Dodaj do ulubionych

Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja

19.12.05, 07:01

"Jeden z telefonujących słuchaczy twierdził, że dziennikarze telewizyjni nie
dają się wypowiedzieć politykom prawicy. Wskazał, że Monika Olejnik w swoim
programie ciągle przerywała Wassermannowi. - Czy nie mógłby pan spowodować,
żeby ci ludzie odeszli z telewizji, bo to jest nie do słuchania? - zapytał."

No nie, drogi słuchaczu, tak po bolszewicku absolutnie nie wypada. Wystarczy
natomiast wziąść się za to, co przez 16 lat Ubekistanu było notorycznie
odraczane - bezwględnie zlustrować pismacką brać!

PS. Ojcu Dyrektorowi i toruńskiej załodze wszystkiego najlepszego z okazji
Rocznicy i dalszych sukcesów w budowie jakże potrzebnej alternatywy dla
jewropejskich i postczerwonych przekaziorów.

Hallelujah i do przodu! :-)
Obserwuj wątek
    • sycophant Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 07:10
      Ciekawe skąd nauczyciel fizyki wie, że "1% inflacja nie jest dobra dla
      gospodarki"? Ze stron gospodarczych Naszego Dziennika redagowanych przez
      czołowych ekonomistów IV RP?
      • citisus Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 07:39
        sycophant napisał:

> Ciekawe skąd nauczyciel fizyki wie, że "1% inflacja nie jest dobra dla
        > gospodarki"? Ze stron gospodarczych Naszego Dziennika redagowanych przez
        > czołowych ekonomistów IV RP?

Nie WYBORCZA pisała :-)))))))))))))))))))
        • mlody_junak Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:17
          najbardziej Kazio mnie rozwalił jak się wczuł w otoczenie i na pochwały
          telefonujacego dziadka, mówiącego, że jest pierwszym powojennym premierem,
          który twardo negocjował z pozycji siły - odpowidział "Bóg zapłać" - zupełnie
          jak kościelny chodzący z tacą między ławkami:)
          albo zamiast 'dzień dobry' mówił "szczęść Boże". jak dla mnie Marcinkiewicz
          jest skrytoklerykiem.. albo przynajmniej niedorosłym ministrantem, co buty
          czyści ojcu dyrektorowi..
          • chiphop A mnie wkurza częstotliwość wizyt rządu w RM 19.12.05, 08:38
            Rząd spłaca dług i reklamuje RM, wg mnie to korupcja
            • mr_perfekt Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 10:14
              Ale trzeba by sie z TVP pozbyc czerwoncow.
              W RM mozna uslyszec przyzowite audycje nie przerywane
              komentarzami "wszystkowiedzacej" paradowskiej czy olejnik. Goscie moga sie
              wypowiedziec w kulturalnej atmosferze, nic wiec dziwnego ze kulturalni ludzie
              wola przychodzic do RM niz do paradowskiej.
              • aaargh Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 11:06
                mr_perfekt napisał:

> Ale trzeba by sie z TVP pozbyc czerwoncow.
                > W RM mozna uslyszec przyzowite audycje nie przerywane
                > komentarzami "wszystkowiedzacej" paradowskiej czy olejnik. Goscie moga sie
                > wypowiedziec w kulturalnej atmosferze, nic wiec dziwnego ze kulturalni ludzie
                > wola przychodzic do RM niz do paradowskiej.

Pewnie, bo w RM nie przerywają jakimiś głupimi pytaniami pytając się o logikę
                wypowiedzi bądź wskazując głupotę, brak merytoryczności i powierzchowność sądów
                Jaśnie Panów Kulturalnych ;)
                • temporal Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 11:20
                  A mnie się strategia wystepowania w RM/Trwam bardzo podoba - wreszcie pewna
                  spora grupa społeczna, dotąd marginalizowana poczuje się doceniona. A rząd po
                  cichu i tak będzie ich 'posuwał' na przykład podnosząc podatki, czy napędzając
                  inflację przez co emerytura nawet na kieszonkowe dla wnucząt nie wystarczy...

Szczęść Boże ...
                  • uchachany Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 12:51
                    temporal napisała:

> A mnie się strategia wystepowania w RM/Trwam bardzo podoba - wreszcie pewna
                    > spora grupa społeczna, dotąd marginalizowana poczuje się doceniona. A rząd po
                    > cichu i tak będzie ich 'posuwał' na przykład podnosząc podatki, czy
                    napędzając
                    > inflację przez co emerytura nawet na kieszonkowe dla wnucząt nie wystarczy...
                    >
                    > Szczęść Boże ...

I tu masz rację - Kaczyński to pierwszy ze znaczących polityków, który zauważył
                    wagę tego elektoratu i postanowił go zagospodarować na swoją rzecz. A ma to
                    jeszcze i tę zaletę, że może (aczkolwiek nie musi - wszystko zależy od
                    zręczności politycznej rządu) chociaż częściowo zmienić jego totalnie negującą
                    dotychczasową rzeczywistość postawę i odciągnąć go od LPR a częściowo i od
                    Samoobrony.
                    • pozlotemu POLACY WYBRALI PREZIA I TERAZ DOPIERO TO WIDZA 19.12.05, 18:27
                      Ptasie mozgi glosowaly na prezydenta Kwasniewskiego DWA RAZY!!!
                      Ptasie mozgi glosowaly na Kwasniewskiego, jako najprzystojniejszego Polaka!!
                      (iles tam razy)
                      Ptasie mozgi glosowaly na Kwasniewskiego, jako na najbardziej godnego zaufania
                      w Polsce (iles tam razy)
                      Teraz Ptasie mozgi wierza ze licencje na mowienie prawdy ma w Polsce tylko Adam
                      Michnik!!!!
                      Oto Ptasie Mozgi!!!!
                • zkyc Re: Tez bym wolał ogladać Rząd w Toruniu! 19.12.05, 11:33
                  Najlepiej by było, gdyby Marcinkiewicz, Wasserman i CAŁY Rząd przeprowadzili
                  się na stałe do radia co ma ryja! Łój-ciec dyrech-tur miałby wygodę, bo
                  czyściciele butów by byli zawsze pod ręką. I żeby brali z kasy rydzykowatego
                  mizerną pensyjkę zamiast kasy ministerialnej i nie wydawali naszej forsy na
                  wiernopoddańcze wycieczki obowiązkowe do Torunia!:))))))))))))))
                  • mr_perfekt Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmieni... 19.12.05, 11:55
                    Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmieni i bedzie byc moze wiecej
                    obiektywnej publicystyki.
                    Bedziemy mogli ogladac takie programy z ciekawymi ludzmi rowniez w TVP.
                    • wiewiorzasta Re: Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmie 20.12.05, 02:47
                      mr_perfekt napisał:

> Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmieni i bedzie byc moze wiecej
                      > obiektywnej publicystyki.

A możesz zdefiniować "obiektywną publicystykę"?
                      • czuk1 Re: Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmie 20.12.05, 03:53
                        Co to RPM ? Do wiewiórzastej.
                        • wiewiorzasta Re: Jak wyrzucą debili z TVP to moze sie cos zmie 20.12.05, 04:01
                          czuk1 napisał:

> Co to RPM ? Do wiewiórzastej.

A skąd ja mogę wiedzieć? Pewnie coś komputerowego albocuś... A dlaczego pytasz?
                • winka53 Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 15:05
                  <<<ludzie !! wlos sie jezy od tej SWIETOJOBLIWOSCI polskiego RZADU...
                  CIEMNOTA i ZABOBON na uzytek GAWIEDZI....toz to kanal...do schronu....
              • erg_samowzbudnik Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 12:34
                mr_perfekt napisał:

> Ale trzeba by sie z TVP pozbyc czerwoncow.
                > W RM mozna uslyszec przyzowite audycje nie przerywane
                > komentarzami "wszystkowiedzacej" paradowskiej czy olejnik. Goscie moga sie
                > wypowiedziec w kulturalnej atmosferze, nic wiec dziwnego ze kulturalni ludzie
                > wola przychodzic do RM niz do paradowskiej.

W RM odwrotnie . Prowadzący ojczulek podpowada co powiedzieć a szczególnie co
                czerwoni znowu zmalowali. Tego trzeba jak najwiecej.
              • mariusz_1234 Re: Tez bym wolal ogladac Rzad w TVP... 19.12.05, 14:19
                trochę przesadzasz z tą kulturalną atmosferą i nieprzerywanymi komentarzami.
                Spróbuj się dodzwonić do RM z innym przekonaniem niż ojciec prowadzący to zaraz
                zostaniesz wyłączony. Oto Twoja kultura.
            • fifek10 Re: A mnie wkurza częstotliwość wizyt rządu w RM 19.12.05, 10:44
              CIEKAWE ZE PREMIER MARCINKIEIWCZ WSPOMINA KOLESIOSTWO W DNIU KIEDY WIADOMO ZE
              WICEPREZYDENT WARSZAWY BEZ KOMPETENCJI I DOSWIACZENIA BANKOWEGO ZA TO
              WSPOLPRACOWNIK LECHA KACZYNSKIEGO BEDZIE WSPOLRZADZIL W PKO BP :) CO TO JEST
              CZYZ NIE KOLESIOSTWO? przyzwoitosci PANOWIE POLITYCY
              PRZYZWOITOSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • dziadypl [...] 19.12.05, 11:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • seawolfie Re: A mnie wkurza częstotliwość wizyt rządu w RM 19.12.05, 12:16
              A wizyty u Olejnik, czy a TVN24? Też korupcja? Coś mi się wydaje, że masz
              obsesję. A na pewno złą wolę i nieobiektywizm.
              • seawolfie Re: A mnie wkurza częstotliwość wizyt rządu w RM 19.12.05, 12:18
                post był do Chiphopa, ale "zjechał" parę linijek niżej.
            • aisug Re: A mnie wkurza częstotliwość wizyt rządu w RM 19.12.05, 15:51
              chiphop 19.12.05, 08:38 + odpowiedz
              Rząd spłaca dług i reklamuje RM, wg mnie to korupcja
              ===================================
              to nie rząd reklamuje RM tylko Wybiórcza - co otworzysz GW to smaczny artykulik
              o rydzyjku. A w korupcji to Wybiórcza ma duże doświadczenie i zasługi,
              zwłaszcza w ujawnianiu.

• piglowacki mlody_junak napisał: .... 19.12.05, 10:42

mlody_junak napisał: ......

Wyobrażam sobie WRZASK JANCZARÓW PiS (+ Rokity i pozostałego oszołomstwa) o
            ZAPRZAŃSTWIE i ZDRADZIE polskiego interesu, gdyby z takimi samymi wynikami z
            Brukseli wrócił Belka. SIC! A i relacje mediów by im wtórowały.

Żałuje, że nie mogłem wczoraj oglądać RM, bo wszystkie szoł KOMITETU PROPAGANDY
            PiS zwanego RZĄDEM (jacy MY jesteśmy wspaniali, i jak WAM zrobimy dobrze) u
            Ojca SCHIZMATYKA są przecudne.

Marcinkiewicz raczej butów Ojcu SCHIZMATYKOWI nie czyści, ale Jarusiowi bardzo
            zależy na BERETOWYM elektoracie (głosy i nie tylko). Jaruś socjotechnik
            główkuje i przygotowuje zastępy organizatorów i uczestników nieodległych w
            czasie „społecznych protestów” i „akcji poparcia” w zbliżających się wielkimi
            krokami IGRZYSKACH dla „ciemnego ludu”.

Szef PiS-ich bojówek M.Kamiński (ten mały i chudy, a nie duży i gruby)
            przygotowuje w rządzie profesjonalną bojówkę i nie ma czasu, a i partii
            rządzącej nie wypada posługiwać się faszyzującymi łysolami. Za to liczne,
            zwarte i zawsze gotowe do akcji BERETOWE bojówki wsparte łysolami to chyba
            nawet w „Europie” ujdą.

Marcinkiewicz też nie jest „skrytoklerykiem”. On źródła swojego „natchnienia”
            przy podejmowaniu decyzji jednoznacznie wskazuje:

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Przekrój: „Fachowiec z bożej łaski”
            www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=48
            „Inspiracji do najważniejszych decyzji szuka na Jasnej Górze, a wiedzę, jak
            rządzić, zdobył w podyplomowym studium administracji. Kocha ludzi, ale potrafi
            być zawzięty. Premier KAZIMIERZ MARCINKIEWICZ nie ma wątpliwości, że jest
            właściwą osobą na właściwym miejscu.

P.N.: Rozmawiamy w sobotę. Jutro, czyli w niedzielę, czekają pana kolejne
            narady okołorządowe. Polityk katolik może pracować w niedzielę?
            K.M.: W niedzielę człowiek powinien robić dobre rzeczy i ja staram się tak
            robić. Na przykład jutro pojadę, jak Bóg da, na Jasną Górę.
            P.N.: Czemu tam?
            K.M.: Po to, żeby zaczerpnąć siły w miejscu, w którym wielokrotnie czerpałem
            siłę przed podjęciem jakichś decyzji.
            P.N.: Jak wygląda takie zaczerpywanie siły?
            K.M.: Modlę się.
            P.N.: I to daje siłę?
            K.M.: Wielką.
            P.N.: Modlitwa może podpowiedzieć premierowi, jak ma postępować w polityce?
            K.M.: Tak, rozmowa z Panem Bogiem prowadzi do bardzo różnych i ciekawych
            rzeczy, a sama refleksja i wyciszenie się, takie oderwanie się od świata
            zewnętrznego, pozwala spojrzeć na swoje dzieła w sposób bardziej obiektywny.
            P.N.: Panu Jasna Góra już kiedyś, w jakichś kluczowych momentach życia,
            pomogła?
            K.M.: W takich sprawach, jak w młodości zakochanie, potem ślub czy różne
            decyzje zawodowe, na przykład zanim zostałem wiceministrem edukacji, zawsze
            byłem na Jasnej Górze.

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

GW: …„Wassermann wskazał problemy, jakie napotyka rząd w swoich pracach. Jednym
            z nich są urzędnicy pozostali po poprzedniej ekipie, których nie można zwolnić,
            bo zostali mianowani. - To są ludzie, którzy nie chcą z nami współpracować -
            stwierdził minister. - Oni po prostu pracują przeciwko nam albo w ogóle nie
            pracują. Z tym też trzeba się uporać. Jeśli nie w inny sposób, to na drodze
            nowelizacji aktów prawnych.”…

Czyżby zapowiedz gruntownej weryfikacji kadr „służby cywilnej”? Następne
            łamanie zasad jak to ma w zwyczaju polska HE, HE, HE PRAWICA, gdy zdobywa
            WADZĘ?

PORAŻONY kontynuuje nagonkę na dziennikarzy, a polowanko już niedługo. Jaruś i
            całe JEGO JANCZARSKIE ZASTĘPY mają wizję mediów podobną do Putina (dzisiaj skok
            na KRRiT i media publiczne, a jutro na prywatne). Czy wiecie, że w PiS już
            trwają prace nad NOWYM PRAWEM PRASOWYM. To kolejny element zawłaszczania
            przestrzeni publicznej przez PiS do SZYBKIEJ REALIZACJI.

I ta wzniosła retoryka WADZY w jedną, a czyny w drugą stronę; a zza każdego
            zamysłu spoziera bolszewizm; prawo to jest dla ……, a nie dla ODNOWICIELI
            MORALNYCH z Pis; im wszystko wolno, cel uświęca środki, podstępy, kupczenie i
            matactwa, nieformalne układy, nikt obcy, wyłącznie swoi; stały numer z „łapcie
            złodzieja”, …

Kto dziś pamięta „NO TO DOBIJEMY LEWICĘ” M.Olejnik u T.Lisa w „Co z ta Polską”
            w grudniu 2004 r. Jak pisałem lata temu, media prędzej czy później zapłacą za
            wykreowanie politycznego MATRIX-u. W tym MATRIX-ie najsprawniej poruszają się
            totalni demagodzy (jak pokazały wybory janczarzy PiS są w tym najlepsi) i
            wszelkiej maści polityczne męty, dla których niezależne media są zagrożeniem.
            SIC!

No i Pani Moniko należy przypuszczać, że wkrótce otrzyma Pani „rachunek” za
            podsuwanie mikrofonu PORAŻONEMU, …., specjalnej troski ROMUSIOWI, …, dr
            Kochanowskiemu, …., hienie Wildsteinowi, ….., dr. Dudkowi, …. i tym innym
            zdefiniowanym przez Panią” „30 do 40 osobom, które w Polsce mają coś do
            powiedzenia” SIC!

„Z tym Wermahtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud uwierzy”.- J.Kurski

• jan.szulc Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 15:54
            Ok, to wiemy juz jak wygladalaby Polska pod rzadami kleroprawicy. Czy ktos
            moglby powiedziec "prima aprilis" albo cos w tym stylu? ;/
        • sycophant Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:21
          Nie chciałem być aż tak złośliwy... ;)
      • mut Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 10:13
        to wie każdy kto ma choć podstawowe wiadomości o makroekonomii
      • fenix77 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 18:40
        bo nauczyciele zawsze wszystko wiedza najlepiej ;-)ciekawe co rydz ma takiego
        ze oni sie u niego spowiadają raz w tygodniu
    • t0g Kto to jest ten Pan Marcinkiewicz? 19.12.05, 07:14
      Przepraszam, że pytam, ale ja trochę odstałem od spraw krajowych... Na swiece
      sie dużo działo i już śledzić wypadków i na świecie, i w kraju nie dałem po
      prostu rady...
      • chiphop Ile kosztują te wyjazdy??? 19.12.05, 08:59
        Z biednymi by się podzielił...
        • wroxi Oczywiscie nie ma w tym nic dziwnego, ze 19.12.05, 15:11
          Oczywiscie nie ma w tym nic dziwnego,
          ze swoj kolejny raport w antysemickim Radiu Maryja
          milosciwie nam panujacy Kazimierz Pobozny premier
          rozpoczal od dosc obszernego kwakania na temat ulaskawienia
          Sobotki przez prezydenta Kwasniewskiego.
          Problem polega na tym, ze premier Marcinkiewicz
          do piet nie urasta Kwasniewkiemu, a nawet Sobotce.
          Wystarczy, ze podam jeden punkt na poparcie mej tezy:
          Ani Kwasniewski, ani Sobotko nie biegali nigdy do
          radyjka ksenofoba i antysemity Rydzyka. Dwukrotna juz
          wizyta Marcinkiewicza u Rydzyka kompromituje rzad polski
          na forum europejskim.
          • svensk1 Re: Oczywiscie nie ma w tym nic dziwnego, ze 19.12.05, 15:31
            Zgadzam sie. cale szczescie, ze media zachodnie tak niewiele sie Polska interesuja. Jak chodzi
            o ulaskawienie, to uwazam, ze jest to piekny gest na zakoncznie kadencji prezydenckiej, godny
            prawdziwego prezydenta. I chrzescijanski... w odroznieniu od wolan o pomste ze strony
            politykow PiSu, popieranych pseudokatolickim RM.
      • rs_gazeta_forum Re do t0g: Kto to jest ten Pan Marcinkiewicz? 20.12.05, 02:21
        t0g napisał:
        > Przepraszam, że pytam, ale ...

Nie oszukuj, że nie umiesz szukać informacji w necie ;-).
        Ale krótko, p. Marcinkiewicz jest nauczycielem akademickim (
        www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/217.htm ), w domyśle fizyki, więc może go
        znasz. Fizyki, bo tej uczył w szkole podstawowej, co jest faktem znanym, a na
        jakiej uczelni uczył/uczy, tego nikt nie wie.
        A w ogóle jest członkiem Opus Dei i dawnym ZChNowcem, kiedyś wiceministrem oświaty.
    • 2kotunia1 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 07:18
      przeniescie nam Toruń do Warszawy, bo jeszcze będzie jakieś nieszczęście, gdy
      czołowy fizyk lub nie daj Panie Boże wodny człowiek wpadnie do jakiejś zaspy
      snieżnej ( piszę ich nazwy z małej litery, tak jak na to zasługują)Nawiasem
      mówiąc dziwię się,że tego fachowca od wanien p. Monika w ogóle zaprosiła do
      programu.Proszę Pani, żadnych wanienek w naszym programie,szkoda czasu
      antenowego dla idiotów
      • tim7 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:22
        Przecież już zapowiedziano budowę autostrady Warszawa-Wiejska - Toruń-Legionów
        Polskich...
      • sycophant Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:25
        2kotunia1 napisał:
        > czołowy fizyk lub nie daj Panie Boże wodny człowiek wpadnie do jakiejś zaspy
        buahuahuahua - ze tez ja na to nie wpadlem :D no to ostatnie pytanie, na które
        trzeba ustalić odpowiedź to: czy minister-koordynator ma skrzela?!?!? ;)
      • jurekpy Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 11:15
        Kiedy nie dorasta się klasą do poziomu Moniki Olejnik czy też Paradowskiej to
        starym bolszewickim sposobem trzeba je opluć."Mr.Wanienka" boi się dyskusji
        merytorycznej,upust swojej głupocie daje na falach RM.Porządki wg braci
        Kaczyńskich w TV i PR zaczną się po nowym roku.Będziemy mieć media publiczne na
        wzór naszych wschodnich sąsiadów z Białorusi.Alleluja i do przodu
        • zygpot Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 13:09
          A jaka jest kasa Pani Moniki Olejnik lub Pani Janiny Paradowskiej? Kto ją
          ustala? Może Gazeta Wyborcza z Adamem Michnikiem i tygodnik NIE z Jerzym
          Urbanem?
        • menthos1 Ludzie z klasą....mówisz? 19.12.05, 13:29
          klasa? Hm, no tak. Zważ tylko, że nie wszystkim umożliwiono pokazywanie klasy.
          Wielu świetnych ściągało się za nogi i eliminowało z gry zawczasu.Żeby
          pokazywać klasę mogli tylko właściwi. Tak było jeszcze przed wyborami w całym
          kraju. Jak będzie teraz? W polskojęzycznych prywatnych mediach już chyba po
          ptokach, pozamiatane. Jedyna nadzieja w mediach publicznych. Ale tu trzeba
          poważnie posprzątać nie bacząc na wrzask tych z klasą i tych mocno
          poprzyklejanych.
    • aron2004 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 07:21
      ale z drugiej strony to słyszeliście żeby p. Olejnik przerywała np. profesorowi
      Geremkowi?
      • 2kotunia1 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 07:31
        aron2004 napisał:

> ale z drugiej strony to słyszeliście żeby p. Olejnik przerywała np.
        profesorowi
        >
        > Geremkowi?
        >profesorowi, który wie o czym mówi sie nie przerywa (szkodliwe dla zdrowia)
        • t-800 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:24
          Pan Profesor Geremek jest z Partii Demokratycznej - demokraci.pl, a nie z
          jakiegoś tam PiS-u.
      • menthos1 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 13:53
        kruk krukowi oka nie wykruka
    • babariba-babariba a gó.. ma do sprawdzania 'kazio' 19.12.05, 07:40
      ...w sprawie ułaskawiienia warszawskiego hutnika przez mieszkańca Pałacu
      Namiestnikowskiego
    • prof-antoni Kaziu w moherowym radiu. Dotacje dla ojca dyrektor 19.12.05, 07:45
      pewnie wkrótce ()
    • kropek_oxford Kaziu, Kaziu, Kaziu... 19.12.05, 07:45
      Juz wladza
      Podrosla
      I pychą tchnie.
      Kaziu, Kaziu, Kaziu, nie pusz tak się!
      Bez rosy
      Po nocy
      I listek schnie
      Kaziu, no...nie pusz się.

No a ja,
      Czyzbym ja,
      Byl az taki zly?
      I wdziek mam i wlasny dach,
      I lud Radyja we lzach.
      Do Bozi
      W Maybachu
      Sie dobrze mknie..
      Kaziu, ty kochasz mnie!

Zawsze sam,
      Wciaż slów chłam,
      Jak to pojac mam?
      Dzielnemu Romkowi Gie
      Powiedziałeś „Nie”!
      Jak pąki
      Romana
      Jagody dwie.
      Kaziu, no...nie pusz się!

Juz w Sejmie,
      Jak w Mielnie,
      Bałwany złe.
      Kaziu, Kaziu, Kaziu nie pusz tak się!
      Spójrz drzące
      Na ławach
      Sylwetki te.
      Kaziu, no gdzie ty gdzie?

Zawsze sam,
      Wciaz słów chłam.
      Jak to pojac mam?
      Miłemu Wojtkowi O.
      Pokazaleś dno.
      I Wojtka
      Na oslep
      Bić kazdy chce.
      Kaziu, no... nie pusz się!

Juz jesien
      Łzy niesie
      Tony’emu B.
      Kaziu, Kaziu, Kaziu, bo z Tony’m zle.
      Juz zima
      Sie ima
      Wzorków na szkle...
      Kaziu, no... nie pusz sie!
      • zasmucony1 Re: Kaziu, Kaziu, Kaziu... 19.12.05, 11:07
        Od dawna "podziwiam" tę grafomanię:))))))) Jakie medium tacy i czytelnicy:))))))
        Ech- entelegencja...:)))
    • 1sz-truten Re:a kto slucha radio maryja? 19.12.05, 07:49
      mocherowe berety
      a wyborcza robi z tego wielka rozglosnie
      • haen1950 Re:a kto slucha radio maryja? 19.12.05, 08:53
        Odpowiadasz na :
        1sz-truten napisał:

> mocherowe berety
        > a wyborcza robi z tego wielka rozglo

ang:mohair, wypada pisać przez h. To rozgłośnia mała, ale jedyna taka na
        świecie.
        Stąd takie hallo. Zupełnie jak kaczka o dwóch głowach.
        • dziadypl Słuchają 2 dziady: michnik z gieremkiem i plują 19.12.05, 11:11
          jadem, i trzęsą sie ze złości.
        • zkyc Re:a kto slucha radio maryja? 19.12.05, 11:47
          To rozgłośnia mała, ale jedyna taka na
          świecie.
          Stąd takie hallo. Zupełnie jak kaczka o dwóch głowach.
          Kaczka o dwóch głowach to tylko WIELKIE DZIWO!
          Cudem jest to, że te dwie głowy mają tylko jedno jajao!
          Ciekawe jak tym jajem się dzielą! Może to jajo jest przechodne????????
          • dziadypl [...] 19.12.05, 12:05
    • bereciara Dla mnie mimo ze jest prezesem 19.12.05, 07:53
      Rady Ministrow jest szczylem.A to za jego ekspresje w wyrazaniu radosci na
      konferencji prasowej.Naogladal sie jakis szmatlawych filmikow amerykanskich i
      pokazuje gesty amerykanskich przyglupow Yes,Yes,Yes, szczyle ukazuje te gesty
      wowczs gdy kogos oszukaja,ukradna,zrobia na zlosc.Okrzyki i gesty po tak
      powaznych negocjacjach byly bardzo na miejscu.A co do pani Moniki to
      niedorosliscie aby z nia dysputy prowadzic.Poziom radie z ryjem i podobnej
      telewizji wasz poziom i tak trzymac Panowie.Nie osmieszajcie sie.
    • domk1 GIEREK JEŹDZIŁ DO MOSKWY, KAZIU - DO RADYJA. 19.12.05, 08:13
      Każdy szanuje swojego sponsora i dobroczyńce.
      Nie ma na to rady,.
    • citisus Premier Marcinkiewicz w TVP, TVN, Polsacie ,..... 19.12.05, 08:17
      PR I, PR II i w setce innych telewizji i rozgłośni radiowych.

Ale dla Gazety Wyborczej sensacją jest, że i w RM był.
      :-)))
      • waldiwaldi Re: Premier Marcinkiewicz w TVP, TVN, Polsacie ,. 19.12.05, 08:19
        Wyższea Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej. - buhahahahaha
    • carlitos35 "pan mnie u pani Olejnik już nie zobaczy" 19.12.05, 08:22
      Faktycznie, studia RM i TRWAM dają szczególną, duchową aurę do szczerych wyznań.
      :-)))) !!!
      • sclavus Re: "pan mnie u pani Olejnik już nie zobaczy" 19.12.05, 12:17
        carlitos35 napisał:

> Faktycznie, studia RM i TRWAM dają szczególną, duchową aurę do szczerych
        wyznań
        > .
        > :-)))) !!!

Poza tym, sam fakt, że oficjele rządowi wszystkie oficjalnewypowiedzi w sprawie
        państwa, dają wyłącznie w tych dwóch mediach (radio maryja i
        trwam), "nobilituje de media do roli głównych czyli "publicznych". To z kolei
        daje - już nie tylko - wrażenie, że państwa wyznaniowego nastąpił początek....
        A może ci oficjele są po prostu żądliwi???? I stąd to całe zamieszanie....
    • a.k.traper Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:27
      Czyzby Lepper był doradcą niby premiera?Nowa wanna poświęcona?
      A kto chce słuchac Wassermana czy Gosiewskiego?
    • marcelina_b Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:28
      teraz jak bedziemy chcieli dowiedziec sie co mysli i planuje rzad trzeba bedzie
      wlaczyc Radio Maryja. Sprytnie to sobie wymyslili, skryta indoktrynacja. Robi
      sie coraz lepiej w Polsce .
      • aisug Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 15:45
        marcelina_b 19.12.05, 08:28 + odpowiedz
        "teraz jak bedziemy chcieli dowiedziec sie co mysli i planuje rzad trzeba
        bedzie wlaczyc Radio Maryja. Sprytnie to sobie wymyslili, skryta indoktrynacja.
        Robi sie coraz lepiej w Polsce "
        =========================================
        albo przeglądnąć Wybiórczą, która na okragło prowadzi nasłuch radyjka i stale
        relacjonuje audycje. Ciekawe, jaka dolę odpala Adaśkowi ojczulek za tę ciągłą
        reklamę. Dawniej bez problemu mozna było rydzyjka słuchac przez internet -
        teraz rzadko można się połączyć.
    • stir1 do tej pory wladze piły z red. GW,wiec odmiana 19.12.05, 08:28
      jest wskazana.
      • kropek_oxford Zwlaszcza, gdy Watykan uzna, ze Rydzyk nie jest 19.12.05, 08:30
        KATOLIKIEM :))) Bedziecie miec RZAD RELIGIJNYCH SEKCIARZY...
    • hwadu PREZIO BRONI MAFII? 19.12.05, 08:35
      PREZIO BRONI MAFII?
      • kropek_oxford Opus Dei? Chyba tak: do Torunia i Torunia:) 19.12.05, 09:03

• maruda.r Kaziu w Radiu Maryja 19.12.05, 08:42

Premier powiedział, że niska inflacja, która w tej chwili wynosi 1 proc. wcale
      nie jest dobra dla gospodarki. Zapowiedział, że będzie namawiał przedstawicieli
      RPP i NBP "żeby pomogli w rozruszaniu rozwoju gospodarczego w Polsce".

To są pomysły małego Kazia. Nie wiadomo: śmiać się czy płakać.

• bereciara Re: Kaziu w Radiu Maryja 19.12.05, 08:52
        maruda.r napisał:

>
        > Premier powiedział, że niska inflacja, która w tej chwili wynosi 1 proc. wcale
        > nie jest dobra dla gospodarki. Zapowiedział, że będzie namawiał
        przedstawicieli
        > RPP i NBP "żeby pomogli w rozruszaniu rozwoju gospodarczego w Polsce".
        >
        > **********************************
        >
        > To są pomysły małego Kazia. Nie wiadomo: śmiać się czy płakać.
        >
        Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,YEs,YEs,YEs,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,Yes,
        Yes, jakie to plytkie i idiotyczne.Dalej bedzie tak samo?
    • haen1950 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:48
      No to Monika Olejnik straciła inerlokutora - czołowego wywiadowcę IVRP.
      To chyba początek czarnej listy Rydzyka.
      Pani Moniko, gratulacje! To wielki zaszczyt, Pulitzer prawie.
    • bobyx70 Ułaskawienie Sobotki to zwykłe ŁAJDACTWO a nie 19.12.05, 08:49
      żaden skandal. Marcinkiewicz gada bzurki.
    • mamgotamgo [...] 19.12.05, 08:51
      • kropek_oxford Wesolo to bedzie dopiero, gdy Watykan okrzyczy 19.12.05, 09:05
        Rydzyka HERETYKIEM :)))
    • bronek25 Re: Premier Marcinkiewicz w Radiu Maryja 19.12.05, 08:55
      Jaki pobożny ten nasz premier! Za tą cechę pewnie bedzie desygnowany w poczet
      błogosławionych! A co z bezrobociem panie premier, hę? A co z bezpieczeństem
      energetycznym kraju? A może export drgnął na którymś z kierunków? Zawracanie
      d... panie premier,to czy Kwasniewski ułaskawił słusznie czy nie? A wiesz pan
      za co ułaskawiali prezydenci USA? Za rzeczy, które byś pan nawet nie pomyślał w
      tym za ciężka kase! Nie odwracaj pan uwagi od spraw waznych! Nie rób pan głupka
      z narodu! Zrób pan coś dla kraju, dla ludzi, a nie udawj świętego w tym radyjku!
    • piwi77 Ojciec Marcinkiewicz zna sie na gospodarce jak 19.12.05, 09:01
      Rydzyk na heteroseksie.
      • ezpa7z9 Re: Ojciec Marcinkiewicz zna sie na gospodarce ja 19.12.05, 09:03
        piwi77 napisał:

> Rydzyk na heteroseksie.
        A na czym zna się piwi.Na niczym i to nie dziwi.
    • aro7 Latem otwarcie autostrady z Wiejskiej doTorunia !! 19.12.05, 09:04
      i nie jakiegoś popapranego Lyncha tylko Pana Premiera :)
    • ezpa7z9 Ciekawe ilu krytyków słuchało lub oglądało? 19.12.05, 09:07
      Odpowiedz -nikt.Bo:
      1.Było późno,
      2.Nie uchodzi słuchać radyja ,nawet pod poduszką,
      3.W telewizorni zaczęły się pornole kl BBBB a to dla ,,wolnego
      człowieka''ważniejsze(lepiej potem mozna parnerowi w stolec).
      Rano kupiło sie GW lub DD lub odpaliło kompa na portal GW i ...już jest każdy z
      krytyków specjalistą od Marcinkiewicza w Radyju.Po prostu jak by tanmm był na sali!
      • maruda.r Re: Ciekawe ilu krytyków słuchało lub oglądało? 19.12.05, 09:11
        ezpa7z9 napisał:

> 3.W telewizorni zaczęły się pornole kl BBBB a to dla ,,wolnego
        > człowieka''ważniejsze(lepiej potem mozna parnerowi w stolec).

I tyle zapamiętałeś z audycji RM?

• kropek_oxford Nie zdziw sie, gdy ci zona ucieknie z kochankiem:) 19.12.05, 09:14
        Po misjonarsku i przy zgaszonych swiatlach to kazda predzej czy pozniej bedzie
        zanudzi sie na smierc i bedzie "miala bole glowy", wieczorami! I zwieje z
        chlopem, co ja deceni i jej dogodzi:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka