojówek działaczy ZMP
            z legitymacji zetempowca:"z legitymacji ZMPowskiej): „Ślubujemy Tobie, Ojczyzno
            ... na testament wielkich patriotów i rewolucjonistów: ... Feliksa
            Dzierżyńskiego ... Karola Świerczewskiego ... oddać wszystkie siły świętej
            sprawie obrony pokoju przed amerykańskimi i hitlerowskimi podpalaczami i
            ludobójcami ... rozwijać wieczystą przyjaźń z potężnym Krajem radzieckim -
            Ojczyzną Lenina i Stalina. ... Ślubujemy wypełniać wskazania naszego
            Nauczyciela, Budowniczego Polski Ludowej ukochanego Towarzysza Bolesława
            Bieruta ...”
            Właśnie w ZMP kształtowały się poglady na tolerancję części autorytetów moralnych.

O sprawie "walki z nazimiem" lewicowych bandziorów na cmentarzu powązkowskim i
            samiej "Antifie" pisał też Stanisław Michalkiewicz:

"Początków ANTIFY należy szukać w Niemczech, w okresie, gdy Amerykanie, w
            odpowiedzi na sowiecką ekspansję na świecie i widoczne przygotowania do
            uderzenia na Europę Zachodnią, zainstalowali na terenie Republiki Federalnej
            Niemiec rakiety "Pershing" i "Cruise" z głowicami atomowymi. W odpowiedzi, z
            inspiracji komunistycznej, zaktywizował się ruch "Zielonych", żeby w oczach
            opinii niemieckiej i w ogóle zachodniej nie utożsamiał się zbytnio z
            "czerwonymi". Dawało to pewną osłonę, ale niezbyt szczelną, bo ówczesny dowcip o
            Murzynach głosił, że "czarne jagody są czerwone, bo są jeszcze zielone". Dlatego
            też partia komunistyczna przy pomocy KGB i pieniążków moskiewskich zaczęła
            tworzyć organizacje "pozapartyjne" - wśród nich Vereinigung der Verfolgten des
            Naziregimes. Z niej wypączkowała ANTIFA-FRONT, odnośnie której odpowiednia
            instrukcja obsługi głosiła, że "antyfaszyzm będzie obecnie punktem odniesienia i
            wytyczną dla partii, związków zawodowych i ruchów społecznych, otwierając nowe
            możliwości dla wspólnych, antyfaszystowskich akcji".
            www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9867
            Nadzwyczaj ciekawe rezultaty daje wpisanie do googli hasła "antifa"
        • dr.krisk Co to znaczy "nazywa sie go ciagle"? 30.11.05, 20:32
          lortea napisał:

> nawoływanie do zamordowania go.
          Troche bredzisz jednak. Jedni go nazywaja, inni nie. Jakos nie protestowales
          gdy Kwasniewskiego nazywano bolszewickiem, bandyta itp.
          Idz juz na ten spacer!
          • lortea Nie. Bo skala ataku nie była taka. Część sceny 30.11.05, 20:34
            politycznej i mediów mówiła tak, a inna siak. Teraz jest jeden front.
            • dr.krisk Naprawde? 30.11.05, 20:40
              A nie pomyslales, ze moze akurat Kaczynski nie podoba sie znacznej czesci
              spoleczenstwa, tej akurat co potrafi pisac? I co, mamy udawac ze wszystko jest
              cacy, ze nie razi mnie caly ten PiS popierajacy Leppera, podlizujacy sie
              Giertychowi, itp?
              Nikt mu kuku nie zrobi - slusznie ktos napisal, ze to raczej prawica lubi takie
              rozwiazania. No chyba ze ktos z jego wlasnego ugrupowania dojdzie do wniosku ze
              Kaczynski jest zbyt malo gorliwy.
              Liberalowie nie strzelaja, moj maly.
              • lortea Krytykować można. Ale są pewne granice. 30.11.05, 20:42
                W Polsce, pojęcia nazista i faszysta, dyktatura i państwo policyjne zostaly
                dobrze poznane w praktyce. Teraz nazywa się tak demoikratycznie wybranych
                polityków, to nie do zaakceptowania.
                • po_godzinach jesteś zwolennikiem "politycznej poprawności"?) 30.11.05, 20:44
                  • lortea Nieużywania słów tam gdzie nie ma zjawiska 30.11.05, 20:45
                    nazywanego danym słowem.
                    • po_godzinach ja uważam, ze rządzi endecja 30.11.05, 20:48
                      i to, ze Ty myslisz inaczej - tego nie zmienia
                      • lortea Ja znam kryteria endecji i innych nurtów 30.11.05, 20:50
                        prawicy. Ty wiesz wszystko najlepiej, i to jest ta różnica. Wiedzieć dokładnie
                        czym była endecja, a czym nie była to mój zawód, a ty kim jesteś?
                        • po_godzinach myśl, co Ci wygodnie) 30.11.05, 20:52
                          nie ma to zadnego wpływu na to, co ja myślę
                    • hihiro Wstydź sie Lortea - cóz za obrzydliwa hipokryzja:( 30.11.05, 21:32
                      A "liberalny eksperyment", a "pusta lodówka", a "dzidek w wehrmahcie", a ludzie
                      bez kart kredytowych umeirający pod szpitalami, a aferałowie, a Bolek, a spisek
                      żydo-komunistyczno-michnikowski-jakiś-tam, a setki innych plwocin szczodrze
                      rozbryzgiwanych przez PiS, Kaczyńskich, RM, ND, Kobylańskiego, Olszewskiego,
                      Kurskiego i cała mase innych gorliwców ?

Jak PiS latał z maczugą po Polsce i walił na odlew każdego kto mu stanął na
                      drodze to była "skuteczna kampania polityczna". A jak teraz pozostali pomni
                      świeżej nauczki zaniechali poprawności politycznej i punktują PiS gdzie się da
                      to jest "niszczenie demokracji".

Misiu :) Kto wiatr sieje ten zbiera burze :)
                      Kaczyńscy od lat pracują na opinie politycznych chuliganów.
                      A chuliganom nie prawi sie gładkich duserów tylko wprost sie mówi, że im z gęby
                      śmierdzi. Nawet jeśli to nie do końca prawda. Po prostu chuliganów nikt nie lubi :)
                • dr.krisk No pieknie... 30.11.05, 20:46
                  lortea napisał:

> W Polsce, pojęcia nazista i faszysta, dyktatura i państwo policyjne zostaly
                  > dobrze poznane w praktyce. Teraz nazywa się tak demoikratycznie wybranych
                  > polityków, to nie do zaakceptowania.
                  Dlaczego? Hitler tez zostal wybrany w demokratycznych wyborach.
                  Nazista i faszysta niewatpliwie Kaczynski nie jest. Ale o dyktaturze i panstwie
                  policyjnym mozemy pogadac - poki nie jest za pozno. Zawsze warto dmuchac na
                  zimne, bo potem moze byc nam bardzo glupio.
                  Wiec nie lamentuj, nic twojej kaczusi nie grozi, najwyzej go jakies liberaly
                  osmiesza z kretesem.
                • ave.duce Re: Krytykować można. Ale są pewne granice. 30.11.05, 20:50
                  lortea napisał:

Przypominam: takie demokratyczne wybory znane są z historii.
                  Właśnie dlatego nie wolno dopuścić do powtórki.
                  To, że Ty nie akceptujesz "nazywania",
                  nie oznacza, że takie "nazewnictwo" w przypadku PiSu nie ma podstaw.
                • hummer Hitlera też wybrano demokratycznie :-) 30.11.05, 21:02
                  lortea napisał:

• travel_wawa Pewien kanclerz niemiecki też został wybrany... 30.11.05, 21:20
                  demokratycznie...tez obiecywał mieszkania i autostrady...

Tu chodzi o metody, o retorykę.
                  Też uważam, że PiS jest partią o charakterze narodowo-socjalistycznym.
                  Alians z Samoobroną, LPR-em i Rydzykiem to potwierdza.
                  I nie ma to nic wspólnego z nawoływaniem do niedemokratycznego sposobu
                  rozwiązania tego problemu. Nie histeryzuj.
        • hummer Ale dopiero po Norymberdze :-) 30.11.05, 20:57
          lortea napisał:

> nawoływanie do zamordowania go.
      • hummer Ja go rozumiem 30.11.05, 20:49
        dr.krisk napisał:

> Jestes przewrazliwiony.
        > Rozumiem, ze boli cie fakt ze niezbyt nam sie podoba twoj ulubieniec, ale to
        > nie powod aby go opancerzac.

Idol zniknął i nie wiadomo co się z nim dzieje. Może siedzi w bunkrze, ze swoim bratem. A tak serio to te wybory cofnęły Polskę do początków ubiegłego wieku. Miała być IV jest II RP.
        • dr.krisk Gwizdneli ksiezyc i teraz nie wiedza co z nim... 30.11.05, 20:52
          .. zrobic.
          • po_godzinach nie miesci się do kieszonki 30.11.05, 20:54
            • hummer A miało być tak pięknie niczym w Iraku :-) 30.11.05, 21:05
              Wszędzie kwiaty :-)
              • po_godzinach zima jest, kwiaty drogie 30.11.05, 21:06
                do wiosny niech czeka
      • tad9 Re: Uspokoj sie! 30.11.05, 21:44
        dr.krisk napisał:

>Akurat my, michniki, nie jestesmy zbyt grozni.
        > Wiesz takie tam bzdury: tolerancja itp.

Michnik patronem tolerancji? Proszę mnie nie rozśmieszać! Ma naturę
        totalitarysty, i - to mu trzeba przyznać - sam się do tego przyznaje.
      • malaszaramysz Re: Uspokoj sie! 01.12.05, 09:51
        Nie wiem dlaczego ale Marcinkiewicz mi się z Niewiadomskim kojarzy:-)))))))
        Spokojnie, MY go nie zabijemy.
    • gargamel.z.rm nie pozwolimy odebrac sobie wolnosci i demokracji 30.11.05, 20:15
      Nie pozwolimy na ruinowanie panstwa z powodu oszolomskiej glupoty. Nie
      pozwolimy na oplacanie z kieszeni podatnikow czarnych nababow z Opus Dei
      sponsorujacych PiS.
      • lortea Ja też chcę wolnosci i tolerancji. Ale chcę też by 30.11.05, 20:18
        udszanowano demokratyczny wybór.
        • gargamel.z.rm Rydzyk i PiSuary oszukali demokracje 30.11.05, 20:24
          Trudno mowic o praworzadnym wtborze jezeli KK zapedza ludzi do glosowania na
          PiSuary poslugujac sie straszakiem Boga. Trudnio mowic o demokracji jezeli
          stosuje sie podla gre wyborcza jak PiSuaey. Tridno mowic o demokratycznym
          wyborze jezeli omamia sie wyborcow oszukanczym i klamliwym programem. Trudno
          mowic o demokracji jezemli chce sie zamordyzmu, kary smierci, cenzury, kontroli
          mediow itd . Nie wciskaj mi tu bajek o "demokratycznym wyborze" ! Zmanipulowani
          w podly sposob wyborcy nie podziela z pewnoscia twojego zdania.
          • lortea Przepraszam, zapomniałem że dla niektórych 30.11.05, 20:25
            demokracja to jest gdy wygrywa UW.
        • hummer A ktoś go nie szanuje? 30.11.05, 21:07
          lortea napisał:

> udszanowano demokratyczny wybór.

Wszyscy szanują, ale szacunek (dla wyników) to nie to samo co bezkrytyczność. Gdzie są bracia mniejsi?
          • po_godzinach szanuje = przyjmuje do wiadomości 30.11.05, 21:14
        • travel_wawa Czy krytyka wyklucza szanowanie wyboru? 30.11.05, 21:28
          Bynajmniej. fakty sa takie, że naród, choć ciemny i ogłupiały, jednak wybrał.
          Czy ktoś wnosi sprzeciw do PKW z tego powodu? Nie.

Ale każdy ma prawo oceniać ten fakt, zauważać pewne prawidłowości, jakie miały
          miejsce i o tym bez oggraniczeń i skrępowania mówić.

Ja na przykład uważam, że postępowanie PiS było NIKCZEMNE.
          Zagrywka z koalicją z PO była cynicznym manewrem mającym na celu NIEODTRASZENIE
          pewnej części elektoratu PiS. Gdyby od początku ujawnili sie z zamiarem sojuszu
          z samoobrona czy LPR przegraliby. A to, że planowali taki sojusz, przyznał zam
          Jarosław Kaczyński. natomiast nie powiodła się próba zrzucenia całości
          odpowiedzialności na PO i próba jej rozbicia.

Działania PiS noszą znamiona działań faszystowskich.
          Styl kampanii wyborczej, próba rozbicia opozycji, wyraźne próby
          podporządkowania mediów (niemożliwe do zrealizowania) aby ograniczyć szerzenie
          niewygodnych poglądów.

Lortea. W porządku demokratycznym nie ma granic krytyki. Jest to podstawowe
          prawo wolnego człowieka.
    • po_godzinach może meliski? albo innych ziółek? 30.11.05, 20:15
    • hummer A 2ięc też widzisz to samo? 30.11.05, 20:15

• aaki jest ryzyko,że kaczynski naruszy wiele interesów 30.11.05, 20:16
      i to dużych interesów.I bynajmniej nie chodzi tu o interesy homoseksualistów
      • gargamel.z.rm PiSuary naruszaja interes wszystkich rozumnych 30.11.05, 20:19
        Zamordyzm, faszyzm, klerokracja - to odpowiada tylko ciemnogrodzkiej gawiedzi.
        • lortea O to mi właśnie chodzi. 30.11.05, 20:19

• gargamel.z.rm Niech wiec ma na co zasluzyl.RP jest wazniejs 30.11.05, 20:28
            od kurdupli marzacych o dyktaturze pod patronatem Opus Dei.
            • lortea Wzywasz do zamordowania Prezydenta, jesteś 30.11.05, 20:32
              pełnym potwierdzeniem moich obaw.
              • gargamel.z.rm Uwazasz,ze juz na to zasluzyl ? 30.11.05, 20:39
    • ukos LPR zastrzeli Kaczora? 30.11.05, 20:18
      W Polsce do prezydentów strzelają endecy. Ale dlaczego do Kaczora? Becikowe za
      małe?
    • po_godzinach Re: Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy si 30.11.05, 20:18
      "To już się zdarzyło w polskiej historii. Gdy partie lewicowe i stronnictwa
      mniejszosci narodowych wybrały profesora Gabriela Narutiwicz na prezydenta,
      rozpętała się potworna kampanie nienwiści ze strony prawicy i jej trzonu-
      endecji."

no widzisz, a tu sytuacja jest odwrotna - tu do władzy dorwali sie endecy -
      więc nie martw się.
      • lortea Chodzo mi o styl propagandy, zaciekłość 30.11.05, 20:19
        mediów, sianie najczarniejszych wizji, nie wazne po której stronie sceny
        politycznej.
      • lortea Chodzo mi o styl propagandy, zaciekłość 30.11.05, 20:19
        mediów, sianie najczarniejszych wizji, nie wazne po której stronie sceny
        politycznej.
        • po_godzinach od tego jest rząd, żeby mu na ręce patrzeć 30.11.05, 20:20
          a tu ręce niezazbytnio czyste, więc i szumu sporo)
    • elfhelm Eligiusze 2005 są dziś sojuznikami PiS 30.11.05, 20:23
      zamachy są domeną skrajnego lewactwa i skrajnej prawicy. Przynajmniej ta druga
      grupa popiera rząd...
      • lortea Ale nie trąbi że koniec Polski się zbliża, że 30.11.05, 20:24
        faszyści przejęli włądzę.
        • elfhelm tego nikt nie trąbi poza paroma oszołkami 30.11.05, 20:37
          których w żadnej grupie nie brakuje. I raczej to przedstawiciele jakiegoś
          lewactwa :)
          • lortea Przeczytaj dyskusje pod martyrologią gejowską 30.11.05, 20:38
            na tym portalu. Nawet środowisko to samo- artyści, jak Niewiadomski.
            • po_godzinach no nie bój się tak juz, bądź dzielnym chłopcem 30.11.05, 20:39
            • elfhelm ale to głównie tow. z pis :) 30.11.05, 20:50
    • nabukko lortea - kwiatuszku! 30.11.05, 20:26
      przysiadłeś sobie jaja czy cycki?Bo bredzisz jak Piekarski na mękach.
      • lortea Nie bredzę, ciągłe nazywanie kogoś faszystą nie 30.11.05, 20:28
        jest niepoważnym problemem. To moze doprowadzić do tragedii.
        • janbezziemi Bredzący lortea 30.11.05, 20:31
          LORTEA, Ty dzisiaj sie dobrze czujesz?
          • lortea A to co? 30.11.05, 20:33
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32802484&a=32803668
        • nabukko Re: Nie bredzę, ciągłe nazywanie kogoś faszystą n 30.11.05, 20:37
          chyba ci ta justicia lorteae wyrosła zamiast mózgu. Nie musisz daleko szukać.
        • klip-klap Oczywiscie, ze moze i media dobrze o tym wiedza 30.11.05, 20:43
          Jeden zwariowany lewak wystarczy (sprawa Fortuyna):

"Wilhelmus Simon Petrus "Pim" Fortuijn (ur. 19 lutego 1948, zm. 6 maja 2002) -
          prawicowy polityk holenderski.

Pim Fortuyn był kontrowersyjnym politykiem, który zyskał popularność w części
          holenderskiego społeczeństwa na fali antyimigranckich fobii. W czasie wyborów
          parlamentarnych w 2002 r. został zastrzelony przez lewicowego aktywistę,
          Volkerta van der Graafa.

Fortuyn był profesorem socjologii na uniwersytecie w Groningen i uniwersytecie
          Erasmusa w Rotterdamie. We wcześniejszych latach był członkiem parti pracy PvdA
          w Groningen, potem starał się o członkostwo w holenderskiej partii
          komunistycznej CPN, ale nie został do niej przyjęty.

Kontrowersje wokół Fortuyna dotyczyły jego wrogiego stanowiska wobec islamu i
          imigrantów - Fortuyn zwalczał szczególnie jednego z prominentnych przywódców
          społeczności muzułmańskiej, Khalila el-Moumni, który jawnie odmawiał asymilacji
          w społeczeństwie i według prawicowych polityków stanowił zagrożenie dla
          otwartości społeczeństwa holenderskiego."
          pl.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn

Polityka i Gospodarka
          • lortea Dziękuję za ten przykład. 30.11.05, 20:44

• po_godzinach adekwatny? Hehe) 30.11.05, 20:47
    • kropek_oxford Przeciez z Kaczki zaden Narutowicz. Predzej 30.11.05, 20:36
      juz bylby Moscicki, tylko klasa i aperycja nie ta. I kto sie na Kaczke
      zamachnie? Giertychy? Buhahahaha!!!
      • lortea Sygnaturka demokratki.pl. Buahahahahaha. 30.11.05, 20:37

• kropek_oxford Ty na temat, SZANTAZYSTO? Caly PiSiak:)))) 30.11.05, 20:42

• gargamel.z.rm Kaczka tylko w marzeniach dorownuje zamordowanemu 30.11.05, 20:45
          a czasem nawet marzy mu sie,ze jest malym Pilsudzkim Buahahahahaha !!
          • nabukko raczej BARDZO MAŁYM hehehehehe!!! 30.11.05, 20:48
            • gargamel.z.rm Re: raczej BARDZO MAŁYM hehehehehe!!! 30.11.05, 20:52
              wielkosci jego pisiora : Hehehehehe
          • kropek_oxford Wiecej Kaczka ma wspolnego z PPS, nizli z 30.11.05, 20:55
            Narutowiuczem - to pewne. Poza tym z Pilsudskiego odzieczyly Kwaczki jedno -
            despotyzm i "kadrowosc" (by nie rzec kumoterstwo). Reszta podobienstw to
            tylko...KACZE MARZENIA.
      • po_godzinach Re: Przeciez z Kaczki zaden Narutowicz. Predzej 30.11.05, 20:37
        niby, ze "michniki")
    • kropek_oxford Lortea, PRZESTAN BREDZIC. Sluchac hadko - jesli 30.11.05, 20:40
      sie czego bac, to zamachu Kaczek na parlament NIE ZAS ZAMACHU NA KACZKI:)))
      A poza tym to sobie RODZIMA HISTORIE BYS POWTORZYL -w PiSuarze masz troche
      BRUDNIEJSZA HISTORIE PPS-u.:))))
    • b.krakus „Przeraziłem się pewnymi sprawami... 30.11.05, 21:01
      Rozumiem gorycz przegranych, sam 4 lata temu byłem zrozpaczony zwycięstwem
      czerwonej bandy i ponownym wyborem Kwasa” - koniec cytatu.

No, a teraz inni z kolei są zrozpaczeni z powodu zwycięstwa brunatnej bandy,
      wyboru kaczorów, i z tej szemranej koalicji z bandą chamów, kryminalistów i
      psychopatów (niewiadomski to ich kumpel!), którą kaczory wymyśliły, powołały i
      firmują. Więc o co ci chodzi?
      • lortea Nie nazywałem kwasa nazistą i faszystą,nie 30.11.05, 21:03
        wołałem że trzeba uciekać z kraju, że duktaura ze państwo policujne itp.
        Zachowałem zdrowy rozsądek i umiar.
        • po_godzinach a nazywałes komuchem? 30.11.05, 21:05
        • b.krakus zachowałem zdrowy rozsądek i umiar… 30.11.05, 21:09
          znowu jaja se z nas robisz?
        • gargamel.z.rm Kwach nie ma w sobie nic z faszysty 30.11.05, 21:19
          Gdbys go tak nazywal bylbys tylko smieszny.
        • b.krakus i to jest właśnie ta kacza… 30.11.05, 21:24
          prostolinijność...
    • www.nasznocnik.pl Kolejny polski wynalazek - wirtualna... 30.11.05, 21:04
      ...martyrologia ;D
    • po_godzinach Boże, a któż by mordował kaczuszkę? 30.11.05, 21:04
      • haen1950 Re: Boże, a któż by mordował kaczuszkę? 30.11.05, 21:11
        No chyba że w celu stricte konsumpcyjnym, luzowaną z jabłuszkami lub w
        pomarańczach.
        • po_godzinach Re: Boże, a któż by mordował kaczuszkę? 30.11.05, 21:13
          ... specyficzne masz gusta ...

jestes pewien, że własnie o TĘ kaczuszkę Ci chodzi?
          • kropek_oxford I czerninke...:) n/t 30.11.05, 21:14

• nabukko przecież po takim daniu pewna jest.... 30.11.05, 21:22
          Madamme St.Gene czyli s/łynna p/raczka - p/łynna s/raczka(gra półsłówek)
          • po_godzinach Re: przecież po takim daniu pewna jest.... 30.11.05, 21:25
            lepsze to, niz śmierć
    • humbak Re: Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy si 30.11.05, 21:35
      Komentarz: tratatatatatata...
    • r3003 Re: Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy si 30.11.05, 21:44
      Ja się na serio boję, że z Kaczorem może stać się to samo, co z Narutowiczem.
      Wśród tych zbiegowisk zboczeńców i "ludzi rozumnych" zawsze znajdzie się
      jakiś "ideowiec" zdolny zasłyszane hasła wcielić w czyn.
      • paul_78 Re: Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy si 01.12.05, 01:10

> Ja się na serio boję, że z Kaczorem może stać się to samo, co z Narutowiczem.
        > Wśród tych zbiegowisk zboczeńców i "ludzi rozumnych" zawsze znajdzie się
        > jakiś "ideowiec" zdolny zasłyszane hasła wcielić w czyn.

Bez przesady. Jest jeszcze drugi kaczor. Poza tym - nawet gdyby, to mała strata,
        krótki żal.
        • po_godzinach wtedy wszystko będzie na lorteę, bo 01.12.05, 01:12
          to on wywołał wilka zlasu.
    • henryk.log Re: Aleś się P. lortea "rozgwizda" lu PiSsił!! :-) 30.11.05, 21:51
      ..hehe..
      --
      Ooo! Mohair'e!

telefon do RM: – Najdroższy ojcze Rydzyku. Jesteśmy z tobą. Jak by ktoś chciał
      na ciebie rękę podnieść, to ja nie wiem co bym mu zrobiła... najdroższy i
      uwielbiony ojcze. Ty jesteś dla mnie więcej jak Bóg... (płacz) Sto razy więcej
      jak Bóg... ukochany ojcze. Oni wszyscy będą musieli z tego kiedyś zdać
      świadectwo. Przed Bogiem i przed tobą, bo ty będziesz siedział na jego prawicy.
      • henryk.log Re: Aleś się P. lortea "rozgwizda" lu PiSsił!! :- 01.12.05, 01:13
        henryk.log napisał:

> ..hehe..
        > --
        > Ooo! Mohair'e!
        >
        > telefon do RM: – Najdroższy ojcze Rydzyku. Jesteśmy z tobą. Jak by ktoś c
        > hciał
        > na ciebie rękę podnieść, to ja nie wiem co bym mu zrobiła... najdroższy i
        > uwielbiony ojcze. Ty jesteś dla mnie więcej jak Bóg... (płacz) Sto razy więcej
        > jak Bóg... ukochany ojcze. Oni wszyscy będą musieli z tego kiedyś zdać
        > świadectwo. Przed Bogiem i przed tobą, bo ty będziesz siedział na jego prawicy.
        ..
        A ja myślę, że przy wsparciu tego przy jego prawicy to yemu nic nie grozi!!
    • piotr7777 Re: nie powtórzy się z prostego powodu 30.11.05, 22:19
      ...duchowi spadkobiercy Eligiusza Niewiadomskiego są w obozie zwycięzców a
      współczesnym Narutowiczem jest raczej Cimsozewicz,
      • bracia_zbrojek Re: nie powtórzy się z prostego powodu 01.12.05, 02:14
        Piotr 7777 - dodaj sobie jeszcze kilkaset siodemek. Takie bzdury,jakie
        wypisujesz, kwalifikuja Cie na badania.
        • piotr7777 Re: nie powtórzy się z prostego powodu 01.12.05, 16:18
          > Piotr 7777 - dodaj sobie jeszcze kilkaset siodemek. Takie bzdury,jakie
          > wypisujesz, kwalifikuja Cie na badania.
          Jakie to typowe - wycieczka osobista zamiast polemiki.
    • leszab Całkowicie się z Tobą zgadzam. 30.11.05, 23:57
      Całkowicie się z Tobą zgadzam.
      Kaczyńscy mają bardzo potężnych i śmiertelnych wrogów z szarej strefy.
      Ich interesy są teraz bardzo mocno zagrożone i z tego powodu można się
      spodziewać wszystkiego.
      Stąd moim zdaniem podróż Lecha Kaczyńskiego samolotem rządowym na Sycylię.
      Rejsowym mogło to być bardzo nie bezpieczne.
      Może przesadzam ale myślałem o tym w ten sposób i mam nadzieję,że właśnie
      przesadzam.
    • panzerpapst Wszędzie sPiSki ! Czy to u was dziedziczne ? 01.12.05, 01:37
      To gorsze niż ptasia grypa ! Czy to zaczął roznosić Ziobro czy Wassermann ?
      • polonic Lepsze są rzekome spiski PiSu 01.12.05, 10:02
        ktore odkrywa co i rusz PO :D
    • idiotyzmy-kacze Nie przejmuj się - nie jesteś jedynym świrem 01.12.05, 02:44
      Wassermanna na przykład mafia chciała wykończyć wanną.
      • lortea Ciekwe czy gdyby w pokoju twojego dziecka 01.12.05, 09:48
        podłączono niesprawną instalację, i doszło do tragedii, też byś z tego żartował?
        • hummer Re: Ciekwe czy gdyby w pokoju twojego dziecka 01.12.05, 09:57
          lortea napisał:

> podłączono niesprawną instalację, i doszło do tragedii, też byś z tego żartował
          > ?

Jaby tak było faktycznie. Ale wtedy zarządałbym naprawy tej instalacji a nie zachował się jak złodziej. Ciekawe czy Wasserman zdemontował wadliwą wannę :-)
    • januszx Lortea wpadnij na f Zamość:-) 01.12.05, 16:32
      Świetny tekst Lortea - bardzo dobre analogie, wpadnij czasem na f Zamość ,
      powiem Ci ,że takie sytuacje w hisorii miały miejsce nie tylko osiemdziesiąt
      kilka lat temu ale tez np ok. 430 , gdy Jan Zamoyski wielkim kanmclerzem był ...

( , brakuje tam takich ludzi na forum Zamość zapraszam

Zapraszam serdecznie na kolejne spotkanie Zamościan w Warszawie 7 grudnia o 17
      tej na Senatorskiej 11 (PTTK)!,muszę Wam
      powiedzieć moi Drodzy ,że tym razem spotyka się inna grupa :-) ,a co w
      Warszawie nie jedna grupa Zamościaków funkcjonuję;-)
      Tym razem zbieraja się członkowie i sympatycy organizacji o wdzięcznej nazwie
      Koło Zamościan , żeby Was bardziej zachęcic powiem ,że organizacja ta liczy już
      sobie dobrych kilkadziesiąt lat !- to nie żarty . Członkami koła są przemiłe ,
      często już starsze osoby , wielu jest takich , który pamietająpoczatki
      działalności w trudnych czasach siermiężnego komunizmu. Miałem niewątpliwą
      przyjemność uczestniczyć w kilku spotkaniach grupy i jestempełen zachwytu dla
      spotanych tam ludzi , wielu spośród nich to osobna wielka historia . Mam
      nadzieję,że chociaż troszeczkę zachęciłem Was do odwiedzenia tego miejsca ,
      jestem pewien ,że wśród miłych Roztoczan wielu jest miłośników Zamościa i
      Zamościan...
      pozrawiam jesiennie
      j

Pozdrawiam Cię serdecznie
      • lortea Jestem na stałe w Krakowie. 01.12.05, 22:45

• cheetah51 Re: Czy tragedia Gabriela Narutowicza powtórzy si 01.12.05, 17:13
      lortea napisał:

> To już się zdarzyło w polskiej historii. Gdy partie lewicowe i stronnictwa
      > mniejszosci narodowych wybrały profesora Gabriela Narutiwicz na prezydenta,
      > rozpętała się potworna kampanie nienwiści ze strony prawicy i jej trzonu-
      > endecji.

> Od miesiąca trwa nieprzerwany atak na PIS i braci Kaczyńskich...

> Trwa wyzywanie Kaczyńskich od autorytarystów, faszystów, nazistów, itp.
      > Padają najgorsze obelgi- antysemita, rasista, ksenofob i nowe słowo-homofob.
      >
      > Dokładna kalka sytuacji sprzed 83 lat.

Jaka kalka, człowieku??? Czy ty w ogóle rozumiesz, co piszesz?
      KONIECZNIE chcesz wywołać wilka z lasu, byłoby to na ręke takim PRAWDZIWYM
      POLAKOM, ale nie licz na to. NIE UDA CI SIĘ!

P.S.
      A Kaczyńscy tacy właśnie są, dobrze ich opisałeś.
      • lortea Ja tylko dokładnie śledzę media, nic więcej. 01.12.05, 22:46

• wacek44 Bardzo trafny opis sytuacji 01.12.05, 17:35
      Niestety pismaki są jak hieny cmentarne. Za wierszówkę napiszą wszystko. Nie
      dbając o skutki.
      • po_godzinach Myslisz, że lortea za pieniądze to napisał?Mozliwe 01.12.05, 17:36
        • cheetah51 Re: Myslisz, że lortea za pieniądze to napisał?Mo 01.12.05, 17:49
          Za takie bzdety ktoś by zapłacił?;-)))
          • po_godzinach tak z 5,50 zł ja nawet mogę zapłacić). 01.12.05, 17:55
            • cheetah51 Re: tak z 5,50 zł ja nawet mogę zapłacić). 01.12.05, 18:03
              Grubo ponad 1$ i ponad 1 euro?
              Nie przesadzasz z tą rozrzutnością?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka