Dodaj do ulubionych

Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich

IP: *.rdu.bellsouth.net 03.10.01, 04:50
Ksieza, pretendujacy do moralnego przywodctwa w narodzie polskim, powinni byc rozliczani ze swych
dzialan wedlug najwyzszych kryteriow moralnych.
Klamanie, sadyzm i pedofilia do nich nie naleza.

Ksiądz znęcał się nad uczniem

Na karę sześciu miesięcy więzienia w zawieszeniu oraz zakaz
prowadzenia zajęć katechetycznych przez sześć lat skazał sąd w
Nowym Targu księdza z Podhala, który znęcał się fizycznie i
psychicznie nad uczniem.

Henryk P., proboszcz z miejscowości Pyzówka na Podhalu, któremu
prokuratura dowiodła przed sądem, że używał wobec dziecka
obraźliwych wyzwisk, szarpał go za uszy, a kiedy indziej znów
ignorował - zapłaci także 1500 zł grzywny.

Na początku ubiegłego roku matka 11-letniego dziś Wojtka K.
zawiadomiła prokuraturę o postępowaniu księdza. W maju tego roku
sprawa trafiła do sądu. Prokuratura zarzuciła proboszczowi w akcie
oskarżenia, że znęcał się psychicznie i fizycznie nad dzieckiem przez trzy
lata, od 1997 do 2000 r.

Według prokuratury, duchowny miał umyślnie lekceważyć ucznia
podczas lekcji religii, nie dopuścił go do I komunii, a gdy chłopiec
przystąpił do tego sakramentu w innej parafii, proboszcz z Pyzówki
mimo to pomijał go w kościele przy udzielaniu wiernym komunii świętej.
Według prokuratora, ksiądz używał wobec chłopca słów: "głupek",
"debil" i "dzikus"; szarpał go za ubranie i uszy.

Przed sądem ksiądz nie przyznał się do zarzucanych mu czynów. Mimo
to sąd, opierając się między innymi na opinii biegłego psychologa, dał
wiarę zeznaniom dziecka i uznał duchownego winnym fizycznego i
psychicznego znęcania się nad uczniem.
Obserwuj wątek
    • vist ___ Ksiądz________________________________psychol ?___ 03.10.01, 11:51
      Gość portalu: zyx napisał(a):

> znęcał się psychicznie i fizycznie nad dzieckiem
      > przez trzy lata, od 1997 do 2000 r.
      >
      > Według prokuratury, duchowny miał umyślnie lekceważyć ucznia
      > podczas lekcji religii, nie dopuścił go do I komunii, a gdy
      > chłopiec przystąpił do tego sakramentu w innej parafii, proboszcz z
      > Pyzówki mimo to pomijał go w kościele przy udzielaniu
      > wiernym komunii świętej.

> Według prokuratora, ksiądz używał wobec chłopca słów: "głupek",
      > "debil" i "dzikus"; szarpał go za ubranie i uszy.

Extra !

Sadysta opłacany ze Skarbu Państwa !

pzdr

Vist____________________________
    • Gość: Greg Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.187.240.* 03.10.01, 12:06
      A nie mieliscie sadystow nauczycieli normalnych przedmiotow? Ja mialem
      dotycznienia z wieloma psycholami - szczegolnie w podstawowce.
      A ksieza to tez normalni ludzie, a jakos nikt nie pisze o zwyrodnialych starych
      pannach nauczycielkach!!!
      • Gość: ., Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 12:13
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> A nie mieliscie sadystow nauczycieli normalnych przedmiotow? Ja mialem
        > dotycznienia z wieloma psycholami - szczegolnie w podstawowce.
        > A ksieza to tez normalni ludzie, a jakos nikt nie pisze o zwyrodnialych starych
        >
        > pannach nauczycielkach!!!

Znacie sprawe zabójstwa chłopca przez nauczycielkę? A wszelkie obrazania,
        manipulacje, nadurzycia nauczycieli? Jesli na tym polega edukacja to proponuje
        zwolnic wszystkich nauczycieli opłacanych przeciez przez państwo! Albo w ogóle
        zlikwidowac szkoły! Pracz z edukacją!
        I dajcie sobie spokój z tymi marnymi, wałkowanymi prowokacjami. Tatus był w SB?

• Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:24
          Bzdura, kropek...

Wszyscy jestesmy normalnymi ludzmi - ksiadz, nauczyciel. Kazdemu moze odbic,
          kazdy moze znecac sie nad drugim czlowiekiem. I kazdy powinien byc za to
          ukarany.

Natomiast, problem pojawia sie w momencie, kiedy sprawca (ksiadz czy zwykly
          nauczyciel) jest chroniony przez swoje srodowisko i nie dochodzi do uczciwego
          procesu. Obydwie sytuacje sa chore i NIE powinny miec miejsca.

Ale... Zauwaz, ze NIKT nie protestuje, gdy mowimy o pedofilli nauczycieli... A
          pamietasz co bylo, gdy wszedl film "Ksiadz"?

Nauczyciel trafia do sadu, ma proces. Ksiadz... nie zawsze.

• Gość: .., Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 12:29
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> Bzdura, kropek...
            >
            > Wszyscy jestesmy normalnymi ludzmi - ksiadz, nauczyciel. Kazdemu moze odbic,
            > kazdy moze znecac sie nad drugim czlowiekiem. I kazdy powinien byc za to
            > ukarany.
            >
            > Natomiast, problem pojawia sie w momencie, kiedy sprawca (ksiadz czy zwykly
            > nauczyciel) jest chroniony przez swoje srodowisko i nie dochodzi do uczciwego
            > procesu. Obydwie sytuacje sa chore i NIE powinny miec miejsca.
            >
            > Ale... Zauwaz, ze NIKT nie protestuje, gdy mowimy o pedofilli nauczycieli... A
            > pamietasz co bylo, gdy wszedl film "Ksiadz"?
            >
            > Nauczyciel trafia do sadu, ma proces. Ksiadz... nie zawsze.

Kazdy powinien byc ukarany. Co jest z tymi sadami-przekupione?
            Pamietam, ogladałem film Ksiadz-strasznie głupi, nakrecony przez
            jakiegos "wybitnego" znawce polityki kościelnej.
            Jak to nikt nie protestuje wobec pedofilii nauczycieli? Ja protestuje! TY nie?
            >

• Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:55
              Oczywiscie, ze protestuje przeciwko JAKIEJKOLWIEK pedofilii... Nie interesuje
              mnie czy ksiadz jest pedofilem, czy Stas z Pieknej. Czy moze pani nauczycielka,
              macajaca sobie malych chlopcow, albo dziewczynki.
              Interesuje mnie, aby sprawca trafil przed sad i aby byl osadzony i odpowiednio
              ukarany.

Tu nie chodzi o przekupianie sadow - problem w doprowadzeniu delikwenta przed
              tenze sad... A to juz nie jest takie latwe. Jakos... sledztwa sie nie posuwaja
              do przodu, nie sa wszczynane... a to sie trop gdzies urwie... a to jeszcze cos
              innego, rownie cudacznego.

A to juz jest problem. Ciesze sie, ze to sie ostatnio zmienia... Pedofil czy
              sadysta. Ksiadz czy nauczyciel. Wszsycy powinni byc tak samo, surowo, ukarani.
              • Gość: .., Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 13:07

> Oczywiscie, ze protestuje przeciwko JAKIEJKOLWIEK pedofilii... Nie interesuje
                > mnie czy ksiadz jest pedofilem, czy Stas z Pieknej. Czy moze pani nauczycielka,
                >
                > macajaca sobie malych chlopcow, albo dziewczynki.
                > Interesuje mnie, aby sprawca trafil przed sad i aby byl osadzony i odpowiednio
                > ukarany.
                >
                > Tu nie chodzi o przekupianie sadow - problem w doprowadzeniu delikwenta przed
                > tenze sad... A to juz nie jest takie latwe. Jakos... sledztwa sie nie posuwaja
                > do przodu, nie sa wszczynane... a to sie trop gdzies urwie... a to jeszcze cos
                > innego, rownie cudacznego.
                >
                > A to juz jest problem. Ciesze sie, ze to sie ostatnio zmienia... Pedofil czy
                > sadysta. Ksiadz czy nauczyciel. Wszsycy powinni byc tak samo, surowo, ukarani.

Klask, klask! To co z tymi sadami?A może policja przekupiona??
                • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 14:41
                  Hm... Nie wszyscy sa w porzadkum, tylko mi sie ubzduralo. Masz racje.
      • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:15
        Ale... ksieza ponoc maja byc autorytetem moralnym... Wspanialy autorytet,
        prawda?

Dlatego o tym glosno.
        • Gość: .. Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 12:18

> Ale... ksieza ponoc maja byc autorytetem moralnym... Wspanialy autorytet,
          > prawda?
          >
          > Dlatego o tym glosno.

Nauczyciele też. Tylko czemu o tym cicho??

• Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:27
            Hm... wcale NIE tak cicho (ale nadal ZA cicho). Generalnie, nauczyciel trafia
            przed sad za swoje czyny...
            Generalnie... ksiadz nie zawsze. I to powoduje taki szum wokol tych spraw.
            • Gość: Greg Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.187.240.* 03.10.01, 12:30
              Nie bajaj. Tak samo jest zmowa milczenia wokol nauczycieli swieckich i
              duchownych, jak i lekarzy,wychowacow, urzednikow itp.
              • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 12:56
                Zauwazyles slowo "generalnie" ?
    • Gość: Balzer Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 13:35
      Niestety ksiezmi w dziesiejszych czasach staja sie coraz bardziej zwyrodniali
      ludzie.
      Najgorsze jest to ze ksieza wykorzystuja swoja wyzszosc w stosunku do dzieci.
      Tego rodzaju zachowania powinny byc pietnowane, karane i naglasniane w mediach.
      • Gość: polo Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 13:45
        Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Niestety ksiezmi w dziesiejszych czasach staja sie coraz bardziej zwyrodniali
        > ludzie.

A to co za oryginalne filozofie?Sam to wymyśliłeś?
        Ilu księży dobrze znasz osobiscie?
        • Gość: nostromo pedofiliaklerykow IP: *.166.62.9.magix.com.sg 03.10.01, 13:56
          no dobrze, ksiadz - sadysta
          i ma jeszcze grzecha bo sie nie przyznal

ale gdzie ta pedofilia???
          nie mowiac juz o "pedofiliiklerykow"

a takie mialem nadzieje...
          ech nude trza bedzie zabijac gdzie indziej

chyba zaczne nowy watek:
          klamstwa, alkoholizm i homoseksualizmkwasniewskiego...

pozdrowienia dla nauczycieli swieckich i katolickich - nostromo
    • Gość: PAT Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.chello.pl 03.10.01, 14:05
      Do czego to doszło ! Niedość że taki ksiądz musi z cudzymi bachorami się
      użerać, to jeszcze przylać gówniarzowi nie można. Jak tu bez rózgi wychowywać ?
      O wiele ciżej będzie teraz młodzież od grzechu uchronić.
      • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 14:24
        Hehehe... dobrze, ze z cudzymi... Bo jakby jeszcze mial o swoje dbac, to juz
        bylyby jaja, hehehe
      • Gość: Balzer Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 14:41
        Gość portalu: PAT napisał(a):

> Do czego to doszło ! Niedość że taki ksiądz musi z cudzymi bachorami się
        > użerać, to jeszcze przylać gówniarzowi nie można. Jak tu bez rózgi wychowywać ?
        > O wiele ciżej będzie teraz młodzież od grzechu uchronić.

Przylac to powinno sie ksiezulkowi i to tak zeby na dlugo sobie zapamietal.

• Gość: p Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 14:49
          Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Gość portalu: PAT napisał(a):
          >
          > > Do czego to doszło ! Niedość że taki ksiądz musi z cudzymi bachorami się
          > > użerać, to jeszcze przylać gówniarzowi nie można. Jak tu bez rózgi wychowy
          > wać ?
          > > O wiele ciżej będzie teraz młodzież od grzechu uchronić.
          >
          > Przylac to powinno sie ksiezulkowi i to tak zeby na dlugo sobie zapamietal.

>
          Ujć..więc wcale nie jestes lepszy? A juz myslałem,ze nie masz belki w oku...
        • Gość: Emendems Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 193.178.168.* 03.10.01, 14:52

Tak czy siak, Kosciol Katolicki w Anglii, ostatnimi czasy zbadal swoich
          wszystkich ksiezy, gdyz za duzo bylo juz skandali w ktorych seksulanymi obiektami
          atakow ksiezy byly dzieci.
          • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 14:56
            No, ale oczywiscie NIE ma problemu i tylko my, "czerwone pajaki", taka nagonke
            uskuteczniamy...
        • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 14:54
          Mysle, ze jeszcze troche i ludzie dorosna do tego.
          Slyszalem o pewnej parafii, gdzie po prostu nie wpuscicli ksiedza do kosciola.
          Ludzie staneli przed kosciolem i powiedzieli ksiedzu, ze tutaj juz nie bedzie
          odprawial mszy.
          No i... zmieniono proboszcza...

Slyszalem tez o tym, ze ksiadz dal pare klapsow jakiemus dzieciakowi za to, ze
          ten rozmawial na lekcji. Ojciec dzieciaka przyszedl i dal pare "klapsow"
          ksiedzu, hehe... Ot, wymiana...
          • Gość: p Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 15:01

> Mysle, ze jeszcze troche i ludzie dorosna do tego.
            > Slyszalem o pewnej parafii, gdzie po prostu nie wpuscicli ksiedza do kosciola.
            > Ludzie staneli przed kosciolem i powiedzieli ksiedzu, ze tutaj juz nie bedzie
            > odprawial mszy.
            > No i... zmieniono proboszcza...
            >
            > Slyszalem tez o tym, ze ksiadz dal pare klapsow jakiemus dzieciakowi za to, ze
            > ten rozmawial na lekcji. Ojciec dzieciaka przyszedl i dal pare "klapsow"
            > ksiedzu, hehe... Ot, wymiana...

he he..no własnie , wszyscy jestesmy do siebie podobni...moze czas sie do tego
            przyznać,a nie tylko obrzucac kamieniami winnych, mniej winnych i tych całkiem
            porządnych przy okazji...
            • Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 15:47
              ... ja pierwszy moge rzucic kamieniem...

Bede obrzucal "kamieniami", tych ktorzy na to zasluguja.
              • Gość: p Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 212.244.77.* 03.10.01, 15:52

> ... ja pierwszy moge rzucic kamieniem...
                >
                > Bede obrzucal "kamieniami", tych ktorzy na to zasluguja.

Na razie rzucasz gdzie popadnie. Jakbym był ksiedzem to musiałbym sie uchylic...
                Ja wole sprawiedliwe sądy, a nie dzikie samosądy...

• Gość: Ja Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: *.net.external.hp.com 03.10.01, 16:06
                  Jakbys byl ksiedzem nie musialbys sie uchylic. Ja nie generalizuje, ze KAZDY
                  ksiadz to zlodziej, pedofil czy sadysta...
                  Nie pluje przez lewe ramie, gdy widze zakonnice, czy ksiedza...

• Gość: Crotalus Re: Klamstwa , sadyzm i pedofiliaklerykow polskich IP: 157.25.121.* 03.10.01, 15:29
      Gość portalu: zyx napisał(a):

> Ksieza, pretendujacy do moralnego przywodctwa w narodzie polskim, powinni byc r
      > ozliczani ze swych
      > dzialan wedlug najwyzszych kryteriow moralnych.
      > Klamanie, sadyzm i pedofilia do nich nie naleza.
      >
      > Ksiądz znęcał się nad uczniem
      >
      > Na karę sześciu miesięcy więzienia w zawieszeniu oraz zakaz
      > prowadzenia zajęć katechetycznych przez sześć lat skazał sąd
      > w
      > Nowym Targu księdza z Podhala, który znęcał się fizycznie i
      > psychicznie nad uczniem.
      >
      > Henryk P., proboszcz z miejscowości Pyzówka na Podhalu, któr
      > emu
      > prokuratura dowiodła przed sądem, że używał wobec dziecka
      > obraźliwych wyzwisk, szarpał go za uszy, a kiedy indziej znó
      > w
      > ignorował - zapłaci także 1500 zł grzywny.
      >
      > Na początku ubiegłego roku matka 11-letniego dziś Wojtka K.
      > zawiadomiła prokuraturę o postępowaniu księdza. W maju tego
      > roku
      > sprawa trafiła do sądu. Prokuratura zarzuciła proboszczowi w
      > akcie
      > oskarżenia, że znęcał się psychicznie i fizycznie nad dzieck
      > iem przez trzy
      > lata, od 1997 do 2000 r.
      >
      > Według prokuratury, duchowny miał umyślnie lekceważyć ucznia
      > podczas lekcji religii, nie dopuścił go do I komunii, a gdy
      > chłopiec
      > przystąpił do tego sakramentu w innej parafii, proboszcz z P
      > yzówki
      > mimo to pomijał go w kościele przy udzielaniu wiernym komuni
      > i świętej.
      > Według prokuratora, ksiądz używał wobec chłopca słów: "głupe
      > k",
      > "debil" i "dzikus"; szarpał go za ubranie i uszy.
      >
      > Przed sądem ksiądz nie przyznał się do zarzucanych mu czynów
      > . Mimo
      > to sąd, opierając się między innymi na opinii biegłego psych
      > ologa, dał
      > wiarę zeznaniom dziecka i uznał duchownego winnym fizycznego
      > i
      > psychicznego znęcania się nad uczniem.

Wyciąganie tego typu spraw jako dowód tego że księża są źli nie ma sensu. Tysiąc
      razy wiencej brudu na sumieniu mają prawnicy, nauczyciele, policjanci. Pogódź się
      z tym że księża jako grupa społeczna, moralnie zawsze będą najczyśćsi. To że brud
      widać najbardziej na białym to inna sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka